PDA

Volledige versie bekijken : Seks doet langer leven



RAUL7
14 februari 2009, 09:02
De liefde bedrijven is niet alleen een leuke bezigheid, het is ook daadwerkelijk gezond. Dat seks heel wat met je humeur doet, is niet nieuw. Maar wist je ook welke kwalen er met een goede stoeibeurt bestreden kunnen worden?

1. Uit een onderzoek, vorige maand bewezen aan de Universiteit van Nottingham, blijkt dat vijftigers met een regelmatig seksleven, minder prostaatproblemen krijgen. Al is het omgekeerde ook waar: twintigers en dertigers die meer dan 20 keer per maand stoeien, lopen meer risico. Vorsers beweren dat vooral oudere mannen gediend zijn met een gezond seksleven.

2. Zowel bij vrouwen als bij mannen geldt volgende regel: 'use it or lose it'. Seksen is nodig wil je de zin en het libido niet verliezen. Mannen die het weinig deden, ontwikkelen ook sneller erectieproblemen. Ouder wordende vrouwen ontwikkelen minder oestrogen. Dit hormoon is belangrijk voor een bevredigend seksleven. Vrouwen in de menopauze die het minstens één keer per week doen, zouden twee maal zoveel oestrogeenwaarden kennen. Meer seks maakt de vagina minder droog, wat ook op latere leeftijd zeer belangrijk is.

3. Seks is goed voor het hart. De idee dat mannen sneller een hartinfarct krijgen tijdens het liefdesspel, is onjuist. Seks is een vorm van oefening en is een uitstekende vorm van fitness. Wie fit en gezond is, heeft niets te vrezen. Drie keer per week zou het risico op een hartinfarct zelfs doen afnemen.

4. Seks beschermt je botten. Tijdens en na het liefdesspel, gaan de testosteronwaarden naar omhoog. Deze kunnen je botten beschermen tegen osteoporose.

5. Seks doet lachen. Tijdens en bij een orgasme, komen endorfines vrij. Deze maken niet enkel dat je je gelukkiger voelt, maar kalmeren ook. Oxytocine, het 'knuffelhormoon' komt vrij na 20 minuten knuffelen. Vrouwen produceren er vier keer meer van. Serotine is al een even niet-te-missen hormoon. Na het orgasme maakt het lichaam dit aan. Het is het perfecte antidepressief middel en maakt je gelukkiger en relaxer na het vrijen.

6. Meer seks verhoogt de weerstand. Verkoudheden, griepjes en andere lastige kwaaltjes krijgen geen kans. Eén tot twee keer per week seksen, doet de immunoglobuline waarden stijgen. Deze substantie, te vinden in speeksel, beschermt het lichaam tegen virussen.

7. Er is een verband tussen levensverwachting en seks. Onderzoek toont aan dat wie het minder dan twee keer per maand doet, sneller riskeert te overlijden. De seksuele activiteit zou vooral de mannelijke gezondheid beschermen en het leven verlengen.

8. Wie moeite heeft om zwanger te raken, moet vooral niet opgeven. Hoe meer een man het doet, hoe beter zijn sperma wordt. Australisch onderzoek bevestigt dat dagelijkse ejaculatie de spermaschade met 12 procent, kan reduceren.