PDA

Volledige versie bekijken : Ongeluk verstoort koninklijk bezoek, 14 gewonden



Big30
30 april 2009, 12:10
http://www.nu.nl/algemeen/1957437/vijf-doden-en-13-gewonden-bij-drama-apeldoorn.html


Alle festiviteiten in Apeldoorn die georganiseerd zijn voor het koninklijke bezoek aan de stad, zijn per direct afgelast. Een personenauto die dwars door de menigte reed en daarna tot stilstand kwam tegen een pilaar, heeft 14 gewonden veroorzaakt.

Ik las het net en zag de beelden ... .

Tsja. Er wordt gesproken over 4 doden.

:wink::wink:

RAUL7
30 april 2009, 13:24
Het bezoek van de koninklijke familie aan Apeldoorn ter gelegenheid van Koninginnedag is zwaar verstoord door een zwarte personenauto die de afgezette route was opgereden. De wagen reed met hoge snelheid in op de menigte en knalde vervolgens tegen het monument 'De Naald' bij Paleis het Loo. Er vielen 2 doden en 12 gewonden, waaronder een kind. Volgens omstaanders zouden er in totaal 4 doden zijn gevallen, maar dat is nog niet bevestigd.

Er zijn ook zwaargewonden. Sommigen moesten worden gereanimeerd voordat zij met ambulances naar het ziekenhuis konden worden gebracht. Het verdere programma van Koninginnedag - de nationale feestdag voor de Nederlanders - in Apeldoorn is afgelast. Ook Rotterdam heeft alle officiële programmaonderdelen rond Koninginnedag geschrapt. Verschillende andere gemeenten, waaronder Amsterdam, Utrecht en Eindhoven, zijn nog in overleg over hoe ze op de gebeurtenissen reageren.

Chauffeur opgepakt
De chauffeur werd ook gewond. Hij werd meteen op een brancard gelegd en naar een ziekenhuis gebracht. Hij staat onder arrest en wordt verhoord. Toen de auto tegen het monument aanknalde, was de wagen al behoorlijk beschadigd. Net voor de crash zou een passagier uit het raam van de wagen zijn gesprongen. De bestuurder van de auto zou tot tweemaal toe door afzettingshekken zijn geknald. Hij zou minstens 80 kilometer per uur hebben gereden.

De Koninklijke familieleden die in de bus zaten, zagen het ongeluk en reageerden geschokt. Hoe dit kon gebeuren, met alle veiligheidsmaatregelen die voor het koninklijk bezoek waren genomen, is nog een raadsel.

Overal bloed
Op het moment dat de bus de hoek omdraaide, kwam de personenauto aanstuiven. Mensen probeerden zich nog uit de voeten te maken. "De auto kwam uit het niets en sleepte tien tot vijftien mensen mee. Er ligt overal bloed en er worden mensen gereanimeerd. Het ziet er verschrikkelijk uit", getuigt een fotograaf.


http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/838136/2009/04/30/Minstens-2-doden-nadat-auto-inrijdt-op-menigte-tijdens-Koninginnedag.dhtml

RAUL7
30 april 2009, 13:38
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/photoalbum/detail/838201/Drama-op-Koninginnedag.dhtml

RAUL7
30 april 2009, 16:44
Tsja. Er wordt gesproken over 4 doden.



Vier doden nadat auto bewust inrijdt op menigte tijdens Koninginnedag (http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/838136/2009/04/30/Vier-doden-nadat-auto-bewust-inrijdt-op-menigte-tijdens-Koninginnedag.dhtml)

RAUL7
30 april 2009, 20:10
Vijf doden! (http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/838136/2009/04/30/Auto-rijdt-in-op-menigte-bij-Koninginnedag-VIJF-doden.dhtml)

facial
1 mei 2009, 08:22
nu 6 en gelukkig de bestuurder zelf ook, wat een zieke randdebiel om zoiets te doen

Cupido
1 mei 2009, 09:51
van mij part had hij toch nog wel langer geleefd. Ik had zijn motief wel willen weten. Want er zullen nog wel meer van die gekken rondlopen en dan kunnen we er weer rekening mee houden in de toekomst. Hopen maar dat de koninginnedag snel weer zijn oude karakter zal terug krijgen en dat we ons niet door 1 zo'n onverlaat laten kisten.

RAUL7
1 mei 2009, 16:16
Drama in Apeldoorn: dader overleden, zevende dode (http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/839143/2009/05/01/Drama-in-Apeldoorn-dader-overleden-zevende-dode.dhtml) :o


Een medewerker van de Koninklijke Marechaussee, die gisteren bij het dodelijke incident in het Nederlandse Apeldoorn gewond raakte, is in een ziekenhuis in Zwolle aan zijn verwondingen overleden. Dat melden de Nederlandse media.

De dader van het drama is vannacht reeds in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Het overlijden van de 38-jarige Karst T., die verdacht wordt van een aanslag op de koninklijke familie, betekent meteen het einde van het strafrechtelijke onderzoek tegen hem.

Zeven doden
Het dodental van het drama komt daarmee op zeven. De Nederlandse nationale recherche onderzoekt nog altijd de toedracht van de feiten. Er wordt ook onderzocht of er eventueel anderen betrokken waren bij de aanslag. Bij de huiszoeking bij de verdachte zijn alvast geen wapens, explosieven of aanwijzingen in de richting van meer verdachten aangetroffen.

Massaal veel rouwbetuigingen
De dag na de aanslag liggen tientallen bossen bloemen en briefjes op de plek van het incident. In het stadhuis van Apeldoorn is een condoleanceregister geopend. Verwacht wordt dat veel mensen vrijdag het plaatsje zullen bezoeken om hun medeleven te betuigen. Meer dan tienduizend mensen uit de hele wereld hebben inmiddels op de website www.condoleanceregister.com een blijk van medeleven betuigd aan de slachtoffers van het drama.

Nog twee slachtoffers van het drama liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. In totaal liggen negen mensen in het ziekenhuis. Van een andere man en vrouw is de toestand nog ernstig maar stabiel.

Local Hero
2 mei 2009, 13:35
het drama van Apeldoorn leeft ook wel in België hoor. Gisteren was ik op een communiefeestje en toen is er een kaarsje gebrand voor de slachtoffers ...

RAUL7
5 mei 2009, 11:41
Zondag zijn een tiental kerkdiensten en bijeenkomsten in Apeldoorn verstoord. Enkele leden van een Duitse sekte kwamen de diensten binnen en verkondigden dat de daad van Karst T. tijdens Koninginnedag een straf van God was.
God zou Apeldoorn gestraft hebben voor de verdeeldheid die er heerst onder christenen. De christelijke gemeente is volgens de sekte mee verantwoordelijk voor de aanslag.

Geen aangifte
De sekteleden wandelden de diensten binnen, begonnen ongevraagd hun boodschap te verkondigen of liepen rond met pamfletten. Omdat de meeste sekteleden terug vertrokken na aandringen van de kerken, hebben die besloten om nog geen aangifte te doen bij de politie.

Het gaat om aanhangers van de Duitse 'evangelist' Horst Schaffranek (1923). Het verstoren van kerkdiensten staat wel vaker op het programma van de sekte. Verschillende christelijke websites in Duitsland en Groot-Brittanië waarschuwen ook voor de persoon van Horst Schaffranek.


http://www.hbvl.be/nieuws/buitenland/aid828631/duitse-sekte-aanrijding-apeldoorn-is-straf-van-god.aspx

Bredero
6 mei 2009, 14:52
Fait divers.

http://www.hln.be/hln/nl/947/Royalty/article/detail/844614/2009/05/06/NOS-rekt-opzettelijk-applaus-voor-koningin-Beatrix.dhtml

RAUL7
9 mei 2009, 12:01
Met het overlijden van een 46-jarige vrouw is het aantal dodelijke slachtoffers van de aanslag op Koninginnedag op acht gekomen. De vrouw overleed gisteravond in een ziekenhuis aan haar verwondingen. Dezelfde avond kwamen meer dan 1.000 mensen bijeen voor een herdenkingsdienst voor de slachtoffers. Dat meldt woordvoerder Toon Schuiling van de gemeente Apeldoorn.

Het overlijden van de vrouw komt een week nadat Karst T. op een menigte inreed. Vijf slachtoffers overleden op de dag van de aanslag. T. bezweek 's nachts in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een zevende gewonde overleed een dag later. Vier mensen liggen nog in het ziekenhuis.


http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/848305/2009/05/09/Drama-Apeldoorn-eist-achtste-dodelijke-slachtoffer.dhtml

Willem2
24 juli 2009, 06:56
http://www.ad.nl/binnenland/3389923/Schadeclaims_na_bekijken_beelden_aanslag.html

Silvester
24 juli 2009, 07:56
Het wordt steeds gekker.

Janette's "tepelgate" had in The States als gevolg dat sommige live uitzendingen niet meer "life" zijn, maar met vertraging van enkele seconden uitgezonden worden :nixweiss[1]: .

Zal hier dus ook wel gaan gebeuren?

"Censuur" ligt op het puntje van mijn tong...