PDA

Volledige versie bekijken : Vrouw vindt zuinige man sexy



RAUL7
5 juli 2009, 12:41
Wie op een eerste date ietwat zuiniger met het geld weet om te springen, heeft een stapje voor. Volgens een Britse rondvraag vallen vrouwen eerder voor een zuiniger type dan eentje die het geld meteen kwistig laat rollen.

Rekening delen
De economische crisis lijkt een goede zaak voor spaarzame jongens. Het is weer toegelaten om goedkoop te daten, 43 procent van de dames heeft geen problemen met dergelijke afspraakjes. Een goede zaak voor de singles, want 1 op de 4 alleenstaanden beweert regelmatig kortingsbonnen te gebruiken, een derde staat er zelfs op de rekening netjes door twee te delen. Voor slechts 1 op de 5 dames betekent zoveel spaarzaamheid een afknapper.

Financieel slim
Onderzoekster Alistair Shrimpton stelt dat wie slim met de centjes weet om te gaan, tegenwoordig beter scoort. "De etiquette rond daten is sterk veranderd. We komen uit een tijdperk waarin mannen verondersteld werden steevast de rekening te betalen. Door de rekening te splitsen, voelen huidige dames zich evenwaardig. Slimmer omgaan met geld lijkt belangrijker te worden. Daar vallen dames op".


http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/915470/2009/07/04/Zuinige-jongens-scoren.dhtml

Jetliner
5 juli 2009, 13:00
# Only boys that save their pennies make my rainy day # :D

foots
5 juli 2009, 15:58
Heren, beren,

Zou NL dan nu eindelijk wereldkampioen kunnen worden, want met hun zuinigheid moeten ze toch wel heel hoog gaan scoren.

Groet, Foots :wink:

The Joker
5 juli 2009, 17:55
Ik stel ook altijd voor om de kamer rekening met de dame te delen, helaas zijn die nog niet erg ge-emancipeerd :(

CLUBSPORT
5 juli 2009, 19:17
je kan toch niet zeggen dat wij wandelende beren erg zuinig met onze centen omspringen ,
dus kunnen we het daten wel vergeten :wand:

Stiffmaster
6 juli 2009, 10:34
AMSTERDAM – Wie denkt dat dure, extravagante dates nodig zijn om het hart van de vrouw te winnen, kan de mening bijstellen. Een op de drie Britse dames vindt een zuinige man namelijk sexier dan een die zijn geld over de balk smijt.

Dat blijkt uit een Britse rondvraag van Money Supermarket, waarover The Press Association maandag bericht.

Dat veel vrouwen een zuinige man waarderen is maar goed ook: een kwart van de single mannen deinst er namelijk niet voor terug om kortingsbonnen te gebruiken tijdens (eerste) dates.

Een derde van de mannen maakt de date extra goedkoop door erop te staan de rekening door twee te delen. Een op de zeven laat daarnaast na de ober fooi te geven.


Instemmen
43 procent van de dames heeft hier geen moeite mee en zal ook na een eerste discount-date instemmen met een tweede. “Nu de broekriem bij beide seksen aangetrokken wordt, zijn kortingsbonnen tegenwoordig een symbool van zuinigheid in plaats van gierigheid”, zegt Alistair Shrimpton, manager van Dating Direct.

“We hebben de afgelopen paar jaar enorme veranderingen waargenomen in de etiquette rondom daten,” aldus Shrimpton. “Verwachten dat de man de dates betaalt is achterhaald, nu is de rekening delen veeleer een teken van gelijkwaardigheid.”

Voor 22 procent geldt zuinigheid bij mannen overigens wel als afknapper.

Onderzoek
Aan het onderzoek deden ruim 5000 Britse mannen en vrouwen mee.