PDA

Volledige versie bekijken : "Eén orgasme per dag houdt jonge mens gezond"



RAUL7
12 juli 2009, 11:31
Jongeren "hebben recht op een goed seksleven" en hun gezondheid zal daar wel bij varen, want seks is goed voor het cardiovasculair system. Dat staat, zo meldt de Sunday Times, in een nieuwe brochure die door de Britse gezondheidsdienst wordt verspreid.

For the fun of it
Het pleidooi voor seksueel plezier is afkomstig van de afdeling Sheffield van de National Health Service, de Britse openbare gezondheidsdienst, en werd aangeboden aan scholieren, ouders en mensen die zich bezig houden met jeugdzorg.

Volgens de opstellers hebben deskundigen de jongste tijd teveel nadruk gelegd op de nood aan veilige seks - dit als antwoord op de Aids-epidemie - en op liefdevolle relaties en werd te weinig aandacht besteed aan het aspect van seks dat de meeste mensen aanspreekt: het plezier ervan.

Masturberen
Onder het motto 'een orgasme per dag houdt de dokter weg' (een variant op het Engelse 'an apple a day keeps, the doctor away') wordt uitgelegd dat "gezondheidsexperts vijf porties groenten en fruit en een half uur fysieke activiteiten aanbevelen om gezond te blijven". Waaraan dan een nieuw advies wordt toegevoegd: "en wat zou je denken van tweemaal per weeks seks te hebben of te masturberen? ".

Kritiek
De aanpak leidde al tot kritiek, maar een van de auteurs van de brochure, Steve Slack die directeur is van het Centrum voort HIV en seksuele gezondheid in Sheffield, ontkent dat dit een pleidooi is om teenagers tot seks aan te zetten. Integendeel, zo zegt hij, het zou veel jonge mensen ertoe kunnen brengen hun maagdelijkheid te bewaren tot ze zeker zijn dat ze van de seksbelevenis kunnen genieten.

Slack benadrukt wel dat, zolang teenagers goed zijn voorgelicht over seks en daarover zonder druk van leeftijdsgenoten binnen een echte relatie beslissen, ze evenveel recht hebben op een goed seksleven als volwassenen. Maar volgens de directeur van Wellington College, een school waar het leervak "emotioneel welzijn" werd ingevoerd, gaat het hier om een "betreurenswaardige aanpak".


http://www.hln.be/hln/nl/14/Kanaal-You/article/detail/926501/2009/07/12/Een-orgasme-per-dag-houdt-jonge-mens-gezond.dhtml

El Conquistador
12 juli 2009, 11:45
en als je meer als 1 x perdag een orgasme hebt ??want ziane zit namelijk heel den dag op redtube ??

RAUL7
12 juli 2009, 11:50
en als je meer als 1 x perdag een orgasme hebt ??want ziane zit namelijk heel den dag op redtube ??

Is nog beter, denk ik :D!


Ten eerste is een orgasme “de effectiefste en prettigste vorm van fitness die er is” aldus Elsevier. Tijdens sex verbrandt een mens tussen de 100 en 200 calorieën, evenveel als wanneer hij 15 tot 30 minuten zou hardlopen. Sex is dus goed voor de lijn.

Tijdens het vrijen komen ook allerlei hormonen vrij, waaronder oxytocine. Tijdens een orgasme zit er tot vijf keer meer van dat hormoon in het bloed. Het zorgt voor een emotionele verbondenheid tussen partners, maar ook voor de productie van natuurlijke, pijnstillende stoffen in het lichaam. Daarnaast doet het ook de bloeddruk en hartslag stijgen.

Met als gevolg dat seksueel actieve mensen minder kans hebben op fatale hartproblemen. Seksueel actieve jongeren hebben dan weer meer antistoffen dan celibatairen. En er zijn ook tekenen dat oxytocine herstel kan bevorderen: gewonde ratten die oxytocine krijgen ingespoten, herstellen sneller dan andere ratten.

Verder blijkt dat dankzij het vrijkomen van pijnstillende stoffen chronische pijnpatiënten na een orgasme minder last hebben van hun hoofdpijn, rugpijn of artritis. Depressieve mensen zijn minder depressief en angstige mensen minder angstig. Ook het stressniveau daalt na een vrijpartij. Dit alles verklaart waarom er in een onderzoek in de jaren negentig van de vorige eeuw onder 3.500 Schotse mannen een verband werd gevonden tussen regelmatig vrijen en langer leven.

Helaas is het een effect dat wij mensen als het ware verknoeien door bijvoorbeeld te veel vet te eten, te weinig te bewegen en te veel calorieën op te nemen. Ook te weinig slaap en te veel stress zijn nefast voor de levensduurte.

Wat je er aan kan doen? Nog meer seks hebben: je slaapt er beter van, je stressniveau daalt én je verbrandt extra calorieën. Je beweging heb je dan ook al gehad - dus moet je enkel nog letten op minder vet eten. En als seks chocolade vervangt, dan valt toch ook alweer een vetbron weg

RAUL7
12 juli 2009, 11:56
Gezondere mensen hebben over het algemeen meer seks. Maar leidt een goede gezondheid nu tot een beter seksleven of heeft seks een positieve invloed op de gezondheid? Welke positieve effecten seks kan hebben, is nog niet helemaal duidelijk, maar wetenschappers hebben wel al verschillende effecten vast kunnen stellen.

1. Seks werkt depressies en stress tegen
Mensen die kampen met depressies of stress, voelen zich na de seks zichtbaar beter. Een orgasme brengt mensen tot rust en helpt hen in slaap te komen. Dit geldt zowel voor gewone seks als voor masturbatie. Uit een studie aan de State University of New York bleek dat sperma zelfs een goed antidepressivum is. Volgens de studie waren vrouwen die seks hadden zonder condoom minder depressief dan vrouwen die het met condoom deden of geen seks hadden. Sperma bevat onder meer calcium, kalium, zink, fructose en proteïnen. Een vagina zou een aantal van die bestanddelen absorberen, die daarna in het bloed worden opgenomen.

2. Seks verlicht pijn.
Een orgasme kun je zien als een krachtige pijnstiller. Voor en tijdens het hoogtepunt geeft je lichaam het hormoon oxytocine vrij. Er komen ook endorfines vrij. Beide stoffen zouden pijnverzachtend werken.

3. Seks is goed voor het hart.
Niet alleen is seks een fysieke activiteit, waardoor het hetzelfde gunstige effect heeft op je hart als sporten, volgens een Nederlandse studie zou ook sperma een goed zijn voor je hart. Het doet de bloeddruk dalen. Vrouwen die hun man oraal bevredigden en het sperma doorslikten hadden minder kans op pre-eclampsie, een aandoening tijdens de zwangerschap waarbij een erg hoge bloeddruk opduikt.

4. Seks beschermt tegen prostaatkanker.
Regelmatig seks hebben heeft een gunstige invloed op de prostaat en zelfs prostaatkanker voorkomen. Volgens onderzoek is er een duidelijk verband tussen veel ejaculeren en een verminderd risico op prostaatkanker.

5. Seks heelt wonden.
Het hormoon oxytocine, dat vrijkomt tijdens de seks, zou zorgen voor de regeneratie van cellen. Wonden gaan daardoor sneller genezen.

6. Seks bevordert de bloedsomloop
Tijdens de seks gaat je hart sneller kloppen, wat bevorderlijk is voor de bloedsomloop. Daardoor worden schadelijke stoffen sneller afgevoerd.

7. Seks doet je langer leven
Seks is een fysieke activiteit en lichaamsbeweging is altijd wel goed voor je lichaam. Volgens Brits onderzoek leefden mannen die meer orgasmen hadden over het algemeen langer, maar het zou ook kunnen dat die mannen gezonder waren en dus sowieso meer zin hadden in seks. Wat er ook van zij, seks is in ieder geval gezond!

Dalton
12 juli 2009, 17:26
Wat zal dalton dan oud worden door 3 maal daags een orgasme te krijgen.
Alleen neuken is natuurlijk niet goed je moet ook een beetje aan lichaamsbeweging doen.
Daarom ga ik iedere morgen om 6 uur 100 meter hardlopen en wel in de snelle tijd van 15 minuten anders kom je lucht te kort bij het krikken.

ziane
12 juli 2009, 22:09
en als je meer als 1 x perdag een orgasme hebt ??want ziane zit namelijk heel den dag op redtube ??

Je bedoelt porotube?? En ik zit daar niet heel de dag op..heb namelijk Private Spice op televisie :tongue:

foots
12 juli 2009, 22:44
Heren, beren,

Het is crisis, maar moeten we onszelf nu echt maar beperken tot 1 keer, tjongejonge, dat is toch wel voor de echte minima.

Groet, Foots (zwaai, zwaai)

edward
13 juli 2009, 07:39
Een orgasme per dag houdt JONGE mens gezond.Soms voel ik me heel oud.:nixweiss[1]:


Grt edward