PDA

Volledige versie bekijken : Soldaten nemen naaktfoto's vrouwelijke collega's in Irak



RAUL7
14 juli 2009, 21:54
Twee Amerikaanse soldaten riskeren vele jaren achter de tralies te verdwijnen, omdat ze vrouwelijke collega's heimelijk onder de douche hebben gefotografeerd. Volgens de Amerikaanse bevelhebbers in Bagdad werd de afgelopen weken een aanklacht ingediend tegen beide soldaten. Ze zijn momenteel als militaire politieagenten in de omgeving van de Zuid-Iraakse stad Basra gelegerd.

Ze zouden in de herfst van 2008 tijdens een opleiding in de Amerikaanse militaire basis Fort Dix vrouwelijke soldaten van hun eenheid in de douche gefotografeerd en gefilmd hebben. De opnames moeten door beide mannen achteraf ook gepubliceerd zijn. Want de aanklacht berust niet alleen op "het geven van aanstoot in het openbaar" en "belemmering van de rechtsgang", maar ook op "verspreiding van pornografie".

Volgens de mededeling van het leger riskeert een van beide mannen een gevangenisstraf tot 18 jaar. De andere soldaat kan door een militaire rechtbank maximaal voor twaalf jaar naar de gevangenis gestuurd worden. Bovendien worden ze in geval ze schuldig bevonden oneervol uit het leger ontslagen worden.


http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/928974/2009/07/14/Soldaten-nemen-naaktfoto-s-vrouwelijke-collega-s-in-Irak.dhtml