PDA

Volledige versie bekijken : Atleet opent bordeel om voor olympische medaille te gaan



RAUL7
15 juli 2009, 09:07
De Nieuw-Zeelandse taekwondo-kampioen Logan Campbell (23) heeft één grote droom: naar de Olympische Spelen 2012 in Londen gaan en daar het podium halen. Eén probleem: na de Spelen in van vorig jaar in Peking zat Campbell zonder sponsors en dus zonder geld. Ten einde raad besloot hij pooier te worden en een bordeel te openen in de stad Auckland om toch naar de Spelen te kunnen.

Ouders
In Peking haalde Campbell de laatste zestien bij de vedergewichten. Hij werd geklopt door de Taiwanees Sung Yu-Chi, die later de bronzen medaille inpikte. Die olympische campagne kostte hem zo'n 65.000 euro. Het grootste deel van dat bedrag werd door zijn bereidwillige ouders opgehoest. Zijn vader Max, een veilingmeester, klopte dubbele shiften om zijn zoon toch maar naar Peking te kunnen laten gaan.

Gestopt met trainen
Nu was Campbell het beu om een last te zijn voor zijn ouders. In Londen 2012 wil hij absoluut het podium halen en daarom heeft hij zo'n 130.000 euro nodig. Een bordeel in Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland, leek hem de geknipte business om dat bedrag te halen. Campbell traint al een tijdje niet meer om zijn nieuwe onderneming op te starten: een 'high class herenclub'.

Slim en aantrekkelijk
"Toch voel ik me niet echt een pooier. Ik hang echt niet met gouden kettingen rond op straat. Ik ben de eigenaar van een escortservice, meer niet. We nemen enkel slimme en aantrekkelijke meiden in dienst. We behandelen hen zeker niet als stukken vlees. Mijn ouders hebben me gesteund in dit project. Mijn moeder was eerst wat terughoudend, maar toen ze enkele van mijn werkneemsters ontmoette, draaide ze bij. Ze besefte dat het eigenlijk gewone mensen zijn."

Bond werkt tegen
Hoewel prostitutie in Nieuw-Zeeland mits een vergunning volstrekt legaal is, werkt de nationale taekwondobond toch tegen. Zijn professionele bezigheden zullen zeker in rekening gebracht worden bij de selectie voor internationale toernooien. "Naastr de prestaties, is ook de voorbeeldfunctie een belangrijke eigenschap van een olympische atleet", zegt John Scholfield.

Paaldanseres
"Ik weet ook wel dat een aantal teamleden niet hoog zullen oplopen met mijn project, maar dat is dan maar zo", zegt Campbell, die overigens niet voor een primeur zorgt Down Under. In 1999 ging de Nieuw-Zeelandse wielrenster Nicole Tasker zelfs paaldansen om geld te verzamelen voor haar olympische droom in Sydney.


http://www.hln.be/hln/nl/1306/Londen-2012/article/detail/927898/2009/07/13/Atleet-opent-bordeel-om-voor-olympische-medaille-te-gaan.dhtml