PDA

Volledige versie bekijken : Knuffelen is beste ochtengym



RAUL7
15 juli 2009, 11:19
Begin je dag met knuffelen, dat houdt een mens fit en gezond. Volgens een Amerikaanse professor is elkaar aanraken de ideale ochtendgymnastiek. Op voorwaarde dat er een knuffelaar in de buurt is, natuurlijk.

Geen stress
Geen ochtendmens en geen zin om de eerste uren enige lichamelijke inspanning te doen? Wie energie wil, begint beter meteen te knuffelen bij het ontwaken. Door elkaar te omhelzen, wordt de bloedsomloop geactiveerd, waardoor stress en nerveuze gedachten als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Hart- en ademhaling
Niet alleen doet knuffelen wat met onze emoties, ook ons lichaam vaart er wel bij. Het hart en de ademhalingsorganen worden aangezet tot extra arbeid, zelfs de lever krijgt een extra impuls.

Beter presteren
De prof deed onderzoek bij vijftig paren. Wie het knuffelen als ochtendgym beoefende, bleek over betere cholesterol- en bloeddrukwaarden te beschikken. Ook het prestatievermogen bleek een stuk beter. Nog volgens het onderzoek komen zij sneller op gang en verhoogt het concentratievermogen tijdens het autorijden en op de werkplek.



http://www.goedgevoel.be/gg/nl/284/Energie/article/detail/930224/2009/07/15/Knuffelen-is-beste-ochtengym.dhtml