PDA

Volledige versie bekijken : Britse agent gebruikt betaalkaart van werk in seksshop



RAUL7
21 juli 2009, 12:32
Een agent van Scotland Yard heeft met een betaalkaart van het werk aankopen gedaan in een seksshop. Het lid van de anti-terreureenheid spendeerde duizenden euro's belastinggeld aan ongeoorloofde uitgaven. Zo ook speelgoed voor de slaapkamer.

Winkelen in Londense seksshop
Het bleef dus niet alleen bij seksspeeltjes. Matthew Washington (37) trakteerde zich ook op snoepreisjes en nieuwe outfits. De agent gebruikte de kaart een jaar lang ongestoord. Het misbruik begon in juli 2006 kort nadat hij de betaalkaart gekregen had. Volgens aanklager Stephen Winberg reisde hij op kosten van Scotland Yard ook naar Euro Disney. "Hij betaalde met de kaart reisjes, eten en andere persoonlijke uitgaven." En dat was niet de bedoeling. De agenten mogen de betaalkaart alleen aanwenden voor professionele doeleinden. "Hij kocht met de kaart ook spullen in een seksshop in Soho. Ik vraag me dan ook af welke opdracht hij daar precies uitvoerde in de Londense seksshop?", sprak Winberg voor de rechtbank van Southwark in Londen. "Op zich is er niks met een bezoekje aan een seksshop maar gebruik dan tenminste jouw eigen betaalkaart."

Kaart gebruikt als compensatie
De agent spendeerde tussen juli 2006 en september 2007, 22.658 euro op kosten van de gemeenschap. Daarvan waren zeker 14.524 euro ongeoorloofde uitgaven voor eigen rekening. Washinton verantwoordde zijn wangedrag met de stelling dat hij lang en veel werkte en maar weinig tijd meer overhield voor zichzelf. Hij zag de uitgaven dan ook als een vorm van compensatie. Meer nog, hij haalde een moeilijke echtscheiding en het feit dat zijn zoon kanker heeft ook nog als excuses aan voor het misbruik van de betaalkaart. De agent blijft dan ook volhouden dat hij geen fouten gemaakt heeft.


http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/937209/2009/07/21/Britse-agent-gebruikt-betaalkaart-van-werk-in-seksshop.dhtml