PDA

Volledige versie bekijken : Vrouwen laten zich het liefst versieren



Stiffmaster
24 juli 2009, 08:52
AMSTERDAM - Het is de man die een vrouw moet veroveren en niet andersom, vindt ruim tachtig procent van de vrouwen. De meeste mannen denken daar heel anders over.

Na jaren van emancipatie worden vrouwen nog steeds liever versierd dan dat ze zelf op jacht gaan. Meer dan de helft van de mannen vindt juist dat vrouwen best wat actiever mogen zijn in het flirten. Dit blijkt uit onderzoek van haarstylingmerk New Wave.

Versierkunst
Veel vertrouwen in hun versierkunsten hebben Nederlanders niet. Slechts een kwart vindt zichzelf een goede versierder.


Afknappers
Een onprettige lichaamsgeur staat boven aan het lijstje van afknappers, 81 procent van de ondervraagden ziet een flirt dan gauw eindigen. Voor 72 procent is een slechte adem een echte afknapper en voor 48 procent een onverzorgd of scheef gebit. Overgewicht vormt voor 43 procent een obstakel en ruim een derde haakt af bij onflatteuze kleding.


Openingszin
Als je iemand wilt versieren moet je niet met de openingszin ‘heb je slingers bij je, dan kan ik je versieren’ aankomen. Ook klassiekers als ‘wil je iets van me drinken’ en ‘is deze kruk vrij?’ zijn slechte oneliners, vinden de ondervraagden.


Lang haar
Tijdens het versieren letten mannen eerder op het kapsel van een vrouw dan op haar borsten en billen. De meeste mannen hebben een voorkeur voor vrouwen met lang haar. Lang, los en steil haar is het meest populair. Een kwart van de mannen kiest voor lang, los haar met krullen. Mannen zien het minst graag kort haar of vastgebonden haar. Donkerblond is de favoriete haarkleur, rood haar wordt door de mannen het minst gewaardeerd.


Het versieronderzoek is uitgevoerd door MSI-ACI Europe onder ruim 1400 respondenten tussen de 18 en 35 jaar.