PDA

Volledige versie bekijken : Utrecht wil alle prostituees vastleggen



RAUL7
27 juli 2009, 08:44
UTRECHT - De gemeente Utrecht is van plan alle prostituees te registreren die werken op boten aan het Zandpad, de Utrechtse prostitutiezone.

Het stadbestuur wil daarmee de mensenhandel bestrijden. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken wil alleen zelfstandige prostituees registreren. Voor de gemeente Utrecht is dat echter niet genoeg. Raamprostitutie zou namelijk niet onder het registratiesysteem vallen. Het systeem blijkt al goed te werken op de Utrechtse tippelzone 'De Baan'.

De gemeente denkt dat niet alle vrouwen op het Zandpad vrijwillig hun werk verrichten. Zo krijgt de politie veel signalen die in de richting van misbruik wijzen. Vorige week werden nog twee Macedoniërs opgepakt die ervan worden verdacht vrouwen gedwongen hun werk te laten doen, meldt de Volkskrant.

De belangenvereniging van prostituees, De Rode Draad, is tegen de registratie. ''Wij krijgen dagelijks vrouwen aan de lijn die bezorgd zijn over de nieuwe wet'', vertelt woordvoerster Metje Blaak. ''Ze zijn bang met hun verleden te worden geconfronteerd als ze straks een andere baan zouden krijgen. De mensenhandel bestrijd je hier absoluut niet mee''.

De kosten moeten eerst worden berekend, maar de exploitanten vinden het een zware maatregel. De gemeenteraad zal uiteindelijk moeten besluiten.


http://www.telegraaf.nl/binnenland/4484485/__Utrecht_wil_prostituees_vastleggen__.html?p=25,1

Willem2
29 juli 2009, 22:10
De gemeente Utrecht wil alle raamprostituees in de stad registreren om misbruik van vrouwen en mensenhandel tegen te gaan. Het registratiesysteem op de Utrechtse baan voor tippelaarsters lijkt namelijk goed te werken. ............. http://www.sociaaltotaal.nl/nieuws/registratie-prostituees-lijkt-goed-te-werken.1619.lynkx?thema=Home