PDA

Volledige versie bekijken : Man in onderbroek die meisjes begluurde blijkt Brusselse politie-inspecteur



RAUL7
31 juli 2009, 00:50
De man die deze namiddag in Dilbeek is opgepakt omdat hij in zijn onderbroek rondreed en naar minderjarige meisjes keek, blijkt een politie-inspecteur van de politiezone Brussel West te zijn. Dat is bevestigd door de woordvoerder van de zone Brussel West. Er waren eerder al gelijkaardige incidenten met de man maar een ontslagprocedure was bij de Raad van State gestrand.

De man, een veertiger, werd donderdagnamiddag door een politie-inspecteur van Dilbeek opgemerkt toen hij in zijn onderbroek rondreed in de wijk rond de Wolsemstraat. Daar hield hij enkele minderjarige meisjes in de gaten die aan het spelen waren. De man reed zelfs herhaaldelijk het blokje om, om de meisjes nog eens te kunnen bekijken.

Aanrijding
Toen een Dilbeekse politie-inspecteur hem wou tegenhouden, ging de man ervandoor. Even verderop, in de Robert Dansaertlaan, kwam het echter tot een lichte aanrijding tussen de vluchter en een ander politievoertuig dat als versterking was opgeroepen. Daarbij raakte niemand gewond maar de schaarsgeklede man kon opgepakt worden en werd voor ondervraging overgebracht naar het commissariaat van Dilbeek.

Daar bleek dat de Dilbeekse agenten een collega uit een naburige zone hadden opgepakt. De verdachte bleek immers een hoofdinspecteur van de zone Brussel West (Sint-Agatha-Berchem/Jette/Ganshoren/Sint-Jans-Molenbeek/Koekelberg), een veertiger die daar voor de dienst logistiek werkte. Bovendien was het voertuig waarmee hij rondreed ook een anoniem politievoertuig van de zone Brussel West.

Eerder al problemen
Volgens de woordvoerder van Brussel West, commissaris Johan Berckmans, is het niet de eerste keer dat er problemen zijn met de man. "Hij is eerder al in moeilijkheden gekomen door gelijkaardige feiten", zegt de commissaris. "Het politiecollege heeft ook al geprobeerd de man te ontslaan maar dat ontslag is door de Raad van State geschorst. Sindsdien werkt de man wel op de dienst logistiek en mag hij niet meer in contact komen met het publiek. Al zijn politiebevoegdheden zijn hem afgenomen zodat hij enkel nog een administratieve bevoegdheid heeft."

Morgen zal de korpschef van de zone Brussel West aan het politiecollege voorstellen om een nieuwe tuchtprocedure tegen de man de openen, zodat hij preventief kan worden geschorst, aldus nog commissaris Berckmans.


http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/950228/2009/07/30/Man-in-onderbroek-die-meisjes-begluurde-in-Dilbeek-blijkt-Brusselse-politie-inspecteur.dhtml