PDA

Volledige versie bekijken : Zeep met feromonen moet mannen sexyer maken



RAUL7
3 augustus 2009, 11:28
Een zeep met synthetische feromonen die mannen aantrekkelijker maakt bij vrouwen. De Amerikaanse zeepfabrikant Dial is volop bezig met de ontwikkeling van dit wondermiddel. Er is momenteel wel nog geen enkel wetenschappelijk bewijs dat deze zeep ook echt zal werken.

Test
Zeepfabrikant Dial wil met de 'Men Magnetic Attraction Enhancing Body Wash' wanhopige mannelijke vrijgezellen voor minder dan 5 euro per potje helpen. Synthetische feromonen, een stof die boodschappen tussen personen overbrengt, in de zeep zouden volgens de fabrikanten een man aan een vrouw helpen. Dial deed al een test met het product: ze lieten negen vrouwen geblinddoekt ruiken aan mannen die zich hadden gewassen met de feromonen en anderen die net gesport hadden. Daaruit bleek dat vrouwen vaker de mannen die zich hadden gewassen met de 'wonderzeep' wat geur betreft aantrekkelijker vonden.

Placebo?
"Maar qua uiterlijk en persoonlijkheid was die man niet iemand waarmee ik normaal voor zou vallen", vertelt een vrouw die deelnam aan het onderzoek aan de krant The Times. Niet iedereen is overtuigd dat feromonen in zeep mannen aantrekkelijker kunnen maken. "Het is wetenschappers nog steeds niet duidelijk wat deze stoffen doen" aldus professor Charles Wysocki. "Er zijn verschillende soorten, zo zijn er feromonen waardoor vrouwen op basis van geur kunnen afleiden of een man gespannen is of niet. Maar we weten te weinig om met zekerheid te zeggen dat ze je sexyer maken." Dial verdedigt zich door te zeggen dat de zeep ook als placebo dient, als je denkt dat het je onweerstaanbaar maakt, zul je meer zelfzekerheid uitstralen en dus meer vrouwen kunnen krijgen.

Liefde op de eerste geur
Maar ook antropologe Helen Fisher gelooft niet meteen in deze wonderzeep voor mannen: "Bij mensen is het vaak liefde op het eerste gezicht en niet op de eerste geur. De sexappeal van een persoon wordt door veel factoren bepaald, romantiek en geur is daar één van. Maar als we het puur wetenschappelijk bekijken, dan moet ik zeggen dat onze hersenen vooral door visuele prikkels gestimuleerd worden. Feromonen worden niet officieel als een afrodisiacum gezien. Eens het verleidingsproces begonnen is, kan iemands geur opwindend zijn, maar ook een afknapper. Conclusie: als een vrouw je niet aantrekkelijk vindt, zal alle zeep van de wereld je niet kunnen helpen haar te verleiden."


http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/951569/2009/07/31/Zeep-met-feromonen-moet-mannen-sexyer-maken.dhtml