PDA

Volledige versie bekijken : Oudere vrouwen kiezen steeds vaker voor seksvakantie



RAUL7
13 augustus 2009, 10:00
Steeds meer Nederlandse oudere vrouwen kiezen Afrika als reisbestemming met één bepaald doel: het vinden van een zwarte toyboy die hen seksueel bevredigt. Dat bevestigen tal van hulporganisaties in Zuid-Afrika, Kenia, Ghana en Gambia.

Minderjarigen
Het sekstoerisme bestaat niet langer uit oude mannen die naar Azië trekken. Reizen naar Kenia en Gambi zijn populair bij vrouwen van middelbare leeftijd. Theo Noten van een non-profitorganisatie die strijdt tegen commerciële uitbuiting van kinderen (EPCAT) aan De Telegraaf: "Het is een onrustwekkende nieuwe trend, het groeiende sekstoerisme in Afrika. Omdat vrouwen de leeftijd van de zwarte mannen niet altijd goed kunnen inschatten, hebben ze vaak seks met minderjarigen, wat dus strafbaar is. Vaak gaat het om sterke, gespierde jongens, niet ouder dan zestien, ze komen uit de armere dorpen van het platteland. In het hoogseizoen trekken ze naar vakantieoorden als Malindi, Mombassa, Kilifi, Diani en Kwale om er oudere toeristes te verleiden. "

Prostitutie
"Sommige vrouwen vertrekken echt met het doel een toyboy te vinden, je ziet ze er op de stranden en in de uitgaansbuurten flaneren en de jongens doen hun best om hen te veroveren. Anderen zijn niet bewust op zoek naar seks. Maar ze gaan voor de bijl door de plotse aandacht van de mannen daar. Daarom lijkt het ook niet op prostitutie, want die jongens nemen vaak initiatief en lijkt het aanvankelijk op onschuldig geflirt. De betaling gebeurt op verschillende manieren: het kan een duur etentje zijn, soms gaat het echt om cash geld.", aldus Noten.

Uitbuiting
Uit onderzoek EPCAT blijkt dat het vooral om Europese en Amerikaanse vrouwen gaat. Momenteel zijn er nog geen exacte cijfers bekend, maar volgens Unicef werkt bijna een derde van de twaalf tot achttienjarigen in Kenia in de seksindustrie. De lokale politie grijpt niet in, omdat het toerisme voor velen de enige bron van inkomsten is, zeker nu in crisistijd.

Vrouwen tot inkeer brengen
Momenteel werken verschillende organisaties aan initiatieven om het sekstoerisme tegen te gaan. Maar volgens onderzoekers haalt dit weinig uit. Zolang de lokale overheden, die blij zijn met de inkomsten, en de toeristen niet meewerken heeft het geen zin. "Het belangrijkste is dat we deze vrouwen tot inkeer kunnen brengen, ze te laten beseffen waar ze mee bezig zijn. In hun eigen land zouden ze toch ook geen seks hebben met een jongen van 16?", besluit Noten.


http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/967067/2009/08/13/Oudere-vrouwen-kiezen-steeds-vaker-voor-seksvakantie.dhtml