PDA

Volledige versie bekijken : 20 tips om hitte te overleven



RAUL7
19 augustus 2009, 18:01
Vandaag was het al heet, maar morgen wordt het zowaar nog heter. Weermannen voorspellen op sommige plaatsen zelfs temperaturen tot 37 graden celsius. Wij zetten twintig tips op een rijtje die je bij die extreme warmte zeker niet mag vergeten.

1. Drink!
Drink vandaag zéker je twee liter. De beste dorstlesser is niet te zoet en niet te koud. Van suiker krijg je net meer dorst, van heel koude dranken krijg je het nog warmer. Water en koude thee zijn echte aanraders, van alchol en koffie blijf je bij 37 graden best af.

2. Zonder sokken
'Vergeet' je kousen aan te trekken om naar kantoor te gaan. Veel kans dat niemand merkt dat je er geen draagt en jij geniet een hele dag van een lekker fris gevoel.

3. Losse kledij
Draag loszittende kledij. De warmte blijft niet aan je lijf hangen en je zal ook geen last hebben van lelijke zweetplekken.

4. Zweetvijvers
Om natte plekken onder je oksels te vermijden, draag je kledij uit 100 procent katoen of zijde. Die stoffen nemen het zweet wel op, maar verwijderen het ook zeer snel. Of misschien toch maar eens okselpads proberen?

5. Flipflops
Instant vakantiegevoel als je met teenslippers of sandalen op je werk rondloopt. Meer verluchting kan je bovendien daar beneden niet hebben!

6. Parasolletje
Tijdloos elegant en praktisch. Let wel op, niet alle parasols houden de schadelijke UV-stralen tegen, dus vergeet niet te smeren.

7. Fris slaatje
Bij 37 graden heb je echt geen zin om zware maaltijden te verorberen. Kies voor een lichte, frisse maaltijd met producten waar veel vocht in zit. Misschien een lekker pastaslaatje met tomaatjes en komkommer?

8. Zet de airco warmer
Klinkt raar, maar het is belangrijk. Als het buiten 37 graden is en binnen laat je de airco staan op 23 graden, kan je lichaam in shock gaan. Je verhoogt de airco beter naar 26 graden.

9. Waterproof make-up
Door het zweet zal de make-up van de vrouwen helemaal uitlopen, wat (voor alle duidelijkheid) helemaal niet de bedoeling is. De oplossing: waterproof producten.

10. Huisdieren
Zorg ervoor dat je dieren genoeg schaduw hebben en dat ze voldoende fris drinken hebben. Hou ze bij deze temperaturen zeker goed in het oog.

11. Smeer!
Behoeft geen verdere uitleg. Zodra je in de zon komt, moet je je insmeren.

12. Niet voltanken
Benzine die uit de koude pomp in je warme tank komt, zal zich uitzetten. Als je helemaal voltankt, is de kans dus groot dat je tank zal overstromen.

13. Gesmolten ruitenwissers
Door de extreme hitte kunnen je ruitenwissers tegen je ruit kleven en zelfs smelten. Leg uit voorzorg een blad papier tussen je ruit en je ruitenwisser of klap ze gewoon omhoog.

14. Plantjes
Geef je plantjes best 's ochtends vroeg water. Overdag zal het water verdampen vooraleer de plant het kan opnemen en 's avonds zal het vooral slakken en andere dieren aantrekken.

15. Laat het gras groeien
Zelfs al heb je er bij 37 graden toch de moed voor, het is af te raden om het gras af te rijden. Je pas afgereden gras zal gewoonweg verbranden als er een felle zon op schijnt.

16. Koude seks
Hoewel je je door de hitte juist slapjes kan voelen, zou je er ook meer zin in seks van krijgen. De oplossing: iets met ijsblokjes of een zwembad?

17. Hete avond
De meeste mensen denken het wel, maar toch zijn de temperaturen niet het hoogst op het middaguur. Het warmst is het rond halfvijf 's avonds.

18. Joggen
Als je echt wil sporten, doe het dan 's ochtends vroeg of 's avonds laat. En vergeet zelfs dan al niet voldoende te drinken.

19. Fris huis
Laat de rolluiken of de gordijnen naar beneden, laat het goed tochten in je woning en hou je deuren op het heetst van de dag goed gesloten.

20. Hou het hoofd koel
Drinken, je niet inspannen, een natte handdoek rond je nek hangen, voeten in een ijsbadje steken en genieten van het mooie weer!


http://www.hln.be/hln/nl/2652/Extreem-Weer/article/detail/975138/2009/08/19/20-tips-om-hitte-te-overleven.dhtml