PDA

Volledige versie bekijken : Avontuurlijke vrouwen hebben meer zin in seks



RAUL7
26 augustus 2009, 09:58
Vrouwen die van risico's houden, hebben ook meer zin in seks. Amerikaanse wetenschappers hebben namelijk aangetoond dat avontuurlijke vrouwen ongewoon veel testosteron, het hormoon dat het libido stimuleert, in hun bloed hebben.

Risicogedrag
Onderzoek had voordien al bewezen dat een hoog testosterongehalte gelinkt kan worden aan zogenaamd risicogedrag als gokken en te veel drinken. Amerikaanse wetenschappers konden nu op basis van speekselonderzoek bij vijfhonderd mannelijke en vrouwelijk MBA-studenten bevestigen dat vrouwen die het meest van risico's houden, de hoogste testosterongehaltes in hun bloed hebben.

Testosteron en avontuur
Om na te gaan hoeveel risico's de studenten wilden nemen, werd geobserveerd hoe ze een computerspelletje speelden. In een vragenlijst werd hun bovendien de keuze voorgelegd tussen een gegarandeerde geldprijs of een loterij met een hoger risico om te verliezen. Uit de test bleek uiteindelijk dat de meest avontuurlijke vrouwen, het hoogste testosterongehalte hadden. Voor mannen ging die stelling echter niet op.

Carrière
De link tussen een voorkeur voor risico's en de testosteronwaarden heeft overigens ook een invloed op de carrièrekeuze en financiële beslissingen van de studenten. Personen met een hoog hormoongehalte, kiezen blijkbaar meer voor risicovolle carrières in de financiële sector. Het onderzoek bevestigde ten slotte dat mannen minder afkerig zijn voor risico's dan vrouwen en dat hun testosterongehalte een pak hoger ligt.


http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/979710/2009/08/24/Avontuurlijke-vrouwen-hebben-meer-zin-in-seks.dhtml