PDA

Volledige versie bekijken : Seksslachtoffer Garrido: "Hij verkrachtte me acht uur lang"



RAUL7
2 september 2009, 18:52
Phillip Garrido (58) had vóór de ontvoering van Jaycee Dugard in 1991 al heel wat op zijn kerfstof staan. De drugsverslaafde Amerikaan had een onweerstaanbare drang naar seks en kidnapte in 1976 een 25-jarige vrouw uit South Lake Tahoe. Hij klonk het slachtoffer in de boeien en verkrachtte haar urenlang in een opslagplaats in Reno. Garrido werd aangeklaagd en moest 50 jaar de cel in voor ontvoering verkrachting. Toch kwam hij in 1988 vervroegd vrij. Slachtoffer Katie Hall, nu 58, sprak gisteren bij CNN voor het eerst openlijk over die verschrikkelijke periode.

Acht uur lang verkracht
"Sinds hij me meezeulde en hij me acht uur lang verkrachtte, leef ik in angst. Nu, 33 jaar later, heb ik nog steeds een beklemmend gevoel", zegt de gewezen croupier, 25 op het moment van de feiten, uit South Lake Tahoe. "Hij stond op een avond te liften en ik nam hem zonder veel nadenken mee. Ik had net wat inkopen gaan doen voor mijn vriend maar zag dat Garrido het koud had. Dat was de slechtste beslissing uit mijn leven. Toen we bijna op de afgesproken plaats waren waar hij zogezegd woonde, klopte hij mijn hoofd tegen het stuur en deed mij meteen handboeien om. Hij schreeuwde dat hij enkel een blote kont wou. 'Als je met me speelt, zal er niets gebeuren', klonk het."

"Alles stond klaar"
De jonge vrouw werd nadien vastgebonden op de passagierszetel. Garrido nam het stuur over en reed de wagen naar een pakhuis in Reno. "Daar verkrachtte hij me acht uur lang. Een wapen zag ik niet, toch durfde ik niet tegen hem in te gaan. Ik vreesde dat ik dan zou sterven. Hij had alles klaargezet - van speeltjes tot matras - om iemand langdurig gevangen te houden in zijn garage. Gelukkig was er een attente agent die iets vreemds opmerkte. Hij klopte aan bij het pakhuis. Garrido ging nietsvermoedend kijken. Hoewel hij me verplichtte geen kick te geven, stormde ik naakt naar buiten."

50 jaar na klacht
De agent van dienst staarde de vrouw van kop tot teen aan en liet Garrido gewoon op vrije voeten. De seksmachine smeekte Katie Hall om geen klacht in te dienen, maar dat deed ze toch. Hij werd veroordeeld tot 50 jaar voor verkrachting en levenslang voor ontvoering. Uiteindelijk kwam hij in 1988 vervroegd vrij. "Nadien kwam hij me opnieuw opzoeken in het casino. Nu ben ik eindelijk verlost van hem. Hopelijk vindt Jaycee Dugard de kracht om de draad terug op te nemen. Ik bid voor haar", vertelt een opgelucht Katie Hall. Drie jaar na zijn opschorting van straf ontvoerde hij Jaycee Dugard, toen pas 11 jaar. Het meisje bleef 18 jaar lang opgesloten in tenten in zijn tuin. Garrido verwekte twee dochters bij Jaycee: Starlite (15) en Angel (11). Beide meisjes zijn volgens de eerste onderzoeken compleet wereldvreemd.


http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/986590/2009/09/02/Seksslachtoffer-Garrido-Hij-verkrachtte-me-acht-uur-lang.dhtml