PDA

Volledige versie bekijken : Herziening seksueel strafrecht België



Stiffmaster
15 september 2009, 10:12
BRUSSEL - De hoogste rechtbank in België, het Grondwettelijke Hof, is bezig met de herziening van de twee belangrijkste wetten in het Belgische seksueel strafrecht. Dat hebben Vlaamse media dinsdag gemeld.

Het hof buigt zich onder meer over de vraag of een tiener al op zijn veertiende kan instemmen met seks of dat de grens daarvoor zestien jaar moet zijn. Verder moet er duidelijkheid komen over wat er precies onder aanranding wordt verstaan.

De meeste wetten in de Belgische zedenwetgeving zijn meer dan honderd jaar oud en aan herziening toe. Advocaten klagen al jaren over achterhaalde wetten. In afwachting van een besluit van het hof zijn ruim dertig zedenzaken tijdelijk stilgelegd.

SFL
15 september 2009, 11:10
De meeste wetten in de Belgische zedenwetgeving zijn meer dan honderd jaar oud en aan herziening toe.

Alles betreft het justitiewezen in la belgique is al meer dan 100 jaar oud, alles is van de achtelijke Fransen nageaapt.

Alleen de gevangenissen zijn relatief nieuw... maar de deuren vallen niet in het slot, de muurtjes zijn niet hoog genoeg en de binnenplaatsen zijn juist groot genoeg om een Airbus 380 te laten landen.

Dalton
16 september 2009, 12:24
Daarom zie je in de rechtbank in belgie altijd veel verplegend personeel omdat de rechters en aanklagers de 100 al lang gepasseerd zijn en wordt er zo hard geschreeuwd want de oudjes horen ook niet al te best natuurlijk.