PDA

Volledige versie bekijken : Franse arbeiders poseren naakt om job te redden



RAUL7
22 september 2009, 16:35
In crisistijden moet men soms teruggrijpen naar crisismaatregelen, en dat is precies wat een aantal Franse arbeiders heeft gedaan. Vijftien werknemers van de Chaffoteaux fabriek in Ploufragan, in het noordwesten van Frankrijk, hebben een naaktkalender gemaakt, om zo de aandacht te vestigen op hun benarde situatie.

Van de 251 werknemers van de Chaffoteaux fabriek, waar verwarmingstoestellen worden gemaakt, worden er de komende weken misschien 207 ontslagen. In plaats van de directie te gijzelen of te dreigen de fabriek op te blazen, zoals de voorbije maanden al wel eens gebeurd is in Frankrijk, besloten enkele werknemers op een ludieke manier protest te voeren.

Sociale onderhandelingen
Met de naaktkalender willen ze vooral publieke aandacht krijgen voor hun zaak, in de hoop dat het hen zal helpen in de komende sociale onderhandelingen. Die vangen volgende week maandag aan.

Op de kalender zijn onder meer Mister Februari (gehuld in een kartonnen doos van Chaffoteaux), Mister Oktober (die de pose aanneemt van 'De Denker' van Rodin) en Mister April (verscholen achter de bedrijfsvlag) te zien. Er zijn vijfduizend exemplaren gedrukt, waarvan er na drie dagen al tweeduizend weg waren. Vanover heel het land komen er bestellingen voor de kalender, die 7 euro kost.


http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1000676/2009/09/22/Franse-arbeiders-poseren-naakt-om-job-te-redden.dhtml