PDA

Volledige versie bekijken : De man met een fobie voor vrouwen



RAUL7
23 september 2009, 15:04
Neil Dando is 27 maar heeft nog nooit een vrouw gekust. De Brit lijdt aan een fobie voor het andere geslacht. Wanneer hij er ook maar denkt om een meisje te benaderen, krijgt hij angstaanvallen.

"Ik vrees er voor dat ik nooit een degelijke relatie zal kunnen uitbouwen", zegt hij in de Daily Telegraph (http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/6217969/The-man-with-phobia-of-women.html). "Op het werk heb ik geen problemen in de omgang met vrouwelijke collega's. Enkel als ik me aangetrokken voel tot een meisje, gaat het ernstig mis".

Extreme verlegenheid
Zijn probleem staat niet officieel te boek als aandoening. Het werd wel beschreven door de Amerikaanse professor Brian Gilmartin in zijn boek uit 1987 book: 'Shyness and Love: Causes, Consequences and Treatment' (Verlegenheid en liefde: oorzaken, gevolgen en behandeling).

1,7 miljoen in VS
Neil Dando werd zich bewust van zijn probleem toen hij op het internet las over andere mensen die met dezelfde fobie te kampen hadden. Volgens professor Gilmartin zouden in de Verenigde Staten 1,7 miljoen mensen in hetzelfde schuitje zitten als de Brit. Nu hij weet wat er met hem aan de hand is, gaat de jongeman in behandeling.


http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1001449/2009/09/23/De-man-met-een-fobie-voor-vrouwen.dhtml

foots
23 september 2009, 16:49
Heren, beren,

Als ik dit had was ik nu miljonair geweest.

Groet, Foots :engel: