PDA

Volledige versie bekijken : Wordt prostituee een glamoureus beroep?



RAUL7
12 januari 2010, 18:13
Prostitutie is niet langer een taboe, steeds meer mooie en intelligente vrouwen komen er voor uit dat ze een centje bijverdienen door hun lichaam te verkopen. Belle du Jour, een anonieme blog van een Britse callgirl waarvan later de televisieserie 'Secret Diary Of A Call Girl' werd gemaakt, zorgde voor de romantisering van het beroep.

Glamour
Billie Piper, de Britse actrice de de rol van de prostituee op zich neemt, schetst een glamoureus beeld van het beroep. "Secret Diary Of a Call Girl is het verhaal van een intelligente, hoger opgeleide vrouw die veel van seks houdt en die er graag veel geld voor krijgt. Ze excuseert zich er niet voor, het is haar keuze en ze heeft controle over de situatie."

Bevredigende job
De Britse televisieserie was populair, het haalde een gemiddelde van 780.000 kijkers. Het schetst een beeld van zijden negligés en dure, verleidelijk lingerie. Het verhaal is gebaseerd op dat van een echte callgirl. Professor Brooke Magnati verdiende tijdens haar studentenleven bij op deze manier en vertelde haar ervaringen anoniem op het internet, haar blog werd snel razend populair over de hele wereld. Nu ze een vriend heeft, stopte ze met haar 'bijverdienste'. Ze beweert dat ze haar vroeger leven mist en zegt dat het een 'bevredigende job' was.

Negatieve kant?
Het blijkt echter niet allemaal rozengeur en maneschijn te zijn. Magnati gaf achteraf toe dat haar vader tijdens haar jeugd 150 prostituees had bezocht en dat deze hele ervaring een negatieve indruk op haar heeft achter gelaten. En nu Billie Piper moeder is geworden, is ze blijkbaar ook van gedacht veranderd. Sinds ze enkele seksscènes van de nieuwe reeks inblikte, bekijkt ze het beroep toch anders. "Een deel van me denkt, ik moet naar huis gaan en mijn zoon eten geven. En ik moet vooraf enkele douches nemen en veel bidden."

Ophef
Deze uitspraken veroorzaken heel wat ophef in het Verenigd Koninkrijk. Uit cijfers blijkt namelijk dat prostitutie alles behalve een glamoureus beroep is, drie vierde van de prostituees kregen al te maken met lichamelijk geweld, 90 procent wil stoppen met haar beroep. Nog meer schokkerend is dat zeventig procent met posttraumatische stress kampt die gelijk is aan het niveau van oorlogssoldaten en slachtoffers van martelingen. Deze cijfers spreken het idee tegen dat deze vrouwen de controle behouden bij het uitoefenen van hun beroep en dat ze het uit eigen keuze doen.

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/1053150/2010/01/12/Wordt-prostituee-een-glamoureus-beroep.dhtml

The Joker
12 januari 2010, 23:24
Een Poolse prostituee voelt nu niet alleen geile mannen, maar ook de fiscus in haar nek hijgen. Ze moet de instelling namelijk 564.000 euro betalen wegens het ontduiken van belasting, zo schreef de Poolse krant Gazeta Wyborcza vandaag.

De vrouw had in de afgelopen jaren 3,5 miljoen euro verdiend met haar werkzaamheden, maar verzuimde hier belasting over te betalen. Eenmaal op het matje geroepen bij de belastingdienst vertelde ze dat ze erg "vrijgevige" klanten had.

facial
13 januari 2010, 10:56
dat valt nog mee, als je in Nedreland 3,5 miljoen verdiend betaal je toch zeker 1,75 miljoen belasting. Als je het dan niet opgeeft en ze pakken je krijg je er nog een boete bovenop.

maar 3.5000.000/75(half uu+FT)=46.666 klanten in de afgelopen jaren dan heeft d'r kutje veel geleden :biggrin:

paul22
13 januari 2010, 11:22
maar 3.5000.000/75(half uu+FT)=46.666 klanten in de afgelopen jaren dan heeft d'r kutje veel geleden :biggrin:

Dan zou ze minimaal 37 halve uurtjes per dag moeten doen (elke dag! )
Zal wel in een andere prijsklasse gewerkt hebben en/of die 3,5 miljoen is niet helemaal correct.:wink:

facial
13 januari 2010, 12:32
dan zou het wel kunnen dan had ze per dag 30 minuten om te eten en te douchen en 5 uur om te slapen.:biggrin: