PDA

Volledige versie bekijken : Waarom mannen maar aan één ding denken



RAUL7
4 april 2010, 18:14
Dat mannen de neiging hebben snel in de ban te raken van een aantrekkelijke vrouw en dat zelfs niet kunnen verbergen, is bijzonder irritant voor hun partner. Maar je kunt het de man niet kwalijk nemen, zo meldt de Sunday Times, hij kan er niets aan doen. Sterker nog: het toont bovenal aan dat hij normaal is.

De conclusie komt van een vrouw: de Amerikaanse psychiater Louann Brizendine, die enkele jaren geleden een omstreden bestseller over het vrouwelijk brein publiceerde en nu op haar élan is doorgegaan met 'The male brain'.

Die mannelijke hersenen worden volgens Brizendine al vanaf de achtste week na de conceptie 'gemarineerd' in testosteron en geprogrammeerd om mannen risico's te doen nemen, te laten liegen, hun gevoelens te doen onderdrukken en van hun melk te raken door de aanblik van een mooie vrouw.

Seks is slaappil
Als een tiener verveeld en mokkend door het leven gaat, komt dat door zijn hormonen, door de grote hoeveelheid testosteron waarmee hij dan rondloopt, aldus de psychiater. Als een man na het vrijen in slaap valt, is dat geen blijk van ongevoeligheid, maar komt het doordat hij een opstoot heeft gekregen van het sekshormoon oxytocine. Dat maakt vrouwen doorgaans spraakzaam en geneigd tot enig post-coïtaal geknuffel, maar bij mannen "activeert dat, om redenen die wij nog niet kennen, het slaapcentrum in de hersenen en werkt het als een slaappil", aldus Brizendine.

Testosteron
Hoewel haar conclusies de man een soort vrijbrief lijken te geven voor vrouwonvriendelijk gedrag, ontkent Brizendine dat met klem. Integendeel: "als we weten hoe onze biologische hersenstatus onze impulsen beheerst, kunnen we bewuster kiezen hoe we daarop reageren."

Bovendien werken de mannelijke trekjes vaak in het voordeel van de vrouw. Zo daalt bij een aanstaande vader het testosteronpeil en neemt het niveau van het melkproducerende hormoon prolactine toe, waarschijnlijk als een reactie op de feromonen in de huid van een zwangere vrouw. Ook verbetert het gehoor van de toekomstige papa, waardoor hij een huilende baby beter kan horen. "Tegen de tijd dat het kind wordt geboren, is de vader klaargestoomd om zorg te dragen", aldus de professor.

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/1088925/2010/04/04/Waarom-mannen-maar-aan-een-ding-denken.dhtml

The Joker
4 april 2010, 22:57
Daar komt de uitdrukking 'Rukkie-Tukkie' dus vandaan.

Dalton
5 april 2010, 17:05
Het enigste wat ik weet over een vrouw is dat als ze geluk heeft 2 benen bezit die tot haar heerlijke rondingen en gleuf toe lopen.
Met daarboven een heerlijk strak lijfje en van die lekkere peer tieten waar je flink op kan sabbelen.
Daarop een slanke hals met een knap toetje en lange haren.
De armen en vooral de handen die hebben ze niet nodig want het pijpen zonder handen is perfekt en zo wordt het geld uitgeven voor die dame een grote handicap en kan ze ook geen betaalkaarten uitschrijven.
Had ik daar maar aan gedacht toen ik trouwde maar ieder mens vergeet wel eens wat.:teuflisch: