PDA

Volledige versie bekijken : Doorkijk- blouse leidt tot klachten



Willem2
22 mei 2006, 00:48
Bron : AD.nl

WOERDEN - Tientallen vrouwelijke agenten hebben bij de Nederlandse Politiebond geklaagd dat hun blouses te doorschijnend zijn. Volgens voorzitter Hans van Duijn van de politiebond voelen de vrouwen zich ‘uitermate bekeken’ in het overhemd, dat deel uitmaakt van het nieuwe politie-uniform.

Op straat zouden de agentes veel ongewenste aandacht en opmerkingen krijgen over de ‘doorkijkblouses’. Na bijna vier jaar bakkeleien werden de politiebonden en minister Remkes (Binnenlandse Zaken) het in 2005 eens over het nieuwe uniform. Eerder leidde een overhemd van het proefuniform ook al tot klachten van vrouwelijke agenten.

De geplande gouden knopen - inmiddels vervangen door witte - werden ervaren als ‘tepelpiercing’. Ze zouden de aandacht te veel op de borsten richten. Met de uitreiking van ‘gezichtbepalende elementen’ van het tenue, zoals broek en jas werd vorig jaar begonnen. Sinds februari van dit jaar worden ook de nieuwe overhemden verstrekt. Van Duijn schat dat sinds die tijd al twintig officiële klachten zijn ingediend bij de politiebond over het doorschijnende hemd.

,,Pas een klein deel van de achtduizend geüniformeerde vrouwelijke agenten heeft zo’n hemd in de kast hangen. We verwachten dan ook dat het aantal klachten oploopt.’’ Het nieuwe shirt is volgens Van Duijn veel doorschijnender doordat het is gemaakt van een ander soort stof dan de oude blouse. Bovendien is het shirt ‘strijkvrij’, wat de doorschijnendheid zou bevorderen. Van Duijn noemt de onderkleding die vrouwelijke agenten dragen ‘een particuliere zaak’.

,,Vrouwen die zich te opzichtig kleden, spreken we heus aan. Maar door deze blouse schijnt zelfs een witte bh heen.’’ De Nederlandse Politiebond onderzoekt de zaak. De oplossing lijkt de levering van een standaardhemdje dat vrouwen onder hun blouse kunnen dragen, vindt Van Duijn. ,,Een nieuwe stof uitzoeken en nieuwe hemden laten maken, lijkt me te ingewikkkeld.’’

Flurkman
22 mei 2006, 01:58
Een duidelijk gevolg van onvoldoende voorafgaand "veld"onderzoek... Het is niet omdat wij, wandelaars, van onthullende kledij houden, dat ook de doorsnee-(politie)vrouw-op-straat de spotlights op haar A, B, C of D wil gericht zien...

En ik die dacht dat zo'n amateuristische aanpak enkel in België mogelijk was...

Flurkman
22 mei 2006, 21:06
En wat doen bezitsters van een E-tje? Uniformvest achterstevoren aantrekken???

Willem2
23 juni 2006, 07:10
Bron : AD.nl

Lingerie met korting voor agentes

WOERDEN - Agentes kunnen bij de Nederlandse Politiebond (NPB) met korting speciale Copacabana-lingerie aanschaffen.


Het idee moet voorkomen dat het nieuwe uniform met witte bloes te veel de nadruk legt op de ‘vrouwelijke vormen van de agentes, zodat de aandacht wordt afgeleid van het professionele optreden’, zo staat in het NPB-blad. De bonds-bh zou niet opvallen in de nieuwe ‘doorkijkbloes’ van de politie.

Al langer is er discussie over een ‘onprettig neveneffect’ van het nieuwe uniform voor vrouwen. NPB-voorzitter Hans van Duijn: ,,De meeste overhemden waren vroeger blauw. Daarmee waren geen problemen. Maar met de nieuwe, witte bloes schijnt witte en gekleurde lingerie door. Met deze bijzondere aanbieding willen we daar wat aan doen voor onze leden.’’

Het is ‘comfortabele lingerie van superzacht Braziliaans katoen in de kleur latte’ die NPB-leden met 25 procent korting kunnen kopen. Ook kunnen ze van de politie gratis onderhemdjes krijgen. Van Duijn: ,,We vonden dat de werkgever vrouwen deze mogelijkheid moesten geven. Als ze daarom vragen, krijgen ze een setje van drie onderhemden. Alleen bij vrouwen speelt het probleem. Mannen hebben we nog nooit horen klagen dat hun borsthaar door het overhemd te zien is.’’

Big30
4 juli 2006, 18:39
Hier dan een foto gemaakt van een agente die het nieuwe blousje en BH draagt, het was een beetje warm vandaag dus vergeef deze agente dat de indirecte inkijk nu vervangen is door een directe inkijk.
Dit mag trouwens d.i. aantal knopen wat ze open heeft mits ze de pet die ons allen past wel draagt is dus geen regelverstoss ! :baeh: :bowlol: :D !
http://media1.break.com/dnet/media/content/pic3611.jpg

Willem2
14 juli 2006, 01:39
De Britse politie vraagt om heel iets anders :eek:




Politie vraagt om leuk ondergoed

Uitgegeven: 13 juli 2006 17:08
Laatst gewijzigd: 13 juli 2006 17:09

AMSTERDAM - Een Brits politiekorps is een wel heel ongebruikelijke campagne gestart. De politie in Suffolk roept tienermeiden op hun benen te ontharen en leuk ondergoed aan te trekken voordat ze uitgaan. Dit voor het geval dat ze in een dronken bui op straat struikelen. Dat melden verschillende Britse media donderdag.

Nu de zomer is aangebroken, gaan veel tienermeiden in nietsverhullende kleding de straat op. Wanneer ze ook nog eens te diep in het glaasje hebben gekeken, leidt dat met enige regelmaat tot ongemakkelijke taferelen op straat.

In Groot-Brittannië is het drankgebruik onder jongeren een groot probleem. De politie en overheid probeert van alles om het alcoholgebruik enigszins in te perken, maar zonder noemenswaardig resultaat. Om die reden gooit het politiekorps het dit keer over een andere boeg. "Soms geef je meer bloot dan je lief is. Maar in godsnaam, trek leuk ondergoed aan en zorg dat je benen onthaard zijn", aldus de campagnetekst.

Gevaren

De campagne is niet alleen onderbroekenlol. De politie wil jongeren met de actie serieus wijzen op de gevaren van alcohol. Zo wordt ook duidelijk gemaakt dat het belangrijk is om een taxi te pakken als je te veel op hebt en altijd je vrienden in de gaten te houden tijdens het uitgaan