PDA

Volledige versie bekijken : Duitsland in de ban van dodelijke bacterie



Big30
24 mei 2011, 21:50
http://www.telegraaf.nl/buitenland/9874586/__Dodelijke_bacterie_Duitsland__.html?p=13,1


Een bacterie grijpt om zich heen in Duitsland. Zeker een persoon is er aan overleden, mogelijk zelfs drie. Van het noorden tot het zuiden van het land zijn al bijna vijfhonderd mensen besmet. Dat aantal loopt snel op, meldden de Duitse gezondheidsdiensten dinsdag.

Het eerste slachtoffer is een 83-jarige vrouw, die zaterdag stierf. Ze woonde in Diepholz in de aan Nederland grenzende deelstaat Nedersaksen. Twee andere overleden vrouwen vertoonden symptomen van de bacterie, maar een besmetting is nog niet met zekerheid vastgesteld. Ze woonden in Bremen en in de buurt van Hamburg.

Daar zal het niet bij blijven, vreest directeur Reinhard Burger van het Robert Koch Instituut in Berlijn, de overheidsinstelling voor ziektebestrijding en -preventie. Meer dan tachtig mensen hebben ernstige nierklachten en bloedarmoede, volgens Burger „verschrikkelijk veel”, en een daling is niet in zicht.

http://www.bild.de/news/inland/deutschland/aerzte-kaempfen-um-leben-18056994.bild.html

Schon 3 Tote durch Horror-Keime Ärzte kämpfen um immer mehr Leben


Der lebensgefährliche Durchfall-Keim EHEC breitet sich rasant aus – mittlerweile gibt es 460 bestätigte Infektionen und Verdachtsfälle. Drei Patienten sind tot! Und die Gesundheitsbehörden suchen noch immer nach dem Auslöser für die Infektion.

Das Robert Koch-Institut (RKI) geht davon aus, dass es weitere Opfer geben wird. „Wir müssen klar sagen, dass wir mit Todesfällen rechnen müssen”, sagte RKI-Präsident Reinhard Burger in Berlin.

facial
25 mei 2011, 16:06
Hopenlijk komen wij deze bacterie niet tegen in onze favorite clubs

Willi69
26 mei 2011, 00:27
Hopenlijk komen wij deze bacterie niet tegen in onze favorite clubs
Nee, die wandern nach Holland aus... :baeh:

Big30
26 mei 2011, 00:33
http://www.bild.de/news/inland/ehec/tomaten-gurken-salat-gefaehrlich-18076746.bild.html


Der Feind ist unsichtbar. Und er kann tödlich sein. Fieberhaft suchen Wissenschaftler in Deutschland nach dem unheimlichem EHEC-Erreger, der sich immer weiter ausbreitet! Gestern Abend die erste heiße Spur!

Das Robert-Koch-Institut (RKI) in Berlin meldet das Ergebnis einer Studie. Demnach hätten 25 untersuchte EHEC-Patienten signifikant häufig rohe Tomaten, Salatgurken und Blattsalat verzehrt.

In der Studie heißt es weiter: „Es steht noch nicht fest, ob nur eines oder mehrere dieser drei Lebensmittel mit dem Ausbruchsgeschehen in Zusammenhang stehen.“

Kan geen Sla of Tomaat uit NL zijn! Daar overleeft geen enkele bacterie. Das een product van de Chemische Industrie :tongue:.

sofaking
26 mei 2011, 07:12
In Berlijn heeft het Robert Koch-Institut gewaarschuwd voor rode tomaten, komkommers en kropsla uit het noorden van Duitsland. Uit een studie bleek dat de EHEC-patiënten duidelijk meer van deze groenten hadden gegeten dan gezonde controlepersonen.
http://www.hln.be/hln/nl/962/Gezondheid/article/detail/1269885/2011/05/25/Opletten-voor-bepaalde-groenten-uit-Noord-Duitsland.dhtml

Dus, best je eigen boterhammen meenemen naar de club. ;) :136[1]:

Befke
26 mei 2011, 09:20
Escherichia coli O157:H7 is an enterohemorrhagic strain of the bacterium Escherichia coli and a cause of foodborne illness.[1] Infection often leads to hemorrhagic diarrhea, and occasionally to kidney failure, especially in young children and elderly persons. Transmission is via the fecal-oral route, and most illness has been associated with eating undercooked, contaminated ground beef, swimming in or drinking contaminated water, and eating contaminated vegetables.

Maar even niet rimmen dan...

Jansen
26 mei 2011, 12:47
Ook de clubs in Duitsland hebben hier last van dus denk aan de mondkapjes :biggrin:

Admin
26 mei 2011, 12:51
http://www.bild.de/news/inland/ehec/ehec-ursprung-quelle-spanische-salatgurke-18087180.bild.html

EHEC: Spanische Salatgurke ist schuld
Hamburger Hygiene-Institut hat das Gemüse als Träger der Keime identifiziert


Spanische Salatgurken sind Schuld an der EHEC-Seuche! Das Hamburger Hygiene-Institut hat sie als Träger der gefährlichen Darm-Keime identifiziert.

Das teilte Hamburgs Gesundheitssenatorin Cornelia Prüfer-Storcks (SPD) am Donnerstagmittag auf einer Pressekonferenz mit.

Demnach wurde in drei spanischen Salatgurken der EHEC-Keim nachgewiesen. Bei einer handelte es sich um eine Bio-Gurke. Die Herkunft einer vierten Probe, in der ebenfalls EHEC-Keime gefunden wurden, ist noch unklar.

facial
26 mei 2011, 15:34
http://www.telegraaf.nl/binnenland/9887051/__Nederlander_met_EHEC-bacterie__.html?p=32,1

Eerste Nederlander met EHEC-bacterie

royke86
27 mei 2011, 05:37
Media hype

facial
27 mei 2011, 12:34
nee dit is geen media hype,

Admin
27 mei 2011, 13:33
Media hype

Lijkt me niet ... .

http://www.rp-online.de/gesundheit/news/Neue-Spur-fuehrt-nach-Holland_aid_1003039.html


Seit dem Auftreten der ersten EHEC-Infektionen rätseln Forscher, Politik und Öffentlichkeit, wo der Erreger herkommt. Während die Zahl der Infizierten stetig ansteigt, führt eine neue Spur in die Niederlande. Noch ist der Ursprung der gefährlichen Keime aber vollkommen offen - am Ende werden wir es vielleicht nie erfahren.

Immer mehr Menschen infizieren sich mit EHEC. "Von gestern auf heute sind etwa 60 neue HUS-Fälle, also schwere Verläufe dieser EHEC-Infektion, dazugekommen", sagte Reinhard Burger, Direktor des Robert Koch-Instituts (RKI), am Freitag in der "ARD".

Admin
28 mei 2011, 18:39
http://www.nu.nl/buitenland/2526828/darmbacterie-duitsland-blijft-levens-eisen.html


De gevaarlijke darmbacterie EHEC eist steeds meer mensenlevens in Duitsland. In de stad Lübeck is een 86-jarige vrouw overleden aan de gevolgen van de infectie, meldde een plaatselijk ziekenhuis zaterdag. Ze is het tiende slachtoffer.
De Duitse autoriteiten gaan er vanuit dat het hoogtepunt van de uitbraak nog niet is bereikt. Het kan na besmetting tot tien dagen duren voor de eerste ziekteverschijnselen zich openbaren. Het is niet uitgesloten dat nog meer besmettingshaarden opduiken.

Picasso 1
29 mei 2011, 01:47
Ach, om de één a twee jaar is er wel weer een nieuwe dodelijke bacterie of virus en zijn ouderen en chronisch zieken vaak het meest kwetsbaar voor een eventuele dodelijke afloop. Zoek op internet en je zal zien dat deze nieuwe bacterie niet veel bijzonderder is dan de reeks die de afgelopen jaren ook al in het nieuws zijn geweest. Zie een lijst met dodelijke bacterien van de afgelopen jaren die dodelijke slachtoffers hebben gemaakt:
1. E. Coli O157:H7
2. Campylobacter jejuni
3. Salmonella's
4. Goudhoudende stafylokok
5. Listeria monocytogenes
6. Clostridium perfringens
7. Vibrio parahaemolyticus
8. Vibrio vulnificus
9. Het virus van de hepatitis A, en
10. Norwalk en Norwalk-Gelijkaardig virus

Big30
29 mei 2011, 02:02
http://www.bild.de/news/inland/ehec/ein-virus-laehmt-deutschland-18128898.bild.html

10 Tote, 274 Schwerstkranke, mehr als 1000 Infizierte. Der Darmkeim Husec 41 wütet weiter. BamS-Recherche an den Schauplätzen der Bedrohung


Der Keim haftet an Lebensmitteln, mit denen wir uns gesund ernähren wollten. Er ist unsichtbar, nicht zu schmecken – und immer häufiger bringt er den Tod.

Schon neun Frauen und ein Mann sind in Deutschland durch den heimtückischen Keim EHEC (kurz für enterohämorrhagische Escherichia coli) gestorben.

Epizentrum der Seuche ist Norddeutschland, noch haben Mediziner und Wissenschaftler den Infektionsherd des Bakteriums nicht gefunden. Und die Zeit läuft.

The Joker
29 mei 2011, 13:35
We gaan er allemaal aan!

MiniME
29 mei 2011, 14:50
Aardig voorval in 1 van de clubs afgelopen dagen: Roemeense DVP wordt gebeld door bezorgde moeder (die denkt dat haar dochter in Duitsland in de horeca werkt :cool:) "pas je op meisje voor die enge EHEC bacterie die in Duitsland voorkomt!??!?" Waarop de DVP en ik elkaar aankijken en tegelijkertijd in de lach schieten, en moeder (fictief) geruststellen door te vertellen dat die EHEC risico niets is vergeleken met al dat pijpen zonder condoom, zoenen, ft, mmt, etc :biggrin:

facial
29 mei 2011, 18:53
Zal moeder blij mee zijn

seksenfun
29 mei 2011, 19:51
Die bacterie doodt je in 3 dagen. Met HIV leef je nog lang (en gelukkig?). Of hoe relatief alles is.

Jansen
29 mei 2011, 19:54
We gaan er allemaal aan!

klopt en jij bent al redelijk ver weg :biggrin:

Picasso 1
29 mei 2011, 20:30
Heb net wat foute bacterien binnen gekregen door de van binnen een beetje rauwe kippebouten bij Villa Vertigo :gruebel:

Jansen
29 mei 2011, 23:30
Heb net wat foute bacterien binnen gekregen door de van binnen een beetje rauwe kippebouten bij Villa Vertigo :gruebel:

kKan bij een Spaanse vlieg niet veel kwaad die zitten overal op wat rauw is :biggrin:

Big30
29 mei 2011, 23:59
Het is off-topic maar toch wel een leuke anekdote die de wielerfans noch wel zullen kennen!

/Begin anekdote/
Het was de Tour van 1991, PDM toen een van de beste en sterkste teams in het Peleton met onze Erik Breukink als kanshebber op de eindzege deed mee. Maar ja had opeens de hele ploeg last van griep en overgeven. Eerst was het verhaal bedorven kip, later bleek dat men aan het infuus had gelegen maar dat de zakjes waarin intralipid zat bedorven waren. Op te hoge temperatuur bewaard.

Dit betekende zo bleek het einde van de PDM ploeg. Geen renner kon meer starten. Nou ja op 1 na dan :biggrin:.

Raúl Alcalá, die had geen centje pijn en daar waar de hele ploeg ziek was had hij nergens last van en wou gewoon starten. Was een Mexicaan :tongue: deze Raúl Alcalá.
/End Anekdote/

Admin
31 mei 2011, 14:44
http://www.ad.nl/ad/nl/1015/Gezondheid-wetenschap/article/detail/2439649/2011/05/31/Durex-speelt-in-op-EHEC-bacterie.dhtml

Bosco
31 mei 2011, 15:34
http://www.ad.nl/ad/nl/1015/Gezondheid-wetenschap/article/detail/2439649/2011/05/31/Durex-speelt-in-op-EHEC-bacterie.dhtml

Goed advies van Durex. Opvallend dat het ook inmiddels 16 vrouwen zijn, die er zijn gestorven zijn aan het EHEC bacterie, en geeneen man.
Te Bizar voor woorden, en dat in 2011 met al zijn warenkeuringen.

Big30
31 mei 2011, 16:04
Tis inderdaad allemaal een beetje bizar en dit verwacht je niet anno 2011. De bron van de besmetting is nog steeds niet gevonden, schijnt toch niet de Spaanse komkommer te zijn (maar Sla en Komkommers en andere groenten worden in D bijna niet meer verkocht).
Als het nu een lokale besmetting zou zijn geweest op 1 plek door bv. besmette kip of zo zou je het goed kunnen verklaren. Maar de besmettingen treden in vele Bundeslander op, niet alleen in Noord Duitsland.

facial
31 mei 2011, 21:29
Hopenlijk hebben ze de besmetting snel onder de knie en waait het niet over naar onze clubs

Big30
3 juni 2011, 11:35
Aan het einde van de eerste Wereld Oorlog stierven er wereld wijd tientallen miljoenen mensen aan de gevolgen van de Spaanse griep (what is in a name!).

Maar blijft vreemd dat men nu de bron nog steeds niet heeft gevonden. Dat van de Spaanse komkommers was een heel vreemd verhaal. Allemaal besmettingen in Noord Duitsland verspreid over een groot gebied, geen besmettingen direct in Spanje, daar klopte totaal niets van. Maar de gevolgen voor de voedsel industrie zijn nu al dramatisch. Nog steeds weten we niet wat de bron is. Geen prettige gedachte.

phoenix
3 juni 2011, 12:36
de ehec bacterie..........daarvoor is mevrouw Gerda Verburg gewaarschuwd, al een aantal jaren geleden heeft men geconstateerd dat er teveel anti biotica in vlees voorkomt.......het wordt allemaal resistent of er komt gewoon een variant, die zichzelf ontwikkeld tot een nieuw onzichtbaar monster....oplossing afschaffen van op grote schaal vlees produceren...dat nu groentelers de lul zijn......tja k heb geen verstand van virussen of bacterien....maar dat ze er zijn...........ik loop nu al een maand met ' waarschijnlijk een e coli bacterie in me zak......en heb dus duitsland per direct inde ban gedaan....ook mijn anti biotica die ik slik werkt erg langzaam, vorig jaar precies dezelfde infectie gehad....niks geen soa maar gewoon een andere bacterie die mijn bijbal bewoont.... en voor ontsteking zorgt....grrrrrr , we zullen allemaal moeten gaan wennen aan zeer hoge prijzen voor goed vlees, dus er moet schaarste komen , ja eenmaal of twee maal per week een stuk vlees op tafel zal weer gewoon moeten gaan worden....., het alternatief is resistente bacterieen die geruisloos binnen sluipen en voor dood en verderf zorgen.....als ik dan hoor zeggen gewoon nieuw anti biotica en ik hoor dan de ' deskundigen ' roepen dan zal de farmaceutische industrie wel winst moeten kunnen maken anders gebeurt het niet( dus wij zijn afhankelijk geworen van farmaceutische industrie....?, dan realiseer ik me hoe ziek dit kapitalistisch systeem is......dat we dit kapitalistische systeem kost wat kost willen handhaven heeft eenvoudig weg te maken met de mensen die teveel centen hebben en dus macht hebben en die niet willen afstaan, we zullen nog twintig jaar moeten wachten voor deze imbecielen in het bejaardentehuis zitten of zelf dood zijn gegaan aan een resistente bacterie.

Picasso 1
3 juni 2011, 13:21
De infecties schijnen zich voornamelijk voor te doen in de omgeving van Hamburg. Indien de bron regionaal is dan lijkt me meer waarschijnlijk dat de oorzaak ligt in de watervoorziening en dus niet in de voeding.

Big30
3 juni 2011, 13:33
De infecties schijnen zich voornamelijk voor te doen in de omgeving van Hamburg. Indien de bron regionaal is dan lijkt me meer waarschijnlijk dat de oorzaak ligt in de watervoorziening en dus niet in de voeding.
Gebied is toch wat groter, zie:
http://www.welt.de/vermischtes/weltgeschehen/article13408942/Tausende-EHEC-Ansteckungen-allein-im-Norden.html

Dacht dat de bacterie ook alleen in voedsel voor kan komen. Op de een of andere manier moet een dagelijkse levensbehoefte geinfecteerd zijn. Er wordt nu zelfs over Bio-Terrorisme gespeculeerd!

BefBeer
3 juni 2011, 14:56
Lijkt al over zijn top te zijn deze besmettingsgolf.

"HAMBURG (ANP) - Het aantal nieuwe besmettingen met de agressieve darmbacterie EHEC in Duitsland lijkt af te nemen. Momenteel zijn er tweeduizend bevestigde EHEC-infecties en verdachte gevallen. Rond vijfhonderd patiënten lijden aan de zware complicatie HUS. Achttien mensen zijn overleden.

,,De situatie is zo dat die schijnbaar iets rustiger wordt, wat betreft het aantal nieuwe infecties'', zei voorzitter Reinhard Brunkhorst van Duitse vereniging voor nefrologie vrijdag. Nefrologie is de wetenschap van nieren en nierziekten."


BefBeer

Picasso 1
3 juni 2011, 15:31
Volgens Wiki :rolleyes: raken in de VS elke jaar 73.000 mensen besmet met varianten van deze bacterie en vielen vorig jaar 61 doden. Kortom, niets wereldvreemds aan deze nieuwe besmettingsgeval in Duitsland.

Wanneer vallen de eerste legionella slachtoffers in de saunaclubs?

tifkad
3 juni 2011, 20:58
Maar even niet rimmen dan...

Zou het zo zijn dat Noord-Duitsland stikt van de rimmers?

T.

facial
3 juni 2011, 21:21
Volgens Wiki :rolleyes: raken in de VS elke jaar 73.000 mensen besmet met varianten van deze bacterie en vielen vorig jaar 61 doden. Kortom, niets wereldvreemds aan deze nieuwe besmettingsgeval in Duitsland.

Wanneer vallen de eerste legionella slachtoffers in de saunaclubs?

hopenlijk vallen er geen slachtoffers maar houden de clubs het water goed in de gaten

Big30
5 juni 2011, 16:43
Komkommers (nee toch niet!), Salada, Tomaten, of toch vlees, of Biogas, of wie weet Bratwursten, nee het zijn nu spruitjes of toch Tauge?

Die zal wel weer uit het buitenland komen denk ik! Tis toch niet zo moeilijk. Zo'n beetje alle besmettingen uit Hamburg zal dus wel de Hamburger zijn of de bekende Duitse Bratwurst.
Of proberen de Duitsers de buitenlandse voedings industrie kapot te maken met alle onbewezen verdachtmakingen :biggrin:? Morgen zal het wel de haring zijn. Natuurlijk de Hollandse Nieuwe :tongue:.

http://www.nu.nl/buitenland/2532575/tauge-kan-oorzaak-ehec-epidemie.html

facial
5 juni 2011, 18:36
Ze zijn het er inderdaat nog lang niet over eens waar de oorzaak licht, zeker is wel dat de Nederlandse telers nu veel schade hebben of failliet zijn

Verb
6 juni 2011, 14:06
Tauge is met of zonder bacterie toch al niet echt goed voor je, ongewassen en ongekookt?

Admin
6 juni 2011, 15:12
Totales Info-Chaos bei EHEC-Killerkeimen

Auf wen sollen wir jetzt noch hören?
...und warum gibt es immer noch keinen Krisenstab?



http://www.bild.de/news/inland/sprossen/totales-info-chaos-killer-keime-18245924.bild.html


Sie suchen und suchen und suchen. Deutsche Forscher auf der Jagd nach dem Killerkeim EHEC. Mindestens 21 Menschen sind tot, über 2000 infiziert. Politiker sind machtlos, die Verbraucher verwirrt. Wem soll man jetzt noch vertrauen?

Gurken, Tomaten, Salat und jetzt Sprossen: Gibt es denn wirklich keinen, der sagen kann, was man noch essen darf und was nicht?

Noch verwirrender: Die ersten 23 von 40 Sprossen-Proben aus dem verdächtigen Betrieb in Bienenbüttel (Kreis Uelzen) sind EHEC-frei. Das teilte das niedersächsische Verbraucherministerium mit. Dennoch gibt es keine Entwarnung.

Ze maken er echt een potje van onze Oosterburen. Foute info geven, hele voedsel industrie in andere landen kapot maken, nu blijkt van het tauge verhaal weer weinig te kloppen, totaal geen coordinatie, geen verantwoordelijke die de lijnen uitzet. Bepaald niet typisch Duits. Eine Total Catastrophe zo moet je het omschrijven.

royke86
6 juni 2011, 15:57
Wel heel erg dat er conclusies getrokken worden die later niet blijken te kloppen. Wanneer moet je deze instanties nu nog kunnen vertrouwen als er een volgende ramp uitbreekt.

Zul je zien dat 1 of andere professor deze bacterie gekweekt en verspreid heeft en dan ook makkelijk een medicijn kan maken en zodoende toch even lekker binnen loopt door deze medicijnen te verkopen om deze arme burgers zo goed te helpen.

Sphinx
6 juni 2011, 20:14
Deze racebeer is niet gauw paranoide, maar ik begin ergens een schijnbeweging te vermoeden. Er moet iets beschermd worden en daarom komen ze nu met al die bullshit naar buiten, waardoor de ware oorzaak even buiten schot kan blijven (kwestie van belangen beschermen, zoals toen de mexicaanse griep ons allemaal gruwelijk zou laten omkomen als we niet onmiddellijk allemaal ingeënt werden, terwijl de Q-koorts uiteindelijk gevaarlijk bleek en meer dodelijke slachtoffers maakte, maar landbouw wilde niet dat de boeren er financieel op achteruit gingen). Er is in het begin van deze tralala-berichtgeving geroepen dat veel mensen ziek zouden zijn geworden van een bezoek aan de Hamburgse Havenfeesten, dat werd daarna weer ontkend, en alleen N24 (duitse nieuwszender) bleef een tijdje langer dat spoor vervolgen. En waren de buitenlandse doden niet ook allemaal op die Havenfeesten geweest?

Icebear Two
6 juni 2011, 21:21
Ronduit verbijsterend dat de Duitsers steeds weer komen met verdachtmakingen voor etenswaren waarvan uiteindelijk niet
kan worden vastgesteld dat die de epidemie veroorzaakt hebben.

Dat door een foutieve vertaling van "sprossen"nu ook spruitjes nog als verdachte drager van de ziektekiemen wordt opgevoerd is helemaal absurd.
Er zijn op dit moment niet eens spruiten, het is een seizoensgroente.

Het lijkt me onwaarschijnlijk dat nu nog met zekerheid kan worden vastgesteld waardoor deze epidemie is veroorzaakt.
De oorspronkelijke besmettingshaard bestaat waarschijnlijk niet meer.

De chaotische berichtgeving doet voor veel Nederlanders niet erg Duits aan.
Die berichtgeving is afhankelijk van de informatie die door diverse elkaar ook nog tegensprekende instanties wordt verstrekt.
In Nederland wordt bij een mogelijk uitbraak van een besmettelijke ziekte een crisisteam gevormd door het RIVM.
Daardoor blijft de informatievoorziening in een hand.
Misschien een idee voor de Duitsers om eens te zien hoe Nederlanders dit georganiseerd hebben?

Big30
6 juni 2011, 21:27
Dat door een foutieve vertaling van "sprossen"nu ook spruitjes nog als verdachte drager van de ziektekiemen wordt opgevoerd is helemaal absurd.
Er zijn op dit moment niet eens spruiten, het is een seizoensgroente.
Niets mis met je analyse maar die vertaal fout daar kunnen we de Duitsers natuurlijk niet de schuld van geven! Dat was een wat stupide taalfout van ons eigen ANP.

Probleem in D is dat veel op Landesnivo wordt gedaan en dat op Bundesnivo geen sturing is of althans te weinig.

Icebear Two
6 juni 2011, 21:36
Natuurlijk heb je gelijk dat de Duitsers niet verantwoordelijk zijn voor een foutieve vertaling.

In Duitsland zijn niet alleen Bundeslaender maar ook regionale gezondheidsinstellingen bezig met de EHEC uitbraak.
Een centrale aansturing kan veel problemen voorkomen bij de informatievoorziening naar de pers.

Big30
6 juni 2011, 22:11
Natuurlijk heb je gelijk dat de Duitsers niet verantwoordelijk zijn voor een foutieve vertaling.

In Duitsland zijn niet alleen Bundeslaender maar ook regionale gezondheidsinstellingen bezig met de EHEC uitbraak.

Dat is op Landesnivo geregeld althans de eindverantwoordelijkheid, niet op Bezirk, Kreis of Gemeinde nivo (de lagen daaronder). Daar ligt ook het probleem, het was de Landes minister van Landbouw van Niedersachsen die de persconferentie gaf met de onterechte tauge verdachtmaking.

Alles ook niet van zo belang wel dat de Duitsers (heel ongebruikelijk) zeer onzorgvuldig communiceren en veel onterechte schade aanrichten.

facial
7 juni 2011, 13:26
We kunnen natuurlijk ook de Duitsers gaan boycotten door niet meer naar hun clubs toe te gaan maar dan hebben we onszelf harder te pakken dan hun

Icebear Two
7 juni 2011, 20:13
Alles ook niet van zo belang wel dat de Duitsers (heel ongebruikelijk) zeer onzorgvuldig communiceren en veel onterechte schade aanrichten.

Ik kan nog wel begrip opbrengen voor de reactie van de Duitse instanties die zich uiterst ongemakkleijk zullen voelen nu ze de ware aard van de besmetting niet hebben kunnen vaststellen.
Vergeet niet dat er al een flink aantal mensen is overleden. Daarnaast liggen nog enkel tientallen mensen in ziekenhuizen die nog zullen overlijden.
Toch is de Duitse methode: we zeggen dat het augurken uit Spanje en mogelijk ook Nederland zijn daarna weer tomaten en sla en als laatste taugé onbegrijpelijk.
Afgezien van de enorme schade die deze verdachtmakingen veroorzaken wordt het vertrouwen in de onderzoekers er ook flink door geschaad.
Dit moet duidelijk anders, ook zonder het verbod dat de EU inmiddels heeft afgegeven. Er mag niet meer over bronnen gesproken worden zonder dat de juistheid onomstotelijk vast staat.

Big30
7 juni 2011, 20:21
Lijkt een beetje op dat weeralarm wat bij ons wordt afgekondigd. Daar klopt ook bijna nooit iets van of ook meegemaakt de ANWB die voor een file infarct waarschuwde waar niets van waar bleek te zijn. Het effect is dat je dat soort waarschuwingen niet meer serieus neemt.

sofaking
7 juni 2011, 21:07
Er zijn nu toch al verschillende gevallen van infecties bij buitenlanders die door Duitsland gereisd zijn. Daar moet toch een redelijk goed omschreven set van gemeenschappelijke kenmerken te traceren zijn. Het lijkt wel complete paniekvoetbal.

facial
8 juni 2011, 12:51
"Oorzaak EHEC-bacterie zullen we mogelijk nooit kennen"

http://www.hln.be/hln/nl/962/Gezondheid/article/detail/1275717/2011/06/08/Oorzaak-EHEC-bacterie-zullen-we-mogelijk-nooit-kennen.dhtml

Icebear Two
8 juni 2011, 17:40
Bij gebrek aan nieuwe soorten worden nu opnieuw de komkommers weer als verdachte groente opgevoerd. Leren de Duitsers nu nooit iets van hun eerdere fouten?
Alleen wanneer onomstotelijk vast staat dat de bron is gevonden kom je met berichten over de oorzaak van de besmetting.

Voorlopig is een rondje langs de gezellige clubhuizen aanzienlijk minder riskant dan een hapje eten in Hamburg e.o.

Icebear Two
9 juni 2011, 11:28
Het goede nieuws is dat TNO aangeeft een middel op het spoor te zijn dat de gevaarlijke variant van de EHEC bacterie kan bestrijden.
Jammer dat het nog zeker een jaar duurt voordat het middel beschikbaar is voor de bestrijding van deze bacterie bij mensen.

Big30
9 juni 2011, 18:05
Ik kan de berichten en waarschuwingen niet meer serieus nemen. Alleen 1 ding is wel duidelijk en dat is dat alle sporen direct of indirect naar Hamburg wijzen. Zou me niet verbazen als het om de Hamburger gaat!

Maar nu blijkt dat alle 40 Testen op Tauge negatief waren moet je de info allemaal met een grote korrel zout nemen.

MichelJ
9 juni 2011, 18:14
Als het maar niet in het zout zit.



ik moet ook nog iets extra's typen.

anders verwijdert big30 het.

en dat is niet de bedoeling.

Big30
9 juni 2011, 18:22
Als het maar niet in het zout zit.
Grote kans dat het zout bestraald is, zeker in Duitsland.

Extra zin erbij zodat dit bericht geen one-liner is! Dis een 3-liner.