SFL
19 augustus 2011, 10:52
Eens wat anders op dit forum… Een cursus koken met SFL.
In alle eenvoud een recept voor de snelle hap.
Wat heeft dit met het forum te maken??? Wel het gerecht dat ik vandaag met jullie wil delen noemt: Spaghetti Puttanesca
Spaghettig Puttanesca is Italiaans voor hoertjes spaghetti. Het is een pasta uit de Zuid-Italiaanse keuken en wordt zo genoemd vanwege de hartige en gemakkelijke ingrediënten. Omdat hoeren lang uitslapen hadden ze geen tijd om naar de markt te gaan en veel in te kopen, vandaar dat ze op deze naam gekomen zijn.
Benodigheden voor 1 persoon:
-spaghetti (of een andere pasta naar keuze), hoeveelheid naargelang de honger.
-1 tomaat
-1 ui
-3 teentjes knoflook
-een soeplepel kappertjes
-een spaanse peper
-olijfolie
-Ansjovis (of eventueel hamreepjes of spekblokjes in de plaats… Kan ook perfect vegetarisch)
-zout, zwarte peper, oreagano
-Parmezaanse kaas in poedervorm
-Tabasco
-zwarte olijfjes (met groene olijfjes gaat ook)
-een blaadjes basilicum
De spaghetti koken, dat kan het kleinste kind, dus dat behoeft geen uitleg. Voor de saus breng je een kookpot of wok met wat olijfolie op het vuur en je versnippert hierin de ui, de ontpitte tomaat die je in blokjes versneden hebt, de geperste of versnipperde teentjes look en de Spaanse peper die je in kleine stukjes versneden hebt (en indien je te pittig niet aankan, je de pitjes verwijderd hebt).
Naargelang dit zootje al even op het vuur staat, doe je ook de ansjovis (of bovengenoemde alternatieven), de ontpitte olijven die je bij voorkeur in 3 of 4 stukjes gesneden hebt, samen met de kappertjes erbij… Je kruid dit alles met zwarte peper en oregano (naar eigen smaak). Proef geregeld en wanneer het ondanks de zoute kappertjes en olijven toch nog meer zout behoeft, dan doe je nog zout bij tot het op je smaak is. Is het geheel ook nog niet pikant genoeg voor jou, doe dan eventueel ook nog wat tabasco erbij.
Na 10 minuten zal de pasta ook wel klaar zijn, giet deze af en doe de pasta bij in de kom waarin je de saus hebt. Vermeng de saus met de pasta en zorg dat alles mooi verdeelt is. Doe het dan in een bord en strooi naar eigen smaak nog de parmezaanse kaas erover. Garneer met het basilicum blaadje als de kers op de taart…
Smakelijk vreten!
In alle eenvoud een recept voor de snelle hap.
Wat heeft dit met het forum te maken??? Wel het gerecht dat ik vandaag met jullie wil delen noemt: Spaghetti Puttanesca
Spaghettig Puttanesca is Italiaans voor hoertjes spaghetti. Het is een pasta uit de Zuid-Italiaanse keuken en wordt zo genoemd vanwege de hartige en gemakkelijke ingrediënten. Omdat hoeren lang uitslapen hadden ze geen tijd om naar de markt te gaan en veel in te kopen, vandaar dat ze op deze naam gekomen zijn.
Benodigheden voor 1 persoon:
-spaghetti (of een andere pasta naar keuze), hoeveelheid naargelang de honger.
-1 tomaat
-1 ui
-3 teentjes knoflook
-een soeplepel kappertjes
-een spaanse peper
-olijfolie
-Ansjovis (of eventueel hamreepjes of spekblokjes in de plaats… Kan ook perfect vegetarisch)
-zout, zwarte peper, oreagano
-Parmezaanse kaas in poedervorm
-Tabasco
-zwarte olijfjes (met groene olijfjes gaat ook)
-een blaadjes basilicum
De spaghetti koken, dat kan het kleinste kind, dus dat behoeft geen uitleg. Voor de saus breng je een kookpot of wok met wat olijfolie op het vuur en je versnippert hierin de ui, de ontpitte tomaat die je in blokjes versneden hebt, de geperste of versnipperde teentjes look en de Spaanse peper die je in kleine stukjes versneden hebt (en indien je te pittig niet aankan, je de pitjes verwijderd hebt).
Naargelang dit zootje al even op het vuur staat, doe je ook de ansjovis (of bovengenoemde alternatieven), de ontpitte olijven die je bij voorkeur in 3 of 4 stukjes gesneden hebt, samen met de kappertjes erbij… Je kruid dit alles met zwarte peper en oregano (naar eigen smaak). Proef geregeld en wanneer het ondanks de zoute kappertjes en olijven toch nog meer zout behoeft, dan doe je nog zout bij tot het op je smaak is. Is het geheel ook nog niet pikant genoeg voor jou, doe dan eventueel ook nog wat tabasco erbij.
Na 10 minuten zal de pasta ook wel klaar zijn, giet deze af en doe de pasta bij in de kom waarin je de saus hebt. Vermeng de saus met de pasta en zorg dat alles mooi verdeelt is. Doe het dan in een bord en strooi naar eigen smaak nog de parmezaanse kaas erover. Garneer met het basilicum blaadje als de kers op de taart…
Smakelijk vreten!