PDA

Volledige versie bekijken : Mag ik je paspoort even zien?



T&A Addict
8 maart 2013, 18:47
Waarom de wet er nu wel doorkomt, is me een raadsel. Ayways, binnenkort moet je dus om legitimatie vragen. Denken ze nou echt serieus dat wij h.lopers dat gaan doen? Maar je bent wel strafbaar!

http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2013/03_maart/08/binnenland/strengere_regels_prostitutie.xml

Toulouse-Lautrec
8 maart 2013, 19:11
. . . . . Naast de hogere leeftijd en de verbetere registratie komt er een zogenoemde 'vergewisplicht': wie een prostituee bezoekt, moet checken of de prostituee geregistreerd is. Doe je dat niet, dan ben je strafbaar. . . . . .
Dat is iets anders dan paspoort of ID-kaart. Ik neem aan dat een prostituee bij registratie een bewijs daarvan krijgt en dat moet kunnen tonen of misschien zichtbaar ophangen o.i.d.
In hoeverre dat zal gaan werken is een andere vraag, want ook daarmee kan gerommeld worden.

Big30
8 maart 2013, 19:33
Ik ga er vanuit dat de dame dan een bewijs van registratie krijgt en dat bewijs alleen kan krijgen als ze inderdaad 21+ is en wellicht nog wat andere checks ivm mogelijk gedwongen te werk gesteld zijn.
Lijkt me toch niet dat er een openbaar in te zien prostitutie register komt wat je eerst moet raadplegen. De overheid krijgt zo in ieder geval wel een lijst met alle DVP's. Gelet op hoe de overheid omgaat met privacy gevoelige info kun je er vanuit gaan dat deze info snel op straat zal komen en dat lijkt me bepaald niet gewenst. Los van bovenstaande zijn er nog wel meer redenen te bedenken waarom het een bepaald onzalig en moeilijk uit te voeren voorstel is. Je mag ook grote twijfel hebben of je hiermee het probleem van gedwongen prostitutie op gaat lossen.

MichelJ
8 maart 2013, 20:02
Om mensenhandel cq. uitbuiting tegen te gaan moet de overheid niet de DVP's of klanten steeds meer regeltjes gaan opleggen, maar het probleem bij de bron beginnen aan te pakken en daar is onderstaande een eerste goede stap:


26-02-2013
De Eerste Kamer heeft vandaag ingestemd met een wetsvoorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie om de maximum gevangenisstraf voor mensenhandel te verhogen van acht naar twaalf jaar. De wet treedt op 1 april 2013 in werking.

Met de voorgestelde verhoging wordt de ernst van het feit beter tot uitdrukking gebracht en kan de verdachte makkelijker in voorlopige hechtenis worden gehouden, aldus de bewindsman. Mensenhandel is een misdrijf dat vaak langdurig zeer ernstige inbreuk maakt op de menselijke waardigheid en integriteit van slachtoffers, die daardoor voor hun leven beschadigd raken. De maatregel past binnen de doelstelling van het regeerakkoord om mensenhandel intensiever op te sporen en te bestrijden.

http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/02/26/twaalf-jaar-voor-mensenhandel-vanaf-1-april-2013-mogelijk.html

Wat mij betreft had de maximale straf ook gelijk naar 20 jaar gekund. Mensenhandelaren/pooiers moeten aangepakt worden, niet de klanten of dvp's. Verhoging van de minimum-leeftijd van 18 naar 21 jaar heeft weinig zin. Een DVP maakt geen keuze van "hee...ik denk dat ik later hoer wordt!". Ze komen in de prositutie omdat ze in de shit zitten om welke wijze dan ook. Met de mimimum-leeftijd-verhoging zullen de Balkan-meisjes 3 jaar later naar NL gebracht worden om in de legale prostitutie te komen (en de jaren daarvoor waarschijnlijk al in de illegale prostitutie in NL of legaal in het buitenland). Mensenhandelaren kei en keihard aanpakken is het einige wat enigzins effectief kan zijn, maar misstanden in de prostitutie uitrooien is een utopie helaas.

The Joker
8 maart 2013, 20:14
Enig resultaat van deze wet is dat er veel meer de illegaliteit ingaat met enkel nadelige gevolgen voor de vrouwen...

Toulouse-Lautrec
8 maart 2013, 20:22
Bij registratie is ook geen waterdichte check mogelijk op de vraag of een meisje met of zonder pooier werkt. Dus registratie zal geen garantie voor vrijwillige beroepskeuze zijn.

T&A Addict
8 maart 2013, 20:56
en natuurlijk de reactie van de onvermijdelijke Metje Blaak
http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/230904-1303/aanscherping-prostitutieregels-drukt-sekswerkers-illegaliteit-in

Picasso 1
9 maart 2013, 14:46
Er zijn bewegingen gaande om de prostitutie uit te bannen. Zie bijvoorbeeld Hilkens die het 'Zweeds model wil onderzoeken'. Op een harde manier prostitutie plotseling uitbannen blijkt niet zo makkelijk te zijn. Politici zijn echter sluw genoeg om in te zien dat er meer wegen zijn naar Rome; zo worden bijvoorbeeld prostitutiepanden in rooie buurten door de gemeente opgekocht en worden daar etalagepoppen neergezet, Roemenen en Bulgaren wordt het vrij werken binnen de EU belemmerd met allerlei complexe regels, moeten dames zich plotseling gaan registreren als hoer, worden kentekens van auto's geflitst bij sommige straatprostitutie buurten, ontstaan er discussies over het Zweeds model, wordt de prostitutieleeftijd verhoogd en nu worden klanten ook nog bang gemaakt door ze verantwoordelijk te maken voor controles waar ze niet voor opgeleid zijn.

We kunnen zeveren over alle mitsen en maarren bij al die regeltjes die bedacht worden maar waar het uiteindelijk echt om gaat is om het uitbannen van prostitutie.

Znipper
9 maart 2013, 16:26
We kunnen zeveren over alle mitsen en maarren bij al die regeltjes die bedacht worden maar waar het uiteindelijk echt om gaat is om het uitbannen van prostitutie.

Yup, de PVDA spindoctors zijn druk bezig ...

MichelJ
28 mei 2013, 22:31
DEN HAAG - Het lijkt erop dat klanten van prostituees zich straks toch niet hoeven te 'vergewissen' van de registratie van de dame van hun keuze. Minister Ivo Opstelten zei dinsdagavond in de Eerste Kamer dat hij bereid is van zijn plan voor een 'vergewisplicht' af te zien.

Er leven erg veel twijfels in de Senaat over nut, noodzaak en hanteerbaarheid van de plicht. Die maakt deel uit van het wetsvoorstel voor strengere regels voor prostitutie, waarmee de bewindsman de strijd wil aanbinden met de mensenhandel. De andere regels betreffen vergunningen voor seks- en escortbedrijven, registratie van sekswerkers en een verhoging van de minimumleeftijd van 21 jaar voor mensen die in de branche werkzaam zijn.

De vergewisplicht is maar een sluitstuk, aldus Opstelten, en kan later alsnog of helemaal niet worden ingevoerd.

De Eerste Kamer schorste de behandeling van de wet later op de avond voor enkele weken, omdat alle partijen nog wat meer informatie van Opstelten willen en ook nog extra tijd nodig hebben om een en ander binnen de eigen fracties te bespreken. Het punt van de registratie roept ook heel veel vragen op.

De minister zei eerder op de avond al dat hij 'worstelde' met het onderwerp. Dat gaat dus nog even door. Het wetsvoorstel werd meer dan 2 jaar geleden aangenomen door de Tweede Kamer en stagneerde vorig jaar in de Eerste, die toen ook al meer informatie wilde. Het is natuurlijk niet de ideale wet, aldus Opstelten, die toch een stap in de strijd tegen de mensenhandel hoopt te zetten.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21601827/__Geen_vergewistplicht__.html

T&A Addict
25 juni 2013, 20:31
Ook de registratie van de dames gaat niet door. Blijft niet veel over van Opsteltens wetje :hammer:

Geen registratie van prostituees
Prostituees hoeven zich niet te registreren. Dat schrijft minister Opstelten van Justitie aan de Eerste Kamer. De registratieplicht stuitte vorig jaar op problemen in de senaat. Enkele fracties vrezen dat prostituees de illegaliteit ingaan of dat hun persoonsgegevens niet goed worden beschermd.
Lees verder (http://nos.nl/artikel/522432-geen-registratie-van-prostituees.html)

de duisburg spesjalist
26 juni 2013, 08:20
was wel te verwachten en ik snap het goed dat je als dame niet geregistreerd wil staan met naam en toe naam als het goed is blijf een dvp het niet haar helle leven doen en wil na die tijd niet met de stempel lopen van hoer en ook een gewoon gezinnetje stichten

Ma doare in pula
6 juli 2013, 19:52
Die registratieplicht is ook onzin en een typisch voorbeeld van symptoombestrijding middels weer extra papierwerk. DVP's staan al geregistreerd, namelijk in de KVK.