PDA

Volledige versie bekijken : Prachtige beelden van al het moois dat Europa biedt



bergm550
23 april 2014, 08:02
Bron: www.nrc.nl/nieuws/2014/04/23/kijken-prachtige-beelden-van-al-het-moois-dat-europa-biedt/
Bron: "Magical Europe - Timelapse" by StanChang



Verkeer dat versneld langs de Arc de Triomphe scheert, de nacht die valt in Boedapest en Praag, het prachtige noorderlicht. Ja, ook de typisch Nederlandse molens, de typisch Amsterdamse grachtenhuisjes en de typisch Nederlandse Turkse tulpen komen langs.

Taiwanees Stan Chang reisde twee jaar lang door Europa en maakte werkelijk prachtige timelapses. Wat Chang deze week online zette, is een compilatie hiervan, het resultaat van "dertig landen, zestig vluchten, duizend plus timelapse-video’s, 200.000 beelden, bijna twintig terabyte aan data".

Het is een indrukwekkend rijtje bestemmingen, dat Chang bezocht. Om maar wat te noemen: de Blauwe Grot op Malta, het ICEHOTEL in het Zweedse Kiruna, Santorini, IJsland, Athene, Londen, Berlijn, Boedapest, Montenegro, Slovenië, Schotland.



http://vimeo.com/92179785

Goedemorgenallemaal
23 april 2014, 09:22
Prachtig. En als ik zie wat ie van Nederland heeft laten zien krijg ik het idee dat hij zich, waarschijnlijk uit noodzaak qua tijd, heeft bepertk tot de "tourist traps" (en we weten allemaal dat die drie zaken zo'n beetje onderaan het lijstje van wat mooi is in Nederland bengelen) dus Europa is nog veel mooier dan we hier zien.