PDA

Volledige versie bekijken : Nederlandse politie raakt 200.000 euro kwijt bij undercoveractie



RAUL7
17 juli 2014, 10:41
De Nederlandse politie is afgelopen voorjaar ruim 200.000 euro kwijtgeraakt tijdens een undercoveroperatie met een drugsbende in een hotel bij Apeldoorn. De blunder wordt al maandenlang verzwegen, zo schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.

Het kwijtgeraakte geld kwam van het ministerie van Justitie en werd gebruikt voor een 'pseudokoop' van ruim een kwart miljoen xtc-pillen. De politie wist weliswaar alle zeven drugsverdachten te arresteren, maar het geld was na de operatie zoek.

Ondanks de inzet van een speciaal geprepareerde geldkoffer, voorzien van een peilzender, verloren de observatieteams van de Nationale Recherche het geld uit het oog. De koffer werd uren na de operatie leeg teruggevonden achter de toog van een kroeg in Twello. De advocaat van verdachte O. (47) vindt het onbegrijpelijk dat de politie het geld bij de operatie is kwijtgeraakt.

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1946993/2014/07/17/Nederlandse-politie-raakt-200-000-euro-kwijt-bij-undercoveractie.dhtml

Goedemorgenallemaal
17 juli 2014, 15:50
TelevageHLN berichtgeving... Niet dit nieuws natuurlijk en hoewel lichtelijk verontrustend omdat met name de politie toch wel een voorbeeldfunctie heeft moeten we wel bedenken dat deze twee ton maar een schijntje is bij wat er jaarlijks, maandelijks door overheid (maar ook bedrijfsleven, maar je maar geen illusies) over de balk gesmeten wordt, kwijtgeraakt, domme uitgegeven wordt. En ja, die woningbouwcorporaties natuurlijk ook, of misschien wel voorop.

Ik heb het even niet over de JSF, daarvan is nog steeds niet bewezen dat ie echt niet kan vliegen. In tegenstelling tot bv het Defensie ICT verhaal of de Fyra, daarvan is bewezen dat ze niet doen wat ze zouden moeten doen.

Maar goed, het televageHLN aspect zit hem in het volstrekt irrelevante aan het woord laten van de advocaat. Trouwens, daar inkt aan spenderen is dan ook weer
nodeloze over de balkgooierij.

db2
17 juli 2014, 18:39
De politie raakt wel meer kwijt http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3685451/2014/07/07/Politie-verliest-in-beslag-genomen-pistool-Bandidos.dhtml
Echt ongelofelijk, dat kan alleen in een bananen democratie!