PDA

Volledige versie bekijken : Vrouwen moeten niet lachen in het openbaar



Toulouse-Lautrec
29 juli 2014, 12:15
http://static1.volkskrant.nl/static/photo/2014/14/2/10/20140729120044/media_xl_2401405.jpg

'Vrouwen zouden niet moeten lachen in het openbaar.' Dat zei de Turkse vicepremier Bulent Arinc dinsdag tijdens een toespraak over morele corruptie. Dat meldde de Turkse Daily News dinsdag.

Tijdens de toespraak benadrukte Arinc het belang van goede zeden van mannen en vrouwen. Volgens hem moeten vrouwen beseffen dat lachen in het openbaar volgens de islam onrein is. Hij raadde mensen aan de Koran opnieuw te ontdekken en zo moreel verval tegen te gaan. Dat verval bleek volgens hem ook uit overmatige consumptie en losbandigheid van de media. Arinc sprak in de Turkse stad Bursa ter gelegenheid van het islamitische Suikerfeest.

Presidentskandidaat Ekmeleddin Ihsanoglu, die met de verkiezingen van augustus in zicht premier Erdogan uitdaagt, twitterde als reactie dat Turkije juist lachende vrouwen nodig heeft.


Bron: VK (http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3704939/2014/07/29/Vrouwen-moeten-niet-lachen-in-het-openbaar.dhtml)

Jan_Wandelaar
29 juli 2014, 13:19
Tja, je kent ze wel. Zwaarbehaarde turkse mannen waarbij tussen de benen een misvormd besneden champignonnetje de kop op steek tussen het oerwoud van stug krulhaar. Wanneer een vrouw dat ziet is de kans groot dat ze in schaterlachen uitbarst, om even later snikkend van het lachen de slaapkamer te verlaten.

Het is daarom begrijpelijk dat lachende vrouwen een traumatiserende uitwerking hebben op dergelijke turkse kereltjes. En als 1 van die kereltjes dan een keer vicepremier word, dan probeert hij uiteraard wat te doen aan dat gelach van vrouwen. Iedere glimlach, hoe flauw ook, snijdt hem immers door de ziel omdat die glimlach hem op pijnlijke wijze herinnerd aan zijn tekortkomingen als man.

J.W.