PDA

Volledige versie bekijken : De mooiste wintersport blijft schaatsen



Admin
9 november 2010, 12:42
Dr. Bibberregel verdwijnt voorlopig niet

http://www.nu.nl/sport/2374594/dr-bibberregel-verdwijnt-voorlopig-niet.html


De kans dat de inmiddels beruchte Dr. Bibber-lijnregel op korte termijn uit het schaatsen verdwijnt lijkt klein.

Tron Espeli, lid van de technische commissie van de internationale schaatsbond ISU, laat aan NUsport weten de argumenten van de protesterende schaatsers ‘een klein beetje raar’ te vinden.

“Ik heb hun petitie gezien,” zegt de Noor per telefoon. “Wij luisteren zeker naar ze en hun argumenten accepteer ik, maar ik vind ze een beetje raar. Want als hun argument is dat het slecht voor de sport is als de tijdsnelste wordt gediskwalificeerd, dan houdt dat in dat er nog wel een paar regels voor de sport slecht zouden kunnen zijn.”

Big30
22 november 2010, 18:01
http://www.nu.nl/sport/2385000/kramer-neemt-seizoen-rust.html


Sven Kramer komt dit hele schaatsseizoen niet in actie. Dat heeft zijn werkgever TVM maandag bekendgemaakt.

Kramer heeft te veel last van een blessure aan zijn rechterbovenbeen. De olympisch kampioen wil nu volledig herstellen en zich richten op volgend seizoen.

Flurkman
22 november 2010, 18:22
Ik ken enkele meiden met wie ik wel eens wil curlen...
Is ook een sport

CLUBSPORT
22 november 2010, 19:13
http://www.nu.nl/sport/2385000/kramer-neemt-seizoen-rust.html

spijtig maar verstandig lijkt me , de boel niet forceren maar eerst goed herstellen .

Alabama
22 november 2010, 19:58
Ik ken enkele meiden met wie ik wel eens wil curlen...
Is ook een sport


Volgens de verhalen gebeurt dat volop als deze dames meedoen aan een WK of OS. Annemarie Thomas stond zo ooit eens bekend als het matras van Nagano

Big30
28 november 2010, 22:43
http://www.nu.nl/binnenland/2389698/eerste-marathon-natuurijs-in-noordlaren.html


IJsvereniging De Hondsrug uit Noordlaren verwacht maandagavond de eerste marathon op natuurijs te kunnen organiseren. Zondagavond is het ijs gekeurd door de KNSB en maandagochtend wordt gekeken of de ijsbaan nog steeds in goede conditie is.

Dat maakte ijsvereniging De Hondsrug zondagavond bekend.

Op de asfaltbaan ligt volgens de vereniging nu een ijsvloer met een dikte van 3,5 centimeter.

:freu::freu::freu:

facial
29 november 2010, 21:42
Ik zit liever warm in een Duitse club dan op dat koude ijs :bibber_2::bibber_2::bibber_2:

Big30
21 december 2010, 22:04
http://www.zie.nl/video/sport/Ritsma-in-training-voor-Red-Bull-Crashed-Ice/m1fztnlfc96z


Samen met de oud-schaatshelden Annemarie Thomas, Gerard van Velde en Falko Zandstra is Rintje Ritsma een trainingsprogramma ingegaan onder leiding van Red Bull Crashed Ice atleet Remo Speijers.

Op 5 februari verschijnen deze vier schaatshelden aan de start in Valkenburg, waar ze zich kunnen kwalificeren voor het Red Bull Crashed Ice World Championship.

Big30
28 december 2010, 14:09
http://www.nu.nl/sport/2411109/marianne-timmer-stopt-met-schaatsen.html


Marianne Timmer heeft dinsdag per direct haar imposante schaatscarrière beëindigd. Dat heeft de schaatsster besloten, een dag nadat ze de NK sprint via de zijdeur verliet.

De drievoudig olympisch kampioene werd in aanloop naar dat titeltoernooi ziek en kwam daardoor duidelijk kracht te kort om voor de ereplaatsen mee te doen.

Omdat het evenement ook een selectiewedstrijd was, was het onzeker of Timmer dit seizoen nog in actie kon komen.


Marianne Timmer 1500m Nagano 1998 (http://www.youtube.com/watch?v=vaJuWbPIOwo)

"Timmertje Timmertje wat ga je doen!"

Een kippevel moment en haar meest memorabele prestatie. Een mooi voorbeeld van Groningse nuchterheid en doorzettingsvermogen.

Big30
5 november 2011, 23:32
Het schaats seizoen is weer van start gegaan met de NK afstanden in Heerenveen. Blijft een beetje vreemd om het seizoen met de NK afstanden te starten, vooral bedoeld om je voor de WB te kunnen kwalificeren. Waar is de tijd dat het seizoen begon met de al lang ter ziele gegane IJselcup in Deventer?

Dat Jorrit Bergsma de 5 km won was niet een echte verrassing is gewoon een heel sterke marathon schaatser die zijn race goed indeelde. Bob stelde niet teleur en de rentree van Sven Kramer verliep zoals te verwachten was, niet slecht maar hij mist nog wedstrijd ritme.

Dat de 500m heren tussen Mulder en Smeekens beslist zou worden lag ook in de lijn der verwachting. Smeekens won deze keer.

Stefan Groothuis reed een puike 1000 m met weinig verval in de slotronde resulterende in een goede eindtijd zeker zo vroeg in het seizoen. Simon Kuipers stelde wat teleur.

Dat Thijsje Oenema (schitterende naam!) zowel de 500m als de 1000 m won was toch wel zeer verrassend. Zal Marianne (Liga) Timmer coach van Gerritsen en de Boer minder leuk hebben gevonden. Thijsje lijkt veel meer inhoud te hebben dankzij haar coach/trainer Renate Groenewold. De opvolgster van Timmer wordt dus klaargestoomd door een ex-allroundster (en lesbienne maar das een detail)

Dat een juniore genaamd Pien Keulstra de 3000m zou gaan winnen had niemand op voorhand verwacht. Nou ja, bijna niemand dan want bij het schaatsgala was ze al onderscheiden als talent van het jaar en bij de WK voor junioren was ze dit jaar al als tweede geëindigd.
Ook weer zo"n heerlijke Hollandse naam Pien Keulstra, nou ja Fries denk je dan meteen, maar nee hoor, ze komt wel mooi ff uit Boekelooooo! Een mooi en klein dorpje onder de rook van Enschede.
Groot talent, benieuwd wat ze morgen zal presteren en hoe het seizoen verder voor haar zal verlopen.

Jansen
6 november 2011, 00:15
Dat Groenewold een Lesbienne is is een detail schrijft Big,maar we hebben al een wereldkampioene rijden die uit Goirle komt en ook van dames houd.
Dit is dus ook een detail.

Timmer heeft niet opgelet om Gerritsen wat sneller te laten rijden daardoor kan ze nu al een afstand vergeten ze hebben niet ingeschat dat een jongeling als
Oenema zo maar een prof verslaat.

Jorit Bergsma is gewoon een man met een dieselmotor wat heel verassend is dat Bob de Jong tweede werd ik had hem eigenlijk afgeschreven als vetraan,maar hij bleef Cramer toch voor met een mooie tijd voor iemand met zo'n leeftijd.

Morgen de 10km waar ik verwacht dat het een trainingsrit van Cramer zal worden die hij zelfs gaat winnen.

Big30
6 november 2011, 00:56
Dat Groenewold een Lesbienne is is een detail schrijft Big,maar we hebben al een wereldkampioene rijden die uit Goirle komt en ook van dames houd.

Morgen de 10km waar ik verwacht dat het een trainingsrit van Kramer zal worden die hij zelfs gaat winnen.
Van Ireentje had ik het niet zo verwacht om eerlijk te zijn, ziet er wel leuk uit.

WK alround, WK afstanden, maar vooral toch Olympisch kampioen 2006 Turijn 3 km en 2010 Vancouver 1500 m, dan ben je een grote mevrouw! Als ze het op haar heupen krijgt en de slag goed zit, op de 1500 m en 3 km, lastig te verslaan.

Om eerlijk te zijn, Bob de Jong had ik ook afgeschreven maar dat had ik al vele malen eerder gedaan. Knap dat ie nog steeds zo'n vechtlust toont.
Kramer is in potentie de beste schaatser van allen. Dacht dat ie vrijdag de 5 km zou winnen, maar dat kwam net wat te vroeg. Hij reed ook wat te kort, had zijn slag nog niet gevonden. Maar zou me inderdaad niet verbazen als ie de 10 km soeverein zal winnen.
Ik denk dat de winnende tijd op de 10 km net onder de 13 min zal zijn. OK ik voorspel: 12.58,01.

Voor de experts/freaks (Jansen is een schaats kenner!): 1.58,7/1.58,9 ? Welke race (afstand en deelnemers), wanneer en waar?

Jansen
8 januari 2012, 19:49
Na drie dagen is het weer bij de mannen gelukt om te laten zien dat zei de beste zijn van Europa.

Eindstand Op 1 Sven Kramer (NED)
2 Jan Blokhuijzen (NED)
3 Havard Bokko (NOOR)

Er was nog een officieel protest ingdient door de Noren om de nummers 1 en 2 te diskwalificeren.:angryfire:

Kramer omdat hij onregelmentair over de finisch kwam ( Blij met een been strak naar voren) en Blokhuijzen vanwege een blokje raken
( deze man heet toch niet voor niets Blokverhuizen Haha)

Triest dat de Noren op deze manier E.K willen worden en niet door met schaatsen te winnen.
Dat daarna de Hollanders gewoon met hem het podium opliepen en elkaar feliciteerden zie je maar weer dat de Hollanders niet kwaadaardig van nature zijn.
Ik haat die Noren en hoop dat ze geen medailes meer halen dit jaar.

Bij de dames Was Sablikova 1 De 40 jarige Pechstein 2 en Irene Wust had het brons.

Big30
8 januari 2012, 20:22
Er was nog een officieel protest ingdient door de Noren om de nummers 1 en 2 te diskwalificeren.:angryfire:
Dat was niet in de geest van een echte sportman meer van een formele regelneuker ;)!

Sven is back en zo'n toernooi buiten heeft ook zijn charme maar ben blij dat de WK weer indoor is.

CLUBSPORT
9 januari 2012, 19:02
het was weer een ouderwetse nederlandse hegemonie afgelopen weekend bij de heren sven is weer terug en op het komende wk zal hij alleen nog maar sterker zijn geworden , al zal de concurentie dan vermoedelijk ook wat breder zijn

Jansen
2 november 2014, 17:24
We hebben Voetbal,wielrennen en de GP voor de autoliefhebbers mooie sporten helaas geen MotoGP wat mijn grootste hobby is maar ik houd wel van al deze sporten.
Natuurlijk als groot sportliefhebber wil ik het schaatsen hier ook in de belangstelling brengen en hoop dat Big30 hier ook mooie geschiedenis uitslagen gaat neerzetten.
We hebben geen Olympische spelen dit jaar maar wel een uitgebreid progamma vanaf 31 oktober 2014 tot
30 maart 2015.

Dit weekend was weer een mooi schaatsweekend voor de schaatssport,een aantal jonge rijders hebben zich kunnen meten tussen de al grote groep van bekende schaatsers die al naam gemaakt hebben.

Ook bij de dames zitten weer een aantal meiden die door gaan breken.

Sven Kramer pakt d 1500 en de 5000 meter dus blijft ook dit jaar weer het grote gevaar op deze 2 afstanden.

Kjeld Nuis met 1:08:25 op de duizend meter een onverwachte winnaar.

Jorrit Bergsma verslaat Sven Kramer in een rechtstreeks duel en wordt 1 ( Kramer komt binnen op plaats 9 )
Bob de Jong heeft zijn 31e medaille vandaag gewonnen op de 10 km en wordt daarmee 2.

Ireen Wüst pakt op de 1000 m zilver, en het goud gaat naar Marrit Leenstra 1:15.17 in een rechtstreeks duel

Kleibeuker haalt op haar 36 jaar nog even het goud op de 5000 m.

Dit zijn toch echte verassingen terwijl de andere afstanden ook mooie uitslagen hadden met ook jongere daarbij.

@j
14 oktober 2015, 13:15
Mooiste wintersport is schaatsen ! En dat komt wat mij betreft voornamelijk door die mooie bilpartijen van de vrouwen :)
Heerlijk zo'n ronde Ass in die strakke pakjes !

Willem2
28 december 2015, 15:06
Allerlaatste tien kilometer lonkt voor specialist De Jong ......... http://www.ad.nl/ad/nl/1021/Meer-sport/article/detail/4215102/2015/12/28/Allerlaatste-tien-kilometer-lonkt-voor-specialist-De-Jong.dhtml

Johan35
7 januari 2016, 21:05
En nu hebben we ook een Canadese Nederlander, T J Flowers. Hij kan Sven aan? Naar 't schijnt. Ik heb 'm nog niet in actie gezien. Hoop dat in Maart te kunnen doen in Berlijn.

satanic surfer
10 januari 2016, 15:41
Uitermate boring EK langeafstandsschaatsen waar bij de dames Sablikova met een straat voorsprong wint op 3 Ollandse dames...Daarna een verdwaalde Noorse en wat Russische dames op nog enkele punten afstand...Behoorlijk knudde qua spankracht...
Bij de mannen een zoveelste titel voor Kramer die zelfs na een achterstevorengereden 1500 meter nog steeds op 1 staat met de tergend saaie 10 kilometer nog voor de boeg waar hij op z´n gemakje z´n titel zal prolongeren. Yuskov vindt het niet de moeite om de rest van z´n seizoen te hypothekeren en laat die afstand simpelweg links liggen, uitermate verstandig en indicatief te noemen. Voor de Belgische schaatsfans wel een lichtpuntje in de vorm van student Bart Swings die zilver of brons zal behalen tussen het blokken door, op zich een mooie prestatie doch met dien bijklank dat Pedersen ziek afmeldde, dat de derde Ollander snotverkouden is en Yuskov dus geen zin heeft in 10km en z´n 500 meter verknalde wat hem doet afzien van 25 ronden afhaspelen tegen beter weten in. Voorts bloedarmoede bij de rest lijkt het, ik vrees dat het allrounden in de huidige formule gedateerd is en dat de op til zijnde wijziging qua afstanden (schrappen van de 10k en toevoegen van 3km) de enige plausibele weg is om mondiaal terug enige weerklank te kunnen krijgen, en die niets té vroeg komt. Proficiat B. Swings, het omscholen vanuit het skeeleren lijkt eindelijk eremetaal te gaan opleveren op een allround-kampioenschap. Wel ietwat angstwekkend met welke overmacht Yuskov de schaatsmijl won richting OS als kanttekening daarbij.

Big30
10 januari 2016, 16:08
In een grijs verleden had je slechts 2 toernooien, het EK en WK. In de jaren 80 kwam daar de wereldbeker bij en in de jaren 90 het WK afstanden in niet Olympische jaren.

Daarmee is de glans van een EK allround er ook wat afgegaan. In het verleden moest je bijna noodgedwongen allrounder worden en dat is al lang niet meer zo.

Een EK blijft een mooi toernooi maar om te winnen moet je een goede 10km kunnen rijden en dat gaat niet goed samen als je je specialiseert op korte en midden afstanden.
Dat doen nu veel minder schaatsers want een goede 10km gaat vaak ten koste van korte en middenafstanden en dus WB of WK afstanden winst.

Mooi en goed voor het schaatsen dat nu een echte Belg op het podium staat. Nog leuker zou zijn dat we meer sterke Russen, Noren, Zweden, Italianen etc. ook op allround toernooien zouden zien.
Het is nu bij de heren erg voorspelbaar en bij de dames ook, daar is het wie van de twee.

Sprinten is veel breder en internationaler met ook veel Canadese, Amerikanen, Chinezen, Japanners etc.

Lijkt erop dat de 10km op de EK behouden blijft maar dat het EK om de 2 jaar is met daartussen in een EK afstanden, een verstandige keuze.
Allround betekent vind ik ook een 10km. 10km door de 3km of 1000m vervangen lijkt me geen goed idee.

Maar goed de tijd dat een EK allround inhield dat heel NL voor de buis zat of dat in Bislett meer dan 20.000 toeschouwers kwamen zal niet meer terug komen.

Johan35
10 januari 2016, 19:43
Hoi Big,

is het zeker dat dè 10 km behouden blijft?
Ik hoor ook geluiden dat het all rounden geen 10 km meer zal bevatten. dat zou toch heel jammer zijn. Maar dan moet het wel spannender worden dan nu, anders redt de afstand het niet.

Wat willen de schaatsers zelf eigenlijk?
En: gaat het de organisaties uiteindelijk toch om de 'verkoop'? Zo veel mogelijk mensen naar het stadion. Dan de afstanden aanbieden waar de meeste schaatsers op af komen.

Johan

Big30
10 januari 2016, 19:52
Of de 10km verdwijnt of blijft is nog niet zeker, het lijkt erop als gezegd dat het EK met 10km tweejaarlijks plaats gaat vinden met in de tussen jaren EK afstanden, men wil de hele kalender over hoop halen.



Volgens Dijkema bestaat de kans dat de kampioenschappen in de huidige vorm blijven. "Maar wellicht dat we die niet elk jaar op dezelfde manier organiseren." Wisselende kampioenschappen dus, met jaren met wel een EK allround en jaren zonder EK allround. "We zien af en toe dat de beste schaatsers niet meedoen omdat er een kennelijk een trainingsblok nodig is. Het is dus de vraag of het totaalprogramma niet te zwaar is. Daar moeten we ook nog eens goed naar kijken."

http://nos.nl/artikel/2079528-dijkema-allerminst-zeker-dat-10-kilometer-van-ek-allround-verdwijnt.html

Afwachten dus.

Strijker
10 januari 2016, 20:28
Bij de mannen op een allround kampioenschap de 10 km vervangen door een 1 km of 3 km is inderdaad geen optie. Maar misschien is het wel een idee om de allround kampioenschappen iets te wijzigen.
I.p.v. de 5 km zouden de mannen bijvoorbeeld een 4 km kunnen rijden en i.p.v. de 10 km een 7 km. dit zal mijns inziens de allround kampioenschappen een stuk interessanter maken.
Op de kampioenschappen per afstand (OS, Wk-afstanden en eventueel Ek-afstanden) moeten alleen de klassieke afstanden worden geschaatst: 500 m, 1000m, 1500 m, 5 km en 10 km.
Op deze wijze blijft de 10 km bij de mannen wel als afstand bestaan.
Allround kampioenschappen bij de vrouwen kunnen w.m.b. nagenoeg gelijk blijven, moeten i.i.g. niet terug naar de oude situatie waar de dames alleen de 500 m, 1000 m, 1500 m en 3 km reden.

Willem2
13 februari 2016, 22:41
Sorry beste Big30 zit je het hele weekeinde schaatsen te kijken of moet je constant op de berichten van P1 reageren betreffende 'futsal'.....

http://www.ad.nl/ad/nl/1742/Schaatsen/article/detail/4244270/2016/02/13/Sven-Kramer-naar-wereldtitel-op-zijn-5-kilometer.dhtml

http://www.ad.nl/ad/nl/1021/Meer-sport/article/detail/4244323/2016/02/13/Oranje-schaatssters-pakken-goud-op-achtervolging.dhtml

etc.

Picasso 1
13 februari 2016, 22:55
Sorry beste Big30 zit je het hele weekeinde schaatsen te kijken of moet je constant op de berichten van P1 reageren betreffende 'futsal'.....

http://www.ad.nl/ad/nl/1742/Schaatsen/article/detail/4244270/2016/02/13/Sven-Kramer-naar-wereldtitel-op-zijn-5-kilometer.dhtml

http://www.ad.nl/ad/nl/1021/Meer-sport/article/detail/4244323/2016/02/13/Oranje-schaatssters-pakken-goud-op-achtervolging.dhtml

etc.

Hij is de internationale kranten aan het raadplegen inzake de populariteit van Futsal en dan ziet hij natuurlijk geen nieuws over schaatsen. :biggrin:

Big30
13 februari 2016, 22:59
Uiteraard de Biatlon WC estafette op de ARD gekeken!

Goed te zien dat bij de heren de Russen weer volop meedoen met zowel winst op de 1000m als de 1500m. Hoe meer concurrentie hoe beter dat is voor het schaatsen.
Winst van Kramer op de 10km (eindelijk) weer eens als verwacht, Bergsma had zich niet gekwalificeerd maar liet op de 5km zien dat hij goed in vorm is, Kramer won maar het was heel close.

Bij de dames een verrassende winst van Ter Mors op de 1000m voor de 2 grote Amerikaanse favorieten. Op de 5km en 3km geen surprise, zoals altijd Sablikova. Ook de 500m zoal verwacht naar de Z-Koreaanse Sang.

Mooi toernooi met als grote pluspunt de vol bezette tribunes in Kolomna.

Wentelt Eefje
14 februari 2016, 08:57
Uiteraard de Biatlon WC estafette op de ARD gekeken!

Dat blijft met afstand de mooiste wintersport. Alleen gisteren lastig tijdens de interviews, nu de warmtepleisters niet alleen op de neus zaten maar ook op de wangen van de dames:
14137
(vergeten foto van beeldscherm te maken door verwarring)

moest ik steeds weer aan Bassie & Adriaan's plaaggeest denken:
14138

Big30
14 februari 2016, 10:36
Dat blijft met afstand de mooiste wintersport. Alleen gisteren lastig tijdens de interviews, nu de warmtepleisters niet alleen op de neus zaten maar ook op de wangen van de dames:
Absoluut een mooie wintersport en dat de ARD het op prime-time uitzendt zegt veel over de populariteit in Duitsland. De combinatie van schieten (staand en liggend) waar je een lage hartslag wilt hebben en langlaufen is ook wel een aparte.
De spanning van mee kunnen kijken bij het schieten doet ook veel denk ik, ook dat je iedereen tegelijk in de race bezig ziet doet veel plus natuurlijk dat je bij de Noorse ski onderdelen of alpine ski altijd mooie beelden kunt laten zien, dat doet ook veel.

Dit zegt veel:

Biathlon funktioniert auch zur Primetime! Darüber durfte sich am Samstagabend die ARD freuen. Das Staffelrennen der Männer ab 20.15 Uhr sahen 5,45 Millionen Zuschauer. Mit dem Gesamt-Marktanteil von 16,9 % hat die Übertragung sogar das RTL-Format „Deutschland sucht den Superstar“ (14,5 %) geschlagen. Das Frauen-Rennen verfolgten 5,06 Millionen Zuschauer, was einem Marktanteil von 18,5 % entspricht.
http://www.bild.de/sport/sport-bildlive/sport-tag-im-ticker/sport-tag-im-live-ticker-aktuell-39106330.bild.html

In Duitsland heb je zelfs Biathlon auf Schalke wat in het indoor stadion in Gelsenkirchen plaats vindt.

Wentelt Eefje
14 februari 2016, 16:11
Met Promi's (Auf Schalke) en uiteraard ook live op TV bij onze Oosterburen.

De combinatie zware inspanning-onderdeel met lage hartslag is uiteraard ook de reden dat men hier de meest gewaagde experimenten op dopinggebied begon die zich later zo wijd zouden verbreiden. Hoogtestage in combinaties met (in eerste instantie eigen) bloeddoping en bèta-blockers. Maar het heeft mij nooit van mijn fascinatie van deze koning der wintersporten afgeholpen. Sterker nog, ik snapte het gewoon.

25 jaar geleden dubbelde ik menig bejaarde minstens 1 keer tijdens een 7,5 km rondje loipes toen ik nog regelmatig op langlauflatten stond, maar weet zeker dat een geweer vasthouden op zo'n moment gewoon vertonen van suïcidale trekjes was geweest. Wat een slopende inspanning (zeker als het echt al glooit zoals destijds bij Winterberg trips).

satanic surfer
28 februari 2016, 10:57
op het WK sprint voor schaatsenrijders prolongeert Bowe haar titel en wordt Ter Mors derde na Richardson, ok...Op plekkie 4 nog een Ollandse (al anderhalve straat achter), nog een snelwegje later de rest van het veld...
Bij de mannen Kulizjnikov die z´n suprematie onderstreept en zonder calamiteiten z´n titel zal prolongeren, middenafstandrijder Nuys zilver en voor brons wel een handvol kandidaten nog...Nog ietwat spanning dus voor brons...
La Belgique doet niet mee.

Johan35
3 maart 2016, 12:33
Vertrek zo naar Berlijn voor t WK All round....

Big30
3 maart 2016, 13:35
Vertrek zo naar Berlijn voor t WK All round....

Veel plezier en doe ons verslag! Een EK of WK live meemaken is zeer sfeervol. Heb er een paar meegemaakt, meest memorabele was wel het eerste EK indoor in Heerenveen.
Jammer dat een EK of WK in Bislet niet meer mogelijk is.

Goedemorgenallemaal
3 maart 2016, 14:08
Da's toch in de buurt van Artemis? Ik kijk uit naar het verslag

Wentelt Eefje
3 maart 2016, 15:14
Veel plezier!!! Al is het helemaal aan de andere kant van de stad dan Artemis...
Artemis is S-Bahn Westkreuz, Sportforum ligt boven Friedrichshain/Prenzlauerberg dus ten noorden van het Ostkreuz.

Maar met de Ringbahn goed te doen... En als je alleen schaatsen gaat kijken, geniet er volop van en ik sluit me aan bij Big30, doe verslag hier!

Big30
3 maart 2016, 15:49
Mijn eerste WK waar ik live bij was was in Assen 1982, ik was nog net niet uitgegroeid maar toch al bijna 1m90cm, maar als je dan helemaal boven in staat op een vlak stuk met 3-4 rijen voor je zie je weinig.
Erg indrukwekkend dat wel met ik meen 30.000 man, Hilbert werd WK. Op TV zie je het beter dat dan weer wel, maar de sfeer is onvergetelijk.

Johan35
7 maart 2016, 21:36
Hoi mensen,

ik ben er weer. Dank voor jullie enthousiaste reacties. Afgelopen dagen in Berlijn waren gaaf. Net vanavond teruggekomen.
Drukke werkweek voor de boeg, en ga nu vroeg slapen. Kijk even wanneer ik t verderop in de week maak. Komt er zeker.

Grtz Johan

Big30
8 maart 2016, 00:36
Schaatsen is een heerlijke sport en degenen die al boven de 40 (of nog ouder zijn!) zullen als ze echte schaatsfans zijn deze memorabele momenten nog goed herinneren.


https://www.youtube.com/watch?v=uLGigQYBc8s

Hilbert je moet doorrijje jonguh!

Maar natuurlijk deze is ook onvergetelijk, het eerste van de 3 gouden medailles van Yvonne van Gennip, Calgary 1988.


https://www.youtube.com/watch?v=xymhddBUYBk&ebc=ANyPxKro-sgOceTrSRAwr-cO9xR_ONdDMh1yF5W0k3P1HbvCCAx77qkLyC5MFU_7myu8hXVB 7C5KIoPlUWUgfJmrrosA1rRWIg

Johan35
8 maart 2016, 17:48
Kuliznikov en Sharapova gepakt op doping. Shit!

Strijker
8 maart 2016, 18:22
De zilveren race van Jan Ykema staat mij nog helder voor de geest.


https://www.youtube.com/watch?v=aMToB7xm7DM

Jan Ykema vertelt tijdens zijn monoloog over zijn carrière als schaatser maar ook over het leven daarna.
Over hoe hij in aanraking is gekomen met de drugs en hoe hij hieraan verslaafd is geraakt.
Een zware periode, welke Jan inmiddels achter zich heeft gelaten.


https://www.youtube.com/watch?v=-u8KpK5k1gw

Johan35
11 maart 2016, 21:56
Afgelopen weekend ben ik naar het WK schaatsen in Berlijn geweest.
14416 op donderdag al aangekomen.
We hadden de vrijdag om lekker wat rond te kijken. De weergoden waren ons gunstig gezind op vrijdag, want we hadden prima zonnig weer.
Kun je lekker even rondkijken....
14417 14418
bekende plekken... 14419

ieder indrukwekkend op zijn manier...14420

14421

zelfs een Kudamm bummel 14422

het was echt mooi om in deze enorme stad rond te kijken de hele dag.
Je proeft de geschiedenis overal. Tip: een groepsdagkaart voor zo'n 7 euro (als ik goed onthouden heb) voor max 5 personen. Je kunt de hele dag onbeperkt van het OV gebruik maken.
Je moet alleen bij elkaar blijven...

Maar we waren voor het schaatsen gekomen.
Op zaterdag op de fiets, hoe Hollands kan het in een buitenlandse wereldstad, op een paar van die oerdegelijke batavussen naar het Berliner sportforum.
Ha, daar zie ik al wat volk lopen met oranje plunje aan. Heb ik die toeter van mij niet voor niks op mijn hoofd. Ja hoor, een op oranje klompen.
Fietsen tegen de heg, ketting eromheen... en in de rij bij de kassa. 14423

Bekend dweilorkest erbij...14424

we lopen door naar ons vak. De controle is er, de erg Duitse suppoosterin straalt Oost-Duitse degelijkheid uit, maar nadat we onze tickets hebben laten zien mogen we naar binnen.
We zijn er: de grote hal ligt voor ons. De ijsbaan straalt een bepaalde rust uit. Er zoeven al enkele zich warm rijdende deelnemers rond.
14425

Dan is het zover: de wedstrijden beginnen. De 500 m.
Spannend, wie gaat het worden? Sven en Jan zijn lange-afstand rijders... Eens kijken hoever ze hier komen....
Wie van jullie lezers weet het nog?

De 3km bij de dames, wat ik onthouden heb is dat de Japanse dames het opvallend goed deden.
En onze Ireen natuurlijk ook. Martina Sablikova was in topvorm, ze had een minimaal verschil achter op Wüst na 3 afstanden...

(ehh, ik ga verder in het volgende bericht. Kan ik weer wat foto's toevoegen. Zit nu aan m'n max...)

Johan35
11 maart 2016, 22:37
op de tribune zitten we naast een vak Noren 14426

beide dagen waren ze nadrukkelijk aanwezig. Alcoholisch. Maar je zag ze ook echt schik hebben.
Elke Noor op de baan M / V werd nadrukkelijk aangemoedigd.
Ik heb met een van de mannen in het vak op het eind van beide dagen de stand van zaken nog even doorgenomen.

Redelijk tevreden na dag 1 naar onze slaapplek. Bij het stoplicht wordt ik voorbij gereden door twee Nederlandse deelneemsters in trainingspak, op dure racefietsen:
Linda de Vries en Antoinette de Jong druk kwebbelend! 'Kom op dames, het licht is groen' roep ik nog als ze blijven praten als Ampelmännchen op 'lopen' springt.
Met de lach van Linda nog in mijn oren rij ik verder naar 'huis'.

De volgende dag weer naar het stadion. Ons doel dit weekend.

De Noren zijn weer op volle sterkte aanwezig. Ook veel Duitsers in het stadion.
Claudia Pechstein rijdt voor eigen publiek: 43 jaar inmiddels!
Wedstrijden kijken... de sfeer is weer prima...
Een van de Italiaanse heren rijdt opvallend goed. Zou Sighel eindelijk een opvolger krijgen?
Maar zijn 10 km is zich er doorheen slepen...

Uiteindelijk komen de twee finales: de 5 km bij de dames, en de 10 km bij de heren.
Deze laatste heb ik een deel gefilmd. (Film volgt nog...had m hier graag geplaatst, maar moet dat nog ff uitzoeken, en t is al laat..)

14427Sven bereid zich voor, trekt zijn jack uit, en de race ontvouwt zich

De halve race blijft Pedersen bij hem rijden...
ze wisselen elk rondje stuivertje...
de Noren naast ons worden steeds luidruchtiger...
en na ongeveer driekwart race... net aan de overkant... zie ik Sven ineens wegrijden.
Hij zet zijn turbo aan. Je ziet hem gewoon afstand nemen van Pedersen...
De Duitser naast mij vindt het geweldig... we applaudisseren fluiten..

en de 10 km is weer in the pocket voor onze fries.
14428ik maak nog een rondje door het stadion.

14429

de einduitslag bij de dames.. wat waren ze mooi...14430

Weer op de batavussen naar huis.
De volgende dag de trein in.., op weg naar NL.

Tja GMA: Artemis: misschien de ingang? 14431
in ieder geval zag ik de letters op het dak voorbij komen. Ze waren geel.

Willem2
17 oktober 2016, 22:06
Groenewold: Zilver en brons hebben ze laten liggen ........... http://www.ad.nl/andere-sporten/groenewold-zilver-en-brons-hebben-ze-laten-liggen~abc1c1c5/

Willem2
5 maart 2017, 23:37
'Dit is toch gaaf, want ook ik heb zo mijn twijfels'

Sven Kramer gaf vandaag in Hamar toe dat zelfs hij af en toe twijfels heeft. ,,Die heeft toch iedere topsporter, of het gegrond is of niet'', zei de Friese grootmeester kort nadat hij zijn negende wereldtitel allround had veroverd. ............... http://www.ad.nl/dossier-schaatsen/dit-is-toch-gaaf-want-ook-ik-heb-zo-mijn-twijfels~aac2bf4c/


Big30 is zo bezig met politiek geneuzel dat hij de mooiste wintersport even vergeet ....
Sven Kramer alweer kampioen .....

Willem2
5 maart 2017, 23:38
Wüst voor de zesde maal wereldkampioen allround

Ireen Wüst heeft voor de zesde keer in haar schaatsloopbaan de wereldtitel allround veroverd. De dertigjarige Brabantse stelde op de afsluitende 5000 meter haar eindzege veilig. Ze reed in de voorlaatste rit met 7.00,86 de tweede tijd en daar kon de Japanse klassementsleidster Miho Takagi bij lange na niet aan tippen. ................ http://www.ad.nl/dossier-schaatsen/wust-voor-de-zesde-maal-wereldkampioen-allround~a3461791/

Trigger
6 maart 2017, 07:19
Het is een slaapverwekkende bezigheid..met een plukje van iedere keer dezelfde winnaars..!

Big30
6 maart 2017, 07:43
Bij de mannen alround is het allemaal iets te voorspelbaar geworden, dat mag je Sven Kramer niet kwalijk nemen, hij is gewoon de beste en dat al heel lang. Tot pak weg 1995 was het vaak nog spannend, Nederlanders wonnen wel zo'n beetje de helft vd WK's maar er was meer spanning en concurrentie. De Noren en de Russen deden volop mee, af en toen een Zweed een Italiaan een Amerikaan.

Vanaf 1995 heb je even Davis (2*) en Haddrick gehad, 2011 toen Kramer niet meedeed Skobrev, maar voor de rest allemaal Nederlanders. Schaatsen is in NL nog steeds groot en met de commerciële ploegen vanaf midden jaren 90 is de afstand alleen maar groter geworden.

WK sprint geeft gelukkig een ander beeld daar heb je veel meer concurrentie en is het niet evident dat een Nederlander wint. Al was dat dit jaar dan wel zo.

Bij de dames was er wel sprake van spanning al was het dan wel weer Wüst die won ipv Sablikova.

Johan35
8 maart 2017, 18:24
Ik was begin Januari in Thialf bij het eerste gecombineerde EK all round & EK Sprint. Prachtig toernooi.
Eigenlijk wilde ik er een verslag van plaatsen, maar door drukte is het er niet van gekomen.
Maar een sfeerverslag kan natuurlijk nog... de foto's heb ik er voor...
Idee?


Bij de mannen alround is het allemaal iets te voorspelbaar geworden, dat mag je Sven Kramer niet kwalijk nemen, hij is gewoon de beste en dat al heel lang. Tot pak weg 1995 was het vaak nog spannend, Nederlanders wonnen wel zo'n beetje de helft vd WK's maar er was meer spanning en concurrentie. De Noren en de Russen deden volop mee, af en toen een Zweed een Italiaan een Amerikaan.

Vanaf 1995 heb je even Davis (2*) en Haddrick gehad, 2011 toen Kramer niet meedeed Skobrev, maar voor de rest allemaal Nederlanders. Schaatsen is in NL nog steeds groot en met de commerciële ploegen vanaf midden jaren 90 is de afstand alleen maar groter geworden.

WK sprint geeft gelukkig een ander beeld daar heb je veel meer concurrentie en is het niet evident dat een Nederlander wint. Al was dat dit jaar dan wel zo.

Bij de dames was er wel sprake van spanning al was het dan wel weer Wüst die won ipv Sablikova.

Big30
8 maart 2017, 18:27
Ik was begin Januari in Thialf bij het eerste gecombineerde EK all round & EK Sprint. Prachtig toernooi.
Eigenlijk wilde ik er een verslag van plaatsen, maar door drukte is het er niet van gekomen.
Maar een sfeerverslag kan natuurlijk nog... de foto's heb ik er voor...
Idee?
Altijd plaatsen, leuk zeker voor de echte schaats fans!

Big30
27 december 2017, 18:58
Het OKT wordt deze week in Heerenveen gereden met al wat opmerkelijke uitslagen.
Geen winst op de 5km voor Sven Kramer maar hij plaatst zich wel, winst voor de Vries, out voor Bergsma.
Drama op de 500m voor Ntab na 2 valse starts, ook out voor Olympisch kampioen Michel Mulder, zijn broer Ronald wint overtuigend voor Verbij en Smeekens.

Bij de dames lijkt Wüst nog niet in topvorm maar ze plaatst zich wel. De medaille regen van Sochi zal niet herhaald worden daarvoor is de concurrentie gewoon te sterk zowel bij de dames als de heren.
Weinig zekere medailles al zal NL natuurlijk wel de nodige medailles halen, maar ik verwacht veel minder dan 4 jaar geleden.

Meme Moo
28 december 2017, 17:28
Die ijsberen zijn maar veelzijdig. Ze kunnen zelfs schaatsen!
Sterker: een van onze illustere 'collega's' blijkt in 2017 niet alleen kampioen sc-bezoeker te zijn, maar daarnaast ook nog eens op topniveau te sporten! Waar haalt hij de tijd vandaan?

Das tot eigen verbijstering naar Winterspelen

http://www.telegraaf.nl/e/29612076

en

Das: 'Ik heb er geen woorden voor'

http://www.telegraaf.nl/e/29612164

Goedemorgenallemaal
28 december 2017, 20:25
Drama op de 500m voor Ntab na 2 valse starts,
Waar is Sylvana? KNSB wilde gewoon geen zwarte schaatser, past niet in het blanke bolwerk . Gelukkig hebben we Anice Das nog

Sphinx
28 december 2017, 21:15
Waar is Sylvana? KNSB wilde gewoon geen zwarte schaatser, past niet in het blanke bolwerk . Gelukkig hebben we Anice Das nog

Dai Dai is van Senegalese afkomst en wordt gewoon goed ondersteund door NOC, past dus niet in het plaatje van Syl, die liever een achtergestelde op zichzelf trainende schaatser a la Shany Davis had gehad, maar ja..

Goedemorgenallemaal
29 december 2017, 11:06
Dai Dai is van Senegalese afkomst en wordt gewoon goed ondersteund door NOC, past dus niet in het plaatje van Syl, die liever een achtergestelde op zichzelf trainende schaatser a la Shany Davis had gehad, maar ja..

Joh, dat was gewoon een complot, "we doen net alsof we die DaiDai steunen maar als het er op aankomt krijgt de starter wat instructies"

Willem2
4 maart 2018, 17:19
Jorien ter Mors grijpt eerste wereldtitel sprint
Jorien ter Mors heeft in China een wonderlijk seizoen bekroond met de wereldtitel op de sprintvierkamp. De Twentse schaatsster liet zich op de afsluitende 1000 meter niet meer verrassen. ............. https://www.ad.nl/schaatsen/jorien-ter-mors-grijpt-eerste-wereldtitel-sprint~a3f672f2/

Willem2
4 maart 2018, 17:21
Wereldtitel sprint voor Noor Lorentzen, zilver voor Nuis, brons Verbij
Het WK sprint voor schaatsers op de langebaan in China heeft voor Nederland twee medailles opgeleverd. Kjeld Nuis pakte zilver in het eindklassement, het brons ging naar de onttroonde titelhouder Kai Verbij. De Noor Havard Lorentzen behield op de afsluitende 1000 meter zijn leidende positie in het klassement en veroverde met de vierde tijd WK-goud. ................... https://www.ad.nl/dossier-wk-sprint/wereldtitel-sprint-voor-noor-lorentzen-zilver-voor-nuis-brons-verbij~abbcff67/

Willem2
11 maart 2018, 16:02
Pedersen geeft Nederlanders een dreun op 1500 meter
Sverre Lunde Pedersen heeft op de WK allround in Amsterdam enorm goede zaken gedaan op de 1500 meter. De Noor won in een tijd van 1.48,34 en nam daarmee de leiding over in het klassement van Patrick Roest, die tweede werd in 1.49,87. ............... https://www.ad.nl/schaatsen/pedersen-geeft-nederlanders-een-dreun-op-1500-meter~a28e8633/

Sphinx
11 maart 2018, 16:42
Een knettergekke ontknoping zojuist op de WK in Amsterdam: Patrick Roest werd kampioen! Sverre Lunde Pedersen leek op koers richting een eerste Noorse WK-titel sinds jaren, maar de Noor ging onderuit en moest de titel verrassend aan Roest laten. Ook Marcel Bosker kwam nog verrassend op het podium, omdat Sven Kramer in zijn rit ondanks die val van Pedersen niet tegen de Noor was opgewassen en als vierde uit de strijd kwam.

Even dacht ik dat Pedersen door het dweilschema was geflikt, eerst zou er op de 10 om de rit worden gedweild, daarna per 2 (en die beslissing viel toen ze al bezig waren) maar in de herhaling blijkt dat Sverre zichzelf haakt en onderuit gaat. Zuur voor hem, maar je moet wel overeind blijven natuurlijk. Je kunt nu wel stellen dat Kramer's seizoen een beetje mislukt is. Geen goud op de tien, geen goud op de ploegenachtervolging en vierde in de eindstand, ondanks de media die verwacht dat Sven even 'zijn' toernooi gaat winnen.

Big30
12 maart 2018, 00:03
Erg sneu voor Pedersen, de beste schaatser werd geen WK. Kramer zakte bijna letterlijk door het ijs, die was op de OS al niet goed en nu ook weer niet. Maar goed je moet blijven staan en dat deed de Noor helaas niet, zou mooi en goed voor het schaatsen zijn geweest als eindelijk weer een Noor WK zou zijn geworden.
Was een mooi toernooi in het Olympisch Stadion maar haalt het niet bij de vroegere outdoor toernooien in Bislett, in Gothenburg, Inzell of in Assen, Deventer of Heerenveen.

Bij het WK junioren mannen dit weekend in Salt Lake gereden werd wel een Noor WK voor een Canadees, Italiaan, Koreaan, Duitser, Oostenrijker, Koreaan, Canadees en een Nederlander pas op plaats 9!
Bij de dames junioren wel 1, 2, 3 voor Oranje met Joy Beune als WK die 3 Wereldrecords voor junioren reed, dat dan weer wel.

Goedemorgenallemaal
22 september 2018, 05:41
Laat ons schaatsvolkje maar niks meer zeggen over pufjes in het fietsen....
Chef-arts TeamNL: 'Medicatiegebruik in schaatswereld doorgeschoten' (https://www.nu.nl/sport-overig/5474888/chef-arts-teamnl-medicatiegebruik-in-schaatswereld-doorgeschoten.html)

Of je gebruit het als doping of je hebt het nodig om (goed) te kunnen sporten.
Raar is dat als je een kunstbeen nodig hebt voor sporten, dan doe je mee met de paralympics, heb je medicijnen nodig dan mag je met gewone sport meedoen.

Willem2
21 november 2018, 11:48
Schaatsbabe Irene Schouten uit de kleren voor FHM
Schaatsster Irene Schouten is uit de kleren gegaan voor mannenblad FHM. Het was voor het eerst dat de 26-jarige blondine uit Andijk zichzelf op sexy wijze in lingerie liet fotograferen. .............. https://www.ad.nl/show/schaatsbabe-irene-schouten-uit-de-kleren-voor-fhm~ae69aee7/

@j
21 november 2018, 21:20
Irene Schouten, hele mooie knappe vrouw, jammer dat ze niet ietsje meer borsten heeft :betrunken:

Willem2
12 januari 2019, 13:06
De Jong onbedreigd naar eerste Europese allroundtitel .............. https://www.ad.nl/dossier-schaatsen/de-jong-onbedreigd-naar-eerste-europese-allroundtitel~aa49421e/

Willem2
12 januari 2019, 18:35
Gouden Kai Verbij: ‘Ik neem de EK sprint serieus’

Dat de EK sprint nog aan historie moet winnen is een feit. Maar Kai Verbij is maar al te blij met zijn tweede titel. ,,Ik vind het een hele eer om mij Europees kampioen sprint te mogen noemen.” ..... https://www.ad.nl/dossier-schaatsen/gouden-kai-verbij-ik-neem-de-ek-sprint-serieus~a4f7f0c8/

satanic surfer
12 januari 2019, 19:25
Prachtig toch dat schaatsen. Sportman van het jaar Kjeld Nuys stampte wat blokjes de baan in en werd dan ook terecht gediskwalificeerd omdat dat zo in het reglement staat. De lichtjes over het paard getilde schaatsenrijder was het daar niet mee eens en ging quasi de official te lijf, godbetert. Duidelijk op een andere planeet die jongen omdat ie hard rondjes kan rijden...Een stichtend voorbeeld voor de jeugd die Nuys die bottom line vooral wegens het feit dat Joeskov niet mocht starten vorig jaar Olympisch kampioen mocht worden en tengevolge blijkbaar sportman vh jaar kon worden tengevolge...Ach...

Méér verheugend lijkt me dat het Noorse schaatsen stilaan uit een enorm dal aan het klauteren is en toch enigszins de illusie kan geven partij te bieden doch als er niet én de diskwalificatie van Nuys was ;en Krol was blijven staan had het gewoon ouwerwets van je 1,2,3 geweest voor Oranje. Allround is het natuurlijk ook Olland dat de klok slaat met misschien ook daar een Noor brons ofzo...dolletjes.

Willem2
13 januari 2019, 14:41
Sven Kramer terug op de troon met tiende titel EK allround ............ https://www.ad.nl/dossier-schaatsen/sven-kramer-terug-op-de-troon-met-tiende-titel-ek-allround~aad5f7f6/

satanic surfer
13 januari 2019, 18:47
Verbazende radiostilte vanuit Wilhelmushoek betreffende de Europese titel sprint die naar een Oostenrijkse ging die de basis legde voor haar eerste titel van importantie door op de 500 meter´s een dusdanige kloof te slaan dat 2 Russinnen niet verder dan zilver en brons kwamen. De Ollandse dames werden 4,5 én 6.

In het shorttrack wint een Ollandse goud ondanks straffen op 2 afstanden, bizar...Zelf achterstevoren is ze een klasse té sterk voor de rest van het Europese gedoe...Dolletjes allemaal. Bij de mannen goud en zilver voor het "Hongaarse" broederpaar Sandor en Shaoang Liu. Laat de goulash maar aanrukken ter feest ende vermaak.

Big30
14 januari 2019, 07:12
Dat er geen Nederlandse wint op het EK sprint is niet zo vreemd, bij de sprint dames hebben we nu geen echte toppers, sterker nog die hebben we ook niet zo veel gehad in het verleden en nu ook, zeker op de 500m niet. Alleen Ter Mors had een kans gemaakt maar die is geblesseerd.
Mooi voor het schaatsen dat een Oostenrijkse nu wint, dat komt niet zo vaak voor. Bij de mannen wel een vertrouwd en verwacht beeld.

Schulting wint oppermachtig 2 afstanden, valt 1 maal in de finale 500m en wordt 1 maal gediskwalificeerd, dan word je dus met overtuiging Europees kampioen, das gewoon knap gedaan.

satanic surfer
7 februari 2019, 20:45
Quelle surprise op het WK afstanden voor schaatsenrijders: voor het eerst sinds 2005 wint een niet-Hollander de 5000 meter bij de mannen...Sverre Lunde Pedersen was de beul van dienst die Roest en Kramer richting zilver en brons verwees...Met een grote marge zelfs doch alla...Het lijkt er stellig op dat het rijk van Kramer voorbij is...Allround wist ie nog nipt te scoren onlangs doch ook dat is volgend jaar voorbij dunkt me. Nu ie zelfs op "zijn" 5K wordt afgetroefd wordt het bijna hopen op foute baanwissels van anderen de komende jaren, Pedersen op kop lijkt me die in deze conditie ook op de 10K niet afteschrijven lijkt...Joeskov op de 1500m en sla me dood wie op de sprintnummers...Zou zomaar een goudarm WK-tje voor Olland kunnen worden of zijn er nog inventieve estafettenummers uitgevonden onlangs?

Ook geinig dat de onderhand Tsjechische semi-veterana Sablikova op de 3000 meter bij de dames wederom goud won. De beste "stayer" bij de dames alltime mag hopen op een dubbelslag op de 5000m waar ze voor de tiende opeenvolgende keer zou kunnen winnen, dat is ongezien! Een Ollandse won zilver, een Russin brons sogar...

Doch gelukkig waren er 2 gouden sprintestafettemedailles voor Olland (is een nieuwe discipline lijkt me), sla me dood of dat Olympisch wordt doch alla, behoorlijk in de kantlijn dat koddige nieuwe eventje...

On the sidenote:

zonet gaf Johannes Thingnes Boe biathlonles op de ingekorte individuele 15 km: als enige bleef ie 20 maal foutloos bij het schieten + veruit de snelste looptijd as usual..De tweede op méér dan 2 minuten...Onwaarschijnlijk welke dominantie de 24-jarige Noor tentoonspreidt dit jaar...12 zeges in 16 races dit jaar, ongezien en zelfs straffer dan Martin Fourcade die vorig jaar domineerde. Schitterend vertoon!

trieste mare deze week: het overlijden van Matti Nykanen. De legendarische Finse schansspringer die 4 maal Olympisch goud won (3 maal in Calgary) en -tig andere titels bijeensprong. Na z´n sportcarrière ontspoorde de ietwat alcoholversnaperinggeile Fin behoorlijk heftig inclusief moord enzo...Doch los daarvan was ie een ongemeen begenadigde atleet...

WK skifahren is aan de gang met Michaela Shiffrin haar eerste goud al binnenhaalde, mejuffer wordt normaliter de koningin van het wK, bij de mannen won de Italiaanse favoriet Paris goud op de SuperG...Beide races waren uitermate spannend en close calls met het ganse podium bij dames en mannen binnen 0,09 seconden...Bij de dames zelfs de top-5 binnen 1-tiende...Dat belooft nog wat voor de komende dagen...

Zo, tot daar het korte winterbulletin dat ss afsluit met een drum&bass-classic ter ere van Nykanen: Roni Size/Reprazent: Brown Paper Bag (lyric version zoeken jochies met de onnavolgbare MC Dynamite) Proost Matti!

Big30
8 februari 2019, 05:13
Voor het schaatsen is het een hele goede zaak dat NL niet zo domineert. Je zag gisteren weer een grote groep Noren die het suc6 van Pedersen vierden. Kijk je naar de mannen dan is geen enkele afstand een zekerheid voor NL om goed te winnen. Ik geef Nuis op de 1000m wel een grote kans, maar op de andere afstanden wordt het spannend.

Bij de dames geldt feitelijk hetzelfde, op de 1500m wel goede kansen en op de 5.000m zie ik voor Esmee Visser mogelijkheden om Sablikova te verslaan.
Er zal nog wel wat Goud voor NL bijkomen en zeker nog veel medailles met een andere kleur, maar zit het wat tegen dan kan het ook wel eens bij de 2 gouden medailles van vandaag blijven. Ik verwacht nog wel 2-3 gouden medailles en als het meezit misschien 4-5 maar die kans acht ik niet zo groot.

De tijd van een vol Bislet stadion in Oslo met meer dan 25.000 toeschouwers is niet meer, daar kan niet meer geschaatst worden, maar het zou mooi zijn als het schaatsen daar weer een nieuwe impuls krijgt.

https://nos.nl/data/image/2017/03/04/358086/xxl.jpg
https://nos.nl/artikel/2161250-schaatsen-op-een-buitenbaan-komt-er-weer-ijs-in-het-bislett-stadion.html

Sphinx
8 februari 2019, 09:32
Zou zomaar een goudarm WK-tje voor Olland kunnen worden of zijn er nog inventieve estafettenummers uitgevonden onlangs?

Ik denk juist dat die estafette nummers in ons nadeel zijn SS, want indivualisering is juist de grote kracht geweest in de ontwikkeling van de schaatssport. En als al die eenmanskoninkrijkjes dan met elkaar in Teamverband op moeten trekken (ploegenachtervolging) dan wordt er zo lang gekonkeld om de vrindjes van de eigen ploeg bij elkaar te krijgen dat ze er zelfs mobbing en schandaaltjes voor over hebben. Bij de teamsprint is dat gelukkig snel onderkend. Gefeliciteerd aan Noorwegen, heel slim om EINDELIJK een coach uit Jac Orie's team aan te stellen en niet meer te vertrouwen op museumstuk Peter Müller. Bjarne Rykgje heeft het lesje dat hij van Jac leerde er prima in gestampt

Sphinx
9 februari 2019, 17:45
Een etmaal later blijkt het allemaal mee te vallen op het WK afstanden:
- Sablikova idd opnieuw de beste in de 5km, Esmee Visser redelijk sip als tweede. Na de finish moesten Wüst en Sablikova er aan te pas komen om haar een beetje op te beuren. Ehrgeiz heeft ze in ieder geval.
- Sven Kramer kan dan toch zijn record van 20 titels vieren, niet op de 5km, maar wel uitgerekend op de vermaledijde ploegenachtervolging. Goud samen met Douwe de Vries en invaller Marcel Bosker, die Patrick Roest verving omdat die zich op zijn 10km wilde concentreren.
- Een domme fout zo bleek vandaag, want anders had hij tenminste 1 gouden medaille gehad. Jorrit Bergsma was de hele eerste helft een tikje langzamer dan zijn 10 jaar jongere teamgenoot, maar zijn constante tempo was goed voor goud terwijl Roest op het einde helemaal stilviel en nog moest vrezen dat achtervolgingsspecialist Semerikov hem nog zilver afpakte. Dat ging op het nippertje goed, verroest!
- Ook een andere ingetekende medaille kwam er wel, maar niet voor de favoriet. Kjeld Nuis mocht de 1000 meter afsluiten in een "episch gevecht" tegen Pavel Kulishnikov, maar zoals Mark en Gio op de radio al vreesden, de twee heren bliezen elkaar op in plaats van dat ze elkaar voortstuwden. Kulishnikov strandde als zesde, Nuis kwam een paar tienden tekort op de verrassende Thomas Krol (zilver) en op Kai Verbij die zonder een stomende Nuis in zijn kleedkamer rustig goud pakte :tongue:

Sphinx
10 februari 2019, 17:28
Het ging op het WK afstanden door op de ingeslagen weg: er kwamen medailles, maar het waren niet degenen die werden verwacht:
- Thomas Krol, schijnbaar de ideale teamspeler binnen Jumbo-Visma, stapte nu zelf in de schijnwerpers met de wereldtitel op de 1500 meter. Opvallend dat zowel teamgenoten als ploeggenoten hem even kwamen feliciteren. Zelfs een steenkapotte Nuis stak nog even een handje uit, al zullen hij en Roest balen om geen enkele gouden medaille dit weekend.
- Meer emotioneel was de gouden plak voor Ireen Wüst, die na alles op deze afstand had gegooid en ipv zich in afzondering gek te draaien besloot training af te wisselen met een soort rouwverwerking met haar vriendinnengroep, waartoe ook de op 2 januari overleden Paulien v Deutekom behoorde. Aparte oplossing, maar het werkt. Way to go Ireen
- Laatste goud kwam van marathonschaatster Ireen Schouten, die overtuigend de massastart afmaakte na mooi kopwerk van Melissa Wijfje. Douwe de Vries pakte als een soort bonus nog de bronzen plak mee achter twee Koreaanse shorttrackers die een beetje profiteerde van een ongelukkige val van Belgisch hoop Bart Swings.

In Turijn ondertussen nog een leuk VAR moment bij het Shorttrack: Korea had de Relaywedstrijd bij de dames gewonnen, tot bleek dat een van de schaatsters een Russische concurrent er af had gereden. Daardoor kreeg Nederland (Rianne de Vries, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven) niet alleen de overwinning in de race, maar ook in het wereldbekerklassement cadeau.

Willem2
2 maart 2019, 22:07
CALGARY - Martina Sablikova heeft bij de WK allround in Calgary het wereldrecord op de 3000 meter verbeterd. .......... https://www.telegraaf.nl/sport/3232809/sablikova-rijdt-wereldrecord-op-3000-meter

satanic surfer
3 maart 2019, 10:34
WK allround, wie weet 1 van de laatste edities want die 10 kilometer is echt nix meer waar behoudens Olland ook maar iemand serieus tijd in wil investeren. Bij de mannen is de tanende regeerperiode van Svenneman duidelijk, in principe moet Roest hem aflossen met Pedersen als enige concurrent die naam waardig.. De rest van het deelnemersveld rijdt er voor spreekwoordelijk spek&bonen bij... Bij de dames Takagi die behoudens achterstevorenschaatsen goud in de knip lijkt te hebben als een ouwe Tsjechische niet uit ´dr slof schiet op de schaatsmijl tenminste... Sablikova bevestigt haar status van beste stayer ooit en krijgt eindelijk ook het wereldrecord op de 3 km in haar bezit...Hollandse snollen mogen het uitmaken voor brons.

Willem2
3 maart 2019, 10:53
Het is absurd dat het allrounden zal worden afgeschaft.

Willem2
4 maart 2019, 00:47
Patrick Roest: Ik was deze keer écht de beste
TWEEDE TITEL OP RIJ

Met twee ritzeges (5000 en 10.000 meter) en twee tweede plaatsen (500 en 1500 meter) prolongeerde Patrick Roest zijn wereldtitel allround in Calgary op indrukwekkende wijze. ,,Ik heb deze keer laten zien dat ik echt de beste ben'', sprak de 23-jarige schaatser van Team Jumbo-Visma glunderend. ................. https://www.ad.nl/dossier-wk-allround/patrick-roest-ik-was-deze-keer-echt-de-beste~af30e7bc/

Willem2
4 maart 2019, 00:49
Titel Sablikova na spectaculair wereldrecord op 5 kilometer
BRONS VOOR DE JONG
Martina Sablikova heeft op imponerende wijze haar vijfde wereldtitel allround veroverd. De 31-jarige schaatsster uit Tsjechië sloeg toe op de afsluitende 5000 meter. Ze reed in de voorlaatste rit met 6.42,01 een wereldrecord en stelde daarmee de Japanse klassementsleidster Miho Takagi voor een zware opdracht. .................... https://www.ad.nl/dossier-wk-allround/titel-sablikova-na-spectaculair-wereldrecord-op-5-kilometer~aeaad576/

Zeer uitzonderlijk van Sablikova

Willem2
9 maart 2019, 23:50
Nuis schaatst wereldrecord op de 1000 meter: ‘Het was retespannend’
Kjeld Nuis heeft bij de wereldbekerfinale in Salt Lake City het wereldrecord op de 1000 meter verbeterd. De 29-jarige schaatser finishte in een tijd van 1.06,18. Daarmee was hij sneller dan de Amerikaan Shani Davis, die in 2009 op dezelfde baan op 1.06,42 uitkwam. .............. https://www.ad.nl/schaatsen/nuis-schaatst-wereldrecord-op-de-1000-meter-het-was-retespannend~a96bdb4f/

Willem2
9 maart 2019, 23:51
Persoonlijk record voor Wüst op 1000 meter, Bowe schaatst wereldrecord
Ireen Wüst heeft op de 1000 meter in Salt Lake City een persoonlijk record geschaatst. Met een tijd van 1.13.167 eindigde ze uiteindelijk als zesde. De winst was voor de Amerikaanse Brittany Bowe in een wereldrecord: 1.11.610. ........ https://www.ad.nl/schaatsen/persoonlijk-record-voor-wust-op-1000-meter-bowe-schaatst-wereldrecord~a062f0ab/

Willem2
15 januari 2020, 12:03
Nuis ‘gewoon’ naar WK afstanden: eis Verweij, Ntab en Mulder afgewezen
Kjeld Nuis doet ‘gewoon’ mee aan de WK afstanden. De geschillencommissie van de schaatsbond KNSB heeft de olympisch kampioen op de 1000 en 1500 meter aangewezen voor de titelstrijd van volgende maand in Salt Lake City. ... https://www.ad.nl/schaatsen/nuis-gewoon-naar-wk-afstanden-eis-verweij-ntab-en-mulder-afgewezen~afe2ccbe/

Willem2
27 januari 2020, 01:39
Dikke tranen bij Europees kampioene Schulting: 'Spanning komt eruit'
https://nos.nl/artikel/2320408-dikke-tranen-bij-europees-kampioene-schulting-spanning-komt-eruit.html

satanic surfer
14 februari 2020, 10:45
Nounou, het WK afstanden voor schaatsenrijders is aan de gang. Affronteus is het onderdeel "teamsprint" waar de volle 4 deelnemende landen meedingen naar 3 medailles potdekke. 75% kans op een medaille, het zegt wat over de importantie van kunstmatig in het leven geroepen disciplines om de medaillespiegel op te vijzelen. Olland won overigens dit non-olympische onderdeel bij zowel de snollen als de mannen. Een dikke vette proficiat lijkt me op z´n plek daarvoor al was bij de mannen de val van een Rus benodigd, anders werd het wss zilver!!

Op de eerste 2 "echte" races werd Olland lichtjes in z´n hempie gezet en blijven ze op 2 maal zilver steken. De ouwe Sablikova wint haar 16é wereldtitel, nou. Bij de mannen slaat Ted-Jan Blumenstrauss toe op de 5 km en dat is geinig zat. De genaturaliseerde Canadees is nou én olympisch én wereldkampioen, lekker lange neus richting Ollandse schaatsbond. Steek die klapschaats maar in je reet! Bart Swings helaas verworden tot figurant op de individuele afstanden doch hij kan scoren in de massastart en aldus Bellege misschien een medaille bezorgen for what it´s worth.

Sphinx
14 februari 2020, 11:37
Een ander leuk detail is dat Bloemen en Schouten met Graham Fish nog een tweede Canadese stayer hebben gevonden die zich a la Peter Michael aan iemands hielen kan hechten en er overheen kan klappen als de locomotief stilvalt. Iets om in de gaten te houden. Verder inderdaad leuk voor Bloemen die gewoon niet kon aarden in de hypercompetitieve NL'se commerciële "schaatselarij" en in Canada als een vis in het water is gebleken.

satanic surfer
15 februari 2020, 07:20
Nounou, het gaat van kwaad naar erger met de Hollandsche schaatsenrijdersafvaardiging die met wat moeite een paar afgevaardigden in de top-10 wringen doch op de volgende 3 individuele nummer welgeteld 0 medailles scoren...Goud op de 500 m sprint voor Kodaira&Koeliznikov wat wel te anticiperen viel en zowaar een Canadese dubbelslag op de 10.000 meter wat een kutend rijen is lijkt me inclusief wereldrecord voor Graham Fish en zilver voor de Bloementopf die makkelijk zat in de bronzen Beckert konden. Lijkt me een eeuwigheid geleden dat Horanje geen eremetaal wint op de tergend lange afstand. ss vraagt zich dan ook af of ze hun additieven niet afgestemd kregen in de ijle lucht...Onderhand wordt het toch bijna een blamage voor het fiere Hollandsche schaatsersgild met slechts 2 medailletjes op 5 onderdelen als men die dommige teamsprints effe niet meetelt...

Sphinx
15 februari 2020, 11:24
ss vraagt zich dan ook af of ze hun additieven niet afgestemd kregen in de ijle lucht...

Iets waar wel meer schaatsers last van hadden. De ijle lucht alleen is nog wel te doen, maar als een hogedrukgebied en niet zo goed ijs bij komt, dan wordt het werken voor je geld. Zelfs winnaar Fish (samen met Bloemen in het voordeel vanwege hun standplaats Calgary) gaf toe dat hij na de finish stond over te geven en bijna op omvallen stond. Vier schaatsers die echt ontploften is al apart, nog aparter wordt het als het om twee Italianen met trainingsachterstand en twee Russen gaat, nog meer additieven niet afgestemd? Ook Bergsma ging kapot en behalve hij gingen ook de laptop en de duim van Jillert Anema stuk. Auw, die moest even naar EHBO

satanic surfer
16 februari 2020, 07:21
Poehpoeh, eindelijk de eerste gouden plak voor het Hollandsche klapschaatsvee en wel voor Jutta Leerdammer die de 1000m voor vrouwen wint. Puike prestatie en eveneens nog een zilveren&bronzen plek voor Nuis&Visser op de 2 overige individuele nummers gister waar Koeliznikov&Voronina wonnen met respectievelijke wereldrecordaanscherpingen. Ultrastayer Sablikova moest na 10 jaar onafgebroken heerschappij ditmaal met zilver genoegen nemen ondanks een verbetering van haar eigen WR doch de Russin dook er nog behoorlijk onderdoor...Ter opsmukking van de povere medailleoogst mogen de puristen nog een teammedaille extra noteren net alsof dat iemand boeit of verbaasd doet opkijken. Zolang een ouderwets stukje kluünen geen onderdeel is van die dommige "nieuwe" nummer weigert ss pertinent hen als méér als chocoladen medailles in te schatten waar men nog schijterei van krijgt als men daar al té veul om staat te juichen...Ik meen dat vandaag de afsluitende dag is want stilaan motten de afstanden toch op zijn. Wel leuk die 1500 meter doorgaans met medailleoogst voor Holland in principe, wie weet zelfs een tweede titel?!

Sphinx
29 februari 2020, 13:32
Het is geen WK Sprint voor de NL'se schaatsers geworden, het is wel een WK sprint voor NL'se schaatscoaches geworden.
- Johan de Wit zag "Deadly Little"Miho Takagi de titel pakken, voor Nao Kodaira, 1-2 voor de Japanse dames. Olga Fatkoelina hield de eer van moedertje Rusland in haar eentje hoog nadat haar mannelijke collega's zich na een mislukte vrijdag uit de voeten hebben gemaakt.
- Dennis vd Gun zag zijn pupil Tatsuya Shinyama de titel pakken bij de heren, voor Laurent Dubrueil, een Frans-Canadees die niet gesteund wordt door de Canadese bond, alles zelf betaalt en Geert Kuiper als coach heeft. Zowel bij dames als heren geen podiumplaatsen in het algemeen klassement.

Willem2
29 februari 2020, 23:47
Volgens mij moeten we eens gaan nadenken over doping in deze sport, gezien het gedrag van de Russen. Heel raar ....

Willem2
1 maart 2020, 00:03
Roest deelt concurrentie stevige tik uit op 5000 meter ... https://www.ad.nl/schaatsen/roest-deelt-concurrentie-stevige-tik-uit-op-5000-meter~a8b18b77/

Willem2
8 oktober 2020, 15:24
Verbaasde Nuis test positief op corona: ‘Ik was niet echt ziek’
Kjeld Nuis is donderdag in het Duitse Inzell, waar hij met zijn ploeg Reggeborgh op trainingskamp is, positief getest op het corona-virus. De complete ploeg en begeleiding waren voor vertrek naar Zuid-Duitsland getest op het virus. Alle uitslagen waren toen negatief. ... https://www.ad.nl/schaatsen/verbaasde-nuis-test-positief-op-corona-ik-was-niet-echt-ziek~af13d4ee/

Badslippers
8 oktober 2020, 16:11
Verbaasde Nuis test positief op corona: ‘Ik was niet echt ziek’
Kjeld Nuis is donderdag in het Duitse Inzell, waar hij met zijn ploeg Reggeborgh op trainingskamp is, positief getest op het corona-virus. De complete ploeg en begeleiding waren voor vertrek naar Zuid-Duitsland getest op het virus. Alle uitslagen waren toen negatief.

Hij zal tijdens dat trainingskamp wel buiten de pot gepist hebben. Een notoire vreemdganger.

Willem2
13 november 2020, 18:49
WK Schaatsen in februari gaat niet door
Het WK afstanden in Peking, die tussen 25 en 28 februari 2021 zou worden gereden, gaat vanwege de coronacrisis niet door. Dat meldt de internationale schaatsbond ISU, die op zoek gaat naar een alternatieve locatie en datum. Eerder ging er al een streep door de wereldbeker shorttrack. .... https://nos.nl/liveblog/2356398-rutte-musea-en-pretparken-gaan-weer-open-ondanks-oplopende-cijfers-lockdown-oostenrijk.html

Goedemorgenallemaal
13 november 2020, 23:11
Carnaval massaal afgelast. Open dag Luchtmacht gaat ook al niet door.
https://www.bd.nl/breda/geen-luchtmachtdagen-op-gilze-rijen-in-2021~a0d34113/
Alleen in Friesland nog geen zwarte rook over de Elfstedentocht.
Raar.

Willem2
19 november 2020, 17:05
Alleen in Friesland nog geen zwarte rook over de Elfstedentocht.
Raar.



Geen Elfstedentocht komende maanden, ook niet bij strenge vorst .... https://nos.nl/artikel/2357221-geen-elfstedentocht-komende-maanden-ook-niet-bij-strenge-vorst.html

Willem2
22 november 2020, 17:30
Roest bekroont ijzersterk NK met eerste nationale allroundtitel .... https://nos.nl/artikel/2357629-roest-bekroont-ijzersterk-nk-met-eerste-nationale-allroundtitel.html


'Onwijs blije' De Jong verslaat Wijfje en wint opnieuw NK allround .... https://nos.nl/artikel/2357617-onwijs-blije-de-jong-verslaat-wijfje-en-wint-opnieuw-nk-allround.html

Goedemorgenallemaal
22 november 2020, 19:24
.... https://nos.nl/artikel/2357221-geen-elfstedentocht-komende-maanden-ook-niet-bij-strenge-vorst.html
Ja nu, eindelijk...

Willem2
15 januari 2021, 10:18
Nederlands is niet langer de voertaal in Thialf deze winter, op het middenterrein klinkt ook Noors, Russisch of Duits. De Europese schaatstop bereidt zich in Heerenveen voor op de EK allround en sprint, die zaterdag beginnen.

Het is na vier Nederlandse wedstrijden in Thialf de eerste internationale ontmoeting van het seizoen. Hoe staat de buitenlandse concurrentie ervoor?

Behalve Nederland heeft alleen Polen nationale kampioenschappen per afstand, sprint en allround afgewerkt. De meeste schaatsers beginnen aan de EK met nauwelijks wedstrijdritme, als ze überhaupt al veel tijd op het ijs konden doorbrengen.

'Misschien wel beter zonder ijs'
Martina Sábliková lacht erbij als ze vertelt dat ze al maanden geen drie kilometer meer heeft gereden. Een vijf kilometer reed ze zelfs nog helemaal niet. Het is een lach als een boer met kiespijn. "Het schaatsen zal niet heel makkelijk gaan", zegt de vijfvoudig Europees- en wereldkampioene allround. .... https://nos.nl/artikel/2364455-buitenlandse-concurrentie-mist-zelfvertrouwen-ook-met-mondkapje-wint-roest.html

Willem2
16 januari 2021, 12:06
Roest begint prima aan jacht op eerste Europese allroundtitel .... https://nos.nl/artikel/2364630-roest-begint-prima-aan-jacht-op-eerste-europese-allroundtitel.html

en bij de vrouwen ..


Goede start voor titelverdedigster De Jong op EK allround .... https://nos.nl/artikel/2364628-goede-start-voor-titelverdedigster-de-jong-op-ek-allround.html

Sphinx
16 januari 2021, 14:46
Op de 3000 meter dames raakten de radiocommentatoren in vervoering over de prestaties van Irene Schouten, behalve Friese dwarskop / haar coach Jillert Anema. "Die sprong naar 30.8 was veel te groot. 31 laag is vlak ja, maar het had 4 tienden per ronde harder gekund." Zelf was Schouten ook niet helemaal content, had zelfs gisteren hardop over afzeggen nagedacht. Ze won evengoed voor Natalia Vorona, die zich letterlijk buikpijn schaatste en pakte flink tijd terug op Antoinette de Jong

Ook een mooie prestatie van Patrick Roest, die Nils van der Poel en Marcel Bosker voorbleef. Van der Poel is overigens een Zweed met NL'se grootouders. Heerlijk chaotisch figuur. Na de Olympische Spelen in Korea is ie paratrooper geworden, toch maar weer gaan hardlopen in de coronacrisis om fit te blijven en toch weer gaan schaatsen. En bijna had de klöns zich verslapen vanmiddag. "was dit gepland?" vraagt Bert Maalderink. Hieronder het antwoord van Van der Poel, die niet opgewarmd, onvoorbereid en totaal gestressed aan zijn 5 km begon. Mén, wat als ie wel was voorbereid? Dan had Roest kunnen fluiten naar de eerste plaats :eek:

https://nos.nl/video/2364649-chaotische-dag-voor-van-der-poel-pedersen-moest-me-wakker-maken.html

Sphinx
17 januari 2021, 21:50
Europese titels voor Roest en De Jong bij het Allround en voor Krol bij de sprint. Leerdam is derde bij de dames.
Maar opnieuw was ik vooral enthousiast door die vreemde vogel Nils van der Poel. Nu was de Nederlandse Zweed wél voorbereid en verpulverde en passant het Zweeds en zijn eigen persoonlijke record op de 10km. Dik de snelste nog voor Roest, maar nét niet genoeg voor het podium (4e). Toch leuk dat de concurrentie tenminste niet stilzit in coronatijden.

Dalton
18 januari 2021, 09:40
FEMKE KOK wordt de beste sprintster aller tijden met een goede trainer of trainster gaat dat in 2 jaar gebeuren.

schoolmeester
18 januari 2021, 13:47
Aldus onze schaatstrainer ter plekke: Dalton.

Groet, schoolmeester.

Dalton
18 januari 2021, 20:49
Daar verdien ik nog steeds mijn geld mee ondanks dat het heel moeilijk is om nog goede olifanten te vinden met wat smallere poten.

Sphinx
11 februari 2021, 16:53
Voor Patrick Roest is de WK afstanden eenzelfde trauma aan het worden als de 10km Olympische Spelen voor Sven Kramer. Drie keer op rij probeert ie de 5km te winnen, voor de derde keer verloren. Na Sverre Lunde Pedersen en Ted Jan Bloemen was nu Nils van der Poel te sterk voor hem. De Zweed met Groningse roots met Saab achtergrond (geboren in Trollhättan) was wederom lekker apart bezig in zijn voorbereiding. Een paar weken terug kwam hij er achter dat zijn schaatsen verkeerd geslepen waren en dat hij eigenlijk nog 0.5 sec harder had gekund in zijn winnende 10km van half januari. Hij loopt ondanks de vrieskou nog steeds 20 km hard per dag, kwam zonder schoenen aan in de schaatshal, hij liep op badslippers :biggrin: Net zo gek als stadgenoot Erik Carlsson, net zo gevaarlijk als een Saab V4: blijft .. altijd .. doorgaan. Dit wordt oppassen voor de 10km.

Willem2
13 februari 2021, 22:11
https://nos.nl/sport/schaatsen/uitslagen/

heel verslag komt nog van Big30 zodra het ijs van de vijver gesmolten is :rolleyes:

Sphinx
14 februari 2021, 17:15
Na de 5km (leuk maar niet zijn hoofddoel) pakte Nils van der Poel vandaag ook zijn hoofddoel, de WK-titel op de 10km. Een ideale 10k schijnt te moeten worden gereden op een van de hogere banen (Calgary of Salt Lake) met lage luchtdruk. Maar juist nu, met hoge luchtdruk en op een laaglandbaan pakt de gekke Zweed een wereldrecord. De radiocommentatoren gooiden eigenlijk al de handdoek (dit verlamt de rest) en hoewel Patrick Roest zich niet verstopte, kwam hij tekort en blies zich op (net als de vorige keren dat er met hoge luchtdruk werd gereden). Hij mistte daardoor het podium, waar naast Vd Poel ook Jorrit Bergsma en de Rus Alexander Rumyantsev pakte brons, hij schrok er zo van dat hij bijna onderuit ging :biggrin:

Bij de dames op de 5km en de 1500 meter bij de heren was er wel goud: Irene Schouten reed al in de eerste rit zo hard dat niemand er over heen kwam. Voronina pakte zilver, Carlijn Achtereekte brons. Thomas Krol tenslotte revancheerde zich voor een mislukte 1000m en pakte de titel op de 1500 meter, voor Nuis en Roest (misschien ook een reden dat Roest zich wat opblies later)

Van der Poels titels zijn ook goed nieuws voor de langere afstanden, want de voortdurende NL'se overheersing had er bijna toe geleid dat er geen aandacht meer van de ISU én de buitenlandse ploegen voor was. En nu ineens komt daar iemand die zijn trainingen op shorttrackbaantjes doet voor het bochtenwerk en zijn conditie traint op ultralopen, terwijl de rest van de schaatsers verslaafd lijken aan fietsen en hometrainers. Het heeft weinig zin om een jaar voor Peking 2022 ineens de hardloopschoenen uit de kast te halen, want een manier van trainen leer je zo snel niet af.

Big30
14 februari 2021, 18:05
Van der Poels titels zijn ook goed nieuws voor de langere afstanden, want de voortdurende NL'se overheersing had er bijna toe geleid dat er geen aandacht meer van de ISU én de buitenlandse ploegen voor was.
Zo is dat. Meer algemeen is de schaatssport niet gebaat met een te extreme overheersing van Oranje, das 1 of 2 keer leuk, maar structureel helpt dat deze sport, wel Olympisch dat scheelt, niet vooruit. Op de individuele nummers zowel bij de mannen als vrouwen 2 maal goud, met de ploegen achtervolging en massasprint erbij dan nog wel 7 maal goud.

34887

Grootse verrassing niet 2 maal goud voor vd Poel, dat viel te verwachten, wel de Noorse Ragne Wiklund die de 1500m won, dat had ik niet verwacht. Voor het overige niet zo veel verrassingen. Wel opgemerkt dat uit het verre Oosten geen deelnemers waren, zeker bij de dames maakte dat veel uit, omdat de sterke Japanse dames ontbraken.
Miho Tagaki reed dit weekend op de 1000 meter 1.13,21, een wereldrecord op een laaglandbaan, die stond in Thialf. Op de 1500 meter .52,78. Niet slecht!

schoolmeester
14 februari 2021, 18:10
Die 2 Japanse dames hadden zich beiden afgemeld.
De ene had haar schaats stuk en kon geen nieuwe kopen i.v.m. lockdown.
En die andere was nog niet ingeent voor corona.

Groet, schoolmeester.

Willem2
29 oktober 2021, 12:03
Schaatsbond zoekt nieuwe ijsmeesters: 'Ik kan het niet meer'
... https://nos.nl/artikel/2403534-schaatsbond-zoekt-nieuwe-ijsmeesters-ik-kan-het-niet-meer

Door vergrijzing, verandering van de samenleving zie je dit steeds meer dat allerlei clubs het zwaar hebben om te overleven.

Husky
30 oktober 2021, 11:48
Nieuwe ijsmeesters gevraagd:
Hier ligt zondermeer een taak voor onze ijsberen, ten eerste schaatst menige ijsbeer een scheve schaats al hij weer terug keert in de echtelijke sponde:)
Ten tweede heeft menig ijsbeer gezien zijn leeftijd en verweerde kop de juiste uitstaling om ijsmeester te worden.
Ten derde,het oog wil ook wat en als volleerd ijsmeester zie je al die strakke dameskontjes gehuld in nauwsluitende kleding aan je voorbij flitsen, menigeen zal vallen, en aan de ijsmeester de taak om het vrouwspersoon bij de borstinplant omhoog te hijsen,en na een bemoedigend tikje op de bips de rit te laten vervolgen:freu:
IJsberen meld u aan!

Big30
20 november 2021, 22:49
Zo is dat. Meer algemeen is de schaatssport niet gebaat met een te extreme overheersing van Oranje, das 1 of 2 keer leuk, maar structureel helpt dat deze sport, wel Olympisch dat scheelt, niet vooruit.
Met de OS in zicht, hoor net ik meen nog 76 dagen en dan is het zover, is 1 ding zeker, de zilveren/gouden vloot gaat op de Olympische winterspelen bij de lange baan schaatsers bepaald niet binnen lopen voor Oranje.



Concurrenten vol lof over indrukwekkende Van der Poel: ‘Het gat is gigantisch’

Bij de wereldbekerwedstrijd in het Noorse Stavanger stond opnieuw geen maat op Nils van der Poel. Op de enige internationale 10 kilometer op weg naar de Winterspelen was de Zweed liefst 17 seconden sneller dan de nummer 2. Ted-Jan Bloemen, Jorrit Bergsma en Patrick Roest zijn onder de indruk. ,,Eén van de beste races die we ooit gezien hebben.”

https://www.ad.nl/schaatsen/concurrenten-vol-lof-over-indrukwekkende-van-der-poel-het-gat-is-gigantisch~a4bd3d79/

Noteer de Zweedse VDP maar vast voor 2 maal goud op de 5 en 10km al wil die dat zelf nog niet horen. Op de 1.000 en 1.500m hebben we wel kans op goud, 500m vergeet het maar.
Ook bij de dames zal de oogst tegen vallen. Schouten op de 5 km lijkt voor goud te gaan, 3km wie weet. Leerdam op de 1.000m schat ik ook redelijk hoog in voor goud. Maar dan houdt het wel op. Tuurlijk er zullen wel meer medailles gehaald gaan worden, massa start, achtervolging kan niet anders of wet medailles gaan gehaald worden.
Erin Jackson een Amerikaanse van kleur moet ik geloof ik zeggen overtuigt op de 500m en de laatste WB's toonden aan dat het voor NL bepaald niet lekker liep.

In 2018 haalden we 20 medailles waarvan 8 goud. Gaan we in 2022 echt niet halen, ik ga uit van een reductie met 50%! Tel ik de shorttrack medailles wel mee voor de duidelijkheid, want Schulting gaat voor minimaal 1 maal goud.

sander88
25 november 2021, 19:39
Het zal inderdaad echt minder worden dit jaar, zeker door VDP. Die achternaam staat blijkbaar garant voor buitengewone sportprestaties.
Ik schat wel meer goud op het shorttrack in.

Willem2
4 december 2021, 01:13
Nils van der Poel heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City het wereldrecord op de 5000 meter verbeterd. De Zweed dook met 6.01,56 nipt onder de oude toptijd van Ted-Jan Bloemen uit Canada van 6.01,86.

Patrick Roest reed met 6.04,41 de tweede tijd. De schaatser van Jumbo-Visma bleef met een vlakke race maar net boven zijn eigen persoonlijke record van 6.03,70 en reed zijn tweede tijd ooit op de 5000 meter. Jorrit Bergsma kwam in de rit tegen Roest op enige afstand tot 6.09.94. Daarmee werd hij zesde.
... https://www.ad.nl/schaatsen/nils-van-der-poel-wint-5000-meter-in-wereldrecord-tweede-tijd-voor-patrick-roest~a9149581/

Willem2
4 december 2021, 01:16
De vrouwen deden het beter ...


Schouten wint 3.000 meter in Nederlands record, ook Kok rijdt nationale toptijd
... https://nos.nl/artikel/2408098-schouten-wint-3-000-meter-in-nederlands-record-ook-kok-rijdt-nationale-toptijd

Willem2
8 januari 2022, 00:00
Thomas Krol troeft Kjeld Nuis af met goud en bevestigt favorietenstatus voor Spelen
Thomas Krol heeft op de EK afstanden goud veroverd op de 1000 meter. De Nederlander versloeg in de laatste rit de eerste tijd van Kjeld Nuis, die zilver pakte. Krol finishte in 1:07,77, een tiende sneller dan Nuis. Met Kai Verbij als nummer drie werd het een volledig Nederlands podium.
.... https://www.ad.nl/schaatsen/thomas-krol-troeft-kjeld-nuis-af-met-goud-en-bevestigt-favorietenstatus-voor-spelen~a4e664ce/

Maar op de olympische spelen zal het nog afwachten zijn of er weer zoveel goud wordt gewonnen. Denk het niet ...

Big30
8 januari 2022, 00:16
Maar op de olympische spelen zal het nog afwachten zijn of er weer zoveel goud wordt gewonnen. Denk het niet ...
Dat zal inderdaad niet gebeuren, dat is we gaan fors minder goud winnen.



Verwachting bijgesteld: fors minder gouden medailles voor Nederland op Olympische Spelen

Nederland wint bij de komende Olympische Spelen in Peking een stuk minder gouden medailles dan eerder was ingeschat. Sportdatabureau Nielsen’s Gracenote heeft de prognose een maand voor aanvang van het toernooi fors naar beneden bijgesteld. Nederland wint niet tien, maar slechts zes keer goud. En verder elf keer zilver en drie keer brons. In totaal haalt TeamNL wel een medaille meer dan volgens de vorige prognose op 24 november vorig jaar.

In vergelijking met de prognose van Gracenote op 27 oktober, 100 dagen voor de start van de Spelen, is Nederland zelfs zes gouden medailles kwijtgeraakt. Het zou gaan om het goud van de aflossing bij de shorttrackers, shorttrackster Suzanne Schulting op de 500 meter, schaatsster Ireen Wüst op de 1500 meter en Patrick Roest op de 5000 meter. Daarnaast denkt het databureau ook dat Irene Schouten toch geen goud haalt op de massastart en dat de schaatssters bij de ploegachtervolging de olympische titel ook niet zullen behalen.
https://www.ad.nl/olympische-spelen/verwachting-bijgesteld-fors-minder-gouden-medailles-voor-nederland-op-olympische-spelen~a0dce5ab/

satanic surfer
9 januari 2022, 16:44
Nounounou, het EK afstanden zit erop. 14 disciplines in totaal, 11 goud voor Olland. 10 individuele events: 8 goud + 8 zilver(wat eigenlijk nog erger is om de ultradominantie in de verf te zetten)...Wat een klucht bijna en of dat gezond is voor een Olympische discipline is maar ten zeerste de vraag op termijn. Voor Bellege zowaar 1 gouden medaille voor Bart Swings op de massastart, dolletjes. Tezamen met één of andere Poolse krawaat die met slechts 1 honderste een Hollander voorbleef op de 500m de enige 2 niet Hollandsche vlaggetjes op 1 in individuele disciplines...

Medailleprognose voor de OS wordt iets minder gouden uiteraard omdat de 500 m en 5/10k bij de mannen normaliter richting elsewhere gaan doch dat neemt niet weg dat er weer een enorme zooi medailles zullen worden binnengekluund...Voor Bellege slechts 1 valabele kandidaat, Swings op de massastart en dan moet alles meezitten om eventueel zilver of brons meetegrissen aldaar, opzekers aangezien ie zonder teammaat aan de slag mot...

Willem2
4 maart 2022, 21:55
Leerdam maakt favorietenrol waar en verovert wereldtitel sprint, zilver voor Kok
.... https://nos.nl/artikel/2419830-leerdam-maakt-favorietenrol-waar-en-verovert-wereldtitel-sprint-zilver-voor-kok



Krol grijpt wereldtitel sprint na afmelding favoriet Dubreuil, Verbij pakt zilver
.... https://nos.nl/artikel/2419822-krol-grijpt-wereldtitel-sprint-na-afmelding-favoriet-dubreuil-verbij-pakt-zilver

Sphinx
4 maart 2022, 22:11
Meer nog dan de titels van Krol en Leerdam gaat de Oscar van de vrijdagavond naar Bert Maalderink en de George W Bush award voor slechtste communicator gaat naar de zogenaamde bondscoach Jan Coopmans, bijgenaamd Pakje Bakmeel omdat er bijna geen stom woord uit komt, en je melig van die vent wordt.

Eerst laat ie Femke Kok botweg weten dat hij besloten heeft dat ze de teamsprint niet mag rijden. Vervolgens gaat Kok met stoom uit haar oren een interview geven aan de Televaag en ineens communiceert Pakje Bakmeel tegen Bert dat Kok tóch in de opstelling staat. Maar Pakje Bakmeel vertelt niet aan Kok dat ze gaat rijden en Pakje Bakmeel zet Kok ook nog eens op de laatste ronde waar Leerdam verreweg de beste in is. Dit alles moet Femke dus horen van Bert Maalderink, een journalist op zoek naar goed verhaal, niet een coach die het beste uit de schaatsers moet zien te halen. Wie is de Kamper Ui die Pakje Bakmeel Coopmans van de Duitse schaatsbond heeft overgenomen? Kunnen we ze gelijk allebei naar Alma Ata of Ulan Batar sturen :mad:

https://nos.nl/artikel/2419811-kok-blijft-kritisch-op-schaatsbondscoach-heel-erg-gemeen-voor-die-meiden

Willem2
6 maart 2022, 15:36
Irene Schouten is in het Noorse Hamar voor het eerst in haar carrière wereldkampioen allround geworden. De koningin van de afgelopen Olympische Winterspelen met drie gouden plakken troefde op de afsluitende 5 kilometer Miho Takagi en Europees kampioene Antoinette de Jong af.
... https://www.ad.nl/schaatsen/irene-schouten-zet-met-wereldtitel-allround-kroon-op-glansseizoen-nu-nog-de-elfstedentocht~a4d4f6b4/

Siberische tijger
6 januari 2023, 11:10
Joy Beune meldt zich af voor EK Allround:
https://www.nu.nl/schaatsen/6245895/beune-meldt-zich-ziek-af-voor-ek-allround-en-wordt-vervangen-door-groot.html


Het EK allround begint zaterdag om 12.00 uur met de 500 meter voor de vrouwen. Het toernooi duurt tot en met zondagmiddag.

Willem2
9 januari 2023, 13:22
Het spannende duel tussen Patrick Roest en de verrassende Noor Sander Eitrem bij het EK in Hamar was uitstekende reclame voor het allroundschaatsen. Topfavoriet Roest won de strijd, maar wel met veel meer moeite dan hij had gewild.
.... https://www.nu.nl/schaatsen/6246190/roest-wint-fraai-duel-met-eitrem-hebben-allrounden-weer-op-de-kaart-gezet.html

met chips op de bank keek Big30 weer naar het schaatsen ...


Rijpma-de Jong wint EK allround derde keer op rij, Groenewoud zakt naar brons
... https://nos.nl/artikel/2459108-rijpma-de-jong-wint-ek-allround-derde-keer-op-rij-groenewoud-zakt-naar-brons

Willem2
14 januari 2023, 16:56
Suzanne Schulting heeft zaterdag bij de EK shorttrack in de Poolse stad Gdansk indruk gemaakt door goud op de 500 en 1.500 meter te veroveren. Jens van 't Wout kroonde zich eveneens tot Europees kampioen op de 1.500 meter en pakte zilver op de kortste afstand.
.... https://www.nu.nl/schaatsen/6247003/oppermachtige-schulting-pakt-twee-europese-titels-goud-en-zilver-van-t-wout.html

familie Desmet uit Belgie werd tweede.


Heleen van Royen gilt het uit voor gouden schoondochter Suzanne Schulting: ‘Kijk haar gaan!’
.... https://www.ad.nl/show/heleen-van-royen-gilt-het-uit-voor-gouden-schoondochter-suzanne-schulting-kijk-haar-gaan~a76b47c2/

Siberische tijger
2 maart 2023, 16:28
Concurrent van Patrick Roest meldt zich af op 5 km
https://www.nu.nl/schaatsen/6253574/roest-ziet-grootste-concurrent-eitrem-afzeggen-voor-5000-meter-wk-afstanden.html


Sander Eitrem gaat donderdag niet van start op de 5.000 meter bij de WK afstanden in Heerenveen. De Noorse concurrent van Patrick Roest is ziek.

Siberische tijger
2 maart 2023, 18:30
Zilver voor irene Schouten op 3 km
https://www.nu.nl/schaatsen/6253652/schouten-pakt-na-zwaar-seizoen-wk-zilver-op-3-kilometer-titel-voor-wiklund.html


Wiklund wist drie ritten later precies wat ze moest rijden en de 22-jarige Noorse bleef bijna haar hele race onder het schema van Schouten. Op de streep was ze 0,54 seconden sneller dan haar grootste concurrent: 3.56,86.

Uitslag 3 km
1. Ragne Wiklund (Noo)
2. Irene Schouten (Ned)
3. Martina Sablikova (Tsj}

Siberische tijger
2 maart 2023, 21:19
Goud voor Patrick Roest op 5 km
https://www.nu.nl/schaatsen/6253665/roest-schaatst-op-5-kilometer-in-thialf-eindelijk-naar-individuele-wereldtitel.html


Patrick Roest heeft donderdag in Thialf eindelijk zijn eerste wereldtitel veroverd op een individuele afstand.

Uitslag 5 km
1. Patrick Roest (Ned)
2. Davide Ghiotto (Ita)
3. Bart Swings (Bel)

Siberische tijger
3 maart 2023, 18:25
Ploegenachtervolging dames
1. Nederland
2. Canada
3. Japan

Edit: Door een enkel die zichtbaar is er sprake van diskwalificatie van Nederland!

Uitslag wordt dan
1. Canada
2. Japan
3. VS

Siberische tijger
3 maart 2023, 18:56
De Nederlandse mannen halen wel goud op de Ploegenachtervolging.

Ploegenachtervolging mannen
1. Nederland
2. Canada
3. Noorwegen

schoolmeester
3 maart 2023, 19:31
Belachelijke regel: door een blote enkel word men gediskwalificeerd.
De dames mogen bij mij wel even komen uithuilen......

Siberische tijger
3 maart 2023, 20:28
500m dames
1. Femke Bol
2. Vanessa Herzog
3. Jutta Leerdam

Willem2
4 maart 2023, 15:40
Big30 heeft weer de dag van zijn leven omdat hij naar Jutta Leerdam kan kijken.
Ze werd weer wereldkampioen op haar afstand.

Siberische tijger
4 maart 2023, 16:16
1000m dames
1. Jutta Leerdam
2. Antoinette Rijpma-De Jong
3. Miho Takagi (Jap)

1000m heren
1. Jordan Stolz (VS)
2. Thomas Krol
3. Cornelius Kersten (GBr)

Siberische tijger
5 maart 2023, 13:47
1500m dames
1. Antoinette Rijpma-de Jong
2. Ragne Wiklund (Noo)
3. Miho Takagi (Jap)

Siberische tijger
5 maart 2023, 17:35
5 km dames
1. Irene Schouten
2. Ragne Wiklund (Noo)
3. Martina Sablikova (Tsj)

Wiklund is een jonge Noorse die de komende jaren de dienst gaat uitmaken bij de dames.
Winnares van de 3km op dit WK, zilver op de 1500m en zilver op de 5 km.

Willem2
5 maart 2023, 17:39
Siberische Tij´ger heeft een hekel aan die Amerikaan. Die gaat de komende jaren op alle afstanden heersen ....

Siberische tijger
5 maart 2023, 17:43
Nee hoor, geen hekel aan die Amerikaan.
Ik had het alleen over de dames en Jordan Stolz is een man.;)

bocariver
6 maart 2023, 18:00
With Jordan Stolz for men and Wiklund for women ,It looks like gold harvest in next OG will be more thin for NL.

Siberische tijger
11 maart 2023, 09:48
Suzanne Schulting wereldkampioene 1500m, zilver op 500m
https://www.nu.nl/schaatsen/6254853/suzanne-schulting-schaatst-met-overmacht-naar-wereldtitel-op-1500-meter.html


Schulting nam zes ronden voor het einde de leiding en stond die in het vervolg van de race niet meer af. De Zuid-Koreaanse Choi Min-jeong kwam in de laatste meters nog wel dichtbij, maar de Nederlandse hield haar overtuigend achter zich. Het brons was voor de Canadese Kim Boutin.

1500m dames
1. Suzanne Schulting
2. Choi Min-jeon (ZKo)
3. Kim Boutin (Can)

500 m dames
1. Xandra Velseboer
2. Suzanne Schulting
3. Selma Poutsma

Siberische tijger
11 maart 2023, 09:55
Brons op 500m voor Jens van 't Woud
https://www.nu.nl/schaatsen/6254855/jens-van-t-wout-pakt-brons-op-500-meter-bij-wk-na-teleurstelling-op-1500-meter.html


De 21-jarige Nederlander eindigde in een spannende finale aanvankelijk als vierde, maar steeg een plaatsje door een opmerkelijke straf van de Chinees Lin Xiaojun.

500m heren
1. Pietro Sighol (Ita)
2. Steven Dubois (Can)
3. Jens van 't Woud (Ned)

Wentelt Eefje
12 maart 2023, 07:39
Wat mij betreft is shorttrack net zo min schaatsen als dat aerials skiën zijn. Een vreemde jurysport die door niemand serieus genomen zou moeten worden. In Nederland wordt het kijken ook nog eens veronaangenaamd door het commentaar van één van de slechtste hijgerigste sportverslaggevers aller tijden, Jorisj van de Berg.
God behoede dat dezje talentlozje zjelfingenomen sjynoniemen en sjuperlatieven sjpuiende idioot vervolgensj weer de hele zjomer een wielersjeizjoen gaat versjteren.

Siberische tijger
12 maart 2023, 07:56
Velzeboer wint tweede gouden medaille
https://www.nu.nl/schaatsen/6254947/velzeboer-verslaat-schulting-ook-op-1000-meter-en-pakt-tweede-wereldtitel.html


Xandra Velzeboer heeft zondag haar tweede wereldtitel veroverd bij de WK shorttrack in Seoel. Suzanne Schulting kreeg een straf in de finale en greep op haar favoriete afstand naast de medailles.

1000m dames
1. Xandra Velzeboer
2. Choi Min-jeong (ZKo)
3. Courtney Sarault (Can)

Siberische tijger
12 maart 2023, 09:24
Goud op mixed-relay en dames-relay voor Nederland
https://www.nu.nl/schaatsen/6254953/nederlandse-shorttrackers-pakken-allereerste-wereldtitel-op-mixed-relay.html


De Nederlandse shorttrackers hebben zondag geschiedenis geschreven. Xandra Velzeboer, Suzanne Schulting, Teun Boer en Jens van 't Wout veroverden in Seoel de allereerste wereldtitel op de gemengde aflossing.

Mixed-relay
1. Nederland
2. China
3. Italië

Dames-relay
1. Nederland
2. Zuid-Korea
3. Canada

Siberische tijger
2 december 2023, 09:09
https://www.nu.nl/schaatsen/6292263/revanche-leerdam-op-1000-meter-in-stavanger-ook-goud-nuis-en-schouten.html


Leerdam herstelde zich met haar overwinning van de zeldzame nederlaag die ze onlangs in Peking leed. Ze kwam in de slotrit in actie en klokte 1.15,26. Ze dook daarmee ruim onder de tijd van Miho Takagi, die tot dat moment met 1.15.52 de snelste was. Antoinette Rijpma-de Jong pakte brons: 1.15,74.

Siberische tijger
17 december 2023, 09:46
Poutsma én Velseboer pakken goud op 500m
https://www.nu.nl/schaatsen/6294440/sensatie-op-500-meter-velzeboer-en-poutsma-pakken-allebei-wereldbekergoud.html

Best knap om precies gelijk over de finish te komen.

Siberische tijger
3 januari 2024, 17:55
Schema
https://www.nu.nl/schaatsen/6296561/bekijk-het-schema-en-de-nederlandse-deelnemers-van-de-ek-afstanden-in-thialf.html

Willem2
3 januari 2024, 18:00
Jenning de Boo, eerst nog nooit van gehoord, maar is nu het talent dat opeens iedereen verslaat ...


Dankzij Chinese shorttrackcoach steelt De Boo de show: 'Flexibeler in mijn bekken'
.... https://nos.nl/artikel/2503336-dankzij-chinese-shorttrackcoach-steelt-de-boo-de-show-flexibeler-in-mijn-bekken

Siberische tijger
5 januari 2024, 20:27
Noren rijden wereldrecord
https://www.nu.nl/schaatsen/6296871/noren-schaatsen-wereldrecord-achtervolging-in-thialf-brons-voor-nederland.html


De Noorse schaatsers zijn vrijdagavond in een wereldrecord Europees kampioen geworden op de ploegenachtervolging. De Nederlandse mannen gaven zeven seconden toe op de ontketende olympisch kampioenen en moesten genoegen nemen met brons.

Marijke Groenewoud wint 3000m
https://www.nu.nl/schaatsen/6296883/groenewoud-klopt-schouten-en-wiklund-en-verrast-met-ek-goud-op-3000-meter.html


Marijke Groenewoud heeft vrijdag verrassend de Europese titel gewonnen op de 3.000 meter. De Friezin rekende af met Irene Schouten en Ragne Wiklund en won zo haar eerste titel op een individuele afstand.

Siberische tijger
5 januari 2024, 20:29
Goud voor Nederland bij Teamsprint vrouwen

Teamsprint vrouwen
1. Nederland - 1.27,36
2. Polen - 1.28,06
3. Noorwegen - 1.28,83

Siberische tijger
5 januari 2024, 21:25
Kjeld Nuis kan het nog steeds
https://www.nu.nl/schaatsen/6296888/nuis-laat-zich-niet-weer-verrassen-door-de-boo-en-pakt-ek-goud-op-1000-meter.html


De 34-jarige Nuis ging rond in een tijd van 1.07,87 en was daarmee een kleine drie tiende van een seconde sneller dan De Boo (1.08,14). Het podium in Heerenveen kleurde volledig Nederlands: Tim Prins pakte het brons in 1.08,20.

Siberische tijger
6 januari 2024, 14:33
Teamsprint mannen
1. Polen
2. Noorwegen
3. Nederland

500m vrouwen
1. Femke Kok
2. Jutta Leerdam
3. Vanessa Herzog (Oos)

5 km heren
1. Patrick Roest
2. Davide Ghiotto (Ita)
3. Sander Eitrem (Noo)

Siberische tijger
6 januari 2024, 16:55
3 km dames
1. Antoinette Rijpma-de Jong
2. Marijke Groenewegen
3. Joy Beune

Wentelt Eefje
6 januari 2024, 19:27
3 km dames
1. Antoinette Rijpma-de Jong
2. Marijke Groenewegen
3. Joy Beune

Dit lijkt meer op de uitslag van de 1.500 meter dames.
De 3.000 meter stond gisteren namelijk hier (http://www.ijsberenforum.com/forum/showthread.php?39554-De-mooiste-wintersport-blijft-schaatsen&p=829886#post829886) al

Siberische tijger
7 januari 2024, 07:42
Je hebt helemaal gelijk WE, dit was de uitslag van de 1500m dames.
Foutje van mij.

Siberische tijger
7 januari 2024, 15:04
Ploegenachtervolging dames
1. Nederland
2. Duitsland
3. Zwitserland

1500 m heren
1. Peder Kongshaug (Noo)
2. Kjeld Nuis
3. Patrick Roest

1000 m dames
1. Jutta Leerdam
2. Antoinette Rijpma-de Jong
3. Vanessa Herzog (Oos)

Siberische tijger
7 januari 2024, 17:02
500 m heren
1. Jenning de Boo
2. Marten Liiv (Est)
3. Marek Kania (Pol)

Massastart vrouwen
1. Marijke Groenewoud
2. Iren Schouten
3. Francesca Lollobrigida (Ita)

Massastart heren
1. Bart Swings (Bel)
2. Gabriel Odor (Oos)
3. Alan Dahl Johansson (Noo)

Siberische tijger
13 januari 2024, 14:07
Slordig begin Nederlanders op het EK in Gdansk
https://www.nu.nl/schaatsen/6297701/drama-op-ek-shorttrack-velzeboer-onderuit-in-hectische-slotfase-1500-meter.html


De 1.500 meter op de EK shorttrack is zaterdag uitgedraaid op een chaos. Hanne Desmet en Xandra Velzeboer streden in Gdansk om het goud, maar beide shorttracksters gingen onderuit.

Siberische tijger
13 januari 2024, 15:40
Eerste goud voor Velzeboer
https://www.nu.nl/schaatsen/6297701/velzeboer-herpakt-zich-na-dramatische-val-en-pakt-europese-titel-op-500-meter.html


Xandra Velzeboer heeft zaterdag bij de EK shorttrack in het Poolse Gdansk ten koste van Selma Poutsma goud gewonnen op de 500 meter.

Badslippers
14 januari 2024, 14:18
Goud en brons voor de Belgische dames op het EK kunstschaatsen. Kwam er toevallig bij uit en bleef toch even hangen want niet alleen de kür was adembenemend . . .

Een historische dag op het EK kunstschaatsen voor België. Loena Hendrickx (links) heeft de concurrentie overklast op weg naar haar eerste Europese titel. De 17-jarige Nina Pinzarrone (Rechts) schaatste een technisch sterke vrije kür en pakt zo brons. Ze moest enkel Anastasia Goebanova voor laten gaan voor het zilver. (https://sporza.be/nl/2024/01/12/goud-en-brons-loena-hendrickx-en-nina-pinzarrone-verzorgen-historisch-belgisch-feestje-op-ek-kunstschaatsen~1705069183642/)

Nog nooit won een Belgische het Europees kampioenschap kunstschaatsen. Tot vandaag.

https://images.vrt.be/width1280/2024/01/13/81837abf-b227-11ee-b483-02b7b76bf47f.jpg

© sporza.be (https://sporza.be/nl/2024/01/12/goud-en-brons-loena-hendrickx-en-nina-pinzarrone-verzorgen-historisch-belgisch-feestje-op-ek-kunstschaatsen~1705069183642/)

De Kür: Loena HENDRICKX (BEL) | Women Free Skating | Kaunas 2024

https://www.youtube.com/watch?v=MNIvS2bV_ds

Siberische tijger
26 januari 2024, 20:51
Wereldrecord 1000m voor Amerikaan Stolz
https://www.nu.nl/schaatsen/6299270/wonderkind-stolz-schaatst-in-salt-lake-city-wereldrecord-op-1000-meter.html

Willem2
5 februari 2024, 00:55
Jordan Stolz kan zich als absolute topfavoriet voor drie wereldtitels gaan voorbereiden op de WK afstanden, die van 15 tot en met 18 februari worden verreden in Calgary.

Het Amerikaanse schaatsfenomeen won op de slotdag van de wereldbeker in Quebec ook de laatste 500 meter, nadat hij de afgelopen dagen ook de eerste 500 meter, de 1.000 meter en de 1.500 meter had gewonnen.

De Nederlandse sprinters eindigden buiten de top tien.
................. https://nos.nl/artikel/2507580-weer-vier-zeges-in-een-weekend-fenomeen-stolz-wint-ook-laatste-500-meter-in-quebec

Siberische tijger
13 februari 2024, 17:36
Het WK Afstanden vindt plaats in Calgary, hieronder de uitzendtijden op NPO 3:
donderdag 15 februari: van 20.20 uur tot ongeveer 00.25 uur
vrijdag 16 februari: van 20.20 uur tot ongeveer 23.10 uur
zaterdag 17 februari: van 20.20 uur tot ongeveer 00.40 uur
zondag 18 februari: van 19.50 uur tot ongeveer 01.00 uur

Willem2
16 februari 2024, 22:49
Femke Kok is vrijdag opnieuw wereldkampioen geworden op de 500 meter. De Friezin deed dat in stijl door in Calgary in een Nederlands record te winnen.
Kok was met een tijd van 36,83 seconden de enige schaatsster die onder de 37 seconden bleef. De Friezin reed in de slotrit zowel de snelste opening (10,3 seconden) als de snelste ronde (26,5 seconden). Haar oude record stond op 36,96.

Met die ijzersterke race in de Olympic Oval hield titelverdediger Kok de Zuid-Koreaanse nummer twee Kim Min-Sun maar liefst 36 honderdsten achter zich (37,19). Het brons was voor de Amerikaanse Kimi Goetz (37,21).
.... https://www.nu.nl/schaatsen/6301879/femke-kok-schaatst-in-nederlands-record-naar-nieuwe-wereldtitel-op-500-meter.html

Willem2
16 februari 2024, 22:54
oh en dit kan je ook nog even kijken ...


Nederlandse vrouwen pakken op overtuigende wijze wereldtitel ploegenachtervolging
.... https://nos.nl/artikel/2509183-nederlandse-vrouwen-pakken-op-overtuigende-wijze-wereldtitel-ploegenachtervolging

Siberische tijger
17 februari 2024, 05:08
.... https://www.nu.nl/schaatsen/6301879/femke-kok-schaatst-in-nederlands-record-naar-nieuwe-wereldtitel-op-500-meter.html

Dat was een hele mooie race en een terechte wereldkampioene. Hulde!

Siberische tijger
17 februari 2024, 21:40
1000m dames
1. Miho Takagi (Jap)
2. Mei Han (Chi)
3. Jutta Leerdam

Tjeppah
17 februari 2024, 21:42
https://www.nu.nl/schaatsen/6301972/titelverdedigster-leerdam-eindigt-na-onzekere-wk-voorbereiding-met-brons-op-1000-meter.html

Leerdam baalt van haar bronzen medaille

Siberische tijger
17 februari 2024, 22:19
1000m heren
1. Jordan Stolz (VSt)
2. Zhongyan Ning (Chi)
3. Kjeld Nuis

Siberische tijger
18 februari 2024, 07:51
https://www.nu.nl/schaatsen/6301979/schouten-schaatst-na-val-op-wonderbaarlijke-wijze-naar-wereldtitel-massastart.html


Irene Schouten heeft zaterdag op bizarre wijze de wereldtitel veroverd op de massastart bij de WK afstanden in Calgary. De Nederlandse ging in de tweede ronde onderuit, knokte zich terug in het peloton en sprintte vervolgens naar goud.

Massastart dames
1. Irene Schouten
2. Ivanie Blondin (Can)
3. Marijke Groenewegen

Massastart heren
1. Bart Swings (Bel)
2. Antoine Gélinas-Beaulieu
3. Livio Wenger

Siberische tijger
18 februari 2024, 20:17
Joy Beune wint verrassend de 5km
https://www.nu.nl/schaatsen/6302047/beune-houdt-schouten-verrassend-van-historische-wereldtitel-op-5-kilometer.html


Beune kwam in de voorlaatste rit tegen de Noorse Ragne Wiklund na een zeer snel begin tot een tijd van 6.47,72. Ze hield genoeg over ten opzichte van Schouten, die een rit eerder 6.48,98 had genoteerd en het met zilver moet doen.

5 km dames
1. Joy Beune
2. Irene Schouten
3. Martina Sablikova (Tsj)

Big30
18 februari 2024, 20:50
Schouten reed iets minder snel dan je kon verwachten, maar dat kan gedeeltelijk verklaard worden door de extra inspanning na haar val van gisteren. Al moet worden gezegd dat ze dit seizoen goed was maar nooit de absolute top vorm haalde.
Beune reed ver boven de verwachting, opende heel snel en brutaal, zo snel dat ik ook dacht dit kan ze niet volhouden. Uiteindelijk moest ze wel wat inleveren maar ze stortte niet in en kon de opgebouwde voorsprong knap over de streep brengen. Heel knap!

39041

Siberische tijger
19 februari 2024, 15:46
Irene Schouten stopt met schaatsen
https://www.nu.nl/schaatsen/6302146/drievoudig-olympisch-kampioen-irene-schouten-31-stopt-verrassend-met-schaatsen.html


Irene Schouten stopt met schaatsen, zo heeft ze maandag bekendgemaakt.

Verrassend nieuws!

Badslippers
19 februari 2024, 20:56
Irene Schouten stopt met schaatsen
https://www.nu.nl/schaatsen/6302146/drievoudig-olympisch-kampioen-irene-schouten-31-stopt-verrassend-met-schaatsen.html



Verrassend nieuws!


Gelukkig hebben we de foto's nog.
https://fhm.nl/fhm-shoots-schaatsbabe-irene-schouten/

Willem2
26 februari 2024, 21:12
Kjeld Nuis, Jenning de Boo en Joep Wennemars hoeven bij het WK sprint in het Duitse Inzell geen rekening te houden met Jordan Stolz. De Amerikaanse alleskunner heeft besloten alleen het WK allround te rijden.
Stolz had de mogelijkheid om aan beide toernooien mee te doen, omdat de twee toernooien dit jaar niet overlappen. Het WK sprint wordt volgende week donderdag en vrijdag afgewerkt en het WK allround staat de twee dagen daarna op het programma.
.... https://www.nu.nl/schaatsen/6303027/schaatsers-hoeven-bij-wk-sprint-geen-rekening-te-houden-met-sensatie-stolz.html

Siberische tijger
7 maart 2024, 18:35
Programma
https://www.nu.nl/schaatsen/6303022/jutta-leerdam-en-femke-kok-openen-vandaag-wk-sprint-bekijk-hier-het-schema.html

WK Sprint
1e 500m dames
1. Femke Kok
2. Takagi
3. Kim

Tjeppah
7 maart 2024, 20:08
Wk sprint
1e 1000m dames
1. Takeshi
2. Leerdam
3.Kok

Siberische tijger
8 maart 2024, 20:57
Chinees Ning wint het WK Sprint
https://www.nu.nl/schaatsen/6304522/debutant-de-boo-grijpt-naast-wereldtitel-sprint-na-spannende-ontknoping.html


Jenning de Boo heeft vrijdag in Inzell naast de wereldtitel sprint gegrepen. De debutant gaf op de afsluitende 1.000 meter de eindzege uit handen aan de Chinees Ning Zhongyan en pakte het zilver.

Siberische tijger
8 maart 2024, 20:59
Miho Takagi wereldkampioene Sprint
https://www.nu.nl/schaatsen/6304511/kok-pakt-achter-ongenaakbare-takagi-zilver-op-wk-sprint-brons-voor-leerdam.html


Femke Kok heeft vrijdag zilver veroverd bij het WK sprint. Ze kon ook op de laatste 1.000 meter Miho Takagi niet bedreigen. Het brons was voor Jutta Leerdam, die als eerste vrouw onder de 1.13 dook in het Duitse Inzell.

Siberische tijger
9 maart 2024, 14:44
WK Allround

500m dames
1. Miho Takagi (Jap)
2. Mei Han (Chi)
3. Ayano Sato (Jap)

3000m dames
1. Joy Beune
2. Marijke Groenewegen
3. Ragne Wiklund (Noo)

500m heren
1. Jordan Stolz (Vst)
2. Shomu Sasaki (Jap)
3. Riku Tsuchiya (Jap)

Wentelt Eefje
9 maart 2024, 19:39
Jordan Stolz is voor mij (ben oud genoeg om me de originele beelden te herinneren) toch een beetje de nieuwe Eric Heiden. Maak ik tijdens mijn leven op schaatsgebied toch mooi twee keer een once-in-a-lifetime talent mee! Ik hoop dat hij uiteindelijk na de 10 km nog steeds voor Patrick Roest (en Davide Ghiotto) staat in het klassement en dus wereldkampioen allround wordt.

Siberische tijger
10 maart 2024, 15:25
WK Allround
Joy Beube rijd baanrecord op 1500m
https://www.nu.nl/schaatsen/6304683/beune-schaatst-ook-baanrecord-op-1500-meter-en-lijkt-op-weg-naar-wereldtitel.html

1500m dames
1. Joy Beune
2. Mei Han (Chi)
3. Antoinette Rijpma-de Jong

Siberische tijger
10 maart 2024, 15:29
WK Allround

Jordan Stolz ook oppermachtig op de 1500m
https://www.nu.nl/schaatsen/6304687/stolz-loopt-met-baanrecord-verder-uit-op-roest-en-heeft-wereldtitel-bijna-binnen.html

1500m heren
1. Jordan Stolz (VSt)
2. Patrick Roest
3. Bart Swings (Bel)

Siberische tijger
10 maart 2024, 16:45
WK Allround
Joy Beune is wereldkampioene allround.
https://www.nu.nl/schaatsen/6304692/joy-beune-verovert-wereldtitel-allround-en-voert-nederlands-podium-aan.html


Joy Beune heeft zondag in het Duitse Inzell de wereldtitel allround veroverd. De debutant behield op de afsluitende 5 kilometer haar voorsprong in het klassement. Marijke Groenewoud en Antoinette Rijpma-de Jong pakten zilver en brons.

Siberische tijger
10 maart 2024, 17:17
Jordan Stolz is voor mij (ben oud genoeg om me de originele beelden te herinneren) toch een beetje de nieuwe Eric Heiden. Maak ik tijdens mijn leven op schaatsgebied toch mooi twee keer een once-in-a-lifetime talent mee! Ik hoop dat hij uiteindelijk na de 10 km nog steeds voor Patrick Roest (en Davide Ghiotto) staat in het klassement en dus wereldkampioen allround wordt.

Stolz is wereldkampioen!
https://www.nu.nl/schaatsen/6304699/schaatsfenomeen-stolz-verslaat-roest-en-pakt-met-overmacht-wereldtitel-allround.html

Een verdiende titel voor deze 19-jarige Amerikaan.
Daar gaan we nog heel veel plezier van beleven.

Siberische tijger
12 maart 2024, 18:39
https://www.nu.nl/schaatsen/6304954/bekijk-het-schema-van-wk-shorttrack-in-rotterdam-met-schulting-en-velzeboer.html


De WK shorttrack worden van vrijdag tot en met zondag gehouden in Rotterdam.

Siberische tijger
15 maart 2024, 15:13
https://www.nu.nl/schaatsen/6305286/schulting-opent-wk-shorttrack-met-overtuigende-optredens-in-kwalificaties.html


Suzanne Schulting heeft de WK shorttrack in Rotterdam vrijdag geopend met overtuigend optredens in de kwalificatiewedstrijden. De schorttrackkampioene kwam de series van de 500 én 1.500 meter overtuigend door.

Tjeppah
16 maart 2024, 07:08
https://sportnieuws.nl/schaatsen/nieuws/schaatsteam-jumbo-visma-haalt-na-leegloop-eerste-aanwinsten-binnen-2024031506114603095/

Jumbo-Visma heeft de nieuwe aanwinst binnen

Siberische tijger
16 maart 2024, 16:57
https://www.msn.com/nl-nl/sport/other/velzeboer-raakt-wereldtitel-op-500-meter-kwijt-en-behaalt-zilver/ar-BB1k0L6m?ocid=msedgntp&pc=U531&cvid=9f542ecb48734dbdae23c8754bfaf182&ei=35


Shorttrackster Xandra Velzeboer is het niet gelukt om voor het derde jaar op rij de wereldtitel te pakken op de 500 meter. De 22-jarige Nederlandse moest in Rotterdam genoegen nemen met de tweede plaats achter de Canadese Kim Boutin. Het brons ging naar de Amerikaanse Kristen Santos-Griswold. Selma Poutsma werd vierde.

Siberische tijger
16 maart 2024, 17:00
https://www.nu.nl/schaatsen/6305478/van-t-wout-profiteert-van-zuid-koreaanse-beuk-en-pakt-wk-zilver-op-1500-meter.html


Jens van 't Wout heeft zaterdag voor de eerste Nederlandse medaille gezorgd bij de WK shorttrack in Rotterdam. De 22-jarige kopman van de Oranjeploeg veroverde in een uitverkocht Ahoy zilver op de 1.500 meter.
Van 't Wout kwam als derde over de streep, maar hij schoof een plek op door een straf voor Hwang Dae-heon. De Zuid-Koreaan werd bestraft voor een beuk tegen zijn landgenoot en titelverdediger Park Ji-won.

Hwang gleed als eerste over de finish, maar mocht door de penalty geen wereldtitel vieren. Het goud ging naar de Chinees Sun Long, terwijl de Australiër Brendan Corey na een paar minuten wachten mocht juichen om brons.

Siberische tijger
17 maart 2024, 17:32
Het eerste en enige goud van Nederlsnd is binnen:
https://www.nu.nl/schaatsen/6305565/nederlandse-shorttracksters-pakken-zonder-schulting-wereldtitel-op-aflossing.html


De Nederlandse shorttracksters hebben zondag zonder Suzanne Schulting de wereldtitel veroverd op de aflossing. Na een intense finale kwamen de shorttracksters als eersten over de meet.

Wentelt Eefje
17 maart 2024, 19:49
Er zijn niet zoveel sporten waar ik helemaal niets mee heb, maar shorttrack behoort helaas wel tot die buitencategorie. Ik herhaal nog maar eens mijn stellingen van bijna 8 jaar en een jaar geleden...


Shorttrack is alleen topsport als Jorien ter Mors het doet, maar dat is dan ook een echte schaatster...


Wat mij betreft is shorttrack net zo min schaatsen als dat aerials skiën zijn. Een vreemde jurysport die door niemand serieus genomen zou moeten worden. In Nederland wordt het kijken ook nog eens veronaangenaamd door het commentaar van één van de slechtste hijgerigste sportverslaggevers aller tijden, Jorisj van de Berg.
God behoede dat dezje talentlozje zjelfingenomen sjynoniemen en sjuperlatieven sjpuiende idioot vervolgensj weer de hele zjomer een wielersjeizjoen gaat versjteren.