PDA

Volledige versie bekijken : De Formule 1 Poule, seizoen 2015 - GP Abu Dhabi



Pagina's : [1] 2 3

Sphinx
1 maart 2015, 21:42
Goedenavond allen,

Het is bijna weer zover. Na een aantal maanden voorbereiding, transfers en problemen met nieuwigheden tijdens testweken in Spanje begint het circus Formule 1 weer over twee weken in Australië. Seizoen 2015 betekent ook F1 Poule 2015. Hieronder de regels:

Ongeveer 1 of 2 weken voor elke Grand Prix kan elke wannabe F1-kenner de Top3 van de kwalificatie en de Top5 van de aankomende race voorspellen. Tevens worden er extra vragen gesteld die bonus punten opleveren, te weten:
- wie de snelste ronde rijdt
- hoeveel uitvallers er gedurende de wedstrijd te betreuren zijn
- wat de afstand tussen de nummers 1 en 2 is aan de eindstreep
- welk team de snelste pitstop zal afwerken

1. het juist voorspellen van de positie van een coureur in de top3 van de kwalificatie levert 3 punten op, een coureur in de top3, maar niet op de juiste plek, levert 1pt op.
2. ook het juist voorspellen van de positie van een coureur in de top5 van de race levert 3 punten op, een coureur in de top5, maar niet op de juiste plek, levert 1pt op.
3. het juist voorspellen van een bonusvraag levert 1pt op

- Bernie's dubbele puntenregel is alweer uit het regelement verdwenen. Maar deze racebeerjury gaat er gewoon mee door en maakt het nog erger dan het al is. De volgende DRIE Grand Prixs krijgen een verdubbelaar mee:
- De GP van Australië (de start van het seizoen)
- De GP van België (het begin van de tweede seizoenshelft en voor zowel een aantal deelnemers hier als Max Verstappen een thuisrace)
- De GP van Abbe Dabbie (laatste race van het seizoen)

Om het een beetje aantrekkelijk te houden, zullen er gedurende het seizoen een aantal vrijkaartjes uitgedeeld worden. De eerste race is in Australië is meestal een soort loterij, daar waar vorig jaar Renault het zwaar te verduren had is dit keer vooral Honda de sjaak met veel problemen tijdens de afgelopen testweken.

Deadline voor je voorspelling in te leveren is de start van de kwalificatie (zaterdag 14-3 om 07:00u)

Ter hulp het voorlopige overzicht van teams en coureurs:

Infiniti Red Bull Racing
3. D. Ricciardo
26. D. Kvyat

Lotus F1 Team
8. R. Grosjean
13. P. Maldonado

McLaren Honda
14. F. Alonso
22. J. Button

Mercedes AMG Petronas
6. N. Rosberg
44. L. Hamilton

Sahara Force India F1
11. S. Perez
27. N. Hulkenberg

Sauber F1 Team
9. M. Ericsson
12. F. Nasr

Scuderia Ferrari
5. S. Vettel
7. K. Raikkonen

Scuderia Toro Rosso
33. M. Verstappen
55. C. Sainz Jr.

Williams Martini Racing
19. F. Massa
77. V. Bottas

Manor Marussia F1 Team
?? W. Stevens

Noot: Manor Marussia staat weliswaar op de lijst ingeschreven bij de FIA en heeft het inschrijfgeld betaald, maar er is nog één zitje over en er is nog een boel te regelen voor de Britse renstal. Deze racebeerjury zal u de komende dagen wel even vervelen met het laatste nieuws voorafgaande aan de race


Invulsjabloon

Top 3 kwalificatie
1.
2.
3.

Top 5 Race
1.
2.
3.
4.
5.

Snelste Ronde: -

Aantal uitvallers: -

Hoe groot is de afstand tussen de nummers 1 en 2 van de uitslag van de race
A. Minder dan 5 seconden
B. Tussen de 5 en 10 seconden
C. Tussen de 10 en 15 seconden
D. Meer dan 15 seconden

Welk team zal de snelste pitstop afwerken

PS: zou een mod dit topic in de "Belangrijk" categorie kunnen zetten en het poule topic van 2014 daar uit kunnen halen. Dit om verwarring te voorkomen.

suzuki
1 maart 2015, 22:14
Top 3 kwalificatie
1.Hamilton
2.Rosberg
3.Raikonen

Top 5 Race
1.Hamilton
2.Raikonen
3.Bottas
4.Vettel
5.Riciardo
Snelste Ronde: -Hamilton

Aantal uitvallers: -5

Hoe groot is de afstand tussen de nummers 1 en 2 van de uitslag van de race
A. Minder dan 5 seconden
B. Tussen de 5 en 10 seconden
C. Tussen de 10 en 15 seconden
D. Meer dan 15 seconden

Welk team zal de snelste pitstop afwerken Red Bull Racing

De eerste race is een gokje,maar Mercedes gaat als een trein en ook Ferrari heeft goede testdagen gehad.
Ik denk wel dat Verstappen punten pakt

der lickmeister
2 maart 2015, 23:19
top 3 KWALIFICATIE
1 HAMILTON
2 ROSSBERG
3RICIARDO

TOP 5 RACE
1 HAMILTON
2 ROSSBERG
3 RICIARDO
4 BOTTAS
5 RAIKONEN

SNELSTE R HAMILTON

UITVALLERS 5

AFSTAND = TUSSEN 5/10 SEC

SN PITSTOP MERCEDES

Sphinx
3 maart 2015, 10:42
Het enthousiasme van sommige deelnemers is verfrissend. Hopelijk zullen ze ook gedurende het seizoen terugkomen. Meer voorspellingen betekent immers meer kans op een vrijkaartje :wink:

Voor degenen die wat meer tijd nodig hebben om na te denken een kleine voorbeschouwing. Ik heb de teams maar naar motorleverancier ingedeeld, aangezien dat weer de bepalende factor lijkt te worden:

Mercedes: torenhoog favoriet

De mercedesmotor was afgelopen seizoen verreweg de sterkste van iedereen, en het heeft er alle schijn van dat dat in 2015 niet anders is. Het fabrieksteam heeft met Lewis Hamilton de titelverdediger in huis en met Nico Rosberg een prima runner-up. Rosberg bleek vooral in de strijd om pole-positions de beste maar Hamilton's snelheid en vastbeslotenheid gaf toch de doorslag vorig jaar. Dit jaar leek mercedes met zijn oude motor te willen beginnen, tot dat bleek dat concurrent Honda daar wel eens voordeel van zou kunnen hebben. Daarom ging het roer om en begint met een volledig nieuwe motor aan het seizoen.

http://d1evvto86t5vms.cloudfront.net/news/wp-content/uploads/images/2015/02/Mercedes-AMG-Petronas-F1-2015-1.jpg

Williams verraste vorig jaar door een derde plaats op te eisen in het constructeurskampioenschap en Valtteri Bottas werd in zijn tweede seizoen vierde in de eindstand. Daarnaast mocht de Fin ook 6 keer naar het podium en maakte het teamgenoot Felipe Massa nog aardig lastig, zonder dat dit tot het onvriendelijke gekibbel leidde dat bij Mercedes wel een paar keer de headlines beheerste. Ook de winter bracht eigenlijk weinig problemen voor de Britse renstal, die eens te meer een podiumkandidaat lijkt dit jaar. Opvallende nieuwkomer op de pitmuur is Gp3-kampioen Alex Lynn, die door Red Bull werd geslachtofferd ondanks zijn goede optreden, maar al vlug emplooi vond als testrijder en tevens de GP2 mag rijden voor DAMS.

http://media.crash.net/original/PA1646570.0036.jpg

Lotus had vorig jaar de nodige problemen met de Renault motoren, en werd het zo zat dat men op Mercedesmotoren overstapte. Tijdens de wintertests waren op een enkele crash van probleemkind Pastor Mal(functio)nado eigenlijk niet veel opvallende zaken te melden. Wel liet Romain Grosjean optekenen dat hij de wagen heel prettig vond rijden vergeleken bij vorig jaar. Helaas zit de Frans-Engelse renstal nog steeds in financieel moeilijk weer. Om de rekeningen te betalen heeft men jong talent en F3-kampioen Esteban Ocon naar het tweede plan geschoven en de posities van testcoureur en ontwikkelingscoureur aan financieel meer bemiddelde rijders als Jolyon Palmer (zoon van voormalig Tyrrell-coureur Jonathan Palmer) en Carmen Jorda (spaanse vriendin van een FOM-bestuurslid) gegeven. Ocon leek wel bij het Frans GP2-team van DAMS terecht te kunnen, maar dat ketste af op budget.

http://www.trf1.net/wp-content/uploads/Pastor-Maldonado-Lotus-Formel-1-Test-Jerez-2-Februar-2015-fotoshowBigImage-967e88f2-840755.jpg

Tot slot Force India. Net als de voorgaande jaren is het Indiaas Mexicaans team bezig met een dans op de vulkaan, want de geruchten over een faillissement staken voor de zoveelste keer de kop op en leken nog bijna waar te worden ook. Het team moest de eerste testweek laten schieten omdat de beloofde miljoenen aan roebels van Sergei Sirotkin schijnbaar in de zakken van pro-Russische rebellen zijn beland, waardoor het team zijn transportkosten niet kon betalen. In de tweede testweek zat Dtm-piloot Pascal Wehrlein als testrijder in de cockpit van een auto uit 2014, waarvan alleen de motor nieuw was. Pas afgelopen weekend debuteerde ook de nieuwe auto, maar Nico Hulkenberg en Sergio Perez hebben er erg weinig mee getest.

http://images.autosport.com/editorial/1425149095.jpg

Renault: welcome to the family

Alleen de vier Red Bull auto's in het veld maken dit seizoen gebruik van Renault motoren. Lotus is opgestapt bij de Franse constructeur en Caterham is uiteindelijk failliet gegaan, dus het fabrieksteam en het opleidingsteam van RBR is het enige waar men zich nu mee bezig hoeft te houden, al gaan er wel geruchten dat Renault voor de toekomst de mogelijkheden bekijkt weer een eigen team te vormen. Grootste probleem van de Renault blijft dat ze zowel kracht als betrouwbaarheid tekort komen en het daarom van RBR's aerodynamica afdeling moeten hebben. Red Bull is na vier jaar totale overheersing een mindere periode tegengekomen en begint dit jaar opnieuw als underdog. Sebastian Vettel verliet na een teleurstellend 2014 het team voor Ferrari, maar lijkt in Daniel Ricciardo een waardige opvolger te hebben. De goedlachse Australiër wist zich vlug aan te passen en koppelde een zonnig humeur aan verrassend veel snelheid in een auto die puur op motorpower nog steeds een van de langzaamsten in het veld is. Zijn nieuwe teamgenoot is Daniil Kvyat, die om twee redenen is doorgeschoven. Ten eerste omdat Red Bull de Russische markt nog wat verder wil aanboren, ten tweede omdat een deal met Fernando Alonso al in de herfst vorig jaar niet van de grond kwam. Soms is het dus niet zo erg tweede keus te zijn, al moet je kan wel uitkijken dat je niet de enige voorvleugel aan gort rijdt :angryfire:

http://images.autosport.com/editorial/1422901071.jpg

En dan natuurlijk Toro Rosso, waar de Spaanse en Nederlandse pers zo'n beetje een ver-pis-wedstrijdje houden om maar zoveel mogelijk non-nieuws over Max Verstappen en Carlos Sainz te brengen. Dubieuze quotes, interviews zodanig opknippen dat je er twee weken de krant mee kan vullen, fans die nu al schreeuwen dat een van de twee de toekomstige WK is. Serieus, deze racebeer vindt het geweldig dat er weer een Nederlander in de F1 te bewonderen is zonder dat hij miljoenen geld mee moet nemen, maar de hype er om heen maakt me soms wat knorrig. Gelukkig trekt Max zich er weinig van aan. Hij lacht misschien meer dan Kimi Raikkonen, maar qua focus doet ie me toch een beetje aan de iceman denken. Tijdens de testweken ging het redelijk met twee keer mechanische pech en een ongelukje voor Sainz. Betrouwbaarheid is waar men bij STR op focuste, niet op snelle tijden.

http://cdn-2.motorsport.com/static/img/mgl/2500000/2550000/2558000/2558500/2558512/s8/f1-barcelona-february-testing-ii-2015-max-verstappen-scuderia-toro-rosso-str10.jpg

Ferrari: vliegen duiken vallen opstaan en weer doorgaan

Ferrari sloot vorig jaar het allerslechtste seizoen ooit af als je de berichten mag geloven. Nou ja, het kon erger in de jaren 90 vóór Schumacher er kwam, dus zo dramatisch was het nu ook niet. Toch valt me een vergelijking met die jaren wel op, ook toen alleen maar Italianen op de bepalende posities. Langzaam komt daar wat verandering in en met de komst van Sebastian Vettel naar de Scuderia lijkt er een droomduo te zijn gevormd. Probleem is wel dat als het wederom tegen gaat vallen dat droomduo de neiging heeft wat vlug de kop te laten hangen. In de testweken maakten ze iig al vooruitgang en vele kilometers. Enige domper voor Vettel is misschien dat de FIA werkt aan een verbod op meerdere helmdesigns gedurende een seizoen :smile2:

http://www.formula1.com/wi/gi/597x478/tynn/sutton/2013/dcd1527fe274.jpg

Sauber had in 2014 nogal een achtbaanrit. Ook de Zwitsers maakten kennis met de luchtkastelen die Russische sponsoren kunnen leveren en er was eigenlijk nauwelijks iets te ontwikkelen gedurende het seizoen, alleen maar hopen op de kip met de gouden eieren. Die kwam, of beter, kwamen pas op het laatste moment uit Zweden en Brazilië aanfladderen. Marcus Ericsson wachtte de doodsstrijd van Caterham niet af en tekende voor de laatste race in Abbe Dabbie al een contract waarin zelfs een aanbetaling was vastgelegd, die Sauber bitter nodig had om in het oliestaatje nog aan de start te staan. Dat lukte, en kort daarna klopte Felipe Nasr met een flinke koffer rials van Banco do Brasil. Van Ericsson kun je zeggen dat het een paydriver is, Nasr heeft in de GP2 bewezen wel degelijk over talent te beschikken. Tijdens de tests keken de volgers verbaasd hoe vaak de Saubers bovenaan stonden, maar het bleek dat men de auto's vaak met weinig benzine op zachte banden wegstuurde, dus het gaf een wat vertekend beeld. In ieder geval heeft het veld weer wat kleur dankzij de Saubers, die blauw voor Zweden met geel van banco do brasil combineren (en toevallig zit geel ook in de Zweedse vlag)

http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/1970/01/Marcus-Ericsson-Sauber-2015-F1-testing-Barcelona-5-886x591.jpg

Tot slot Manor. Het team staat ingeschreven bij de FIA als Manor-Marussia, maar de Russen hebben er helemaal niets meer mee te maken. Het team is verkocht aan Steve Fitzpatrick, eigenaar van de Britse energieleverancier Ovo. Zijn mede-eigenaar is Justin King, ex-eigenaar van supermarktketen Sainsbury's en de vader van Jordan King, die vorig jaar samen met Max in de F3 reed. King is niet zo gek geweest zijn zoon meteen de F1 in te trappen, hij rijdt dit jaar voor Racing Engineering in de GP2. Will Stevens (vorig jaar nog actief voor Caterham) is aangesteld als eerste rijder, voor de rest heeft Manor nog veel werk: de auto is bijna klaar, maar moet nog door een crashtest en heeft verder geen meter gereden, Force India lag dwars bij de laatste vergadering, in de hoop prijzengeld van Manor op te strijken als de Britten niet starten, maar Mclaren bood steun aan in ruil voor waarschijnlijk een zitje voor Kevin Magnussen of Stoffel Vandoorne. Hoewel deze racebeer het onze Belgische vrienden zou gunnen, ik vind niet dat Stoffel door een trage auto al de bijnaam "schildpad" opgedrongen moet krijgen. Mclaren heeft zich immers bij ART ingekocht om hem de kans te geven de GP2-titel te winnen, ga dat nu niet verprutsen. Hoogstens de laatste races overzee in het najaar. Ook Giedo vd Garde dook weer op als geïnteresseerde, maar het lijkt dat de Veenendaler niet genoeg geld op tafel kan leggen. Max Chilton zal het in ieder geval ook niet worden, hij is gisteren bevestigd als LMP1 rijder voor Nissan in hun nieuwe Le Mans monster.

http://www.diariomotor.com/competicion/imagenes/picscache/750x300c/Nissan-GT-R-LM-NISMO-pre-season-testing-411_750x300c.jpg

Honda: te vroeg of te laat?

Eerder deze week liet Mclaren weten dat het seizoen voor hun eigenlijk te vroeg begint. Net als Renault vorig jaar liep de renstal tegen vele afgebroken testruns aan en waren er veel motorproblemen. Het werd nog erger toen Fernando Alonso, die al ziek was toen de tests begonnen, een ongeluk kreeg en met 105km/h een bandenstapel ramde. Dat er toch iets meer aan de hand was dan alleen de lichte hersenschudding waarin de voorlichters bleven volharden, bleek wel uit het feit dat Alonso een aantal dagen langer in het ziekenhuis moest blijven, maar wat er precies aan de hand is wilde Mclaren niet zeggen. Zo kreeg Kevin Magnussen onverwachts toch wat testkilometers in de Mclaren Honda, maar erg lang duurde het niet voor de auto weer langs de baan geparkeerd moest worden. Ook op politiek vlak zit het de Brits-Japanse combinatie tegen: ontwikkelingen van de motor worden met zogenaamde "tokens" gelimiteerd, echter geldt dit alleen voor de bestaande constructeurs. Aangezien Honda nieuw is zou het gemiddelde van niet gespendeerde tokens moeten bepalen hoeveel keren Honda ontwikkelingswerk aan zijn motor mag doen. Door zoveel mogelijk tokens aan de nieuwe motor te spenderen hoopt Mercedes dus via de regels alsnog een grote voorsprong te nemen. Welkom terug in het haaienbassin Honda.

http://epmgaa.media.lionheartdms.com/img/photos/2015/02/24/_14P0528_t750x550.jpg?626c74b6d570df44fd02ecca3024 4159e005ff34

Big30
3 maart 2015, 13:05
Ik verheug me in ieder geval zeer op de entree van Verstappen in de F1. Volg het wat van een afstand maar als Sphinx zegt een beetje een hype om Max kan ik me dat goed voorstellen. Het is natuurlijk ook zeer bijzonder, een Nederlander en dan ook nog zo'n groot talent die onder de belangstelling zeer rustig lijkt te blijven. Leuk detail zeker de tweestrijd met de jonge Sainz.

Je volgt de F1 toch wat anders nu een landgenoot meedoet. Spa maar ook de GP in Duitsland (Nürburgring dus niet maar Hockenheim ??) zullen zeer druk ook door Nederlanders worden bezocht mag je aannemen.
Jammer dat er niet meer teams meedoen al is dat gelet op de budgetten wel weer te begrijpen. Maar ook al stap je groot in met veel budget een concurrerende auto ontwikkelen kost tijd om je moet een team en technologie overnemen. Je denkt dan meteen aan de (terugkeer) van BWM en Toyota in de F1, dat zou mooi zijn en meer strijd opleveren. Kan me herinneren dat er eens werd gekwalificeerd door meer rijders dan er startplaatsen waren. Ook misschien niet wenselijk want dan vallen vaak de slechtste teams buiten de boot. Weet ook niet of er een maximum aan start plaatsen is, ik meen dat dit op 24 lag.

Hoop wel op iets meer spanning voor plaats 1 en 2 dit jaar. Misschien dat RB nog ergens een opvoersetje te pakken kan krijgen :tongue:, een K&N luchtfiltertje, een "snelle" nokkenas en het inlaatkanaal wat groter maken!

Sphinx
3 maart 2015, 13:18
De FIA moet zich eerder zorgen maken over een minimum aan startplaatsen. Als je alles op een rijtje zet zijn alleen Mercedes, Ferrari en Red Bull echt gezond. Mclaren draait net boven het nulpunt, evenals STR. Williams maakte ondanks een geweldig seizoen verlies. Lotus ligt zwaar aan het geldinfuus, evenals Sauber. En Manor en Force India mogen zelfs blij zijn als ze het seizoen kunnen volmaken.

GP van Duitsland is ook nog iets aparts: het zou eigenlijk op de Ring worden gereden, maar die hebben geen geld het te organiseren. Dus klopt Bernie weer bij Hockenheim aan... maar die beweren daar niet op voorbereid te zijn en geen geld te hebben het te organiseren. Ik denk dat Hockenheim is geschrokken van de slechte resultaten vorig jaar, toen Vettel ineens geen superman bleek te zijn en Rosberg niet zoveel adoratie bij de fans losmaakte dat ze en masse de Rbr-prullaria voor Merc-prullaria inruilden.

En tot slot: vers van de pers. Fernando Alonso zal NIET starten op 15-3 in Australië. Die klap die hij gemaakt heeft schijnt 31G te zijn geweest en de doktoren vinden het niet verstandig dat hij zich binnen een aantal weken opnieuw aan hogere g-krachten blootstelt. Dus Kevin Magnussen neemt zijn plaats in Melbourne over.

Big30
3 maart 2015, 13:36
De FIA moet zich eerder zorgen maken over een minimum aan startplaatsen. Als je alles op een rijtje zet zijn alleen Mercedes, Ferrari en Red Bull echt gezond. Mclaren draait net boven het nulpunt, evenals STR. Williams maakte ondanks een geweldig seizoen verlies. Lotus ligt zwaar aan het geldinfuus, evenals Sauber. En Manor en Force India mogen zelfs blij zijn als ze het seizoen kunnen volmaken.
Yep dat is een beetje mijn punt. Er zijn maar een paar teams die echt gezond zijn en aan de top mee kunnen spelen. De budgetten van de grote jongens in de F1 zijn bepaald niet gering en om bovenaan mee te kunnen doen moet je over honderden miljoenen euro's beschikken.
Vraag is wellicht of je de F1 niet meer moet opzetten als de Indy Car dan kun je in ieder geval met minder budget toe en komt er meer spanning.
Er is meer behoefte aan nieuwe teams die gezond zijn dan aan zwakke kleine broeders, maar eerste prio is de bestaande teams te houden en die gezond te maken
Verder geen idee in hoeverre de teams delen in de TV rechten en reclame gelden, dat gaat om heeeel veel geld in ieder geval.


The leading F1 teams are constantly developing their machinery in order to eke out the extra split-seconds that will edge them ahead of their rivals. Big name brands such as Red Bull and Mercedes are willing to foot the bill because F1 is the world’s most watched annual sporting event and puts their brands in front of half a billion people worldwide.

As a result, the biggest spending F1 team Ferrari will run on an estimated budget of $470 million in 2013. This is more than 30 times the estimated $15 million budget of the leading IndyCar teams such as Ganassi and Andretti Autosport. The figures — supplied by Formula Money — below explain how the money is spent.
http://motorsportstalk.nbcsports.com/2013/05/22/whats-it-cost-to-compete-in-formula-one-an-indycar-comparison/

Er zijn dacht ik in het verleden wel eens wat pogingen in die richting gedaan, de A1 GP was dat dacht ik, maar ja of een Mercedes, Honda etc. dat interessant vinden? Denk het niet!

Willem2
3 maart 2015, 13:44
Zeg ,Sphinx je bent echt ziek hé. De F1 is toch een reuze gezonde bedrijfstak :rolleyes: ;)

Sphinx
3 maart 2015, 13:55
Grinnik, oh ja fearless leader. Ziek in het köpke ;) Maar zelfs met chronische hooikoorts vanaf volgende maand, een levenslange muziektic en een lelijke schouderblessure op dit moment kan ik zien dat de motorenswitch vorig jaar een aantal teams echt de nek om hebben gedraaid en de rest loopt op eieren. Ik moest dan ook hartelijk lachen toen iemand pleitte voor alweer een motorenswitch terug naar de V8. Dan hebben we straks geen F1 meer en is de GP2 de nieuwe F1.

Rehab
3 maart 2015, 17:28
Voor de liefhebbers en chauvinisten onder ons. Op Red Bull TV is de docu "The Next Generation" met in de hoofdrol 'onze' toekomstig wereldkampioen Max Verstappen te bewonderen. Tot nu staan er 5 episodes on-line!!

Kwant
4 maart 2015, 23:19
Top 3 kwalificatie
1. Hamilton
2. Riciardo
3. Vettel

Top 5 Race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Riciardo
4. Vettel
5. Verstappen

Snelste Ronde: Rosberg

Aantal uitvallers: 5

Hoe groot is de afstand tussen de nummers 1 en 2 van de uitslag van de race

D. Meer dan 15 seconden

Welk team zal de snelste pitstop afwerken
Red Bull


Ok, een heel klein beetje chauvinistisch :)

suzuki
5 maart 2015, 06:30
Volgens diverse media zou Alonso voor het ongeval een electrische schok gekregen hebben en daardoor van de weg afgeraakt zijn.De windtheorie zou een uitvlucht zijn.Eigenaardig ook daar het geen frontale botsing was dat hij zo "zwaar" gewond zou zijn.Hoop dat hij snel beter is,want hij is één van de piloten die ik graag zie rijden, steeds het mes tussen de tanden

Willem2
5 maart 2015, 10:58
Volgens diverse media zou Alonso voor het ongeval een electrische schok gekregen hebben en daardoor van de weg afgeraakt zijn.De windtheorie zou een uitvlucht zijn.Eigenaardig ook daar het geen frontale botsing was dat hij zo "zwaar" gewond zou zijn.Hoop dat hij snel beter is,want hij is één van de piloten die ik graag zie rijden, steeds het mes tussen de tanden

Dat is niet zo best als je een mes tussen je tanden hebt ;)

Goedemorgenallemaal
5 maart 2015, 11:25
En dan natuurlijk Toro Rosso, waar de Spaanse en Nederlandse pers zo'n beetje een ver-pis-wedstrijdje houden om maar zoveel mogelijk non-nieuws over Max Verstappen en Carlos Sainz te brengen. Dubieuze quotes, interviews zodanig opknippen dat je er twee weken de krant mee kan vullen, fans die nu al schreeuwen dat een van de twee de toekomstige WK is. Serieus, deze racebeer vindt het geweldig dat er weer een Nederlander in de F1 te bewonderen is zonder dat hij miljoenen geld mee moet nemen, maar de hype er om heen maakt me soms wat knorrig. Gelukkig trekt Max zich er weinig van aan. Hij lacht misschien meer dan Kimi Raikkonen, maar qua focus doet ie me toch een beetje aan de iceman denken. Tijdens de testweken ging het redelijk met twee keer mechanische pech en een ongelukje voor Sainz. Betrouwbaarheid is waar men bij STR op focuste, niet op snelle tijden.

Natuurlijk moet je als chauvinist zeggen dat Max in ieder geval een potentieel toekomstig WK kandidaat is. Beetje meerijden dat hebben we al vaker gezien dus alleen dat is natuurlijk niet genoeg.

Sphinx
5 maart 2015, 18:18
Volgens diverse media zou Alonso voor het ongeval een electrische schok gekregen hebben en daardoor van de weg afgeraakt zijn.De windtheorie zou een uitvlucht zijn.Eigenaardig ook daar het geen frontale botsing was dat hij zo "zwaar" gewond zou zijn

Verhaal dat nu de ronde doet is dat Alonso he-le-maal de weg kwijt was na zijn ongeluk. Hij schijnt gedacht te hebben dat het 1995 was en dat hij nog in de karts racete. Ik denk dat ie geen voet meer in die auto wil zetten tot alles uitgezocht is. En de reden dat men zo geheimzinnig doet is simpel: Honda. Honda probeert zo krampachtig imagoschade te voorkomen dat ze nog liever niets zeggen en iedereen uit laten razen dan met één verkeerd woord te veel gezichtsverlies lijden.

Kwant
5 maart 2015, 23:31
Ik heb eenzelfde vermoeden Sphinx...

suzuki
6 maart 2015, 06:30
De andere teams eisen nu een verklaring van Mc Laren en Honda over de exacte oorzaak.

Sphinx
7 maart 2015, 18:12
Top 3 Kwalificatie
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Bottas

Top 5 race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Bottas
4. Vettel
5. Grosjean

Snelste ronde: Rosberg

uitvallers: 6

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: mclaren

Reminder: deelnemers heben tot volgende week zaterdag 7.00 's morgens!!

Wentelt Eefje
7 maart 2015, 18:27
Top 3 Kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Bottas

Top 5 race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Grosjean
5. Bottas

Snelste ronde: Rosberg

Uitvallers: 6

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

Snelste pitstop: Infiniti Red Bull Racing

Willem2
8 maart 2015, 13:40
Top 3 Kwalificatie
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Bottas

Top 5 race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Bottas
4. Vettel
5. Riciardo

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 5

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: Mc Laren

boo
10 maart 2015, 00:06
Hierbij de uitslag van BOO:

Top 3 Kwalificatie
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Bottas

Top 5 race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Bottas
4. Vettel
5. Grosjean

Snelste ronde: Rosberg

uitvallers: 5

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: mclaren

Sphinx
10 maart 2015, 09:54
En terwijl de voorspellingen beetje bij beetje binnenvallen, is het deelnemersveld in Australië compleet. Overcompleet zelfs.

- Roberto Merhi neemt in Australië de tweede Manor auto voor zijn rekening. Even waren er geruchten dat Robin Frijns op het stoeltje joeg, maar dat lijkt een fabeltje te zijn geweest, ingegeven door een tweet over "news, real soon" van Frijns.
- Ook Giedo vd Garde had nieuws maandag. ik dacht even dat ik koortsdromen van die pijnstillers had gekregen, maar Giedo heeft in Australië Sauber voor de rechter gesleept met de eis hem alsnog een stoeltje te geven. Zijn contract met de zwitserse renstal was volgens de zwitserse arbeidsrechter rechtsgeldig en zou nageleefd moeten worden, op basis daarvan heeft Giedo een kortgeding aangespannen tegen Sauber.

https://pbs.twimg.com/media/B_nEf6UUcAA1fqC.jpg

Stiekem moest ik bij Saubers verweer aan een aflevering van Law en Order denken, wat een argumenten kwamen er op tafel:

- het zou levensgevaarlijk zijn om VDG te laten rijden omdat hij geen ervaring met de nieuwe auto en de nieuwe Ferrari motor heeft. Verweer: beide zijn gebaseerd op de auto van vorig jaar, waar VDG een paar keer mee getest heeft
- het zou niet mogelijk zijn op korte termijn een stoeltje te schuimen voor VDG. dat zou drie weken kosten. Verweer: Toen pedro de la rosa in 2011 moest invallen voor perez bij sauber, hadden ze 15 minuten nodig om dat voor elkaar te krijgen tussen twee trainingen. Tweede poging duurde overigens een dag omdat de la rosa klaagde dat het stoeltje niet goed pastte.
- tot slot probeerde de advocaat de rechter wijs te maken dat VDG geen geldige superlicentie had en niet MOCHT rijden. Helaas, de advocaten van VDG verweerden zich met exhibit A: een kopie van VDG's superlicentie voor 2015, geldig verklaard en goedgekeurd door de FIA.

Uitspraak in deze klucht wordt woensdagmorgen verwacht. Ook aanwezig in de zaal de twee huidige coureurs van Sauber, die via advocaten verklaarden niet op de hoogte te zijn van deze verwikkelingen en al nadenken over stappen tegen Sauber mocht een van hen alsnog het veld moeten ruimen. Aangezien Sauber ook nog in beroep kan gaan, denk ik niet VDG een stoeltje heeft zondag, maar waarschijnlijk wel het VDG-arrest op zijn naam. Of raceteams hem hierna nog als coureur zien zitten? Andy Soucek kwam na een rechtszaak tegen Virgin niet meer aan de bak, en giedo zelf heeft ook al last gehad van een rechtszaak tegen Super Aguri in het verleden.

https://pbs.twimg.com/media/B_nIigRUcAEwhzY.jpg

Jansen
10 maart 2015, 09:57
GP Australië

Top 3 kwalificatie

1.Hamilton
2. Rosberg
3. Bottas

Top 5 race

1. Hamilton
2. Ricciardo
3. Rosberg
4. Bottas
5. Vettel

Snelste ronde : Rosberg

Uitvallers 4 x

Afstand tussen 1 en 2 minder dan 5 sec.

Snelste pitstop : Mercedes.

forgetskinnyletsgetfatty
10 maart 2015, 15:21
Top 3 Kwalificatie
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Riccardio

Top 5 race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Riccardio
5. Bottas

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 7

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: mclaren

cavediver
10 maart 2015, 16:07
Top 3 kwalificatie
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Ricciardo

Top 5 Race
1. Rosberg
2. Bottas
3. Ricciardo
4. Vettel
5. Massa

Snelste Ronde: - Bottas

Aantal uitvallers[/B[B]]: - 6

Hoe groot is de afstand tussen de nummers 1 en 2 van de uitslag van de race

B. Tussen de 5 en 10 seconden


Welk team zal de snelste pitstop afwerken
MC laren

mjgl_39
10 maart 2015, 20:03
Even waren er geruchten dat Robin Frijns op het stoeltje joeg, maar dat lijkt een fabeltje te zijn geweest, ingegeven door een tweet over "news, real soon" van Frijns.


Frijns gaat waarschijnlijk van start voor het WRT Audi team in the Blancpain GT Series.

Scoobert
11 maart 2015, 11:08
Top 3 kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Bottas

Top 5 Race
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Vettel
4. Bottas
5. Verstappen

Snelste Ronde: Hamilton

Aantal uitvallers: 6

Hoe groot is de afstand tussen de nummers 1 en 2 van de uitslag van de race

Tussen de 10 en 15 seconden

Welk team zal de snelste pitstop afwerken ?

Ferrari

Carlitos
13 maart 2015, 10:53
Grand Prix Australië 2015

Top 3 Kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Raikkonen

Top 5 race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Bottas
5. Verstappen

Snelste ronde: Rosberg

Uitvallers: 5

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

Snelste pitstop: Ferrari

uurtje
13 maart 2015, 11:10
Kwalificatie

1 rosberg
2 hamilton
3 Vettel

Uitslag
1 rosberg
2 hamilton
3 Vettel
4 alonso
5 Verstappen

Snelste ronde Vettel
Snelste pitstop Mercedes
Uitvallers 4
Afstand.... Antwoord b

Sphinx
13 maart 2015, 11:34
Aangezien Fernando Alonso niet start in Australië, kan deelnemer uurtje nog over een vervanger nadenken tot zaterdag morgen 7 uur

Big30
13 maart 2015, 13:01
Grand Prix Australië 2015

Top 3 Kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Raikkonen

Top 5 race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikonen
5. Verstappen

Snelste ronde: Hamilton

Uitvallers: 6

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

Snelste pitstop: Mercedes

nb Verstappen top5 is niet zo realistisch maar goed, das puur chauvinisme en wie weet! Maar ik ga in elke GP Max in de top5 laten eindigen, nou ja de eerste 3 minimaal.

facial
13 maart 2015, 17:07
Grand Prix Australië 2015

Top 3 Kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Alonso

Top 5 race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Bottas
4. Raikonen
5. Vettel
Snelste ronde: Hamilton

Uitvallers: 5

Afstand nr 1 en 2: B (tussen 5 en 10 seconde)

Snelste pitstop: Mercedes

vrije jongen
13 maart 2015, 17:32
Kwalificatie

1 rosberg
2 hamilton
3 Vettel

Uitslag
1 Hamilton
2 Rosberg
3 Vettel
4 Ricciardo
5 Kvyat

Snelste ronde Hamilton
Snelste pitstop Mercedes
Uitvallers 6
Afstand: tussen 10 en 15.

Sphinx
13 maart 2015, 18:15
Noot van de jurytiran

De heren facial en uurtje hebben tot morgenvroeg 7u om een vervanger voor Fernando Alonso aan te wijzen, want die start NIET in Melbourne

Laatbloeier
13 maart 2015, 19:02
Uitslag kwalificatie:
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Button

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Button
4. Vettel
5. Ricciardo

Snelste ronde:
Hamilton

Aantal uitvallers:
6

Afstand tussen nr. 1 en 2
B: tussen 5 en 10 seconden

Snelste pitstop
Mercedes

momentum
13 maart 2015, 19:26
Grand Prix Australië 2015

Top 3 kwalificatie
1. Rosberg
2. Hamilton
3. bottas

Top 5 Race
1. Rosberg
2. Hamilton
3. vettel
4. bottas
5. Raikonen

Snelste Ronde: -Rosberg

Aantal uitvallers: -3

Hoe groot is de afstand tussen de nummers 1 en 2 van de uitslag van de race: Tussen de 5 en 10 seconden

Welk team zal de snelste pitstop afwerken: mercedes

der lickmeister
14 maart 2015, 00:54
Mijn auto's staan gereed 10936

bocariver
14 maart 2015, 05:12
Australia grand prix
Top 3 kwalificatie
1.Hamilton
2.Rosberg
3. Vettel

Top 5 Race
1.Rosberg
2.Hamilton
3.Bottas
4.Vettel
5.Massa

Snelste Ronde: Hamilton

Aantal uitvallers: 6 if the two manors start the race or 4 if they stay in the stand with only 18 cars in the race.

Hoe groot is de afstand tussen de nummers 1 en 2 van deuitslag van de race:B. Tussen de 5 en 10 seconden


Welk team zal de snelste pitstop afwerken: Williams

Rehab
14 maart 2015, 05:21
Formule 1 Grand Prix van Australië 2015

Top 3 kwalificatie:
1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Valterri Bottas

Top 5 race:
1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel
4. Valterri Bottas
5. Felipe Massa

Snelste ronde: Lewis Hamilton
Uitvallers: 5
Verschil: B
Snelste pitstop: McLaren Honda

mjgl_39
14 maart 2015, 06:44
Top 3 kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 Race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Bottas
5. Raikkonen

Snelste Ronde: Hamilton

Aantal uitvallers: 4

Hoe groot is de afstand tussen de nummers 1 en 2 van de uitslag van de race

A. Minder dan 5 seconden


Welk team zal de snelste pitstop afwerken

Red Bull

suzuki
14 maart 2015, 06:46
Start your engines.Season started :-)

Wentelt Eefje
14 maart 2015, 08:07
Niemand Massa op P3 in de kwalificatie, al had die daar met een foutloze Bottas ook niet gestaan denk ik...

Sphinx
15 maart 2015, 14:29
Lewis Hamilton heeft zondag de seizoensopener in het Australische Melbourne op zijn naam geschreven. De regerend wereldkampioen startte van pole-position en hield zijn teamgenoot Nico Rosberg tot aan de finish achter zich. Sebastian Vettel werd derde in zijn eerste race voor Ferrari. Max Verstappen, de jongste Formule 1-coureur aller tijden, deed het uitstekend maar haalde de eindstreep niet door een motorprobleem.

http://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/323195/hamilton-wint-formule-1-ouverture-verstappen-finisht-niet/

En we zijn weer vertrokken. Eigenlijk niets bijzonders. Hamilton gaat door waar hij ophield en mag als een kind met ogen als theeschoteltjes naar Arnold Schwarzenegger staren die hem op het podium interviewt over zijn overwinning. Een tip aan Bernie: haal gewoon de hele lineup van de "Expendables" films er maar bij dit seizoen. Rosberg opnieuw runner up en Vettel laat iig zien dat de Ferrari hem heel veel beter ligt dan de Red Bull vorig jaar. Het zal ook prettig zijn dat de Ferrari-motor de op drie na snelste auto was in de speedtraps tijdens de kwali.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/03/14/article-doc-141t7-6X1WIoeNiHSK2-723_634x397.jpg

Eigenlijk een klassieke GP zoals in die jaren dat Jos nog reed. Max was niet zoveel in beeld, alleen bij de start en voor de rest op de liveticker onder aan het scherm. Hij koos voor een "Perez-strategie" door op de hardste band (medium) lang door te rijden en steels op te schuiven richting top5. Het werkte want na zijn pitstop lag hij negende, op koers voor minimaal twee punten. En helaas, net zoals bij Jos vroeger hield de auto er mee op. Er gaan inmiddels geruchten dat Renault STR als fabrieksteam wil overnemen in de toekomst, nou met zo'n wanprestatie als vandaag ziet deze racebeerjury dat niet zitten: schijnbaar hadden de Fransen nieuwe software geleverd die meer power had moeten genereren, maar dat hielp weinig. De RBR's en STR waren bijna de langzaamsten in het veld. Toch knap dat Max Nico Hulkenberg achter zich hield, die een beter motorblok heeft, maar toch Max niet kon passeren.

http://www.dvhn.nl/anp_images/article12347713.ece/BINARY/original/img-150315-033.onlineBild.jpg

Grappig feitje, in de race was het Marcus Ericsson in de Sauber die de hoogste topspeed had met 309 km/h. Felipe Nasr deed het qua start heel erg goed met 6 plaatsen winst en verdedigde een keurige vijfde plaats. Dit was precies zo'n race waar de kleine broeders punten konden rapen, want het ging als het aftelrijmpje "Ten green bottles". Ik heb daarom ook even gewacht met de uitslag omdat het regelement stelt dat iemand uitvalt die op de grid is verschenen en in de opwarmronde is vertrokken. Manor kwalificeerde zich niet, Bottas mocht van de dokter niet starten na een rugblessure in de kwali, Kvyat reed zijn versnellingsbak stuk toen hij de pits uit kwam op weg naar de grid en Magnussen was nog niet op de grid toen zijn Honda-blok al plofte. Vijf man die dus als non-starters worden aangemerkt, maar niet als uitvallers

Uitslag is dus als volgt:

Top3 kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Massa

Top5 Race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Massa
5. Nasr

Snelste ronde: Hamilton

Afstand tussen 1 en 2: aan de finish was dat 1,360 sec, dus A

Snelste pitstop was een verrassing, ik dacht dat Mercedes dat wel ging redden met twee hele snelle stops voor zowel Hamilton als Rosberg, maar Hulkenberg's crew was nog een halve tel sneller, dus het antwoord is Force India

En tot slot de uitvallers. Na aftrek van de nonstarters zijn er dat 4: Maldonado, Grosjean, Verstappen en Raikkonen.

Dit levert de volgende uitslag op:

10971

De eerste klap is een vrijkaart waard. Mjgl_39 scoort in top3 en top5 gerlijk met Wentelt_eefje, Rehab en Carlitos maar hij neemt genoeg afstand met drie correcte bonusvragen. Dit is tevens de eerste vrijkaart van het seizoen waard, gefeliciteerd.

Het circus gaat verder in Maleisië over 2 weken. Of VDG dan opnieuw een poging waagt zijn stoeltje op te eisen, of Max dan wel aan de finish komt en of Hamilton Rosberg blijft domineren weten we op 29 mrt. Deelnemers hebben tot de start van de kwalificatie (zaterdag 28 maart om 10.00 uur) om hun lijst door te geven.

der lickmeister
15 maart 2015, 19:36
Gp Maleisië
Kwalificatie
1 hamilton
2 rosberg
3 vettel

Race
1 hamilton
2 rosberg
3 vettel
4 bottas
5 raikkonen

Snr hamilton
Uitvallers 4
A minder dan 5 sec
Snelste pitstop mercedes

suzuki
17 maart 2015, 07:13
Pff wat een saaie GP was dit.Enkel de eerste ronde was boeiend.Dan Bottas mag niet starten,Kvyat en Magnusen liggen er al uit voor de race begint,de Lotussen waren na 1 ronde ook al buiten strijd en Button 3" per ronde langzamer dan Hamilton.Gelukkig deed Sauber het fantastisch en hopelijk krijgt men de Ferrari sneller ,alhoewel ik begreep dat ze met iets minder power aan de start stonden omdat ze nog niet zeker zijn van de motoren.
En nu lees ik dat Red Bull de F1 wil verlaten als er geen wijziging komt in de beperking van het aantal motoren.

Ik, kijk uit naar binnen 14 dagen,want dan start ook het moto GP seizoen.

Willem2
17 maart 2015, 13:37
GP Maleisië
Kwalificatie
1 Hamilton
2 Rosberg
3 Vettel

Race
1 Hamilton
2 Vettel
3 Rosberg
4 Raikkonen
5 Massa

Snelste ronde Hamilton
Uitvallers 5
A minder dan 5 sec
Snelste pitstop Force India

forgetskinnyletsgetfatty
17 maart 2015, 14:12
Top 3 Kwalificatie
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Vettel

Top 5 race
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Vettel
4. Massa
5. Raikkonen

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 4

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: Mercedes

Sphinx
18 maart 2015, 16:11
Pff wat een saaie GP was dit.Enkel de eerste ronde was boeiend.Dan Bottas mag niet starten,Kvyat en Magnusen liggen er al uit voor de race begint,de Lotussen waren na 1 ronde ook al buiten strijd en Button 3" per ronde langzamer dan Hamilton.Gelukkig deed Sauber het fantastisch en hopelijk krijgt men de Ferrari sneller ,alhoewel ik begreep dat ze met iets minder power aan de start stonden omdat ze nog niet zeker zijn van de motoren.
En nu lees ik dat Red Bull de F1 wil verlaten als er geen wijziging komt in de beperking van het aantal motoren.

Ik, kijk uit naar binnen 14 dagen,want dan start ook het moto GP seizoen.

Ach, er zit met dit pooltje een competitie evenement aan vast, dus het valt mee. En voor echte autosport keek deze racebeer een paar uur eerder naar de V8 Supercars. Genoeg actie, genoeg crashes, en ook hier totale dominantie, maar dan van Ford


https://youtu.be/46AkhfCpFG4?t=3m12s

Wentelt Eefje
18 maart 2015, 17:59
Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikkonen
5. Bottas

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 5

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: Mercedes

Jansen
24 maart 2015, 00:27
Kwalificatie Maleisië

1 Rosberg
2 Hamilton
3 Massa

Uitslag

1 Hamilton
2 Rosberg
3 Massa
4 Vettel
5 Richardo

Uitval : 4 x

Snelste ronde : Hamilton

Snelste pitstop : Mercedes

Aankomst tussen 1 en 2 : 5 tot 10 sec.

suzuki
25 maart 2015, 07:32
GP van Maleisie

Top 3 kwalificatie
1.Hamilton
2.Rosberg
3.Vettel

Top 5 Race
1.Hamilton
2.Rosberg
3.Bottas
4.Vettel
5.Raikonen
Snelste Ronde: -Hamilton

Aantal uitvallers: -5

Hoe groot is de afstand tussen de nummers 1 en 2 van de uitslag van de race
A. Minder dan 5 seconden

Welk team zal de snelste pitstop afwerken Red Bull Racing

cavediver
25 maart 2015, 18:09
Top 3 Kwalificatie:
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Vettel

Top 5 race:
1. Rosberg
2. Massa
3. Vettel
4. Raikkonen
5. Bottas

Snelste ronde: Rosberg
uitvallers: 5

Afstand nr 1 en 2: A (meer dan vijf sec)

snelste pitstop: Mercedes

Sphinx
26 maart 2015, 20:55
Top 3 kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Bottas

Top5 race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Bottas
4. Vettel
5. Massa

Snelste ronde Hamilton

Uitvallers 5

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan 5 sec.)

Snelste pitstop: Mercedes

Reminder: de deadline is zaterdagmorgen om 10.00u

En voor degenen die zondag morgen de race live willen zien, de zomertijd gaat dan in.

Goed, en nu maar hopen op regen


https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IF27M5xKZJo

Big30
26 maart 2015, 22:58
Top 3 Kwalificatie
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Bottas

Top 5 race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Bottas
5. Raikkonen

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 5

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: Mercedes

vrije jongen
26 maart 2015, 23:06
Top 3 Kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Bottas

Top 5 race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Bottas
5. Raikkonen

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 5

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: Red Bull

Smouse
27 maart 2015, 14:48
Top 3 kwalificatie

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel

Top 5 Race
1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Kimi Räikkönen
4. Sebastian Vettel
5. Valtteri Bottas

Snelste Ronde: - Lewis Hamilton
Aantal uitvallers: - 8
Eindtijd tussen de nummers 1 en 2 van de race - Tussen de 5 en 10 seconden
Welk team zal de snelste pitstop afwerken - Mercedes


See ya Smouse

facial
27 maart 2015, 16:10
Top 3 Kwalificatie
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Bottas

Top 5 race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikkonen
5. Bottas

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 4
Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: Mercedes

Laatbloeier
27 maart 2015, 17:37
Kwalificatie Maleisië

1. Hamilton
2. Rosberg
3. Massa

Uitslag

1. Hamilton
2. Rosberg
3. Massa
4. Vettel
5. Bottas

Uitval: 5

Snelste ronde: Hamilton

Snelste pitstop: Mercedes

Aankomst tussen 1 en 2: 5 tot 10 seconden

momentum
27 maart 2015, 22:15
GP van Maleisië

kwalificatie
1. Hamilton
2. rosberg
3. vettel

race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikonen
5. ricciardo

snelste ronde: Hamilton
uitvallers: 4

snelste pitstop: red bull
afstand 1 en 2: minder dan 5 seconden

Carlitos
28 maart 2015, 01:46
Grand Prix Maleisië 2015

Top 3 Kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Bottas

Top 5 race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Bottas
4. Massa
5. Vettel

Snelste ronde: Hamilton

Uitvallers: 7

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

Snelste pitstop: Red Bull

uurtje
28 maart 2015, 08:13
Kwalificatie;

1) Hamiton
2) Rosberg
3) Alonso

Uitslag race

1) Hamilton
2) Rosberg
3) Vettel
4) Bottas
5) Raikkonen

Snelste ronde; Hamilton

Uitvallers; 5

Afstand; antwoord A

Snelste pitstop; Red Bull

Rehab
28 maart 2015, 08:42
Formule 1 Grand Prix van Maleisië 2015

Top 3 Kwalificatie:

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Kimi Räikkönen

Top 5 Race:

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel
4. Kimi Räikkönen
5. Felipe Massa

Snelste ronde: Lewis Hamilton
Uitvallers: 6
Afstand: D
Snelste pitstop: Mercedes

bocariver
28 maart 2015, 09:22
Formule 1 Grand Prix van Maleisië 2015

Top 3 Kwalificatie:

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel

Top 5 Race:

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel
4. Felipe Massa
5.Kimi Raikkonen

Snelste ronde: Lewis Hamilton
Uitvallers: 6
Afstand: C
Snelste pitstop: Red Bull

mjgl_39
28 maart 2015, 09:43
Top 3 kwalificatie

1. Hamilton
2. Rosberg
3. Raikkonen

Top 5 Race

1. Hamilton
2. Rosberg
3. Raikkonen
4. Vettel
5. Bottas

Snelste Ronde: Hamilton

Aantal uitvallers: 4

Hoe groot is de afstand tussen de nummers 1 en 2 van de uitslag van de race
A. Minder dan 5 seconden

Welk team zal de snelste pitstop afwerken
Red Bull

Big30
28 maart 2015, 12:06
Verbluffende Verstappen pakt P6 in Sepang, Hamilton op pole
http://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/323687/hamilton-troeft-vettel-af-in-kwalificatie-verstappen-zesde/

Ik moest even mijn ogen goed uitwrijven! Lag er laat in en dacht ik zal het wel verkeerd lezen, of het was de vrije tijdtraining, neen dus! Wauw, moeten we nu ook hopen morgen op een regen race? Pappa Verstappen wist daar wel raad mee.

Piet Plezier
28 maart 2015, 12:07
Verbluffende Verstappen pakt P6 in Sepang, Hamilton op pole
http://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/323687/hamilton-troeft-vettel-af-in-kwalificatie-verstappen-zesde/

Ik moest even mijn ogen goed uitwrijven! Lag er laat in en dacht ik zal het wel verkeerd lezen, of het was de vrije tijdtraining, neen dus! Wauw, moeten we nu ook hopen morgen op een regen race? Pappa Verstappen wist daar wel raad mee.

Klopt Big die had hem zo in de grind staan.

Sphinx
28 maart 2015, 13:00
Was inderdaad leuk om te volgen. Q1 nog droog, als 13e door. Q2 als 7e door, briljant getimed nét toen de eerste druppels naar beneden kwamen, twee auto's terug in de rij en hij was klaar geweest. Q3 letterlijk geMAXimaliseerd, even 3e op regenbanden terwijl de rest op Intermediates stond. En uiteindelijk mooi als 6e op de grid. Kijk zo val je op. Leuk dat zowel Olav als de BBC vermeldden dat de engineers van STR Max niet begrepen in Australië, hoe kon die nou op harde banden net zo hard gaan als de rest op softs?

Bluebear
28 maart 2015, 15:55
Ter info voor de ijsberen die geen pay-tv hebben. Morgen komt de race live op BBC 1 om 09:00 uur. Dus vroeg uit de veren op zondag met toch al een uur minder slaap. :tongue: :biggrin:

11259

Rehab
28 maart 2015, 19:32
Was inderdaad leuk om te volgen. Q1 nog droog, als 13e door. Q2 als 7e door, briljant getimed nét toen de eerste druppels naar beneden kwamen, twee auto's terug in de rij en hij was klaar geweest. Q3 letterlijk geMAXimaliseerd, even 3e op regenbanden terwijl de rest op Intermediates stond. En uiteindelijk mooi als 6e op de grid. Kijk zo val je op. Leuk dat zowel Olav als de BBC vermeldden dat de engineers van STR Max niet begrepen in Australië, hoe kon die nou op harde banden net zo hard gaan als de rest op softs?

Echt geweldig dat 'ventje'. Tussen de grote meneren, op een onbekende baan, in de regen en onder zware druk zo presteren. Geniaal gewoon. Het talent spat ervan af. Je bent wel iets te enthousiast Sphinx want hij reed meteen op intermediates in Q3. Was overigens zijn eigen call. Het team had Max gevraagd met welke banden hij wilde rijden. De juiste keuze blijkbaar omdat de baan aan het opdrogen was.

De Torro is ook wel een prima auto denk ik zo. Sainz presteert ook gewoon goed. Max heeft daar een sterke teamgenoot aan. Dat ze elkaar maar lekker opnaaien!

Big30
28 maart 2015, 19:46
Ik ga er vanuit dat het vermogen probleem vd Renault motoren nog steeds niet is opgelost. Dus de hoop voor morgen is weer regen (kans op een bui 60% lees ik) en als dan Hamilton en Rosberg bij een inhaal manoeuvre samen vd baan af glijden komt Max op het podium!!!

Rehab
28 maart 2015, 19:54
Klopt. En er blijkt ook een probleem met de remmen te zijn. Sowieso hopen op regen. Ze beginnen echter wel een uur eerder om hevige buien tijdens de race te voorkomen.

Big30
28 maart 2015, 20:09
Ik zie verschillende weersvoorspellingen passeren. Deze lijkt me nog het meest informatief:
https://www.meteoblue.com/nl/maleisi%C3%AB/weer-sepang-international-circuit-62022

Zo zeggen in de loop vd middag toenemende kans op een bui. Zal dus geen regenrace worden maar wel een kans op een bui en ja hoe lang die duurt en hoe snel het opdroogt dat zal dan de vraag zijn. Bij een droge race en als Max het verstandig aanpakt is plek 5-8 reëel, gaat het regenen, wie weet top-5 en als dan wat coureurs wegvallen dromen we gerust van een podium!

Jansen
28 maart 2015, 22:06
Hoe laat is de race en op welke zender deze te zien ?

vrije jongen
28 maart 2015, 22:07
9 uur bbc 1 of RTL Duitsland.

Jansen
28 maart 2015, 22:08
9 uur bbc 1 of RTL Duitsland.

Dank je

Wentelt Eefje
29 maart 2015, 04:19
Alsmede met Nederlands commentaar op Sport1

Don Rudo
29 maart 2015, 08:13
Zojuist de tv aangezet en er reed er meteen eentje live en direct de grindbak in.

Maar het bleek niet Verstappen junior te zijn, die rijdt zijn rondjes nog mee!

Jansen
29 maart 2015, 08:21
Klopt helaas was de eerste ronde niet zo sterk van Verstappen en viel hij terug van plaats 6 naar plaats 10 maar na de stop heeft hij weer van plaats 11 naar plaats 10 terug gevochten zit in de 9e ronde al op plaats 9.

Wentelt Eefje
29 maart 2015, 09:17
Nog 16 ronden en 6e! Hopen en bidden, als Max dit houdt in een droge race is de sensatie compleet!!!

Jansen
29 maart 2015, 09:46
7 E plaats is ook super

Bluebear
29 maart 2015, 09:48
6 Punten voor Max, superknap! :freu:

Wentelt Eefje
29 maart 2015, 09:50
In een droge race, met het volle nadeel van het lagere vermogen is een 7e plaats een wereldprestatie. Ik neem mijn petje af voor deze prestatie van Verstappen!!!

Ook mooi een huilende Vettel, die extra vreugde ontleent aan het feit dat hij wint in een race waarin zowel Hamilton als Rosberg gewoon over de finishlijn zijn gekomen

Goedemorgenallemaal
29 maart 2015, 10:25
Ach, alle commentaren lezende , en horende, meen ik toch een zweem van teleurstelling op te merken, als je na de Q 6e staat dan is een uiteindelijke 7e plaats toch wel wat magertjes, zeker omdat bv sainz na afloop veel meer plekkies gestegen is.
Maar zo zijn we nu eenmaal in Nederland.

Ik vind het gewoon knap, ik zou het hem niet na kunnen doen.

Toro Rosso is gewoon blij dat ze de grote broer achter zich hebben, feessie...

Sphinx
29 maart 2015, 13:33
Sebastian Vettel heeft er voor het eerst sinds België 2014 voor gezorgd dat Mercedes geen race wint. De viervoudig wereldkampioen reed ijzersterk en koos de juiste strategie, terwijl het rommelde bij Lewis Hamilton. Max Verstappen werd door zijn knappe zevende plaats de jongste coureur met punten ooit in de Formule 1.

http://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/323762/vettel-doorbreekt-hegemonie-mercedes-eerste-punten-verstappen/

In meerdere opzichten een heel leuke GP. Deze racebeerjury geeft eerlijk toe, ik was heel bang voor het zoveelste ABC: Hamilton pole, Hamilton win, Hamilton fastest lap. Ging dat even mooi in de war! Een vriendelijk "Tack för din entusiasm" aan Marcus Ericsson die veel te wild de eerste ronden in gaat (zie zijn wat drieste aanval op Max) en zichzelf en het team Sauber geen dienst bewijst door zo knullig van de baan te gaan. Daardoor denkt Mercedes twee auto's binnen te kunnen halen en op 1x hard en 1x medium uit te kunnen rijden.

Had de Ferrari nog steeds 50pk te weinig was dat ook gelukt, maar een grotere turbo en een chassis dat nu echt helemaal door James Allison is ontworpen zonder "politiek betrouwbare" figuren erom heen laten niet alleen Vettel er veel beter op staan dan verwacht, het levert zelfs nog top5 op voor Kimi. De Fin werd door de andere Sauber van Nasr aangetikt en moest een halve baan rond op 3 wielen. Gilles Villeneuve reed er een keer zijn ophanging mee stuk, maar de Ferrari's waren duidelijk op minder downforce / meer topspeed afgesteld zoals de Williams vorig jaar. Van voorlaatste terug naar 3. Buiten beeld heel goed gedaan.

http://www.jamesallenonf1.com/wp-content/uploads/Raikkonen5-e1427533411975.jpg

En dan natuurlijk Max. Eigenlijk deed hij precies het omgekeerde van zijn Pa. Goede start, maar door alle Mercedes-pk's achter hem kon je al twee plaatsen verlies incalculeren. Helaas kwam ie Ricciardo nét niet voorbij en door een foutje verloor hij nog twee plaatsen aan Ericsson (die hem nogal woest passeerde) en Hulkenberg (die een oude video van Jos moet hebben bekeken, want hij schoot in een halve ronde van 13 naar 6 omhoog). Het probleem Ericsson loste zich vanzelf op en na de SC-warning haalde STR Max maar meteen binnen voor zijn specialiteit, constant rijden op harde banden. Leuk om te zien hoe Dani Kvyat bijna wanhopig aandrong op softs, maar na twee pogingen Max moest laten lopen (daar zal Dr. Marko stiekem van genoten hebben).

De twee acties op Ricciardo daarna waren een mooie bonus en dat ie in het slot Sainz ook nog in mag pakken is helemaal mooi. Rationeel bekeken het maximale eruit gehaald, want de Merc waarmee Max echt kon strijden was opnieuw Hulkenberg. Hamilton, Rosberg, Bottas en Massa waren gewoon veel te snel en ook de Ferrari's aanvallen is dankzij Renault's perikelen niet realistisch. Max heeft zich gisteren buitengewoon goed laten zien en vandaag gewoon goed laten zien. Hij is zelfs een heel empathische coureur, want hij voelt zelfs mee met de azijnzeikers en grappenmakers door speciaal voor hen nog even een klein grindbakje naast de pits op te zoeken. Punten gescoord, goede rondetijden gereden, uit de problemen gebleven, aangevallen waar het kon én een leermomentje. Iedereen blij?

http://images.supersport.com/2015/3/Max-Verstappen-150328-Drives-G-300.jpg

Achterin laat Sergio Perez zich van zijn slechtste GP2-kant zien door Romain Grosjean van de baan te kegelen en krijgt Hulkenberg een in mijn ogen onterechte drivethrough na een akkefietje met twee Red Bulls. Hij schoot weliswaar door, maar Kvyat stuurt gewoon te vroeg in om op de ideale lijn te komen, ervan uitgaande dat Hulkenberg in zal houden. Eéééh Nee dus. Voor Nasr zat er na zijn botsing met Kimi weinig anders op dan anoniem uitrijden. En zowaar: een van de Manors komt aan de start én aan de finish. Roberto Mehri is weliswaar drie ronden langzamer dan Vettel, maar binnen is binnen. Will Stevens kon door een defecte brandstoftoevoer niet eens naar de grid komen en werd als non-starter geklassificeerd. Beide Mclarens vertrokken wel, maar konden halverwege al in de pits parkeren om de motoren te sparen. Tsja, Alonso zal het niet zeggen, maar hij zal met een scheef oog naar Ferrari kijken, waar hij nu een podium en een overwinning had kunnen hebben en waar nu Vettel 2e staat in het kampioenschap achter Hamilton, is hij nog puntloos.

Uitslag van de GP van Maleisië:

Top3 kwali
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg

Top5 Race
1. Vettel
2. Hamilton
3. Rosberg
4. Raikkonen
5. Bottas

Snelste ronde: die was voor Rosberg

Uitvallers: Met aftrek van Stevens die niet kon starten zijn er dat 4 (Ericsson, Alonso, Button en Maldonado)

Afstand tussen nr1 en 2: Vettel had een voorsprong op Hamilton van 8,569 seconden, dus antwoord B

Snelste pitstop: Niet alleen Vettel vloog vandaag, zijn pitcrew bij Ferrari hielp hem goed op weg met een razendsnelle eerste stop. Zelfs daarin werd Mercedes geklopt!

De stand na twee races is als volgt:

11285

Mjgl consolideert zijn leiding in de totaalstand met 48pt, een sterk scorend Wentelt_eefje volgt als 2e met 46pt, Rehab, facial en Carlitos klampen op een handvol punten achterstand aan.

Sphinx
29 maart 2015, 13:43
Door de afgelasting van de GP van Duitsland wegens een financieel dispuut waren Fernando Alonso (please take me back) en de Duitse Ferrari-fans niet de enige die dit weekend met hun handen in het haar zaten (is hun held eindelijk terug, kunnen ze hem hoogstens in Oostenrijk, Hongarije of België gaan aanmoedigen). Deze racebeerjury moest even rekenen om goed uit te komen, maar Periode 1 was sowieso al de kortste periode en is daardoor gelukkig niet in het gedrang gekomen. Dit is de tussenstand:

11286

Wentelt_eefje pakt hier met 14pt de leiding, voor onze fearless leader en smouse, die een heel goed moment kiest om in te stappen op 1pt van de kop. Daarachter meerdere groepen achtervolgers, simpel beschouwd heeft tot en met uurtje iedereen kans op een vrijkaart, degenen daarachter hebben een gekke race in China nodig. Deelnemers hebben tot aan de start van de kwalificatie (zaterdag 11 april om 9.00u 's morgens) om hun voorspelling door te geven. Denk goed na, het gaat ergens om :smoke:

suzuki
30 maart 2015, 01:26
Wat een tegenstelling van race tov Australie.Jammer genoeg was Kimi weer slachtoffer van een incident,iets wat hij op BBC al opgaf voor de race dat starten in het pak extra risico's meebracht in het gewoel bij de eerste bochten.Nette race van Max en Carlos,teleurstellende Lotus,Mc Laren maakte enkele vorderingen en Red Bull stelde teleur.
Nadien nog schitterende Moto GP wedstrijden gezien met Xavier Simeon verdienstelijk 2° in Moto2 en Valentino Rossi met een prac htige race,van 10 naar 1.Spijtig van het foutje van Marquez en Suzuki heeft nog werk aan de winkel.

der lickmeister
1 april 2015, 23:42
Gp China

Kwalificatie
1 hamilton
2 rosberg
3 vettel

Race
1 hamilton
2 rosberg
3 vettel
4 bottas
5 raikkonen

Snr hamilton

Uitvallers 4

A minder dan 5 sec

Snelste pitstop mercedes

Wentelt Eefje
2 april 2015, 06:19
Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg
4. Raikkonen
5. Bottas

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 5

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: Mercedes

facial
9 april 2015, 10:49
Top 3 Kwalificatie:
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Vettel

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg
4. Massa
5. Raikkonen

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 6

Afstand nr 1 en 2: B (5 - 10 seconde)

snelste pitstop: Mercedes

Willem2
9 april 2015, 11:01
Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg
4. Bottas
5. Raikkonen

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 4

Afstand nr 1 en 2: A

snelste pitstop: Mercedes

forgetskinnyletsgetfatty
9 april 2015, 15:15
Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg

Top 5 race:
1. Vettel
2. Hamilton
3. Rosberg
4. Raikkonen
5. Massa

Snelste ronde: Vettel

uitvallers: 4

Afstand nr 1 en 2: A

snelste pitstop: Ferrari

cavediver
9 april 2015, 16:14
GP China

Kwalificatie
1 hamilton
2 rosberg
3 vettel

Race
1 hamilton
2 rosberg
3 vettel
4 bottas
5 raikkonen

Snelste ronde
hamilton

Uitvallers
4

A minder dan 5 sec

Snelste pitstop
mercedes

Big30
9 april 2015, 16:18
Kwalificatie
1 vettel
2 rosberg
3 hamilton

Race
1 vettel
2 hamilton
3 rosberg
4 raikkonen
5 bottas

Snelste ronde
hamilton

Uitvallers
3

B 5-10 sec

Snelste pitstop
mercedes

suzuki
10 april 2015, 06:07
Kwalificatie
1.Hamilton
2.Rosberg
3.Vettel

Race
1.Rosberg
2.Hamilton
3.Vettel
4.Raikonen
5.Bottas

Snelste ronde
Rosberg

Uitvallers
5

Minder dan 5 sec

Snelste pitsstop
Ferrari

vrije jongen
10 april 2015, 08:57
Kwalificatie
1.Hamilton
2.Rosberg
3.Vettel

Race
1.Hamilton
2.Rodberg
3.Vettel
4.Raikonen
5.Bottas

Snelste ronde
Rosberg

Uitvallers
4

Minder dan 5 sec

Snelste pitsstop
Williams

Sphinx
10 april 2015, 09:29
Kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Race
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg
4. Raikkonen
5. Bottas

Snelste ronde
Rosberg

Uitvallers
5

Afstand nrs 1 en 2
B, tussen 5 en 10 sec.

Snelste pitsstop
Ferrari

Carlitos
10 april 2015, 14:11
Grand Prix China 2015

Top 3 Kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race
1. Hamilton
2. Raikkonen
3. Vettel
4. Rosberg
5. Ricciardo

Snelste ronde: Hamilton

Uitvallers: 4

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

Snelste pitstop: Mercedes

Jansen
10 april 2015, 16:33
GP China

Kwalificatie
1 Hamilton
2 Rosberg
3 Vettel

Eindstand

1 Hamilton
2 Vettel
3 Rosberg
4 Ricciardo
5 Massa

Snelste ronde : Rosberg

Snelste Pitstop : Mercedes

Uitvallers : 4x

Aankomst tussen 1 en 2 : binnen 5 seconden.

Laatbloeier
10 april 2015, 17:16
Kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Bottas
5. Raikkonen

Snelste ronde
Hamilton

Uitvallers
6

Afstand nrs 1 en 2
B, tussen 5 en 10 sec.

Snelste pitsstop
Mercedes

momentum
10 april 2015, 19:45
GP van China

kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. vettel
4. Bottas
5. Raikonen

snelste ronde: Hamilton
uitvallers: 4

afstand 1 en 2: minder dan 5 seconden
snelste pitstop: ferrari

Smouse
10 april 2015, 21:49
GP van China 2015

Top 3 kwalificatie

1. Nico Rosberg
2. Lewis Hamilton
3. Sebastian Vettel

Top 5 Race
1. Lewis Hamilton
2. Sebastian Vettel
3. Kimi Räikkönen
4. Nico Rosberg
5. Valtteri Bottas

Snelste Ronde: - Nico Rosberg
Aantal uitvallers: - 8
Eindtijd tussen de nummers 1 en 2 van de race - Tussen de 5 en 10 seconden
Welk team zal de snelste pitstop afwerken - Ferrari

See ya Smouse

bocariver
11 april 2015, 00:58
GP van China

kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. vettel
4. Ricciardo
5. Raikonen

snelste ronde: Hamilton
uitvallers: 5

afstand 1 en 2:B
snelste pitstop: ferrari

uurtje
11 april 2015, 07:18
Kwalificatie;

1 hamilton
2 rosberg
3 vettel

Race;

1 hamilton
2 vettel
3 rosberg
4 ricciardo
5 raikonen

snelste ronde; hamilton
uitvaller; 4
snelste pitstop; red bull
afstand; antwoord b

mjgl_39
11 april 2015, 07:28
Top 3 kwalificatie

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel

Top 5 Race
1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel
4. Kimi Räikkönen
5. Valtteri Bottas

Snelste Ronde: - Lewis Hamilton
Aantal uitvallers: drie
Eindtijd tussen de nummers 1 en 2 van de race - Onder de 5 seconden
Welk team zal de snelste pitstop afwerken - Red Bull

Rehab
11 april 2015, 07:54
Formule 1 Grand Prix van China 2015

Top 3 Kwalificatie:

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Kimi Räikkönen

Top 5 Race:

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel
4. Kimi Räikkönen
5. Daniel Ricciardo

Snelste ronde: Lewis Hamilton
Uitvallers: 4
Afstand: B
Snelste pitstop: Mercedes

Jansen
12 april 2015, 08:46
Jammer geen punten voor Verstappen
Verstappen valt uit in ronde 54 van 56

Uitslag:

1 Hamilton
2 Rosberg
3 Vettel
4 Massa
5 Räikkönen
6 Bottas
7 Grosjan
8 Nasr
9 Ricciardo
10 Ericsson


Achter de savety car in een lange rij binnengekomen dus helaas voor het publiek geen mooie Finish.

Wentelt Eefje
12 april 2015, 09:06
Maar Max dankzij 3 superbe inhaalacties wel de man van de race, daar komt voor mij zelfs Lewis Hamilton niet bij in de buurt vandaag...

Sphinx
12 april 2015, 13:59
Max Verstappen is niet aan de finish gekomen in de Grand Prix van China. De Nederlander reed een ijzersterke race en was onderweg naar een achtste plaats, toen hij getroffen werd door een technisch probleem en zijn Toro Rosso op het rechte stuk tot stilstand kwam. De race werd gewonnen door Lewis Hamilton. Nico Rosberg en Sebastian Vettel maakten het podium in Shanghai compleet.

http://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/324258/verstappen-valt-uit-na-ijzersterke-race-zege-hamilton/

In minder warme omstandigheden dan in Maleisië merk je helaas dat Mercedes gewoon te machtig is voor de rest. Hamilton maakte letterlijk een clean sweep van dit weekend, alle trainingen, pole, racewin en de snelste en zelfs de snelste pitstop. He-le-maal niets liet hij over aan de concurrentie. Wel heel grappig hoe Hamilton op het podium het accent van Jesse Owens onbewust overnam in zijn antwoorden :tongue:

Nico Rosberg begint helaas op de Barrichello van Mercedes te lijken, al mekkert hij veel meer dan de Braziliaan vroeger. Ook na de race zeurde de Finse Duitser over de tactiek van Hamilton, die expres zou afremmen in de hoop dat Rosberg Vettel op zijn dak zou krijgen. Hetgeen ook gebeurde toen de Ferrari op softs reed, maar op mediums liep Rosberg weer weg. Vettel kan wel voor de derde keer naar het podium. Achter de Ferrari de twee Williamsen, die hun fenomenale topspeed van vorig jaar definitief kwijt zijn. Ze wilden volgens Rob Smedley meer downforce dit jaar, maar nu is die zo hoog dat er frictie ontstaat en de auto veel te snel zijn banden opvreet

http://www.stuff.co.nz/content/dam/images/1/4/9/g/d/k/image.related.StuffLandscapeSixteenByNine.620x349. 149fb8.png/1428354793218.jpg

Wat moet deze racebeerjury nog meer over Max zeggen, hij heeft er voor een groot deel voor gezorgd dat ik niet indommelde. Een leuke knokpartij bij de start waarbij de STR's en RBR's elkaar er bijna af reden (Kvyat en Sainz reden ook tegen elkaar op), geen last meer van zijn teamgenoot die spinde, en vervolgens die inhaalactie op Ericsson die me in schaterlachen deed uitbarsten. Ik dacht even dat de Zweed hem had laten afslaan van stomme verbazing en schrik. Felipe Nasr bood al iets meer weerstand, maar ook hij ging voor de bijl. Meer power, maar ook meer downforce, dus kon Max hem keurig binnenhengelen.

Later nog die actie op Perez waarop ik even zat te bidden, maar Perez heeft respect voor iemand die kan inhalen zo lijkt het. Helaas kwam er geen beloning, want de versnellingsbak sloeg vast en de motor knalde eruit op slechts 2 rondjes van het einde (ja, toen vloog er net als in de jaren 90 een afstandsbediening tegen de muur) Ik ga niet zoals Jochen Meijer verkondigde nu naar iedere Renault een middelvinger opsteken, maar ik verheug me nu op het vileine commentaar van Dr. Marko, die naast Max ook Kvyat met een opgeblazen blok zag uitvallen

http://img3.auto-motor-und-sport.de/Max-Verstappen-Toro-Rosso-Formel-1-GP-China-Shanghai-11-April-2015-fotoshowImage-ea35e074-856511.jpg

(Noot: wie zich afvraagt waar die mooie vonken vandaan komen, de auto's zijn niet ZO laag als vroeger. De Fia heeft besloten om titanium blokjes aan de bodem te bevestigen, zodat de show op tv mooi overkomt. Felipe Massa is het er niet mee eens, de vonken zorgden voor rookontwikkeling toen er wat carbon ging smeulen onder zijn stoel)

Achterin zorgden Mal(functio)nado en de Mclarens voor het vertier. De Venozolaan leek op dreef met een paar mooie inhaalacties, maar verprutste het door zijn rempunt in de pits te missen en bijna de marshals de gordijnen in te jagen. Later spinde hij nog een keer en raakte in de clinch met Jenson Button, die toch iets te enthousiast het duel aanging. De botsing kostte Mal(functio)nado zijn remmen en hij moest daarom ook uitvallen.

Link naar het Mclaren - Maldonado- gevecht, kijk zolang het kan (https://www.youtube.com/watch?v=UyqukNzs3RM)

Uitslag van de GP van China

Kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikkonen
5. Massa

- Snelste ronde is dus voor Hamilton

- Aantal uitvallers zijn er vier: Hulkenberg, Kvyat, Maldonado en Verstappen

- Afstand tussen nrs 1 en 2 was met dank aan de finish 0.714sec, dus antwoord A

- Snelste pitstop ging dan eindelijk naar het meest gekozen team: Mercedes, al moest ik even met mn ogen knipperen toen Maldonado ter controle binnenkwam na zijn botsing, dat was dus geen volledige stop.

De stand is na verwerking als volgt:

11528

A la Hamilton is Mjgl voorlopig niet te stoppen. Hij scoort drie punten meer dan Wentelt_eefje, die wel 2e blijft, maar Rehab, Carlitos en der_lickmeister vlak achter zich ziet opduiken. Vrije_jongen krabbelt op na een slechte score in Maleisië en is voorlopig zesde

Piet Plezier
12 april 2015, 14:11
Hij gaat al dezelfde kant uit als zijn vader,die kon het ook niet.
Hij zal nog wel vaker uitvallen het kneusje.;)
Even ter herinnering foto van Josje Grind


11530

Sphinx
12 april 2015, 14:14
Dit weekend zijn vier deelnemers erin geslaagd een topscore van 23 punten te halen: Mjgl, der_lickmeister, vrije_jongen en cavediver. Dat leidt tot de volgende eindstand in P1

11529

Mjgl wint P1 met 35pt, Cavediver komt er met een goede score naast. Aangezien Mjgl al in Australië een prijs oppikte, gaat het vrijkaartje voor P1 naar Cavediver :freu: Wentelt_eefje, der_lickmeister en momentum stranden op 1 puntje, vrije_jongen en laatbloeier geven 2 pt toe.

Volgende week al is de volgende Grand Prix, in de zandbak van Bahrein. Hitte schijnt het grote wapen van Ferrari te zijn, benieuwd wat ze kunnen uitrichten. Deelnemers hebben tot de start van de kwalificatie (zaterdag 18 april om 17.00u). Bahrein is tevens de start van Periode 2, die verder de GP's van Spanje en Monte Carlo omvat. Veel succes!

Sphinx
12 april 2015, 14:15
Hij gaat al dezelfde kant uit als zijn vader,die kon het ook niet

:) Ik verwachtte ze al :biggrin: Enjoy!


https://www.youtube.com/watch?v=hkodTydUR0E

Piet Plezier
12 april 2015, 14:20
:) Ik verwachtte ze al :biggrin: Enjoy!


https://www.youtube.com/watch?v=hkodTydUR0E

?????????????????????????????????????????????????? ??????????????

Sphinx
12 april 2015, 14:57
Aiaiaiai.

De vraagtekens zijn terecht. Helemaal de verkeerde link. Deze is beter. Marcus Ericsson dacht ook dat dit niet kon.


https://www.youtube.com/watch?v=NfwPyfECU-s

Goedemorgenallemaal
13 april 2015, 08:45
Aiaiaiai.

De vraagtekens zijn terecht. Helemaal de verkeerde link. Deze is beter. Marcus Ericsson dacht ook dat dit niet kon.


Altijd gevaarlijk en dubbeldubbelchecken, voor je het weet plaats je wel de laatste link die je met ons zou willen delen..
(ik ben als de dood voor wetransfer, stel je voor dat ik per ongeluk mijn halve pornocollectie verstuur, ik koppel die HD meestal los voordat ik wat verstuur.).

suzuki
14 april 2015, 17:51
GP van Bahrein

Kwalificatie
1.Hamilton
2.Rosberg
3.Vettel

Race
1.Rosberg
2.Hamilton
3.Vettel
4.Raikonen
5.Bottas

Snelste ronde
Hamilton

Uitvallers
3

Minder dan 5 sec

Snelste pitsstop
Ferrari

Piet Plezier
14 april 2015, 17:57
Ik mis die geweldige verstappen.

der lickmeister
14 april 2015, 23:49
gp bahrein

kwalificatie
1 hamilton
2 rosberg
3 vettel

race

1 hamilton
2 rosbergg
3vettel
4 raikonen
5 massa

sn ronde hamilton

uitvallers 4

sn pitstop Mercedes

afstand nr 1/2 minder dan 5 sec

Wentelt Eefje
15 april 2015, 03:15
GP Bahrain

Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg
4. Raikkonen
5. Bottas

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 5

Afstand nr 1 en 2: B (tussen vijf en 10 sec)

snelste pitstop: Mercedes

Willem2
15 april 2015, 12:09
GP Bahrein

Kwalificatie
1 Hamilton
2 Vettel
3 Rosberg

race

1 Hamilton
2 Rosberg
3 Vettel
4 Raikkonen
5 Bottas

Snelste ronde Hamilton

Uitvallers 4

Snelste pitstop Mercedes

Afstand nr 1/2 antwoord A

cavediver
17 april 2015, 09:13
GP Bahrain

Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Bottas

Top 5 race:
1. Raikonnen
2. Vettel
3. Rosberg
4. Massa
5. Bottas

Snelste ronde: Vettel

uitvallers: 5

Afstand nr 1 en 2: (tussen 1 en 5 sec)

snelste pitstop: Mercedes

forgetskinnyletsgetfatty
17 april 2015, 11:17
GP Bahrain

Top 3 Kwalificatie:
1. Rosberg
2. Hamiton
3. Vettel

Top 5 race:
1. Vettel
2. Hamilton
3. Rosberg
4. Massa
5. Bottas

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 6

Afstand nr 1 en 2: (tussen 1 en 5 sec)

snelste pitstop: Ferrari

Laatbloeier
17 april 2015, 17:34
Top 3 kwalificatie
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg

Top 5 Race
1. Vettel
2. Raikkonen
3. Hamilton
4. Rosberg
5. Bottas

Snelste ronde: Vettel

Uitvallers: 4

Afstand tussen nr1 en 2: antwoord B, tussen 5 en 10 seconden

Snelste pitstop: Vettel

vrije jongen
17 april 2015, 19:42
Top 3 kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 Race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikkonen
5. Massa

Snelste ronde: Hamilton

Uitvallers: 4

Afstand tussen nr1 en 2: antwoord A

Snelste pitstop: Mercedes

facial
17 april 2015, 19:44
GP Bahrein

Kwalificatie
1 Hamilton
2 Vettel
3 Rosberg

race

1 Hamilton
2 Raikkonen
3 Vettel
4 Rosberg
5 Bottas

Snelste ronde Hamilton

Uitvallers 5

Snelste pitstop Mercedes

Afstand nr 1/2 antwoord A

Sphinx
17 april 2015, 21:01
Kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikkonen
5. Massa

Snelste ronde: Hamilton

Uitvallers: 4

Afstand nrs 1 en 2: A - Minder dan 5 sec

Snelste pitsstop: Ferrari

Jansen
17 april 2015, 23:32
Kwalificatie Bahrein.

1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Race :

1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg
4. Raikkonen
5. Riccardo

Snelste ronde ; Hamilton

Uitvallers; 5 x

Afstand nummer 1 en 2 ; minder dan 5 sec.

Snelste pitstop ; Mercedes

Big30
18 april 2015, 00:58
Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg
4. Bottas
5. Massa

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 4

Afstand nr 1 en 2: B (tussen vijf en 10 sec)

snelste pitstop: Mercedes

Smouse
18 april 2015, 01:24
Grand Prix van van Bahrein 2015

Top 3 kwalificatie

1. Nico Rosberg
2. Lewis Hamilton
3. Sebastian Vettel

Top 5 Race

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel
4. Kimi Räikkönen
5. Valtteri Bottas

Snelste Ronde: - Nico Rosberg
Aantal uitvallers: - 6
Eindtijd tussen de nummers 1 en 2 van de race - Minder dan 5 seconden.
Welk team zal de snelste pitstop afwerken - Ferrari

See ya Smouse

momentum
18 april 2015, 09:15
GP van Bahrein

kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

race:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikonen
5. Massa

snelste ronde: Rosberg
uitvallers: 3

snelste pitstop: Mercedes
afstand 1 en 2: tussen 5 en 10 seconden

Carlitos
18 april 2015, 10:26
Grand Prix Bahrein 2015

Top 3 Kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg
4. Bottas
5. Ricciardo

Snelste ronde: Hamilton

Uitvallers: 3

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

Snelste pitstop: Mercedes

mjgl_39
18 april 2015, 10:37
Top 3 kwalificatie

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Kimi Räikkönen

Top 5 Race

1. Lewis Hamilton
2. Kimi Räikkönen
3. Sebastian Vettel
4. Nico Rosberg
5. Valtteri Bottas

Snelste Ronde: Vettel

Aantal uitvallers: 2

Verschil tussen de nummers 1 en 2 van de race: minder dan 5 seconden.

Welk team zal de snelste pitstop afwerken: Ferrari

Rehab
18 april 2015, 14:45
Formule 1 Grand Prix van Bahrein 2015

Top 3 Kwalificatie:

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel

Top 5 Race:

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel
4. Kimi Räikkönen
5. Valtteri Bottas

Snelste ronde: Lewis Hamilton
Uitvallers: 5
Afstand: B
Snelste pitstop: Mercedes

uurtje
18 april 2015, 15:07
Kwalificatie

1) Hamilton
2) Rosberg
3) Vettel

Uitslag race

1) Hamilton
2) Rosberg
3) Vettel
4) Raikkonen
5) Ricciardo

Snelste ronde; Hamilton
Uitvallers; 4
Afstand; b
Snelste pitstop; ferrari

bocariver
18 april 2015, 15:25
Formule 1 Grand Prix van Bahrein 2015

Top 3 Kwalificatie:

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel

Top 5 Race:

1. Lewis Hamilton
2. Sebastian Vettel
3. Nico Rosberg
4. Kimi Räikkönen
5. Valtteri Bottas

Snelste ronde: Lewis Hamilton
Uitvallers: 5
Afstand: B
Snelste pitstop: Mercedes

Mistralwind
18 april 2015, 22:09
Max Verstappen ,,Overtaking is an Art '' !!

Go Max !

Sphinx
19 april 2015, 22:02
Lewis Hamilton heeft in Bahrein zijn derde overwinning van het seizoen behaald, ondanks een remprobleem vlak voor het einde. Kimi Raikkonen reed een sterke wedstrijd en kwam als tweede aan de finish. Nico Rosberg, die in de slotfase eveneens zijn remmen verloor, werd derde. Max Verstappen kwam niet aan de eindstreep. De Nederlander moest zijn Toro Rosso na 36 ronden met een mankement in de pits parkeren.

http://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/324651/hamilton-wint-in-bahrein-verstappen-valt-opnieuw-uit/

Zoals ik hoopte voorafgaand aan dit weekend konden de Ferrari's in warme omstandigheden wederom goed met de Merc's meekomen, maar door de afkoelende baan in de avonduren was het verschil met vooral Hamilton nog iets te groot. Nico Rosberg kon opnieuw geen vuist tegen zijn teamgenoot maken en toen hij remproblemen kreeg, was hij een vogel voor de kat voor Kimi Raikkonen. The Iceman reed eindelijk weer eens een goede race zonder dat iets hem dwarszit, en je merkte aande getergde radioboodschappen hoezeer hij Hamilton nog in wilde halen. Een paar rondjes extra gereden en het was hem gelukt. Vettel had dit keer een heel slordige race met veel kleine foutjes en een momentje dat hij zelfs de minuscule grindbak na bocht 1 opzocht nadat hij veel te wijd was gegaan. Daar door moest hij een extra stop maken voor een beschadigde neus en verloor twee plaatsen aan Rosberg en Bottas, die geen last had van teamgenoot Massa, want die kon uit de pits vertrekken na een mankement in de opwarm ronde.

Voor wat betreft Max, Renault en Red Bull in het algemeen geldt: "Rotzooi En Narigheid Achtervolgen U Lange Tijd." Al in ronde 2 kreeg Max een ERS probleem en hoewel hij bij de start een aanvaring had met Pastor Maldonado was het probleem daarvan veel kleiner dan de niet werkende hybride systemen. In safe mode kwam de Limburger nog 34 ronden ver voor zijn team hem binnenriep. Ook Carlos Sainz (wiel en remproblemen na een pitstop) en Daniel Ricciardo kregen met pech te maken, maar Ricciardo had het geluk dat zijn Renault blok plofte op de laatste honderd meter, zodat hij toch nog als zesde werd geklasseerd. Het is te hopen dat Renault dit gezemel op kan lossen voor Barcelona over drie weken, want op zo'n manier zou je haast smeken om tweedehands Ferrari motoren. Alleen Honda kan zich nog erger achter de oren krabben met de auto van Jenson Button die niet wilde starten en daarom als non-starter werd geregistreerd.

http://www.nrc.nl/wp-content/uploads/2015/04/ANP-32248159-2048x1428.jpg

Uitslag van de GP van Bahrein:

Kwali:
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg

Race:
1. Hamilton
2. Raikkonen
3. Rosberg
4. Bottas
5. Vettel

Snelste Ronde: Raikkonen

Uitvallers: Button telt niet mee als nonstarter en Ricciardo haalde freewheelend de finish, dus zijn het er
maar twee (Sainz en Verstappen)

Afstand nrs 1 en 2: Hamilton rolde uit met 3.380 sec voorsprong op Kimi, dus A

Snelste pitstop: Ferrari leek weer het snelste te worden, maar de stop van Maldonado die hem in de pits twee plekken deed winnen was de winnende: Lotus dus. Frappant, Maldo kreeg later ook de langzaamste stop op zijn naam, toen zijn auto in de antistall schoot en de remmen bijna geblust moesten worden.

Dit levert de volgende tussenstand op:

11608

Mjgl loopt weer een punt weg van Wentelt_eefje, heeft nu 6pt voorsprong. Carlitos en Rehab staan gedeeld derde en facial maakt een leuke sprong met 19pt dit weekend. Dat heeft gevolgen...

Sphinx
19 april 2015, 22:07
Bahrein tekent het begin van Periode 2: van Bahrein naar Barcelona naar Monaco. Na 1 weekend is de tussenstand als volgt:

11609

Facial staat met de score van 19pt aan de leiding, een paar punten los van een groep achtervolgers die begint bij Carlitos en gewoon helemaal doorloopt naar FSLGF. Eén goede score kan in Spanje de boel weer overhoop gooien. Deelnemers hebben tot de start van de kwalificatie (zaterdag 9 mei om 14.00u) om de voorspellingen door te geven.

PS: kleine voetnoot voor de Roemenië-liefhebbers. Ik weet uw aandacht gaat vooral uit naar vrouwelijke Roemeense pitspoezen, maar toch uw aandacht voor Robert Visoiú, die als eerste Roemeen erin slaagde om punten te scoren in de GP2 opstapklasse. De jongeman uit Pitești leek begin dit seizoen afscheid te moeten nemen van autosport bij gebrek aan sponsoring, maar mocht toch voor het Italiaanse Rapax aan de start komen. Zaterdag eindigde Visoiú als vijfde in de hoofdrace en in de sprintrace lag hij een tijdlang op podiumkoers, tot bandenproblemen hem naar zeven lieten terugvallen. Grote winnaar dit weekend was de Belg Stoffel Vandoorne, die met een overwinning en een tweede plaats de leiding in het kampioenschap pakt met 43 pt, voor de Indonesiër Rio Haryanto met 33pt

http://cdn-2.motorsport.com/static/img/mgl/3600000/3670000/3672000/3672000/3672032/s8/gp2-bahrain-april-test-2015-robert-visoiu-rapax.jpg

Goedemorgenallemaal
20 april 2015, 08:11
Voor wat betreft Max, Renault en Red Bull in het algemeen geldt: "Rotzooi En Narigheid Achtervolgen U Lange Tijd." Al in ronde 2 kreeg Max een ERS probleem en hoewel hij bij de start een aanvaring had met Pastor Maldonado was het probleem daarvan veel kleiner dan de niet werkende hybride systemen. In safe mode kwam de Limburger nog 34 ronden ver voor zijn team hem binnenriep. Ook Carlos Sainz (wiel en remproblemen na een pitstop) en Daniel Ricciardo kregen met pech te maken, maar Ricciardo had het geluk dat zijn Renault blok plofte op de laatste honderd meter, zodat hij toch nog als zesde werd geklasseerd. Het is te hopen dat Renault dit gezemel op kan lossen voor Barcelona over drie weken, want op zo'n manier zou je haast smeken om tweedehands Ferrari motoren.
Hoeft niet zo duur te zijn....
Tweedehands ferrari (http://www.gebruiktetuinmachines.nl/tuinmachines/tractor-ferrari-22-3w-22pk-gebruikt.html)
http://www.gebruiktetuinmachines.nl/media/catalog/product/cache/3/image/318x300/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/a/f/afbeeldingPEN06441613_9.jpg

Sphinx
20 april 2015, 11:09
Hoeft niet zo duur te zijn....


Ja dat is dus waar Manor is gaan shoppen :biggrin: Will Stevens en Roberto Mehri waren weliswaar langzaam, maar ze kwamen wel aan de finish.

der lickmeister
20 april 2015, 23:36
Ik heb de oplossing voor Renault, lever een mercedes en blijf volhouden dat het een Renault is, problemen opgelost

Renault createur de Franse troep

suzuki
21 april 2015, 06:27
Een s benieuwd of Bernie een stapje opzij zet om Audi of VW in de F1 te krijgen.Dit had hij beloofd aan Eddy Jordan bij de BBC.

Sphinx
21 april 2015, 12:41
Het is wel Bernie's levenswerk om voor ie ermee ophoudt de VAG-groep in de F1 te krijgen. Daardoor zitten we ook aan die turbo's vast, vanwege Bernie's laatste mislukte poging. Het probleem dat Bernie heeft heet Ferdinand Piëch, "Aufsichtsratvorsitzender" van V.A.G. Die twee kunnen het zelfs voor elkaar krijgen klem te raken in een draaideur omdat ze allebei een andere kant op willen en Piëch heeft daarom ook iedere keer als Porsche of Audi weer eens door de pers de F1 in gepraat werden er alles aan gedaan om er zeker van te zijn dat de geruchten GEEN waarheid werden.

Maar, het rommelt nu bij VAG nadat Piëch en zijn voormalige oogappel Martin Winterkorn mot met elkaar kregen. Piëch probeerde Winterkorn te laten afzetten als CEO, maar zijn mederaadsleden volgden hem niet. In 2017 lijkt Piëch af te zwaaien en Winterkorn heeft nog niet onomwonden verklaard GEEN interesse in de F1 te hebben, dus de geruchten zullen nog wel even aanhouden de komende twee jaar.

der lickmeister
23 april 2015, 00:05
Gp Barcelona

Kwalificatie
1 hamilton
2 rosberg
3 vettel

Race
1 hamilton
2 rosberg
3 vettel
4 raikkonen
5 bottas

Snelste ronde hamilton

Snelste pitstop mercedes

Afstand tussen nr 1/2 minder dan 5 sec

Uitvallers 4

Aantal Renault motoren dat heel blijft 2 door toeval

Wentelt Eefje
8 mei 2015, 03:40
GP Spanje

Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikkonen
5. Bottas

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 4

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: Ferrari

vrije jongen
8 mei 2015, 07:49
GP Spanje

Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikkonen
5. Bottas

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 4

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: Mercedes

cavediver
8 mei 2015, 09:40
GP Spanje

Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikkonen
5. Bottas

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 4

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: Mercedes

Willem2
8 mei 2015, 10:45
Zoek de verschillen ;)

Willem2
8 mei 2015, 10:50
GP Barcelona

Kwalificatie
1 Hamilton
2 Rosberg
3 Vettel

Race
1 Hamilton
2 Raikkonen
3 Vettel
4 Rosberg
5 Ricciardo

Snelste ronde Hamilton

Snelste pitstop Mercedes

Afstand tussen nr 1/2 minder dan 5 sec A

Uitvallers 3

Big30
8 mei 2015, 11:17
GP Spanje

Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg
4. Raikkonen
5. Max!

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 5

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: mercedes

facial
8 mei 2015, 16:04
GP Spanje

Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Vettel
3. Raikonen
4. Rosberg
5. Massa

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 6

Afstand nr 1 en 2: B (meer dan vijf sec)

snelste pitstop: mercedes

Laatbloeier
8 mei 2015, 16:19
GP Barcelona

Top 3 kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel


Top 5 Race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikkonen
5. Bottas

Snelste ronde: Hamilton

Uitvallers: 4

Afstand tussen nr1 en 2: antwoord B, tussen 5 en 10 seconden

Snelste pitstop: Mercedes

der lickmeister
8 mei 2015, 17:18
Zoek de verschillen ;)

Allebei rechtstreeks van der lickmeister overgenomen

suzuki
8 mei 2015, 17:28
GP Barcelona

Top 3 kwalificatie
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg


Top 5 Race
1. Hamilton
2. Vettel
3. Raikonen
4. Massa
5. Sainz

Snelste ronde: Hamilton

Uitvallers: 3

Afstand tussen nr1 en 2: antwoord B, tussen 5 en 10 seconden

Snelste pitstop: Williams

momentum
8 mei 2015, 19:38
GP Spanje

kwalificatie:
1 hamilton
2. Rosberg
3. vettel

Race:
1. hamilton
2. Rosberg
3. vettel
4. Raikonen
5. Verstappen

snelste ronde: Rosberg
uitvallers: 2

afstand 1 en 2: minder dan 5 seconden
snelste pitstop: mercedes

Sphinx
8 mei 2015, 19:49
Allebei rechtstreeks van der lickmeister overgenomen

Je moet het zo zien, imitatie is de grootste vorm van vleierij

GP Spanje:

kwalificatie
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg

Race
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg
4. Raikkonen
5. Massa

Snelste ronde: Hamilton

Uitvallers: 3

Afstand tussen nr1 en 2: antwoord B, tussen 5 en 10 seconden

Snelste pitstop: Ferrari

Jansen
8 mei 2015, 20:57
GP Spanje.

Kwalificatie :

1 Hamilton
2 Rosberg
3 Vettel

Uitslag :

1 Hamilton
2 Vettel
3 Rosberg
4 Räikkönen
5 Massa

Snelste ronde : Vettel

Snelste pitstop : Mercedes

Uitvallers 5 x ja veel,maar ben bang dat er bij een aanrijding er ook al 3 gaan uitvallen zondag en de race wat vertraging gaat krijgen.

Afstand tussen de winnaar en nummer 2 binnen 5 seconden.

Big30
8 mei 2015, 21:01
Niemand durft het (nog) aan om Max op bv 5 te spelen!?! De aanpassingen aan de motor, de afstelling het lijkt nu te kloppen als je kijkt naar de vrije trainingen. Maar niet te vroeg juichen, eerst de kwalificaties dan de race. Top5 misschien net wat te hoog maar plaats 6-8 met wat geluk wie weet. We will c!

Correctie, Momentum heeft wel Max op 5 en ik ga daar ook voor!

Jansen
8 mei 2015, 21:05
Niemand durft het (nog) aan om Max op bv 5 te spelen!?! De aanpassingen aan de motor, de afstelling het lijkt nu te kloppen als je kijkt naar de vrije trainingen. Maar niet te vroeg juichen, eerst de kwalificaties dan de race. Top5 misschien net wat te hoog maar plaats 6-8 met wat geluk wie weet. We will c!

Momentum heeft hem op 5 staan !

Big30
8 mei 2015, 21:10
Momentum heeft hem op 5 staan !

Ik zie het nu ook en chauvinistisch als ik ben heb ik ook Max op 5 gezet.

Wentelt Eefje
8 mei 2015, 21:36
Ik hoop dat Momentum en Big30 gelijk hebben, maar vooralsnog getuigt het meer van optimisme dan van inzicht vrees ik...

Sphinx
8 mei 2015, 22:23
Ik zal al blij zijn als Max überhaupt de finishvlag ziet eerlijk gezegd. Heeft niets met een gebrek aan chauvinisme te maken, eerder met een totaal gebrek aan vertrouwen in een bepaalde motor van Franse makelij ;)

Smouse
9 mei 2015, 00:33
Grand Prix van Spanje 2015

Top 3 kwalificatie

1. Lewis Hamilton
2. Sebastian Vettel
3. Nico Rosberg

Top 5 Race

1. Lewis Hamilton
2. Sebastian Vettel
3. Nico Rosberg
4. Kimi Räikkönen
5. Valtteri Bottas

Snelste Ronde: - Nico Rosberg
Aantal uitvallers: - 2
Eindtijd tussen de nummers 1 en 2 van de race - Minder dan 5 seconden.
Welk team zal de snelste pitstop afwerken - Ferrari

See ya Smouse

Abonnees van Ziggo kunnen op kanaal 401, 404 of 999 terecht voor de gratis live race-coverage. :cool:

forgetskinnyletsgetfatty
9 mei 2015, 00:53
GP Spanje

kwalificatie:
1 Hamilton
2. Vettel
3. Raikkonen

Race:
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg
4. Massa
5. Raikkonen

Snelste ronde: Vettel

Uitvallers: 4

Afstand 1 en 2: minder dan 5 seconden

Snelste pitstop: mercedes

Big30
9 mei 2015, 09:52
Ik zal al blij zijn als Max überhaupt de finishvlag ziet eerlijk gezegd. Heeft niets met een gebrek aan chauvinisme te maken, eerder met een totaal gebrek aan vertrouwen in een bepaalde motor van Franse makelij ;)

Ik dacht gelet op de goede ronde tijden dat men juist voor wat meer vermogen was gegaan, maar men heeft de motoren juist wat geknepen met het oog op de betrouwbaarheid neem ik aan. Op topsnelheid kwam Max 24 km/u tekort tov het maximum van 335 km/u.
Eerst maar eens afwachten hoe de kwalificatie verloopt vandaag. Ik schat dat dat plaats 7-8-9 wordt. Dat zou al heel mooi zijn, zal wel net iets minder zijn, toch ga ik voor plaats 5 in de race. Een combi van optimisme, chauvinisme en een een beetje realisme. Het is en blijft een supertalent!

mjgl_39
9 mei 2015, 11:11
Top 3 kwalificatie

1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel


Top 5 Race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikkonen
5. Bottas

Snelste ronde: Hamilton

Uitvallers: 4

Afstand tussen 1 en 2: antwoord A

Snelste pitstop: Ferrari

uurtje
9 mei 2015, 11:17
Kwalificatie

1) Rosberg
2) Hamilton
3) Vettel

Uitslag

1) Hamilton
2) Rosberg
3) Vettel
4) Raikkonen
5) Massa

Snelste ronde ; Hamilton
Uitvallers; 5
Afstand; b
Snelste pitsopt; Ferrari

Rehab
9 mei 2015, 11:48
Formule 1 Grand Prix van Spanje 2015

Top 3 Kwalificatie:
1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel

Top 5 Race:
1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel
4. Kimi Räikkönen
5. Valtteri Bottas

Snelste ronde: Lewis Hamilton
Uitvallers: 3
Afstand: A
Snelste pitstop: Mercedes

Carlitos
9 mei 2015, 12:08
Grand Prix Spain 2015

Top 3 Kwalificatie
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Vettel

Top 5 race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Bottas
5. Ricciardo

Snelste ronde: Vettel

Uitvallers: 4

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

Snelste pitstop: Mercedes

bocariver
9 mei 2015, 12:21
Formule 1 Grand Prix van Spanje 2015

Top 3 Kwalificatie:
1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel

Top 5 Race:
1. Lewis Hamilton
2. Sebastian Vettel
3. Nico Rosberg
4. Kimi Räikkönen
5. Valtteri Bottas

Snelste ronde: Lewis Hamilton
Uitvallers: 4
Afstand: B
Snelste pitstop: Ferrari

Big30
9 mei 2015, 14:32
P6 voor Max, zijn ploegmaat was zelfs nog een fractie sneller!!! Nu maar duimen dat de motor betrouwbaar zal blijken en dan en dan ... .

We wachten het maar eens af, maar deze kwalificatie was gewoon goed!

Sphinx
9 mei 2015, 17:09
Als je op Barcelona goed meekomt, heb je een goede auto neergezet, luidt het gezegde. Dus dat zit wel goed.

Waar iemand me trouwens op wees die de onboards heeft bekeken, er gaan geruchten dat Renault de motoren wat heeft geknepen, maar het gebrek aan topspeed wordt gecompenseerd doordat de motor nu makkelijker toeren maakt. In alle vrije trainingen draaiden alle vier de Renault auto's met gemak 12.000 toeren, de Ferrari's ook. De Mercs hoefden zich natuurlijk niet in te spannen en de Honda's doen het gedwongen rustiger, toch mooi dat Button en Alonso Q3 haalden.

Sphinx
10 mei 2015, 17:56
Nico Rosberg heeft op het Circuit de Catalunya zijn eerste zege van het seizoen binnengehaald. De Duitser begon van pole-position en stond de leiding alleen bij de pitstops af. Lewis Hamilton verloor de tweede stek bij de start, maar pakte Sebastian Vettel middels de strategie terug. Max Verstappen worstelde en liep een punt net mis.

http://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/325362/rosberg-slaat-terug-met-zege-in-barcelona-verstappen-elfde/

Het kostte even wat tijd, maar de reset de afgelopen weken lijkt Nico Rosberg goed te hebben gedaan. Volgens Niki Lauda was er een zeer duidelijk verschil in "pauze nemen" bij beide Mercedes-coureurs. Hamilton reisde de jetset af, feestje hier, party daar. Rosberg pakte het wat huiselijker aan, ging met zijn vriendin op vakantie, waar hij tevens te horen kreeg dat hij over acht maanden vader is. Volgens Enzo zou dat nieuws een coureur anderhalve seconde langzamer maken, maar daar trok Nico zich niet zoveel van aan. Pole getraind goed gestart en eigenlijk de wedstrijd prima gecontroleerd.

Je zag bij het enige paniekmomentje in de pits, toen Hamilton snel inliep en even de leiding pakte, wel het verschil tussen de F1 volgers. De verslaggever die voor Langs de Lijn een paar nieuwsflitsen mocht volpraten begon meteen een lofzang op Hamilton, dat ie zijn teamgenoot weer een dreun uitdeelde, dat hij niet meer KON verliezen. Olav Mol hield een slag om de arm en toen bleek dat Hamilton zelf nog binnen moest komen, moest de radioverslaggever toch terugkrabbelen: "Tja, je denkt dat ie hem gaat winnen... " Nee dus. Ook de Ferrari's konden alleen volgen vandaag, al was Vettel er eigenlijk de schuld van dat Hamilton cruciale seconden verloor in het begin. Hij bracht de Ferrari nog als derde binnen.

http://images.autosport.com/editorial/1431247476.jpg

Max en Carlos hadden een goede start en konden de eerste ronde lekker knokken met de gevestigde orde, waarbij ze vooral Kimi even mooi in het pak staken. Max reed even vijfde, maar op topspeed tekort werd hij weer ingelopen door Kimi en Massa. Bovendien had Max toch weer een ERS probleem omdat de batterij steeds langer nodig had om op te laden en zelfs gereset moest worden bij een pitstop. Sainz werd gelukkig wat sneller ingelopen, zodat Max eigenlijk tot kort voor het einde vrij onbedreigd 10e reed.

Het verschil in de laatste rondes werd gemaakt door twee dingen. Ten eerste reed Max uit op harde banden en Sainz op mediums, ten tweede kwamen de knokkende finnen Bottas en Kimi de twee nog op een ronde zetten. Bij Max ging dat niet helemaal goed en hij verremde zich zelfs twee keer. Waardoor Sainz al gauw aansloot en er vrij makkelijk voorbij ging. Elfde plaats en een leermoment voor Max dus. In ieder geval is er geen enkele motor van Renault geploft en in Monaco is topspeed van geen belang.

Uitslag GP van Spanje:

kwalificatie
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Vettel

top 5 race
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Vettel
4. Bottas
5. Raikkonen

Snelste ronde Hamilton

Uitvallers: Alonso kreeg remproblemen, en Maldonado had een geknapte achtervleugel, dus 2

Afstand nr 1 en 2 Rosberg had bij het vallen van de vlag 17.551 sec voorsprong, dus antwoord: D

Snelste pitstop: Die was opnieuw voor Ferrari, zelfs een 1-2, Vettel de snelste, Kimi de op een na snelste.

Dat geeft de volgende stand in het algemeen klassement:

11783

Mjgl gaat naar de 100pt, Carlitos maakt een mooie sprong en komt gelijk met Wentelt_eefje, Rehab en der_lickmeister verliezen wat terrein op een achtervolgende groep van drie (laatbloeier, facial en vrije_jongen)

Sphinx
10 mei 2015, 18:03
De tussenstand voor P2 ziet er als volgt uit:

11784

Met de maximale score van het weekend neemt Carlitos de leiding over. Mjgl en Laatbloeier op een klein gaatje tweede, de verschillen daarachter zijn steeds 1 á 2 punten per persoon. Over twee weken dus de Gp van Monaco, waar de kwalificatie belangrijker is dan de race zelf. Deelnemers hebben tot de start van de kwalificatie (zaterdag 23 mei om 14.00u) om hun voorspelling door te geven.

Bluebear
15 mei 2015, 09:54
Het voorstel om Formule 1-teams toe te staan dit seizoen vijf in plaats van vier motoren te gebruiken is donderdag verworpen.
Dat bericht Autosport.com. Het plan kreeg geen meerderheid in de zogeheten Strategy Group.

Voor Max Verstappen betekent dat slecht nieuws. De 17-jarige coureur van Toro Rosso is al toe aan zijn vierde motor, terwijl het seizoen pas vijf races onderweg is.

In de Strategy Group zetelen Ferrari, Red Bull Racing, McLaren, Mercedes, Force India en Williams, evenals het overkoepelende Formula One Management en de FIA, de internationale autosportfederatie.

De huidige regels geven aan dat de coureur tien posities wordt teruggezet in de startopstelling als de vijfde krachtbron voor het eerst wordt gebruikt. Voor volgende raceweekends dat dit gebeurt, geldt een gridstraf van vijf plaatsen. Bij een zesde motor wordt de sanctie herhaald.

Als de straf door een slechte kwalificatie niet volledig uitgevoerd kan worden, kan ter aanvulling een tijdstraf of een stop-&-go-penalty worden opgelegd.

Problemen

Red Bull Racing en Toro Rosso kampen al het hele seizoen met problemen aan de Renault-motor.

Afgelopen week meldde teambaas Christian Horner van Red Bull dat een vijfde motor zijn team niet eens zo veel zal helpen. "Het is onvermijdelijk dat we er dit jaar acht of negen nodig hebben."

Verstappen gaf in gesprek met NU.nl aan al rekening te houden met straffen voor het gebruik van extra motoren.

suzuki
15 mei 2015, 22:25
Vanaf 2017 zou er weer getankt mogen worden tijdens de race

WA
19 mei 2015, 16:20
Weet iemand mij te vertellen of er een club is die de Indy500 uitzend?

Groet, VR

Sphinx
19 mei 2015, 21:02
De vliegende auto's in de left turns worden uitgezonden door Sport1 en Motors tv als ik het wel heb (helaas abonnementszenders). Meestal kijk ik de indycars terug via de verzamelsite Burningwheels, heel handig als je niet teveel geld aan dure abbo's uit wil geven.

WA
20 mei 2015, 06:50
da was nou net niet de bedoeling, thuis kijken :biggrin: dat heb ik al vaak genoeg gedaan. Misschien bel ik wel een paar clubs op of ze overschakelen naar de Indy als deze aanvangt.

Big30
21 mei 2015, 20:15
GP Monaco

Top 3 kwalificatie
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg


Top 5 Race
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg
4. Massa
5. Verstappen

Snelste ronde: Hamilton

Uitvallers: 4

Afstand tussen nr1 en 2: antwoord B, tussen 5 en 10 seconden

Snelste pitstop: Williams

vrije jongen
21 mei 2015, 20:22
GP Monaco

Top 3 kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel


Top 5 Race
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg
4. Raikonen
5. Sainz

Snelste ronde: Hamilton

Uitvallers: 4

Afstand tussen nr1 en 2: antwoord A

Snelste pitstop: Mercedes

forgetskinnyletsgetfatty
21 mei 2015, 22:13
GP Monaco

Top 3 kwalificatie
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Vettel


Top 5 Race
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Vettel
4. Bottas
5. Raikkonen

Snelste ronde: Hamilton

Uitvallers: 3

Afstand tussen nr1 en nr2: antwoord A

Snelste pitstop: Mercedes

der lickmeister
22 mei 2015, 00:51
Gp Monaco
Kwalificatie
1 hamilton
2 rosberg
3 vettel

Race

1 hamilton
2 rosberg
3 vettel
4 raikkonen
5 bottas

Snelste ronde hamilton

Uitvallers Aantal 4

Snelste pitstop mercedes
Afstand tussen nr 1 en 2 minder dan 5 sec

suzuki
22 mei 2015, 06:54
Mijn voorspelling voor het file rijden in de straten van Monaco(één van de saaiste GP's van het seizoen met Hongarije)

Gp Monaco
Kwalificatie
1 Hamilton
2 Rosberg
3 Raikonen

Race

1 Hamilton
2 Rosberg
3 Raikonen
4 Vettel
5 Verstappen (eens zot doen,het moest maar eens regenen)

Snelste ronde Rosberg

Uitvallers Aantal 3

Snelste pitstop Ferrari
Afstand tussen nr 1 en 2 minder dan 5 sec

Wentelt Eefje
22 mei 2015, 08:23
GP Monaco

Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg
4. Raikkonen
5. Bottas

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 4

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: Ferrari

facial
22 mei 2015, 15:17
GP Monaco

Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Raikonen

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Raikonen
3. Rosberg
4. Vettel
5. Bottas

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 3

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: Mercedes

Laatbloeier
22 mei 2015, 16:51
Formule 1 Monaco

Kwalificatie:
1. Rosberg
2. Vettel
3. Hamilton

Top 5 race:
1. Rosberg
2. Vettel
3. Hamilton
4. Raikkonen
5. Verstappen

Snelste ronde: Rosberg

Uitvallers: 5

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

Snelste pitstop: Mercedes

Sphinx
22 mei 2015, 17:24
Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg
4. Raikkonen
5. Bottas

(idd, geen max hier, noem mij de omgekeerde barometer. Als ik de laatste weken iets wil of hoop, gebeurt het namelijk niet. Dus schrijf ik hem niet op en hoop dat ie het wél flikt :freu:)

Snelste ronde: Vettel

Uitvallers: 6

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

Snelste pitstop: Ferrari

cavediver
22 mei 2015, 17:47
Gp Monaco
Kwalificatie
1 hamilton
2 rosberg
3 vettel

Race

1 hamilton
2 rosberg
3 vettel
4 raikkonen
5 bottas

Snelste ronde hamilton

Uitvallers Aantal 4

Snelste pitstop mercedes
Afstand tussen nr 1 en 2 minder dan 5 sec

Willem2
22 mei 2015, 18:26
GP Monaco
Kwalificatie
1 Hamilton
2 Rosberg
3 vettel

Race

1 Hamilton
2 Rosberg
3 Vettel
4 Bottas
5 Massa

Snelste ronde Hamilton

Uitvallers Aantal 5

Snelste pitstop Mercedes
Afstand tussen nr 1 en 2 minder dan 5 sec : A

momentum
22 mei 2015, 22:02
gp van monaco

kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Bottas
5. Raikonen

snelste ronde: Rosberg
uitvallers: 4

snelste pitstop: williams
afstand 1 en 2: minder dan 5 seconden

Smouse
23 mei 2015, 08:28
Grand Prix van Monaco 2015

Top 3 kwalificatie

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel

Top 5 Race

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel
4. Kimi Räikkönen
5. Valtteri Bottas

Snelste Ronde: - Lewis Hamilton
Aantal uitvallers: - 6
Eindtijd tussen de nummers 1 en 2 van de race - Minder dan 5 seconden.
Welk team zal de snelste pitstop afwerken - Ferrari

See ya Smouse

Carlitos
23 mei 2015, 12:11
Grand Prix van Monaco 2015

Top 3 kwalificatie

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel

Top 5 Race

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel
4. Kimi Räikkönen
5. Max Verstappen

Snelste Ronde: - Lewis Hamilton
Aantal uitvallers: - 5
Eindtijd tussen de nummers 1 en 2 van de race - Minder dan 5 seconden.
Welk team zal de snelste pitstop afwerken - Ferrari

bocariver
23 mei 2015, 12:16
Grand Prix van Monaco 2015

Top 3 kwalificatie

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel

Top 5 Race

1. Lewis Hamilton
2. Sebastian Vettel
3. Nico Rosberg
4. Daniel Ricciardo
5. Kimi Räikkönen
Snelste Ronde: - Lewis Hamilton
Aantal uitvallers: - 4
Eindtijd tussen de nummers 1 en 2 van de race - Minder dan 5 seconden.
Welk team zal de snelste pitstop afwerken - Ferrari

uurtje
23 mei 2015, 12:19
Kwalificatie

1) Vettel
2) Rosberg
3) Hamilton

Race

1) Vettel
2) Rosberg
3) Hamilton
4) Ricciardo
5) Raikkonen

Snelste ronde; Vettel
Uitvallers; 5
Verschil; b
Snelste pitstop; Ferrari

Rehab
23 mei 2015, 12:29
Formule 1 Grand Prix van Monaco 2015

Top 3 Kwalificatie:
1. Lewis Hamilton
2. Sebastian Vettel
3. Nico Rosberg

Top 5 Race:
1. Lewis Hamilton
2. Sebastian Vettel
3. Nico Rosberg
4. Kimi Räikkönen
5. Max Verstappen

Snelste ronde: Lewis Hamilton
Uitvallers: 6
Afstand: A
Snelste pitstop: Ferrari

mjgl_39
23 mei 2015, 12:34
Mijn voorspelling voor het file rijden in de straten van Monaco(één van de saaiste GP's van het seizoen met Hongarije)

Monaco heeft het in het verleden saaie wedstrijden opgeleverd, maar ook klassiekers (1982 en 1996 om er maar twee te noemen). Dus nog maar even afwachten of het inderdaad file rijden wordt.

mjgl_39
23 mei 2015, 12:48
Top 3 Kwalificatie:
1. Lewis Hamilton
2. Sebastian Vettel
3. Nico Rosberg

Top 5 Race:
1. Lewis Hamilton
2. Sebastian Vettel
3. Nico Rosberg
4. Daniel Ricciardo
5. Carlos Sainz

Snelste ronde: Lewis Hamilton
Aantal uitvallers: 4
Afstand tussen 1 en 2: A
Snelste pitsstop: Ferrari

Jansen
23 mei 2015, 16:22
Ik was te laat zie ik nu dus geen punten voor mij.

WA
24 mei 2015, 14:33
Bummer...

al bumperklevend bij Vettel knokt Max zich een weg naar voren. Helaas vond hij meerdere Franse obstakels (rijdend en ook stilstaande) op zijn weg en schrijft op uiterst professionele wijze zijn eerste F1 bolide af..

Vendezz
24 mei 2015, 15:23
Echte verstappen actie deze... ;)

Goedemorgenallemaal
24 mei 2015, 16:05
Echte verstappen actie deze... ;)

Je kon er op wachten, hoort bij het leerproces... Als die pitstop beter was verlopen was het zover wellicht niet gekomen. Of misschien ook wel.

suzuki
24 mei 2015, 17:41
Als die pitstop beter was verlopen was het zover wellicht niet gekomen. Of misschien ook wel.

Ze hebben ook de neus vervangen tijdens de pitstop en hadden problemen met beide achterwielen

Goedemorgenallemaal
24 mei 2015, 18:11
ik heb niet gekeken, ik keek giro :biggrin:

der lickmeister
24 mei 2015, 20:37
Door deze domme actie gaat lewis nog naar binnen en kost het hem en lm punten

Sphinx
25 mei 2015, 14:45
Nico Rosberg heeft voor het derde jaar op rij de Grand Prix van Monaco gewonnen. De Duitser kon er na een tactische fout van Mercedes bij Lewis Hamilton met de zege vandoor gaan. De Brit leek onderweg naar een dominante overwinning, maar viel door een onnodige pitstop terug naar de derde plaats, achter Sebastian Vettel. Max Verstappen had aan het einde van de race een zwaar ongeval, maar kon ongedeerd uitstappen.

http://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/325958/rosberg-wint-na-tumultueuze-slotfase-verstappen-crasht/

Eigenlijk hadden we tot de eerste ronde pitstops niet zo heel veel te vertellen gehad over de GP van Monaco van dit jaar. Hamilton ging met de beste start lopen, Massa en Hulkenberg konden na tikjes in de beginfase een goede race vergeten en Max deed het naar behoren met een achtste stek en een leuke inhaalmanoeuvre op Pastor Maldonado. Helaas liep het fout bij de pitstop, waar een wielmoer vast bleef zitten, hetgeen Max terugwierp naar plaats 14. Vandaar af werd hij opgerold door de kop, maar bleef slim in het kielzog van Vettel meerijden en haalde zowel Sainz als Bottas in, om op 11 achter Romain Grosjean op te duiken. De Fransman reed op oude banden en Max op vers rubber, dus Grosjean moest wel eerder remmen. Max schatte dat verkeerd in en knalde bovenop de Lotus en bij St. Devote in de bandenstapels. Al de tweede landgenoot die dat voor elkaar kreeg, want ook Meindert van Buuren landde gisterenmorgen in de F3.5 race op een dergelijke wijze naast de baan (https://www.youtube.com/watch?v=hWgsvkZzraA)

http://images.autosport.com/editorial/1432484346.jpg

Eerst kwam de virtuele safetycarfase, waarin de rijders een bepaalde sectortijd dienen te rijden, maar toen kwam er echt een safetycar van omdat Max de boarding had beschadigd. Bij Mercedes brak vervolgens paniek uit, moeten we Hamilton binnenhalen of niet? Toen die riep dat de temperatuur in zijn banden daalde besloot iemand de fout van zijn leven te maken en Hamilton een pitstop te laten maken. Zelfs al was de situatie met zijn banden zo slecht geweest als men dacht, dan nog had Hamilton een kans gehad, je kan bijna niet inhalen op Monaco, behalve als je Max Verstappen of Oliver Rowland heet (Engelsman die in de F3.5 race van 12 naar 6 opschoof in een kwartier tijd). De stop ging goed, maar het gat was te klein en zowel Rosberg als Vettel konden er voorbij. Na de groene vlag veranderde er niet veel meer en kon Rosberg een gelukkige overwinning ophalen. Hamilton moest onderweg even stoppen om tot rust te komen en zal zich afvragen of het wel zo slim was zijn contract bij Mercedes te verlengen. Dankzij Max' uitval wist Mclaren voor het eerst dit seizoen punten te scoren, Jenson Button bracht zijn auto als achste binnen. Ook Sainz haalde weer punten op als 10e.

http://e2.365dm.com/15/05/16-9/30/monaco-gp-podium-mercedes_3307814.jpg?20150524200717

Die onverwachte wisseling van de wacht heeft ook in het spel wat teweeg gebracht.

Top3 kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race:
1. Rosberg
2. Vettel
3. Hamilton
4. Kvyat
5. Ricciardo

Snelste ronde: schrale troost, maar dat was Lewis Hamilton

Uitvallers: Maldonado had geen achterremmen meer, Max crashte en Alonso viel uit met motorpech, Drie dus

Afstand nrs. 1 en 2: Vettel had 4.486 sec. achterstand op Rosberg, antwoord A

Snelste pitstop: Kimi Raikkonen werd door zijn crew het snelst weer afgeserveerd, dus Ferrari

De stand is nu als volgt:

11919

Bocariver makes a jump forward with the best score of the weekend and is now in the top5. Mjgl heeft nog steeds de leiding met 116pt, Wentelt_eefje is tweede met 111pt en Carlitos hijgt in zijn nek met 109pt. Hoe ziet het eruit in Periode 2? [insert reclameblok]

Sphinx
25 mei 2015, 14:57
Met de race in Monaco is ook de tweede periode geëindigd. Dit is de eindstand

11920

Carlitos had met 15pt niet de hoogste score, maar het was net genoeg de aanstormende bocariver af te stoppen; 48pt om 46pt. Daarmee wint Carlitos een vrijkaart voor deze prestatie. Volgende race is over twee weken op het stratencircuit van Canada. Deelnemers hebben tot de start van de kwalificatie op D-Day (zaterdag 6 juni) om 19u om hun lijst door te geven.

Na de race besloten de stewards overigens dat Max de schuldige was in de botsing met Grosjean en hem vijf plaatsen gridstraf en twee strafpunten op zijn licentie te geven. Geluiden dat de Fransman Max een braketest (opzettelijk veel vroeger remmen) zou hebben gegeven werden door de telemetrie tegengesproken, Grosjean remde de laatste vijf ronden vroeger nog voor Vettel achter hem zat en ging zelf 5 meter later in de ankers in ronde 62 dan een ronde eerder. Overigens dook nog dit grappige filmpje op: Jos Verstappen en Olav Mol zijn levensmoe door met Max achter het stuur van een Clio RS Monaco te verkennen.


https://www.youtube.com/watch?v=2JT-LyzpONk

der lickmeister
25 mei 2015, 22:30
Gp Canada
Kwalificatie
1 hamilton
2 rosberg
3 vettel

Race
1 hamilton
2 rosberg
3 vettel
4 raikkonen
5 riciardo

Snelste ronde hamilton

Snelste pitstop mercedes

Afstand tussen nr 1 en 2 minder dan 5 sec

Uitvallers 4

Jansen
27 mei 2015, 21:18
GP Canada

Kwalificatie

1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg

Uitslag:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikonnen
5. Massa

Uitvallers : 3x
Snelste ronde : Rosberg
Snelste pitstop : Mercedes

Afstand tussen nummer 1 en 2 minder dan 5 sec.

Wentelt Eefje
28 mei 2015, 09:40
GP Canada

Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikkonen
5. Bottas

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 4

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: Ferrari

vrije jongen
28 mei 2015, 15:20
Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikkonen
5. Bottas

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 3

Afstand nr 1 en 2: A

snelste pitstop: Ferrari

Willem2
28 mei 2015, 17:34
Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikkonen
5. Ricciardo

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 4

Afstand nr 1 en 2: A

snelste pitstop: Mercedes

cavediver
4 juni 2015, 09:41
GP Canada

Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race:
1. Rosberg
2. Vettel
3. Massa
4. Raikkonen
5. Bottas

Snelste ronde: Rosberg
uitvallers: 5

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: Ferrari

Big30
4 juni 2015, 18:56
GP Canada

Top 3 kwalificatie
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg


Top 5 Race
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg
4. Massa
5. Bottas

Snelste ronde: Hamilton

Uitvallers: 4

Afstand tussen nr1 en 2: antwoord B, tussen 5 en 10 seconden

Snelste pitstop: Williams

facial
5 juni 2015, 10:16
GP Canada

Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikkonen
5. Bottas

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 3

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: Ferrari

forgetskinnyletsgetfatty
5 juni 2015, 15:15
Top 3 kwalificatie
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Vettel


Top 5 Race
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg
4. Bottas
5. Massa

Snelste ronde: Hamilton

Uitvallers: 3

Afstand tussen nr1 en 2: antwoord B, tussen 5 en 10 seconden

Snelste pitstop: Mercedes

Scrotum
5 juni 2015, 21:11
Top 3 kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel


Top 5 Race
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Vettel
4. Bottas
5. Raikkonen

Snelste ronde: Hamilton

Uitvallers: 2

Afstand tussen nr1 en 2: antwoord A, (minder dan 5 seconden)

Snelste pitstop: Mercedes

suzuki
5 juni 2015, 22:19
GP Canada

Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikkonen
5. Grosjean

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 3

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: Ferrari

Laatbloeier
5 juni 2015, 23:41
GP Canada

Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikkonen
5. Bottas

Snelste ronde:
Hamilton

Uitvallers:
4

Afstand nr. 1 en 2:
B, tussen 5 en 10 seconden

Snelste pitsstop:
Mercedes

Smouse
6 juni 2015, 00:43
Grand Prix van Canada 2015

Top 3 kwalificatie

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel

Top 5 Race

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel
4. Kimi Räikkönen
5. Valtteri Bottas

Snelste Ronde: - Lewis Hamilton
Aantal uitvallers: - 2
Eindtijd tussen de nummers 1 en 2 van de race - Minder dan 5 seconden.
Welk team zal de snelste pitstop afwerken - Ferrari

See ya Smouse

Sphinx
6 juni 2015, 01:02
Top 3 kwalificatie
1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel

Top 5 Race
1. Lewis Hamilton
2. Sebastian Vettel
3. Nico Rosberg
4. Kimi Räikkönen
5. Felipe Massa

Snelste Ronde: - Lewis Hamilton
Aantal uitvallers: - 4
Eindtijd tussen de nummers 1 en 2 van de race - B (tussen vijf en tien seconden)
Welk team zal de snelste pitstop afwerken - Ferrari

uurtje
6 juni 2015, 05:12
Kwalificatie;

1) Hamilton
2) Rosberg
3) Vettel

Race

1) Hamilton
2) Vettel
3) Rosberg
4) Raikkonen
5) Ricciardo

Snelste ronde; Hamilton
Aantal uitvallers; 5
Snelste pitstop; Ferrari
Afstand; c

momentum
6 juni 2015, 06:45
GP van Canada

kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

race:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikonen
5. Bottas

snelste ronde: Hamilton
uitvallers: 5
snelste pitstop: Mercedes
afstand 1 en 2: tussen 5 en 10 seconden

Carlitos
6 juni 2015, 11:42
Top 3 kwalificatie
1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel

Top 5 Race
1. Lewis Hamilton
2. Sebastian Vettel
3. Nico Rosberg
4. Kimi Räikkönen
5. Felipe Massa

Snelste Ronde: Sebastian Vettel
Aantal uitvallers: 3
Eindtijd tussen nummer 1 en 2: A minder dan 5 sec.
Welk team zal de snelste pitstop afwerken: Mercedes

Rehab
6 juni 2015, 15:19
Formule 1 Grand Prix van Canada 2015

Top 3 Kwalificatie:
1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel

Top 5 Race:
1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel
4. Kimi Räikkönen
5. Valtteri Bottas

Snelste ronde: Lewis Hamilton
Uitvallers: 3
Afstand: A
Snelste pitstop: Ferrari

bocariver
6 juni 2015, 17:40
Formule 1 Grand Prix van Canada 2015

Top 3 Kwalificatie:
1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel

Top 5 Race:
1. Lewis Hamilton
2. Sebastian Vettel
3. Nico Rosberg
4. Kimi Räikkönen
5. Romain Grosjean

Snelste ronde: Lewis Hamilton
Uitvallers: 5
Afstand: B
Snelste pitstop: Ferrari

mjgl_39
6 juni 2015, 17:54
Top 3 Kwalificatie:

1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg

Top 5 race:

1. Vettel
2. Raikkonen
3. Bottas
4. Rosberg
5. Perez

Snelste ronde: Vettel

uitvallers: 5

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: Ferrari

Sphinx
8 juni 2015, 18:42
Lewis Hamilton heeft in Canada een snaarstrakke overwinning behaald. Nico Rosberg kon geen moment een serieuze bedreiging vormen voor de Brit en finishte als tweede. Valtteri Bottas werd derde en haalde zo de eerste podiumplaats van het seizoen binnen voor Williams. Max Verstappen moest als negentiende aan de race beginnen en kwam na een safety car-loze wedstrijd als vijftiende aan de finish.

http://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/326562/hamilton-haalt-zijn-gram-in-canada-verstappen-vijftiende/

Deze racebeerjury is halverwege de race in slaap gevallen. Lange zaterdagavond bij Babylon, leuke Superbike en BTCC races en het contrast met de saaiste race in Canada sinds jaren deden me de das om. De race zelf was in het begin wel ok. Vettel die veel terrein goed te maken had, Massa die een paar leuke duels uitvocht en Kimi die een podium verspeelde met een domme spin. Maar de tweede helft lag alles vast en gebeurde er niets bijzonders meer tot de finish. Grosjean's domme botsing met Will Stevens kreeg ik nog mee en ik vraag me werkelijk af of hij nou echt geloofde dat hij de wereld wijs kon maken dat Stevens de schuldige in dat akkefietje was.

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQKkOoHT-QU76_WkR6YDMk-cQ-yBvXy2UOhug90_fVhbApRRkN2

Eén ding valt me wel op, als je dit seizoen motorupdates introduceert, bijt je dat meteen. Renault's update in Barcelona mislukte, Ferrari zag Vettel met falende ERS wegvallen in de quali en Honda's speciale turborecept is net zo succesvol als Renault in de jaren 70, HELEMAAL NIET dus. Ik kan goed begrijpen dat Fernando Alonso er gek van werd en ik kan nog beter begrijpen dat het voor Mclaren talenten Nick De Vries en Stoffel Vandoorne maar goed is dat ze nog in een opstapklasse rijden, want hier is voorlopig geen eer te behalen.

http://s2.f1zone.net/news/wp-content/uploads/2015/06/89P7575-590x393.jpg

Enfin de uitslag van deze GP:

Top3 Kwali
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Raikkonen

Top5 race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Bottas
4. Raikkonen
5. Vettel

Snelste ronde: Kimi Raikkonen (in zijn woedende inhaaljacht op Bottas, die helaas mislukte)

Uitvallers: Alonso en Button kregen motorpech en Roberto Merhi had eveneens mechanische problemen: drie dus

Afstand nrs. 1 en 2: Hamilton had 2.285 sec op Rosberg, dus antwoord A

Snelste pitstop: Mercedes

Totaalstand is daarmee als volgt:

11993

Mjgl ging voor een gewaagde strategie, maar dat bleek gebakken lucht. Daardoor zet hij de op een na slechtste score van het weekend neer (al deed deze racebeerjury het niet veel beter) en hebben we een nieuwe leider. Wentelt_eefje heeft nu 129pt, mjgl 127pt en ook Carlitos en Rehab staan met 126pt en 122pt in schootsafstand. Een tweede groep begint bij der_lickmeister en loopt door Willem_2. Als het in de F1 niet spannend is, dan maar in de poule.

Sphinx
8 juni 2015, 18:50
Oorspronkelijk had P3 vier wedstrijden moeten tellen, maar de GP van Duitsland is helaas geschrapt. Daarom houden we het bij Canada, Oostenrijk en Engeland. De beste start in deze ronde is hieronder te zien:

11994

Drie man nemen de leiding na deze GP. Rehab, vrije_jongen en facial zetten alle drie de beste score van het weekend neer, dan zes man met 18pt en 2 met 17pt. De volgende race wordt gehouden in mijn favoriete vakantieland van vroeger - Oostenrijk - op het simpelste circuit van allemaal: vroeger Österreichring, daarna Zeltweg, daarna de A1-ring en tegenwoordig de Red Bull Ring. Deelnemers hebben tot de start van de kwalificatie (zaterdag 20 juni omn 14.00u) om hun lijstje voorspellingen door te geven.

der lickmeister
8 juni 2015, 23:00
Gp Oostenrijk
Kwalificatie
1 hamilton
2 rosberg
3 vettel

Race
1 hamilton
2 rosberg
3 vettel
4 raikkonen
5 bottas

Snelste ronde hamilton
Snelste pitstop mercedes
Uitvallers 4
Afstand tussen nr 1 en 2 minder dan 5 sec

Wentelt Eefje
9 juni 2015, 07:19
GP Oostenrijk

Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikkonen
5. Bottas

Snelste ronde: Hamilton

uitvallers: 3

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: Ferrari

Jansen
10 juni 2015, 18:20
GP Austria,

Kwalificatie:

1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Uitslag :
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg
4. Bottas
5. Räikkönen

Snelste pitstop : Mercedes

Uitvallers : 3 x

Snelste ronde : Hamilton

Afstand tussen nummer 1 en 2 : minder dan 5 sec.

Scrotum
10 juni 2015, 20:04
GP Oostenrijk

Top 3 Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikkonen
5. Bottas

Snelste ronde: Raikkonen

uitvallers: 3

Afstand nr 1 en 2: B (meer dan vijf sec)

snelste pitstop: Williams

Laatbloeier
19 juni 2015, 16:23
GP Oostenrijk

Kwalificatie:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Vettel
3. Raikkonen
4. Rosberg
5. Bottas

Snelste ronde:
Hamilton

Uitvallers:
4

Afstand nr. 1 en 2:
A, minder dan 5 seconden

Snelste pitsstop:
Mercedes

Willem2
19 juni 2015, 16:26
GP Oostenrijk

Kwalificatie:

1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Uitslag :
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Bottas
5. Räikkönen

Snelste pitstop : Mercedes

Uitvallers : 4 x

Snelste ronde : Hamilton

Afstand tussen nummer 1 en 2 : minder dan 5 sec.

Big30
19 juni 2015, 16:35
Top3 Kwali
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Raikkonen

Top5 race
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Bottas
4. Raikkonen
5. Vettel

Snelste ronde: Kimi Raikkonen

Uitvallers: 4

Afstand nrs. 1 en 2: antwoord A

Snelste pitstop: Mercedes

cavediver
19 juni 2015, 17:30
Gp Oostenrijk
Kwalificatie
1 hamilton
2 rosberg
3 vettel

Race
1 hamilton
2 rosberg
3 vettel
4 raikkonen
5 bottas

Snelste ronde hamilton
Snelste pitstop mercedes
Uitvallers 4
Afstand tussen nr 1 en 2 minder dan 5 sec

Sphinx
19 juni 2015, 18:26
Kwalificatie
1 Hamilton
2 Rosberg
3 Raikkonen

Race
1 Hamilton
2 Rosberg
3 Bottas
4 Raikkonen
5 Massa

Snelste ronde: Raikkonen
Snelste pitstop: Ferrari
Uitvallers: 4
Afstand tussen nr 1 en 2: (A) minder dan 5 sec

suzuki
19 juni 2015, 18:45
Standaard Voorspelling GP van Oostenrijk



Kwalificatie
1 Rosberg
2 Vettel
3 Raikkonen

Race
1 Hamilton
2 Rosberg
3 Vettel
4 Raikkonen
5 Bottas

Snelste ronde: Rosberg
Snelste pitstop: Ferrari
Uitvallers: 2
Afstand tussen nr 1 en 2: (A) minder dan 5 sec

vrije jongen
19 juni 2015, 19:15
voorspelling GP van Oostenrijk



Kwalificatie
1 Rosberg
2 Hamilton
3 Vettel

Race
1 Rosberg
2 Hamilton
3 Vettel
4 Raikkonen
5 Bottas

Snelste ronde: Hamilton
Snelste pitstop: Ferrari
Uitvallers: 3
Afstand tussen nr 1 en 2: (A) minder dan 5 sec

forgetskinnyletsgetfatty
19 juni 2015, 22:10
Kwalificatie
1 Hamilton
2 Vettel
3 Rosberg

Race
1 Hamilton
2 Rosberg
3 Vettel
4 Raikkonen
5 Perez

Snelste ronde: Rosberg
Snelste pitstop: Ferrari
Uitvallers: 4
Afstand tussen nr 1 en 2: (A) minder dan 5 sec

Smouse
20 juni 2015, 02:17
Grand Prix van Austria 2015

Top 3 kwalificatie

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel

Top 5 Race

1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel
4. Kimi Räikkönen
5. Max Verstappen

Snelste Ronde: - Nico Rosberg
Aantal uitvallers: - 6
Eindtijd tussen de nummers 1 en 2 van de race - Tussen 5 en 10 seconden.
Welk team zal de snelste pitstop afwerken - Ferrari

See ya Smouse

facial
20 juni 2015, 06:51
GP Oostenrijk

Top 3 Kwalificatie:
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Vettel

Top 5 race:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikkonen
5. Maldonado

Snelste ronde: Vettel

uitvallers: 4

Afstand nr 1 en 2: A (minder dan vijf sec)

snelste pitstop: Mercedes

momentum
20 juni 2015, 09:02
GP van Oostenrijk

kwalificatie:
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Vettel

race:
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Raikonen
5. Massa

snelste ronde: Hamilton
uitvallers: 4

afstand 1 en 2: minder dan 5 seconden
snelste pitstop:ferrari

bocariver
20 juni 2015, 12:23
GP van Oostenrijk

kwalificatie:
1. Hamilton
2. Vettel
3. Raikkonen

race:
1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg
4. Raikkonen
5. Bottas

snelste ronde: Hamilton
uitvallers: 3

afstand 1 en 2: B
snelste pitstop:ferrari

Rehab
20 juni 2015, 12:30
Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk 2015

Top 3 Kwalificatie:
1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel

Top 5 Race:
1. Lewis Hamilton
2. Nico Rosberg
3. Sebastian Vettel
4. Kimi Räikkönen
5. Valtteri Bottas

Snelste ronde: Lewis Hamilton
Uitvallers: 4
Afstand: A
Snelste pitstop: Ferrari

mjgl_39
20 juni 2015, 12:31
Kwalificatie:

1. Vettel
2. Hamilton
3. Bottas

Race:

1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg
4. Raikkonen
5. Bottas

snelste ronde: Hamilton
uitvallers: 3

afstand 1 en 2: minder dan 5 seconden
snelste pitstop: Ferrari

uurtje
20 juni 2015, 12:32
Kwalificatie

1) Vettel
2) Hamilton
3) Raikkonen

Race

1) Hamilton
2) Vettel
3) Rosberg
4) Massa
5) Raikkonen

Snelste ronde; Hamilton
Uitvallers; 4
Afstand; b
Snelste pitstop; ferrari

Carlitos
20 juni 2015, 12:40
Kwalificatie:

1. Vettel
2. Hamilton
3. Rosberg

Race:

1. Hamilton
2. Vettel
3. Rosberg
4. Raikkonen
5. Bottas

snelste ronde: Hamilton
uitvallers: 3

afstand 1 en 2: minder dan 5 seconden
snelste pitstop: Mercedes

Wentelt Eefje
21 juni 2015, 14:53
Vanochtend schreef ik nog hoopvol in BRVDM
En dan straks maar eens kijken hoeveel ik uitloop in de F1-poule :tongue: maar daar dachten met name Rosberg en Massa anders over...

Maar eens kijken wat de schade is als Sphinx de rekening heeft opgemaakt is nu het devies en op naar Silverstone en Utrecht...

Sphinx
21 juni 2015, 19:50
Nico Rosberg heeft in Oostenrijk zijn derde overwinning van het seizoen behaald. De Duitser ging bij de start polesitter Lewis Hamilton voorbij voor de leiding in de wedstrijd en kon daarna probleemloos naar de zege rijden. Voor Hamilton zat er niet meer in dan de tweede plaats. Williams-coureur Felipe Massa ging er met de laatste podiumplek vandoor na een langzame bandenwissel voor Sebastian Vettel. Max Verstappen werd achtste en finishte daarmee voor de tweede keer in zijn Formule 1-loopbaan in de punten.

http://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/327142/rosberg-verslaat-hamilton-in-oostenrijk-verstappen-pakt-punten/

De race in Oostenrijk werd bijna onder herfstweer verreden. Dreigende regen hing voortdurend in de lucht, maar viel uiteindelijk pas de morgen voor de kwalificatie. Beide Merc's hadden daar last, zowel Rosberg als Hamilton gingen in hun laatste rondje even van de baan. Maar zoals vanouds startten ze wel op pole en 2. Max deed het goed in die halfnatte omstandigheden door als zevende op de grid te verschijnen.

In de race zelf won Rosberg het belangrijkste duel, de start. De Finse Duitser kon daarna gestaag bij Hamilton weglopen, die zijn eigen glazen ingooide bij de pitstops door de witte lijn aan het eind van de pitstraat te overschrijden. Dat wordt gezien als de F1 variant van een verdrijvingsvlak meepikken en de Brit kreeg er een tijdstraf voor van vijf tellen. Meest opvallende momenten van deze race zaten aan het begin en het eind. In de eerste ronde verloor Kimi zijn auto bij het uitkomen van de Remus en slipte van de baan, waarbij hij Alonso mee opruimde. Beelden hieronder tot de FOM ingrijpt


https://www.youtube.com/watch?v=8ASsaTWmmNc

Na het afscheid van 2 WK's concentreren we ons op Max, die van zeven een goede start had, Bottas in de Remus voorbleef en een tijd als zesde rondreed. Nadat Bottas weer wat was gekalmeerd was de Fin Max weer vlug voorbij, waarna de zevende plaats zijn doel werd. Het werd nog een leuk gevecht met Pastor Maldonado, die op supersofts reed tegen het einde van de race en heel snel inliep. Toch had de Venozolaan zeer veel moeite Max in te halen. Eén keer verdedigde Max goed in Schlossgold, de tweede keer vergallopeerde Maldo zich in de eerste bocht. Driemaal is scheepsrecht, maar vraag niet hoe, kijk zelf maar. Max beëindigde de race in ieder geval keurig als achtste, vier punten scoorde hij er mee. Nico Hulkenberg lijkt wat momentum uit Le Mans mee te nemen. De man uit Emmerich werd zesde op deze baan die de FI's meestal niet zo ligt.


https://www.youtube.com/watch?v=upNLwFSBD9g

Uitslag GP van Oostenrijk

kwalificatie
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel

Race
1. Rosberg
2. Hamilton
3. Massa
4. Vettel
5. Bottas

Snelste ronde: Rosberg gooide er een paar 1:11's uit, de 1:11.235 was de beste.

Uitvallers: voor het eerst weer een flink rijtje van zes:
- Kimi (crash)
- Alonso (crash)
- Stevens (motorpech)
- Button (sensorfout)
- Grosjean (bak stuk)
- Sainz (falend ERS-systeem)

Afstand tussen nr 1 en 2: Dat was aan de finish 3.8sec, maar met de tijdstraf erbij opgeteld van Hamilton is dat 8.8 sec. Antwoord B

Snelste pitstop: Mercedes leek dit in de tas te hebben, maar Hulkenberg heeft zijn pitcrew aangestoken, de mannen van Force India waren vandaag de snelste.

Hetgeen het volgende betekent voor de stand:

12124


En dan straks maar eens kijken hoeveel ik uitloop in de F1-poule

Het antwoord op deze vraag is: Dat valt nog niet tegen. Wentelt_eefje en Rehab hebben namelijk dezelfde puntenaantallen gescoord met 15 punten. Maar Carlitos en Mjgl scoren slecht, dus springt Rehab over die twee heen en behoudt Wentelt_eefje de leiding. Het gat naar Rehab is zeven punten en de rest volgt op slechts een paar punten afstand. Zo'n beetje tot aan deelnemer facial is er nog vanalles mogelijk.