PDA

Volledige versie bekijken : Nederlander wint 'virtueel WK voetbal'



Willem2
10 december 2006, 02:49
Speciaal voor wat Duitse IJsberen :thefinger



Nederlander wint 'virtueel WK voetbal'

AMSTERDAM - De 17-jarige Andries Smit uit Den Haag heeft zaterdag in Amsterdam de FIFA Interactive World Cup 2006 gewonnen.



Dat zei een woordvoerder van de organisatie. Smit is daarmee wereldkampioen virtueel voetballen geworden. Aan de finale namen de 128 beste FIFA-gamers uit 68 landen deel.


Smit won zaterdag met 6-4 van zijn Oostenrijkse tegenstander.


Hij speelde met het Braziliaanse team. De jonge Hagenaar heeft 20.000 dollar aan prijzengeld gewonnen en mag naar het gala dat de wereldvoetbalbond 18 december in Zurich houdt, waar bekend wordt wie wereldvoetballer van het jaar wordt.


De kandidaten zijn de Italiaan Fabio Cannavaro, Zinedine Zidane (Frankrijk) en de Braziliaan Ronaldinho. Cannavaro werd eind november al uitgeroepen tot Europees voetballer van het jaar.


(ANP)

Flurkman
11 januari 2007, 10:19
Overigens zijn het in feite de Belgen die het sterkst virtueel voetballen. Ze spelen overigens volgens een virtuele strategie en spuwen geelgroene virtuele fluimen op het speelveld. Momenteel staan ze trouwens met grote voorsprong virtueel aan de leiding. Tegen de nummer 147 van de wereldrangschikking werd onlangs overigens zeer overtuigend ... gelijkgespeeld.