PDA

Volledige versie bekijken : IJsberen en Voetbal



Big30
1 juli 2009, 18:26
http://www.nu.nl/sport/2033704/advocaat-tekent-bij-belgische-bond.html


De Belgische voetbalbond heeft woensdag eindelijk officieel bekend kunnen maken dat Dick Advocaat bondscoach van de nationale ploeg wordt.

Willi69
1 juli 2009, 20:19
De Belgische voetbalbond heeft woensdag eindelijk officieel bekend kunnen maken dat Dick Advocaat bondscoach van de nationale ploeg wordt.
Ist das nun gut oder schlecht? :rolleyes:

RAUL7
1 juli 2009, 21:48
MADRID - Na Kaká, Cristiano Ronaldo en Raul Albiol heeft Real Madrid ook Karim Benzema vastgelegd voor komend seizoen. De Franse aanvaller komt voor 35 miljoen euro over van Olympique Lyon, zo maakte de Franse club woensdag bekend. Het transferbedrag kan met verschillende bonussen nog oplopen tot ruim 40 miljoen.

Benzema, een 21-jarige Fransman van Algerijnse afkomst, wordt beschouwd als één van de grootste talenten ter wereld. De sterke spits debuteerde bijna vier jaar geleden in het eerste elftal van Olympique Lyon. Na het seizoen 2007-2008 werd Benzema verkozen tot speler van het jaar in Frankrijk. De international werd de afgelopen maanden in verband gebracht met tal van Europese topclubs.

Met de aankoop van Benzema komen de 'zomeruitgaven' van Real Madrid-voorzitter Florentino Perez ruim boven de 200 miljoen euro uit. Door de komst van de spits wordt het perspectief op speeltijd voor onder anderen Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar opnieuw minder.


http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/4302956/__Benzema_35_miljoen_waard__.html?p=18,1

Saruman
2 juli 2009, 08:40
Toch wat surreëel, de bedragen waarmee Madrid goochelt.

200 miljoen € aan aankoopbedrag, en tel daarbij dan nog de astronomische salarissen die deze jongens krijgen. En dat allemaal van een club die virtueel failliet is.

De publieke opinie vindt het blijkbaar allemaal normaal dat 25-jarige jongens miljoenen krijgen uitbetaald om tegen een bal te stampen, terwijl topmanagers onder vuur liggen, en de politici hun loon aan banden willen leggen. (Politici, die overigens zelf vaak ook geen onbeschreven blad zijn wat betreft het correct beheer van overheidsfinanciën, dus waarom zouden zij daar dan iets over te zeggen hebben?).
Ondanks de kredietcrisis en de reddingsoperaties, zijn er in de wereld nog steeds zeer vele goed draaiende bedrijven, die duizenden mensen tewerk stellen, en zeer veel toegevoegde waarde creëren. Dat nu plots alle topmanagers over 1 kam worden geschoren, is volgens mij toch iets te eenzijdig. Real Madrid maakt verlies, en is virtueel failliet, net zoals de meeste andere voetbalclubs in Europa. Heeft iemand zich daar ooit al enige vragen over gesteld?

Saruman is zeker niet tegen het feit dat mensen veel geld kunnen verdienen. Iedereen mag verdienen wat hij of zij waard is.
Maar ik stel me wel vragen bij het feit dat die grote bedragen voor de ene categorie gepikt wordt, en beschouwd als normaal, terwijl het voor een andere categorie beschouwd wordt als een voorbeeld van de graaicultuur.

2 maten en 2 gewichten dus, maar dat is blijkbaar iets van alle tijden, en niet beperkt tot economie.

thesickboy
2 juli 2009, 09:52
... Al die aankopen renderen...

Rendement vertaalt zich (ondermeer)in een bedrijfsresultaat, in het geval van Madrid is dit een structureel verlies....:cool:

Voor de rest deel ik je mening over de kleine Messi... wat een streling voor het oog...

:wink:

Saruman
2 juli 2009, 10:20
Saruman gooit twee dingen door mekaar.
Ten eerste heb je de club, die dat geld nooit los krijgt van de bank als het niet zou opbrengen. Saru slaat de bal dus lelijk mis, en dat is duidelijk een penalty. Al die aankopen renderen.


Ach, als ie maar geen voetballer wordt, ze schoppen hem misschien halfdood. Maar liever dat nog, dan een bord van zijn kop voor een zakenman, want daar wordt ie alleen maar slechter van....



Of al die aankopen renderen, zal de toekomst uitwijzen. Real hoopt dat alvast ....
Aangezien de meerderheid van de Europese voetbalclubs structureel verlieslatend zijn, is het blijkbaar niet zo vanzelfsprekend om een winstgevend transfertbeleid te voeren.
Dat is een constatering, geen mening.

Mijn post ging over het feit, dat de ene categorie van mensen exorbitante salarissen krijgt van clubs/bedrijven die structureel verlies maken, en dat dit door de goegemeente als normaal wordt beschouwd, terwijl een andere categorie van mensen, die verantwoordelijk is voor miljarden omzet en winst, en de tewerkstelling van duizenden mensen, getypeerd wordt als graaiende havikken, en waar iedereen schande over spreekt.

Uiteraard is voetbal ook een business geworden, dus clubs gaat het al lang niet meer om de sport alleen, en de Europese topclubs worden gerund als grote bedrijven (of zouden zo toch gerund moeten worden).

Ik vind dus niet dat ik de bal missla, maar misschien interpreteert RPL mijn post anders dan ik zelf.:eek:

Wat betreft "Jimmy" (http://www.youtube.com/watch?v=P71bbUYDFpQ):cool:, dat vind ik wel een geweldig nummer. Dit geheel terzijde.

Willem2
2 juli 2009, 11:21
Er zijn toch tientallen clubs in Europa die iedere keer dreigen failliet te gaan en dat dan een overheid/gemeente weer ingrijpt en weer geld verstrekt. Vaak zonder enige kennis van zaken en alleen maar omdat het zogenaamde algemeen belang belangrijker is. Geef de mensen brood en spelen. Zie daarvoor in nederland o.a. Vitesse, FC Utrecht, Den Haag en ga zo maar door.
Ook Madrid heeft al vele malen steun gekregen van de stad Madrid.

:wink:

RAUL7
2 juli 2009, 11:38
Hulp hebben ze inderdaad gehad maar dat was nog voor de tijd van Perez en al die dure aankopen. De schulden die ze hadden zijn nog van in de tijd toen Lorenzo Sanz voorzitter was.




Een paar voorbeelden die ik nog gevonden heb;

Real Madrid krijgt 1,1 miljard euro voor tv-rechten (alleen in Spanje :eek:)

MADRID - Real Madrid verkoopt de tv-rechten voor zijn wedstrijden van de volgende zeven seizoenen aan het Spaanse productiehuis Mediapro voor een recordbedrag van 1,1 miljard euro. Dat maakte de Spaanse voetbalclub maandag bekend.

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=dmf20112006_084



Real Madrid weer rijkste voetbalclub ter wereld

Donderdag 12 Februari 2009

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Spaanse voetbalclub Real Madrid is de rijkste voetbalclub ter wereld, zo bijkt uit onderzoek van Deloitte & Touche donderdag.

De 'Koninklijken' boekten een omzet van EUR365,8 miljoen in het seizoen 2007-2008. Ook een seizoen eerder prijkte Real bovenaan de lijst.

http://www.beurs.nl/nieuws/artikel.php?id=284106&taal=NL

Saruman
2 juli 2009, 12:19
Ben ik zo dom?

Maar Saru, ik begrijp je posting heel erg goed. Alleen vind ik het een groot veschil tussen handel in "voetbalhoeren" en onze "vriendinnetjes".
Die voetbalhoertjes worden er rijk van, onze vriendinnetjes blauw.
Je moet appelen met appelen vergelijken.



erpee :wink:

Ik vraag me af of rpl wel gelezen heeft wat ik heb geschreven.
Over onze vriendinnetjes heb ik niks, maar dan ook niks gezegd in mijn 2 vorige posts in deze thread. :hammer:

Hetgeen ik schreef, gaat daar helemaal niet over.
Ik zal het geen derde keer herhalen, en laat het hierbij.

Een fijne vakantie gewenst aan iedereen :wink:

Picasso 1
2 juli 2009, 14:59
Volgens de redenering van Saruman kun je ook stellen dat een groot gedeelte van de ijsberen hier virtueel failliet is. Door onze hypotheken hebben we immers een jarenlange hoge schuld.

Real Madrid heeft die hoge transfersommen niet in kas. Die worden geleend bij de bank. De bank zal enkel en alleen zoveel geld uitlenen als ze overtuigd zijn dat ze het hele bedrag aangevuld met rentewinst gaan terug krijgen. Ondernemingsplannen, contracten, garanties, verzekeringen en eventuele onderpanden worden door de bank uitgebreid beoordeeld en als ze er brood in zien lenen ze uit. Het feit dat ze dat geld uitlenen houdt in dat ze het als een gezonde operatie beschouwen waar winst in zit.

In de voorbeelden die Willem2 aanhaalt gaat het vaak om clubs die hun spelers salarissen niet meer kunnen betalen. Juist deze clubs krijgen geen leningen van de bank omdat ze 'ongezond' zijn en dan is het enige alternatief iedereen wegsturen of geholpen worden door de gemeente. Gemeentes geven overigens niet zomaar geld weg, het zijn vaak leningen met gunstige voorwaarden, waarbij vroeg of laat dat geld weer terug moet vloeien (tenzij een club alsnog failliet gaat en dat is het risico voor zo'n gemeente).

Verder denk ik dat het besteden van zulke hoge rendabele bedragen erg positief is voor de economie. Hoe meer we met zijn allen besteden, hoe meer economische activiteit er ontstaat. In het geval van Real Madrid worden nu door verschillende partijen winst gemaakt (banken, verzekeringsmaatschappijen, media, de overheid (inkomstenbelasting), Real Madrid zelf, Manchester United,......). Dat is goed voor die bedrijven, hun werknemers alsook het investeringsklimaat en draagt dus bij, juist in deze slechte tijden, aan economische groei.

Zakkenleger
2 juli 2009, 15:46
Volgens de redenering van Saruman kun je ook stellen dat een groot gedeelte van de ijsberen hier virtueel failliet is. Door onze hypotheken hebben we immers een jarenlange hoge schuld.

...

Wartaal, Picasso, tegenover die schulden staan zekerheden nl een huis.

Pas als een huis minder waard wordt dan de executiewaarde (=waarde bij gedwongen verkoop) bij afsluiten van de hypotheek, en er geen andere bezittingen zijn die samen met de huisopbrengst de uitstaande schuld dekken, is iemand technisch failliet. Wel wat genuanceerder schrijven hoor, voor je het weet is er ruzie ;).

Picasso 1
2 juli 2009, 15:51
De publieke opinie vindt het blijkbaar allemaal normaal dat 25-jarige jongens miljoenen krijgen uitbetaald om tegen een bal te stampen, terwijl topmanagers onder vuur liggen, en de politici hun loon aan banden willen leggen.
..............
Maar ik stel me wel vragen bij het feit dat die grote bedragen voor de ene categorie gepikt wordt, en beschouwd als normaal, terwijl het voor een andere categorie beschouwd wordt als een voorbeeld van de graaicultuur.

2 maten en 2 gewichten dus, maar dat is blijkbaar iets van alle tijden, en niet beperkt tot economie.

De topmanagers die onder vuur liggen zijn managers die bezuiniginsmaatregelen nemen ten koste van de CAO's van hun werknemers en ondertussen zelf geen pas op de plaats maken en zich verder verrijken met allerlei bonussen. Ook staan topmanagers onder druk die overheidssteun krijgen en een gedeelte van die steun gebruiken om persoonlijk er op vooruit te gaan (hoge vertrekpremies, etc.).

Bij een voetbalclub zijn het juist de werknemers/specialisten die hoge salarissen krijgen en niet een topmanager die zijn werknemers uitbuit. Het gaat om contracten die uit onderhandelingen zijn voortgevloeid en gerespecteerd dienen te worden. Ze leggen anderen geen bezuinigingsmaatregelen op. In slechtere clubtijden hebben overigens voetballers weleens pas op de plaats gemaakt door af te zien van bonussen.

Voetballers met topmanagers vergelijken is inderdaad appels met peren vergelijken.

Picasso 1
2 juli 2009, 16:01
Wartaal, Picasso, tegenover die schulden staan zekerheden nl een huis.


Denk je echt dat tegenover de bankschulden van een voetbalcub geen zekerheden staan? Gaan banken bij een schuld van 300.000 euro zich veel meer indekken dan tegenover een schuld van 200 miljoen? :eek:
Wie spreekt er nou wartaal uit, beste zakkenleger?

Spelers hebben ook een marktwaarde alsook het stadion van zo'n grote club. Daarnaast worden vaak dure verzekeringen geeist ivm eventuele blessures die de marktwaarde van een speler verlagen. Dan heb ik het nog niet eens over de contracten met derden waarmee een bepaalde inkomstenstroom gedurende een x aantal jaren wordt verzekerd.

Zakkenleger
2 juli 2009, 16:03
...
Wie spreekt er nou wartaal uit, beste zakkenleger?

...

Jij, dat schreef ik toch? En nog onderbouwd ook. Even (goed) lezen misschien? :D

Big30
2 juli 2009, 16:07
De bank zal enkel en alleen zoveel geld uitlenen als ze overtuigd zijn dat ze het hele bedrag aangevuld met rentewinst gaan terug krijgen.

:D:D:D

Volkomen gelijk! Je wel eens afgevraagd wat de reden is dat we nu een Financial Crisis hebben? Wel eens van Fortis Bank, Icesafe etc. gehoord??

:D:D:D


Real Madrid is zo’n club waar een bewindvoerder of curator eigenlijk orde op zaken zou moeten stellen. Een monument van een club, al 27 maal kampioen in eigen land. Sinds het begin van het Europese toernooi voor landskampioenen, in 1956, is de club acht keer met de befaamde ‘cup met de grote oren’ ervandoor gegaan, een absoluut record. Financieel gezien gaat het ‘de Koninklijken’ minder voor de wind. De schuld van de club wordt geraamd op 550 miljoen gulden. Daar moeten sowieso jaarlijks vele tientallen miljoenen aan rente over worden betaald. Om die schuld kwijt te raken zou de club tien jaar lang minstens de halve finale van de Champions League moeten bereiken en alle inkomsten gebruiken om af te lossen.

Real Madrid is de ongezondste van de vier clubs die deze week de eerste halve-finalewedstrijden van de Champions League speelden. Naast titelverdediger Real is ook de andere finalist van vorig jaar, Valencia, er weer bij. FC Bayern München en Leeds United completeren het kwartet. Komende week vinden de returnwedstrijden plaats. In het prestigieuze San Siro-stadion in Milaan vindt op 23 mei de finale plaats. Het kampioenentoernooi heeft met negenhonderd miljoen gulden het hoogste prijzengeld dat in de voetbalwereld valt te verdienen. Titelverdediger Real Madrid verdiende vorig jaar ruim 36 miljoen gulden in de Champions League.

Virginie Lannevere, een analiste die vanuit Londen voor de Britse effectenbank HSBC Securities de voetbalsector volgt, heeft een duidelijk oordeel: “Een voetbalclub moet eigenlijk een balans zonder vreemd vermogen hebben. Rentelasten zijn vaak redelijk op te brengen zolang alles meezit, maar in mindere periodes moet je de club ook overeind kunnen houden.”

Een club als Real Madrid kan het met veel kunst- en vliegwerk nu nog uitzingen, maar wat gebeurt er als het team een seizoen buiten de Champions League valt of snel uitgeschakeld wordt? Ze hebben een budget dit jaar van 427 miljoen gulden. Daarvan gaat naar schatting van sectoranalisten tussen de tien en achttien procent op aan rentebetalingen. Zonder inkomsten uit Europees voetbal wordt dat heel moeilijk op te brengen. Stijgende rente is een ander gevaar dat op de loer ligt.

Hoe Real zijn schulden precies financiert, is niet bekend. Waarschijnlijk zijn er sterke financiële partijen die zich garant stellen, suikeroompjes die de club een warm hart toedragen en zeer coulante voorwaarden stellen. Zo werd de aankoop van Luis Figo voor een belangrijk deel gefinancierd door het Spaanse Telefónica. Als de club obligaties moest uitgeven om aan kapitaal te komen, dan zouden die diep in de junk-categorie zitten. Rentepercentages van vijftien procent zijn dan normaal.

Ter verduidelijking de analyse is wat gedateerd, momenteel bedraagt de schuld van de Koninklijke nog maar 360 MEuro.

Als RM in de Nederlandse of Duitse Competitie had gespeeld hadden ze geen licentie gekregen. Competitie vervalsing heet zo iets. Dit even los van de absurditeit van de transfer bedragen en het jaarloon van de voetballers in kwestie.

:wink::wink:

Picasso 1
2 juli 2009, 16:25
:D:D:D

Volkomen gelijk! Je wel eens afgevraagd wat de reden is dat we nu een Financial Crisis hebben? Wel eens van Fortis Bank, Icesafe etc. gehoord??

:D:D:D


Heb je weleens gehoord van de luchtballon mbt de waarde van aandelen?
Ons geld bij de bank steekt de bank in beleggingen. Toen die luchtballon uit elkaar spatte (mede door mensen zoals Madoff), daalde de waarde van die beleggingen en daarmee het vermogen bij de banken. Dit staat los van het uitlenen van geld waarbij erg sterke garanties en zekerheden worden geeist.




Ter verduidelijking de analyse is wat gedateerd, momenteel bedraagt de schuld van de Koninklijke nog maar 360 MEuro.

Als RM in de Nederlandse of Duitse Competitie had gespeeld hadden ze geen licentie gekregen. Competitie vervalsing heet zo iets. Dit even los van de absurditeit van de transfer bedragen en het jaarloon van de voetballers in kwestie.

:wink::wink:

Je geeft hier selectief onvolledige informatie. Een club heeft niet alleen schulden, maar ook bezittingen (net zoals jij en ik). Zoek maar ergens de waarde van hun vermogen op en presenteer dan het volledige plaatje ;).

Elk bedrijf heeft in zijn balans een debet en een credit kant en aan de credit kant bestaan er nauwelijks bedrijven zonder Vreemd Vermogen. Ace2 die kan je het vast wel allemaal uitleggen :rofl:

PS De schuld van de Nederlandse overheid is vele en vele malen hoger en blijft desondanks staatsobligaties uitgeven :cool:

Zakkenleger
2 juli 2009, 16:48
Heb je weleens gehoord van de luchtballon mbt de waarde van aandelen?
Ons geld bij de bank steekt de bank in beleggingen. Toen die luchtballon uit elkaar spatte (mede door mensen zoals Madoff), daalde de waarde van die beleggingen en daarmee het vermogen bij de banken. Dit staat los van het uitlenen van geld waarbij erg sterke garanties en zekerheden worden geeist.

...

Wederom een onvolledig verhaal. Banken verdienen geld door geld van spaarders uit te lenen aan mensen / bedrijven die geld nodig hebben.

Lees eens wat over 'sub prime mortgages' en zo als je het over zekerheden hebt ;).

Daarnaast hebben banken investeringsafdelingen die vooral geld van anderen beleggen, en niet hun eigen geld. Wel is het zo dat banken (bij voorkeur zo kort mogelijk) aandelen als onderpand voor kredieten aanvaarden. En die dan zsm slijten aan hun reguliere klanten.

Banken zijn vooral risicomijdende instellingen, maar ook daar gaat het wel eens mis, als de hebzucht te groot wordt.

Big30
2 juli 2009, 16:50
Je begrijpt het punt duidelijk niet. Banken hebben in het verleden zoals is gebleken onterecht leningen verstrekt en dat doen ze nu nog steeds.
Een huis is een relatief sterk onderpand een speler die geblesseerd of uit vorm of uit de gratie kan raken niet. Dit risico is financieel ook niet afgedekt en de Spaanse banken doen hier vrolijk aan mee.

In Duitsland mag een speler niet met vreemd vermogen worden gefinancieerd wel de bouw van een stadion. Lijkt me ook iets gezonder :D!

RM heeft een schuld van 360 Meuro. In Nederland en Duitsland is een club dan failliet. In de Zuidelijke landen wordt creatief omgegaan met de balans :D. Daar is nu een UEFA werkgroep voor in het leven geroepen om hier een einde aan te maken.

(ik lijk ZL wel,zeg die zegt ook altijd dat je het niet hebt begrepen en beter moet lezen :p)

Picasso 1
2 juli 2009, 17:02
Wederom een onvolledig verhaal. Banken verdienen geld door geld van spaarders uit te lenen aan mensen / bedrijven die geld nodig hebben.

Lees eens wat over 'sub prime mortgages' en zo als je het over zekerheden hebt ;).

Daarnaast hebben banken investeringsafdelingen die vooral geld van anderen beleggen, en niet hun eigen geld. Wel is het zo dat banken (bij voorkeur zo kort mogelijk) aandelen als onderpand voor kredieten aanvaarden. En die dan zsm slijten aan hun reguliere klanten.

Banken zijn vooral risicomijdende instellingen, maar ook daar gaat het wel eens mis, als de hebzucht te groot wordt.

Beleggingshypotheken dus waarvan de waarde zakte door een stagnerende huizenmarkt. Het probleem is dus het insteken van geld in beleggingen en vervolgens door waardedalingen vele miljarden moeten afschrijven.

Je spreekt overigens je eerste stelling tegen waarbij je uitgaat van de grote zekerheid bij hypotheken met een huis als onderpand/zekerheid tegenover itt de leningen aan Real Madrid.
Het is zowaar gezonder voor een bank geld te lenen aan Real Madrid dan in de vorm van een beleggingshypotheek aan huizenkopers.

Picasso 1
2 juli 2009, 17:11
Een huis is een relatief sterk onderpand een speler die geblesseerd of uit vorm of uit de gratie kan raken niet. Dit risico is financieel ook niet afgedekt en de Spaanse banken doen hier vrolijk aan mee.


Een sponsorcontract mbt een speler aangevuld met een kredietverzekering is een garantie voor een bank. Of de sponsor betaalt conform de contractuele afspraak of de kredietverzekeraar betaalt en neemt incassomaatregelen bij de contractant. Zeer sterke garantie voor een bank lijkt me.
Als spaanse banken minder risicomijdend zouden zijn dan de nederlandse banken dan zou Banco Santander nu iets grotere problemen moeten hebben dan ABNAMRO/Fortis :rofl:. Ik ben benieuwd of er in Nederland nog meer banken genationaliseerd zullen moeten gaan worden (ING bijvoorbeeld)

Het huis is alleen maar een sterk onderpand wanneer het goed gaat in de wereld (eigenlijk heb je dan niet eens een onderpand nodig want de meesten gaat het voor de wind). Bij economische problemen op wereldschaal zoals nu het geval is staat de waarde van die onderpand zwaar onder druk en in verschillende landen neemt hij af. Het huis is dan een minder sterk onderpand dan de garanties/zekerheden van een lening aan Real Madrid



RM heeft een schuld van 360 Meuro. In Nederland en Duitsland is een club dan failliet.

Heb je het bericht van Raul goed gelezen of vertrouw je Deloitte en Touche niet? ;)




Real Madrid weer rijkste voetbalclub ter wereld

Donderdag 12 Februari 2009

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Spaanse voetbalclub Real Madrid is de rijkste voetbalclub ter wereld, zo bijkt uit onderzoek van Deloitte & Touche donderdag.

De 'Koninklijken' boekten een omzet van EUR365,8 miljoen in het seizoen 2007-2008. Ook een seizoen eerder prijkte Real bovenaan de lijst.

http://www.beurs.nl/nieuws/artikel.php?id=284106&taal=NL

Picasso 1
2 juli 2009, 17:37
Als RM in de Nederlandse of Duitse Competitie had gespeeld hadden ze geen licentie gekregen.

Dat merk ik aan de resultaten van Nederlandse en Duitse clubs in Europa :rofl:

Big30
2 juli 2009, 17:41
Heb je het bericht van Raul goed gelezen of vertrouw je Deloitte en Touche niet? ;)

Nee Spaanse banken en accountants vertrouw ik niet! Jij wel :D:D:D???

http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article647718.ece/Schulden_veroorzaken_crisis_bij_Real_Madrid


Schulden veroorzaken crisis bij Real Madrid

ANP
bijgewerkt op 15 januari 2009 22:28

Vijf weken voor de start van de Spaanse voetbalcompetitie heerst een grote chaos bij landskampioen Real Madrid. De club, die kampt met een schuld van tenminste 400 miljoen gulden, dreigt zelfs te worden teruggezet naar de tweede Liga.

ANP

En hieronder genoemde Spanjaarden vertrouw ik voor geen stuiver :D:D:D,


Schuld van Real Madrid naar 575 miljoen gulden

Reuters
bijgewerkt op 20 januari 2009 12:19

- Real Madrid heeft een schuld van 575 miljoen gulden. Dat beweert Florentino Perez, kandidaat voor het voorzitterschap van de Spaanse voetbalclub. De huidige preses Lorenzo Sanz zei onlangs dat de schuldenlast 'slechts' 250 miljoen bedraagt. De beide bouwmagnaten vechten een nek-aan-nekrace uit in de strijd om de leiding van de winnaar van de Champions League.

Picasso 1
2 juli 2009, 17:47
Nee Spaanse banken en accountants vertrouw ik niet! Jij wel :D:D:D???

http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article647718.ece/Schulden_veroorzaken_crisis_bij_Real_Madrid

Ik vertrouw jouw links niet. Die van Raul is van 2009 en die van jou is van 1995 :thefinger

Big30
2 juli 2009, 17:50
Ik vertrouw jouw links niet. Die van Raul is van 2009 en die van jou is van 1995 :thefinger

Om exact te zijn van 15 januari 2009 en 20 Januari 2009 :thefinger:thefinger!

:wink::wink:

Picasso 1
2 juli 2009, 17:51
Om exact te zijn van 15 januari 2009 en 20 Januari 2009 :thefinger:thefinger!

:wink::wink:

Lees je eigen link maar. Er staat: Gepubliceerd op 29 juli 1995 00:00, bijgewerkt op 15 januari 2009 22:28. Een volkskrant bericht uit 1995 :bowlol:. In dat bericht gaat het om voorzitter Mendoza, die arme man is allang overleden.

Big30
2 juli 2009, 18:15
Lees je eigen link maar. Er staat: Gepubliceerd op 29 juli 1995 00:00, bijgewerkt op 15 januari 2009 22:28. Een volkskrant bericht uit 1995 :bowlol:. In dat bericht gaat het om voorzitter Mendoza, die arme man is allang overleden.

Mea Culpa! Dus in 1995 had men ook al een torenhoge schuld net als nu :D:thefinger!

Nog wat leesstof!

http://www.trouw.nl/nieuws/sport/article2789952.ece/De_basisregels_van__rsquo_probleemgebied_Real_Madr id_rsquo__.html


Een aantal jaar geleden leerde een Spaanse collega me de basisregels van ’probleemgebied Real Madrid’, zoals hij de club noemde. Zijn eerste opmerkingwas: jullie niet-Spanjaarden snappen deze materie niet en het valt ook niet uit te leggen.


Bij Banesto bestond een ongeschreven regel: schulden van Real Madrid zijn onbespreekbaar en niet op korte termijn invorderbaar. Real betaalt terug als de club dat wenst.

In Spanje is zo’n situatie gecreëerd dat Banesto niet meer durft te vorderen omdat het totale failliet van de club dan duidelijk wordt. Politiek-sociaal durft niemand daar zijn handen aan te branden..

Ik vroeg hoe dat dan verder ging en de Spanjool vertelde: ,,Dat wordt kwijtschelden en andere listige trucs. Op die manier kunnen die voorzitters ook bestaan, want in een ander land zouden ze direct opgepakt worden voor malversaties met geld van anderen.”

Nu weer zo’n ijdele man, Florentino Perez, de geldkraan heeft open gezet, denk ik terug aan dat gesprek met die Spanjool. Ja, hij haatte dat systeem, maar het was onderdeel van het sociale bestaan in zijn land. Ertegen ageren zou hem ook minpunten bij de club opleveren.

:wink::wink:

Picasso 1
2 juli 2009, 18:38
Nou, lekkere betrouwbare bronnen voer jij aan, zucht. Een catalaanse journalist en Barca fan die Real Madrid zwart maakt bij Mart Smeets . En dat vind jij veel betrouwbaarder dan een onderzoek van Deloitte en Touche? :eek:
Zie dit politiek citaat van die relnichterige catalaan: "Maar omdat Castilië constant de bovenliggende partij in Spanje wil zijn, kan dit alles gebeuren."
En bovendien wordt benadrukt 'een aantal jaren geleden'. In 1995 waren zelfs de accountantskantoren het over eens dat Real negatief in de cijfers stond. Anno 2009 wordt Real Madrid vanuit een onderzoek door een zeer gerenommeerde accountantskantoor als rijkste voetbalcub van de wereld genoemd.


Oh ja, wist je dat Balkenende niet deugt? Luister goed wat mede-nederlanders zoals Femke Halsema en Geert Wilders allemaal over hem roepen :rofl:

Big30
2 juli 2009, 19:31
Anno 2009 wordt Real Madrid vanuit een onderzoek door een zeer gerenommeerde accountantskantoor als rijkste voetbalcub van de wereld genoemd.



Klopt niet! RM is de club met de hoogste inkomsten, dat klopt weer wel.

Het enige wat dit weergeeft is dat de merk naam Real Madrid op zich een sterke is en dat er aan de inkomsten kant veel geld binnenkomt!

Het is het accountants kantoor zelf die de info ook al meteen relativeert!
We have not performed any verification work or audited any of the information contained in the clubs’ financial statements or other sources for the purpose of the publication.


http://www.deloitte.com.mt/dtt/press_release/0,1014,cid%253D247191,00.html

Lees: de info is niet gecorrigeerd voor creatief boekhouden een bekende praktijk van de Koninklijke om te kunnen overleven tegen de Catalaanse overmacht :D!



Oh ja, wist je dat Balkenende niet deugt? Luister goed wat mede-nederlanders zoals Femke Halsema en Geert Wilders allemaal over hem roepen :rofl:

Dat Balkende niet deugt hoeft geen betoog. Is inmiddels als een vast onderdeel van de leerstof op elke Middelbare school. Mee eens :D!

OK nu stop ik maar :D:D:D!

Picasso 1
2 juli 2009, 20:20
OK nu stop ik maar :D:D:D!

Ik vrees alleen dat Raul7 verder zal gaan waar wij gestopt zijn :D

Big30
2 juli 2009, 20:22
Ik vrees alleen dat Raul7 verder zal gaan waar wij gestopt zijn :D

Of jij of R7 moesten happen, heb jij al voldoende gedaan :D:D:D!

Wachten is nu op R7!

CU,
Big30

Picasso 1
2 juli 2009, 20:27
Of jij of R7 moesten happen, heb jij al voldoende gedaan :D:D:D!


En ik kwam er met een glanzende overwinning uit.
Viel me een beetje tegen de magere weerstand die jij tegenover stelde :D.
De krachtsverhouding was net zoiets als Real Madrid - PSV :rofl:

Big30
2 juli 2009, 22:35
En ik kwam er met een glanzende overwinning uit.
Viel me een beetje tegen de magere weerstand die jij tegenover stelde :D.
De krachtsverhouding was net zoiets als Real Madrid - PSV :rofl:

Dat siert je P1, je toont je een ware verliezer! Compliment :D!

Ach weer zo'n inkoppertje :p, 1988 Real Madrid - PSV 1-1 het jaar dat we de Cup met de grote oren wonnen en de Koninklijke uitschakelden in de 1/2 finales.

http://www.youtube.com/watch?v=LHQK0WjL1uA

:wink::wink:

(Brengt me op een idee nl. het mooiste doelpunt ooit gescoord! Nr.1 natuurlijk Marco maar nummer 2 Maradonna of Romario? )

De kenner weet natuurlijk welke doelpunten in bedoel!

Zakkenleger
2 juli 2009, 23:04
...
(ik lijk ZL wel,zeg die zegt ook altijd dat je het niet hebt begrepen en beter moet lezen :p)



...
Je spreekt overigens je eerste stelling tegen waarbij je uitgaat van de grote zekerheid bij hypotheken met een huis als onderpand/zekerheid tegenover itt de leningen aan Real Madrid.
Het is zowaar gezonder voor een bank geld te lenen aan Real Madrid dan in de vorm van een beleggingshypotheek aan huizenkopers.

Picasso is de weg kwijt (haalt feiten, ZL en Big30 door elkaar), Big30 zit in een identiteitscrisis, ZL discussieert in een voetbaldraadje waar hij een bloedhekel aan heeft,

ERPEE KOM TERUG! WE KUNNEN NIET ZONDER JE!!!! HELP!!!

:rofl::rofl::rofl:

Picasso 1
2 juli 2009, 23:54
ERPEE KOM TERUG! WE KUNNEN NIET ZONDER JE!!!! HELP!!!


Kwestie van gambas gaan eten op de camping :D

Picasso 1
2 juli 2009, 23:59
(Brengt me op een idee nl. het mooiste doelpunt ooit gescoord! Nr.1 natuurlijk Marco maar nummer 2 Maradonna of Romario? )

De kenner weet natuurlijk welke doelpunten in bedoel!

Jij bent geen kenner. De mooiste is deze en notabene door een speler van Real Madrid. Zelfs jouw mede landgenoot Leo Beenhakker was het daarover eens:

http://www.youtube.com/watch?v=IDakJ9xCK-g

RAUL7
3 juli 2009, 10:02
Real Madrid heeft al lang zijn zinnen gezet op Franck Ribéry. Bayern München ziet een transfer echter niet zitten, maar nu heeft de middenvelder voor het eerst openlijk gezegd dat hij graag naar Real wil.

Ribéry hield zich gisteren op de eerste training bij de Duitse club op de vlakte. Maar aan de sportkrant L'Equipe sprak de Fransman duidelijke taal. "Ik heb beslist, ik wil vertrekken. Het wordt Real of niets, maar ik wil snel een gesprek met de club", aldus Ribéry.

Vanochtend liep Ribéry zelfs weg op de training. Coach Louis van Gaal maande hem twee keer aan te blijven, maar dat was tevergeefs. Aan de pers verklaarde Ribéry dat hij wegging omdat hij een blaar heeft.


http://www.hln.be/hln/nl/1298/Bundesliga/article/detail/914177/2009/07/02/Ribery-Ik-wil-voor-Real-spelen.dhtml

Stiffmaster
6 juli 2009, 10:28
AMSTERDAM - Voor Jeroen Verhoeven gaat de degradatie naar de Jupiler League mogelijk toch niet door. De keeper van Volendam heeft de mogelijkheid om terug te keren naar Ajax.

Verhoeven (29) is in Amsterdam opgeleid en kan de plek van Dennis Gentenaar overnemen, die naar VVV vertrok.

Volgens het AD is Verhoeven de geroutineerde keeper die bij Ajax als derde doelman achter Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer kan fungeren.

Sinouh
Telesport meldt echter dat Khalid Sinouh de beoogde derde keeper kan worden. De voormalige sluitpost van AZ kent Martin Jol van zijn periode bij RKC en HSV.

De transfervrije Sinouh zou volgens de krant wel open staan voor de Amsterdammers.

RAUL7
6 juli 2009, 13:42
In Colombia heeft een voetballer een ontgoochelde supporter doodgeschoten. Aanvaller Javier Florez was gisteren met de auto op weg naar huis, toen hij herkend werd door enkele supporters van zijn club Atletico Junior de Barranquilla.

Het groepje jonge mannen wees Florez aan als de schuldige voor de recente nederlaag tegen Once Caldas, in de beslissende wedstrijd voor de titel, en dat kwam hard aan bij de speler.

Na enkele verwijten heen en weer stapte Florez uit zijn auto. Hij nam een wapen uit zijn handschoenkastje en vuurde op het groepje. Eén supporter werd daarbij dodelijk getroffen door twee kogels. Meteen na het schietincident sloeg Florez op de vlucht, maar even later gaf hij zich zelf aan. Volgens getuigen was Florez onder invloed.


http://www.hln.be/hln/nl/950/Buitenlands-Voetbal/article/detail/918437/2009/07/06/Colombiaanse-voetballer-schiet-ontevreden-fan-dood.dhtml

RAUL7
14 juli 2009, 22:32
Andre 'Andreia' Albertini, een van de drie transseksuele prostituees die Ronaldo vorig jaar in een hotelkamer uitnodigde, is gestorven aan aids. Volgens de moeder van Albertini liep hij het hiv-virus op in 2006, waardoor Andre dus ook drager was tijdens zijn ontmoeting met de Braziliaanse spits.

Força Ronaldo!
De cynische Braziliaanse voetbalfans lieten de dood van Albertini niet zomaar voorbijgaan. Fans van Gremio maakten het filmpje (http://www.youtube.com/watch?v=-fqKYw2hIf0&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Ehln%2Ebe%2Fhln%2Fnl%2F950% 2FBuitenlands%2DVoetbal%2Farticle%2Fdetail%2F92955 5%2F2009%2F07%2F14%2FTransseksueel%2Dhoertje%2Dvan %2DRonaldo%2Dsterft%2Daan%2Da&feature=player_embedded)voor de match van zondag tussen Gremio en het Corinthians van Ronaldo. Op de vlag staat te lezen 'Força Ronaldo!' (Doe zo voort, Ronaldo), waarna er nog enkele beelden met Photoshop bewerkt zijn waarop te zien is hoe Andreia pronkt met een shirt van Ronaldo. Gremio won de match overigens met 3-0.

Honderd travestieten
Het verhaal met de travestieten blijft Ronaldo achtervolgen. Gisteren brachten we al het nieuws dat de fans van Flamengo Ronaldo in augustus op de luchthaven van Rio zullen opwachten samen met honderd travestieten.


http://www.hln.be/hln/nl/950/Buitenlands-Voetbal/article/detail/929555/2009/07/14/Transseksueel-hoertje-van-Ronaldo-sterft-aan-aids.dhtml

Willem2
24 juli 2009, 11:04
EINDHOVEN - Ronald Waterreus keert zaterdag in het afscheidsduel van Phillip Cocu weer even terug in het Eindhovense doel. De oud-international speelde drie seizoenen samen met Cocu bij PSV. Ook voormalig PSV-keeper Heurelho da Silva Gomes was uitgenodigd, maar kreeg geen toestemming van zijn club.
.................... http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/4468706/__Grote_namen_bij_afscheid_Cocu__.html?p=5,2

RAUL7
28 juli 2009, 12:33
Alvaro Arbeloa keert terug naar zijn roots. De Spaanse verdediger van Liverpool trekt volgend seizoen het shirt van Real Madrid aan. Dat schrijft voetbalkrant Marca.com (http://www.marca.com/2009/07/28/futbol/equipos/real_madrid/1248772296.html)

Volgens de Spaanse sportkrant AS betaalt De Koninklijke vier miljoen euro voor de 26-jarige Arbeloa, die zijn opleiding genoot bij Real Madrid.

De Spaanse international kwam slechts twee keer in actie in de Spaanse hoofdstad en trok in 2007, na een avontuur bij Deportivo La Coruña, naar Liverpool. Bij de Reds was hij een vaste waarde in het elftal van Rafael Benitez. Hij speelde in twee seizoenen 98 officiële wedstrijden.


http://www.hln.be/hln/nl/1302/Primera-Division/article/detail/946855/2009/07/28/Spanjaard-Arbeloa-keert-terug-naar-Real-Madrid.dhtml

RAUL7
28 juli 2009, 12:38
Terwijl Zlatan Ibrahimovic zijn krabbel onder een vijfjarig contract bij Barcelona plaatste, deed Samuel Eto'o hetzelfde bij Inter Milaan. De Italiaanse kampioen verwelkomt de Kameroense spits eveneens voor vijf jaar.

Mallorca
Samuel Eto'o kwam in 1997 in Spanje voetballen nadat hij indruk maakte tijdens een rondje door het land. Hij verliet zijn club in Kameroen en koos voor Real Madrid. Daar werd hij uitgeleend aan Mallorca en in 2000 werd de overstap permanent. Met 54 doelpunten kroonde Eto'o zich tot de meest doeltreffende speler die Mallorca ooit in z'n rangen had.

Barcelona
Zijn neus voor goals was ook Barcelona niet ontgaan en in 2004 haalde de club Eto'o binnen. Met 24 doelpunten leverde hij dat seizoen een belangrijke bijdrage tot de eerste titel die Barcelona in zes jaar wist te veroveren. Eto'o werd steeds meer de uitblinker van Barcelona en hij scoorde ook in de gewonnen finale van de Champions League tegen Arsenal. Ook in zijn laatste seizoen voor Barcelona was Eto'o met een pak doelpunten beslissend in de strijd om de titel en de Champions League.

Racisme
Eto'o was als Afrikaanse sterspeler ook regelmatig het slachtoffer van racisme. In 2006 probeerde hij zelfs het veld te verlaten, maar trainer Frank Rijkaard en de rest van de ploeg overhaalden hem om verder te spelen.


http://www.hln.be/hln/nl/950/Buitenlands-Voetbal/article/detail/946076/2009/07/27/Eto-o-ruilt-met-Ibrahimovic-en-tekent-bij-Inter.dhtml

Willem2
28 juli 2009, 20:34
Racisme
Eto'o was als Afrikaanse sterspeler ook regelmatig het slachtoffer van racisme. In 2006 probeerde hij zelfs het veld te verlaten, maar trainer Frank Rijkaard en de rest van de ploeg overhaalden hem om verder te spelen.


http://www.hln.be/hln/nl/950/Buitenlands-Voetbal/article/detail/946076/2009/07/27/Eto-o-ruilt-met-Ibrahimovic-en-tekent-bij-Inter.dhtml

Dat is in Italië niet veel beter :cool:

rplover
28 juli 2009, 20:42
Het seizoen is nog niet bezig. En de Ronde begint bijna, dus weg met die jeanetten van sjotters :iloveyou:

Willem2
29 juli 2009, 22:33
Het seizoen is nog niet bezig. En de Ronde begint bijna, dus weg met die jeanetten van sjotters :iloveyou:

http://www.profcoach.nl/Participant/Login.aspx

Het seizoen begint weer :freu:

timjava
31 juli 2009, 12:53
AMSTERDAM - Louis van Gaal heeft de Duitse journalisten duidelijk gemaakt dat ze zich beter goed kunnen informeren voor zij naar zijn persconferentie komen. De trainer van Bayern München kreeg een domme vraag en raakte daardoor zwaar geïrriteerd. Een journalist vroeg waarom Luca Toni ontbrak tegen AC Milan. De Italiaanse spits is al een tijdje geblesseerd. Toen de persvoorlichter dit wilde toelichten, werd hij door Van Gaal terechtgewezen. "Unglaublich", was het commentaar van de oud-trainer van AZ voor hij de persruimte uit beende.

bron:http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/4517834/__VIDEO_Van_Gaal_foetert_weer_eens__.html?p=25,2

video: http://www.youtube.com/watch?v=0yCoVILXNxM

Ik zal hem gaan missen in nederland, heerlijk die reacties van Louis:biggrin:

RAUL7
3 augustus 2009, 16:41
Cristiano Ronaldo liep tijdens een avondje stappen plots een bekend gezicht tegen het lijf. De stervoetballer van Real Madrid had echter geen zin om met Nereida Gallardo te praten en de bodyguards deden dan ook hun werk door het meisje op afstand te houden.

Nereida Gallardo was vorige zomer Ronaldo's vakantieliefje dat hij via een sms'je de bons gaf. Het model verkocht haar verhaal voor veel geld aan verschillende tabloids en haalde zijn naam flink door het slijk. Zo vertelde ze dat Ronaldo na haar met 80.000 meisjes het bed deelde, onder wie Paris Hilton.

Uitlachen
Bovendien beloofde ze dat ze hem in het gezicht zou uitlachen wanneer ze elkaar opnieuw zouden ontmoeten. "Ik ga niet terugkeren naar iemand die totaal geen persoonlijkheid heeft", haalde ze uit naar de Portugese middenvelder, "Hij heeft me enorm gekwetst door me via een sms te dumpen. Die jongen moet dringend eens opgroeien."

Gallardo kreeg echter geen kans om met Ronaldo te spotten. De stervoetballer gunde haar geen blik en de bodyguards zorgden ervoor dat Reneida hem niet langer kon lastig vallen.


http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/showbiz/bizarre/2568882/Cristiano-Ronaldo-snubs-Nerieda-Gallardos-advances-at-Majorca-night-club.html

http://www.hln.be/hln/nl/950/Buitenlands-Voetbal/article/detail/954950/2009/08/03/Cristiano-Ronaldo-gunt-ex-geen-blik.dhtml

Sphinx
3 augustus 2009, 17:28
http://www.profcoach.nl/Participant/Login.aspx

Het seizoen begint weer :freu:

Ik heb het gemerkt. Go VVV!!!

timjava
3 augustus 2009, 18:06
Ik heb het gemerkt. Go VVV!!!

Bijgaand de link van de VVV: http://www.vvv.nl/pagina/home/default.aspx. Helaas staan er geen saunaclubs op de site:confused:

Jetliner
3 augustus 2009, 18:57
En het mosselseizoen is ook weer in volle gang :beerchug:
Met veel selder en peper, dat spreekt.
Rik de Saedeleer zou roepen, "Daar zijn ze, daar zijn zeuh!!!"

Rex
4 augustus 2009, 12:57
GELSENKIRCHEN - Jefferson Farfan komt steeds verder onder vuur te liggen bij Schalke 04. De duurste aankoop in de geschiedenis van de club, hij kwam vorig jaar zomer voor zo'n tien miljoen euro over van PSV, heeft nog niet gebracht wat van hem wordt verwacht. Ook Felix Magath is allesbehalve tevreden over de Peruviaan. "Hij moet eindelijk eens Duits leren", vindt de 56-jarige trainer.

"Het is onhandig dat hij na één jaar nog altijd niets verstaat", vervolgde Magath tegenover de Duitse krant Bild. Enkele dagen geleden was de oefenmeester ook al niet te spreken over 'het gedrag' van Farfan. De oud-PSV'er meldde zich vrijdagavond 'verkouden' af voor een rondje bier met Magath. De trainer had alle spelers uitgenodigd om de avond voor het bekerduel met Germania Windeck (4-0) in de bar van het hotel wat te komen drinken. Alleen Farfan kwam niet opdagen. Als antwoord zette Magath de duurste Schalke-aankoop de volgende dag op de bank.

Bron: De Telegraaf : http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/4539466/__Ex-PSV_er_Farfan_moet_Duits_leren__.html?p=23,2

RAUL7
5 augustus 2009, 00:42
Real Madrid en Liverpool hebben een akkoord bereikt over de transfer van Xabi Alonso. Dat melden beide clubs op hun website. De 27-jarige verdedigende middenvelder, sinds 2004 aan de slag bij de 'Reds', legt woensdag in Madrid medische testen af. Met zijn transfer zou een bedrag van 32 miljoen euro gemoeid zijn.

Alonso is al de zesde grote naam die Real deze zomer strikt. Cristiano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema, Raul Albiol en Arvalo Arbeloa gingen hem voor. De transfer van de Spaanse international betekent dat Real zeer waarschijnlijk de piste-Steven Defour opbergt. Zondag had de Spaanse sportkrant Marca nog gemeld dat de kapitein van de Rouches het 'superplan B' van Real zou zijn, mocht de deal met Alonso afspringen.


http://www.hln.be/hln/nl/1302/Primera-Division/article/detail/956524/2009/08/04/Real-heeft-akkoord-met-Liverpool-over-Xabi-Alonso.dhtml

RAUL7
5 augustus 2009, 01:45
Esteban Granero speelt voortaan weer voor Real Madrid, de club waar hij als kind zijn opleiding genoot. De middenvelder werd weggehaald bij Getafe voor een som van 4,1 miljoen euro.

De 22-jarige Esteban Granero haalde vroeger wel enkele keren de hoofdselectie van Real Madrid, maar kwam nooit tot debuteren in een officiële wedstrijd. In het seizoen 2007/08 werd de talentvolle middenvelder dan maar een jaartje uitgeleend aan Getafe. In de voorstad van Madrid kon hij zich ontwikkelen tot een van de steunpilaren van het elftal dat onder leiding van de Deen Michael Laudrup de kwartfinale haalde van de UEFA-beker waarin het in extremis moest buigen voor Bayern München.

Een jaar geleden kocht Getafe definitief Granero weg, maar Real Madrid bedong wel een optie dat het hem in de toekomst zou kunnen terughalen voor 4,1 miljoen euro die voor 30 juli 2009 zou moeten worden gelicht.

rplover
5 augustus 2009, 01:51
Al die aankopen? :eek::eek::eek:
En het zal niks uithalen, een team koop je niet bij mekaar, een team kweek je, een team moet groeien.
En twee namen: Messi en Xavi. Zolang deze pareltjes bij aartsrivaal Barca spelen, zal de Koninklijke geen platte prijs spelen.

erpee :bud[1]:

RAUL7
5 augustus 2009, 09:06
En twee namen: Messi en Xavi.

De belangrijkste vergeet gij: Iniesta :cool:.

RAUL7
5 augustus 2009, 10:39
Cleo Cadillac, pornoactrice en naaktmodel bij verschillende 'gespecialiseerde' tijdschriften, is al vijf maanden zwanger. De mooie Braziliaanse weigert voorlopig echter de naam van de vader prijs te geven. Het enige wat ze wél kwijt wil, is dat de papa deel uitmaakt van de Braziliaanse nationale ploeg en niet getrouwd is. "Hij weet het zelf nog niet. Ik moet het er met hem nog over hebben", aldus Cadillac. Of moet Cleo eerst zelf nog beslissen welke 'Goddelijke Kanarie' ze financieel tot op het bot zal pluimen?


http://www.hln.be/hln/nl/944/Celebrities/article/detail/956338/2009/08/04/Pornoactrice-zwanger-van-Braziliaanse-international.dhtml

Big30
5 augustus 2009, 10:43
http://www.nu.nl/sport/2054551/drama-voor-fc-twente.html


FC Twente is dinsdag uitgeschakeld in de Champions League. De Enschedeërs hadden tegen Sporting Portugal lange tijd uitzicht op het bereiken van de vierde en laatste voorronde van de belangrijkste Europese clubcompetitie, maar in de slotfase ging het alsnog mis in de Grolsch Veste.

Big30
5 augustus 2009, 13:33
http://www.nu.nl/sport/2054707/ado-keeper-coutinho-opgepakt-voor-hennepteelt.html


Op het erf van ADO Den Haag-keeper Gino Coutinho is dinsdag een hennepplantage ontmanteld. De politie trof in een schuur aan de Sloefweg in Ens (Noordoostpolder) een professioneel ingerichte plantage aan met ruim 4500 planten.

rplover
5 augustus 2009, 14:25
http://www.nu.nl/sport/2054707/ado-keeper-coutinho-opgepakt-voor-hennepteelt.html
4500 planten? Das verdorie geen plantage meer, die kan een eigen hennepdorp oprichten.
50 gram per plant, iedere tien weken een oogst, 3 euro de gram?
150 euri maal 4500 is veel geld, zelfs voor een doelman :tongue:

erpee - die zijn enige plantje met liefde verzorgt, ik ben dan ook maar een hoerenloper en geen sjotter :nixweiss[1]::bud[1]:

rplover
5 augustus 2009, 14:27
Cleo Cadillac, pornoactrice en naaktmodel bij verschillende 'gespecialiseerde' tijdschriften, is al vijf maanden zwanger. De mooie Braziliaanse weigert voorlopig echter de naam van de vader prijs te geven. Het enige wat ze wél kwijt wil, is dat de papa deel uitmaakt van de Braziliaanse nationale ploeg en niet getrouwd is. "Hij weet het zelf nog niet. Ik moet het er met hem nog over hebben", aldus Cadillac. Of moet Cleo eerst zelf nog beslissen welke 'Goddelijke Kanarie' ze financieel tot op het bot zal pluimen?


http://www.hln.be/hln/nl/944/Celebrities/article/detail/956338/2009/08/04/Pornoactrice-zwanger-van-Braziliaanse-international.dhtml
En ik dacht dat die Brazilianen alleen transkes neukten :annieiluvu:
Wie is die onverlaat die de mascotte heeft volgestoken? :waiting[1]:

erpee :bud[1]:

RAUL7
6 augustus 2009, 00:29
AC Milan heeft zich tot nu toe gedeisd gehouden op de transfermarkt, maar daar komt volgens eigenaar Silvio Berlusconi verandering in. "Er komt nog een superspits. Milan beschikt over heel wat offensief geweld (de Brazilianen Ronaldinho en Pato, de Italianen Inzaghi en Borriello; nvdr), maar de trainer vindt dat niet voldoende om een heel kampioenschap en de Champions League erbij te betwisten", verklaarde de premier tijdens een persconferentie.

Drie pistes
Volgens de Italiaanse media liggen er drie pistes op tafel: de Braziliaan Luis Fabiano (Sevilla), de Nederlander Klaas-Jan Huntelaar (Real Madrid) en de Peruviaan Claudio Pizarro (Chelsea). Wie het ook wordt, het zal voor hem een quasi onmogelijke opgave worden om in San Siro Kaká te doen vergeten.

"Pirlo niet te koop"
Berlusconi sneed ook het hoofdstuk-Pirlo aan. "Andrea is niet te koop, hij zal ondanks enkele interessante aanbiedingen zijn carrière in Milaan afsluiten." Daarmee nam Berlusconi meteen alle hoop weg bij zijn ex-trainer Carlo Ancelotti, die Pirlo graag naar Chelsea had zien komen.

Over de keuze voor Leonardo als trainer toonde hij zich zeer tevreden. "Na enkele weken maakten de spelers me duidelijk dat het een goede beslissing was. We hebben er dus vertrouwen in."

"Belachelijk"
De exuberante uitgaven bij Real Madrid vielen heel wat minder in de smaak. "In deze tijden van crisis zijn dat soort bedragen gewoon belachelijk, en dan druk ik me nog zacht uit. Heiligschennis is dit gewoon", fulmineerde Berlusconi.

Volgens de Spaanse sportkrant 'AS' heeft Real Madrid precies 254 miljoen euro uitgegeven aan acht spelers: 94 voor Cristiano Ronaldo, 67 voor Kaká, 35voor Benzema, 30 voor Xabi Alonso, 15 voor Albiol, 5 voor Negredo, 4 voor Granero en 4 voor Arbeloa.


http://www.hln.be/hln/nl/1303/Serie-A/article/detail/957903/2009/08/05/Berlusconi-Wat-Real-Madrid-doet-is-heiligschennis.dhtml

RAUL7
6 augustus 2009, 00:49
AMSTERDAM - Klaas-Jan Huntelaar verruilt Real Madrid voor AC Milan. Dat meldt de Italiaanse krant Corriere dello Sport op de website, evenals de Spaanse sportkrant Marca (http://www.marca.com/2009/08/05/futbol/equipos/real_madrid/1249489490.html). Beide clubs zouden een afkoopsom van 15 miljoen euro zijn overeengekomen.

Het Duitse persbureau DPA vermeldde daarbij dat Huntelaar een netto jaarsalaris van 3,5 miljoen euro ontvangt. Volgens het Duitse persburo is in kringen van Real Madrid woensdagavond ontkend dat de transfer al helemaal is afgerond.

De 25-jarige Huntelaar stapte in de winterstop van het vorig seizoen over van Ajax naar de 'Koninklijke'. Daar speelde hij in totaal twintig duels waarin hij acht keer doel trof. Met de komst van de nieuwe trainer Manuel Pellegrini belandde Huntelaar op een zijspoor. Na het aantrekken van grote speelrs als Cristiano Ronaldo en Karim Benzema mocht de Nederlandse international zelfs niet meer meetrainen.

Huntelaar werd ook in verband gebracht met onder meer VfB Stuttgart, Tottenham Hotspur en Arsenal.


http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/4551724/___Huntelaar_naar_AC_Milan___.html?p=15,1

Jünther
6 augustus 2009, 14:28
Allemaal leuk en aardig, maar deze jongen gaat aanstaande zaterdag (als Schalke, Köln en Werder fan) de opening van de Bundesliga meemaken:

BVB - 1. FC Köln

In een, naar het zich laat uitzien, uitverkocht Signal Iduna Park.


Ik was al vaak in de Arena auf Schalke, en het Rhein-Energie stadion, maar nog nooit bij de BVB.

Ersten FC. Köln !!

RAUL7
9 augustus 2009, 02:12
De Spaanse verdediger Daniel Jarque Gonzalez is op 26-jarige leeftijd aan een hartstilstand overleden. Dat melden de Spaanse media. Hij was met zijn club op stage in het Italiaanse Coviciana om het komende voetbalseizoen voor te bereiden. Zijn ploegmaats vonden hem levenloos terug op zijn hotelkamer.

Dani Jarque speelde sinds het seizoen 2002-2003 ononderbroken voor Espanyol. Afgelopen seizoen speelde de voormalige jeugdinternational 36 wedstrijden en scoorde hij twee doelpunten. In 2006 won hij met Espanyol de Beker van Spanje en in 2007 bereikte hij met zijn club de finale van de UEFA Cup, die gewonnen werd door Sevilla na het nemen van strafschoppen.


http://www.hln.be/hln/nl/1302/Primera-Division/article/detail/961526/2009/08/08/Kapitein-van-Espanyol-sterft-aan-hartaanval.dhtml

RAUL7
26 augustus 2009, 21:55
Real Madrid heeft haar slag thuisgehaald. De Koninklijke heeft na lang aandringen eindelijk Wesley Sneijder kunnen overtuigen om naar Inter Milaan te trekken. De Nederlandse international hield lang het been stijf, maar is nu toch bezweken. De 25-jarige middenvelder tekent een contract voor vijf seizoen bij de Nerazzurri en zal jaarlijks 4 miljoen euro opstrijken. Real Madrid ontvangt volgens de Spaanse sportkrant Marca 16 miljoen euro. Sneijder was na de aankopen van Cristiano Ronaldo, Kaká en Xabi Alonso het vijfde wiel aan de wagen geworden.


http://www.hln.be/hln/nl/1303/Serie-A/article/detail/981430/2009/08/26/Wesley-Sneijder-bindt-in-en-gaat-toch-naar-Inter-Milaan.dhtml

Picasso 1
26 augustus 2009, 22:06
Real Madrid heeft haar slag thuisgehaald. De Koninklijke heeft na lang aandringen eindelijk Wesley Sneijder kunnen overtuigen om naar Inter Milaan te trekken. De Nederlandse international hield lang het been stijf, maar is nu toch bezweken. De 25-jarige middenvelder tekent een contract voor vijf seizoen bij de Nerazzurri en zal jaarlijks 4 miljoen euro opstrijken. Real Madrid ontvangt volgens de Spaanse sportkrant Marca 16 miljoen euro. Sneijder was na de aankopen van Cristiano Ronaldo, Kaká en Xabi Alonso het vijfde wiel aan de wagen geworden.


http://www.hln.be/hln/nl/1303/Serie-A/article/detail/981430/2009/08/26/Wesley-Sneijder-bindt-in-en-gaat-toch-naar-Inter-Milaan.dhtml

Je bent wel erg laat vandaag met je bericht. Had hem bijna zelf willen posten :biggrin:. Voor hoeveel miljoen was Sneijder 2 jaar geleden gekocht door Real Madrid?

RAUL7
26 augustus 2009, 22:15
Voor hoeveel miljoen was Sneijder 2 jaar geleden gekocht door Real Madrid?

Voor 27 miljoen :redface:!

http://www.nu.nl/sport/1192273/wesley-sneijder-naar-real-madrid.html

Willem2
26 augustus 2009, 22:46
Voor 27 miljoen :redface:!

http://www.nu.nl/sport/1192273/wesley-sneijder-naar-real-madrid.html

Inflatie noemen ze dat bij Real Madrid.....

Willem2
27 augustus 2009, 10:00
Noem het maar "afschrijving". :rolleyes:

Verantwoord economisch handelen :rolleyes:

RAUL7
27 augustus 2009, 11:39
Verantwoord economisch handelen :rolleyes:

Daar trekken ze zich in Madrid niks van aan :tongue:, want volgens de Spaanse (http://www.marca.com/2009/08/27/futbol/equipos/real_madrid/1251368771.html) kranten (http://www.as.com/futbol/articulo/real-madrid-traspasa-robben-bayern/dasftb/20090827dasdasftb_7/Tes) zou Arjen Robben naar Bayern München vertrekken voor de som van 25 miljoen € terwijl hij enkele jaren geleden werd aangekocht voor 36 miljoen € :redface:!

Picasso 1
27 augustus 2009, 21:18
Noem het maar "afschrijving". :rolleyes:

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Picasso 1
27 augustus 2009, 21:19
Daar trekken ze zich in Madrid niks van aan :tongue:, want volgens de Spaanse (http://www.marca.com/2009/08/27/futbol/equipos/real_madrid/1251368771.html) kranten (http://www.as.com/futbol/articulo/real-madrid-traspasa-robben-bayern/dasftb/20090827dasdasftb_7/Tes) zou Arjen Robben naar Bayern München vertrekken voor de som van 25 miljoen € terwijl hij enkele jaren geleden werd aangekocht voor 36 miljoen € :redface:!

Ook al afgeschreven :biggrin:

RAUL7
27 augustus 2009, 21:58
In Monte Carlo is geloot voor de poulefase van de Champions League.

Groep A:
Bayern München (Dui)
Juventus Turijn (Ita)
Bordeaux (Fra)
Maccabi Haifa FC (Isr)

Groep B:
Manchester United (Eng)
CSKA Moskou (Rus)
Besiktas (Tur)
VfL Wolfsburg (Dui)

Groep C:
AC Milan (Ita)
Real Madrid (Spa)
Olympique Marseille (Fra)
FC Zürich (Zwi)

Groep D:
Chelsea (Eng)
FC Porto (Por)
Atletico Madrid (Spa)
APOEL Nicosia (Cyp)

Groep E:
Liverpool (Eng)
Lyon (Fra)
Fiorentina (Ita)
Debrecen (Hon)

Groep F:
FC Barcelona (Spa)
Inter Milaan (Ita)
Dynamo Kiev (Oek)
Rubin Kazan (Rus)

Groep G:
FC Sevilla (Spa)
Glasgow Rangers (Sch)
VfB Stuttgart (Dui)
Unirea Urziceni (Roe)

Groep H:
Arsenal (Eng)
AZ Alkmaar (Ned)
Olympiakos Piraeus (Gri)
Standard (Bel)

Stiffmaster
29 augustus 2009, 09:47
MONTE CARLO - FC Barcelona heeft vrijdagavond in Monaco de Europese Supercup gewonnen. De winnaar van de Champions League had tegen Sjachtar Donetsk wel extra tijd nodig om te scoren

In de verlenging (115e minuut) maakte invaller Pedro Rodriguez het enige doelpunt: 1-0. Voor Barcelona is het na 1992 en 1997 de derde Supercup en na de Spaanse Supercup al de tweede prijs dit seizoen.

Het Catalaanse sterrenteam had gedurende de hele wedstrijd tegen UEFA Cup-winnaar Sjachtar Donetsk het betere van het spel.


Weinig kansen

Alleen in de afronding waren de Spanjaarden niet erg succesvol. De Oekraïense verdediging, onder leiding van Dmitro Tsjigrinski, gaf weinig kansen weg. Tsjigrinski speelde overigens een bijzondere laatste wedstrijd voor Sjachtar, hij stapt na deze afscheidswedstrijd over naar FC Barcelona.

Barça-sterspeler Lionel Messi was een aantal keren dicht bij een treffer, maar vond steeds doelman Andri Piatov op zijn weg. De Argentijnse international stond wel aan de basis van de enige treffer. Hij zette Pedro, in het veld gekomen voor de tegenvallende Zlatan Ibrahimovic, in de slotfase van de verlenging via een één-tweetje in scoringspositie

Big30
29 augustus 2009, 20:02
http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/bundesliga/2009/08/29/bayern-muenchen-vfl-wolfsburg/bundesliga-knaller-jetzt-im-live-ticker-bei-bild-de.html


Die Bayern sind wieder da!

Erster Saisonsieg im vierten Spiel, Meister Wolfsburg wird mit 3:0 (1:0) nach Hause geschickt. Die Bayern-Fans singen: „Oh, wie ist das schön!“

Und einen haben sie besonders lieb: 24-Millionen-Mann Arjen Robben, der in seinem ersten Spiel gleich doppelt zuschlägt!

http://www.bild.de/BILD/sport/home/2009/08/29/a-sport-robben-__13249713-1251569590-v2.jpg

rplover
29 augustus 2009, 20:15
Groep H:
Arsenal (Eng)
AZ Alkmaar (Ned)
Olympiakos Piraeus (Gri)
Standard (Bel)

Twee Belgische teams in deze groep.
Arsenal is te pakken, Olympiakos ook, ik ben nog het meeste bang van Dembele en de zijnen. Die gaan voor groepswinst (note erpee: maar niet met Koeman :dance00[1]:)
Het is al wel ver gekomen dat een Belg de redder is van het Nederlandse voetbal :wink:
Viva Dembélé, een groot talent dat rondloopt op jullie velden. Indien ik in Alkmaar woonde, miste ik geen enkele wedstrijd van dit supertalent, een ware streling voor het oog.
Alleen spijtig dat die Koeman AZ traint, ik heb hem een tijdje geleden een "type Belgisch elftal" zien opstellen. Die man kent nog minder van voetbal dan, ja, dan wie, dan Jan Modaal :nixweiss[1]:

erpee :bud[1]:

Big30
29 augustus 2009, 20:20
Bor. Mönchengladbach FSV Mainz 05 2:0 (1:0)
Hannover 96 1899 Hoffenheim 0:1 (0:1)
Eintracht Frankfurt Borussia Dortmund 1:1 (0:0)
VfB Stuttgart 1. FC Nürnberg 0:0 (0:0)
Bayer Leverkusen VfL Bochum 2:1 (1:1)
FC Schalke 04 SC Freiburg 0:1 (0:1)
Bayern München VfL Wolfsburg 3:0 (1:0)

(speciaal voor Jünther;))

molaar
29 augustus 2009, 21:14
Het is al wel ver gekomen dat een Belg de redder is van het Nederlandse voetbal :wink:
Viva Dembélé, een groot talent dat rondloopt op jullie velden.
erpee :bud[1]:
Je begrijpt het niet erpee, Dembele is aangekocht enkele jaren geleden met geld van de Novib en is dus gewoon ontwikkelingshulp van Nederland naar Belgie toe. Nu krijgen jullie ook nog een Nederlandse bondscoach , je ziet wel we proberen jullie er weer bovenop te krijgen. Je maintiendrai erpee

Willi69
30 augustus 2009, 12:49
FC Schalke 04 - SC Freiburg 0:1 (0:1)
Und Aufsteiger Freiburg war vorher Tabellenletzter! :tricked[1]:

rplover
30 augustus 2009, 15:49
Je begrijpt het niet erpee, Dembele is aangekocht enkele jaren geleden met geld van de Novib en is dus gewoon ontwikkelingshulp van Nederland naar Belgie toe. Nu krijgen jullie ook nog een Nederlandse bondscoach , je ziet wel we proberen jullie er weer bovenop te krijgen. Je maintiendrai erpee

Nog zo iets dat ze op een ander niet willen, halen ze een dwerg in huis hier.
Hoe dom kan je zijn als voetbalbond.

En waarom lezen we hier zo veel over die derderangs Duitse voetbalclubjes?
Bayern bijvoobeeld, een provinciaal clubke dat bij "de gratie van Messi" geen 10 - 0 pandoering kreeg van Barca? :biggrin:

Barca rules, nog voor het seizoen bezig is hebben ze al twee prijzen binnen. Nog drie te gaan, de Spaanse Beker, de SPaanse titel en de CL :wink:

erpee :bud[1]:

RAUL7
30 augustus 2009, 23:42
Tussen Anderlecht en Standard komt het nooit meer goed. De grote boosdoener vanavond: Axel Witsel, die Wasilewski met een schandalige fout een dubbele open beenbreuk trapte. Even daarvoor had De Camargo Polak van het veld geschopt. Ook voor de Tsjech luidt het verdict met gescheurde knieligamenten zwaar. Toen Standard daarna bij zijn eerste echte aanval ook nog scoorde via niemand minder dan Mbokani, was het hek helemaal van de dam. Anderlecht scoorde snel tegen, maar was na de pauze zowel fysiek als mentaal helemaal uitgeblust en mag Proto nog bedanken dat hij Jovanovic tot twee keer toe van de 1-2 hield. Of Wasilewski ooit nog aan voetballen toekomt, is nog maar de vraag. Ook Witsel wacht een lange schorsing na zijn fout elke voetballer onwaardig, laat staan een Gouden Schoen.

Juan Lozano
12 april 1987: Yvan Desloover trapt Juan Lozano een open beenbreuk. 30 augustus 2009: Axel Witsel schopt Marcin Wasilewski met een dubbele open beenbreuk van het veld. We zouden 'Wasyl' niet meteen willen vergelijken met de gracieuze Lozano en we hopen dat de Poolse rechtsachter ooit nog aan voetballen toekomt op het hoogste niveau, maar de beelden van de fout van Witsel doen onvermijdelijk terugdenken aan die van in '87. Wasilewski, die voor de partij nog verklaarde dat voetbal "geen sport voor mietjes is", pakte uit met een stevige sliding richting bal, waarop hij de schoen van Witsel onvervaard hard tegen het kuitbeen kreeg. Wilden de Rouches revanche nemen na reeks ellebogen die de Pool uitdeelde in de laatste testmach van vorig seizoen, was dit wel een erg macabare manier. Volgens Sarr zou Witsel zelf nog sporen aan de rug dragen van een aanslag van Wasilewski enkele jaar geleden.

Proto redt Anderlecht
Bovendien deed de rode kaart de match ook kantelen. Standard was enkel met veel geluk overeind gebleven, zeker toen Marcos een kopbal van Van Damme van de lijn keerde. Maar met z'n tienen hervonden de Rouches de mentaliteit waarmee ze de voorbije twee seizoenen kampioen speelden. Na samenspel met De Camargo strooide een machtige Mbokani nog maar eens zout in de open Anderlecht-wonde, na de rust hield Proto met het betere stunt- en vliegwerk Jovanovic tot twee keer toe van de winner. Tussendoor vond paars-wit via Gillet wel de gelijkmaker, maar kon het na de pauze nooit een vuist maken. Het aanvallende trio Boussoufa-Chatelle-Suarez, voor de rust dikwijls ongrijpbaar, deemsterde weg. Op het middenveld werden Polak en ook Biglia, niet speelklaar geraakt, gemist.

Maar vanavond waren er geen winnaars of verliezers. Alleen het voetbal en meer bepaald de Jupiler League maakten een slechte beurt. De onderlinge rivaliteit tussen Anderlecht en Standard is, na schimmige spelletjes in de bestuurskamers, nu ook op het veld tot een ordinaire schoppartij herleid.


http://www.hln.be/hln/nl/1285/Jupiler-League/article/detail/984226/2009/08/30/SCHOPPARTIJ-IN-ASTRIDPARK.dhtml

RAUL7
31 augustus 2009, 11:55
Dan kan Bayern Ribery ook wat gemakkelijker laten vertrekken. Mogelijk als opvolger van Henry bij zijn huidige clubje. :hia[1]: :wink:

Volgens de Spaanse (http://www.marca.com/2009/08/31/futbol/equipos/real_madrid/1251709527.html) en Franse (http://www.lequipe.fr/Football/breves2009/20090831_004220_real-ribery-ultime-relance.html) kranten doet Real Madrid vandaag nog een poging om Ribéry te kopen :eek:!
We wachten in spanning af :cool:

Jünther
31 augustus 2009, 22:46
..op jullie velden. Indien ik in Alkmaar woonde,

Tis hier ook welkom aan de Vlaanders, zenne.
Dus spreek liever van 'de velden'.

En Dembele? Een leuk renpaard RP, niet meer :bud[1]:


Niemand haalt het bij Polleke Demesmaeker.

rplover
31 augustus 2009, 23:00
Tis hier ook welkom aan de Vlaanders, zenne.
Dus spreek liever van 'de velden'.

En Dembele? Een leuk renpaard RP, niet meer :bud[1]:


Niemand haalt het bij Polleke Demesmaeker.
Ga jij maar voor dat provinciaal ploegske uit die tweederangscompetitie supporteren, Junther :iloveyou:
Dembele is een prachtvoetballer, een groot talent, is hij niet verkozen tot beste buitenlander op de Nederlandse voetbalvelden?
In ieder geval een lust voor het oog, wereldklasse? Net eronder. Maar wel op te stellen in iedere wereldploeg (behalve bij Koeman, maar die kent evenveel van voetbal als berlusconi), die man is gewoon een lust voor het oog, iedere baltoets is van nut en hij maakt voetbal wat voetbal is, een feest.
Ik ken geen enkele Hollander die nog maar in de buurt komt van het talent en de gaven van deze tovenaar :wink:
Die speelt binnen de drie jaar bij de absolute subtop. Van mij mag ie naar Barca, zolang ie maar niet naar Real gaat. Hij zou niet misstaan bij Messi en de zijnen trouwens.

En intussen heeft Barca met de reserven Gijon ingepakt met 3-0. Messi zat geeneens op de bank, Henri wel...

erpee :bud[1]:

Jünther
31 augustus 2009, 23:03
Bor. Mönchengladbach FSV Mainz 05 2:0 (1:0)
Hannover 96 1899 Hoffenheim 0:1 (0:1)
Eintracht Frankfurt Borussia Dortmund 1:1 (0:0)
VfB Stuttgart 1. FC Nürnberg 0:0 (0:0)
Bayer Leverkusen VfL Bochum 2:1 (1:1)
FC Schalke 04 SC Freiburg 0:1 (0:1)
Bayern München VfL Wolfsburg 3:0 (1:0)

(speciaal voor Jünther;))


BVB die Macht im Pott. 100 Jahre echte Liebe.

Willem2
1 september 2009, 12:13
PSV staat in brand ....http://www.sportwereld.nl/voetbal/clubdossiers/psv/3457163/Brand_in_PSVstadion_bedwongen.html

Johnny Bravo
1 september 2009, 12:28
PSV staat in brand ....http://www.sportwereld.nl/voetbal/clubdossiers/psv/3457163/Brand_in_PSVstadion_bedwongen.html

Gelukkig zijn er altijd nog Ajax-brandblussers die het vuur meester zijn.:biggrin:

Stiffmaster
1 september 2009, 16:13
De Belgische voetballers Axel Witsel en Steven Defour zijn met de dood bedreigd. Dat meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. Standard zou dreigende e-mails ontvangen hebben, die door de Belgische politie zeer serieus worden genomen. Voetbalsupporters zijn woedend op Witsel, omdat hij onlangs met een keiharde tackle het been van Anderlechtspeler Marcin Wasilewski brak.

Witsel heeft zich teruggetrokken in zijn ouderlijk huis in Rocourt, dat de komende tijd discreet door politie in de gaten zal worden gehouden. "We doen dit op eigen initiatief", meldt Véronique Baccus van de politie aan de Vlaamse krant. "Alle mensen die in gevaar zijn, hebben recht op bescherming. Het is niet de bedoeling dat de rekening later naar mijnheer Witsel of de voetbalclub gestuurd wordt." Bij het huis van Defour wordt inmiddels ook door de politie gepost.

Stiffmaster
1 september 2009, 16:16
Franck Ribéry denkt dat Bayern München niet presteert door de strenge werkwijze van Louis van Gaal. Dat zegt de Fransman in een interview in France Football.

Franck Ribéry denkt dat Bayern München niet presteert door de strenge werkwijze van Louis van Gaal. Dat zegt de Franse spits dinsdag in een interview met het tijdschrift France Football. "Ik heb het gevoel dat het team niet vrijuit speelt. Er is geen vertrouwen en het is allemaal te serieus."

De Franse vedette van Bayern noemt Van Gaal een harde, veeleisende coach, die de discipline streng bewaakt. "Hij is heel serieus, lacht zelden en is een man van principes", klaagt Ribéry over zijn nieuwe trainer. "Er is al wat spanning tussen ons geweest. We voelen elkaar niet aan."

Ribéry lijkt met zijn uitspraken aan te geven dat hij zijn langste tijd in Beieren wel heeft gehad. In de zomer waren er hardnekkige geruchten dat hij naar Real Madrid zou vertrekken en de Spaanse grootmacht deed ook zijn best om Ribéry los te weken, maar Bayern werkte niet mee.

"Geloof me, als ik echt weg had gewild, dan was ik gegaan en had je van me gehoord", stelt Ribéry in het interview, dat een dag na het verstrijken van de transferdeadline verschijnt. "Ik wil bij het best mogelijke team spelen om titels te winnen. Dat motiveert me. Vandaag bij Bayern, morgen misschien ergens anders."

Dat hij al een voorcontract heeft getekend om volgend seizoen alsnog naar Madrid te verkassen, verwijst de creatieve Fransman naar het rijk der fabelen. Toch is Spanje voor hem het beloofde land. "Op een dag zal ik in de Primera Division spelen", belooft hij.

Tot die tijd richt hij zich echter volledig op Bayern en het Franse team, dat zich nog moet kwalificeren voor het WK. Het aankomende WK-kwalificatieduel tegen Servië kan bepalen of Les Bleus zich direct plaatsen, op een play-off aangewezen zijn of zelfs plaatsing voor het WK mislopen. "Ik wil naar Zuid-Afrika. Ik wil niet eens nadenken over uitschakeling of play-offs. Dat zou een nachtmerrie zijn en ik zou mijn huis niet meer uit durven."

rplover
1 september 2009, 16:41
De Belgische voetballers Axel Witsel en Steven Defour zijn met de dood bedreigd.

Witsel heeft zich teruggetrokken in zijn ouderlijk huis in Rocourt, dat de komende tijd discreet door politie in de gaten zal worden gehouden. Bij het huis van Defour wordt inmiddels ook door de politie gepost.
Dus ook maar politiebewaking aan het ziekenbed van de "elleboog-oogkassen-breker" Wasi? Dit is geen sport maar een ordinair potje oorlog, uitgelokt door het bestuur van beide clubs. Iedereen voelde de spanning hangen, en het verschrikkelijke, het onvermijdelijke, de doodschop kwam er ook. De kroniek van een aangekondigde aanslag, ik kan me voorstellen hoe de jongsters van Standard en Anderlecht opgejut zijn door het bestuur om dit potje oorlog tussen beide clubs uit te vechten op het veld. Eigenlijk was de enige juiste beslissing het stilleggen van de wedstrijd geweest en mijn favo team een 5-0 aan de broek te smeren. in die gegeven omstandigheden de wedstrijd laten verder spelen, was een zeer grote misstap van de beste scheids die België rijk is.
Ik had eerder gedacht dat Wasi dader dan wel slachtoffer zou zijn. Smerige streek van Witsel (laat daar geen twijfel over bestaan), maar om nu doodsbedreigingen te krijgen?
Voetbal is geen feest, heren, voetbal is keiharde commerce, en daar moet alles voor wijken. Zelfs alle fatsoen, zelfs van een Gouden Schoen.

Vraagje tussendoor: wie is de ploeg waar tot enkele jaren gelden geen reclame op de shirts van de spelers kwam, en nu trots UNICEF op hun shirts pronken heeft? Juist. En wie betaalt wie? Barca Unicef, of net andersom?


De doodsbedreigingen aan het adres van de Standardspelers doen me terugdenken aan de Colombiaanse ploeg, ergens in een zeer duister verleden, is die man niet dood geschoten omdat ie blunderde tijdens een WK-wedstrijd? :mad:
Ik citeer: "Een andere moordzaak in het daglicht van een wereldkampioenschap voetbal is de menselijke fout op sportief gebied in 1994 van Colombiaan Andrés Escobar. De 27-jarige centrale verdediger van Colombia gleed tijdens het Wk in de Verenigde Staten een Amerikaanse voorzet met een sliding ongelukkig voorbij zijn eigen keeper. Colombia verloor mede dankzij Escobars goal met 2-1. Omdat de Zuid-Amerikaanse ploeg ook in het eerste duel al een nederlaag had geleden tegen Roemenië, was het WK, waar Colombia tot een van de outsiders behoorde, al na de eerste ronde voorbij. Drie dagen na terugkeer in eigen land, kwam er een abrupt einde aan het leven van de verdediger die in de belangstelling stond van zowel AC Milan als Real Madrid. Na een avondje stappen werd hij in het bijzijn van zijn vrienden doodgeschoten. Volgens Escobars vader was het een moord met voorbedachte rade en weer anderen spraken van een huurmoord in opdracht van een drugskartel, dat veel geld had verloren na de vroege uitschakeling van Colombia op het WK 1994 in de Verenigde Staten."

bron: sportfan.nl

erpee :bud[1]:

Saruman
2 september 2009, 08:21
Rugby is een sport van hooligans, gespeeld door gentlemen.
Voetbal is een sport van gentlemen, gespeeld door hooligans.

Spijtig maar het is zo.

Willem2
3 september 2009, 11:25
MADRID - Hij zei het al vóór zijn aantreden als nieuwe voorzitter van Real Madrid. De club zou schulden gaan maken, want ‘we moeten in enkele maanden de spelers kopen die we normaal gesproken in twee, drie jaar zouden hebben aangetrokken’. ....... http://www.sportwereld.nl/voetbal/buitenlandsvoetbal/3460392/Real_Madrid_diep_in_het_rood.html

RAUL7
6 september 2009, 01:08
De Rode Duivels blijven verder strompelen doorheen de WK-kwalificatie. In een sfeervol La Coruna ging België met 5-0 onderuit tegen Europees kampioen Spanje. Silva en Villa scoorden elk twee keer, Piqué maakte het karton vol. Forfaitcijfers dus, zodat de Belgische voetbalbond zich even goed de verplaatsing had kunnen besparen. De Spaanse suprematie mocht dan redelijk indrukwekkend zijn, stilaan mogen we ons afvragen of het merendeel van deze generatie Duivels wel geïnteresseerd is in successen met de nationale ploeg. Na de dubbele miskleun tegen Bosnië en de afknapper van vanavond zijn wij van het tegendeel overtuigd.

Spanje - België 5-0 :freu:. Schrikken u en ik daar nog van op? Wie de Spaanse armada de voorbije jaren Europa zag veroveren, weet dat tegen het technisch overwicht van de Iberiërs geen kruid is gewassen. Vechtlust, brains en een beetje geluk, met die ingrediënten krijg je de troepen van Del Bosque in een goeie dag klein. De VS bewees het op de voorbije Confederations Cup. Het maakte in de halve finale (2-0) een einde aan een reeks van 35 duels zonder nederlaag voor Spanje.

Gillet stopt strafschop
Vechtlust, brains en een beetje geluk: alleen van dat laatste hadden de Duivels in La Coruna een portie op zak. Debutant Jean-François Gillet redde met wat meeval een strafschop van Villa, zag Torres een paar keer het onmisbare missen en schudde tussendoor nog enkele klassesaves uit zijn mouwen. De Belgen, offensief totaal nergens, leken miraculeus de rust te halen met 0-0, maar na 41 minuten verdween Dame Fortuna definitief van het toneel. Villa isoleerde Silva voor Gillet en die liet de Luikenaar geen schijn van kans.

Martelgang
Bleef de averij in het eerste bedrijf beperkt, de tweede helft werd voor de Belgen een ware martelgang. Een zwierig Spanje dolde met de Rode Duivels dat het niet mooi meer was en maakte zijn prooi in vijf minuten tijd af. Villa mocht de hoek uitkiezen van Vanden Borre - was dat dezelfde die in de heenmatch zo uitblonk? - en maakte er 2-0 van. Piqué dikte een minuut later poepsimpel aan tot 3-0. De Spaanse fans zetten de 'olé'-gezangen in. Wat restte, was diepe treurnis. Terwijl Silva en Villa de forfaitcijfers op het scorebord prikten, schrok Iker Casillas na 75 minuten wakker. De eerste Belgische doelpoging, getekend Kevin Mirallas, had zijn territorium bereikt.

Geen winnersmentaliteit
Het WK 2010 wordt dus het vierde grote tornooi op rij dat zonder de aanwezigheid van de Rode Duivels zal plaatsvinden. Of de heren daar zelf van wakker liggen, is zeer de vraag. De zoveelste miskleun sterkt ons in de overtuiging dat er in deze Belgische ploeg misschien wel wat talent, maar ab-so-luut geen winnersmentaliteit schuilt. Om over het begrip vaderlandsliefde nog te zwijgen. Gelukkig kunnen de meesten onder hen na het verplichte nummer in Armenië snel overgaan tot de orde van de dag: de glitter en glamour van de Champions League. Benieuwd of de borsten in clubverband wel nat gemaakt worden.

Jünther
6 september 2009, 08:57
Dick Advocaat is garantie voor succes. Euhhhh, welke coach heeft dat meer gezegd?

Picasso 1
6 september 2009, 10:18
In de jaren 80 waren de Rode Duivels top. Misschien krijgen we net zoals bij wielrennen een hele roman daarover voor onze kiezen :spammer:.

Big30
6 september 2009, 10:18
Dick Advocaat is garantie voor succes. Euhhhh, welke coach heeft dat meer gezegd?

Momenteel is het nog steeds Frank(y) Vercauteren die verantwoordelijk is voor deze resultaten:

4.BELGIE 7 2 4 1 10-16 7

Belgie staat momenteel op plaats 68 op de FIFA ranking lijst, achter: Trinidad and Tobago, Bahrain, Saudi Arabia, Canada en Wales. Was de stand per 02-09-09 ben bang dat ze inmiddels ook door Togo en Jamaica zijn voorbijgestreefd.
Blijft jammer dat de Belgen nu zo ver zijn weggezakt. Dick zal het wel beter doen want veel slechter kan het bijna niet meer gaan.

Big30

RAUL7
6 september 2009, 10:20
Deze nacht werd ook Argentinië-Brazilië gespeeld, het werd 1-3 :eek:!
Waar was Messi :confused:? Zonder Iniesta en Xavi aan zijn zijde is het toch een pak minder zou ik zo zeggen :tongue:!

Picasso 1
6 september 2009, 10:43
Momenteel is het nog steeds Frank(y) Vercauteren die verantwoordelijk is voor deze resultaten:

4.BELGIE 7 2 4 1 10-16 7

Belgie staat momenteel op plaats 68 op de FIFA ranking lijst, achter: Trinidad and Tobago, Bahrain, Saudi Arabia, Canada en Wales. Was de stand per 02-09-09 ben bang dat ze inmiddels ook door Togo en Jamaica zijn voorbijgestreefd.
Blijft jammer dat de Belgen nu zo ver zijn weggezakt. Dick zal het wel beter doen want veel slechter kan het bijna niet meer gaan.

Big30

Onder Dick Advocaat is het wel de grootste afstraffing geweest. In de eerste wedstrijd tegen Spanje werd nog met maar 1-2 verloren. België heeft in totaal 16 doelpunten geïncasseerd en Dick neem daar in 1 wedstrijd één derde van voor zijn rekening.

België mist trouwens niet zozeer door Spanje het WK (verlies tegen dit Spanje lag in de berekening) maar door Bosnië.

België - Estland: 3 - 2

Turkije - België: 1 - 1

België - Armenie: 2 - 0

België - Spanje: 1 - 2

België - Bosnie: 2 - 4

Bosnie - België: 2 - 1

Spanje - België: 5 - 0

RAUL7
6 september 2009, 10:48
Momenteel is het nog steeds Frank(y) Vercauteren die verantwoordelijk is voor deze resultaten:



Onder Dick Advocaat is het wel de grootste afstraffing geweest.

Dick Advocaat is nog geen trainer, hij begint in Januari 2010 :eek:!

Big30
6 september 2009, 11:22
Momenteel is het nog steeds Frank(y) Vercauteren die verantwoordelijk is voor deze resultaten:

Blijft jammer dat de Belgen nu zo ver zijn weggezakt. Dick zal het wel beter doen want veel slechter kan het bijna niet meer gaan.

Big30


:bowlol:

Ik was aan het :fuck:. Word hier op een verkeerd spoor gezet door Jünther en Big30 :biggrin:

Spoorzoeken is nooit je sterkste kant geweest he :tongue:! Wordt tijd dat je verplicht een tijdje lid wordt van de padvinders/scouting!

Big30

Stiffmaster
8 september 2009, 09:43
Dat was een fijne binnenkomer voor Klaas-Jan Huntelaar in Milaan. De spits was volop in voorbereiding op zijn debuut in de Serie A, toen Silvio Berlusconi op een van diens vele eigen televisiezenders verscheen.

De premier van Italië vond het de hoogste tijd zich weer eens te bemoeien met het technische beleid van AC Milan, de club waar hij nog altijd de dikste vinger in de pap heeft. Waar Berlusconi tussen alle corruptie- en seksschandalen door de tijd vandaan haalt weet niemand, maar opeens hing hij aan de lijn, in het onvolprezen programma Il Processo di Biscardi.

Twee weken nadat Huntelaar een vierjarig contract had getekend bij Milan, vouwde Berlusconi op tv uiteen hoe de voorhoede van de Rossoneri er volgens hem uit moet zien. 'Ik zou Ronaldinho en Pato opstellen als de twee spitsen, met Clarence Seedorf als aangever achter hen', klonk het vastberaden. Geen woord over Huntelaar.

Twee dagen na de televisie-uitzending speelde Milan de derby tegen Internazionale. Huntelaar begon op de reservebank. Seedorf trouwens ook, dus trainer Leonardo had niet alle adviezen van Berlusconi ter harte genomen. Dat biedt Huntelaar hoop in zijn strijd om een basisplaats.

De bank van Milan biedt überhaupt een vreemde aanblik in de eerste weken van het seizoen, bovenal door de aanwezigheid daarop van Massimo Ambrosini. De middenvelder werd deze zomer, na het voetbalpensioen van clubicoon Paolo Maldini, tot nieuwe aanvoerder benoemd. Je zou denken dat zo’n geste automatisch tot een basisplaats leidt, zeker bij de start van de competitie.

Niet bij Milan. Zowel tegen Siena als bij de Derby della Madonnina stond kapitein Ambrosini reserve. Wie de logica kan ontdekken, mag het zeggen.

Het zijn kwesties waarmee Berlusconi op zijn eigen tv-kanalen niet wordt lastig gevallen. Daar mag de president ongestoord een vergelijking maken tussen Ronaldinho en de ongenaakbare wereldrecordhouder op de honderd en tweehonderd meter sprint, Usain Bolt.

'De Usain Bolt van AC Milan luistert naar de naam Ronaldinho', zei Berlusconi twee weken geleden. 'Hij was de absolute droom van elke technisch directeur over de hele wereld en hij kan terugkeren op zijn niveau van vroeger.'

In dagblad La Gazzetta dello Sport poneerde Berlusconi in dezelfde week nog een andere voetbalwijsheid: ‘Niemand in Italië heeft in technisch opzicht een betere selectie dan wij, ook Inter niet.’

We hebben het gezien, vorige week zaterdagavond in San Siro. Milan werd ook in technisch opzicht volledig overklast door de aartsrivaal en Ronaldinho wekte de indruk de honderd meter sprint nog niet eens binnen een minuut te kunnen volbrengen. Het was pijnlijk te zien hoe de Braziliaan probeerde te zijn wie hij ooit was.

Een jaar geleden besliste hij de Milanese derby nog met een magnifieke kopgoal, zijn eerste doelpunt in dienst van Milan. Daarna werd het zeuren geblazen. Zoals dat in zijn laatste jaar bij Barcelona ook al het geval was.

Tijdens de eerste wedstrijd van dit seizoen, tegen Siena, zagen we twee flitsen van de Ronaldinho in zijn Catalaanse hoogtijdagen. Met twee subtiele steekballen stelde hij Alexandre Pato in staat te scoren. Een week later verviel hij weer in het slaapwandeltempo dat hem al veel te lang kenmerkt.

Berlusconi kan roepen wat hij wil, maar de pijp van Ronaldinho lijkt nu al leeg. De vergelijking met zijn landgenoot Ronaldo dringt zich op. Jarenlang koppelden ze topvoetbal aan spelvreugde, een hartverwarmende combinatie. Veel te vroeg zijn ze opgebrand.

Ronaldinho, 29 jaren jong, is al twee jaar met pensioen. Hij weet het alleen zelf nog niet. :eek::eek:

RAUL7
9 september 2009, 13:56
Welgeteld één fan is met onze Rode Duivels meegereisd naar Armenië, om vanavond de match te volgen. Ludo Rollenberg (47) uit Hemiksem is de laatste échte supporter van onze nationale ploeg, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

"Natuurlijk foeter ik als ik in een ver land zo goed als alleen in de tribune zit en zie hoe we weer verliezen", zegt Ludo. "Maar een echte supporter is er altijd, ook als het slecht gaat!"


http://www.hln.be/hln/nl/949/Belgisch-Voetbal/article/detail/990383/2009/09/09/Rode-Duivels-hebben-nog-1-echte-supporter.dhtml

Picasso 1
9 september 2009, 20:38
Liever één echte supporter dan wat "uitgeweken halve landgenoten". Volgens mij hebben die "zogenaamde" Spanjolen minder Spaans bloed in hun aderen dan de doorsnee Roemeense Meid :Engelchen30a_blondi:bloemtje:

erpee :bud[1]:

Ook Torres dacht "Rare jongens die belgen, ik zou zelfs in mijn eentje van ze winnen en straks gaan die Armeniers ze ook al inmaken"

http://www.hln.be/static/FOTO/pe/1/4/10/large_517960.jpg

Big30
9 september 2009, 20:41
Rode Duivels verliezen van kneusje Armenië, Vercauteren neemt ontslag


Het gaat van kwaad naar (nog) erger met de prestaties van de Rode Duivels. Na de 5-0 nederlaag tegen Spanje dit weekend, gingen de Belgen woensdagavond in Armenië met 2-1 de boot in. Interim-bondcoach Franky Vercauteren neemt ontslag.

Voetbaldwerg Armenië behaalde tot dusver 1 punt op 21 in deze WK-campagne. Wie dacht dat de Duivels na hun forfaitnederlaag tegen Spanje hun zelfvertrouwen met een - liefst riante - zege een boost zouden geven, kwam bedrogen uit.

http://www.gva.be/nieuws/sport/voetbal-binnenland/aid861719/beschamend-rode-duivels-verliezen-van-kneusje-armenie.aspx

Stiffmaster
10 september 2009, 09:58
Het mocht nauwelijks een verrassing heten, maar na de 3-0 oorwassing in Slovenië zijn de wegen van Polen en bondscoach Leo Beenhakker met onmiddellijke ingang gescheiden. Voorzitter Gregorz Lato maakte op de Poolse tv het ontslag van de Nederlander bekend.

De verhoudingen tussen de Poolse bond en Beenhakker stonden al langer op scherp, nadat Beenhakker enige tijd geleden het technisch adviseurschap bij Feyenoord op zich had genomen. Door twee achtereenvolgende nederlagen tijdens de WK-kwalificatie tegen Noord-Ierland en woensdag tegen Slovenië is het afscheid versneld.

Polen heeft geen zicht meer op WK-deelname en Beenhakker kan zich gaan concentreren op zijn werkzaamheden bij Feyenoord. Zijn rol als technisch adviseur wordt omgezet in de functie van technisch directeur, hetgeen al eerder was overeengekomen.

Stiffmaster
10 september 2009, 10:01
Het Nederlands elftal sloot een unieke WK-kwalificatiereeks woensdagavond in Schotland in stijl af. Voetbal International blikt met acht feiten terug op de recordcampagne van Oranje.

Nederland is het vierde land in de WK- en EK-historie dat een kwalificatiereeks met minimaal acht duels zonder puntenverlies afsluit (acht zeges). Eerder lukte dat alleen West-Duitsland (WK 1982), Tsjechië (EK 2000) en Frankrijk (EK's 1992 en 2004).

Oranje incasseerde in acht WK-kwalificatieduels maar twee doelpunten: in de uitwedstrijden tegen Macedonië (1-2 zege) en IJsland (1-2). In de kwalificatiecampagne (Europese zone) voor het WK 2010 kreeg alleen Spanje zo weinig goals te verwerken (ook twee).

Oranje nam in alle acht kwalificatiewedstrijden op weg naar Zuid-Afrika de openingstreffer voor zijn rekening. En evenzovele keren was het een andere speler die de score openbrak, onder wie drie verdedigers (Heitinga, Mathijsen en Ooijer).

De grootste zege van Oranje in de voorbije WK-kwalificatiereeks kreeg gestalte in de thuiswedstrijd tegen Macedonië op 1 april van dit jaar: 4-0. Namens Oranje maakten Dirk Kuijt (twee), Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart de doelpunten.

Joris Mathijsen speelde als enige Oranje-international alle duels van begin tot eind mee (720 minuten). Achter de verdediger van Hamburger SV hadden Giovanni van Bronckhorst (676), André Ooijer (658) en Mark van Bommel (630) de meeste speelminuten.

Bondscoach Bert van Marwijk maakte gebruik van 25 spelers. Vijf van hen (Mathijsen, Van Bronckhorst, Ooijer, Huntelaar en Kuijt) deden in alle duels mee. Vijf anderen (onder wie Eljero Elia en Michel Vorm) speelden maar één duel.

Klaas-Jan Huntelaar en Dirk Kuijt kroonden zich tot topscorers van Oranje op weg naar het WK 2010. Beide aanvallers namen drie van de zeventien goals voor hun rekening. In totaal kwamen elf internationals tot scoren tijdens de WK-campagne.

De acht overwinningen van Oranje in deze kwalificatiereeks zijn als absoluut aantal geen record. Op weg naar het WK 2006 behaalde Nederland onder bondscoach Marco van Basten namelijk tien overwinningen uit twaalf kwalificatiewedstrijden.

SFL
10 september 2009, 10:10
Als Oranje-Supporter ben ik natuurlijk ook blij met deze feiten, maar het verontrust me wel een beetje.

Bij slechte kwalificaties (lees: met de hakken over de sloot) spelen ze meestal wel een goed toernooi. Bij goede kwalificaties daarentegen laten ze vaak te wensen over op een WK, met als gevolg dat ze er te vroeg uitliggen tegen ieders verwachting in.

Maar zoals het nu is, gok ik in 2010 wel op de finale voor mijn favoriete elftal!



Het Nederlands elftal sloot een unieke WK-kwalificatiereeks woensdagavond in Schotland in stijl af. Voetbal International blikt met acht feiten terug op de recordcampagne van Oranje.

Nederland is het vierde land in de WK- en EK-historie dat een kwalificatiereeks met minimaal acht duels zonder puntenverlies afsluit (acht zeges). Eerder lukte dat alleen West-Duitsland (WK 1982), Tsjechië (EK 2000) en Frankrijk (EK's 1992 en 2004).

Oranje incasseerde in acht WK-kwalificatieduels maar twee doelpunten: in de uitwedstrijden tegen Macedonië (1-2 zege) en IJsland (1-2). In de kwalificatiecampagne (Europese zone) voor het WK 2010 kreeg alleen Spanje zo weinig goals te verwerken (ook twee).

Oranje nam in alle acht kwalificatiewedstrijden op weg naar Zuid-Afrika de openingstreffer voor zijn rekening. En evenzovele keren was het een andere speler die de score openbrak, onder wie drie verdedigers (Heitinga, Mathijsen en Ooijer).

De grootste zege van Oranje in de voorbije WK-kwalificatiereeks kreeg gestalte in de thuiswedstrijd tegen Macedonië op 1 april van dit jaar: 4-0. Namens Oranje maakten Dirk Kuijt (twee), Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart de doelpunten.

Joris Mathijsen speelde als enige Oranje-international alle duels van begin tot eind mee (720 minuten). Achter de verdediger van Hamburger SV hadden Giovanni van Bronckhorst (676), André Ooijer (658) en Mark van Bommel (630) de meeste speelminuten.

Bondscoach Bert van Marwijk maakte gebruik van 25 spelers. Vijf van hen (Mathijsen, Van Bronckhorst, Ooijer, Huntelaar en Kuijt) deden in alle duels mee. Vijf anderen (onder wie Eljero Elia en Michel Vorm) speelden maar één duel.

Klaas-Jan Huntelaar en Dirk Kuijt kroonden zich tot topscorers van Oranje op weg naar het WK 2010. Beide aanvallers namen drie van de zeventien goals voor hun rekening. In totaal kwamen elf internationals tot scoren tijdens de WK-campagne.

De acht overwinningen van Oranje in deze kwalificatiereeks zijn als absoluut aantal geen record. Op weg naar het WK 2006 behaalde Nederland onder bondscoach Marco van Basten namelijk tien overwinningen uit twaalf kwalificatiewedstrijden.

RAUL7
10 september 2009, 14:45
Van de laatste 4 wedstrijden verloor "Messi" er 3! :eek:

01/04/09 Bolivia 6-1 Argentina
06/06/09 Argentina 1-0 Colombia
09/06/09 Ecuador 2-0 Argentina
05/09/09 Argentina 1-3 Brasil

Afgelopen nacht verloor Argentinië nog maar eens :eek:.
Paraguay versloeg Argentinië met 1-0 en hierbij komt de deelname aan het WK 2010 voor de Argentijnen in het gedrang.

Big30
10 september 2009, 17:12
ARM(enia) Belgie

Jetliner
10 september 2009, 17:30
Wij willen NU onze Advocaat zien!

rplover
10 september 2009, 17:59
Wij willen NU onze Advocaat zien!
Laat hem maar waar hij zit. Een nieuwe trainer dient op de wedstrijden aanwezig te zijn van zijn toekomstige ploeg, en wie gaf er afwezig?

Ik heb al eerder bericht over deze dwerg, ze bakken er helemaal niks van op de Belgische Bond. Ze hebben een goede trainer in eigen rangen, die met deze jonksters wel resultaat kon boeken (OS). Neen, ze willen een Hollandse dwerg in huis halen.
Het is wel heel droevig gesteld met het Belgische voetbal, inderdaad ARM België.
En toch blijf ik er bij dat deze generatie het grootste talent is dat België ooit heeft gehad, veruit.
Alleen krijgt niemand er een ploeg van gemaakt, het lijkt wel Real Madrid :wife_2[1]::patpat[1]:

erpee :bud[1]:

RAUL7
10 september 2009, 18:09
Alleen krijgt niemand er een ploeg van gemaakt, het lijkt wel Real Madrid :wife_2[1]::patpat[1]:

Vergelijk dat provinciaal ploegske, dat nog nooit iets gewonnen heeft, niet met de beste ploeg van de eeuw (http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=85851) (bericht van donderdag 10 september om 16:56)!

Willi69
10 september 2009, 18:56
http://frauenfussball.zdf.de/ZDFsport/s_img/125/0,6993,7118973-render-M4-,00.jpg

Frauen-Fußball-EM in Finnland, Finale:

Deutschland - England 6:2

:freu: :freu: :freu: :freu: :freu: :freu: :freu: :freu: :freu: :freu: :freu: :freu: :freu: :freu: :freu: :freu: :freu: :freu:

Picasso 1
10 september 2009, 19:47
Vergelijk dat provinciaal ploegske, dat nog nooit iets gewonnen heeft, niet met de beste ploeg van de eeuw (http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=85851) (bericht van donderdag 10 september om 16:56)!

Zelfs dopingwinnaar Merckx valt helemaal in het niet bij de beste ploeg van de eeuw (http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=85851) :capito[1]:

rplover
10 september 2009, 20:29
Zelfs dopingwinnaar Merckx valt helemaal in het niet bij de beste ploeg van de eeuw (http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=85851) :capito[1]:
Voetbal, Spaans drolletje, het gaat over voetbal :wife_2[1]::wink:
Is er geen forum voor verloren gelopen halve Spanjolen :biggrin::rtfm:

erpee :bud[1]:

Willem2
11 september 2009, 00:04
http://www.ad.nl/ad/nl/1441/Ajax/article/detail/429158/2009/09/10/Wereldgoal-Bergkamp-bij-veteranen.dhtml

In dat hele elftal van Ajax loopt er niet eentje die maar de helft zo goed kan voetballen als Bergkamp. Meteen weer opstellen....

RAUL7
25 september 2009, 09:59
In alle voetbalreeksen bij de volwassenen hebben voetbaldoelen vaste afmetingen. Daar trekt de Deense keeper Kim Christensen van IFK Göteborg zich echter weinig van aan. Donderdagavond werd op de tv-beelden vastgesteld hoe de doelman tijdens de competitiematch tegen Orebro zijn doel ostentatief letterlijk kleiner maakte.

In de Zweedse competitie wordt regelmatig op kunstgras gevoetbald. Op die velden zijn de doelen niet in de grond verankerd en daar maakte Christensen handig gebruik van.

Op televisiebeelden werd vastgelegd hoe de doelman aan het begin van de wedstrijd de rechterdoelpaal een beetje naar binnen verplaatste. Pas na twintig minuten spelen had scheidsrechter Stefan Johannesson het bedrog door.

Hij zette de paal weer op zijn plaats, maar durfde Christensen niet te bestraffen omdat hij niet zeker wist dat hij de valsspeler van dienst was. Toch dreigt de Deen niet helemaal buiten schot te blijven. Op basis van de tv-beelden kan hij een boete of een schorsing oplopen.


http://www.hbvl.be/nieuws/sport/voetbal-buitenland/aid865848/deens-doelman-maakt-goal-letterlijk-kleiner.aspx

RAUL7
28 september 2009, 10:51
http://www.youtube.com/watch?v=xyAWWHJIxT8&feature=player_embedded#t=15

RAUL7
28 september 2009, 10:56
AMSTERDAM - ADO Den Haag-speler Charlton Vicento heeft de twijfelachtige eer om de schwalbe van het jaar (http://www.youtube.com/watch?v=_JP0E_KyDmM&feature=player_embedded#t=443)in de eredivisie te hebben gemaakt. In de wedstrijd tegen Ajax ging de aanvaller wel heel gewillig naar de grond zonder dat er sprake was van een overtreding. ADO verloor het duel overigens met 3-0.


http://www.ad.nl/ad/nl/1035/Sport/video/detail/433329/Vicento-maakt-schwalbe-van-het-jaar.dhtml

RAUL7
29 september 2009, 09:24
Real Madrid riskeert het slachtoffer te worden van hekserij. De Spaanse topclub heeft een brief ontvangen waarin een man ermee dreigt Cristiano Ronaldo met heksenkunsten een zware blessure te zullen aandoen. "Ronaldo zal door mijn toedoen langer geblesseerd zijn dan dat hij voor Real op het veld zal staan", staat er te lezen in de brief.

Volgens de Spaanse krant 'El Mundo' zou de man in zijn keuken meerdere foto's van Ronaldo hebben hangen, waarop hij zijn kunsten aanwendt. De man beweert reeds in 2003 en 2006 de 'Koninklijke' in een crisis gestort te hebben met zijn hekserij. Hij zou door een opdrachtgever betaald worden en zelf niks hebben tegen Real noch tegen Ronaldo.


http://www.hln.be/hln/nl/950/Buitenlands-Voetbal/article/detail/1005283/2009/09/28/Ik-doe-Ronaldo-zware-blessure-aan-met-hekserij.dhtml

Picasso 1
29 september 2009, 18:02
Real Madrid riskeert het slachtoffer te worden van hekserij. De Spaanse topclub heeft een brief ontvangen waarin een man ermee dreigt Cristiano Ronaldo met heksenkunsten een zware blessure te zullen aandoen. "Ronaldo zal door mijn toedoen langer geblesseerd zijn dan dat hij voor Real op het veld zal staan", staat er te lezen in de brief.

Volgens de Spaanse krant 'El Mundo' zou de man in zijn keuken meerdere foto's van Ronaldo hebben hangen, waarop hij zijn kunsten aanwendt. De man beweert reeds in 2003 en 2006 de 'Koninklijke' in een crisis gestort te hebben met zijn hekserij. Hij zou door een opdrachtgever betaald worden en zelf niks hebben tegen Real noch tegen Ronaldo.


http://www.hln.be/hln/nl/950/Buitenlands-Voetbal/article/detail/1005283/2009/09/28/Ik-doe-Ronaldo-zware-blessure-aan-met-hekserij.dhtml

De brandstapel maar weer eens van stal halen :rofl:

facial
29 september 2009, 19:17
en dan ook alles op de brandstapel gooien wat voor Ajax is of er iets mee te maken heeft.:2up::2up::2up:

Stiffmaster
30 september 2009, 08:41
ALKMAAR - AZ gaf op de valreep de zege weg in het tweede pouleduel in de Champions League. Mounir El Hamdaoui zette de Alkmaarders vlak na rust op voorsprong, 1-0. In de slotfase trok Moussa Traore de stand in Alkmaar gelijk: 1-1.

Dieudonné Mbokani was namens Standard gevaarlijk met een kopbal en een schot van afstand. Aan de andere kant zag Maarten Martens zijn inzet gestopt worden door Liège-goalie Sinan Bolat. De Turkse keeper tikte even later ook een kopbal van Mounir El Hamdaoui over de lat.

Dick Advocaat, de nieuwe bondscoach van België, zag vanaf de tribunes dat de thuisploeg ondanks het veldoverwicht geen afstand kon nemen van de Waalse ploeg. AZ voerde de druk nog verder op maar wist de kansen (Moussa Dembélé) voor de pauze niet te verzilveren.

Wilfried Dalmat opende sterk in het tweede bedrijf. De Fransman zag zijn schot gestopt worden door AZ-doelman Sergio Romero. Kort daarop kwamen de Alkmaarders op voorsprong. El Hamdaoui wist een slimme steekpass van Brett Holman vanaf randje buitenspel langs sluitpost Bolat te schuiven, 1-0. De eerste CL-goal ooit in Alkmaar.

De Duitse arbiter Wolfgang Stark weigerde een tweede gele kaart te geven aan Mohamed Sarr na vasthouden van Dembélé. De Senegalees, in Belgische dienst, ontsnapte daarmee aan rood.

De Rouches voerden de druk op AZ op. Onder de lat bij AZ maakte Romero een schot van Mehdi Carcela-González knap onschadelijk.

In blessuretijd gaf de landskampioen de zege alsnog uit handen. Een verre vrije trap werd slecht weggewerkt in de Alkmaarse defensie. Invaller Moussa Traore maakte dankbaar gebruik van die misser, 1-1.

De landskampioen trekt daarmee de lijn door van de laatste tijd. AZ verloor de afgelopen twee weken vier van de vijf gespeelde wedstrijden.

Was gewoon weer stom van AZ om die keeper zover te laten komen (geen vrije trap zoals boven wordt beweert)! als je dat doet moet je killers in je verdediging hebben en die heeft AZ nu eenmaal niet omdat ze denken alles voetballend op te kunnen lossen, AZ welkom op het hoogste platform.

RAUL7
1 oktober 2009, 16:07
SAO PAULO - Adriano (27) heeft in een interview teruggeblikt op zijn periode bij Inter Milaan. De Braziliaanse international, die nu voor Flamengo speelt, is niet trots op zijn uitspattingen... http://www.ad.nl/ad/nl/1056/Serie-A/article/detail/434231/2009/10/01/Adriano-bij-Inter-Zuipen-en-vrouwen.dhtml

Stiffmaster
3 oktober 2009, 10:06
Van Marwijk belt Van der Vaart

ZEIST - De namen van André Ooijer en Robin van Persie in de Oranje-selectie voor het duel tegen Australië zijn dun geschreven. "Het kan zijn dat zij niet meegaan, omdat ze weer vader worden", aldus Van Marwijk. Mocht dat vandaag of morgen gebeuren, dan zijn ze van de partij. Anders blijven ze thuis. "Als Van Persie afvalt, overweeg ik Rafael alsnog op te roepen."

"Ik heb hem gebeld en hij had er - gezien zijn situatie bij Madrid - alle begrip voor dat ik hem niet heb geselecteerd. Ik heb altijd een uitzondering voor hem gemaakt, omdat hij een speciale voetballer is en iets aan ons spel kan toevoegen. Maar het houdt ook een keer op. In vier maanden tijd heeft hij één wedstrijd en een klein beetje gespeeld. Ik hoop en blijf hopen dat hij op korte termijn meer aan spelen toekomt, want nogmaals: hij kan het verschil maken."

ijsbeer11
6 oktober 2009, 10:32
Real Madrid riskeert het slachtoffer te worden van hekserij. De Spaanse topclub heeft een brief ontvangen waarin een man ermee dreigt Cristiano Ronaldo met heksenkunsten een zware blessure te zullen aandoen. "Ronaldo zal door mijn toedoen langer geblesseerd zijn dan dat hij voor Real op het veld zal staan", staat er te lezen in de brief.

Volgens de Spaanse krant 'El Mundo' zou de man in zijn keuken meerdere foto's van Ronaldo hebben hangen, waarop hij zijn kunsten aanwendt. De man beweert reeds in 2003 en 2006 de 'Koninklijke' in een crisis gestort te hebben met zijn hekserij. Hij zou door een opdrachtgever betaald worden en zelf niks hebben tegen Real noch tegen Ronaldo.


http://www.hln.be/hln/nl/950/Buitenlands-Voetbal/article/detail/1005283/2009/09/28/Ik-doe-Ronaldo-zware-blessure-aan-met-hekserij.dhtml


Heeft RP zijn werkgebied uitgebreid naar Zuid Europa:confused:

RAUL7
6 oktober 2009, 14:16
Heeft RP zijn werkgebied uitgebreid naar Zuid Europa:confused:

Nog niet, op dit moment is hij aan het schilderen, of zoiets :rofl:, in Hamminkeln!

RAUL7
7 oktober 2009, 13:51
MADRID - Roberto Carlos heeft aangeboden terug te keren naar Real Madrid om daar voor niets te komen voetballen. Dat zegt de Braziliaanse routinier in de Spaanse sportkrant AS...http://www.ad.nl/ad/nl/1053/Primera-Division/article/detail/435600/2009/10/07/Roberto-Carlos-wil-gratis-voor-Real-spelen.dhtml#

RAUL7
9 oktober 2009, 08:38
Fabio Cannavaro, de aanvoerder van de Italiaanse nationale voetbalploeg, heeft op 29 augustus een positieve dopingtest afgelegd. Dat meldt de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport op haar website...http://www.hln.be/hln/nl/923/Kanaal-Sport/article/detail/1013142/2009/10/08/Fabio-Cannavaro-legt-positieve-dopingtest-af.dhtml

RAUL7
12 oktober 2009, 08:55
De ex van woelwater Paul Gasgoine doet in haar nieuwe biografie een boekje open over haar leven met de getroebleerde oud-voetballer. Gascoigne was niet alleen verslaafd aan drugs en alcohol, hij kon ook niet zonder seks. "Wel tien keer per dag eiste hij seks" :eek:, aldus Sheryl...http://www.hln.be/hln/nl/1301/Premier-League/article/detail/1014108/2009/10/12/Hij-eiste-tien-keer-per-dag-seks.dhtml

RAUL7
12 oktober 2009, 09:00
MILAAN - Klaas-Jan Huntelaar is alweer uit de gratie bij AC Milan. Volgens de Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport wordt de oud-spits van Ajax en Real Madrid in januari op de transferlijst geplaatst...http://www.ad.nl/ad/nl/1001/AD-Sportwereld/article/detail/436522/2009/10/11/AC-Milan-zet-Huntelaar-in-januari-op-transferlijst.dhtml

Willem2
16 oktober 2009, 13:19
Voetbalsupportes gaan graag naar de dames met alle gevolgen ........
http://welingelichtekringen.nl/bang-voor-meer-aids-als-wk-voetbal-arriveert.html

facial
16 oktober 2009, 13:36
kunnen we beter naar PHG gaan en op het scherm gaan kijken naar de wedstrijden en een ticket incl vlucht en hotel besparen. Kun je je daar voor dat geld heel het tournooi voor bont en blauw neuken en je elke dag nog een aantal keer voor leeg laten zuigen. En tussendoor lekker gratis bier drinken.

sofaking
7 november 2009, 17:40
Dit katje kom je liever niet tegen op het veld. :biggrin:
http://www.youtube.com/watch?v=JC-pF3OHY1c

Big30
8 november 2009, 17:58
http://www.nu.nl/sport/2118706/fc-twente-weerstaat-ajax.html


FC Twente onderstreepte zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax dat het dit seizoen heel lang wil meestrijden om de titel. De trots van Enschede blijft door de achtste competitiezege op rij (1-0) de voornaamste kampioenskandidaat.

Koploper FC Twente koestert een voorsprong van twee punten op PSV. Ajax moet al zes punten op de nummer twee van het vorige seizoen goedmaken.

Bryan Ruiz was de grote man bij de thuisclub. Hij besliste de tegenvallende topper met weinig doelkansen vlak na rust met het hoofd. Het ontbeerde Ajax vervolgens zonder de uitgevallen Marko Pantelic en Demy de Zeeuw aan kracht voor een geslaagde inhaalrace.


:freu::freu::freu:
:asshole::asshole::asshole:
:baeh::baeh::baeh:
Big30

Johnny Bravo
10 november 2009, 21:24
HANNOVER - De Duitse doelman Robert Enke is overleden. De voorzitter van Hannover 96, Matin Kind, heeft dat nieuws dinsdagavond bekendgemaakt. Enke, doelman van Hannover 96 en het Duitse nationale elftal, is omgekomen bij een ongeval op een spoorwegovergang in Neustadt-Eilvese.

Lees hier verder (http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/5291685/__DOELMAN_ENKE__32__OVERLEDEN__.html)

Bron: www.telegraaf.nl

RAUL7
14 november 2009, 23:07
Spanje heeft Argentinië in een oefeninterland in Madrid met 2-1 verslagen. Xabi Alonso was de gevierde man bij de Europese kampioen. De gangmaker van Real Madrid scoorde twee keer. Voor de ploeg van bondscoach Diego Maradona maakte Lionel Messi (Barcelona) het doelpunt. Spanje heeft sinds november 2006 alle thuiswedstrijden gewonnen.


http://www.hln.be/hln/nl/950/Buitenlands-Voetbal/article/detail/1029364/2009/11/14/Maradona-kan-thuisreputatie-van-Spanje-niet-verontrusten.dhtml

Johnny Bravo
15 november 2009, 00:41
Onderuit in de heenronde met 5-0 en thuis een overwinning met 1-0.

Uuuhhh moet 4-0 zijn beste Erpee i.p.v. 5-0, maar dan nog is het een grote blamage van de Koninkelijke:hah:

JB:freu:

Picasso 1
15 november 2009, 02:19
Belangrijk deze week: de uitschakeling van de miljardenclub Real in de Spaanse Beker eerder deze week, tegen een bescheiden derdeklasser.
Balans: roemloos ten onder tegen een spaanse derdeklasser.


Even benadrukken voor de duidelijkheid voordat je lof gaat spreken over het belgische nationale elftal :biggrin:

Picasso 1
15 november 2009, 03:15
Het verwondert me trouwens dat ik ZL hier niet zie reageren. Vanop de bank kan je nochtans de beste commentaren geven.

Als je wilt dat ie reageert dan moet je je rug naar hem toe keren :rofl:

RAUL7
15 november 2009, 09:16
Het is op de meet dat de prijzen verdeeld worden, niet tijdens een oefeninterland.


Wij zijn al blij met een overwinning in een oefeninterland :freu:, want op de meet is er voor Spanje nooit iets weggelegd :redface:!




Belangrijk deze week: de uitschakeling van de miljardenclub Real in de Spaanse Beker eerder deze week, tegen een bescheiden derdeklasser.


Een nederlaag om zo snel mogelijk te vergeten




Ietsjes belangrijker en doodgezwegen door de Realsupporters alhier.....
Waar zaten de godenkinderen toen. Onderuit in de heenronde met 5-0 en

Onze vriend "Stiffmaster" :rolleyes: had dit al 2 weken geleden :eek: op het forum gezet! https://www.ijsberenforum.com/forum/showpost.php?p=143708&postcount=644
Als je het gelezen had wist je dat het 4-0 was.
Ik zie niet in waarom wij dan het bericht dubbel moeten plaatsen :confused:?
Heeft het dan meer waarde :cool:, of had jij gedacht dat ze nog met 5-0 gingen winnen? :biggrin:

Picasso 1
15 november 2009, 12:35
Wij zijn al blij met een overwinning in een oefeninterland :freu:, want op de meet is er voor Spanje nooit iets weggelegd :redface:!

Een belangrijke zwakke plek van Spanje is de rechterkant waarvandaan Sergio Ramos veel slechte voorzetten geeft. Als bijvoorbeeld Messi een spanjaard zou zijn, zou dit Spanje wel een erg serieus titelkandidaat worden.

Hopelijk hebben ze in elk geval bij de confederations cup geleerd dat je geen enkel tegenstander (hoe klein ook) moet onderschatten.

RAUL7
23 november 2009, 11:33
Het nieuwe gokschandaal in het Europees voetbal heeft ook Italië bereikt. De Italiaanse politie heeft vandaag negen mensen opgepakt, onder wie de voorzitter van voetbalclub SC Potenza, Giuseppe Postiglione.

Ze worden ervan verdacht banden te hebben met een criminele organisatie en het gerecht wrijft hen ook bedrog aan. Postiglione en zijn kompanen zouden in het seizoen 2007-2008 een wedstrijd in de Italiaanse tweede klasse en zeven duels in de eerste amateurklasse gemanipuleerd hebben. Potenza komt momenteel uit in de B-reeks van de Italiaanse Serie C, de derde klasse in Italië.

In het grootste gokschandaal in de geschiedenis van het Europese voetbal zijn volgens het parket van Bochum clubs uit negen landen betrokken. In België zou het gaan om zeventien wedstrijden uit tweede klasse.


http://www.hln.be/hln/nl/1303/Serie-A/article/detail/1032625/2009/11/23/Negen-arrestaties-in-Italie-rond-Europees-gokschandaal.dhtml

Willem2
23 november 2009, 11:59
Jesus Navas, echte rechtsbuiten van Sevilla, is mogelijk een goede optie om dat probleem op kunnen lossen. Dan kan Ramos wat anders gaan doen. :wink:

Met behulp van Jezus zal het wel gaan :rolleyes:

Zullen we een gokje wagen :cool:

Jetliner
23 november 2009, 17:53
Eilandvoetbal:
Tottenham maakte zaterdag een negenklapper, thuis tegen Wigan Athletic: 9-1.
In de stand blijven de Spurs wel op 8 punten van Chelsea.

Picasso 1
28 november 2009, 17:43
http://www.telegraaf.nl/video/telesport/5433789/__Don_Leo___Twee_keer_per_jaar_wedstrijd_van_de_ee uw___.html

Picasso 1
28 november 2009, 18:36
We zijn er weer helemaal klaar voor. Over zo'n 24 uur is het weer een paar uurtjes heel stil op straat. Daarna wordt dat ruimschoots gecompenseerd.

Wie durft een voorspelling te doen voor de einduitslag?

Ik gok op 2-1

:wink2:

Ik hoop 1-2 :rolleyes:

Raul7 zal vast wel 0-5 gokken :biggrin:

rplover
29 november 2009, 21:06
.

Picasso 1
29 november 2009, 21:48
http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/5449219/__Zlatan_slaat_toe_in__El_Clasico___.html?p=1,1

Barcelona heeft de koppositie in de Spaanse Primera Division weer heroverd op Real Madrid. In Nou Camp verloor de Koninklijke met 1-0 door een doelpunt van Zlatan Ibrahimovic. Beide teams eindigden 'El Clasico' zondagavond met tien man.

Big30
29 november 2009, 21:50
We zijn er weer helemaal klaar voor. Over zo'n 24 uur is het weer een paar uurtjes heel stil op straat. Daarna wordt dat ruimschoots gecompenseerd.

Wie durft een voorspelling te doen voor de einduitslag?

Ik gok op 2-1

:wink2:

Ik gok op een 1-0 winst voor Barca!

RAUL7
30 november 2009, 10:25
.
.

Sportieve revanche STVV na onbestrafte moordtackle Goreux!


Standard is echt helemaal het noorden kwijt. De landskampioen verloor voor de tweede keer op rij na een 2-0-nederlaag op STVV. Sidibe en Wilmet pakten na de rust schitterend sportieve revanche voor een

nieuwe 'moordtackle' van de Rouches. Deze keer was heethoofd Réginal Goreux de boosdoener, Mennes het slachtoffer.

Dat de Limburgse middenvelder zijn been niet brak bij deze Witseliaanse horrortackle (die van Witsel was wel nog erger) mag een wonder heten, maar hij moest wel van het veld. Mennes moest de stuntzege op krukken vieren.


http://www.hln.be/hln/nl/1285/Jupiler-League/article/detail/1035554/2009/11/29/Sportieve-revanche-STVV-na-onbestrafte-moordtackle-Goreux.dhtml

rplover
30 november 2009, 11:19
Wel "zeer klein van je, Raul", je weet wel waar ik op doel ;)
Het is niet omdat het sterrenteam van Real er niks van bakt, dat je me moet tackelen. Ik heb net geen gebroken been en moet op krukken de zege van Barca vieren, die zeer zoet smaakt :hah:
Barca is gewoon het beste team ter wereld, en Real kan beter een ploeg kopen in plaats van spelers. Het wordt hoog tijd dat je je rugnummer aan de haak hangt :biggrin:

.
.
.
.

erpee .

RAUL7
30 november 2009, 12:09
Dus gij moogt wel schrijven over de Spaanse competitie (https://www.ijsberenforum.com/forum/showpost.php?p=145902&postcount=649) (tackelen, zoals gij het noemt)terwijl gij geen Spanjaard zijt of in Spanje woont en wij mogen niet over de Belgische competitie schrijven :eek: :thefinger:!

rplover
30 november 2009, 12:18
Dus gij moogt wel schrijven over de Spaanse competitie (https://www.ijsberenforum.com/forum/showpost.php?p=145902&postcount=649) (tackelen, zoals gij het noemt)terwijl gij geen Spanjaard zijt of in Spanje woont en wij mogen niet over de Belgische competitie schrijven :eek: :thefinger:!
Jawel, Raul, ik schrijf gewoon Barca - Real 1- 0.
.

Ik merk al langer dat je dan gaat schoppen naar Standard, dat het heel slecht doet.
Jouw woorden: die doodschoppen gebeuren in iedere wedstrijd, niet te veel aandacht aan schenken.
Als de troost van de nederlaag van de vedettenploeg "Real", die er niks van bakt (uitgeschakeld door een derdeklasser in de beker, en met welke cijfers, en nu ten onder, omdat wereldster Ronaldo vertikt van te scoren (waar zit Raul eigenlijk :gruebel:) ) zo moet verwerkt worden, is dat triest.
Word raadgever, en Messi is het sleutelpunt, een voetballer die plezier heeft in het spelletje, en niet rondloopt als een "mannequin" op 't voetbalveld. Die Ronaldo wil eerst nog eens kijken in de spiegel dat zijn haar wel goed ligt voor de foto, vooraleer ie op doel trapt. Op topniveau telt de ploeg, Raul, niet de vedettenstatus van de spelers inividueel ;). En laat dat net het hekel puntje zijn van de "vedetten" van Real.
Kijk bv. naar Henri, bij Arsenal de meest arrogante zak die er op de velden rondliep, en nu totaal in dienst van Barca. Ze zijn er jaloers op, bij Real :wink:

erpee :biggrin:

RAUL7
30 november 2009, 12:25
Waarom jaloers? Elke ploeg heeft goede en slechte jaren, ook Barca ja!
Raul zit al weken op de bank en als je de Spaanse competitie volgt zou je dat weten maar jij volgt de competitie alleen als Real verliest :rolleyes:!
Ik hoef geen troost en moet ook niks verwerken, ik heb immers niets verloren. Of Real nu wint of verliest moet ik de dag erop evenzeer gaan werken, ik verdien of verlies niks.

rplover
30 november 2009, 12:35
Waarom jaloers, elke ploeg heeft goede en slechte jaren, ook Barca ja!
Raul zit al weken op de bank en als je de Spaanse competitie volgt zou je dat weten maar jij volgt de competitie alleen als Real verliest :rolleyes:!
Ik hoef geen troost en moet ook niks verwerken, ik heb immers niets verloren. Of Real nu wint of verliest moet ik de dag erop evenzeer gaan werken, ik verdien of verlies niks.
De domste zet ook, dat Raul al weken op de bank zit, van de trainer.
Ik volg de Spaanse competitie niet, ik volg enkel Barca, tijdens de CL en kijk enkel naar de topper Real-Barca en omgekeerd. Maar het is wel fijn, de beste ploeg ter wereld die het haalt van de "meest kooplustige ploeg ter wereld". Wat ook logisch is, dom dom dm dat ze dat in Madrid maar niet willen inzien ;)

Barca heeft nu wel heel vette jaren, en de koopwoede van Real kan daar niks tegenover stellen, dat is waar. En in voetbal is het het heden dat belangrijk is, voor mij is enblijft Real de beste ploeg aller tijden, maar helaas is het bestuur momentel er eentje van klungelaars, misschien zijn het zelf een bende jeanetten, anders kan ik me niet inbeelden dat ze al die jeanetten aantrekken en een speler als Raul op de bank zetten.
Die man verdient een standbeeld, is de topscoorder aller tijden in zowat iedere competitie waar hij aan deelnam. Respect voor die man, hij verdient een ploeg als Barca, niet als Real.....
En die zetten ze dan op de bank voor een Ronaldo (ik heb hem die kans zien missen, dat overkomt Raul niet in een topmatch, en dat is nu net het verschil tussen een wereldspits, die zich voor een ploeg inzet, en een spits die enkel persoonlijke eer wil), hoe dom kan je niet zijn :eek:

erpee

RAUL7
30 november 2009, 15:23
Ierland is nog steeds van slag na de handsbal van Thierry Henry die Frankrijk naar het WK voetbal in Zuid-Afrika leidde. Nu hebben ze de Fifa gevraagd om als 33e land naar het WK te mogen. "Ierland heeft me officieel gevraagd om als 33e land deel te nemen. Woensdag gaan we in Kaapstad over hun verzoek praten", meldt Fifa-baas Sepp Blatter...http://www.hln.be/hln/nl/4977/WK-voetbal-2010-in-Zuid-Afrika/article/detail/1035758/2009/11/30/Ierland-wil-als-33e-land-naar-het-WK-en-stapt-naar-Fifa.dhtml

RAUL7
30 november 2009, 15:25
Het gokschandaal begint ongeziene proporties aan te nemen. Nadat eerder al bekend raakte dat een pak Europese en nationale wedstrijden werden gemanipuleerd, zou nu ook de WK-kwalificatiepartij tussen Bosnië en Turkije, in dezelfde groep als België (Groep 5), besteld zijn door de gokmaffia. Dat meldt de Duitse krant Der Spiegel...http://www.hln.be/hln/nl/4977/WK-voetbal-2010-in-Zuid-Afrika/article/detail/1034931/2009/11/27/Bosnie-Turkije-in-groep-Belgie-besteld-door-gokmaffia.dhtml

Picasso 1
30 november 2009, 20:27
Dus gij moogt wel schrijven over de Spaanse competitie (https://www.ijsberenforum.com/forum/showpost.php?p=145902&postcount=649) (tackelen, zoals gij het noemt)terwijl gij geen Spanjaard zijt of in Spanje woont en wij mogen niet over de Belgische competitie schrijven :eek: :thefinger:!

Ik wil wel dat barca sympathisanten reageren anders hebben we geen fun :smoke:

rplover
1 december 2009, 09:10
De Gouden Bal is voor Lionel Messi

Belga
di 01/12/2009 - 06:10
Lionel Messi is in de jaarlijkse verkiezing van het Franse magazine France Football verkozen tot beste voetballer van de wereld: de 22-jarige Argentijn mag de Gouden Bal 2009 op zijn nachtkastje zetten. Messi kreeg van de 96 leden van de jury 473 punten, op een maximum van 480.

Het Argentijnse dribbelwonder van Barcelona kreeg 240 punten meer dan de Portugees Cristiano Ronaldo, de winnaar van vorig jaar. Nooit eerder was het verschil tussen de nummers een en twee zo groot.


Messi was de architect van Barcelona's successen van vorig seizoen, met winst in de Spaanse competitie, de Spaanse beker, de Spaanse Supercup en, vooral, de Champions League (en de Europese Supercup).

Messi maakte liefst 23 goals in de Primera Division en was met 9 doelpunten in 12 matchen de topschutter van de Champions League. In de finale tegen Manchester United in Rome scoorde hij de 2-0, met het hoofd!

Barcelona overheerste het referendum: met Xavi, Iniesta en Eto'o (sinds dit seizoen bij Inter) staan er nog drie Barça-spelers van vorig seizoen in de top vijf.

Messi is de eerste Argentijn op de erelijst van de Gouden Bal. Tot 1995 was die trofee voor de beste Europese voetballer, van 1995 tot 2006 werd de beste voetballer op de Europese velden bekroond, sinds 2007 speelt nationaliteit of kampioenschap geen rol meer.

France Football pakt op zijn website ook al uit met een reactie van Messi. "Dit weekt bij mij veel emoties los. Niet alleen is het voor mij een eer om verkozen te worden, maar ook om de eerste Argentijn te zijn."

"Ik wist dat ik tot de kanshebbers behoorde, maar dat de kloof met de tweede zo groot zou zijn, had ik nooit durven te denken. Deze Gouden Bal is heel belangrijk voor mij. Alleen grote spelers hebben de trofee al gewonnen en sommige groten wonnen hem zelfs nooit. Ik hoop dat volgend jaar even succesvol wordt."

De uitslag van 2009:

Lionel Messi (Arg-Barcelona) - 473 punten
Cristiano Ronaldo (Por-ManU/Real) - 233
Xavi (Spa-Barcelona) - 170
Andres Iniesta (Spa-Barcelona) - 149
Samuel Eto'o (Kam-Barça/Inter) - 75
Kaka (Bra-Milan/Real Madrid) - 58
Zlatan Ibrahimovic (Zwe-Inter/Barça) - 50
Wayne Rooney (Eng-Manchester United) - 35
Didier Drogba (Ivo-Chelsea) - 33
Steven Gerrard (Eng-Liverpool) - 32
Fernando Torres (Spa-Liverpool) - 22
Cesc Fabregas (Spa-Arsenal) - 13
Edin Dzeko (Bos-Wolfsburg) - 12
Ryan Giggs (Wal-Manchester United) - 11
Thierry Henry (Fra-Barcelona) - 9
De erelijst (sinds 1995):

1995 - George Weah (Lib-Milan)
1996 - Matthias Sammer (Dui-Dortmund)
1997 - Ronaldo (Bra-Inter)
1998 - Zinedine Zidane (Fra-Juventus)
1999 - Rivaldo (Bra-Barcelona)
2000 - Luis Figo (Por-Real Madrid)
2001 - Michael Owen (Eng-Liverpool)
2002 - Ronaldo (Bra-Real Madrid)
2003 - Pavel Nedved (Tsj-Juventus)
2004 - Andrej Tsjevtsjenko (Oek-Milan)
2005 - Ronaldinho (Bra-Barcelona)
2006 - Fabio Cannavaro (Ita-Real Madrid)
2007 - Kaka (Bra-Milan)
2008 - Cristiano Ronaldo (Por-Manchester United)
2009 - Lionel Messi (Arg-Barcelona)

Bron: sporza.be

prinzgoofy
1 december 2009, 15:47
Aha

RAUL7
2 december 2009, 16:59
De Gouden Bal is voor Lionel Messi


Ik vind toch dat Xavi of Iniesta dit meer verdienden dan Messi!
Zij hebben met Barca ook alles gewonnen en laten bij de nationale ploeg zien dat ze het ook zonder Messi kunnen, terwijl Messi er bij Argentinië niks van bakt.
Messi haalt zijn rendement bij Barca dankzij Xavi en Iniesta die niet zo opvallen maar de ploeg wel laten draaien, dus hoop ik ook dat één van hun twee de Fifa World Player wordt!

Picasso 1
2 december 2009, 17:26
Ik vind toch dat Xavi of Iniesta dit meer verdienden dan Messi!
Zij hebben met Barca ook alles gewonnen en laten bij de nationale ploeg zien dat ze het ook zonder Messi kunnen, terwijl Messi er bij Argentinië niks van bakt.
Messi haalt zijn rendement bij Barca dankzij Xavi en Iniesta die niet zo opvallen maar de ploeg wel laten draaien, dus hoop ik ook dat één van hun twee de Fifa World Player wordt!

Even los van het grote talent van Messi, Messi viel nauwelijks op bij de belangrijkste wedstrijden in de Champions League van dit Barcelona en daarnaast stelt het argentijnse elftal waar Messi in speelt zwaar teleur.

Iniesta is de 'motor' van dit Barcelona en de speler die het huidige spaanse elftal net dat tikkeltje extra geeft waar prijzen mee te winnen valt. Barcelona heeft alle prijzen gewonnen en Spanje staat momenteel op nummer 1 op de Fifa ranglijst. Lijkt me niet meer dan logisch dat de beste speler van deze twee ploegen (Barcelona en het spaanse elftal) deze prijs had moeten winnen.


De architect van Barcelona's successen zoals Messi in het bericht wordt genoemd is door de journalist volledig uit de lucht gegrepen. Je hoeft maar enkele wedstrijden van Barcelona te zien en en dan kun je met deze benaming nauwelijks om Iniesta heen.

Volstrekt onbegrijpelijk is verder wat Ronaldo doet op nummer 2 op de ranglijst, maar mogelijk bestaat de 96 koppige jury uit dames waarbij deze held een hoofdrol vervult in hun seksuele fantasieën.

rplover
2 december 2009, 17:53
Het siert de twee Spanjaarden, dat ze zo chauvinistsch zijn ;)
Ik wil echter dit nog een keertje benadrukken, en ik citeer:
"Messi kreeg van de 96 leden van de jury 473 punten, op een maximum van 480."
Ik wil het aandeel van de andere spelers van Barca zeker niet minimaliseren, maar als er één speler met kop en schouders bovenuit stak, is dat "de beste voetballer ter wereld", anderhalf jaar geleden door Diego himself bestempeld als, jawel, de beste voetballer ooit.
Daar kunnen we nog lekker over doorbomen, dat hij oververdiend de Gouden Bal heeft gewonnen, staat volgens alle voetbalkenners buiten kijf.

erpee ;)

RAUL7
2 december 2009, 18:03
Die jury stelt niks voor! In 2001 won Owen de Gouden Bal voor Raul, die de CL en de Liga had gewonnen met Real Madrid en ook nog eens topscorer in de Champions league was!
Messi stak er boven uit :confused:??? Iniesta en Xavi moesten er zeker niet voor onderdoen, zij vallen individueel misschien niet zo op maar voor de ploeg van groter belang zijn, zie de wedstrijd van vorige week tegen Inter zonder Messi. Haal Xavi en Iniesta maar eens weg, eens kijken wat er van het wonderkind overschiet :rolleyes:!
En wat Maradona betreft, de woorden van een junkie moet je niet zo nauw nemen :biggrin:. Maradona is een Argentijn en Messi ook, dat zegt genoeg.

Picasso 1
2 december 2009, 19:58
Het siert de twee Spanjaarden, dat ze zo chauvinistsch zijn ;)
Ik wil echter dit nog een keertje benadrukken, en ik citeer:
"Messi kreeg van de 96 leden van de jury 473 punten, op een maximum van 480."
Ik wil het aandeel van de andere spelers van Barca zeker niet minimaliseren, maar als er één speler met kop en schouders bovenuit stak, is dat "de beste voetballer ter wereld", anderhalf jaar geleden door Diego himself bestempeld als, jawel, de beste voetballer ooit.
Daar kunnen we nog lekker over doorbomen, dat hij oververdiend de Gouden Bal heeft gewonnen, staat volgens alle voetbalkenners buiten kijf.

erpee ;)

De Gouden Bal wordt toegekend door een panel van sportjournalisten uit de hele wereld. Ik kan me nog herinneren hoe een erg bekende :rolleyes: trainer ooit eens te keer ging tegen zo'n betweterige journalist: "ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?" :biggrin:

Het is overigens maar goed dat spanjaarden benadrukken dat Iniesta meer recht had op deze prijs dan Messi en de zwaarwegende argumenten hiervoor aanreiken. Anderen gaan dat immers niet voor ons doen.



'Ik wil het aandeel van de andere spelers van Barca zeker niet minimaliseren, maar als er één speler met kop en schouders bovenuit stak, is dat "de beste voetballer ter wereld", anderhalf jaar geleden door Diego himself bestempeld als, jawel, de beste voetballer ooit.

Hoeveel wedstrijden van Barcelona heb jij dit jaar eigenlijk gezien? Ben erg benieuwd in welke wedstrijd je Messi met kop en schouders boven de rest zag uitsteken :rolleyes: (je mag zelfs een oogje dicht doen voor zijn optredens bij het argentijnse elftal, waar Diego himself trainer is ;))

RAUL7
3 december 2009, 13:56
Hoeveel wedstrijden van Barcelona heb jij dit jaar eigenlijk gezien? Ben erg benieuwd in welke wedstrijd je Messi met kop en schouders boven de rest zag uitsteken :rolleyes: (je mag zelfs een oogje dicht doen voor zijn optredens bij het argentijnse elftal, waar Diego himself trainer is :wink:)

Hij heeft er geen gezien :eek:, alleen een korte samenvatting (2 min.) van Barcelona - Real Madrid :smile2:!

rplover
3 december 2009, 14:47
Ik heb internet, bekijk alle wedstrijden van Barca in Europa, en alle belangrijke wedstrijden van Barca.
Verder bekijk ik ook ALLE samenvattingen op youtube, en ja, ik kan maar één conclusie trekken, twee Spanjaarden hier zien duidelijk NIET wat de rest van de wereld wel ziet. En dat is dat Messi de beste voetballer ter wereld is.

PS. Als ik julie tijdens de rust van Barca-Real zie schrijvenop chat dat Real de beste ploeg is, dan twijfel ik dat jullie niet de verkeerde wedstrijd hebben bekeken. Barca was duidelijk baas op het veld, ondtikken van de bal, rustige opbouw, alleen waren ze te zeker van hun sterkte, en Real kreeg de beste kansen. Op de counter. De beste ploeg echter, tja, straks ga ik hier nog beweren dat Standard OP Arsenal de beste ploeg was.

Een beetje chauvinisme kan en mag, als jullie er nu nog een sausje realisme over kappen, krijgen jullie een mooi gerechtje opgediend

RAUL7
3 december 2009, 16:06
Ik heb internet, bekijk alle wedstrijden van Barca in Europa, en alle belangrijke wedstrijden van Barca.


Daarom vroeg gij afgelopen zondag nog op de chat op waar gij de wedstrijd kon zien.
Gij wist nog niet eens dat Barca tegen Real speelde tot ik het zei, dus geen zever verkopen



PS. Als ik julie tijdens de rust van Barca-Real zie schrijvenop chat dat Real de beste ploeg is, dan twijfel ik dat jullie niet de verkeerde wedstrijd hebben bekeken.

Real was ook de beste ploeg in de eerste helft dat zeiden de commentator en de mensen in de studio ook ook. Gij hebt oogkleppen op en hebt gewoon een Messi-fetish :rolleyes:!
Zet Messi gewoon alleen op het plein en hij verslaat iedereen.
Voor de rest maak ik hier geen woorden meer aan vuil, is zinloos, want gij denkt toch altijd gelijk te hebben.

rplover
3 december 2009, 17:25
Daarom vroeg gij afgelopen zondag nog op de chat op waar gij de wedstrijd kon zien.
Gij wist nog niet eens dat Barca tegen Real speelde tot ik het zei, dus geen zever verkopen
Ik vroeg het, omdat ik rechtstreeks wou kijken, en niet nadat Real verloren had. Nadien een wedstrijd bekijken, met voorkennis van de einduitslag, is niet zo interessant :hammer:

En inderdaad, ik wist het niet, maar ben toch blij dat ik heb gekeken, waarvoor ik Pica bedank voor de link ;)


Real was ook de beste ploeg in de eerste helft dat zeiden de commentator en de mensen in de studio ook ook. Gij hebt oogkleppen op en hebt gewoon een Messi-fetish :rolleyes:!
Zet Messi gewoon alleen op het plein en hij verslaat iedereen.
Voor de rest maak ik hier geen woorden meer aan vuil, is zinloos, want gij denkt toch altijd gelijk te hebben.
473 van de 480 journalisten die het maximum der punten geven aan Messi, dan kennen die en ik er niets van, maar drie commentatoren en enkele mensen in de studio, die hebben uiteraard gelijk.

473 sportjournalisten kennen er niks van. Dan vraag ik me af wie er fanatiek en niet consequent is. Iemand die enkele commentatoren gelooft, maar 473 sportjournalisten niet, omdat het Messi is. Kijk, het verschil in punten is nog nooit zo groot geweest, je moet wel echt een fanatieke Spanjaard zijn, en een zeer slechte verliezer, om dat niet te willen inzien :betrunken:

Het is dus inderdaad zinloos, dat klopt.

messi (euh erpee) :freu:

RAUL7
3 december 2009, 17:33
473 van de 480 journalisten die het maximum der punten geven aan Messi, dan kennen die en ik er niets van, maar drie commentatoren en enkele mensen in de studio, die hebben uiteraard gelijk.

473 sportjournalisten kennen er niks van. Dan vraag ik me af wie er fanatiek en niet consequent is.

Wie stond er op de tweede plaats? Wat heeft hij meer laten zien dan Xavi of Iniesta? Zoveel kennen die 480 mensen ervan.
Nogmaals, bij Argentinië is Messi nog niet de helft van wat hij bij Barca is, en Xavi en Iniesta spelen bij Spanje de pannen van het dak zonder Messi.
Haal Messi weg bij Barca en ze spelen nog schitterend, haal Xavi en Iniesta weg, we zullen eens zien.
Dat zegt een Real supporter, zo fanatiek ben ik, 2 jeugspelers van de aartsvijand bejubelen.
Tja, dit zal wel niet waar zijn want ik ben een fanatieke Spanjaard :rolleyes:!

rplover
3 december 2009, 17:41
Wie stond er op de tweede plaats? Wat heeft hij meer laten zien dan Xavi of Iniesta? Zoveel kennen die 480 mensen ervan.
Nogmaals, bij Argentinië is Messi nog niet de helft van wat hij bij Barca is, en Xavi en Iniesta spelen bij Spanje de pannen van het dak zonder Messi.
Tja, dit zal wel niet waar zijn want ik ben een fanatieke Spanjaard :rolleyes:!
Ronaldo.
Niks, veel minder.

Maar lees eens alle commentaren, die over de Gouden Bal gaan, misschien kom je dan tot inzicht dat Messi gewoon de verdiende winnaar is.

Topscoorder in de CL, 23 doelpunten in de Spaanse competitie, en als bekroning, een fabelhaft mooi doelpunt in de finale van de CL ;)

Over zijn voetbalinzicht en zijn assists zullen we kort zijn: wereldklasse, van een nooit gezien niveau, die man kan wat Johan destijds ook kon, met de bal aan de voet..
Hij is een combinatie van Péle, Maradonna en Cruyf.

Ik vrees dat er maar één manier is, om Messi in je armen te sluiten, naturaliseer hem tot Spanjaard, want met de Argentijse nationale ploeg gaat ie Spanje nog pijn doen :biggrin:

erpee :gruebel:

RAUL7
3 december 2009, 17:48
Topscoorder in de CL, 23 doelpunten in de Spaanse competitie, en als bekroning, een fabelhaft mooi doelpunt in de finale van de CL ;)

Ik vrees dat er maar één manier is, om Messi in je armen te sluiten, naturaliseer hem tot Spanjaard, want met de Argentijse nationale ploeg gaat ie Spanje nog pijn doen :biggrin:

erpee :gruebel:

Wie scoorde een fabelhaft mooi doelpunt in de halve finale tegen Chelsea?
Zonder dat doelpunt had Messi nooit gescoord in de finale en dat doelpunt was veel belangrijker dan dat van Messi. Op het moment dat Messi scoorde stond het al 1-0 voor Barca, doelpunt gescoord door Eto'o, als ik me niet vergis.
Van Argentinië heb heb ik geen schrik, Spanje speelt mooier voetbal en zijn als ploeg beter. Argentinië moet het hebben van de momenten van Messi die een pak minder presteert zonder Xavi en Iniesta :biggrin:, ik denk niet dat het Argentijnen zijn :smile2:!
Maar Argentinië heeft Higuain en Gago nog, 2 spelers van Real Madrid. Als dat maar goed gaat :biggrin:!

Jetliner
3 december 2009, 18:04
Hela, Raul! Los albicelestos niet geringschatten, hè ;)
Ben 'ns benieuwd voor de WK-loting voor morgen.
Als voorgerecht graag een groepje met Denemarken, Ghana en Honduras.
In de afvallingsrondes kan er dan geconsumeerd worden, liefst in de volgorde Uruguay, Duitsland, Engeland en Brazilië :smile2:

rplover
3 december 2009, 18:58
Wie scoorde een fabelhaft mooi doelpunt in de halve finale tegen Chelsea?
Zonder dat doelpunt had Messi nooit gescoord in de finale
Einde discussie, je hebt gewonnen :biggrin:
Indien Messi's vader een condom had gebruikt, ook niet Raul :hammer:

Picasso 1
3 december 2009, 22:09
Over zijn voetbalinzicht en zijn assists zullen we kort zijn: wereldklasse, van een nooit gezien niveau, die man kan wat Johan destijds ook kon, met de bal aan de voet..
Hij is een combinatie van Péle, Maradonna en Cruyf.

Je haalt twee dingen door elkaar: 1. de kwaliteiten van Messi 2. Wat hij dit jaar heeft laten zien.

Wat punt 1 betreft lijkt Messi me inderdaad absolute top. Wat punt 2 betreft heeft hij dit jaar veel minder laten zien dan Iniesta en Xavi. En naar mijn weten gaat de Gouden bal om punt twee anders kun je Messi ook alvast de Gouden bal van 2010 meegeven :rofl:.

Ben je echt blind voor de speelwijze van het argentijnse elftal en het spel van Messi daarin? (of heb je domweg geen enkele wedstrijd van het argentijnse elftal gezien? ;))

Verder,
In de meeste sportkranten staan Ronaldo en Messi erg vaak op de cover. Ook wanneer ze erg matig presteren dan nog is er een overvloed aan berichtgeving over hun relaties en of Maradona nou wel of niet iets over ze roept. De mensen die zoveel soap schrijven over deze twee talenten heten 'journalisten'. En laat dat nou net de mensen zijn die de jury vormen voor het kiezen van de Gouden bal winnaar.

Het is maar goed dat EK en WK winnaars niet door een jury worden bepaald want anders zou op dit moment alleen Argentinie of Portugal een kans maken :smoke:

Picasso 1
3 december 2009, 22:19
Maar lees eens alle commentaren, die over de Gouden Bal gaan, misschien kom je dan tot inzicht dat Messi gewoon de verdiende winnaar is.

Topscoorder in de CL, 23 doelpunten in de Spaanse competitie, en als bekroning, een fabelhaft mooi doelpunt in de finale van de CL ;)

Kijk eens naar de topscorers van de afgelopen jaren en de winnaars van de gouden bal van de afgelopen jaren.

Gouden bal winnaars:
2009 Lionel Messi Argentinië
2008 Cristiano Ronaldo Portugal
2007 Kaká Brazilië

Topscorers Champions League
2008/2009 Lionel Messi FC Barcelona 9
2007/2008 Cristiano Ronaldo Manchester United FC 8
2006/2007 Kaká AC Milan 10

Het inzicht die ik hierdoor verkrijg is dat over een half jaar zelfs een kind bijna kan raden wie de volgende winnaar wordt van de gouden bal. En ik maar denken dat je daarvoor een voetbalkenner moest zijn :gruebel:

Picasso 1
3 december 2009, 23:13
Kijk en geniet van de beste speler van 2009 ;). Wat is het verrekt jammer dat deze speler niet bij Real Madrid speelt. Ik zou Ronaldo er zo voor inruilen.

http://www.youtube.com/watch?v=73_Rhb3bXR4&feature=fvw

http://www.youtube.com/watch?v=n7UltLaevqQ&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=5HV-8TxGef0

RAUL7
4 december 2009, 19:02
Groep A
Zuid-Afrika
Mexico
Uruguay
Frankrijk

Groep B
Argentinië
Nigeria
Zuid-Korea
Griekenland

Groep C
Engeland
Verenigde Staten
Algerije
Slovenië

Groep D
Duitsland
Australië
Servië
Ghana

Groep E
Nederland
Denemarken
Japan
Kameroen

Groep F
Italië
Paraguay
Nieuw-Zeeland
Slovakije

Groep G
Brazilië
Noord-Korea
Ivoorkust
Portugal

Groep H
Spanje
Zwitserland
Honduras
Chili

Jetliner
4 december 2009, 19:17
Iedereen blij?

Jünther
4 december 2009, 19:45
In welke groep zit België...?
Oh nee, die gingen niet.


Ik ben benieuwd welk spandoek er komende zomer zal hangen op de snelweg van Breda naar Antwerpen.

"Welkom in het land van Boskamp en Advocaat, onze Haagse hopjes"

rplover
4 december 2009, 22:53
In welke groep zit België...?
Oh nee, die gingen niet.


Ik ben benieuwd welk spandoek er komende zomer zal hangen op de snelweg van Breda naar Antwerpen.

"Welkom in het land van Boskamp en Advocaat, onze Haagse hopjes"
België is zowat het Real van Europa, stuk voor stuk klassespelers, maar een ploeg op de been krijgen? Dat gaat niet ;)

erpee :gruebel:

Big30
7 december 2009, 19:31
http://www.nu.nl/sport/2138977/advocaat-mag-slag-bij-az.html


Dick Advocaat heeft van de Belgische voetbalbond KBVB toestemming gekregen als interim-trainer aan de slag te gaan bij AZ. De Nederlandse landskampioen polste de Hagenaar na het ontslag van Ronald Koeman, afgelopen zaterdag.

Picasso 1
7 december 2009, 20:23
België is zowat het Real van Europa, stuk voor stuk klassespelers, maar een ploeg op de been krijgen? Dat gaat niet ;)

erpee :gruebel:

Real Madrid is in geen enkele van die spelers geïnteresseerd. Aan de andere kant heeft Real Madrid zijn interesse behouden voor 3 Nederlandse internationals :biggrin:

Picasso 1
7 december 2009, 21:34
De Belgische voetbalbond geeft Dick Advocaat, die 1 oktober aan de slag ging als bondscoach van België, toestemming om AZ onder zijn hoede te nemen. De bond wil wel een financiële compensatie van AZ.

Advocaat volgt bij AZ Ronald Koeman op, die vanwege de tegenvallende resultaten afgelopen zaterdag aan de kant werd gezet. Advocaat zei in het weekend al de klus bij AZ goed te kunnen combineren met zijn functie als bondscoach, temeer daar België tot de zomer slechts oefeninterlands afwerkt.

http://eredivisie.nos.nl/nieuws/artikel/ID/tcm:45-610440/

Willem2
17 december 2009, 21:57
En de 11 heeft betrekking op de beste linksbuiten aller tijden: Ryan Giggs

Ja, best een goede speler.
Maar deze : Het Slangenmens (http://nl.wikipedia.org/wiki/Rob_Rensenbrink) vond ik beter.

Of George Best of 1 der brazilianen (o.a.Garrincha)

:wink2:

Picasso 1
17 december 2009, 22:41
Of George Best of 1 der brazilianen (o.a.Garrincha)

:wink2:

Inderdaad absolute top samen met Maradona: http://www.youtube.com/watch?v=pJNFA7wSnns

Picasso 1
19 december 2009, 19:08
Barcelona breekt alle records door als enige club in de gehele voetbalhistorie alle prijzen in één jaar te winnen.

Voor Barcelona is de wereldbeker voor clubs de bekroning van het succesjaar 2009. Na de landstitel, de Spaanse beker, de Champions league, twee Supercups, zowel de Spaanse als de Europese heeft Barça met de wereldcup nu alle prijzen binnengehaald die de Spaanse club dit jaar kon winnen.

http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/5609491/__Messi_bezorgt_Bara_wereldbeker__.html

Local Hero
27 december 2009, 12:05
De Franse succescoach Arsène Wenger wil de inworp in het voetbal afschaffen. De Arsenal-trainer pleit voor de invoering van het "inschieten".

"Sommige clubs hebben een speler die zo ver kan ingooien, dat hij hele linies kan overslaan. Prachtig voor hen natuurlijk, maar ingooien heeft in mijn ogen niets te maken met voetbalkwaliteiten", aldus Wenger. "Kijk bijvoorbeeld bij Stoke City. Zij hebben Rory Delap en het lijkt wel alsof hij de bal in schiet, zo ver kan hij gooien." Wenger heeft het over een oneerlijk voordeel. Hij meent dat het inschieten het spel sneller zal maken.

Bekijk de kunstjes van Delap dankzij Youtube (http://www.youtube.com/watch?v=742KZspdgr0)

RAUL7
27 december 2009, 12:55
Een schatrijke Arabische sjeik die al eigenaar van het Engelse Manchester City is, wil volgens de Spaanse sportkrant As nu ook Real Madrid kopen. De kans dat de deal ooit plaatsvindt, is evenwel heel klein.

http://www.hln.be/hln/nl/1302/Primera-Division/article/detail/1046736/2009/12/27/Eigenaar-Manchester-City-richt-pijlen-op-Real-Madrid.dhtml

RAUL7
28 december 2009, 16:49
De beelden staan bij veel mensen nog gebrand op het netvlies: Michael Ballack en Didier Drogba die de Noorse arbiter Tom Henning Øvrebø de huid volschelden na de befaamde halve finale in de Champions League van vorig seizoen tussen Chelsea en Barcelona. Diezelfde Øvrebø is nu arbiter af. Hij gaat nu als monnik door het leven en verwerkt de helse avond in Londen in een klooster, schrijft het AD.

De felle reacties na het duel in Londen, waar Barcelona eerder dit jaar onder meer door twee omstreden beslissingen van Øvrebø de finale haalde (en die later won), deden de Noorse scheidsrechter besluiten zijn 'carrière' om te gooien, zo vertelde Øvrebø zondagavond op de Noorse televisie.

Spiritualiteit
"Die dramatische avond kon ik pas verwerken door me storten op spiritualiteit", zei Øvrebø tijdens een opzienbarende tv-uitzending. "En ik bied bij deze mijn excuses aan, aan Chelsea en de rest van de wereld. Pas als monnik kon ik een verklaring vinden voor mijn prestatie die avond."

Achteraf zei Chelsea-spits Didier Drogba dat het optreden van de Noor een 'fucking disgrace' was. De arme ref stond enige tijd onder politiebewaking. Øvrebø floot 205 wedstrijden in de Noorse Premier League en was actief op het Euro 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Hij floot er Duitsland tegen Polen en Italië tegen Roemenië, waarin hij ook Roemenië een handje toestak.


http://www.hln.be/hln/nl/1307/Champions-League/article/detail/1047126/2009/12/28/Opgejaagde-ex-ref-vreb-komt-tot-rust-als-monnik.dhtml

Big30
28 december 2009, 16:52
http://www.nu.nl/sport/2152009/einde-moeskroen-zet-belgische-ranglijst-kop.html


BRUSSEL - De Belgische voetbalclub Excelsior Moeskroen verdwijnt definitief uit de hoogste klasse van het Belgische voetbal.

Dat heeft de Belgische voetbalbond maandag bekendgemaakt.

rplover
28 december 2009, 18:38
http://www.nu.nl/sport/2152009/einde-moeskroen-zet-belgische-ranglijst-kop.html
De beste ploeg van 't land failliet :biggrin:

Jetliner
28 december 2009, 18:58
De Franse succescoach Arsène Wenger wil de inworp in het voetbal afschaffen. De Arsenal-trainer pleit voor de invoering van het "inschieten".

Ik heb het toch altijd gezegd!!
Wie een kanon in z'n wapenschild voert, staat beroerd in het leven!