PDA

Volledige versie bekijken : IJsberen en Voetbal



Pagina's : [1] 2

Big30
3 januari 2012, 17:21
http://voetbal.tctubantia.nl/fc-twente/munsterman-aanstelling-adriaanse-was-inschattingsfout


Voorzitter Joop Munsterman gaf dinsdagmiddag tekst en uitleg rondom het ontslag van Co Adriaanse. ,,Het aanstellen van Co Adriaanse is een inschattingsfout geweest van ons."

,,We hadden ons begin van het jaar wel anders voorgesteld", sprak Munsterman op de persconferentie. ,,Wij zien het ontslag van Co als een grote teleurstelling binnen het management van FC Twente."

De voorzitter trok het boetekleed aan. Immers: bij de aanstelling was bekend dat Adriaanse een eigenzinnige coach was ,,Ik vind dat wij een inschattingsfout hebben gemaakt", gaf Munsterman aan. ,,Op een gegeven moment kregen we veel signalen. Wanneer en van wie? Dat maakt niet uit, maar op een gegeven moment loop de emmer over. Bij wie? Assistenten, spelers, medische staf."

Steve McClaren wordt het meest genoemd als opvolger van Adriaanse ,,Hij staat wel op het lijstje, laat dat duidelijk zijn, maar zullen we toch nog een en ander aan moeten doen", beweert de voorzitter. ,,Of een terugkeer van McClaren risico's met zich meebrengt? Er is altijd angst bij benoemingen: gaat dit wel goed? Nou is angst een slechte raadgever, dus wil ik het niet zo sterk stellen, maar niemand kan ooit zeker zijn van zijn zaak." Overigens gaf de voorzitter aan dat het lijstje met trainers uit drie namen bestaat. Op de naam van de clubloze Erwin Koeman zegt Munsterman: 'Erwin Koeman is een goed alternatief.'

P11111
3 januari 2012, 18:48
Big,

Ben je eigenlijk al bezig met de voorbereidingen van de EK-pool?

Big30
3 januari 2012, 19:48
Big,

Ben je eigenlijk al bezig met de voorbereidingen van de EK-pool?
Tis een beetje kort dag P1966. Het EK schaatsen begint al vrijdag a.s. in Budapest, in de buitenlucht en ik verheug me nu al op de mooie beelden.

Ik ga voor Sven en Ireentje.

(Tuurlijk komt er weer een EK poel, maar dat hebt nog zijn tijd he, vergt ook weinig voorbereiding, kwestie van inschrijven!)

P11111
6 januari 2012, 17:13
Jaja Big, je liet het afgelopen Tourspel ook pas starten toen de Tour de France al ongeveer halverwege was. Dus het leek me nu goed je vroegtijdig te waarschuwen dat er een EK aankomt.

Ennuh, donderdag 19 januari kan ik helaas niet naar het stadion. De ArenA zit dan mogelijk vol met vrouwen. Voorheen heette dat trouwens nog gewoon 'De Toppers in concert'.

Big30
7 januari 2012, 01:26
Jaja Big, je liet het afgelopen Tourspel ook pas starten toen de Tour de France al ongeveer halverwege was. Dus het leek me nu goed je vroegtijdig te waarschuwen dat er een EK aankomt.
:biggrin::biggrin:, ja dat klopt, nou ja we waren maar 2-3 dagen over tijd en ik had veel tijd nodig om een puntentelling te verzinnen/bepalen! Sphinx heeft er nu nog nachtmerries van, al die speciale bepalingen en uitzonderingen :biggrin:!

Denk dat we voor de EK 2012 als IJsberen ons net als in 2010 bij de WK gaan inschrijven bij een poel waar de punten automatisch worden bijgehouden. Maar dat kan Tiga beter regelen, die deed dat in 2010 ook en toen verliep het allemaal vlekkeloos. Komt allemaal goed!

Trouwens leuk te horen dat je 19-1 je niet bij de Vrouwen Brigade in de Arena aansluit maar op de Nieuwjaars Party in GT zult zijn.

Je hebt wel een punt, de Arena is in tegenstelling tot het vol met sfeer en historie zittende stadion de Meer geen plaats of locatie die je associeert met Voetbal. In de Arena daar ruik je geen gras, heerst geen voetbal sfeer en cultuur, tis een architectonisch wangedrocht waar je alleen associaties krijgt met de landdag van de Libelle/Margriet vrouwen, die lul van een Froger die "your place or mine" gaat zingen over andere treurige gebeurtenissen maar te zwijgen :biggrin:! OK deze gebeurtenis bedoel ik dus :tongue::
http://www.youtube.com/watch?v=5aUo-2ZOHJw

Kga nog eens een topic openen over Stadions en Architectuur en Historie en Sfeer!

Gelukkig nieuwjaar nog P1966 bedankt nog voor het leven dat je bracht in dit topic :freu:!

Jack42
29 januari 2012, 16:53
Wat is Petertje toch stil de laatste weken, hoe zou dat toch komen? :biggrin:

MichelJ
29 januari 2012, 17:42
Wat is Petertje toch stil de laatste weken, hoe zou dat toch komen? :biggrin:

Hierdoor?

http://teletekst.nos.nl/gif/images/819-01.gif

Ach....020 haalt de play-offs denk ik wel :tongue:

P11111
5 februari 2012, 13:41
Bizar, verbijsterend, lachwekkend, zielig en wat een enorm gebrek aan kwaliteit.
Verder ook geen enkele beleving en strijdlust en na precies 60 minuten tempoloos gehobbel het eerste rollertje tussen de palen. Van Enoh nota bene. Op deze manier wordt het een erg lang seizoen. Met deze ploeg krijg je het zelfs moeilijk tegen veel amateurclubs.
Niet om aan te zien.

Komend weekend NAC Breda-uit. Daar verheug ik me nu alweer op.
Hopelijk wel weer met Ebecilio en Özbiliz op de vleugels en verder ook Anita, Blind, Enoh en de broer van Theo in de basis.
Wat een prutsers... Slechter heb ik een elftal in dat prachtige rood-witte shirt nooit zien spelen.

Begin mei kunnen jullie mij zeer waarschijnlijk niet terugverwachten in dit topic. :cool:

Tot volgend jaar mei als Boerrigter en Sigthorsson eindelijk weer fit zijn en Narsingh, Assaidi en Gouweleeuw in het AJAX-shirt te bewonderen zijn, zodat AJAX weer AJAX is!

Jansen
5 februari 2012, 17:08
Bizar zoals Ajax zich liet inpakken het is voor Ajax altijd slecht om 12.30 u te moeten spelen,maar PSV laat als ze dan kunnen uitlopen meestal ook punten liggen wat een wanvertoning van deze topclubs.
Ook onbegrijpelijk dat Rutten Hutchinson dan niet brengt wanneer er 60 minuten opzitten ? wat zal ik blij zijn als deze lozer vertrekt met Rutten loop je kampioenschappen mis.

Big30
7 februari 2012, 22:10
http://www.nu.nl/sport/2735448/cruijff-van-mening-spel-gespeeld-is.html


Johan Cruijff voelt zich na de uitspraak van het gerechtshof van Amsterdam de grote winnaar.

De legendarische nummer 14 hoopt dat de raad van commissarissen van Ajax vrijwillig opstapt vóór de buitengewone aandeelhoudersvergadering van komende vrijdag.

''Als ik het allemaal goed heb begrepen, dan is het spel nu gespeeld'', reageert hij tegenover Voetbal International.

Big30
12 februari 2012, 21:49
http://www.ed.nl/sport/psv/10437148/Brands-Van-Gaal-kan-best-bij-PSV-passen.ece


De vraag lag natuurlijk voor de hand. Wordt Louis van Gaal de nieuwe trainer van PSV? Kan dat wel? Supportersverenigingen hebben al zorgen uitgesproken of zijn fervent tegenstander, vanwege zijn Ajax-verleden.

Technisch directeur Marcel Brands van PSV reageerde gisteren tijdens een bijeenkomst van de Eindhovense persclub op geruchten over de eventuele kandidatuur van Van Gaal.

Jansen
12 februari 2012, 22:06
Het zal bij Ajax nu wel wat beter gaan worden.

De Judas is eindelijk weg Danny Blind is altijd de grootste etterbak geweest bij 020 hij probeerde altijd met een bruine arm mensen eerst te promoten en achter hun rug een mes in hun rug te duwen.
Danny is zeer onbetrouwbaar en onkundig in zaken zijn zoon zal na dit seizoen ook vertrekken Groningen heeft al gevraagd om hem weer te kunnen overnemen.

Danny heeft ook op de toekomst Jonk en Bergkamp maar ook Overmars beschadigd.

Jansen
12 februari 2012, 22:27
Sinds Suarez bij Liverpool zit krijgt men steeds minder sympasie met deze club.
Noeste werkers als Kuit sneeuwen onder door de zuid Amerikaanse half Nikker die op zijn 020 manier een haat heeft naar negers toe !!

Negrs of andere getinte mensen hebben onderhand in de sport wel bewezen dat ze even waardig zijn als blanke.
Dat dan zo,n Suarez met zijn lelijke smoelwerk mensen uitscheld voor Nikker op het veld zodat ander het net niet horen en dan daarna zeggen dat dit een gewone uitroep is in hun land dan ben je voor mij een grote gore klootzak.

Hij zal dit wel geleerd hebben van de achterbakse Danny Blind alleen Danny deed het achter je rug en Suarez bijt je in je borst dat is het verschil !!
Bakkal kan hier over meepraten.
Nu is de speler die hij geen hand wou geven ook geen lievertje zie terug aan de WK maar van mij mag je Suarez weer schorsen voor 8 wedstrijden.

Hij moet maar eens een cursus gaan volgen bij Danny Blind ( hoe doe ik iets stiekum )

Verder een mooi voetbal weekend voor Big30
Ja die man heeft altijd geluk dat zijn ploeg wint ( komt omdat hij supporter is van PSV,Twente,Heracles,Groningen en Heereveen.
Daarbuiten is hij altijd supporter van de club die landskampioen wordt.

Ook in Duitsland B.Gladbach gewonnen van Schalke dus het blijft spannend in deze competitie Ook daar is Big supporter van Munchen,Dortmund Schalke en Gladbach.

We zullen het niet over schaaten en wielrennen hebben wat dit is voetbal nieuws maar ook daar is Big supporter van zeker 40 sporters.:biggrin:

Big30
12 februari 2012, 22:33
Verder een mooi voetbal weekend voor Big30
Ja die man heeft altijd geluk dat zijn ploeg wint ( komt omdat hij supporter is van PSV,Twente,Heracles,Groningen en Heereveen.
Daarbuiten is hij altijd supporter van de club die landskampioen wordt.

We zullen het niet over schaaten en wielrennen hebben wat dit is voetbal nieuws maar ook daar is Big supporter van zeker 40 sporters.:biggrin:
Ben tegenwoordig ook weer supporter van blauw-wit aan de Aalsterweg. Ben heel opportuun, dat klopt in D ben ik ook nog fan van Rot-Weiss Essen, KFC Uerdingen en natuurlijk FC Keulen.

Picasso 1
13 februari 2012, 02:17
Real Madrid loopt 10 punten uit op Barcelona.

http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/buitenlands/11502463/__Real_loopt_uit_op_Bara__.html

Nu nog in een eventuele onderlinge treffen in de CL Barcelona eindelijk eens een keer uitschakelen en dan is het plaatje compleet.

Willi69
16 februari 2012, 09:23
Es gibt eine neue FIFA-Weltrangliste: :tongue:

http://kohlschein.beepworld.de/files/rangliste.jpg

Sphinx
19 februari 2012, 20:18
Wat een apart weekend toch. Blijkbaar hadden de topploegen bijna allemaal al de carnaval dan wel krokusvakantie in de kop. PSV gaat onderuit in Groningen (3-0), AZ op z'n muil in Utrecht (ook 3-0) en Guidetti bewijst dat ie naast een klasse speler soms ook een oen van klasse kan zijn en torpedeert een mogelijke overwinning. Gevolg: Koeman teleurgesteld, Rutten kookt en Verbeek kijkt alsof ie de opwarming van de aarde met één blik stil wil zetten. De enige die zich écht niet in kan houden is Alex Pastoor na de oorwassing tegen Ajax: "het was inspiratieloos, sfeerloos, overlegloos, weet-ik-veel-wat-allemaal loos"

RAUL7
20 februari 2012, 08:42
De 34-jarige Spanjaard Raul heeft zijn 400 doelpunt gescoord. Op de 22ste speeldag in de Duitse Bundesliga zette de topscorer van Schalke 04 zijn team in de 10de minuut op weg naar een 4-0 zege tegen Wolfsburg...

http://www.hln.be/hln/nl/1298/Bundesliga/article/detail/1397036/2012/02/19/Raul-scoort-400ste-doelpunt.dhtml

Carlitos
20 februari 2012, 10:05
Van harte Raul7, landgenoot en naamgenoot. Maar jij zal zeker meer neuken dan hij....:biggrin:

RAUL7
20 februari 2012, 11:50
Van harte Raul7, landgenoot en naamgenoot. Maar jij zal zeker meer neuken dan hij....:biggrin:

Ik denk dat hij meer gratis :fuck: dan ik...:biggrin:

Admin
22 februari 2012, 12:08
Lapiedra (27) is een medewerkster van zijn partijbureau. Daarnaast klust ze bij als pornoactrice.........http://www.ad.nl/ad/nl/1053/Primera-Division/article/detail/3195460/2012/02/22/Oud-voorzitter-Barca-49-trouwt-met-pornoactrice-27.dhtml

Admin
25 februari 2012, 20:13
http://www.nu.nl/sport/2749741/nac-met-ruime-cijfers-langs-ado.html


NAC Breda heeft zaterdagavond royaal gewonnen van ADO Den Haag. De Brabantse ploeg was met 4-0 te sterk voor ADO Den Haag. De doelpunten van de thuisclub kwamen op naam van Santi Kolk (2), Kees Luijckx en Eric Botteghin.


Als VVV en NEC vandaag punten gaan pakken belooft het weinig goeds voor ADO, ze gaan een zwaar en moeilijk einde van de competitie tegemoet.
VVV heeft een stijgende lijn te pakken, ADO lijkt in een ongecontroleerde dalvaart te zitten.

Picasso 1
29 februari 2012, 23:44
Es gibt eine neue FIFA-Weltrangliste: :tongue:

Wie ist der stand nach heute? :tongue:

Big30
1 maart 2012, 00:02
http://www.bild.de/sport/fussball/nationalmannschaft/deutschland-frankreich-testpleite-22893778.bild.html


Jogi, müssen wir uns Sorgen um die EM machen?

Deutschland verliert 1:2 gegen Frankreich, das außer Ribéry und Nasri keine Weltklassespieler mehr hat.

Nach der Gala im letzten Länderspiel gegen Holland (3:0) gab es einen Dämpfer für Jogi Löw im letzten Test vor der EM-Nominierung (nach dem letzten Bundesliga-Spieltag am 5. Mai).

Löw im ZDF: „Ärgerlich, wie wir verloren haben. Fußballerisch war uns Frankreich überlegen.“



Nederland won met een gala voorstelling zeer verdiend met 2-3 van de Engelsen op Wembley met Arjen Robben in een glansrol.
Een meer dan verdiende zege van Oranje die nu door alle kenners als de grote favoriet voor de met rasse schreden naderende EK wordt gezien. Frankrijk wordt door velen nu na de wat gelukkige maar terechte zege op de spartelend naar vorm zoekende Mannschaft weer als outsider gezien, een rol die ook voor de met een vormcrises vechtende en intern sterk verdeelde Spaanse ploeg lijkt weggelegd.

Enig minpunt na de interland is de waarschijnlijke hersenschudding opgelopen door Klaas-Jan H., toch bereiken ons al weer positieve berichten vanuit het Ziekenhuis van een toevallig aanwezige NRC journaliste die haar man, de bekende neuroikloog Tulleken aldaar begeleidde op een congres "Medische Ethiek, KMA".
Het congres werd voorgezeten door een oud straatvechter en ex-gewichtheffer uit NL, die tegenwoordig als Rechts Filosoof wat bijklust aan wat eens bekend stond als de Universiteit van Leiden.
Media werd bij dit congres overigens alleen toegelaten als men de "ik ben braaf en blaf nooit" verklaring had ondertekend. De NRC Journaliste was als enige media vertegenwoordigster aanwezig.

RAUL7
1 maart 2012, 09:15
Een meer dan verdiende zege van Oranje die nu door alle kenners als de grote favoriet voor de met rasse schreden naderende EK wordt gezien...

Een vriendschappelijke wedstrijd winnen tegen een ploeg die al 46 jaar niks heeft gewonnen en opeens topfavoriet zijn...:rolleyes:
Tsja, jullie zijn altijd al de nieuwe kampioen geweest voordat een tornooi begint! :rofl:


Oranje die nu door alle kenners als de grote favoriet wordt gezien

Hiermee bedoelt gij dan de Nederlandse kenners want ergens anders heb ik dit nog niet gehoord of gelezen! :biggrin:

Picasso 1
1 maart 2012, 11:17
Een vriendschappelijke wedstrijd winnen tegen een ploeg die al 46 jaar niks heeft gewonnen en opeens topfavoriet zijn...:rolleyes:
Tsja, jullie zijn altijd al de nieuwe kampioen geweest voordat een tornooi begint! :rofl:

Nam je Big's bericht echt serieus?

Toegevoegd aan het bericht van Big waar ik het 100% mee eens ben wilde ik melden dat Nederland een uitstekend middenveld heeft die zowel verdedigt (Nigel de Jong, Van Bommel) als goals maakt (Sneijder, Robben) en dat de echte verdedigers en aanvallers graag een stap opzij maken om dat middenveld die eer te gunnen.

RAUL7
1 maart 2012, 11:27
Nam je Big's bericht echt serieus?


Ik neem Big30 nooit serieus, en zeker niet als het over wielrennen, voetbal, of PHG gaat! :rofl:

jacky pakutra
1 maart 2012, 11:39
De mannschaft is favoriet en gaat gewoon winnen, zoals het hoort, Nederland heeft een team met mongolen, als Robben en Sneijder niet meedoen winnen ze nog niet van Fc Galati

jacky pakutra
1 maart 2012, 11:45
Ik neem Big30 nooit serieus, en zeker niet als het over wielrennen, voetbal, of PHG gaat! :rofl:

je vergeet de Elfstedentocht:smile2:

RAUL7
1 maart 2012, 21:58
"Voetbalsterren zijn seksverslaafden die heel graag hoertjes inschakelen." Niet het 'nieuws' op zich is zo verrassend, wel dat iemand uit het wereldje er zo openlijk voor uitkomt. Dader in dit geval: Tottenham-spits Louis Saha, die naar aanleiding van zijn recent verschenen autobiografie 'Du quartier aux etoiles' een hoop spelers interviewde...

http://www.hln.be/hln/nl/1301/Premier-League/article/detail/1402504/2012/03/01/Saha-Voetbalsterren-verkiezen-escortdames.dhtml

Badslippers
1 maart 2012, 22:29
"Voetbalsterren zijn seksverslaafden die heel graag hoertjes inschakelen."

Ik ben niet goed ingevoerd in de voetbalwereld maar de amerikaanse basketbal competitie is een groot rondtrekkend hoerencircus. De spelers die niet buiten de pot pissen zijn of impotent of spelen niet in de NBA. Chamberlain, Jordan, Magic Johnson, Kareem Abdul Jabbar. Bryant, Rodman, Bird, de lijst is oneindig. Allemaal notoire hoerenlopers die dankbaar gebruik maken van de groupies die om de teams zwermen. En de meesten hebben een boel buitenechtelijke kinderen.

Verstuurd van mijn GT-P1000 met Tapatalk

Big30
4 maart 2012, 15:32
http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/buitenlands/11644728/__FIFA_heft_hidjabverbod_op__.html


Moslimvrouwen mogen vanaf juli een hidjab dragen tijdens voetbalwedstrijden. De wereldbond FIFA heeft dit weekeinde tijdens een congres van de spelregelcommissie in het Engelse Surrey besloten het verbod op het dragen van de islamitische hoofddoek op te heffen. Het verbod was vanaf maart 2007 van kracht.

„We willen alle vrouwen in de wereld de mogelijkheid bieden om te kunnen voetballen”, zei secretaris-generaal Jérôme Valcke van de FIFA. Het pleidooi om het hidjabverbod op te heffen, was afkomstig van de Verenigde Naties en kreeg steun van de Aziatische en Afrikaanse voetbalbond.

Denk dat tijdens de WK in Qatar de Tulband ook wel toegestaan zal worden :tongue:. What 's next? Een Sikh met een dolk op het veld??

Tussenstand: 0-2 !!!!!

MichelJ
4 maart 2012, 16:13
Denk dat Rutten nog mooi op wintersport kan gaan :eek:, 0-4 na een goed half uur.

P11111
4 maart 2012, 16:17
Big,

Geef jij effe aan al die mennekes uit Eindhoven en omgeving en ook aan Sjekuit1942 en Da Soesa door dat ze vanavond tussen 7 en 8 niet naar Nederland 1 moeten kijken! :plapper:

Big30
4 maart 2012, 16:19
Wou het net aanpassen 0-4!!!!!!!!!

Dat komt niet meer goed en ik denk dat dit inderdaad het einde voor Fred R. betekent. Niet dat PSV na een verlies geen titel kandidaat meer is dat zijn ze nog wel en misschien is het wel goed dat Fred gaat en er meteen een nieuwe trainer komt.
Bij VVV heeft het wel geholpen.

Iets zegt me trouwens dat P1969 zich weer gaat melden in dit topic, puur een gevoel he!

hp001
4 maart 2012, 16:29
Zag ik nou net een bekende ijsbeer huilen op de tribune????

Big30
4 maart 2012, 16:35
Voor de eerste keer in de clubhistorie keek PSV in eigen huis na 45 minuten voetbal tegen een 0-4 achterstand aan. FC Twente speelde de Eindhovenaren in de eerste helft compleet zoek.
http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/psv/11645139/__Negatieve_primeur_voor_PSV__.html

FC Twente is na een helft spelen in het Philips Stadion heer en meester tegen PSV. De ploeg leidt na 45 minuten spelen met 0-3. PSV speelt dramatisch, vooral verdedigend is de ploeg ongelooflijk kwetsbaar.
http://www.ed.nl/sport/psv/10590311/PSV-totaal-weggespeeld-door-FC-Twente-in-eerste-helft-0-4.ece

Benieuwd hoe en of Fred vanavond thuis komt ... . De ME zal inmiddels al wel strategische posities hebben ingenomen rondom het stadion.

P11111
4 maart 2012, 16:46
Het kan nog! Een wedstrijd duurt immers 90 minuten.
Manolev gewisseld, een onterechte rode kaart voor Douglas en zojuist de 1-4.

Big, ken je klassiekers! Herinner je je de eerste helft van de bekerwedstrijd PSV - FC Wageningen (1-6) niet meer?
Ruststand 0-4 in het voordeel van de ploeg van Gerdo Hazelhekke, Jan Menting en Jantje van Osenbruggen en co.
De immer nerveuze Frans Körver ging na het laatste fluitsignaal op de schouders het veld af.
Dus hoezo eerste keer in de historie?

Big30
4 maart 2012, 16:54
Dus hoezo eerste keer in de historie?
Ja in 1950 won Heerenveen met 6-5 van Ajax na een 1-5 achterstand, zo kun je nog wel meer voorbeelden vinden, het is maar net wat je wilt bewijzen!
De Telegraaf kent haar klassiekers dus niet maar das weer geen nieuws denk ik :tongue:.

Tis nog 1-4 ... .

En nu 1-5.

Sphinx
4 maart 2012, 17:18
Aiaiaiai: 2-5, nog een keer omdat ik hetzelf niet helemaal geloof: 2-5!! Dat wordt me een hoop katers morgenvroeg. We zitten er nog steeds met twee Ajax-fans en twee Twente-fans en de rest zal wss. straks bij Fred op de stoep staan om samen met zowel de Twente als de PSV-aanhang de traditionele aubade: Rutten neem je rotzooi mee ten gehore te brengen ;)

hp001
4 maart 2012, 17:21
Heb volgens mij ook het club/strijd lied in de 19e minuut gemist.

Cupido
4 maart 2012, 17:30
Nou voorlopig zijn alle psv-fans ook weer rustig en doet ajax gewoon, al is het soms met ajax onwaardig voetbal, weer mee om het kampioenschap. Maar vooral twente en az imponeren me zeer.

egon, Dr. Rammler
4 maart 2012, 18:17
@ wichtige Nachricht für den Facility Manager 2.0 !!!

Nürnberg vs Mö. Gladbach 1:0 :roll3:

der Abwärtstrend setzt sich fort, sodass die Europa-Plätze dann nicht mehr in Sichtweite sein werden :smoke:

Sphinx
4 maart 2012, 18:26
@ wichtige Nachricht für den Facility Manager 2.0 !!!

Nürnberg vs Mö. Gladbach 1:0 :roll3:

der Abwärtstrend setzt sich fort, sodass die Europa-Plätze dann nicht mehr in Sichtweite sein werden :smoke:

Hier zeg ik maar even niks op, alleen :angryfire::angryfire::angryfire:

Big30
4 maart 2012, 18:29
Aiaiaiai: 2-5, nog een keer omdat ik hetzelf niet helemaal geloof: 2-5!!
3 maal het scheepsrecht zou ik zeggen :biggrin:! Zeg maar snel 2-6 ;).

Willi69
4 maart 2012, 18:37
der Abwärtstrend setzt sich fort, sodass die Europa-Plätze dann nicht mehr in Sichtweite sein werden :smoke:
Ist Dir entgangen, dass die Konkurrenten auch alle verloren haben? :eek: :confused:

Köln steht dafür jetzt als erster Absteiger so gut wie fest! :baeh:

Sphinx
4 maart 2012, 19:02
3 maal het scheepsrecht zou ik zeggen :biggrin:! Zeg maar snel 2-6 ;).

*geeft zichzelf een draai om zijn oren * Nee, helpt niks, ben dus echt wakker. Deze racebeer is alleen maar aan het hallucineren na een groot bord Kip Hawaii.
Wat is dit voor een knotsgek weekend. VVV wint voor de vierde keer op rij (50 jaar geleden voor het laatst), Willem Janssen scoort twee keer voor Twente (die laatste zag ik net nog bij de samenvattingen) en Ebicilio maakt een blunder die Roda op 1-0 zet goed met een hattrick. Charisteas op de fiets Wat gebeurt hier!?

Ik ga een ijsje eten om af te koelen, anders gaat mn brein op tilt :hammer:

Admin
5 maart 2012, 14:49
http://www.ed.nl/sport/psv/10594658/UPDATE-Spelers-blijven-achter-Rutten-staan.ece


De PSV-spelers blijven achter trainer Fred Rutten staan, verklaarde aanvoerder Ola Toivonen maandagmiddag namens de spelersgroep van PSV.

Na de nederlaag tegen FC Twente trok Rutten vanmorgen het boetekleed aan. Volgens de spelers is de coach niet de oorzaak van de problemen van gisteren, maar werden taken niet goed uitgevoerd en was er op momenten te weinig inzet.

Big30
5 maart 2012, 18:47
Voor Rood-Wit gezongen
vol man'lijke kracht
Een lied met ons allen
want eendracht maakt macht
Wij trekken ten strijde
een strijd vol van vree
Vooruit nu Rood-Witten
vooruit PSV.


Wat eens d'Oude Glorie
aan roem heeft gebracht
Dat geeft ons vertrouwen
de moed en de kracht
Om verder te bouwen
aan ons PSV
Vooruit nu Rood-Witten
vooruit PSV.


Wij houden voor ogen
de Rood-Witte vaan
Aan 't 'blauwdoek' meer sterren
de club bovenaan
Wij zullen steeds strijden
sportief en voor twee
Vooruit nu Rood-Witten
vooruit PSV.


En komen er tijden
van veel tegenslag
Dan zullen wij tonen
wat vriendschap vermag
De strijd zal ontbranden
eenieder vecht mee
Vooruit nu Rood-Witten
vooruit PSV.

egon, Dr. Rammler
5 maart 2012, 19:31
Ist Dir entgangen, dass die Konkurrenten auch alle verloren haben? :eek: :confused:

Köln steht dafür jetzt als erster Absteiger so gut wie fest! :baeh:

denkste :baeh::baeh::baeh:

RAUL7
7 maart 2012, 20:00
1. (1) Spanje 1561 punten
2. (3) Nederland 1379
3. (2) Duitsland 1332
4. (4) Uruguay 1289
5. (7) Brazilië 1157
6. (5) Engeland 1121
7. (6) Portugal 1106
8.(11) Argentinië 1102
9. (8) Italië 1062
10. (9) Kroatië 1049 (+)
11.(10) Denemarken 1025
12.(13) Rusland 1003
13.(14) Griekenland 953
14.(12) Chili 950
15.(15) Ivoorkust 944
16.(17) Frankrijk 938
17.(18) Zweden 926
18.(16) Zwitserland 891
19.(20) Ierland 872
20.(22) Australië 868
...
26.(25) Servië 779 (+)
40.(39) België 642


http://www.hln.be/hln/nl/949/Belgisch-Voetbal/article/detail/1405066/2012/03/07/Rode-Duivels-zakken-een-plaats-op-wereldranglijst.dhtml

Picasso 1
7 maart 2012, 20:09
Goed dat jij de laatste stand doorgeeft want op Willi konden we nog lang wachten.
Wat is de overeenkomst tussen een Ajaxied en een Duitser? :biggrin:

hp001
7 maart 2012, 20:48
Goed dat jij de laatste stand doorgeeft want op Willi konden we nog lang wachten.
Wat is de overeenkomst tussen een Ajaxied en een Duitser? :biggrin:

Oh oh ik weet het, ik weet het

Kampioenen!!!!

Big30
7 maart 2012, 22:55
Wat is de overeenkomst tussen een Ajaxied en een Duitser? :biggrin:
Mochten ze eens winnen dan komt dat bijna altijd door veel geluk :wink:???

Messi schreef vanavond historie. Dat noem je een gala voorstelling, bijna van het zeldzame nivo waarop Twente zondag jl. acteerde, bijna dan he. Ik bedoel Leverkussen stelt toch niet zo veel voor, Leverkussen thuis das toch andere koek dan PSV uit verslaan :tongue:.

hp001
8 maart 2012, 20:33
Oei!!!!

Valencia - PSV na 12 minuten 2 - 0.
Alsof je een schip ziet zinken!

vrije jongen
8 maart 2012, 21:22
Volgens mij is het gezonken....

laplagne
8 maart 2012, 21:29
Je zal PSV-supporter zijn en op z'n tijd in Golden Time komen. Dat wordt lachen de komende maanden. Weer een seizoen zonder een kampioenschap in Eindhoven. Zondag een middagje NAC uit: altijd lastig.... Ben benieuwd hoe lang die succestrainer nog mag blijven...
Nog 25 minuten te spelen en het staat al 4-0 voor Valencia.... Ik wens alle PSV-supporters vanavond nog, morgen, zondag en de komende weken veel succes!

Picasso 1
8 maart 2012, 21:33
Volgens mij is het gezonken....
De vraag is nu: Hoe diep kan je zinken?

hp001
8 maart 2012, 21:38
Succestrainer??
Voor de rest van nederland zeker.
Rutte een garantie voor geen prijzen.

Ik zeg bijtekenen.

Big30
8 maart 2012, 21:45
Pnaltie!!!

4-1

Picasso 1
8 maart 2012, 21:48
Als het zo doorgaat, wordt het 6-2

hp001
8 maart 2012, 21:48
Az - Udinese 2 - 0.
Voor iedereen die de samenvatting wilde kijken.

vrije jongen
8 maart 2012, 21:53
Als pisvee volgende week hetzelfde doet, zijn ze door...

Big30
8 maart 2012, 21:54
4-2 dat ziet er toch al een stuk verteerbaarder uit!

Thuis met 2-0 of 3-1 winnen, moet kunnen ;).

Twente met wat geluk 1-0 tegen blauw-wit maar daar heb ik toch een hard hoofd in. AZ overtuigt weer eens, 2-0 tegen de nummer 4 van Italie is een mooi resultaat.

Picasso 1
8 maart 2012, 21:58
4-2 dat ziet er toch al een stuk verteerbaarder uit!
Het is voor PSV zelfs positiever dan een 2-0

hp001
8 maart 2012, 22:06
Het kan nog.
De bal is rond.

Picasso 1
8 maart 2012, 22:15
Het kan nog.
De bal is rond.
Het zinkende schip heeft wat water weggepompt :biggrin:

laplagne
9 maart 2012, 06:24
PSV verliest maar met 4-2 en zo is - en lijkt - het toch nog goed te komen. Wat een geweldig slotoffensief van de jongens van Rutten met twee wereldgoals. Belangrijke maand voor PSV met de return tegen Valencia en de competitieduels tegen NAC Breda, Heerenveen en Ajax. Zeker het duel tegen Ajax zal vermoedelijk een kraker worden met als inzet blijven meedoen of afhaken!

Willi69
9 maart 2012, 09:26
Twente met wat geluk 1-0 tegen blauw-wit.
Du meinst, durch einen geschenkten Elfmeter? :eek:

hp001
9 maart 2012, 09:45
http://www.vi.nl/nieuws/217351/Stevens-In-Duitsland-noemen-we-zoiets-een-schwalbe.htm

Stevens: 'In Duitsland noemen we zoiets een schwalbe'

Hahaha, in Nederland noemen ze dat "een koekje van eigen deeg"

Sphinx
9 maart 2012, 17:58
mwehehe, mama racebeer belde gisteren op na die wedstrijd: "de wraak is zoet" was alles wat ze triomfantelijk zei. Even ter uitleg, mn ouders waren in 1974 op vakantie in Bayern en hebben in een café vol Duitsers naar de Wk-finale gekeken. Er is tijdens latere vakanties in die regio nog lang geredekaveld over Bernd Hölzenbein en zijn vermeende schwalbe. Was toch wel erg leuk om het nu eens in de andere richting te zien gebeuren (al vreest deze racebeer dat als Luuk de Jong ooit in Duitsland gaat voetballen Bild hem dit gaat nadragen)

Big30
11 maart 2012, 16:05
NEC 3 Twente 0 met nog 15 min te spelen.

Dat zal dus verlies voor Twente worden. Nu lijkt AZ de grote titel favoriet, volgende week is het weer totaal anders. Stilletjes hoop ik dat Heerenveen voor een Big Surprise zal zorgen!

Elke logica in de competitie ontbreekt, totaal onvoorspelbaar.

Sphinx
11 maart 2012, 17:15
Als Heerenveen voor een verrassing wil zorgen moet het nu. Ze spelen nu lekker constant onder Jans (ondanks de soms lakse houding die hen teveel tegendoelpunten kost), maar volgend jaar komt Bassie daar de boel afbreken, dus zal het wel even duren voor dat wat wordt.

PSV... tja. De directie staat achter Rutten, stond er in de krant deze week. Ze zullen alleen wel steeds verder achteruitwijken. Toch netjes van Rutten dat hij de boze fans even toesprak. Deze racebeer weet als stuurman aan de wal niet wat het beste is, maar in ieder geval is die oen Manolev er een tijdje niet bij, zet Willems daar maar neer. Twente verliest helaas ook, Ajax wint zoals verwacht, Feyenoord komt niet voorbij Utrecht en AZ speelt nog. Het is idd onvoorspelbaar.

Leuk detail: VVV-directeur Hans Soentjes had laten weten dat hij van Kerkrade terug naar Venlo te voet zou gaan als VVV vrijdag de derby tegen Roda kon winnen. De eerste helft leek VVV hem daaraan te houden, maar uiteindelijk trekken Malki en Debeule de boel weer recht. 3-1

Big30
11 maart 2012, 23:44
Leuk detail: VVV-directeur Hans Soentjes had laten weten dat hij van Kerkrade terug naar Venlo te voet zou gaan als VVV vrijdag de derby tegen Roda kon winnen. De eerste helft leek VVV hem daaraan te houden, maar uiteindelijk trekken Malki en Debeule de boel weer recht. 3-1
Ik weet wel waarom :biggrin:.

De kortste route wandelroute van Kerkrade naar Venlo loopt bijna helemaal door Duitsland, niet alleen dat, maar je passeert dan ook Brüggen en denk dat ie die tocht met veel plezier en met een tussenstop/opfrispauze graag had gemaakt.

ketserr
14 maart 2012, 12:31
Omdat jullie verstand van voetballen hebben weten jullie mischien ook wel het antwoord op mijn vraag.
Ik ga naar 2 concerten in het Olympisch stadion van Barcelona. Nu is mijn vraag is dat het stadion naast Nou Camp of staat dit stadion ergens anders in Barcelona en waar dan? Dit ivm boeken van een reis en hotel zodat ik er in de buurt ken overnachten.

RAUL7
14 maart 2012, 12:55
Barcelona Hotels Gids - Hotels nabij Olympisch Stadion in Barcelona, Spanje (http://www.expedia.nl/Olympisch-Stadion-Hotels.0-l6066937-0.Reisgids-Filter-Hotels)

Olympisch Stadion Lluís Companys (Catalaans: 'Estadi Olímpic Lluís Companys') is de huidige, officiële naam van het Olympisch stadion te Barcelona. Het is gebouwd in 1929 door architect Pere Domènech i Roura, en heette tot 2001 'Estadi Olímpic de Montjuïc', naar de berg waarop het is gelegen.
De Montjuïc (Spaans: Montjuich) is een heuvel in het zuidwesten van de stad Barcelona in Spanje.
Camp Nou ligt niet naast het Olympisch stadion!

Willi69
14 maart 2012, 19:59
Champions League, Achtelfinale, Rückspiel:

FC Bayern München - FC Basel 7 : 0 :eek: :freu: :baeh:

Jansen
14 maart 2012, 21:36
Champions League, Achtelfinale, Rückspiel:

FC Bayern München - FC Basel 7 : 0 :eek: :freu: :baeh:

Deze man is net Big30
Willi69 is supporter van Fc Koln,Schalke 04,Gladbach,Dortmund en Bayern M. ja zo heb je elke week wel een winnaar.
Big30 is supporter van Tubansia,FcTwente,PSV,Eindhoven,FcOedt,PHG football,Heereveen en Glanerbrug FC ja dan win je ook altijd wel een keer en ook fan van het halve wielerpeleton in de Tour.

Nee dan blijf ik gewoon met PSV maar dan wel zonder Fred Rutten.
p.s. ik heb gelukkig wel 3 kratten bier gewonnen met de uitspraak dat hij het gehele seizoen niet zou halen.

Big30
14 maart 2012, 21:55
Big30 is supporter van Tubansia,FcTwente,PSV,Eindhoven,FcOedt,PHG football,Heereveen en Glanerbrug FC ja dan win je ook altijd wel een keer en ook fan van het halve wielerpeleton in de Tour.

Nee dan blijf ik gewoon met PSV maar dan wel zonder Fred Rutten.
p.s. ik heb gelukkig wel 3 kratten bier gewonnen met de uitspraak dat hij het gehele seizoen niet zou halen.
Je bent FC Groningen, S04, FC Köln, SV Meppen, St Pauli en SSvg Velbert nog vergeten :biggrin:.

Wat speelde Bayern gisteren goed zeg, meestal zijn wedstrijden een lange zit om het uit te kijken, dit was echt genieten, Robben weer in vorm, Ribbery die mooi voorbereidde en Gomez en Müller als afmakers.

Jansen
14 maart 2012, 21:59
Je bent FC Groningen, S04, FC Köln, SV Meppen, St Pauli en SSvg Velbert nog vergeten :biggrin:.

Wat speelde Bayern gisteren goed zeg, meestal zijn wedstrijden een lange zit om het uit te kijken, dit was echt genieten, Robben weer in vorm, Ribbery die mooi voorbereidde en Gomez en Müller als afmakers.


Het was een groot klasse verschil kijk ook maar eens naar de begroting van beide clubs.

Big30
14 maart 2012, 22:04
Het was een groot klasse verschil kijk ook maar eens naar de begroting van beide clubs.
Ja dat zegt veel natuurlijk, dacht dat alleen Barca, Real en Man Un een hogere begroting hebben. Wel knap dat Basel United heeft uitgeschakeld.

RAUL7
16 maart 2012, 12:36
APOEL Nicosia - Real Madrid
Marseille - Bayern München
Benfica - Chelsea
AC Milan - FC Barcelona

Halve finales:
Marseille/Bayern - APOEL/Real
Benfica/Chelsea - AC Milan/FC Barcelona

De kwartfinales worden gespeeld op 27 en 28 maart (heen), en 3 en 4 april (terug).
De halve finales staan geprogrammeerd op 17 en 18 april (heen), en 24 en 25 april (terug). De finale in de Allianz Arena in München wordt op 19 mei gespeeld.

http://www.hln.be/hln/nl/1307/Champions-League/article/detail/1409687/2012/03/16/AC-Milan---FC-Barcelona-topper-in-kwartfinales-CL.dhtml

Big30
16 maart 2012, 16:04
De finale in de Allianz Arena in München wordt op 19 mei gespeeld.


De Finale zal (ABC-tje) gaan tussen Barca en Bayern, momenteel de 2 beste ploegen in Europa. Blijven Duitsers he en dus halen ze de finale in de mooiste stad van Duitsland en anders zorgt de Uefa er wel voor :tongue:.

Maar serieus, Bayern speelt erg mooi voetbal, heeft iets Braziliaans in zijn spel. Kan me meer bekoren dan de korte combinaties van Barca en dan een flauw intikkertje van die kleine tuinkabouter die daar speelt.

Picasso 1
16 maart 2012, 21:34
De Finale zal (ABC-tje) gaan tussen Barca en Bayern, momenteel de 2 beste ploegen in Europa. Blijven Duitsers he en dus halen ze de finale in de mooiste stad van Duitsland en anders zorgt de Uefa er wel voor :tongue:.

Maar serieus, Bayern speelt erg mooi voetbal, heeft iets Braziliaans in zijn spel. Kan me meer bekoren dan de korte combinaties van Barca en dan een flauw intikkertje van die kleine tuinkabouter die daar speelt.

Ik denk zelf Apoel Nicosia; de eigenaren hebben kort geleden 130 miljard in handen gekregen en daar kunnen ze heel wat mensen mee omkopen.

Jansen
18 maart 2012, 22:51
PSV heeft zich behoorlijk hersteld;

PSV -Valencia 1-1
Psv -Heereven 5-1

Cocu heeft met Faber en Chris van der Weerden een goed team van trainers om zich heen

Je kan zien dat hij nog niet camera gewend is in een interview en daardoor wat gespannen overkomt.
Toch laat hij zien dat ook Engelaar gewoon in Eindhoven moet kunnen voetballen en heeft Lens ook scherp gemaakt.
Ja als iedereen nu ziet dat er voor het geld wat ze verdienen ook wel eens gevoetbalt mag worden kunnen ze 020 ook wel aan volgend weekend.

PSV moet gewoon bij de eerste 2 eindigen.

Misschien dat Rutten wel bij Alverna aan de bak kan.

phoenix
18 maart 2012, 23:01
laat freddie gauw naar enschede vertrekken , daar heb ik nou me jeugd doorgebracht maestro jansen tussen de palen van alverna, en freddie moet maar gauw weer naar enschede gaanjeugdtrainer worden, TOPCLUP enecee wilde hem toen al niet....

Big30
21 maart 2012, 22:39
2357

Twente doet weer mee om de race om het landskampioenschap maar dat is meer een formele deelname omdat ze nu weer op plaats 3 staan dan dat ik denk dat ze echt nog een kans maken.
Wie kampioen wordt durf ik niet te voorspellen maar als je kijkt naar de stand, het programma, de kwaliteit van de selecties, het vormpijl, de temperatuur in April, de pollen concentratie in Mei, het aantal Roemeentjes in LR, het aantal dagen dat de Magnolia in PHG bloeit, de temperatuur van het zwembad in GD, de meningen van de analytici + nog wat onzekere variabelen dan is toch wel PSV 100% de grote favoriet. Achteraf is het makkelijk praten maar dat PSV kampioen zal worden heb ik altijd al voorspeld!

PSV gaat voor de landstitel als de beker trouwens, PSV gaat voor de dubbel zoals dat heet.
AZ laat veel liggen, wel een leuk voetballende ploeg die iets boven haar stand leeft, zwaar programma komt er nog eens bij.

Ajax komt gewoon kwaliteit tekort, hebben ook geen voorhoede en alleen die Belg die daar achter loopt heeft de kwaliteit om wat af te dwingen. Maar ja die kan ook maar op 1 plaats tegelijk zijn.

hp001
25 maart 2012, 17:16
Ajax - PSV 2-0!

De waruh kampioene komen al 4 jaar niet uit Eindhovuh!!!

Picasso 1
25 maart 2012, 17:27
Ajax - PSV 2-0!

De waruh kampioene komen al 4 jaar niet uit Eindhovuh!!!
Haha, en zo geef je iedereen weer een koekje van eigen deeg :smile2:

P11111
25 maart 2012, 17:28
LIVE vanuit de ArenA


:plapper: :freu:

Hopelijk zijn we voorlopig effe van al dat dom voetbalgelul van Big af.

En Sjekje42 en Da Souzabol zullen hier deze week ook wel niet verschijnen. :luvlove:

Al met al een dik verdiende en zeer overtuigende overwinning.
De uiterst bange boertjes zijn werkelijk helemaal weggespeeld en afgebluft.
En dat ondanks dat wij voorin noodgedwongen twee middenvelders en een jeugdspeler moesten opstellen.

Stel dat we de afgelopen maanden de sterkhouders Boerrigter, Sigthorsson en Van der Wiel hadden kunnen opstellen, dan hadden we nu waarschijnlijk al met 20 punten voorsprong aan kop gestaan.



Drieske "altijd voorspelbaar binnendoor en vandaag in een topwedstrijd wederom compleet onzichtbaar": "Dit was onze kampioensnederlaag."

Big30
25 maart 2012, 17:48
Hopelijk zijn we voorlopig effe van al dat dom voetbalgelul van Big af.
Voetbalgelul is altijd dom :biggrin:.

Maar vertel Peter1900, je bericht weer in dit topic dus moet ik concluderen dat jouw clubje weer heeft gewonnen vanwaar anders die licht euforische staat waarin je klaarblijkelijk verkeert.

Mocht jouw clubje gewonnen hebben dan is een felicitatie wel op zijn plaats, want elke overwinning van Feyenoord vind ik een felicitatie waard, gelet op het spelers materiaal.

Dus petje af voor Ronald wat mij betreft, hij en zijn club hebben recht op deze eerbetoning.

Hoe is Ajax-PSV trouwens afgelopen? Neem aan dat PSV zoals viel te verwachten wel weer zal hebben gewonnen.

hp001
25 maart 2012, 18:01
Voetbalgelul is altijd dom :biggrin:.

Maar vertel Peter1900, je bericht weer in dit topic dus moet ik concluderen dat jouw clubje weer heeft gewonnen vanwaar anders die licht euforische staat waarin je klaarblijkelijk verkeert.

Mocht jouw clubje gewonnen hebben dan is een felicitatie wel op zijn plaats, want elke overwinning van Feyenoord vind ik een felicitatie waard, gelet op het spelers materiaal.

Dus petje af voor Ronald wat mij betreft, hij en zijn club hebben recht op deze eerbetoning.

Hoe is Ajax-PSV trouwens afgelopen? Neem aan dat PSV zoals viel te verwachten wel weer zal hebben gewonnen.

Hiep hiep hallo, hiep hiep hallo
Calimero.....

Terug naar de gemeente voor een nieuwe kapitaal injectie van 40 miljoen.

Picasso 1
29 maart 2012, 19:41
Het is nu aan AZ om te proberen de eer van het Nederlandse clubniveau te redden (want zowel Ajax als PSV stellen internationaal weinig voor). Denk echter dat het tegen Valencia niet zal meevallen.

P11111
29 maart 2012, 21:05
Als er sprake zou zijn van Financial Fair Play zou het Spaanse clubvoetbal internationaal ook veel minder voorstellen.

Big30
29 maart 2012, 21:21
Als er sprake zou zijn van Financial Fair Play zou het Spaanse clubvoetbal internationaal ook veel minder voorstellen.
Ga je nu Calimero spelen ;)??

Lijkt wat op dat jongetje op de lagere school die tegen de Juf zegt "het is niet eerlijk dat Jantje met hardlopen wint want hij kan veel harder dan de rest hardlopen".

Leg je gewoon bij de kansloze uitschakeling van je clubje in de eerste ronde neer en kom niet met flauwe smoesjes :baeh:.

Tuurlijk spelen Real en Barca vals met honderden miljoenen schuld maar ja dat kan nu eenmaal in Spanje he dat is daar doodnormaal.

Eigenlijk zou de Uefa moeten ingrijpen maar dat is ben ik bang een illusie. Een van beide clubs zal Huntelaar wel kopen voor zo'n 50-60 ME en dan komt ie daar op de bank te zitten alleen om andere clubs dwars te zitten. Strategisch inkopen heet dat.

Picasso 1
29 maart 2012, 21:46
Als er sprake zou zijn van Financial Fair Play zou het Spaanse clubvoetbal internationaal ook veel minder voorstellen.
Straks ga je het nog op de scheidsrechters afwentelen :biggrin:
Maar je hebt gelijk dat bij Financial Fair Play AZ inderdaad failliet zou zijn gegaan samen met de DSB bank en zou PSV zonder een gemeentelijke kapitaalinjectie nu in grote financiele problemen zijn gekomen. Daarnaast zouden bij Ajax vele miljoenen aan vroegere transfersommen niet spoorloos zijn en zou de club nu niet al 6 jaar lang financieel hoeven kwakkelen en afhankelijk zijn van een rondje verder komen in de Champions League.

AZ nu overigens 2-1 aan het winnen van Valencia. Aan dit AZ daar kan Ajax een puntje aan zuigen :rofl:.

Picasso 1
29 maart 2012, 22:00
Het is dus AZ die alweer de eer van het Nederlands clubniveau heeft verdedigd. Van de drie deelnemende Spaanse ploegen heeft maar 1 verloren en dat was tegen Nederlands enige hoop in bange dagen, oftewel AZ. :biggrin:

Jansen
29 maart 2012, 22:01
De kaas verslaat de sinasappelen van Spanje

P11111
29 maart 2012, 22:08
Ga je nu Calimero spelen ;)??

Lijkt wat op dat jongetje op de lagere school die tegen de Juf zegt "het is niet eerlijk dat Jantje met hardlopen wint want hij kan veel harder dan de rest hardlopen".

Leg je gewoon bij de kansloze uitschakeling van je clubje in de eerste ronde neer en kom niet met flauwe smoesjes :baeh:.

Tuurlijk spelen Real en Barca vals met honderden miljoenen schuld maar ja dat kan nu eenmaal in Spanje he dat is daar doodnormaal.

Eigenlijk zou de Uefa moeten ingrijpen maar dat is ben ik bang een illusie. Een van beide clubs zal Huntelaar wel kopen voor zo'n 50-60 ME en dan komt ie daar op de bank te zitten alleen om andere clubs dwars te zitten. Strategisch inkopen heet dat.


Kereltje, dat jij een Ajax-hater bent en je punten wilt scoren tegen een Ajax-aanhanger wist ik al enige tijd.
Je bent hierin uiterst voorspelbaar. Ik vind dat af en toe wel dolkomisch en vermakelijk en soms heb ik ook met je te doen.

En ga nu maar weer snel verder al je vriendjes thanksen! :hah:

P11111
29 maart 2012, 22:11
Straks ga je het nog op de scheidsrechters afwentelen :biggrin:
Maar je hebt gelijk dat bij Financial Fair Play AZ inderdaad failliet zou zijn gegaan samen met de DSB bank en zou PSV zonder een gemeentelijke kapitaalinjectie nu in grote financiele problemen zijn gekomen. Daarnaast zouden bij Ajax vele miljoenen aan vroegere transfersommen niet spoorloos zijn en zou de club nu niet al 6 jaar lang financieel hoeven kwakkelen en afhankelijk zijn van een rondje verder komen in de Champions League.

AZ nu overigens 2-1 aan het winnen van Valencia. Aan dit AZ daar kan Ajax een puntje aan zuigen :rofl:.


Je moet voortaan niet direct meer beginnen te huilen als er terechte kritiek wordt geuit op iets wat met Spanje te maken heeft!
Alsof alles in dat land heilig is...

Big30
29 maart 2012, 22:14
Kereltje, dat jij een Ajax-hater bent en je punten wilt scoren tegen een Ajax-aanhanger wist ik al enige tijd.
Je bent hierin uiterst voorspelbaar. Ik vind dat af en toe wel dolkomisch en vermakelijk en soms heb ik ook met je te doen.

Peter peter toch! Voetbal interesseert me om eerlijk te zijn geen biet! Als Ajax internationaal wint juich ik mee (maar dat doen ze niet meer zo veel) op nationaal nivo lastig want ben ik ook voor zo'n 6 andere clubs.

Ik vind het wel leuk om jou op de stang te jagen dat moet ik wel toegeven :tongue:. Je moet alleen wat meer happen vind ik.

Maar ehm heel knap van AZ, kansloos zijn ze niet om door te komen. Diepe buiging en petje af.

Picasso 1
29 maart 2012, 22:18
Je moet voortaan niet direct meer beginnen te huilen als er terechte kritiek wordt geuit op iets wat met Spanje te maken heeft!
Alsof alles in dat land heilig is...

Oh, ik dacht dat jij het was die nog steeds aan het huilen is over de prestaties van Ajax. Ik probeer je alleen maar een zakdoekje met de logo van AZ aan te reiken :biggrin:

Picasso 1
29 maart 2012, 22:28
Maar ehm heel knap van AZ, kansloos zijn ze niet om door te komen. Diepe buiging en petje af.
Valencia is een erg stugge team waar moeilijk van te winnen is. Zowel Real als Barcelona hebben het vaak erg moeilijk tegen dit team. AZ flikt het om ervan te winnen en in de tweede helft zelfs zo nu en dan te overklassen. Inderdaad petje af.

P11111
29 maart 2012, 22:28
We hebben het hele seizoen noodgedwongen met een elftal vol wissel- en jeugdspelers gevoetbald en komende zondag rond 18:30 uur zullen we waarschijnlijk weer bovenaan staan. Daar waar AJAX hoort! Dus op dit moment geen enkele reden om te janken.

Bijna het volledige seizoen heb ik naar een basiselftal met Ebecilio, Özbiliz, Enoh, Blind, Anita (als back) en de broer van Theo moeten kijken en desondanks doen we nog volop mee in de strijd om de titel. Verder is de club financieel kerngezond. :freu:

Slaap lekker allemaal!

RAUL7
1 april 2012, 09:42
Benzema scoort een goal à la Van Basten! :cool:


http://www.youtube.com/watch?v=_034HLysJTg

MichelJ
1 april 2012, 09:46
Inderdaad een mooie goal van Benzema, maar ik vind die van Van Basten nog net iets mooier:


http://www.youtube.com/watch?v=gb5PYclujAQ

P11111
1 april 2012, 17:17
:freu: :luvlove: :joke:



We hebben het hele seizoen noodgedwongen met een elftal vol wissel- en jeugdspelers gevoetbald en komende zondag om 18:17 uur zullen we weer bovenaan staan. Daar waar AJAX hoort!

Picasso 1
1 april 2012, 17:20
:freu: :luvlove:

Als een club van dit niveau bovenaan staat dan is dat verre van een compliment voor het niveau van de Nederlandse competitie :rofl:

P11111
1 april 2012, 17:24
Een uiterst zielige reactie van deze medelander.
Dat typeert deze allesbeterweter.

N.B. AZ - Valencia 2-1

hp001
1 april 2012, 17:33
Afgunst, pure afgunst!!! :baeh:

Ajax staat weer daar waar het vorig jaar geeindigd is.
Volkomen terecht, en verdient.

Picasso 1
1 april 2012, 17:38
Afgunst, pure afgunst!!! :baeh:

Haha, je weet toch dat ik voor Real Madrid ben :biggrin:. Dat zou trouwens pas een prestatie zijn, het winnen van een competitie waarin het almachtige Barcelona deelneemt itt het winnen van een mickey mouse competitie :smile2:.
Maar laat ik maar niet a la Peter1966 te vroeg juichen :gruebel:.

hp001
1 april 2012, 17:42
Wel grappig dat als Ajax de koppositie pakt, dat er dan altijd verwezen word naar, dat de Eredivisie internationaal niets voorstelt.

Big30
1 april 2012, 17:44
Als een club van dit niveau bovenaan staat dan is dat verre van een compliment voor het niveau van de Nederlandse competitie :rofl:
Stelt internationaal inderdaad weinig voor maar goed, toch een compliment voor Ajax dat ze met een selectie die het op kwaliteit moet afleggen tegen de Top3 in NL d.i. PSV, Twente en AZ het toch zo ver schoppen.

Zo zie je maar dat je met veel inzet en wat geluk ook ver kunt komen althans in de Nederlandse competitie. Volgend jaar wordt Disney sponsor.
De competitie wordt dan naar die Muis vernoemd.

We gaan in ieder geval toe naar een spannend slot van de competitie en aan een voorspelling waag ik me niet.

P11111
1 april 2012, 17:47
Real Madrid, een club die bijna 500 miljoen Euro schuld heeft... Als Platini zijn zin krijgt worden ze ook een Europese figurant.
Trouwens in dat land gaat het bijna altijd maar tussen twee ploegen en de rest doet voor spek en bonen mee.
Hoezo Mickey Mouse-competitie...?

Ik besef drommels goed dat je pas na 34 competitiewedstrijden bovenaan moet staan en dat we (op papier) nog moeilijke uitwedstrijden tegen sc Heerenveen, FC Twente en Vitesse op het programma hebben staan. Maar vandaag drink ik er ééntje extra op.

MichelJ
1 april 2012, 17:50
Als PSV de thuiswedstrijd tegen AZ wint zijn ze kampioen. De andere teams vreten elkaars punten wel op. Sinds lange tijd weer de dubbel, de beker is in principe ook al binnen.

Resterend programma AZ
Speelronde 29: AZ – FC Twente
Speelronde 30: PSV – AZ
Speelronde 31: AZ – VVV-Venlo
Speelronde 32: Feyenoord – AZ
Speelronde 33: NEC – AZ
Speelronde 34: AZ – FC Groningen

Resterend programma Ajax
Speelronde 29: SC Heerenveen – Ajax
Speelronde 30: Ajax – De Graafschap
Speelronde 31: Ajax – FC Groningen
Speelronde 32: FC Twente – Ajax
Speelronde 33: Ajax – VVV-Venlo
Speelronde 34: Vitesse – Ajax

Resterend programma PSV
Speelronde 29: RKC Waalwijk – PSV
Speelronde 30: PSV – AZ
Speelronde 31: PSV – NEC
Speelronde 32: Roda JC Kerkrade – PSV
Speelronde 33: PSV – ADO Den Haag
Speelronde 34: Excelsior – PSV

Resterend programma FC Twente
Speelronde 29: AZ – FC Twente
Speelronde 30: FC Twente – NAC Breda
Speelronde 31: Excelsior – FC Twente
Speelronde 32: FC Twente – Ajax
Speelronde 33: FC Twente – SC Heerenveen
Speelronde 34: VVV-Venlo – FC Twente

Resterend programma Feyenoord
Speelronde 29: Roda JC Kerkrade – Feyenoord
Speelronde 30: Feyenoord – Excelsior
Speelronde 31: ADO Den Haag – Feyenoord
Speelronde 32: Feyenoord – AZ
Speelronde 33: Feyenoord – Heracles Almelo
Speelronde 34: SC Heerenveen – Feyenoord

Resterend programma SC Heerenveen
Speelronde 29: SC Heerenveen – Ajax
Speelronde 30: NEC – SC Heerenveen
Speelronde 31: SC Heerenveen – Vitesse
Speelronde 32: Heracles Almelo – SC Heerenveen
Speelronde 33: FC Twente – SC Heerenveen
Speelronde 34: SC Heerenveen – Feyenoord

Picasso 1
1 april 2012, 17:56
Real Madrid, een club die bijna 500 miljoen Euro schuld heeft... Als Platini zijn zin krijgt worden ze ook een Europese figurant.
Trouwens in dat land gaat het altijd maar tussen twee ploegen en de rest doet voor spek en bonen mee.
Hoezo Mickey Mouse-competitie...?

Ik besef drommels goed dat je pas na 34 competitiewedstrijden bovenaan moet staan en dat we (op papier) nog moeilijke uitwedstrijden tegen sc Heerenveen, FC Twente en Vitesse op het programma hebben staan. Maar vandaag drink ik er ééntje extra op.

Een hoge schuld betekent juist dat het een club is met een hoge omzet; jij kunt bijvoorbeeld geen lening van de bank krijgen voor een huis van 1 miljoen itt iemand met hele hoge inkomsten :wink:.

Ook in in de mickey mouse competitie gaat het bijna alleen maar om twee ploegen en de rest doet het merendeel van de jaren voor spek en bonen mee, met recentelijk een enkele uitzondering AZ of Twente. Zie de winnaars van de afgelopen 14 jaar
1998/1999 Feyenoord
1999/2000 PSV
2000/2001 PSV
2001/2002 Ajax
2002/2003 PSV
2003/2004 Ajax
2004/2005 PSV
2005/2006 PSV
2006/2007 PSV
2007/2008 PSV
2008/2009 AZ
2009/2010 FC Twente
2010/2011 Ajax

PSV staat in de 21ste eeuw wel verrekt vaak bovenaan :smile2:

Geniet van het moment, Peter en drink er eentje.

Big30
1 april 2012, 18:00
Als PSV de thuiswedstrijd tegen AZ wint zijn ze kampioen. De andere teams vreten elkaars punten wel op. Sinds lange tijd weer de dubbel, de beker is in principe ook al binnen.
Dat klopt uiteraard wat je zegt. Wel vind ik dat men de ranglijst en de logica moet respecteren bij een wedstrijd. Dus Twente thuis verliezen van Heracles zou niet moeten mogen kunnen. etc etc

hp001
1 april 2012, 18:01
Zie de winnaars van de afgelopen 14 jaar
1998/1999 Feyenoord
1999/2000 PSV
2000/2001 PSV
2001/2002 Ajax
2002/2003 PSV
2003/2004 Ajax
2004/2005 PSV
2005/2006 PSV
2006/2007 PSV
2007/2008 PSV
2008/2009 AZ
2009/2010 FC Twente
2010/2011 Ajax
2011/2012 Ajax :freu:


Geniet van het moment, Peter en drink er eentje.

P11111
1 april 2012, 18:12
Die Big mag en kan (stom) lullen en opnaaien wat-ie wil, maar als AJAX in de sterkste opstelling kan spelen hebben ze gewoonweg de meeste kwaliteit in Nederland. Dat wil zeggen met Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen en Boilesen achterin, met Eriksen en Theo op het middenveld en Sigthorsson en Boerrigter voorin.

Daar is niets tegen in te brengen.

Picasso 1
1 april 2012, 18:19
Wel grappig dat als Ajax de koppositie pakt, dat er dan altijd verwezen word naar, dat de Eredivisie internationaal niets voorstelt.
Moet wel erkennen dat het in de Nederlandse competitie momenteel een stuk spannender is met meer deelnemers voor de eindprijs waarin zelfs de nummer 6 Heerenveen theoretisch de competitie zou kunnen winnen. Dat is een compleet ander beeld dan bijvoorbeeld de Spaanse competitie waar anderen vooral dit jaar echt volledig voor spek en bonen meespelen.

Maar....speciaal voor Peter :biggrin:, dat komt omdat het niveau van Ajax is gezakt en niet omdat Heerenveen supersterk is geworden.

Big30
1 april 2012, 18:22
Die Big mag en kan (stom) lullen en opnaaien wat-ie wilt,

Daar is niets tegen in te brengen.
Je hebt gelijk, om eerlijk te zijn je had daar ook namen kunnen gebruiken die in het eerste van Spakenburg voetballen en ik had je ook gelijk gegeven. Ik ken namelijk weinig, zeg maar geen voetballers bij naam.

Ik weet alleen dat bij Ajax een Belg speelt, bij PSV een Bulgaar met fraai kapsel en bij Twente 1 echte tukker. Meer parate kennis van het voetbal in NL heb ik niet daar ben ik heel eerlijk in.

Veel Scandinavische en Brabants klinkende namen trouwens in het Elftal van Ajax, valt me op.

Picasso 1
1 april 2012, 18:24
2011/2012 Ajax :freu:


Je drukt ons wel met de neus op het feit dat het vandaag 1 april is :biggrin:

P11111
1 april 2012, 18:54
Ik geniet op dit moment van een heerlijk glas malibu-cola in combinatie met een 'Amsterdammertje' amstel-bier met een perfecte schuimkraag. :lostit:

MichelJ
1 april 2012, 18:59
Hou het daar maar bij anders ga je nog meer onzin uitkramen :biggrin:

Picasso 1
6 april 2012, 13:48
Benzema scoort een goal à la Van Basten! :cool:


Inderdaad een mooie goal van Benzema, maar ik vind die van Van Basten nog net iets mooier:

En wat dacht je van deze:
http://www.hln.be/hln/nl/9091/Time-out/article/detail/1419374/2012/04/05/Poolse-middenvelder-lukt-weergaloze-treffer.dhtml

RAUL7
6 april 2012, 16:16
AMSTERDAM - Ajacied Christian Eriksen hoopt dat Denemarken tijdens het Europees kampioenschap voetbal in juni samen met Duitsland de kwartfinales bereikt in groep B.
Dat zegt de middenvelder vrijdag in een interview op de website van de wereldvoetbalbond FIFA...

http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/oranje/11863018/__Eriksen_steunt_Oranje_niet__.html

der lickmeister
9 april 2012, 21:35
PSV wint beker

Een mooi voorbeeld voor AJAX hoe het moet

Willi69
9 april 2012, 21:58
...hoopt dat Denemarken tijdens het Europees kampioenschap voetbal in juni samen met Duitsland de kwartfinales bereikt in groep B.
Ja, wer denn sonst? :confused:

Big30
9 april 2012, 23:53
Ja, wer denn sonst? :confused:
Wahrscheinlich Portugal :tongue:.

http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/buitenlands/11876906/__Dronken_Polen_riskeren_EK__.html

Dronken Polen riskeren EK
WARSCHAI - Het EK voetbal in eigen land (en in Oekraïne) gaat waarschijnlijk aan middenvelder Slawomir Peszko (FC Köln) en verdediger Marcin Wasilewski (Anderlecht) voorbij. De twee internationals waren in het paasweekeinde flink op stap in Duitsland.

Aan het einde van het gelag kreeg het duo in de kleine uurtjes ruzie met een taxichauffeur. De dienstdoende man bedacht zich geen moment en reed het baldadige tweetal rechtstreeks naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Volgens berichten in de Poolse media werd in ieder geval Peszko ter ontnuchtering een paar uur in een cel opgesloten.

MichelJ
10 april 2012, 06:26
.... en 020 staat nog met lege handen....

http://static.eredivisielive.nl/data/images/2012/04/08/650_365/32307.jpg

P11111
10 april 2012, 13:46
De glazen bol van geniale Johan Cruijff

De koppositie van Ajax op dit moment bewijst nog maar eens dat de glazen bol van Johan Cruijff hem geniaal maakt. Het verhaal van de koppositie is al decennialang bezig en alle feiten wijzen erop dat de invloed van de tijd van Cruijff in Barcelona cruciaal is, zowel bij Ajax als bij de concurrentie. De eredivisie wordt geleid door ex-Barcelona-spelers en die spelen allemaal een cruciale rol.

Rond de winterstop was iedereen het erover eens, Ajax zou geen kampioen worden dit jaar. De blessurelijst werd steeds groter, het spel zag er mede daarom niet uit en zelfs Frank de Boer stond onder druk dankzij de prestaties.

Gelukkig voor Ajax heeft Cruijff het allemaal zien aankomen. Door al vroeg in het seizoen ruzie te maken met de andere commissarissen werd de aandacht volledig van het veld naar het kantoor verplaatst. Toen deze soap niet meer genoeg aandacht trok kwam heel 'toevallig' Van Gaal langs om het vuurtje weer op te stoken. Door deze onrust kon De Boer in alle rust verder werken aan de inhaalrace op de andere clubs, die zoals we nu weten erg succesvol is gebleken.

Een zeer opvallende rol in dit verhaal is weggelegd voor Ronald Koeman, toevallig speler van Barcelona onder Cruijff. Koeman verricht dit seizoen als trainer/coach een wereldprestatie met Feyenoord. Na het rampseizoen van vorig jaar doet Feyenoord weer volop mee om de bovenste plaatsen en dit is voor een groot deel te danken aan Sneeuwvlokje. Tegen alle clubs uit de topzes heeft Feyenoord punten gepakt en dit komt Ajax op het eind bijzonder goed uit.

Een andere opvallende naam in dit complot is Phillip Cocu. Alle kenners waren er voor het seizoen over eens dat PSV met dit materiaal kampioen moest worden, maar op het moment staan ze op een teleurstellende vierde plek. Onder Fred Rutten werden er veel punten verloren maar dat was ook logisch, de druk van binnenuit bij de club was enorm.

PSV moest kampioen worden en als het niet met deze trainer kon, dan hadden ze de gewenste opvolger al klaar staan in de persoon van Cocu. Als Cocu niet zou willen dan had PSV nog een opvallende naam klaar staan, u raadt het al, Louis van Gaal. Na een paar verliespartijen gevolgd door dit nieuws was de chaos compleet binnen de normaal zo rustige Brabantse club.

Een paar wedstrijden na het ontslag van Rutten was het de wedstrijd tussen PSV (Cocu) en Ajax (De Boer), maar mede door de instelling waarmee Cocu zijn ploeg de wedstrijd instuurde was er nooit sprake van een wedstrijd en profiteerde De Boer dankbaar. Ajax deed weer mee en gaat zeer waarschijnlijk de hoofdprijs van het seizoen winnen. De twee troostprijsjes hebben ze dit seizoen aan de provincieclubjes FC Twente en PSV gelaten.

Al deze feiten wijzen erop dat Cruijff nog genialer is dan we al wisten en dachten. Hij heeft tientallen jaren geleden deze competitie al beïnvloed en zal dit waarschijnlijk vaker gaan doen. Dit plan is dus in zijn tijd in Barcelona al gemaakt en net als zijn voetbalkwaliteiten zijn de ideeën van de verlosser onbegrijpelijk geniaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt.


Bron: Lezerscolumn Voetbal International

Admin
10 april 2012, 14:25
Het kan niet op met Klaas-Jan Huntelaar bij Schalke 04. Door zijn doelpunt van zondag tegen Hannover 96 (3-0 winst) heeft hij in Gelsenkirchen een 70 jaar oud clubrecord verbroken. ............... http://www.ad.nl/ad/nl/1055/Bundesliga/article/detail/3238371/2012/04/10/Topschutter-Huntelaar-breekt-70-jaar-oud-clubrecord.dhtml

vrije jongen
10 april 2012, 14:34
De glazen bol van geniale Johan Cruijff




Een zeer opvallende rol in dit verhaal is weggelegd voor Ronald Koeman, toevallig speler van Barcelona onder Cruijff. Koeman verricht dit seizoen als trainer/coach een wereldprestatie met Feyenoord. Na het rampseizoen van vorig jaar doet Feyenoord weer volop mee om de bovenste plaatsen en dit is voor een groot deel te danken aan Sneeuwvlokje. Tegen alle clubs uit de topzes heeft Feyenoord punten gepakt en dit komt Ajax op het eind bijzonder goed uit.



Zoals de 5 verliespunten die het Ajax heeft opgeleverd? Ik ben zelf helemaal blij en tevreden met sneeuwvlokje, maar ik zou toch niet zeggen dat ze Ajax een dienst hebben gedaan dit seizoen. Ik had ook niet verwacht dat Ajax in april bovenaan zou staan, maar dit seizoen gaat het alle kanten op... dus die koppositie kan gelukkig ook nog verspeeld worden:biggrin:. Zolang PSV maar niet in de top 2 komt, Heracles in de Euroleague lijkt me niet goed voor het coefficient.

P11111
10 april 2012, 15:52
Dit plan is dus in zijn tijd in Barcelona al gemaakt en net als zijn voetbalkwaliteiten zijn de ideeën van de verlosser onbegrijpelijk geniaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt.


Meestal duurt het effe bij hem, maar misschien heeft zélfs Big 'm inmiddels door.

vrije jongen
10 april 2012, 16:36
Lang zullen ze niet van zijn 'genialiteit' kunnen genieten echter: http://www.nu.nl/sport/2784081/cruijff-gaat-aftreden.html

Willem2
10 april 2012, 16:46
Lang zullen ze niet van zijn 'genialiteit' kunnen genieten echter: http://www.nu.nl/sport/2784081/cruijff-gaat-aftreden.html

Nou dat heb je eff verkeerd gelezen :
Op verzoek van de bestuursraad heeft Cruijff zich bereid verklaard in een andere rol betrokken te blijven bij de in- en uitvoering van zijn voetbalvisie binnen de club.

A never ending story :cool:
En uiteindelijk zegt ie : Heb ik ut nie gezegd......
Ja.ja....

Big30
10 april 2012, 17:45
Meestal duurt het effe bij hem, maar misschien heeft zélfs Big 'm inmiddels door.
Ben nog bezig met een uitvoerige en gedegen text analyse.

Ik hou het in eerste instantie op een meneer (waarschijnlijk een Ajax-fan, tegenwoordig worden deze fans ook wel als de Calimerootjes aangeduid) die in licht benevelde en verwarde toestand teveel naar een bekend satirisch voetbal programma heeft gekeken en zo vermoed ik de texten van de aldaar optredende clown (bijnaam de Snor, gisteravond in Clowns jasje) heeft onthouden en in een vlaag van verstandsverbijstering heeft toevertrouwd aan de site van VI.

Nogmaals dit zijn de resultaten van een eerste analyse. De analyse geeft verder aan dat de text volstrekt onbegrijpbaar is en meer een ironische bedoelde wish-full thinking beschrijft dan dat ze ook maar iets met de realiteit te maken heeft.

Dat zou weer suggereren dat de verlosser deze woorden heeft uitgesproken. Kortom vele schrift geleerden zijn nu met deze text bezig om het te ontrafelen. IK ben er nog niet uit en heb uhm zeker nog niet door!

Picasso 1
10 april 2012, 19:05
Dat zou weer suggereren dat de verlosser deze woorden heeft uitgesproken.

En un momento dado krijgt el salvador inderdaad altijd gelijk, na regen komt inderdaad zonneschijn en pas wanneer je die ziet heb je het door :tongue:

RAUL7
11 april 2012, 10:24
De FIFA-ranking op woensdag 11 april (tussen haakjes het vorige klassement op 7 maart):
1. (1) Spanje 1.422 punten
2. (3) Duitsland 1.345
3. (4) Uruguay 1.309
4. (2) Nederland 1.207
5. (7) Portugal 1.190
6. (5) Brazilië 1.165
7. (6) Engeland 1.132
8. (10) Kroatië 1.114 (+)
9. (11) Denemarken 1.069
10. (8) Argentinië 1.066
11. (12) Rusland 1.049
12. (9) Italië 1.041
13. (14) Chili 967
14. (13) Griekenland 961
15. (15) Ivoorkust 951
16. (16) Frankrijk 938
17. (17) Zweden 931
18. (19) Ierland 891
(18) Zwitserland 891
20. (22) Mexico 868
...
32. (26) Servië 725 (+)
41. (48) Wales 635 (+)
44. (40) BELGIE 604
48. (51) Schotland 596 (+)
54. (44) Montenegro 569
98. (102) Macedonië 342 (+)
NVDR: (+) tegenstanders van België in groep A van de kwalificaties voor het WK 2014 in Brazilië

http://www.hln.be/hln/nl/949/Belgisch-Voetbal/article/detail/1421599/2012/04/11/Rode-Duivels-verliezen-vier-plaatsen-op-FIFA-ranking.dhtml

hp001
11 april 2012, 10:45
Nog een lijstje

1. Real Madrid 31 - 79
2. Fc Barcelona 32 - 78
3. Malaga 31 - 50

Zal de rijkste voetbal club ter wereld voor de 4e!! :eek: opeenvolgende jaargang, 2e worden in een competitie waar het maar tussen 2 teams gaat?

RAUL7
11 april 2012, 11:51
Zal de rijkste voetbal club ter wereld voor de 4e!! :eek: opeenvolgende jaargang, 2e worden in een competitie waar het maar tussen 2 teams gaat?

De titel is voor Barça! Real moet nog op verplaatsing naar Atletico Madrid, Barça, thuis tegen Sevilla en op de laatste speeldag naar Athletic Bilbao!
Die 4 punten voorsprong die ze nog hebben gaan ze heel zeker verliezen, nadat ze de laatste 5 weken 6 punten verspeeld hebben! :redface:

Carlitos
11 april 2012, 12:15
Nou Raul7, ik hoop het van harte dat Barcelona wint. Alleen maar terecht.

Picasso 1
11 april 2012, 15:40
De titel is voor Barça! Real moet nog op verplaatsing naar Atletico Madrid, Barça, thuis tegen Sevilla en op de laatste speeldag naar Athletic Bilbao!
Die 4 punten voorsprong die ze nog hebben gaan ze heel zeker verliezen, nadat ze de laatste 5 weken 6 punten verspeeld hebben! :redface:

Tegen deze teams gaat Real zeker nog punten morsen. Titelwinst is alleen maar mogelijk indien Barca ook punten morst of eventueel bij een gelijk spel in Nou Camp.
Het enige plezier dat ik zou hebben bij misgrijpen van de titel is de afgang van dat scheidrechtersklagende-opgewonden-standje op de bank. Mocht Real de titel pakken dan gaat dat mannetje nog een enorme eigendunk krijgen.

Admin
11 april 2012, 15:52
http://www.ad.nl/ad/nl/1017/Buitenlands-voetbal/article/detail/3239051/2012/04/11/Vanavond-live-Duitse-kraker-en-meer-topvoetbal.dhtml

Vanavond Dortmund tegen Bayern....
en kijken of Real inderdaad zijn koppositie verliest...
Mourinho zou helemaal niet zo arrogant zijn indien hij een spanjaard zou zijn om nog maar te zwijgen van een Louis van Gaaltje danwel JC ;)

Picasso 1
11 april 2012, 16:07
en kijken of Real inderdaad zijn koppositie verliest...

Na vanavond blijven ze wel nog steeds op kop. De vraag is alleen of dat met 1, 2 of 4 punten verschil zal zijn en dus of Barcelona het na vanavond het wel of niet in eigen hand heeft om de titel te pakken. Simpel gezegd: Als Real vandaag niet wint van Atletico dan heeft Barcelona de titelwinst in eigen hand wegens de nog aankomende onderlinge wedstrijd in Nou Camp.

hp001
11 april 2012, 20:36
Je drukt ons wel met de neus op het feit dat het vandaag 1 april is :biggrin:

2011 - 2012 Ajax

1 april grap of vooruitziende blik??
Zeg jij het maar P1.

Big30
11 april 2012, 20:36
Ik zie dat PSV momenteel met 2-0 achter staat tegen die andere Brabantse topper RKC. Mocht PSV deze wedstrijd verliezen dan stel ik voor dit topic een paar dagen op slot te doen dit ter bescherming van het geestelijk welzijn van de PSV supporters.

Ik vraag begrip voor deze maatregel en verzoek met name AJAX fans zeer terughoudend en ingetogen te berichten mocht het onvermijdelijke dat is een Nederlaag van PSV gebeuren.

Big30

Sphinx
11 april 2012, 21:15
Dortmund - Bayern 1-0 :hammer: Robben mist een penalty

Twente mag erg van geluk spreken met Bayrami, had niet meer verwacht dat daar nog een punt uit gesleept kon worden
Ajax was met dank aan Vandenbussche al na een paar minuten klaar, de hoogte van de uitslag doet er niet meer toe.
RKC heeft een geweldige wedstrijd gespeeld, verdiend gewonnen, al heeft volgens mij nu het halve elftal een of andere blessure


zeer terughoudend en ingetogen te berichten

Deze racebeer heeft tot tien geteld in diverse talen (plus een paar Zweedse en Fins krachttermen), maar ik ben nu Toivonen nu echt meer dan zat :angryfire: Wat een schan-da-lige manier om Sander Duits uit de wedstrijd te trappen. Toegegeven, die ram van Castillion tegen Derijk was ook niet zo handig, maar Ola doet zoiets veel te vaak als het niet wil lukken

Picasso 1
11 april 2012, 21:25
2011 - 2012 Ajax

1 april grap of vooruitziende blik??
Zeg jij het maar P1.

Ik weet alleen dat deze opmerking een achteruitkijkende blik is :biggrin:

P11111
11 april 2012, 21:33
Live-gezangen uit het Abe Lenstra-stadion:

"Theo, Theo, we worden kampioen...Theo, Theo, we worden kampioen".

"Bassie Dost, laat je pyama zien".


Tsja, RKC-uit kan natuurlijk lastig zijn. Rutten moet maar snel terugkomen. :baeh:
Een heerlijk avondje op Eredivisie Live. Indrukwekkend AJAX-voetbal.

Picasso 1
11 april 2012, 21:38
Voorlopige stand Atletico tegen Real is 0-1 (voordat het hier ondersneeuwd raakt met hiep hiep hoera Ajax berichten :smile2:)

phoenix
11 april 2012, 22:12
eneceee is weer een plaatsje gestegen, nog effe en we zijn voorbij vitesse....eneceeee ole!

Johnny Bravo
11 april 2012, 22:35
Hoe is het in de voetbal hoofdstad van Nederland???

Johnny Bravo
11 april 2012, 22:51
2480

Zie ik Messi een doelpunt maken, doet hij zijn shirt omhoog en hoppa!!!!

Johnny Bravo
11 april 2012, 22:53
Voorlopige stand Atletico tegen Real is 0-1 (voordat het hier ondersneeuwd raakt met hiep hiep hoera Ajax berichten :smile2:)

Niet te vroegen juichen P1, dat deden ze in Eindhoven ook al ;)

Big30
11 april 2012, 22:57
Hoe is het in de voetbal hoofdstad van Nederland???
Eindhoven
Zwaar bewolkt Temp 7 Wind ZZW 3 Zicht >10km Luchtdruk 1001

Picasso 1
11 april 2012, 22:58
en kijken of Real inderdaad zijn koppositie verliest...

De 4 punten voorsprong zijn vandaag door Real behouden: Atletico 1 - 4 Real Madrid

Ronaldo overigens op 40 goals dit seizoen, hij scoorde er vandaag 3.
Nog 6 wedstrijden te spelen waarvan over 10 dagen een nieuwe Clásico Barcelona - Real Madrid



Niet te vroegen juichen P1, dat deden ze in Eindhoven ook al ;)

Dat doe ik zeker niet, een mens mag echter wel hopen. Maar ik begrijp dat dit een indirecte linkse is aan het adres van de PSV aanhang :smile2:

Jansen
11 april 2012, 23:06
Psv Wilt Rutten terug ?

RAUL7
12 april 2012, 13:29
De kans is groot dat de Engelse topclub Chelsea volgend jaar een gedaanteverwisseling ondergaat.
Roman Abramovich, de steenrijke eigenaar van de Londense club, heeft voor de nieuwe trainer een transferbudget voorzien van 247 miljoen pond (zo'n 300 miljoen euro)...

http://www.hln.be/hln/nl/1301/Premier-League/article/detail/1422244/2012/04/12/Chelsea-baas-Abramovich-geeft-nieuwe-trainer-247-miljoen-pond-voor-transfers.dhtml

Picasso 1
15 april 2012, 00:57
Ook na de wedstrijden van vandaag waarin zowel Real als Barcelona wonnen blijft het puntenverschil 4 en volgende week zaterdag spelen ze tegen elkaar in de laatste (of enelaatste?) Clasico van dit seizoen. Maar behalve een spannende strijd in zowel de Spaanse competitie alsook in de Champions League tussen deze twee teams is er ook een andere strijd gaande, nl. de strijd om de topscorerstitel aller tijden in de Primera Division. Jarenlang stond het record op 38 doelpunten gemaakt door Hugo Sanchez; dat record is vorig jaar door Ronaldo verbroken met 40 doelpunten en dit jaar staan na vandaag zowel Ronaldo alsook Messi op 41 doelpunten. Deze twee spelers zijn waarschijnlijk de twee beste spelers van de wereld en samen hebben ze al 82 doelpunten :eek: in de Spaanse competitie gemaakt. Het zijn niet eens spitsen :eek:. Een echte titanenstrijd tussen deze twee wereldspelers.

Zie ook http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/buitenlands/11099323/__Ronaldo_-_Messi_41_-_41__.html

Daarnaast heeft Real het record van meest scorende teams ooit in de Primera division geëvenaard. Die staat op 107 doelpunten gemaakt door het Real Madrid van John Toshack in seizoen 1989/1990, waar overigens ook Hugo Sanchez in meespeelde.

MichelJ
15 april 2012, 08:03
...en dit jaar staan na vandaag zowel Ronaldo alsook Messi op 41 doelpunten.

Eigenlijk is dus de Primera Division een grote Mikey Mouse competitie. Twee teams strijden voor het kampioenschap en de rest doet mee voor spek en bonen. In NL kunnen, 4 wedstrijden voor het eind, nog 6 teams kampioen worden, 14 ploegen strijden nog voor een Europees ticket en nog 8 teams moeten vrezen om volgend seizoen niet naar "Emmen uit" te hoeven gaan :smile2:.

RAUL7
15 april 2012, 08:36
Eigenlijk is dus de Primera Division een grote Mikey Mouse competitie.

En van die Mickey Mouse ploegen staan er nog 3 in de halve finales van de Europa League! :hammer:

hp001
15 april 2012, 10:58
MJ heeft het toch over de spaanse (MM) competitie en niet over de Europa League?

Picasso 1
15 april 2012, 11:11
MJ heeft het toch over de spaanse (MM) competitie en niet over de Europa League?

Raul bedoelt dat de Europa League ook een Mickey Mouse competitie is waar Ajax voor spek en bonen in heeft gespeeld :rofl:

Big30
15 april 2012, 11:37
Eigenlijk is dus de Primera Division een grote Mikey Mouse competitie.
Ik zou het de EU-Competitie willen noemen. Alle ploegen in de Primera Division hebben schulden van vaak honderden miljoenen Euro's, de banken staan in de rij om hiervoor garant te staan of liefst de schuld groter te doen laten worden, no problem want de EU financiert het toch wel, wel slim natuurlijk maar dit zou eigenlijk verboden moeten worden. Maar dat zal niet snel gebeuren ben ik bang.

n.b. binnenkort wordt een meldpunt opgericht om voorbeelden te verzamelen.

Big Wilders

hp001
15 april 2012, 11:51
Raul bedoelt dat de Europa League ook een Mickey Mouse competitie is waar Ajax voor spek en bonen in heeft gespeeld :rofl:

:freu:

Kan niet wachten totdat jouw clubje, voor het 4e achtereenvolgende jaar, naast de belangrijke prijzen grijpt.

Big30
15 april 2012, 12:01
Raul bedoelt dat de Europa League ook een Mickey Mouse competitie is waar Ajax voor spek en bonen in heeft gespeeld :rofl:
Dat bestrijd ik!
Die uitspraak is niet correct, in de voorronden van de CL deed Ajax wel voor spek en bonen mee, volgens mij hebben ze nooit de EL gehaald. De top-3 van NL d.i. PSV, Twente en AZ deden dat wel en kwamen relatief nog ver en hebben wel voor ons land de nodige punten gehaald om in de UEFA ranking voldoende plaatsen te verzekeren voor de CL en EL :tongue:!

Picasso 1
15 april 2012, 12:01
Ik zou het de EU-Competitie willen noemen. Alle ploegen in de Primera Division hebben schulden van vaak honderden miljoenen Euro's, de banken staan in de rij om hiervoor garant te staan of liefst de schuld groter te doen laten worden, no problem want de EU financiert het toch wel, wel slim natuurlijk maar dit zou eigenlijk verboden moeten worden. Maar dat zal niet snel gebeuren ben ik bang.

n.b. binnenkort wordt een meldpunt opgericht om voorbeelden te verzamelen.

Big Wilders

Alleen Barcelona en Madrid hebben schulden van meer dan 100 miljoen euro's maar die kunnen het met hun hoge omzetten makkelijk betalen en kunnen het zich dan ook permitteren. Iets anders is het wanbeleid van PSV die zich een veel kleinere schuld niet kon permitteren en van het faillisement gered moest worden met belastinggeld :wink:

Picasso 1
15 april 2012, 12:10
:freu:

Kan niet wachten totdat jouw clubje, voor het 4e achtereenvolgende jaar, naast de belangrijke prijzen grijpt.

Mijn clubje staat nog altijd met voorsprong bovenaan in Spanje met gewonnen competitie titels en in Europa met gewonnen Europacups/Champion Leagues :freu:

Picasso 1966

hp001
15 april 2012, 12:11
Dat bestrijd ik!
Die uitspraak is niet correct, in de voorronden van de CL deed Ajax wel voor spek en bonen mee, volgens mij hebben ze nooit de EL gehaald. De top-3 van NL d.i. PSV, Twente en AZ deden dat wel en kwamen relatief nog ver en hebben wel voor ons land de nodige punten gehaald om in de UEFA ranking voldoende plaatsen te verzekeren voor de CL en EL :tongue:!

Ik bestrijd dit!
In de 2 bovenstaande zinnen, staan aantoonbaar 5 onwaarheden.

Big30
15 april 2012, 12:13
Iets anders is het wanbeleid van PSV die zich een veel kleinere schuld niet kon permitteren en van het faillisement gered moest worden met belastinggeld :wink:
Hoewel ik AJAX fan ben vind ik dat wel een goed voorbeeld van hoe het zou moeten. Het was namelijk gebaseerd op een democatrisch besluit genomen door onze zeer bekwame en betrouwbare volksvertegenwoordigers.
In de technologie hoofdstad van NL stelt men juiste prioriteiten dus investeren in luie en niets presterende voetballers of anders wil in een high-tech brug die bij windkracht 2 al gaat trillen.

hp001
15 april 2012, 12:22
Mijn clubje staat nog altijd met voorsprong bovenaan in Spanje met gewonnen competitie titels en in Europa met gewonnen Europacups/Champion Leagues :freu:

Picasso 1966

Na zoveel droge jaren, kan ik me wel voorstellen dat je je vast probeert te houden aan het verleden. :asshole:

Picasso 1
15 april 2012, 12:28
Na zoveel droge jaren, kan ik me wel voorstellen dat je je vast probeert te houden aan het verleden. :asshole:

In het heden doen ze op de belangrijkste fronten nog volop mee hoor :tongue:

RAUL7
15 april 2012, 12:55
Ik zou het de EU-Competitie willen noemen. Alle ploegen in de Primera Division hebben schulden van vaak honderden miljoenen Euro's

Sinds wanneer zijt gij de boekhouder van de voetbalclubs in de primera division?
Hou het maar gewoon bij lezen, over saunaclubs schrijven, beren bedanken die pro 10€ stijging zijn en vegen! :rofl:
En als ze schulden hebben is het omdat ze die kunnen betalen. Iemand die een inkomen heeft van 1500€ per maand krijgt ook geen lening van 500.000€ om een villa te kopen!

RAUL7
15 april 2012, 13:13
Na zoveel droge jaren, kan ik me wel voorstellen dat je je vast probeert te houden aan het verleden. :asshole:

Dat klopt, ze hebben de laatste jaren alleen 'La Copa del Rey' gewonnen.
Maar ondanks die droge jaren hebben ze in 2010 en 2011 hun 2 beste seizoenen ooit afgewerkt! :eek: In 2010 behaalden ze 96 punten en in 2011 - 92 punten.
In iedere andere competitie zouden ze al verschillende weken voor het einde van de competitie kampioen zijn geweest.
Dit jaar hebben ze bvb al 107 keer gescoord in de primera division. En als gij dan ziet dat 5 van de 8 clubs Spaanse ploegen zijn in de halve finales van de Europese competities wil dat toch iets zeggen.
Het probleem is dat ze op dit moment één van de beste ploegen in de geschiedenis van het voetbal als tegenstander hebben!

Picasso 1
15 april 2012, 14:42
Sinds wanneer zijt gij de boekhouder van de voetbalclubs in de primera division?
Hou het maar gewoon bij lezen, over saunaclubs schrijven, beren bedanken die pro 10€ stijging zijn en vegen! :rofl:
En als ze schulden hebben is het omdat ze die kunnen betalen. Iemand die een inkomen heeft van 1500€ per maand krijgt ook geen lening van 500.000€ om een villa te kopen!

Je kan het Big niet echt kwalijk nemen. Zijn inzicht en analytisch vermogen reikt niet verder dan wat geschreven wordt in de zaterdageditie van de telegraaf :smile2:

Picassoslippers

Picasso 1
15 april 2012, 14:57
Het probleem is dat ze op dit moment één van de beste ploegen in de geschiedenis van het voetbal als tegenstander hebben!
Sinds wanneer speelt Ajax in de Spaanse competitie? :rofl:

HP Picasso

PS Lekkere wijven vandaag hier in YY Raul. Stukken beter dan vrijdag in GT en geen schulden nodig om entreeprijs te bekostigen :freu:

RAUL7
15 april 2012, 15:16
PS Lekkere wijven vandaag hier in YY Raul. Stukken beter dan vrijdag in GT en geen schulden nodig om entreeprijs te bekostigen :freu:

Ik weet het, ik was er gisteren. Waren echt veel meiden en er waren ook genoeg lekkere optick ficks aanwezig! Voor mij was het ook veel beter dan mijn vorige bezoek aan GT 1,5 week geleden en dat voor de spotprijs van 40€! :biggrin:

RAUL7
15 april 2012, 15:18
Sinds wanneer speelt Ajax in de Spaanse competitie? :rofl:


Daarom zei ik ook één van de beste ploegen, Ajax was de beste ploeg in de geschiedenis van het voetbal! :biggrin:

hp001
15 april 2012, 18:58
Daarom zei ik ook één van de beste ploegen, Ajax was de beste ploeg in de geschiedenis van het voetbal! :biggrin:

In ieder geval van Nederland.
En met 4 Europa Cup 1 / Champions League bekers, in de Top 5 van Europa.

Big30
15 april 2012, 19:13
Ik bestrijd dit!
In de 2 bovenstaande zinnen, staan aantoonbaar 5 onwaarheden.
Nu teken ik weer bezwaar aan, 5 onwaarheden vind ik een grove onderschatting. Te beweren dat AJAX 4 maal een EC 1/CL heeft gewonnen is weer een grove overschatting waarvan eerst maar eens bewijs geleverd moet worden. Klopt toch echt niet die verhalen over de suc6en in de jaren 70 van AJAX, niet alles geloven wat op het internet staat en ook niet wat kranten schrijven. Vaak wordt geschiedenis vervalst he!
Volgens bepaalde nog niet bevestigde geruchten zou AJAX in 1995 een prijs hebben gewonnen, dit feit wordt door vele Historici betwist maar feit is wel dat formeel AJAX als winnaar van een trofee in de UEFA boeken staat. Geschreven documenten uit die tijd bestaan helaas niet meer maar uit recente bodem opgravingen in Wenen zijn een aantal vondsten gedaan (bierblikjes, karate voetafdrukken etc) die de claim van AJAX lijken te ondersteunen.

Sinds wanneer zijt gij de boekhouder van de voetbalclubs in de primera division?

Das humor :tongue:, een Spaanse club met een Boekhouder! Daar doen ze niet aan, die functie kent men bij geen enkele Spaanse Voetbalclub. :tongue:

Je kan het Big niet echt kwalijk nemen. Zijn inzicht en analytisch vermogen reikt niet verder dan wat geschreven wordt in de zaterdageditie van de telegraaf :smile2:

Dat geef ik toe, maar daar is toch niks mis mee? Klopt ook niet helemaal want Zaterdagen heb ik het altijd druk, vergeet ook niet de diepgaande analyses die je in de Bild Zeitung kunt lezen, daar neem ik ook graag kennis van want daar staat veel waars in.

Eigenlijk moet je aan de EU subsidies die de Spaanse Banken die allen bankroet zijn, krijgen van ons ook niet al te zwaar tillen vind ik, relatief gezien is het Spaanse Voetbal de enige tak van de economie die nog een beetje draait dus die stimuleren is best wel slim :wink:.

Moet kunnen vind ik en schulden terugbetalen wat Spaanse Clubs nooit doen (die worden wel kwijt gescholden) is natuurlijk ook niet meer van deze tijd. Dat heet het Griekse model en daar doen we ook niet al te moeilijk over!

Gewoon daar niet over zeuren vind ik, is allemaal kinnesinne van al die supporters van veelal Clubs uit de Mickey de Muis of Bassie en Kokki competities, namen noem ik uiteraard niet :biggrin:.

Big30
15 april 2012, 20:05
http://www.bild.de/sport/fussball/bundesliga/arango-reus-und-jantschke-schiessen-den-fc-ab-23647252.bild.html


Damit hat der 1. FC Köln kaum noch Chancen auf den rettenden Platz 15! Gleich mit 0:3 verlieren Podolski und Co. im Derby bei Borussia Mönchengladbach. Die Gastgeber hingegen sind nun Schalke auf den Spuren, liegen nur noch einen Punkt hinter Rang 3, der den Einzug in die Champions League garantieren würde.

Keulen hoort niet in de tweede Bundesliga thuis, zo'n stad, zo'n stadion, die fans. Maar ja moet je wel winnen en een nederlaag tegen de buren uit MG dat komt hard aan in het Rheinland.
Net als de Ruhrpott derby waar Dortmund van Blauw-Weiss wint en nu bijna kampioen is. S04 wordt wel nummer 3 daar zorgt onze Klaas Jan wel voor, eitje.

Willi69
15 april 2012, 22:09
S04 wordt wel nummer 3 daar zorgt onze Klaas Jan wel voor, eitje.
Aber Gladbach hat Marco Reus... :freu:

Picasso 1
16 april 2012, 02:45
Dat geef ik toe, maar daar is toch niks mis mee? Klopt ook niet helemaal want Zaterdagen heb ik het altijd druk, vergeet ook niet de diepgaande analyses die je in de Bild Zeitung kunt lezen, daar neem ik ook graag kennis van want daar staat veel waars in.

Eigenlijk moet je aan de EU subsidies die de Spaanse Banken die allen bankroet zijn, krijgen van ons ook niet al te zwaar tillen vind ik, relatief gezien is het Spaanse Voetbal de enige tak van de economie die nog een beetje draait dus die stimuleren is best wel slim :wink:.

ING 10 miljard kapitaalinjectie met belastinggeld, AEGON 3 miljard, SNS bijna 1 miljard, failliete ABNAMRO door overheid gekocht met 20 miljard belastinggeld, DSB bank failliet, Van der hoop failliet....Was zelfs te lezen in de zaterdageditie van de telegraaf :rofl:. En niet te vergeten de gemeentelijke kapitaalinjectie aan PSV want de banken lagen zelf aan het infuus.

En voor een klein beetje meer inzicht dan de zaterdageditie van de telegraaf :smile2:, dit zijn de door de jaren opgebouwde overheidsschulden van de verschillende Europese landen:

Ned------>350.000.000.000
Belg------>330.000.000.000
Spanje---->550.000.000.000
Griekenl--->300.000.000.000
Duitsl--->1.617.139.170.505
Frankr-->1.413.000.000.000
Italie--->1.741.275.000.000
Engeland->940.167.297.985
Ierland---->77.983.918.192
Roemenie-->61.000.000.000

Misschien begrijp je nu waarom een land zoals Italie wat zwaarder in de problemen kwam dan bijvoorbeeld Spanje toen ze vlak voor een herfinanciering van hun schulden geconfronteerd werden met een gepubliceerde rating afname door Amerikaanse bureau's en daaropvolgend de markten reageerden met een renteverhoging voor Italië. Een moeilijke zin al zeg ik het zelf :biggrin:.

Een telegraaf kop zou bijvoorbeeld kunnen zijn: De Nederlandse schuld is 50 miljard hoger dan die van Griekenland! :eek: en dan reageren de telegraaflezers met 'zie je nou wel die hele EU trekt ons mee de afgrond in en Real profiteert daarvan!' :tongue:

Big30
16 april 2012, 21:43
En voor een klein beetje meer inzicht dan de zaterdageditie van de telegraaf :smile2:, dit zijn de door de jaren opgebouwde overheidsschulden van de verschillende Europese landen:
Ik zou zeggen P1, eerst verplicht wat literatuur doornemen zodat je niet met niets zeggende zo niet misleidende data komt over de absolute grootte van de staatsschuld van een land maar op zijn minst dit relateert aan: het BNP, de kredietwaardigheid van een land, de bekende Maastricht norm, het begrotingstekort en natuurlijk niet te vergeten hoe een land de staatsschuld in concreto financiert.

Jij moet je schamen met zo'n analyse die zelfs de Telegraaf nog niet durft te publiceren :tongue:!

https://www.google.nl/search?q=+staatschuld+eu+landen&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a

Zo meer nieuws over de oneigenlijke steun van de EU aan de Spaanse banken, banken die hoewel in grote nood en ook nog gesteund door de overheid de schulden van de Spaanse Voetbal Clubs torenhoog laten oplopen en zo feitelijk meewerken een het einde van de Spaanse topclubs en de primera division.

Het wachten is nu alleen nog op het ingrijpen van de UEFA en EU om een einde te maken aan deze competitie vervalsing.

Picasso 1
16 april 2012, 23:01
Ik zou zeggen P1, eerst verplicht wat literatuur doornemen zodat je niet met niets zeggende zo niet misleidende data komt over de absolute grootte van de staatsschuld van een land maar op zijn minst dit relateert aan: het BNP, de kredietwaardigheid van een land, de bekende Maastricht norm, het begrotingstekort en natuurlijk niet te vergeten hoe een land de staatsschuld in concreto financiert.

Ha, het bruto nationaal product :wink: Je begrijpt er dus iets meer van dan je laat blijken. Weet je ook dat het Nederlandse BNP 705 miljard is en de Spaanse BNP 1411 miljard. De Spaanse schuld is dus een derde van het jaarlijkse BNP en de Nederlandse schuld de helft van het BNP.
Wat de Europese subsidies betreft krijgt Spanje 13 miljard (grootste gedeelte gaat naar de landbouw) maar draagt zelf aan Europa 9 miljard bij, per saldo dus 4 miljard maar een land die zelf 1411 miljard genereert lijkt me niet echt op haar grondvesten te schudden zonder die aanvullende 4 miljard (hoewel daar kun je heel wat Ronaldo's en Messi's voor kopen :smile2:), waar ze wel serieus afhankelijk van zijn is dat hun eigen economie door de recessie niet flink onder die 1411 komt en daardoor de overheid extra bij moet lenen of flink bezuinigen. België bijvoorbeeld zit ook behoorlijk in de buurt van wat Spanje krijgt, ze betalen 3,2 en krijgen 6,2 oftwel 3 miljard per saldo krijgt Belgie aan Europese subsidies.
Nu de bijdrage van Nederland aan Europa, die is 3,8 miljard en zelf krijgt Nederland 2,1 miljard aan Europese subsidies oftewel per saldo betaalt Nederland 1,7 miljard (tja had Nederland maar een uitgebreidere landbouw moeten hebben). Heel erg goed van Nederland, petje voor af (het was wel in de jaren 80 een ander verhaal maar wie gaat erover zeuren dat ze toen meer geld kregen dan ze bijdroegen :wink:), maar vergelijk dat maar eens met Frankrijk die 18 miljard betaalt en daar 13 van terugkrijgt of Duitsland die 21 miljard betaalt en 11,8 aan subsidies krijgt, of Italie die per saldo 4 miljard bijdraagt, of Engeland die per saldo 6 miljard bijdraagt en dan besef je wat een kleine speler Nederland is in die subsidiepot. Maar wel de grootste mond van Europa :biggrin: want zonder deze 1,7 miljard van Nederland gaat heel Europa failliet :hammer:


Maar leg nog eens uit hoe de koppeling zit tussen de economische cijfers van een land en de prestaties van voetbalclubs of van de plaatselijke hockeyclub want ik snap die nog niet helemaal. :tongue:

Big30
16 april 2012, 23:52
Weet je ook dat het Nederlandse BNP 705 miljard is en de Spaanse BNP 1411 miljard.
Neen dat wist ik niet. Sterker nog het BNP van NL volgens het IMF en de WB in 2010 was 780 Miljard E dat wist ik dus wel. Denk dat je aan oude cijfers refereert maar das geen punt, Spanje zat in 2010 op 1407 Miljard E door de recessie aldaar en de Miljarden schuld van de Clubs in de Primera Division is het BNP in Spanje inmiddels gedaald tot het genoemde cijfer.

Big30
17 april 2012, 00:16
Zo meer nieuws over de oneigenlijke steun van de EU aan de Spaanse banken, banken die hoewel in grote nood en ook nog gesteund door de overheid de schulden van de Spaanse Voetbal Clubs torenhoog laten oplopen en zo feitelijk meewerken een het einde van de Spaanse topclubs en de primera division.

Het wachten is nu alleen nog op het ingrijpen van de UEFA en EU om een einde te maken aan deze competitie vervalsing.

Hier "mijn analyse":

"De overheersing van Spaanse clubs in de Europese voetbalcompetities is groot. Maar liefst 5 van de 8 halve finalisten in de Champions League en Europa League komen uit Spanje. De financiële positie van de clubs is echter alles behalve rooskleurig.
Naast een belastingschuld van ruim € 750 miljoen kampen de clubs uit de twee hoogste divisies ook nog eens met een "gewone" schuld van maar liefst € 4 miljard naar berekeningen van een Catalaanse journalist.
Zo heeft Real Madrid buiten de belasting een schuld van € 783 mio gevolgd door Barcelona met € 442 mio.
Afgelopen zomer leende Barcelona nog even ruim € 150 mio om hogere salarissen en een nieuwe speler (Fabregas € 40 mio) van Arsenal te kunnen kopen.

Weigeren is zelfmoord
Zo werkt het nu eenmaal in Spanje. Banken financieren de tekorten en de transfers, zeker bij de grote clubs. Er is geen bank die nee durft te verkopen aan de mastodonten van het voetbal, en er is er al helemaal niet één die zijn openstaande leningen durft op te eisen bij een club die dik in de rode cijfers staat. Geen enkele Spaanse bank wil verantwoordelijk zijn voor het failliet van clubs als Barça, Real Madrid en Valencia: het zou ze honderdduizenden, zo niet miljoenen klanten kosten.

Real Madrid (schuld van meer dan 200 miljoen euro) moest € 94 miljoen voor Ronaldo betalen aan Manchester United – en daarvoor klopte het aan bij Banco de Santander en Bankia. Die twee banken hoestten het hele bedrag op. En o ja, ze bliezen ook nog even extra in de bus om de aankoop van Kaká (€ 60 miljoen) te financieren. De lening werd afgesloten tegen een extreem gunstig tarief – Euriborrente plus 1,5 procent. Ter vergelijking: normale bedrijven betalen vaak minstens het dubbele.

Massale overheidssteun
En als de banken het niet oplossen, dan doet de overheid dat wel. Gemeentes, provincies en de staat: allemaal steken ze geld in het Spaanse voetbal. Real Mallorca werd van de financiële ondergang gered door de belastingdienst, Real Madrid verkocht een aantal jaar geleden het trainingsveld voor € 500 miljoen aan de stad – tot afschuw van de Europese Unie. De mededingingscommissie van de EU deed een onderzoek (commissaris Luder: ‘We geloven dat de stad veel te veel geld heeft betaald voor de grond’), maar kreeg geen voet aan de grond omdat direct bewijs voor grootschalige overheidssteun ontbrak.

De € 500 miljoen die Real van de stad ontving, waren tien jaar later trouwens allemaal op: de Koninklijke kreeg het voor elkaar om voor € 648 miljoen (aankopen min verkopen) te verbrassen aan transfers. Barcelona doet het financieel trouwens nog veel slechter dan Real. Dat komt vooral door het uitgavenpatroon: geen enkele sportclub ter wereld besteedt zo veel geld aan spelerssalarissen als Barcelona.

ECB betaalt mee!
De kredietbubbel van de Spaanse voetbalclubs groeide de afgelopen jaren naar € 4 miljard – totdat de crisis losbarstte. De banken wankelden. Maar zelfs toen ze op omvallen stonden, eisten ze hun leningen bij de clubs niet op. Ze vroegen wel steun aan bij de Europese Centrale Bank. Banco de Santander ontving € 43 miljard, Bankia € 36 miljard, La Caixa (de bank waar Barcelona vaak zaken mee doet) € 18 miljard. Bankia gaf in de tweede ronde van de steunaanvragen zelfs de lening op Cristiano Ronaldo als onderpand om meer geld los te krijgen van de ECB.
Wat zo’n lening waard is als Ronaldo zijn been op tien plaatsen breekt of twintig kilo aankomt, is een raadsel, maar kredietbeoordelaar Moody’s gaf de lening nog een AAA-rating mee ook. Mochten Bankia en Real failliet gaan, dan zijn Cristiano en zijn sixpack in theorie dus eigendom van de ECB.

Enorme belastingschuld
Naast de reguliere schulden moeten Spaanse profclubs ook nog aan hun belastingverplichtingen voldoen. De clubs in het profvoetbal in het land van de Europees- en wereldkampioen lopen inmiddels € 752 miljoen achter met betalingen aan de fiscus.

Deze cijfers kwamen naar buiten toen de linkse politieke partij Izquierda Unida wilde weten hoe het ervoor stond. De Spaanse rekenkamer ging aan de slag en constateerde dat de clubs uit de Primera Division nog een kleine € 500 miljoen moeten bijdragen aan gemeenschapsgeld en clubs uit de lagere divisies € 250 miljoen.

Wegwerken of kwijtschelden?
In de laatste vier jaren is de schuld met honderdvijftig miljoen gestegen. Ondanks de enorme bedragen maakt Miguel Cardenal, staatssecretaris van Sport, zich geen zorgen. 'We werken nu twee maanden samen met de clubs en de voetballiga (LFP) om een en ander op te lossen', liet Cardenal weten.
'We hebben een proces om de schulden weg te werken ter goedkeuring aangeboden bij de regering. Als deze akkoord gaat verwacht ik dat de betalingsachterstand snel weggewerkt zal worden', vervolgt de staatssecretaris. 'Alle clubs lijken graag mee te willen werken.'

Zelfs in het Europese parlement worden vraagtekens geplaatst bij deze onreglementaire directe en indirecte staatssteun, ook al omdat Cardenal off-the-record liet weten te overwegen de belastingschulden maar gewoon kwijt te schelden.

Toch een hele prestatie van AZ om met een begroting van € 25 mio en geen cent schuld met 2-1 van Valencia te winnen."

Dat zeg ik!
OK dat zeg ik niet, gewoon kopie/pasta!

Dat de Spanjaarden creatief omgaan met EU subsidie Gelden, soit, dat ze in elke 52 provincies een door de EU zwaar gesubsidieerd Vliegveld hebben met een capaciteit die meer is dan die van Frankfurt en Amsterdam tezamen, soit!
Ze mogen ook met hun zeer nederige BNP een lage dan wel hoge staatsschuld hebben maar ik vind dat ze wel een Fair-Play moeten doen en niet aan competitie vervalsing!


http://www.effectenkantoor.nl/nl/nieuwsbrief/nieuwsbrief-week-15-2012/spaanse-voetbalclubs-in-diepe-financiele-zorgen/

Picasso 1
17 april 2012, 01:03
Ja hoor, je hebt geen eigen weerwoord meer en gaat maar kopie paste acties doen van bevooroordeelde bronnen, zoals een beleggingskantoor die wil gokken met jouw geld en daar overtuigende analyses voor in huis heeft :rofl:.

En ze eindigen met de zin: Toch een hele prestatie van AZ om met een begroting van € 25 mio en geen cent schuld met 2-1 van Valencia te winnen. Weten ze überhaupt hoe de tweede wedstrijd is gelopen :eek:.Het is duidelijk een kopie paste van een bron die afgunst heeft op de prestaties van de Spaanse clubs en de zaak eenzijdig belicht en dat kopie paste jij klakkeloos hier.

Banken nemen alleen risico's op het moment dat ze denken daar hoge winsten voor terug te kunnen ontvangen, Big. Bandirecteuren willen hoge bonussen ontvangen en dat krijgen ze niet door geld weg te geven aan clubs maar door gunstige winstcijfers te presenteren. Nogmaals, schulden kun je alleen maar aangaan als daar inkomsten tegenover staan. Clubs zoals Real of Barca zijn financieel een stuk gezonder dan PSV. Het is PSV die gemeenschapsgeld heeft moeten vragen en niet Real of Barca. Die twee kunnen zich prima bedruipen en behoren met Manchester, Bayern en nog een paar tot de rijkste clubs van de wereld.
Als we kijken naar instellingen en bedrijven waar nog openstaande belastingen op lopen dan loopt het voor het Nederlandse bedrijfsleven in de miljarden, lekker simpel om dat eenzijdig te belichten. Het is ook onzinnig om een momentopname te kiezen en daar een concluderend bevooroordeelde artikel over te schrijven. Zoals Raul eerder gesteld heeft, je kent de jaarrekeningen niet van de afzonderlijke clubs en het het is behoorlijk naïef om bijvoorbeeld conclusies te baseren op hoeveel Ronaldo gekost heeft als je daartegenover niet plaatst hoeveel inkomsten die man voor Real Madrid jaarlijks genereert. Het gaat niet alleen maar om uitgaven, Big, het gaat ook om inkomsten en dat laatste was bij PSV niet toereikend om zijn financiële verplichtingen te voldoen.

Verder begrijp ik deze aanval op de Spaanse clubs wel, ze steken met hun prestaties namelijk het hoofd boven het gras en dat vinden degenen die het zelf op op sportief vlak niet zo goed doen niet zo leuk :tongue:. Mijn opa op de grote vaart zie altijd al: "jongen, wees verheugd dat anderen afgunstig zijn want dat betekent dat je het beter doet dan hun" :biggrin:

Big30
17 april 2012, 01:27
Ja hoor, je hebt geen eigen weerwoord meer en gaat maar kopie paste acties doen van bevooroordeelde bronnen :rofl:.. Het gaat niet alleen maar om uitgaven, Big, het gaat ook om inkomsten en dat laatste was bij PSV niet toereikend om zijn financiële verplichtingen te voldoen.

Verder begrijp ik deze aanval op de Spaanse clubs wel, ze steken met hun prestaties namelijk het hoofd boven het gras en dat vinden degenen die het zelf op op sportief vlak niet zo goed doen niet zo leuk :tongue:
Je hebt wel een punt hoor! Maar toch Barca en Real leven toch een beetje dankzij de steun van de Spaanse banken. Het zijn 2 brand names en ja klopt alleen die 2 namen alleen al vertegenwoordigen alleen al veel kapitaal.

Ik ben het ook helemaal met je eens dat je de aankoop van een speler moet vergelijken met wat ie daadwerkelijk opbrengt hetzij kwa verkoop dan wel directe inkomsten (shirt, entree etc.)

Maar bottom-line. Real en Barca, ja 2 iconen van de voetbal sport hebben beiden een schuld van zo'n half miljard euro, zouden deze 2 clubs jaarlijks veel inkomsten generen, dan zou het redelijk zijn te verwachten dat de schuld jaarlijks zou afnemen.
Volgens mij is dat niet zo.

Picasso 1
17 april 2012, 01:42
Maar bottom-line. Real en Barca, ja 2 iconen van de voetbal sport hebben beiden een schuld van zo'n half miljard euro, zouden deze 2 clubs jaarlijks veel inkomsten generen, dan zou het redelijk zijn te verwachten dat de schuld jaarlijks zou afnemen.
Volgens mij is dat niet zo.

En daar heb je het dus mis. Het is net zoals met de aankoop van een huis dat het beter is zelf je geld te investeren dan je hypotheek versneld af te lossen. Het loont meer om met je inkomsten bijvoorbeeld een evenement te starten in Qatar zoals Madrid recentelijk gedaan heeft en bedrijvigheid te tonen dan gaan slapen en een lening af te lossen. Hiermee worden extra commerciele inkomsten gegenereerd waardoor de club zich in de toekomst desgewenst nog meer schulden kan permitteren wegens de inkomstentoename. Als je bijvoorbeeld met een investering van 100 miljoen een inkomst kan genereren van 150 miljoen dan is dat geld economisch beter besteed dan die 100 miljoen te besteden aan een simpele aflossing. De grens ligt daar waar geen aanvullende inkomsten en ondernemend bedrijvigheid meer mogelijk zijn.

Jansen
17 april 2012, 21:38
Bayern - Real.Madrid 2-1

Verdient gewonnen van de schoppers uit Madrid donker rood hadden ze verdient maar de scheidsrechter was bang dat wanneer hij rood trekt ze dol worden als een stier.

Badslippers
17 april 2012, 21:50
Bayern - Real.Madrid 2-1

Verdient gewonnen van de schoppers uit Madrid

Inderdaad, wat een stelletje arrogante voetbalhooligans. Die scheidsrechter had een paar keer direct rood moeten trekken.

Jansen
17 april 2012, 22:00
Wat is het stil bij de spaanstaligen

Big30
17 april 2012, 22:01
Bayern was heel dominant en werd ook nog eens 2 terechte strafschoppen onthouden, het spel van Real was vaak erg laf, afwachtend maar vooral onsportief. De overwinning viel te klein uit en dus mag Real nog hoop houden maar Bayern verdient het om de finale te halen.
Het spel van Bayern was een ode aan het voetballen dit in schrille tegenstelling tot wat Real liet zien dat was onsportief afbraak voetbal :tongue:!

Picasso 1
17 april 2012, 22:04
Bayern - Real.Madrid 2-1

Verdient gewonnen van de schoppers uit Madrid

Verdiend Jansen, verdiend :smile2:
Maar Real kwam er inderdaad goed vanaf bij enkele overtredingen. Helaas weer teveel defensief en countervoetbal van deze resultaattrainer, terwijl er meer potentie in zit. Wordt een spannende wedstrijd de return, denk wel dat Real iets meer kans maakt.

Picasso 1
17 april 2012, 22:07
Wat is het stil bij de spaanstaligen
Valt wel mee, ik attendeerde je net op de fokschaap :biggrin:

RAUL7
18 april 2012, 14:06
Verdient gewonnen van de schoppers uit Madrid donker rood hadden ze verdient maar de scheidsrechter was bang dat wanneer hij rood trekt ze dol worden als een stier.


Inderdaad, wat een stelletje arrogante voetbalhooligans. Die scheidsrechter had een paar keer direct rood moeten trekken.


het spel van Real was vaak erg laf, afwachtend maar vooral onsportief. De overwinning viel te klein uit en dus mag Real nog hoop houden maar Bayern verdient het om de finale te halen.
Het spel van Bayern was een ode aan het voetballen dit in schrille tegenstelling tot wat Real liet zien dat was onsportief afbraak voetbal :tongue:!

Dat hebben de Spanjaarden in de WK finale van 2010 geleerd! :tongue:
Weten jullie nog welke ploeg dat was?

RAUL7
18 april 2012, 14:07
Wat is het stil bij de spaanstaligen

Moeten we ons tot uw niveau verlagen en iedere keer als uw ploegske verliest hier met belachelijk commentaar komen?
Dat hadden we dan al dikwijls kunnen doen! :biggrin:

Picasso 1
18 april 2012, 15:43
Dat hebben de Spanjaarden in de WK finale van 2010 geleerd! :tongue:
Weten jullie nog welke ploeg dat was?

Ik weet alleen dat het dezelfde scheidsrechter was en dan laat je zo'n leerles natuurlijk niet onbenut :rofl:

Big30
18 april 2012, 17:02
Dat hebben de Spanjaarden in de WK finale van 2010 geleerd! :tongue:
Weten jullie nog welke ploeg dat was?
Dat is echt te veel eer en credits voor de Nederlandse voetbal ploeg.

Zeker Nederland staat bekend om haar technisch en aanvallend voetbal maar er zitten ook manlijke elementen in. Dat is wat anders dan gemeen spelen.

Real houdt gewoon de traditie hoog als het gaat om hard en gemeen spel. Vaak denk ik te wijten een teveel temperament en een gebrek aan zelf controle, denk even aan de overtreding op Messi door Peppe, zo maar een voorbeeld.
http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=156974

Nogmaals geen verwijt maar een constatering en Nederlanders kunnen er ook wat van maar das toch anders, Nederland speelt mannelijk voetbal en men laat zich nooit gaan of verliest de beheersing. Een overtreding is daar gewoon puur berekend. Daar hebben we ook een traditie die al begon lang geleden (Van Hanegem, Neeskens, R. Koeman) en die traditie wordt nu door o.a De Jong en van Bommel bewaakt.

Kortom gewoon een kwestie van temperament en verder ook helemaal geen punt! Misschien ook een zaak van het oer oude jaaginstinct dat komt soms gewoon boven drijven he!
Heeft de Koninklijke wel meer last van (zowel in Nederland als Spanje trouwens, daar zie je weer een parallel).

Spanjaarden zijn gewoon erg opvliegend en temperament vol kwa aard en alleen om die reden plaats ik mijn reactie dan ook hier :tongue:!

vrije jongen
18 april 2012, 17:26
Het probleem bij Real zijn over het algemeen niet de Spanjaarden. Het is jammer dat de 'grote huilbaby' het steeds weer noodzakelijk vindt om spelers als Pepe en Marcello op te stellen. Het prachtige spel van een Ozil en een Di Maria wordt hierdoor helaas nauwelijks meer opgemerkt.

Picasso 1
18 april 2012, 18:01
Het probleem bij Real zijn over het algemeen niet de Spanjaarden. Het is jammer dat de 'grote huilbaby' het steeds weer noodzakelijk vindt om spelers als Pepe en Marcello op te stellen. Het prachtige spel van een Ozil en een Di Maria wordt hierdoor helaas nauwelijks meer opgemerkt.

Deze trainer kan me inderdaad weinig bekoren (qua weinig durf in het spel en qua weinig nobel gedrag). Tja, aan de andere kant is hij een van de verantwoordelijken waardoor Real weer sinds lang naar alle belangrijke prijzen dingt. Ik zal hem moeten verdragen en hopen dat Real desondanks een belangrijke titel pakt.

RAUL7
18 april 2012, 18:07
Deze trainer kan me inderdaad weinig bekoren (qua weinig durf in het spel en qua weinig nobel gedrag). Tja, aan de andere kant is hij een van de verantwoordelijken waardoor Real weer sinds lang naar alle belangrijke prijzen dingt. Ik zal hem moeten verdragen en hopen dat Real desondanks een belangrijke titel pakt.

Als die gisteren ballen had gehad, dan had er meer ingezeten.
Özil voor Marcello :eek: Coentrao is een linksback en Marcello ook, dus stonden ze in principe met 3 backs (Arbeloa rechts) te spelen, alhoewel Marcello op het middenveld moest rondwandelen! :redface:

Picasso 1
18 april 2012, 18:40
Als die gisteren ballen had gehad, dan had er meer ingezeten.
Özil voor Marcello :eek: Coentrao is een linksback en Marcello ook, dus stonden ze in principe met 3 backs (Arbeloa rechts) te spelen, alhoewel Marcello op het middenveld moest rondwandelen! :redface:

Er zat volgens mij inderdaad veel meer in, bizar om na de 1-1 een talentvolle aanvallende middenvelder zoals Ozil te vervangen door een verdediger en die op het middenveld op te stellen. Ook Ronaldo rechts te laten spelen en Di Maria links op voor hun ongebruikelijke posities wierp weinig vruchten af. Of Coentrao die normaal geen basisspeler is opstellen vanwege meer defensieve stijl dan Marcello. Jammer dat door verkeerde trainersbeslissingen niet veel meer uit deze wedstrijd is gehaald.

Ook in de Spaanse competitie is de afstand in punten met Barcelona gereduceerd omdat hij in twee opeenvolgende wedstrijden tegen kleinere ploegen besloot behoudend te spelen na het bereiken van de 1-0 en dit tot twee maal toe werd afgestraft in de laatste minuten wanneer het te laat is om de schade te herstellen, net zoals gisteren. Deze trainer heeft zeker capaciteiten maar hij kan zoveel meer zijn dan hij nu is als hij maar iets meer durf had. Maar goed, weinig elegant gedrag en durf gaan nou eenmaal niet samen.

Willi69
18 april 2012, 20:24
Verdiend Jansen, verdiend :smile2:
Das war Deutsch... :biggrin:

Big30
18 april 2012, 20:30
Zou Barca niet in die foei lelijke zwarte uit shirts hebben gespeeld dan zouden ze met de rust (verdiend) met 2-1 of 3-1 hebben voorgestaan.
Nu staan ze onverdiend met 1-0 achter.

Wordt tijd dat er een ethische commissie komt die bepaalt of bepaalde shirts wel of niet kunnen. Dit kan niet net als de EK shirts van Oranje die kunnen helemaal niet, wat een lelijke recycle shirts, weg ermee!

Jansen
18 april 2012, 22:47
na deze uitslag van Chelsea -Barcelona 1-0 zal het volgende week wel een heksenketel worden in bijde Spaanse plaatsen.

Ik verwacht dan ook dat Barcelona -Chelsea 3-0 gaat worden

Real M. -B.Munich 1-1

Picasso 1
19 april 2012, 00:10
na deze uitslag van Chelsea -Barcelona 1-0 zal het volgende week wel een heksenketel worden in bijde Spaanse plaatsen.

Ik verwacht dan ook dat Barcelona -Chelsea 3-0 gaat worden

Real M. -B.Munich 3-1


Ik heb even de schrijffout voor je gecorrigeerd :rofl:

RAUL7
19 april 2012, 15:14
Ik heb even de schrijffout voor je gecorrigeerd :rofl:

Schrijffouten van Jansen corrigeren is een full time job! :rofl:
Sinds wanneer zijt gij gestopt met werken? :biggrin:

RAUL7
19 april 2012, 16:27
Raúl speelt volgend seizoen niet meer voor Schalke 04. Het tweejarig contract van Raúl loopt deze zomer af waarna de Spanjaard transfervrij kan vertrekken.
'Die Königsblauen' hadden de 34-jarige spits een nieuwe verbintenis voor een jaar aangeboden, maar daar gaat Raúl niet op in...

http://www.hln.be/hln/nl/1298/Bundesliga/article/detail/1425740/2012/04/19/Raul-zwaait-af-bij-Schalke.dhtml

Jack42
19 april 2012, 16:37
Raúl speelt volgend seizoen niet meer voor Schalke 04. Het tweejarig contract van Raúl loopt deze zomer af waarna de Spanjaard transfervrij kan vertrekken.
'Die Königsblauen' hadden de 34-jarige spits een nieuwe verbintenis voor een jaar aangeboden, maar daar gaat Raúl niet op in...

http://www.hln.be/hln/nl/1298/Bundesliga/article/detail/1425740/2012/04/19/Raul-zwaait-af-bij-Schalke.dhtml

Die gaat zijn zakken nog even vullen. Ik gok op Qatar.

Big30
20 april 2012, 02:27
Ik heb een zwak voor het afwijkende, het onbekende, het verrassende. Zowel bij de wijven in de club als bij ijsberen. Een zwak voor de onbekende ijsbeer of de ijsbeer met de vreemde "Nickname". Heb je een avond niks te doen, kijk dan eens naar al die gekke "Alter Ego's". Zo weet ik nog steeds niet wat "de souza" in godsnaam betekent.
Ik vraag me dat eerlijk gezegd ook wel eens af. Bij sommige Nicks kun je op de een of andere manier wel een bepaalde associatie plaatsen maar inderdaad bij bepaalde nicks vraag ik me ook wel eens af hoe komt men in hemelsnaam aan zo'n nick. Zeker bij de Nick "de souza" kan ik ook totaal geen associatie plaatsen.


http://www.youtube.com/watch?v=itCjUZSKSZ4&feature=related

Romário de Souza Faria, die kleine Braziliaanse Duivelskunstenaar. De 5-1 man wat een doelpunt. Trouwens Juuuuuuuuuuuuuuuul Ellerman niet vergeten, hoe zou het nu met ehm vergaan???

n.b. dit bericht hoort natuurlijk thuis in een ander topic.
IJsberen en Voetbal ; Eisbären und Fußball !! (https://www.ijsberenforum.com/forum/showthread.php?5318-IJsberen-en-Voetbal-Eisb%E4ren-und-Fu%DFball-)!! Maar van Voetbal heb ik totaal geen verstand dus laat ik het bericht hier maar staan.

masseurke
20 april 2012, 08:16
IJsberen en Voetbal ; Eisbären und Fußball !! [/url]!! Maar van Voetbal heb ik totaal geen verstand dus laat ik het bericht hier maar staan.

Van ijsberen wel dan?!?! :eek: :biggrin:

Picasso 1
20 april 2012, 20:55
Ik vraag me dat eerlijk gezegd ook wel eens af. Bij sommige Nicks kun je op de een of andere manier wel een bepaalde associatie plaatsen maar inderdaad bij bepaalde nicks vraag ik me ook wel eens af hoe komt men in hemelsnaam aan zo'n nick. Zeker bij de Nick "de souza" kan ik ook totaal geen associatie plaatsen.

Vond hem zelfs een mooiere techniek hebben dan Messi en leuker om te zien. In Spanje kreeg hij destijds de bijnaam 'dibujos animados' (figuur uit een tekenfilm/animatiefilm) omdat zijn techniek alleen in een animatiefilm mogelijk zou zijn. Hier wat meer beelden. Met het oog op morgen ook een aantal Clásico's met Cruijff op de bank en Guardiola op het veld samen met Romario. Kijk en geniet.


http://www.youtube.com/watch?v=qSI7sdlnYAQ&feature=related

Big30
20 april 2012, 22:17
Romario was een speler waarvoor je naar het stadion ging. Zijn passeer en schijnbewegingen waren vaak onnavolgbaar, soms zette die een beweging die wel afgemaakt moest worden en waarin de tegenstander dan mee ging en dan deed ie opeens iets totaal anders.

Je ziet wel eens lijstjes van de beste voetballer aller tijden (is niet niet de meest suc6 volle voetballer) dat heeft vaak meer met smaak te maken dan dat je dat objectief kunt meten zeker bij spelers uit verschillende perioden. Voetbal is ook geen echte statistiek sport zoals Basketbal, dan kijk je simpel naar aantal punten, rebounds, assists etc. OK voor een spits zijn natuurlijk aantal goals van belang en voor een middenvelder zegt het aantal assists wel wat

Velen zullen Maradona op 1 plaatsen, veel voor te zeggen. Voor Maradona was het denk ik Pele maar dat was meer een echte spits, hoewel heb daar weinig herinneringen aan.

Mijn top-5 is:

1. Romario
2. Maradona
3. Cruijff
4. Messi
5. Pele

Doet misschien wat onrecht aan spelers uit de jaren 50/60 (Puskas, Best, di Stefano) maar daar die heb ik nooit live zien spelen.

Van Basten, Platini, Ronaldo, Zidane, Eusebio zouden in een top-10 thuis horen.

MichelJ
20 april 2012, 22:30
BARCELONA - FC Barcelona en Real Madrid nemen het zaterdag op volle oorlogssterkte tegen elkaar op in Camp Nou. De twee Spaanse grootmachten hebben al hun sterren beschikbaar voor de cruciale 'Clasico' in de strijd om de Spaanse titel. Alexis Sanchez en Gerard Piqué, de twee twijfelgevallen in de selectie van Barça, zijn waarschijnlijk fit genoeg om zaterdag te kunnen spelen.

Bij Real Madrid nam assistent-trainer Aitor Karanka de twijfels weg over de inzetbaarheid van Angel di Maria en Mesut Özil. „Zij hebben goed getraind en kunnen dus starten”, aldus Karanka, die zoals de laatste weken gebruikelijk is, José Mourinho verving op de persconferentie. Met nog vijf wedstrijden te gaan, heeft Real Madrid 4 punten voorsprong op de aartsrivaal uit Catalonië.

http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/buitenlands/11959885/__Bara_en_Real_op_oorlogssterkte__.html

Picasso 1
20 april 2012, 23:06
Met nog vijf wedstrijden te gaan, heeft Real Madrid 4 punten voorsprong op de aartsrivaal uit Catalonië.

Voor beiden staat ook gezien de resultaten in de heen wedstrijden van de CL enorm veel op het spel. De CL finale is verre van zeker en de verliezer van El Clasico heeft ook nog eens een sterk gereduceerde kans de Spaanse competitie te winnen.

Picasso 1
21 april 2012, 22:13
BARCELONA - FC Barcelona en Real Madrid nemen het zaterdag op volle oorlogssterkte tegen elkaar op in Camp Nou. De twee Spaanse grootmachten hebben al hun sterren beschikbaar voor de cruciale 'Clasico' in de strijd om de Spaanse titel. Alexis Sanchez en Gerard Piqué, de twee twijfelgevallen in de selectie van Barça, zijn waarschijnlijk fit genoeg om zaterdag te kunnen spelen.

Bij Real Madrid nam assistent-trainer Aitor Karanka de twijfels weg over de inzetbaarheid van Angel di Maria en Mesut Özil. „Zij hebben goed getraind en kunnen dus starten”, aldus Karanka, die zoals de laatste weken gebruikelijk is, José Mourinho verving op de persconferentie. Met nog vijf wedstrijden te gaan, heeft Real Madrid 4 punten voorsprong op de aartsrivaal uit Catalonië.

http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/buitenlands/11959885/__Bara_en_Real_op_oorlogssterkte__.html

En eindelijk heeft Real Madrid nu ook eens van Barcelona gewonnen en nog wel in Nou Camp. De eindstand is 1-2 geworden voor Real waardoor Real naar 7 punten verschil uitloopt. Moet wel heel erg gek lopen wil Real met nog 4 wedstrijden te gaan de Spaanse competitie niet winnen.
Real heeft deze keer met wat meer durf gespeeld en meer pressie gezet op het veld van Barcelona. Geen hoogstaande wedstrijd van Real maar wel degelijk met af en toe hele mooie acties en zonder het geschop (ondanks de Oranje schoenen) en scheidsrechtergemekker die eerdere wedstrijden kenmerkte. Barcelona daarentegen lijkt wat minder goed te spelen dan vorig jaar, tegen Chelsea zag je daar al tekenen van en vandaag tegen Real ook. Desondanks een aantal hele mooie aanvallen van Barcelona waarvan eentje uitmondde in het slechts een paar minuten durende gelijkspel. Uitstekende prestatie van Real om op het moment dat het er om spant te winnen tegen mijn inziens sterkste team van de wereld en aartsrivaal. Hopelijk komen deze teams elkaar nog een keer tegen en wel in de Champions League, lijkt me een superwedstrijd, maar eerst moet de finaleplaats nog wel bereikt worden want die is voor beide teams, gezien de resultaten van de heenwedstrijden, onzeker.

Hier de goals van vandaag:

http://www.youtube.com/watch?v=mwTYw2wbGDA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=2lSUgnhpeiM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=7vVQRrh51WA&feature=related

Jansen
21 april 2012, 22:40
Ja de eerste goals waren beide frommel goals maar de laatste van Ronaldo was prachtig.

R.Madrid zal dus wel de echte kampioen worden van 2012

Picasso en Raul7 vast proficiat.

Mooie beelden van Picasso hierboven.

RAUL7
21 april 2012, 22:44
R.Madrid zal dus wel de echte kampioen worden van 2012


Nog effe wachten, het is nog niet gedaan! Eerst moeten er nog 2 wedstrijden gewonnen worden!

Jansen
21 april 2012, 22:56
Nog effe wachten, het is nog niet gedaan! Eerst moeten er nog 2 wedstrijden gewonnen worden!

Real is net als Ajax al zeker van het kampioenschap hun progamma is niet zo moeilijk meer.
Real M. zal het wel heel zwaar krijgen tegen B.Munchen dus dat wordt de wedstrijd van de week.

RAUL7
22 april 2012, 09:22
Real Madrid heeft zijn plannen gepresenteerd om een enorm vakantie-eiland te bouwen bij de Verenigde Arabische Emiraten. Het resort gaat 750 miljoen euro kosten en moet in januari 2015 zijn deuren openen...

2497

http://www.hln.be/hln/nl/1302/Primera-Division/article/detail/1412885/2012/03/22/Real-gaat-vakantie-eiland-van-750-miljoen-bouwen.dhtml?show=react

De banken hebben Real Madrid toch graag! :freu:

Picasso 1
22 april 2012, 11:12
De banken hebben Real Madrid toch graag! :freu:

Maar natuurlijk, investeerders zien hier veel brood in. Elke keer dat verliezers aan komen zetten met hun zielige 'Financial Fairplay' wordt door rijke clubs gewoon getoast en een eiland bijgebouwd :rofl:

Big30
22 april 2012, 15:43
De banken hebben Real Madrid toch graag! :freu:
Ja de Spaanse banken, het is wel goed te zien hoe Real veel terugdoet voor al haar trouwe supporters in Spanje in deze economisch zo zware tijden voor Spanje :biggrin:!

Komt bij 750 ME is ook weinig geld, zeker bij voor een club die toch al schuldenvrij is ;), als Real supporter in Madrid zou ik ook denken liever in zo'n hotel investeren dan het lekkende dak van het supporters home in een achterstand wijk in Madrid repareren.

Ik neem aan dat dit een 1 April grap is, zal in Spanje wel op 1 Mei gedaan worden.

Picasso 1
22 april 2012, 16:06
Ja de Spaanse banken, het is wel goed te zien hoe Real veel terugdoet voor al haar trouwe supporters in Spanje in deze economisch zo zware tijden voor Spanje :biggrin:!

Komt bij 750 ME is ook weinig geld, zeker bij voor een club die toch al schuldenvrij is ;), als Real supporter in Madrid zou ik ook denken liever in zo'n hotel investeren dan het lekkende dak van het supporters home in een achterstand wijk in Madrid repareren.

Ik neem aan dat dit een 1 April grap is, zal in Spanje wel op 1 Mei gedaan worden.

Je weet vast ook dat Manchester United een schuld heeft van 800 miljoen. De schulden van Real of Barca verbleken er een beetje bij. Ook hebben de Engelse ploegen bij elkaar een schuld van 4 miljard. Een stuk hoger dan de Spaanse ploegen. Maar ach, totaal niet relevant want ze doen het immers sportief niet veel beter dan de Nederlandse ploegen :wink:

Oh ja, ik heb zelf ook een schuld van enkele tonnen (jaja het zijn zware tijden :biggrin:), ik kan die schuld verhogen als ik dat wil en mijn tuin behoeft ook enig onderhoud maar desondanks zit ik regelmatig in Duitsland. Per 1 april (en dat is geen grap) echter wat minder in bepaalde clubs.

Big30
23 april 2012, 18:40
http://www.ad.nl/ad/nl/1017/Buitenlands-voetbal/article/detail/3245141/2012/04/23/Barca-en-Real-moeten-in-2020-belastingschuld-hebben-afbetaald.dhtml


De Spaanse regering is met de LFP, de organisatie van de Spaanse voetbalcompetitie, een betalingsregeling overeengekomen om de totale belastingschuld van 750 miljoen euro van de voetbalclubs weg te werken. Alle Spaanse clubs moeten hun schuld voor 2020 hebben afgelost.

De Spaanse staatssecretaris van Sport, Miguel Cardenal, gaf afgelopen vrijdag aan dat de regeling woensdag wordt gepresenteerd. Cardenal: 'De afgelopen weken zijn vertegenwoordigers van de regering en de LFP verschillende keren bij elkaar gekomen en hebben overeenstemming bereikt. We hopen dat dit plan de groeiende belastingschuld een halt toeroept en dat de schuld in enkele jaren zal verdwijnen. Waarschijnlijk zal het probleem in 2020 zijn opgelost.'

De Spaanse overheid voelt vanuit de Europese Unie de nodige druk om iets aan het probleem te doen, zeker nu het ook de eigen begroting op orde moet zien te krijgen.

'Bij de LFP was totaal geen weerstand tegen de maatregelen', gaf Cardenal verder aan. 'De competitie is zelf ook niet blij met de huidige situatie. Het beïnvloedt een faire competitie en gaat ten koste van hun reputatie en imago.'

Het afbetalen van de belastingschuld betekent nog niet dat de Spaanse voetbalclubs uit de rode cijfers geraken. Een eerder deze maand gepubliceerd onderzoek van de Universiteit van Barcelona laat zien hoe groot de schuldenlast van twintig voetbalclubs op het hoogste Spaanse niveau is. De clubs uit de Primera Division hadden aan het eind van het vorige seizoen samen een totale schuld van 3,53 miljard euro. Een jaar eerder was dat nog 3,43 miljard euro.

Barcelona en Real Madrid hebben allebei een schuld van zo'n 600 miljoen euro. Atletico Madrid staat voor meer dan 500 miljoen euro in het rood, Valencia bijna 400 miljoen euro.

Picasso 1
23 april 2012, 20:04
Gaaap, oud nieuws dat voetbalclubs hoge schulden hebben :morning[1]:. Vanzelfsprekend is er geen enkele relatie dat dit nieuws weer opdoemt op het moment dat de Spaanse clubs deze week de halve finales moeten spelen :rofl:.

Hier een twee jaar oude lijst van de clubs met de hoogste schulden die in 2010 in Engeland werd gepubliceerd:

Ranking Club Debt
1. Manchester United £716m
2. Chelsea (Limited) £701m
3. Valencia C.F £501m
4. Liverpool £351m
5. Real Madrid £296m
6. FC Barcelona £273m
7. AS Roma £271m
8. Schalke 04 £234m
9. Arsenal £203m
10. Fulham £198m

Die schulden zijn bij deze clubs echter niet zo relevant omdat we het hier hebben over vermogende clubs die hoge inkomsten genereren.
Iets anders is natuurlijk een belastingschuld waar je als club in gebreke bent door niet betaling. De belastingschulden van het totaal van alle clubs uit alle divisies werd een maand geleden al in de Spaanse kranten gepresenteerd. Real Madrid heeft reeds formeel gepubliceerd dat zij geen enkele belastingschuld hebben; de kop van het kranteartikel van Big is dan ook misleidend. De domme lezer en dat zijn er nogal wat denken door zo'n artikel dat Barcelona of Madrid of zelfs alle clubs belastingschulden hebben terwijl het hier gaat om de optelsom van de clubs die achterstallig zijn. Misschien tovert Big uit zijn hoge hoed welke clubs dat zijn en samen met PSV voor straf in een hoekje moeten :tongue:.
Het zijn ook normaal gesproken niet de clubs in bovenstaande lijst die belastingschulden hebben, want dat zijn immers clubs die voldoende inkomsten genereren waardoor ze zich bankschulden kunnen permitteren. Het zijn meestal de mindere clubs die door slechte prestaties en daarmee gepaarde tegenvallende inkomsten in betalingsproblemen komen.

Overigens ook over de minicompetitie in Nederland berichtten de kranten al twee jaar geleden dat het betaald voetbal in Nederland op een faillissement afstevent en werd oa bericht over een schuldenlast van 100 miljoen euro van de Nederlandse profclubs ;)
http://www.eenvandaag.nl/binnenland/35597/_betaald_voetbal_stevent_af_op_faillissement_
http://www.ajaxshowtime.com/opinie/43781/cruijff-over-el-hamdaoui-en-sulejmani.html

Big30
23 april 2012, 20:32
Het nieuws dat er tussen de clubs en regering een regeling is getroffen om de belasting schuld voor 2020 terug te betalen is nog maar een paar uur oud.

Zie ook:
http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=163819

Real en Barça krijgen nog acht jaar om megaschuld af te lossen
Maandag, 23 april 2012 om 16:15

De belastingschuld is dus niet de totale schuld. Alle clubs samen hebben een belastingschuld van ongeveer 750 miljoen euro. “De afgelopen weken zijn vertegenwoordigers van de regering en de LFP verschillende keren bij elkaar gekomen en hebben overeenstemming bereikt”, zegt Miguel Cardanal, de Spaanse staatssecretaris van Sport, tegenover persbureau Reuters.
Dit grote nieuws is vanmiddag wereld kundig gemaakt.Spectaculair nieuws dus en heet vd pers.

Picasso 1
23 april 2012, 20:52
Je herhaalt hetzelfde bij gebrek aan meer detailinfo. Lees mijn vorige reactie nog maar een keer of ga econoom spelen in dat andere topic :biggrin:
Of overtuig me maar met een grafiekje, wel eentje die maar een paar uur oud is en heet van de pers :smile2:

PS De schuld van Real is de afgelopen twee jaar ondertussen afgenomen tot 170 miljoen, in de periode dat Ronaldo werd gekocht nog wel. Wie zegt dat ze niet aflossen :wink: (belastingschuld van Real is overigens 0). In de berichten zetten ze natuurlijk dat Real en Barcelona een schuld hebben van 600 miljoen en laten voor het gemak maar het woord 'samen' achterwege. Zucht, over misleidende Nederlandse berichtgeving gesproken.
Jaarlijkse Netto inkomsten van Real zijn momenteel rond de 30 miljoen, kortom volledig binnen de regels van Financial FairPlay :tongue:


Het nieuws dat er tussen de clubs en regering een regeling is getroffen om de belasting schuld voor 2020 terug te betalen is nog maar een paar uur oud.

Zie ook:
http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=163819

Real en Barça krijgen nog acht jaar om megaschuld af te lossen
Maandag, 23 april 2012 om 16:15

Dit grote nieuws is vanmiddag wereld kundig gemaakt.Spectaculair nieuws dus en heet vd pers.

Picasso 1
23 april 2012, 21:51
Nog een ranglijstje van de hoogste omzet genererende voetbalclubs in bedragen van miljoenen zowel in 2009 als in 2010 :tongue:. Real op nummer 1 met een omzet van 438,6 miljoen (bijna een half miljard omzet jaarlijks voor Real Madrid :eek:) en Barcelona op 2 met een omzet van 398, 1 miljoen. De nog openstaande schuld van 170 miljoen van Real daar zal vast geen bank een nachtje minder om slapen.
Lijkt me dat er totaal niks mis is met de solvabiliteit van de twee goed presterende Spaanse clubs in de Champions League, ondanks de misleidende suggesties van tweederangs journalisten of een daarin intrappende moderator :wink:.

Full List (Team, 09/10 revenues, 08/09 revenues)

Real Madrid 438.6 401.4
FC Barcelona 398.1 365.9
Manchester United 349.8 327
Bayern Munich 323 289.5
Arsenal 274.1 263
Chelsea 255.9 242.3
AC Milan 235.8 196.5
Liverpool 225.3 217
Internazionale 224.8 196.5
Juventus 205 203.2
Manchester City 152.8 102.2
Tottenham Hotspur 146.3 132.7
Hamburger SV 146.2 146.7
Olympique Lyonnais 146.1 139.2
Olympique de Marseille 141.1 133.2
Schalke 04 139.8 124.5
Atlético de Madrid 124.5 105
AS Roma 122.7 146.4
VfB Stuttgart 114.8 100
Aston Villa 109.4 99


http://soccerlens.com/money-talks-analysing-the-20-richest-football-clubs/65200/

Don Rudo
24 april 2012, 18:01
Het is wetenschappelijk aangetoond: 020 wordt voor tweede keer op rij kampioen door competitievervalsing:

http://www.vi.nl/nieuws/219901/Ajax-wordt-ook-nu-kampioen-door-competitievervalsing.htm

Misselijkmakend

"de souza"
24 april 2012, 18:09
Het is wetenschappelijk aangetoond: 020 wordt voor tweede keer op rij kampioen door competitievervalsing:

http://www.vi.nl/nieuws/219901/Ajax-wordt-ook-nu-kampioen-door-competitievervalsing.htm

Misselijkmakend

En jij denkt dat die andere 29 keer geen competitievervalsing waren? Iedereen weet toch vanuit welke richting uit Zeist de wind waait .....

Johnny Bravo
24 april 2012, 18:50
En eindelijk heeft Real Madrid nu ook eens van Barcelona gewonnen en nog wel in Nou Camp. De eindstand is 1-2 geworden voor Real waardoor Real naar 7 punten verschil uitloopt. Moet wel heel erg gek lopen wil Real met nog 4 wedstrijden te gaan de Spaanse competitie niet winnen.
Real heeft deze keer met wat meer durf gespeeld en meer pressie gezet op het veld van Barcelona. Geen hoogstaande wedstrijd van Real maar wel degelijk met af en toe hele mooie acties en zonder het geschop (ondanks de Oranje schoenen) en scheidsrechtergemekker die eerdere wedstrijden kenmerkte. Barcelona daarentegen lijkt wat minder goed te spelen dan vorig jaar, tegen Chelsea zag je daar al tekenen van en vandaag tegen Real ook. Desondanks een aantal hele mooie aanvallen van Barcelona waarvan eentje uitmondde in het slechts een paar minuten durende gelijkspel. Uitstekende prestatie van Real om op het moment dat het er om spant te winnen tegen mijn inziens sterkste team van de wereld en aartsrivaal. Hopelijk komen deze teams elkaar nog een keer tegen en wel in de Champions League, lijkt me een superwedstrijd, maar eerst moet de finaleplaats nog wel bereikt worden want die is voor beide teams, gezien de resultaten van de heenwedstrijden, onzeker.



Het was geen al te beste wedstrijd afgelopen zaterdag tussen Barca en Real Madrid.
Ik krijg het niet gemakkelijk uit mijn strot maar Real Madrid is/wordt terecht kampioen in Spanje.
Proficiat Raul7 en Picasso.

Big30
24 april 2012, 18:56
Heren aub hier geen taal die misschien "supporters" wel gebruiken maar hier op het forum niet gewenst is.

Picasso 1
24 april 2012, 19:23
Het was geen al te beste wedstrijd afgelopen zaterdag tussen Barca en Real Madrid.
Ik krijg het niet gemakkelijk uit mijn strot maar Real Madrid is/wordt terecht kampioen in Spanje.
Proficiat Raul7 en Picasso.

Thanks. Ook jou, Cupido, hp001,Seqoya en Peter1966 feliciteer ik alvast met de Nederlandse competitie voor Ajax want zo'n voorsprong is bijna niet meer weg te geven.

Een flinke vuurproef voor Real komt echter morgen, Bayern is een behoorlijk sterke tegenstander.
Ook voor Barcelona staat vandaag erg veel op het spel (alhoewel ik Chelsea minder sterk inschat dan Bayern) want na het verspelen van de Spaanse competitie (tenzij er een wonder gebeurt) is de CL de enige titel waarmee ze er nog een geslaagd jaar van kunnen maken.

Badslippers
24 april 2012, 19:37
feliciteer ik alvast met de Nederlandse competitie voor Ajax want zo'n voorsprong is bijna niet meer weg te geven.


Ho ho, ik hou vast aan mijn eerder gedane voorspelling als niet voetbalkenner maar wel als Feijenoord fan vanaf het moment dat ze de eerste Europacup naar Nederland brachten gevolgd door de wereldbeker.

Bijvoorbeeld dat "Feijenoord" als verrassende kampioen gehuldigd zal worden op de Coolsingel (https://www.ijsberenforum.com/forum/showthread.php?29385-Bende-geeft-prostituees-een-streepjescode-en-verkoopwaarde-als-tatoeage&p=259682#post259682)

Sphinx
24 april 2012, 21:38
Oh my effing God. Nooit, helemaal nooit scoort Fernando Torres sinds ie in Londen speelt. En wat flikt ie nu? De 2-2 flikt ie! Het is gewoon over uit, afgelopen. Niks geen tiki-taki. Chelsea in de finale :hammer:

Noot: al missen de Engelsen wel Meireles en Terry in de finale (de een geel, de ander rood)

Picasso 1
24 april 2012, 21:48
Ongelooflijk dat Chelsea in de finale zit! Verdedigen is kennelijk ook een kunst; ook van Barcelona is het een prestatie om in twee wedstrijden zo vaak de paal en lat te raken, zelfs bij een door Messi geschoten penalty. En inderdaad notabene Fernando Torres (een Madrileen :smile2:) die nooit scoort en het vandaag hier afmaakt. Tegelijk zijn die momenten van meer of minder geluk de charme van het voetbal. Jammer voor Barcelona, hopelijk voor Real morgen meer geluk in een wedstrijd waarvan ik verwacht dat die meer in balans zal zijn.

Badslippers
24 april 2012, 23:01
Ze hadden het in de knip. En opeens wisten ze niet meer wat voetballen was. Je zag de vertwijfeling toeslaan na het doelpunt van Chelsea. Geen snelle combinaties meer. Busquets krijgt bal > kijken, passt naar Fabregas > kijken, naar Messi > kijken, terug naar Iniesta > kijken. Normaal is het pass en dan tik - tik - tik. Dat automatisme was weg. Doodzonde maar ja, da's voetbal. Gelukkig nog effe naar nr. 14 kunnen kijken. Wat een speler. Je vergeet hoe goed hij was maar als je de beelden ziet weet je het weer.

Big30
25 april 2012, 22:36
2509

http://sportdaten.bild.de/sportdaten/uebersicht/sp1/fussball/co19/champions-league/#sp1,co19,se7097,ro24535,md2,gm0,ma477734,pe0,te0, ho1545,aw209,rl0,na4,nb2,nc1,nd1,ne1,jt0,

Picasso 1
25 april 2012, 22:55
Helaas Real eruit. Bayern was in de twee wedstrijden de betere ploeg en creeerde domweg veel meer kansen, hoewel Real ook scherp en gevaarlijk was in de counters. Uiteindelijk kwam het op penalty's aan en net zoals gisteren waren het de grote namen die op het cruciale moment faalden. Op grond van de gedurfde spelwijze en de hoeveelheid kansen is Bayern gewoon de terechte winnaar en rest Real weinig anders dan ze te feliciteren en zich te richten op het einde van de Spaanse competitie.
Volgend jaar nieuwe kansen maar dan hopelijk met een andere meer aanvallend gerichte trainer.

vrije jongen
25 april 2012, 22:56
Gelukkig vandaag wel een terechte winnaar. Het zal nog moeilijk worden om voor de Duitsers te zijn de 19e, maar het zou een drama zijn als Chelsea de beker pakt.

Big30
25 april 2012, 23:05
Chelsea speelde laf maar dat bleek helaas wel effectief. Zelfs een speler met de vallende ziekte deed mee. Misschien dat Barca wat meer spelers moet hebben die fysiek wat meer voorstellen en ook eens een lange rush a la Gullit ondernemen, nu is het te veel tik-tak/brei/punnik voetbal, allemaal in de kleine ruimte en nooit een speler die in het gat duikt en na een pass van 40m wordt aangespeeld.

Ik ben Bayern fan (ben fan van in totaal 6 Bundesliga Clubs en nog wat tweede en derde Bundesliga Club + RW-Essen in de Regionalliga en dan nog wat Landesliga clubs dus ik zit altijd wel goed) maar over 2 wedstrijden was Bayern toch de verdiende winnaar.

Wie had dat ooit gedacht, Bayern in de Allianz Arene tegen Chelsea?!?

vrije jongen
25 april 2012, 23:32
Mijn objectie tegen Chelsea's spel is groot, enorm groot, maar als ze daarmee verdiend gewonnen hadden (zoals een paat jaar geleden onder de grote Guus het geval was geweest), ala. Dit jaar zijn ze twee wedstrijden achter elkaar weg gespeeld met minder dan 30% balbezit en hebben vooral palen, latten en falende spitsen te danken voor hun voortgang. Ik denk dat er nog nooit een team is geweest dat zo onterecht gewonnen heeft. Barca's spel heeft niet echt gefaald, aangezien ze in die twee wedstrijden zo 10 doelpunten hadden kunnen maken; niet gebeurd, dus krijgen we een leuke finale die Bayern met gemak gaat winnen.

Cupido
25 april 2012, 23:41
ik heb toch wel te doen met Picasso1 en Raul7. Jongens sterkte de komende dagen. Dit zal erg hard bij jullie aangekomen zijn. Succes bij het verwerken.

Picasso 1
26 april 2012, 00:21
ik heb toch wel te doen met Picasso1 en Raul7. Jongens sterkte de komende dagen. Dit zal erg hard bij jullie aangekomen zijn. Succes bij het verwerken.
Thanks, klote dat ze eruit liggen maar zo ingrijpend werkt het nou ook weer niet op me door hoor. Is alleen maar een orgasme minder :rofl:

Picasso 1
26 april 2012, 00:35
Barca's spel heeft niet echt gefaald, aangezien ze in die twee wedstrijden zo 10 doelpunten hadden kunnen maken; niet gebeurd, dus krijgen we een leuke finale die Bayern met gemak gaat winnen.

Barcelona verandert inderdaad niet van de ene op de ander dag van 'het beste team van de wereld' in een team met een falende speelwijze en Messi is niet plotseling een middelmatige speler die plaats zou moeten maken voor een fysiek sterkere speler met goede afstandschoten. Big weet gewoon niet waar die het over heeft. Die wedstrijden hadden ze met iets meer geluk kunnen winnen met een hoog doelsaldo maar het zat tegen of dat tikkeltje extra scherpte ontbrak. Wie zich wel zou moeten bezinnen over de speelwijze is Real; resultaatvoetbal is immers alleen te verdedigen als er resultaat van komt en niet als je er uit ligt.

Ik zou verder niet al te stellig zijn dat Bayern met gemak gaat winnen...

Big30
27 april 2012, 01:35
http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/buitenlands/11791408/__Moeten_wij_Messi_betalen___.html


Maarten Fontein, voormalig directeur van Ajax, bekleedt topfuncties bij de UEFA, de FIFA en de ECA (European Club Association). Fontein legt uit over de megaschulden van de Spaanse voetbalclubs: „In Spanje is ook geen solidariteitsbeginsel. De tv-gelden worden niet verdeeld. Barcelona en Real pakken het grootste deel van de tv-inkomsten. Maar iedere club moet bestaansrecht hebben. Er is een zwaar ongezonde situatie ontstaan. In de tweede divisie geven zelfs alle clubs meer geld aan salarissen uit dan dat er binnenkomt.”

Het zijn de laatste stuiptrekkingen van het Europese clubvoetbal voordat de sancties worden opgelegd volgens het Financial Fair Playsysteem. Dan is het nog maar de vraag of Spanje nog met vijf clubs in de kwartfinales belandt.

Fontein: „Die gezondmaking is dringend noodzaak. Als de overheid in Spanje nu overweegt om de belastingschuld van de clubs van driekwart miljard kwijt te schelden, ben je niet goed bezig. Spanje staat er economisch slecht voor. Er is een werkloosheid van 20 procent en een jeugdwerkloosheid van 50 procent. Dat land doet straks mogelijk ook een beroep op het steunfonds. Dan betalen wij dus voor die grote kwijtschelding van belastingen over de salarissen van Ronaldo en Messi.”

Welbeschouwd is Messi een beetje van alle Europeanen. Hetzelfde geldt voor Real en Barca, echte Europese Voetbalclubs.

Toch vind ik het wel wat overdreven dat Nely Smit Kroes nu betrokken is (weliswaar in een adviserende rol) bij de mogelijke aanstelling van de nieuwe trainer van Barca. Dat zou dus een Griek moeten worden zo heeft de EU in al haar wijsheid besloten. Kijk dat gaat me dus net wat ver he! Het zou gaan om Dimitros Plofofkunzulos.

IK ben echt niet anti EU maar dit gaat zelfs mij wat te ver. Maarten Fontein heeft zijn sporen in het voetbal wel verdiend, hij is een ex-cricket international die na het bekende rapport wat vernietigend voor hem was bij Ajax moest vertrekken als algemeen Directeur, na zijn vertrek werden ook nog beschuldigingen tegen hem geuit dat hij zich met de Aegon Deal wou verrijken. Dus een man met recht van spreken en kennis van zaken.

Picasso 1
27 april 2012, 07:05
Weer eentje die kennelijk net zo goed geïnformeerd is als John Leerdam

http://omroep.vara.nl/media/91134