PDA

Volledige versie bekijken : Dodenaantal clubbrand Boekarest opgelopen tot 27



bergm550
31 oktober 2015, 10:43
Ik blijf het een rare combinatie vinden: een club in de kelder van een gebouw, waar ook nog eens vuurwerk wordt afgestoken. Een dodelijke cocktail.

Bron: NRC

http://www.nrc.nl/nieuws/2015/10/31/dodenaantal-clubbrand-boekarest-opgelopen-tot-27



Het aantal mensen dat in de brand van gisteravond is omgekomen tijdens een heavymetal-concert in de Roemeense hoofdstad Boekarest is opgelopen tot 27. Zeker 160 mensen raakten gewond, van wie 25 ernstig, volgens de Roemeense krant Adevarul.

Bekende concertlocatie

De brand ontstond in club Colectiv, in een grote kelder in het hartje van Boekarest. Op dat moment gaf de metalband Goodbye To Gravity een albumpresentatie. Adevarul noemt de club een van de bekendste concertlocaties van de stad en de metalband een van de populairste in Roemenië.

In eerste instantie zei de minister van Binnenlandse Zaken Gabriel Oprea dat in de club een explosie had plaatsgevonden, maar hulpdiensten meldden later ter plekke dat er alleen een brand was geweest. Tussen de 300 en 400 mensen waren aanwezig.

Veel concertbezoekers hadden geen identiteitspapieren bij zich, waardoor zeventien lichamen nog niet zijn geïdentificeerd.

Vuurwerk

De band gebruikte vuurwerk tijdens hun show. Het is nog niet officieel bevestigd dat het vuurwerk de oorzaak is van de brand.

In het verleden hebben grote branden in nachtclubs plaatsgevonden die zijn ontstaan door het gebruik van vuurwerk. In 2003 kwamen bijna 100 mensen om in een brand tijdens een rockconcert in West Warwick, in de Amerikaanse staat Rhode Island. In 2013 vonden 242 mensen de dood door een nachtclubbrand in het Braziliaans Santa Maria, na een vuurwerkshow.

Tijdens de millenniumwisseling vatte kerstversiering vlam in café Het Hemeltje in Volendam door het gebruik van sterretjes. Veertien mensen kwamen daarbij om, bijna tweehonderd anderen raakten gewond.

Piet Plezier
31 oktober 2015, 14:08
13017

Jansen
31 oktober 2015, 16:41
Er waren 4 Nederlanders onder de bezoekers waarvan een lichtgewond,maar mocht vanmorgen weer het ziekenhuis verlaten.
Triest voor alle mensen daar.