PDA

Volledige versie bekijken : IJsberen en Voetbal



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7

Willi69
30 juni 2014, 23:44
Bis jetzt die beste Leistung von Deutschland http://www.kneller-gifs.de/bilder/f/flaggen-deutsch27.gif im Turnier! :freu:

In 120 min. nur 2 Schüsse auf das Tor zugelassen (75. + 121 min. - okay, der war drin :rolleyes:), darauf kann man aufbauen... :tongue:

Sjeufke
30 juni 2014, 23:48
Je kunt een keer geluk hebben en nog een tweede keer, maar met zo'n zwak team wordt Duitsland geen kampioen.......laat die Traumfinale maar komen. We lusten ze rauw.

Big30
30 juni 2014, 23:48
Das war eine schwere Geburt in Porto Alegre! Nach 120 Minuten setzt sich die deutsche Nationalmannschaft mit 2:1 gegen Algerien durch und bucht so mit großer Mühe das Viertelfinalticket. Infolge einer unfassbar schwachen ersten Halbzeit konnte sich die DFB-Elf in Durchgang zwei zwar leicht steigern, die Partie aber nicht in der regulären Spielzeit entscheiden. Auch Schürrles Treffer in Minute 92 brachte nur wenig Entlastung, denn die Wüstenfüchse kamen auch in der Folge noch gefährlich vor den Kasten von Manuel Neuer. Letztlich müssen sich die Nordafrikaner vorwerfen lassen, dass sie die Nachlässigkeiten ihrer Widersacher nicht ausnutzen konnten. Erst nach Özils Tor zum 2:0 trafen auch die Algerier das gegnerische Tor, doch Djabous Anschluss in der Nachspielzeit kam zu spät. So darf sich auch das letzte afrikanische Team mit erhobenem Haupt aus Brasilien verabschieden, während Deutschland mit einem blauen Auge davonkommt. Am Freitag in Rio de Janeiro gegen Frankreich muss eine riesige Leistungssteigerung her, damit der Weg zum Finale fortgesetzt werden kann.
http://www.bild.de/sport/fussball/2014fifaworldcup/18-ger-alg-36175488.bild.html

De kritiek van Bild was terecht vernietigend. We zitten nu wel met een probleem! Duitsland zal de finale tegen ons nu niet halen en das balen vind ik!!! Wat een gigantisch geknoei van de Duitsers achterin zeg, ongelooflijk.
Durf het bijna niet zeggen maar wat een verademing om Bild te lezen, ja een boulevardblaadje maar als het gaat om voetbal zijn ze wel eerlijk en kritisch. Wat een verschil met de berichtgeving in de Belgische media (hln.be vooral) waar elke kritische noot en relativering ontbreekt.
Mochten de Duitsers tegen de Fransen er uitvliegen (anders wel tegen Brasil of COL) zou dat balen zijn, dit toernooi is alleen leuk en geslaagd als we Duitsland in de finale verslaan. Je moet er toch niet aan denken dat we de finale misschien wel tegen Colombia spelen???
Ik doe een sterk beroep op de Duitse Mannschaft om eindelijk eens te gaan voetballen en niet flauw doen en ons door vroegtijdige uitschakeling in de finale te gaan ontlopen.

deket
1 juli 2014, 00:42
tja Big, HLN is geen referentie en nog het best te vergelijken met de Telegraaf bij jullie maar ik raad je aan de stukken van de halve Nederlander Hans Vanderweghe in De Morgen te lezen waarin hij schrijft dat dit Oranje het zwakste team ever is maar ze flikken het wel weer.
had het vandaag te druk om te schrijven aangezien door de spoorstaking bij ons vele personeelsleden niet konden werken(de NMBS staakt om meer verlof,terwijl er een mop de ronde doet van een ex-spoorbaas ; hoeveel werken er bij de NMBS? ongeveer de helft,en ik weet uit goede bron dat vele personeelsleden uit de administratie daar hun dagen vullen met kruiswoordraadsels en zuipen,maar dit terzijde) juist zoals Duitsland flikt Nederland het wel weer,op het laatste..
een finale Duitsland-Brazilie kan niet dus zal het wel Brazilie-Argentinie worden. Neen niet dit Nederland,bravo voor hun mentaliteit en hun tweede helft,maar bij de verdedigers is er niemand die een pas van 30meter kan leggen,Snijder zelfs niet van 20,maar hij scoorde wel.
ze zetten Kuit achterin en de kleine Blind kan het niveau niet aan.
resumé; een helft goed tegen een zeer zwak Spanje,geklungel tegen Australie,tegen Chili had ik mij verslapen na stappen in het nachtleven van Rio(verslag volgt mogen in item ; Amerika)en zag slechts het laatste van die match op tv.
tegen Mexico had de scheidsrechter geen zin meer om in die warmte nog een half uur verlengingen te fluiten en gaf een penalty in geschenkverpakking,wel hadden ze er eerder recht op,maar,en nu kom ik tot de essentie ; een echte vedette zoals Pélé en de blanke Pélé(bijnaam bedacht door L'Equipe voor Paul VanHimst)laat zich nooit vallen,dat schwalben is voor janetten en hierdoor werd Suarez in Engeland ook nooit graag gezien.
wel is het zo dat een Arjan Robben in bloedvorm en een "normale"Robben een wereld van verschil maakt en dat is momenteel ten gunste van Oranje.
by the way ; geloof je nu eindelijk na het zien van Duitsland-Algerije dat die groep met Rusland zeker niet de zwakste was maar wel groep C met alleen Colombia als sterk team,hetzelfde met E waarvan enkel Frankrijk er bovenuit stak. Zwitserland en Griekenland zijn niet onmiddellijk elftallen om high van te worden hé.
tot slot ; Amerika niet onderschatten;Jurgen Klinssmann is een verstandige coach die zijn team heeft klaargestoomd om de hitte te trotseren en fysiek op punt te brengen.
Kompany sukkelt helaas weer , niets nieuws onder de zon,ik heb alle respekt voor de allure en doorzicht van Vincent maar zelfs toen hij nog bij Anderlecht speelde was het altijd wat;rug,buik,kleine teen,en zo een aantal belangrijke mEuropese wedstrijden aan zich voorbij zag gaan. wat is die jongen toch blessuregevoelig.
last but not least ; ik maakte in Rio kennis met een oude PSVfan en zijn jonge mooie vrouw(nu weet ik hoe de mensen mij ooit bekijken in Antwerpen,Oostende en ook vele dagen in Brazilie(morgen meer in het Amerikaitem en liever zo dan omgekeerd,maar dit terzijde)en die man(met een belangrijke funktie in jullie land;had veel respekt voor de Belgen,tevens vroeger,omdat die samen met de vedetten uit Brazil,lang het mooie weer in PSV maakten en die lijst was te lang om op te noemen,anders ben ik morgenmiddag nog bezig)

Goedemorgenallemaal
1 juli 2014, 07:59
Deket heeft een punt, er steekt niemand met kop en schouders boven de rest uit. Er zijn wel teams die de boventoon voeren maar in veel gevallen klomt daar ook een dosis geluk en toeval bij. Zo af en te hoor je een liefhebber van "mooi voetbal"mopperen.
Ja ?
En?
Voetbal is geen sport voor liefhebbers want, het Nederlands Elftal is het levende bewijs dat mooi spelen niet loont, nooit heeft geloond en nooit zal lonen.
Er wordt niet mooi gevoetbald in een toernooi, nu nog minder als anders en wat is het resultaat? Een spektakel zonder weerga.

Peter020
1 juli 2014, 09:58
Na drie inspiratieloze vertoningen van de tot nu toe zwaar overschatte Rode Duivels (daar is de hele voetbalwereld het over eens) direct bij thuiskomst zijn pijlen richten op Oranje. Nota bene na vier indrukwekkende resultaten. Dolkomisch zo iemand met een Nederland-trauma. Bijna vermakelijk.

Hans wie? Oh ja, de hele wereld kent die beroemde journalist. Het is voor deze complete nobody in voetballand waarschijnlijk moeilijk te verteren dat Oranje al landen als Spanje, Chili en onder uitputtende weersomstandigheden Mexico heeft verslagen. De goede man heeft kennelijk behoefte aan aandacht.

En ach, een oude PSV-fan met een belangrijke functie. Bovendien 'in het bezit' van een jonge mooie vrouw. Lekker belangrijk dat iemand zich belangrijk voelt.

Picasso 1
1 juli 2014, 10:28
Voetbal is geen sport voor liefhebbers want, het Nederlands Elftal is het levende bewijs dat mooi spelen niet loont, nooit heeft geloond en nooit zal lonen.
Er wordt niet mooi gevoetbald in een toernooi, nu nog minder als anders en wat is het resultaat? Een spektakel zonder weerga.

Er zijn genoeg voorbeelden waarbij met mooi voetbal de hoofdprijs wordt gewonnen:
Brazilie in de jaren 60/70
Nederland in de jaren 70 (alleen door enkele pechmomenten niet de finale gewonnen maar wel overtuigend daar gekomen)
Frankrijk in begin jaren 2000
Spanje vorige WK en EK's

En in Champions League hebben we erg vaak teams die mooi voetbal speelden zien winnen:
Ajax, Manchester United, Liverpool, Barcelona, AC Milan (jaren 90), Real Madrid (onder Del Bosque), Marseille.....

Het probleem is dat er maar één kan winnen en vanwege het geluksfactor en het feit dat er meer teams zijn met minder mooi voetbal dan met mooi voetbal, er statistisch wat vaker teams met minder mooie voetbal winnen.

Wanneer een team de kwaliteiten heeft om aantrekkelijk aanvallend voetbal te spelen dan lijkt het me dan ook zonde wanneer ze nalaten dat te doen, want ook bij onaantrekkelijk voetbal gaan ze bijna allemaal voortijdig uit.

Big30
1 juli 2014, 11:08
Zolang mooi voetbal in dienst staat vh resultaat en je daar mee verder zult komen is het logisch dat we mooi voetbal te zien krijgen. Kan alleen uiteraard als je het materiaal er voor hebt en vaak betekent dat uiteraard, balbezit, pressie, tegenstander onder druk zetten, mooie acties etc.
Zo iets hou je geen 90 min vol dat spreekt voor zich en zeker niet onder de in sommige plaatsen tropische omstandigheden in Brasil, dan moet je wel anders, afwachtender, berekender gaan spelen, anders pleeg je zelfmoord.

De voorbeelden die P1 noemt spreken voor zich, je mag daar ook Brasil in 1982 aan toevoegen wat een team (Zico, Falcao, Socrates) was dat, maar ja die werden dus wel in de tweede ronde door Italie uitgeschakeld (eerste ronde haalde Italie welgeteld 3 punten), Italie werd WK en speelde degelijk en soms ook nog mooi afwachtend resultaat voetbal met Rossi als uitblinker en sluipmoordenaar.

Het Nederlandse voetbal werd soms wat overdreven door de buitenlandse pers bewierookt vanaf de EK winst in 1988, de Duitse Pers voorop. Was inderdaad vaak mooi voetbal maar verder dan wat 1/2 finale en 1/4 finale plaatsen leidde dat niet. Een mooi voorbeeld was het EK van 2008, eerste in de poule met 9 punten, de wereldkampioen en vize-weltmeister Frankrijk en Italie verslagen en vervolgens tegen de Russen simpel uitgecounterd en we konden naar huis.

In 2010 zijn we wat anders gaan spelen en werden we vize-weltmeister (dat zijn we nog steeds!), die lijn zet van Gaal nu nog wat extremer door. Mooi voetbal, nee niet altijd, wel effectief en slim, tegen Chili bij temperaturen van boven de dertig graden bleek de tactiek zeer juist, niet te veel energie verspillen, tegenstander laten komen en moe laten worden en vervolgens in de laatste 20 min (met een omschakeling van speelstijl) genadeloos toeslaan. Geen garantie dat het altijd werkt, maar tot nu toe heeft het gewerkt en zitten we in de 1/4 finale met goede vooruitzichten op de 1/2 finale.

Gisteren bereikten de Fransen en Duitsers de 1/4 finale met alles behalve mooi voetbal, integendeel zelfs, was op momenten gewoon tenenkrommend om aan te zien. Ook Brasil kon tot nu toe bepaald niet overtuigen, alleen Colombia deed dat tot nu toe.

Vanavond mag je verwachten dat Argentinie tegen de Zwitsers doorgaat, VS-Belgie is een wedstrijd tussen 2 teams die aan elkaar gewaagd zijn, de VS zijn wel licht favoriet door hun vertoonde spel, ervaring, hun mentaliteit en doorzettingsvermogen.

Goedemorgenallemaal
1 juli 2014, 12:29
Goed spelen is niet synoniem aan mooi spelen, dat denken velen.
Mooi spelen KAN een onderdeel zijn van goed spelen maar bij goed spelen hoort ook hard werken, effectief zijn, volharden, uithoudingsvermogen, er voor gaan, en doorgaan, tot op het randje gaan, en een klein beetje er voorbij ( zo van het zou geel kunnen zijn maar ook net niet). En met dat soort goed spel kun je geluk ook een beetje sturen. Goed spel is ook, mooi spel van de ander ontregelen...

Een ferrari of een porsche is vast mooier maar afgezien van wat harder rijden is mijn lelijke gebutste Subaru veelzijdiger en effectiever...

Willem2
1 juli 2014, 12:50
Jaja Per Mertesacker speelde ook goed :rolleyes:.
Zoek het interview maar op wat hij na de wedstrijd van gisteren hield. Volledig boos en verontwaardigd dat er kritiek kwam op zijn spel en dat van de duitse ploeg. Dat was gewoon slecht spel wat de duitse verdediging daar afleverde. En ja die woestijnvossen speelden wel aardig maar tegen landen zoals Brazilie, Colombia en Argentinie was het gewoon een enkele reis Frankfurt geworden voor de Mannschaft.
En ik hoop niet dat de belgen nu denken dat het vanavond makkelijk gaat worden tegen de Verenigde staten want dan zitten ze zo op de boot. want daar wordt uiteraard al gedacht wij wonnen met gemak van Algerije en die Duitsers wonnen kinderlijk eenvoudig van de VS. Dat zijn weer appeltjes en peertjes vergelijken. Maar goed de bal is rond.

Goedemorgenallemaal
1 juli 2014, 13:08
En ik hoop niet dat de belgen nu denken dat het vanavond makkelijk gaat worden tegen de Verenigde staten want dan zitten ze zo op de boot. want daar wordt uiteraard al gedacht wij wonnen met gemak van Algerije en die Duitsers wonnen kinderlijk eenvoudig van de VS. Dat zijn weer appeltjes en peertjes vergelijken. Maar goed de bal is rond.
Ach, die Belgen hadden tot nu toe het geluk waar wij de Duitsers vroeger van beschuldigden..

sofaking
1 juli 2014, 13:12
Klinsmann wordt zenuwachtig. Hij begint de objectiviteit van Algerijnse ref. Djamel Haimoudi voor de USA-BEL match publiek in twijfel te stellen. Kan niet positief zijn voor de sfeer van de match.
Wat is er dan mis met Haimoudi ?


Hij spreekt Frans :gruebel:
Hij komt uit dezelfde voorrondegroep als België :gruebel:
USA heeft 4 jaar geleden Algerije verslagen in het WK tournooi :gruebel:

http://sports.yahoo.com/news/jurgen-klinsmann-makes-questionable-call-on-algerian-referee-before-belgium-u-s--showdown-213904438.html

"If we start going into this now," said Wilmots, the Belgium coach, "it is looking for excuses ahead of the match."

Admin
1 juli 2014, 13:38
Wat is er dan mis met Haimoudi ?


Hij spreekt Frans :gruebel:
Hij komt uit dezelfde voorrondegroep als België :gruebel:
USA heeft 4 jaar geleden Algerije verslagen in het WK tournooi :gruebel:


Klinsmann heeft gelijk met zijn kritiek punten. Een franstalige scheids betekent een voordeel voor de Belgen die ook een franstalige coach hebben en veel spelers waarvoor Frans de moeder taal is. Geen groot voordeel maar wel een voordeel. De voertaal bij de Belgische ploeg is Frans.

sofaking
1 juli 2014, 13:49
Klinsmann heeft gelijk met zijn kritiek punten. Een franstalige scheids betekent een voordeel voor de Belgen die ook een franstalige coach hebben en veel spelers waarvoor Frans de moeder taal is. Geen groot voordeel maar wel een voordeel. De voertaal bij de Belgische ploeg is Frans.

Als dat de uitslag van de match moet beïnvloeden wijst dat gewoon op een heel laag zelfvertrouwen van team USA.
Men zou dus een ref. moeten kiezen die noch Engels, noch Frans, noch Duits, noch Nederlands mag kennen.

Peter020
1 juli 2014, 13:58
Gezien de spelersgroep is het logisch als AZ 1-4-3-3 gaat voetballen, maar dat systeem is voor Van Basten niet heilig. Hij onderschrijft de visie van bondscoach Louis van Gaal dat variëren mag voor een beter resultaat. "De eerste intentie bij professioneel voetbal is resultaat. Je moet handelen naar de kwaliteiten, kijken wat de selectie in zich herbergt."

Marco van Basten, meerdere keren Wereld- en Europees voetballer van het jaar, gisteren na de eerste training van AZ tegen de pers

Willi69
1 juli 2014, 14:47
Men zou dus een ref. moeten kiezen die noch Engels, noch Frans, noch Duits, noch Nederlands mag kennen.
=> Rawschan Irmatow (Usbekistan)? ;)

Goedemorgenallemaal
1 juli 2014, 16:49
Ondertussen in het Vaticaan:
7917

MichelJ
1 juli 2014, 17:08
Ogenyi Onazi staat maanden aan de kant na de zware overtreding van Fransman Blaise Matuidi op zijn enkel. De Nigeriaanse middenvelder van Lazio Roma liep een dubbele beenbreuk op in het WK-duel.

Matuidi zette zijn noppen bovenop de enkel van Onazi die compleet dubbelklapte. Daarbij brak zowel het kuit- als het scheenbeen van de Nigeriaan, zo melden Engelse media. De Fransman kwam weg met een gele kaart en kan dus verder niet meer gestraft worden door de FIFA.

http://www.telegraaf.nl/telesport/wk-voetbal-2014/22805324/__WK_-_Dubbele_breuk_Nigeriaan__.html


Smerige overtreding van Matuidi (zoals de Fransen er al wel meer op dit toernooi gemaakt hebben), helaas met slechts een gele kaart bestraft. Zulke overtredingen zouden aan de hand van videobeelden opnieuw bekeken moeten worden, maar daar wil de maffia van de FIFA nog steeds niet aan :mad:. Van mij mag Matuidi vier maanden gaan vissen met Suarez...

Davedv
1 juli 2014, 17:12
Smerige overtreding van Matuidi (zoals de Fransen er al wel meer op dit toernooi gemaakt hebben), helaas met slechts een gele kaart bestraft. Zulke overtredingen zouden aan de hand van videobeelden opnieuw bekeken moeten worden, maar daar wil de maffia van de FIFA nog steeds niet aan :mad:. Van mij mag Matuidi vier maanden gaan vissen met Suarez...


Hij mag van mij net zo lang gaan vissen als die Nigeriaan geblesseerd is, in mijn optiek is wat hij doet erger dan Suarez.
Suarez is gestoord, maar Chielllini zal geen wedstrijd missen.

Goedemorgenallemaal
1 juli 2014, 17:18
De Fransen kennende zullen ze hem, als ze hem al willen aanpakken, eens rustig op het matje roepen, misschien foei zeggen en heel misschien schorsen voor een paar wedstrijden... Als het WK al is afgelopen.

sofaking
1 juli 2014, 20:16
Een beetje jammer voor de Zwitsers. Als underdog hadden ze de goede tactiek gevonden leek het. Ik heb echter de verlengingen niet kunnen bekijken.

Nu op naar de laatste 8ste finale....


7920

Goedemorgenallemaal
1 juli 2014, 20:50
Een beetje jammer voor de Zwitsers. Als underdog hadden ze de goede tactiek gevonden leek het. Ik heb echter de verlengingen niet kunnen bekijken.

Ik heb alleen de verlenging kunnen zien, nou ja ook wat stukjes daarvoor maar niet echt veel.
Droevug.
Kijk, Zwisterland is geen voetbalgrootmacht, eigenlijk niet eens eenm voetbalmacht en zo voetbalden ze ook. Behoorlijk veel balverlies, passes evrkeerd of net een andere kant op lopen dan eigenluijk de bedoeling van de aangever was. Niet overdreven belabberd maar op dit niveau?
Des te schokkender dat de Argentijnen er niet mee om wisten te gaan, er geen gebruik van konden maken.
En de Leeuwenmoed der wanhoop van de Zwisters na het doelpunt van hoe hee heet ie ook alweer... Prachtig.
Dat doelpunt was niks aan gestolen, was geen gelukje of zo... Of het moet geluk zijn dat er een situatie ontstond waar een goed doelpunt uit kon ontstaan, geluk dat er eindelijk iets lukte op het veld.

Willem2
1 juli 2014, 23:19
Oeps toch nog een doelpunt voor die taaie BigMacs.
Hoeveel kansen heeft een belg nodig, verdomde veel....
En de wedstrijd is nog niet voorbij ondanks de twee doelpunten in de verlenging van Belgie...

Willem2
1 juli 2014, 23:33
En belgie mag nu Argetijnse steaks gaan eten ....

Wentelt Eefje
1 juli 2014, 23:36
België wint verdiend na een zeer onderhoudende wedstrijd. Na een geweldige 90 minuten van Origi liet Lukaku zien dat ook met hem nog steeds rekening moet worden gehouden. En voor het eerst liet België zien dat dat ook voor hen als team geldt.

Chapeau voor onze zuiderburen

Sjeufke
1 juli 2014, 23:36
En belgie mag nu Argetijnse steaks gaan eten ....

Dat lukt ze ook nog wel......

Carlitos
2 juli 2014, 00:11
Dat lukt ze ook nog wel......

Anders is het ze van harte gegund!

carrera-gt3
2 juli 2014, 07:58
kwalitatief goed elftal België .de zwakste schakel is de coach .

KleineKutjes
2 juli 2014, 08:33
Belgie had 37 (!) kansen nodig om 2 doelpunten te maken.... Lekker effectief.
Denk helaas voor de Belgen dat Argentinie jullie eindstation gaat zijn, tegen hun krijg je geen 37 kansen.

vrije jongen
2 juli 2014, 08:40
Het was wel met afstand de meest eenzijdige achtste finale. Keek op de BBC, die maar niet ophielden over hoe die Amerikanen maar bleven gaan en wat ze allemaal el niet "verdienden".... kennelijk even vergeten dat ze compleet kapot gespeeld waren en na dat 4-0 een meer passende stand was geweest na 90 minuten. Toont maar weer eens dat die Engelsen de komende decennia ook niks meer voor elkaar gaan krijgen. Dat het tactisch naïef was van de VS om zo open te spelen, was niemand opgevallen. Een veel leukere pot dan ArgentinieZwitserland... maar als je eerlijk bent had Zwitserland een veel betere tactiek gekozen tegen een betere tegenstander. Wel leuk voor de Belgen (en de kijker) dat ze ruimte kregen om te voetballen.

Voor de Belgen misschien wel wat verontrustend dat ze het de laatste 15 minuten toch wel moeilijk hadden (met 2 grote kansen voor de VS), daarnaast jammer dat ze de verlenging in moesten, want een beetje extra rust (relatief) tov de Argentijnen hadden ze wel kunnen gebruiken.

Goedemorgenallemaal
2 juli 2014, 09:18
Ik heb Belgie-VS niet gezien, mijn recorder doet vreemd en ik heb dus lekker eerst Sherlock Holmes en daarna de enige Austin Powers die ik nog niet gezien had bekeken.
Afgaande op de berichten van een paar kilometer verderop wordt Belgie nu wereldkampioen, afgaande op de berichten van dit forum lijkt het er op dat Belgie zoals het gisteren speelde van het Argentinie zoals dat gisteren speelde zou kunnen winnen. Maar ja, ieder team heeft in een toernooi een diepte en een hoogte punt.
Het gaat er niet om waar je van kunt winnen als je goed speelt, het gaat er om of je kunt winnen als je eens slecht speelt.
Het is toch jammer dat de VS er uit liggen, ons soort voetbal is daar hard op weg aan een opmars ten koste van hun variant, een overwinning had dat proces kunnen versnellen. Niet dat "soccer"opeens groter gaat worden dan hun "American football". Daarvoor zijn de commerciele belangen te groot, daarvoor zit de onderlinge rivaliteit te diep, daarvoor hangt er teveel omheen, veel meer randgebeuren. Maar sportief gezien gebeurt er meer.
Ja "Europese sporten" zijn daar in opkomst. Rugby, voetbal, wielrennen, veldrijden.. Alleen "field hockey" lijkt maar niet van de grond te komen.

Badslippers
2 juli 2014, 09:47
Zowel voor fan als neutrale kijker een wedstrijd die van begin tot einde kon boeien. Voor zover ik kon beoordelen ook een sportieve wedstrijd. Er zaten zeker harde overtredingen en er werd op het scherpst van de snede gestreden maar het werd nergens onsportief. België met een zee aan kansen. Hoeveel heb je er nodig om de bal in het doel te krijgen? Dat de geluksfactor dit toernooi domineert bleek wel in de laatste minuut waarbij de Belgen door het oog van de naald kropen. Na een creatief genomen vrije trap stond Wondolowski opeens 2 meter voor het open doel om vervolgens de bal over te schieten. Hoe krijg je het voor elkaar.
Tegen de rammelende verdediging van Argentinië heeft België zeker kansen. De Rode Duivels gaan naar de halve finales en worden de verrassing van het toernooi.

Toulouse-Lautrec
2 juli 2014, 12:24
http://static2.volkskrant.nl/static/photo/2014/11/4/9/20140702081403/album_large_2345409.jpg

De WK hoogtepunten tot nu toe.

Goedemorgenallemaal
2 juli 2014, 12:55
Tegen de rammelende verdediging van Argentinië heeft België zeker kansen. De Rode Duivels gaan naar de halve finales en worden de verrassing van het toernooi.
Dat laatste zijn ze al, ze staan er... Maar blijft die verdediging rammelen? En wat heb je aan een rammelende verdediging als je 36 kansen kunt missen?
Ook een knappe prestatie overigens.

Admin
2 juli 2014, 13:17
http://www.telegraaf.nl/tv/opmerkelijk/22808574/__Nog_meer_Duitse_humor__.html


http://www.telegraaf.nl/tv/opmerkelijk/22808308/__Klassieker__Duitse_humor__.html?vp=3

Goedemorgenallemaal
2 juli 2014, 16:59
Ja die Duitsers begrijpen steeds beter wat humor is. Ik denk dat dat komt doordat wij met onze tochten naar Duitsland een soort van Mentale Ontwikkelingshulp bieden. Nu zouden de Belgen nog grappig moeten worden. Weer een reden om het SKW te bezoeken.

Costana
2 juli 2014, 17:25
37 kansen en maar 2x scoren = TE weinig

verzachtende omstandigheid: Tim Howard is zeker geen vliegenvanger en behoort tot de betere keepers onze planeet.

Realisme: van die 37 kansen, zaten er misschien hooguit 7 bij waarvan je zegt, (zeer) goede redding !

De diepte opzoeken was tegen de VS aanwezig.
Precies passen en sneller passen, hoogdringend aan werken wil je over Argentinië.

Lichtpunt over 4 wedstrijden gezien: we kunnen een match onder controle houden (behalve laatste 15min tegen VS).
Zorgwekkend: preciezie, snelheid, afwerken

Goedemorgenallemaal
2 juli 2014, 17:49
.... (behalve laatste 15min tegen VS).
Zorgwekkend: preciezie, snelheid, afwerken
Voeg toe: 90 minuten volhouden, alsof ze dachten dat een match maar een uurtje duurt met kans op een kwartiertje verlenging.

Johnny Bravo
2 juli 2014, 18:08
http://youtu.be/d58moc2YB6M

Ik weet niet of de link werkt maar het is wel een geinig liedje.

Willi69
2 juli 2014, 18:52
De Schwalbe is uitgevonden in Duitsland

Herkomst van het woord Schwalbe is eigenlijk niet zo moeilijk: het is Duits voor zwaluwen. Het staat symbool voor zwaluwen die opeens duiken tijdens hun vlucht, om vervolgens weer verder te vliegen. Het is dan ook logisch dat de 'uitvinder' van de Schwalbe uit Duitsland komt.


http://pix.echtlustig.com/1406/warum-gab-es-elfmeter.jpg

Willi69
2 juli 2014, 18:59
=> http://lustich.de/mp3s/andere/em-holland-vs-niederlande/ :tongue:

Willi69
2 juli 2014, 19:01
http://pix.echtlustig.com/1406/sachen-einkaufen-die-nicht-mit-fussball-beworben-werden.jpg

Willi69
2 juli 2014, 19:03
http://pix.echtlustig.com/1406/fussballer-eben.jpg

Willi69
2 juli 2014, 19:08
http://pix.echtlustig.com/1406/die-perfekte-wm-aufstellung.jpg

Big30
2 juli 2014, 19:12
http://www.hln.be/hln/nl/929/TV-Gids/article/detail/1933974/2014/07/02/Karl-Vannieuwkerke-offert-Vive-le-velo-op-voor-Rode-Duivels.dhtml
Nu de Rode Duivels de kwartfinale hebben bereikt, staat het WK voetbal meer dan ooit in het middelpunt van de belangstelling, zeker bij de VRT. Presentator Karl Vannieuwkerke en zijn ploeg blijven daarom een dag langer thuis voor de omkadering van het WK voetbal, de dagelijkse Tour-talkshow 'Vive le vélo' start daardoor alvast een dag later.
Vannieuwkerke zal bovendien het programma blijven presenteren zolang de Duivels verder doorstoten in het WK. Zowel het WK als de Tour worden in dat geval op Eén uitgezonden.

'Vive le vélo' zou normaal gezien zaterdag voor de eerste keer worden uitgezonden, maar die uitzending wordt nu met een dag uitgesteld omdat dan ook de Belgen hun kwartfinale tegen Argentinië spelen. Eén zendt de eerste rit in de Ronde van Frankrijk zaterdag wel live uit. De match van de Rode Duivels en de voorbeschouwing worden vanaf 17 uur op Canvas uitgezonden.

Het wordt hoognodig tijd dat zowel de Belgen als Nederland op het WK worden, uitgeschakeld. WK voorrang geven boven de tour, een schande!!! Komt bij de VRT is toch niet van 1 presentator afhankelijk?
Ik heb te doen met de Belgen ook al omdat in dat voetbal programma twee bejaarde Nederlanders aanzitten die wat onsamen hangende onzin en geleuter mogen verkondigen, J. Mulder en J. Boskamp.
Aan de andere kant nog liever het heerlijke wat bekrompen kinderlijke Chauvinisme vd Belgen dan het zwartgallige negativisme bij VI Oranje!

sofaking
2 juli 2014, 19:27
Het wordt hoognodig tijd dat zowel de Belgen als Nederland op het WK worden, uitgeschakeld.
Na de halve finale zal tenminste de helft van uw wens in vervulling gaan. :)
Voor de Zuid-Amerikanen wordt het wel balen, met een halve finale België - Nederland / Brazilië - Frankrijk en finale België - Frankrijk. En dat na al de moeite die ze in de organisatie gestoken hebben. :wand:

Willi69
2 juli 2014, 19:29
Die 10 besten Schwalben der Welt
(Man achte auf Nr. 3, quasi eine Eigentor-Schwalbe :biggrin:)




http://youtu.be/HG0uDokEAHo

Goedemorgenallemaal
2 juli 2014, 19:43
Die 10 besten Schwalben der Welt
Nummer 6 is ook mooi, maar eigenlijk vooral vanwege het misbaar van de niet schwalbende nummer 3....

deket
2 juli 2014, 22:33
@Cost, ik vind je toch nog een beetje zwartkijker,er werd op een enorm hoog ritme gespeeld en betreffende de passing viel het wel mee. voor het WK,vond ik altijd onze flankverdedigers,misschien de zwakke schakel,maar deze vallen zeer goed mee,zeker Jan Verthongen lijkt er helemaal bovenop(hout vasthouden)
indien we echt naar enig puntje van kritiek moeten zoeken kom je bij de efficiency,en net daar ligt het sterke punt van Nederland.
voor onze noorderburen met de lange teentjes die onmiddellijk op hun paard geraken door mijn opmerkingen,ik ben zeker dat we met VanPersie en Robben geen verlengingen nodig hadden,ondanks de uitstekende doelwachter Howard.
en ja ik vind Robben een zeer goede voetballer,alleen ga ik hem nooit bij de grootvoetballers rekenen. waarom? ik schreef het al ; een echte vent laat zich niet meermaals vallen als een mietje.
Nu is eindelijk ook de volledige buitenlandse pers en oud-internationale vedetten zoals Uwe Kahn vol lof over Belgie,maar ik vrees dat we figuurlijk gaan bestolen worden(ikzelf letterlijk,lees mijn avonturen in Rio)-in Brazilia(een saaie hoofdstad,vol nieuwbouw,en zonder historiek naar het schijnt)
waarom? de organisatoren dromen van een finale Brazilie-Argentinie en de tweestrijd Messi-Neymar dus.
Commercieel is dit veel boeiender. waarom werd er in het laatste WK-tornooi waar Belgie aan meedeed een geldig doelpunt van Wilmots bij 0-0,tegen Brazil, afgekeurd en voorheen op een WK een zuivere strafschap op Anderlechtspits Weber onthouden tegen Duitsland? geloof niet meer in toeval,en weet dat Belgie publicitair minder boeiend is dan bovenvermelde landen.
dit gezegd zijnde ; er was van de aversie tegenover dit tormooi in Brazilie werkelijk niets te merken.
hier zag je beelden op het journaal van demonstranten etc,wel daar leek iedereen bezeten van het voetbal,echt iedereen zonder uitzondering.
en ik hoor ook dat de president daar zelfs zou moeten aftreden bij een nederlaag van Brazil,maar heb de indruk dat ze op de goede weg zijn.
oké zowat iedereen werd bestolen,maar er is een enorme preventiecampagne aan de gang voor het voorkomen van tiener-en ongewensde zwangerschappen. voorlichting op scholen en staatsfilmpjes,gratis uitdelen van condooms aan minder begoeden,tot en met het meer liberaal behandelen van abortus in toch een vrij katholiek land en ik vind dit persoonlijk een positieve tendens.
niet vergeten dat Brazilie een economisch land in volle ontwikkeling is,kijk naar de BRIClanden(Brazilie,Rusland,Indie en China die de G7(USA,Canada,Japan,Frankrijk,Italie,Engeland en Duitsland)vervoegen en de kloof van arm en rijk is nog enorm maar dat is die ook in Rusland(waar ik ook eens op bezoek was)na het communisme hoor.
kortom,ze zijn er echt voetbalgek en ik heb de indruk dat de stress van moeten winnen hun aan het verlammen is.
Colombia is momenteel sterker,en ik neukte een Colombiaanse DVP werkzaam in Rio(die vind je overal,zelfs in de Nederlandse Antillen)en de aversie van Colombia voor Brazil is zeer groot,dus dat beloofd voor vrijdag.
dit gezegd zijnde vind ik het zonde dat een klassespits uit Colombia voor amper 1000man in het saaie Monaco,zonder beleving of ambiance moet spelen. James moet samen met Mitrovic bij de mooiste club ter wereld doelpunten maken! daar zou die man spelvreugde krijgen!

Big30
3 juli 2014, 13:01
Barcelona heeft een bod van maar liefst 88 miljoen euro gedaan op Liverpool-ster Luis Suárez, meldt The Guardian. De clubs zijn druk in onderhandeling over een transfer van de Uruguyaan. Eerder werd duidelijk dat Liverpool eigenlijk 100 miljoen euro voor hem wil.

Als Barcelona aan de vraagprijs voldoet, zou Suárez de tweede voetballer worden die voor het astronomische bedrag van 100 miljoen euro naar een andere club overstapt. Vorige zomer vertrok Gareth Bale voor hetzelfde bedrag van Tottenham Hotspur naar Real Madrid. Hij is daarmee tot nu toe de duurste voetballer aller tijden.
http://www.ad.nl/ad/nl/1441/Ajax/article/detail/3683344/2014/07/03/Ajax-hoopt-op-Barca-miljoenen-voor-Suarez.dhtml

Bespottelijk dit soort idiote bedragen voor een speler, het internationale club voetbal wordt hiermee kapot gemaakt. Het wordt hoog tijd dat de Uefa Financial Fairplay regels gaat opstellen en dat een club die diep in de schulden zit zoals Barca (schuld meer dan 300 Miljoen) het wordt verboden dit soort aankopen te doen. In andere landen zou Barca aan schuldsanering moeten werken of zouden ze zelfs geen licentie krijgen.
http://sport.infonu.nl/voetbal/83092-financial-fair-play-een-nieuw-licentiesysteem-in-t-voetbal.html
Dit soort aankopen kunnen klaarblijkelijk wel (zal wel doorgaan als Barca al zoveel heeft geboden en Liverpool als ze verstandig zijn zal graag voor Suarez willen cashen) en tegelijk wordt Suarez wel extreem bestraft, terwijl spelers die een doodschop uitdelen er vanaf komen met een lichte straf van een paar wedstrijden.

De schuld van Liverpool bedraagt nu zo'n 100 Miljoen Euro, dus die zouden dan eindelijk eens schulden vrij zijn, das dan weer positief. Neymar, Messi en Suarez in een team, laat Barca nu maar doorpakken en ook Robben en van Persie kopen en die Colombiaan James Rodriguez. Of wacht die drie zullen wel door rivaal Real worden aangekocht, zo werkt dat in Spanje helaas.

Goedemorgenallemaal
3 juli 2014, 15:03
en wie pakt Ochoa?

felrops
3 juli 2014, 15:27
http://sporza.be/cm/sporza/voetbal/buitenland/Duitsland/140703_M%25C3%25B6nchengladbach_Hazard

Speciaal voor Willi69. Daar gaan ze heel veel plezier aan beleven. Klasbak, zoals zijn broer. En matuur, heeft de twee voetjes op de grond.

RAUL7
3 juli 2014, 15:53
De Rode Duivels zijn een echte geldmachine.
Met de kwartfinale van zaterdag erbij gerekend, brengen ze zeker honderd miljoen euro op voor de cafés en de supermarkten.
De speciale Rode Duivels drankjes, snacks, snoep en gadgets alleen al zijn goed voor één derde van die honderd miljoen.
En hoe verder we raken, hoe gekker we allemaal worden, en hoe groter dus ook de winst.

http://www.hln.be/hln/nl/16076/De-Rode-Duivels/article/detail/1935006/2014/07/03/Rode-Duivels-zijn-geldmachine.dhtml

RAUL7
3 juli 2014, 16:03
Neymar, Messi en Suarez in een team, laat Barca nu maar doorpakken en ook Robben en van Persie kopen en die Colombiaan James Rodriguez. Of wacht die drie zullen wel door rivaal Real worden aangekocht, zo werkt dat in Spanje helaas.

Ronaldo verkopen en James kopen! :freu:
Robben speelt op dit moment bij de beste ploeg van Europa, dus die zal nooit naar Real Madrid gaan.
Van Persie zal met de komst van Louis van Gaal, Manchester United ook niet verlaten!

Volgens de Spaanse kranten zouden ze Kroos al gekocht hebben voor 25 miljoen €!
http://www.marca.com/2014/07/03/futbol/equipos/real_madrid/1404364454.html

Khedira zou ik ook verkopen, zeker nu met de komst van Kroos.
Middenvelders hebben ze genoeg. Hopelijk kunnen ze Di Maria houden, want hij zou willen vertrekken.
Bij Monaco kan hij 2 miljoen € meer per jaar verdienen, zijn de geruchten.

Een goede keeper hebben ze ook nodig, want Casillas is niet meer wat het is geweest.
Diego López is goed voor op de bank.

Goedemorgenallemaal
3 juli 2014, 16:22
En hoe verder we raken, hoe gekker we allemaal worden, en hoe groter dus ook de winst.

Ik kreeg bij mijn laatste bezoek aan Hamme al het idee dat ze in Belgie nog zotter waren dan in Nederland. Zal aan de kleuren liggen, ook in Duitsland zie ik buurten en straten waar je alleen maar van kunt denken "zozozo, goed afgekeken van ons". Ik heb het idee dat het hier dit jaar relatief meevalt, het wordt gewoontjes om zo ver te komen.

momentum
3 juli 2014, 16:59
Ik kreeg bij mijn laatste bezoek aan Hamme al het idee dat ze in Belgie nog zotter waren dan in Nederland. Zal aan de kleuren liggen, ook in Duitsland zie ik buurten en straten waar je alleen maar van kunt denken "zozozo, goed afgekeken van ons". Ik heb het idee dat het hier dit jaar relatief meevalt, het wordt gewoontjes om zo ver te komen.

dat komt omdat de verwachtingen voor Nederland al voor het begin bijzonder laag waren. de meeste hadden al verwacht dat Nederland al tijdens de poulefase uitgeschakeld zou worden.

Willi69
3 juli 2014, 17:34
Speciaal voor Willi69. Daar gaan ze heel veel plezier aan beleven. Klasbak, zoals zijn broer. En matuur, heeft de twee voetjes op de grond.
Dann ist Gladbach ja gar nicht mehr zu schlagen! :freu:

Peter020
3 juli 2014, 17:51
en ja ik vind Robben een zeer goede voetballer,alleen ga ik hem nooit bij de grootvoetballers rekenen.


IJzersterk seizoen in München levert Robben monsterzege bij fanverkiezing op

Arjen Robben mag opnieuw een prijs bijschrijven op zijn cv. De aanvaller van Bayern München is na zijn indrukwekkende seizoen door de fans van de Duitse kampioen uitgeroepen tot speler van het jaar in München. Dat laat Bayern weten op de officiële website.

De Nederlandse aanvaller, die op dit moment door veel internationale voetbaldeskundigen als de beste speler van de wereld wordt beschouwd, beleeft het beste seizoen uit zijn loopbaan en dat is ook de supporters van de Duitse topclub niet ontgaan. Robben kreeg een overgroot deel van de stemmen en hield daarmee de Duitse internationals Thomas Müller en Philipp Lahm, de nummers twee en drie, ver achter zich. Robben kwam afgelopen seizoen tot 43 officiële duels namens Bayern. Daarin scoorde de Oranje-international 19 keer. Zestien keer was Robben aangever.

Vorige maand werd Robben door het toonaangevende voetbalblad Kicker ook al uitgeroepen tot Bundesliga Speler van het seizoen 2013/2014. Eerder werd Robben in 2010 in Duitsland gekozen tot Speler van het Jaar.

Robben legde afgelopen seizoen met Bayern München beslag op de Duitse landstitel en won met de club de strijd om de nationale beker. In de finale tegen Borussia Dortmund (2-0 winst) scoorde Robben het belangrijke openingsdoelpunt. Bovendien was Robben de eerste speler in de Duitse Pokal-Historie die in drie bekerfinales wist te scoren (in 2010, 2012 en 2014).

Het seizoen van Robben zit er nog niet op. Momenteel neemt de aanvaller met het Nederlands elftal deel aan het WK in Brazilië, waar hij zijn bloedvorm blijft etaleren. Oranje staat inmiddels in de kwartfinale, daarin is Costa Rica de tegenstander.

Bron: Voetbalmedia

Goedemorgenallemaal
3 juli 2014, 18:08
dat komt omdat de verwachtingen voor Nederland al voor het begin bijzonder laag waren. de meeste hadden al verwacht dat Nederland al tijdens de poulefase uitgeschakeld zou worden.
De Belgen dachten dat toch zeker ook wel?

Big30
3 juli 2014, 18:14
https://www.youtube.com/watch?v=0_kxO1QHrls#t=22

Wat een lief en leuk meisje, mooiste wat het WK tot nu toe heeft opgeleverd!

http://nos.nl/artikel/669860-antioranjelied-internethit-in-mexico.html

Een 15-jarige meisje is op dit moment de internethype van Mexico. Overal op Mexicaanse Twitter en Facebook wordt haar filmpje met een liedje over ons, de Nederlanders, gedeeld.

In het liedje zingt het meisje haar frustratie over de uitschakeling van Mexico door Oranje van zich af. En dat doet ze niet zachtzinnig. Volgens haar heeft Mexico verloren van "die apen" doordat de scheidsrechter was omgekocht en Oranje vals speelde.

"Verdomme, die klote Nederlanders hebben het WK van ons gestolen met hun klote scheidsrechter en hun gefingeerde strafschop. Onze heldendaad, te gronde gericht door een klootzak. Robben is een groot toneelspeler en de scheidsrechter was blind."
Wraak

Voor het meisje is duidelijk dat Mexico had gewonnen als alles eerlijk was gegaan. "We stonden op het punt van ze te winnen, dus moesten ze een truc toepassen. Sommige mensen kunnen niet winnen zonder vals te spelen. Maar over vier jaar nemen we wraak!"

Ze besluit haar liedje met de innige wens dat Costa Rica ons te grazen gaat nemen, zaterdag.

In een reactie onder haar filmpje op YouTube zegt ze overigens dat ze niets tegen Robben heeft, Oranje niet haat en niemand wil beledigen, maar dat ze gewoon niet van het voetbal van Oranje houdt. Het liedje heeft ze voor de lol opgenomen, schrijft ze, niet om te klagen

Jansen
3 juli 2014, 18:17
Morgen naar de hel lekker tussen alle Duitsers genieten van misschien een overwinning van Frankrijk.
Ik zal juichen bij de goals van Frankrijk.
Of ik supporter ben van Frankrijk ? Helemaal niet maar de boel opstoken past bij Jansen toch.

Willi69
3 juli 2014, 18:25
Ik zal juichen bij de goals van Frankrijk.
Da hast Du ja nicht viel zu tun... :sleep:

deket
3 juli 2014, 18:56
niet wanhopen,noorderburen ; de weg naar de halve finale ligt vrij open.
Costa-Rica kwam niet meer vooruit tegen de Grieken en snakten naar strafschoppen. Ze hebben indruk gemaakt,maar nu is het vat af en het beste dus voorbij betreffende Costa-Rica.
stel je voor een halve finale Nederland-Belgie,(zou dan weer in Sao Paulo zijn)ach dromen mag,maar de scheidsrechter zal wel een penalty voor de Argentijnen fluiten (zie mijn vorige stuk hierboven)

RAUL7
3 juli 2014, 19:21
stel je voor een halve finale Nederland-Belgie,(zou dan weer in Sao Paulo zijn)ach dromen mag,maar de scheidsrechter zal wel een penalty voor de Argentijnen fluiten (zie mijn vorige stuk hierboven)

De droom zou helemaal compleet zijn als België dan ook wint van Nederland.
Het is een droom maar geen onrealistische.
Zwitserland heeft het Argentinië zeer moeilijk gemaakt, en kwam goed weg met de bal op paal in de 120ste minuut.
België is volgens mij collectief sterker dan Argentinië. Een overwinning zit erin.
Ik hoop dat België wint van Argentinië, en Columbia van Brazilië! :cool: Dat zou wat zijn, Argentinië en Brazilië eruit! :)
Brazilië heeft ook het nodige geluk gehad tegen Chili, met die bal op de deklat in de 120ste minuut.

Peter020
3 juli 2014, 19:31
De droom zou helemaal compleet zijn als België dan ook wint van Nederland.
Het is een droom maar geen onrealistische.


Oranje wordt dit WK gedomineerd door spelers uit de Nederlandse Eredivisie en spot daarmee met alle moderne 'voetbalwetten'. Desondanks kan dit Nederland van iedereen winnen getuige de zeges op Spanje, Chili en Mexico. Bijzonder knap van zo'n onervaren groep.

RAUL7
3 juli 2014, 19:56
"Ik heb het al eerder herhaald, op een dag zou ik graag in Spanje voetballen. Dat is een technisch hoog aangeschreven competitie waarin je vaak de bal kan raken. Dat is mijn stijl", zegt Rodriguez in The Guardian.

http://www.hln.be/hln/nl/14796/WK-2014/article/detail/1935258/2014/07/03/James-Rodriguez-Primera-Division-ligt-mij.dhtml


Misschien heeft Big30 gelijk, en speelt hij volgend seizoen voor Real Madrid! :biggrin:

Sjeufke
3 juli 2014, 20:12
http://www.telegraaf.nl/tv/opmerkelijk/22813099/__Mexicaantje_scheldt_Robben_verrot__.html

Mexicaans meisje scheldt Robben verrot!

Picasso 1
3 juli 2014, 22:46
"Ik heb het al eerder herhaald, op een dag zou ik graag in Spanje voetballen. Dat is een technisch hoog aangeschreven competitie waarin je vaak de bal kan raken. Dat is mijn stijl", zegt Rodriguez in The Guardian.

http://www.hln.be/hln/nl/14796/WK-2014/article/detail/1935258/2014/07/03/James-Rodriguez-Primera-Division-ligt-mij.dhtml


Misschien heeft Big30 gelijk, en speelt hij volgend seizoen voor Real Madrid! :biggrin:

Ik hoop ook dat Big deze keer gelijk heeft. :tongue:



Wat een lief en leuk meisje, mooiste wat het WK tot nu toe heeft opgeleverd!

http://nos.nl/artikel/669860-antioranjelied-internethit-in-mexico.html

Hahahahaha en als je Spaans goed begrijpt lig je helemaal in een deuk bij de waterval aan grove woorden die deze jonge dame zingt: putos (mannelijke hoeren), cabrón (klootzak), guarros (viezerikken), cerdos (varkens), pincho maricón (smerige flikker), arbitro de mierda (strontscheidrechter), que chinge a su madre (laat hem maar zijn eigen moeder neuken) :biggrin::biggrin::biggrin:

Valt me nog mee dat ze het woord hoerenlopers (puteros) achterwege liet. :biggrin:

Big30
3 juli 2014, 22:57
Ik vind het echt een heerlijk liedje, schitterend. Alleen erg jammer dat sommige Nederlanders er de humor niet van inzien, met ondertiteling, is het helemaal hilarisch.
Anti Oranje lied van een Mexicaanse met ondertitel…: http://youtu.be/UonMLKSWxuk

Slimme meid, die komt er wel, leuk detail dat het is opgenomen voor een volle boeken kast.

Pinches Holandeses is dat nu klote of verdomde Hollanders? In het Engels vertaalt met het als Fucking Nederlanders, vrij duidelijk dus wel, dat "het zijn altijd varkens geweest, we zagen het al in 2010" schitterend!!

Goedemorgenallemaal
3 juli 2014, 22:57
Oranje wordt dit WK gedomineerd door spelers uit de Nederlandse Eredivisie en spot daarmee met alle moderne 'voetbalwetten'. Desondanks kan dit Nederland van iedereen winnen getuige de zeges op Spanje, Chili en Mexico. Bijzonder knap van zo'n onervaren groep.
Dat mag inderdaad nog wel even herhaald worden. Ja tegen Spanje waren het natuurlijk vooral Robben en van Persie die de show stalen maar je ziet de meer onervaren spelers nu steeds meer op de voorgrond treden. We hebben voor het merendeel net zo'n jonge en onervaren ploeg als de Belgen (waarvan iedereen zegt , dat gaat wat worden in de toekomst) alleen hebben onze jongeren het geluk dat ze nu ff gestimuleerd worden door de ervaren krachten.

Picasso 1
3 juli 2014, 23:08
Ik vind het echt een heerlijk liedje, schitterend.

Inderdaad hilarisch en nog een leuke meid ook!



Alleen erg jammer dat sommige Nederlanders er de humor niet van inzien, met ondertiteling, is het helemaal hilarisch.

Ach, bij humor geldt dat wanneer men uitdeelt men ook moet kunnen incasseren. Maar gelukkig kunnen erg velen dat wel.

broodpoot
4 juli 2014, 08:04
De schuld van Liverpool bedraagt nu zo'n 100 Miljoen Euro, dus die zouden dan eindelijk eens schulden vrij zijn, das dan weer positief.

Jij denkt serieus dt Liverpool geen aankopen doet? Ze hebben volgens mij nu al voor 50 miljoen gekocht en mocht Suarez nog weg gaan dan wordt de knip gewoon weer verder open getrokken.

Schuld?? Dat woord kennen ze niet in Spanje, Italië, Engeland en Frankrijk.

Goedemorgenallemaal
4 juli 2014, 09:04
Inderdaad hilarisch en nog een leuke meid ook!



Ach, bij humor geldt dat wanneer men uitdeelt men ook moet kunnen incasseren. Maar gelukkig kunnen erg velen dat wel.
Het zou zelfs zo kunnen zijn dat ze maar niet vertelt dat een lollige Nederlander dit heeft geschreven en haar de tekst heeft gegeven. Zelfspot is ook humor.
Ik heb onschuldig, ik spreek geen Spaans...

Big30
4 juli 2014, 09:35
Jij denkt serieus dt Liverpool geen aankopen doet? Ze hebben volgens mij nu al voor 50 miljoen gekocht en mocht Suarez nog weg gaan dan wordt de knip gewoon weer verder open getrokken.
Nee dat denk ik zeker niet, ik merk alleen op dat de 100ME nu zo'n beetje de huidige schuld is van Liverpool, maar die gaan zich zeker verder versterken. Rickie Lambert en Emre Can (Duits-Turks talent van Leverkussen) hebben al getekend en er zijn geruchten dat men interesse heeft in Huntelaar maar die wil zich daar nu nog niet over uitlaten en wil eerst met S04 praten. KJH zit wel goed bij S04, club past bij hem, heeft suc6, lekker dicht in de buurt, maar Liverpool zou zeker een optie voor hem zijn.

Big30
4 juli 2014, 12:33
Mexicaans meisje dat 'haatlied' schreef:
'Ik hou van Nederland, dus relax'

Het 15-jarige meisje uit Mexico, dat een haatlied schreef over Oranje, schrijft in een verklaring dat het lied niet als belediging was bedoeld. "Ik denk dat sommige mensen mij als 15-jarig meisje veel te serieus nemen."
http://www.telegraaf.nl/filmenuitgaan/muziek/22817526/__Mexicaans_meisje_reageert__.html

Als je deze reactie leest begin je toch een beetje aan doorgestoken kaart te denken, ze zal in ieder geval de engelse tekst waarschijnlijk niet zonder hulp hebben geschreven:


Hello :) This is kind of important, so if you could take some time to read it I want to clarify why I made my video private, why I uploaded it in the first place, and what it really means.

It went out of control. I have no problem with hate comments, because I understand that's how the internet works. Things get out of hand. I knew what I was getting into.

The problem is, you know how translations sometimes rid a song of its meaning completely? That is what happened. In Mexico, bad words are part of our everyday lives. They are no big scandal, and you even call your friends "pinche" and "puto" all the time. Mexican humour is very crude. For the most part, anyway. But the thing is, this song was not meant as a direct offense to Robben, Holand, its football players or the referee. Those guys are okay. Yes, I know I described them with less-than-nice words. But it was just a joke, to fool around, to express anger in a more constructive way than just screaming the same things at the TV screen. I mean, come on people, if you like football then you must understand the anger that builds up inside you when your team loses. And what better thing is there to do than letting it all out in a song?

The song was meant for Mexicans, as a way to laugh our defeat off, because, you know, canta y no llores. It was meant as light entertainment, not as an international cyber-conflict. I did it with my best intentions, and I think sometimes people can take a 15-year-old waaaay too seriously.
http://dizzymissdc.tumblr.com/

Willi69
4 juli 2014, 13:42
Wat een lief en leuk meisje, mooiste wat het WK tot nu toe heeft opgeleverd!

http://nos.nl/artikel/669860-antioranjelied-internethit-in-mexico.html
Nicht alle Mädels mögen die Holländer http://www.taucher.net/flags/mini/holland.gif so sehr wie die deutschen http://www.kneller-gifs.de/bilder/f/flaggen-deutsch27.gif: :tongue:



http://youtu.be/6v8Ta_8F7WU

Willi69
4 juli 2014, 16:16
Die Maus weiß es, Deutschland http://www.kneller-gifs.de/bilder/f/flaggen-deutsch27.gif gewinnt das Finale gegen Brasilien http://www.nationalflaggen.de/images/flaggen/flagge-brasilien-flagge-rechteckigschwarz-15x23.gif mit 3:2 :biggrin:



http://youtu.be/ggWF5J_-tMI

Goedemorgenallemaal
4 juli 2014, 16:32
Die Maus weiß es, Deutschland http://www.kneller-gifs.de/bilder/f/flaggen-deutsch27.gif gewinnt das Finale gegen Brasilien[/CENTER]
Dan heeft die muis het schema niet bekeken. Duitsland en Brazilie kunnen elkaar niet in de finale treffen daar zij elkaar in de halve finale tegen komen, de één zou dus wel kunnen winnen maar dan gaat de ander niet naar de finale

Bluebear
4 juli 2014, 18:58
Willi69, Gratuliere mit das ergebnis von die mannschaft. :freu: :rolleyes: :biggrin:

7935

Sjeufke
4 juli 2014, 19:08
Willy69, Hertzlichen Glüchwunsch. Das Traumfinale Deutschland-Niederlande kommt jeden Tag einen Schritt näher. Ich sehe danach aus :freu:

Willi69
4 juli 2014, 19:13
Duitsland en Brazilie kunnen elkaar niet in de finale treffen
Deutschland http://www.kneller-gifs.de/bilder/f/flaggen-deutsch27.gif - Brasilien http://www.nationalflaggen.de/images/flaggen/flagge-brasilien-flagge-rechteckigschwarz-15x23.gif ist das Finale, die Mannschaften der anderen Hälfte - wie Costa Rica und Belgien - dienen doch nur zur Auffüllung, damit Deutschland http://www.kneller-gifs.de/bilder/f/flaggen-deutsch27.gif im nominellen Finale nicht alleine spielen muss. :biggrin:


Willi69, Gratuliere mit das ergebnis von die mannschaft.
Bedankt! http://www.testudo-forum.de/wcf/images/smilies/smiley5.gif

Peter020
4 juli 2014, 20:29
Willi, wat waren dat voor lachwekkende Schwalbes van Klose und Müller vandaag?

Voor dat soort valpartijen krijg je echt geen strafschop.

sofaking
4 juli 2014, 23:14
Weet er iemand de uitslag van de match Brazilië - Colombia ?
Op de VRT werd de match blijkbaar vervangen door een reportage over een soort pankration kampioenschap.

rob45
4 juli 2014, 23:37
Weet er iemand de uitslag van de match Brazilië - Colombia ?
Op de VRT werd de match blijkbaar vervangen door een reportage over een soort pankration kampioenschap.

2-1 voor Brazil.

sofaking
5 juli 2014, 00:59
2-1 voor Brazil.

Bedankt Rob, toevallig dezelfde uitslag als die pankration wedstrijd die getoond werd !
Nu op naar de volgende....

7937

Hopelijk wordt het morgen weer wat meer voetbal en minder worstelen en boksen. Brazil heeft hier een slecht precedent geschapen. (vind ik toch)

Davedv
5 juli 2014, 07:23
Willi, wat waren dat voor lachwekkende Schwalbes van Klose und Müller vandaag?

Voor dat soort valpartijen krijg je echt geen strafschop.

http://www.vi.nl/nieuws/wk-voor-neymar-voorbij-na-wervelbreuk-.htm

2-1 gewonnen, maar Thiago Silva en Neymar verloren.
De weg naar de finale ligt open voor Duitsland....

Goedemorgenallemaal
5 juli 2014, 10:44
Onverwacht gevolg van de 5-1, de Spaanse Lobby heeft de VN bewerkt....

Peter020
5 juli 2014, 12:23
Real-legende: ''Robben is de ster van het WK''

In de ogen van Raúl is het Nederlands elftal het beste Europese land op het WK in Brazilië. De voormalig aanvaller van Real Madrid is duidelijk onder de indruk van het elftal van bondscoach Louis van Gaal. Daarnaast is Arjen Robben volgens de Spanjaard de sterspeler van het wereldkampioenschap.

"Nederland, Frankrijk, Duitsland en België zijn er in geslaagd om de kwartfinales te halen. Het is wel zo eerlijk om te zeggen dat Nederland van dat viertal de beste indruk maakt tot dusver", vertelt de voormalig international in zijn column voor de Times of India.

"Ondanks dat ze van Mexico pas in de slotfase wonnen, spelen ze een vrijwel foutloos toernooi. Verdedigend staan ze goed en geven ze weinig weg en voorin maken Robben en Van Persie het verschil. Van Persie is een topspits en maakt doelpunten, maar Robben is van absolute wereldklasse. Hij maakt niet alleen doelpunten, maar geeft ook geweldige passes en heeft de kwaliteit om een wedstrijd te doen kantelen. Arjen speelt een geweldig toernooi", reageert Raúl.

De oud-spits denkt echter dat het geen makkelijke opgave voor Oranje wordt om Costa Rica te verslaan. "Mexico pakte Nederland aan door in de hitte de eerste helft open en aanvallend te spelen. Op die manier zal Costa Rica, een niet te onderschatten tegenstander, ook moeten spelen om een kans te maken tegen dit Nederland."

Bron: Sportmedia

Big30
5 juli 2014, 13:12
De Duitsers wonnen maar maakte bepaald niet veel indruk, een Dusel-Sieg noemen de Duitsers dat. Van een beter nivo was Brasil Colombia al had de scheids daar meer moeten ingrijpen. Mooi is wel dat het voor de bepaald geen sterke indruk achter latende Duitsers nu na de uitval van Neymar eenvoudiger wordt Brasil te verslaan, de finale zal dan toch wel de droom finale zijn tussen Duitsland en Nederland, inderdaad het team wat tot nu toe van de favorieten de beste indruk heeft achter gelaten.

Leuk om vanavond Ruiz weer terug te zien die een zo belangrijk aandeel had in het kampioenschap van Twente. Maar veel meer dan Ruiz is Costa Rica niet, wel een leuk voetballend team.

sofaking
5 juli 2014, 13:38
Het Colombiaanse team werd geconditioneerd door parasiterende buitenaardse wezens. Ongetwijfeld een perfide deal van de Brazilianen. Wat heeft men de aliens in ruil beloofd ?

http://sports.yahoo.com/blogs/soccer-dirty-tackle/gigantic-insect-lands-on-james-rodriguez-shortly-after-scoring-for-colombia-223709856.html

Peter020
5 juli 2014, 14:00
Van der Gijp legt bom onder VI: "Idee dat geld verdienen voor Johan belangrijker is"

Het is nog maar de vraag of we het televisieprogramma Voetbal International na het WK nog in de huidige vorm gaan terugzien. René van der Gijp legt zaterdag een bommetje onder het programma.

Van der Gijp ziet alles in zijn leven, ook zijn eerdere bestaan als profvoetballer, als een hobby. "Voor dit werk, bij VI Oranje, geldt dat ook: voor mij is dit vooral goed vol te houden doordat ik af en toe met Wilfred (presentator Wilfred Genee, red.) zo dronken als een aap kan worden", vertelt hij in Trouw. "Johan Derksen rijdt tien seconden na de uitzending - als ik met het publiek op de foto ga - alweer over de Utrechtse Baan op weg naar huis..."

"Hij brengt het niet meer op, dat vind ik eigenlijk best wel pijnlijk omdat dat contact met het publiek een wezenlijk onderdeel van ons succes is. Ik heb soms het idee dat geld verdienen voor Johan belangrijker is dan plezier beleven aan het maken van zo'n programma", vervolgt de ex-international, die daar een serieus probleem in ziet.

"De lol gaat er zo vanaf. Ik wil, als dit WK-spektakel achter de rug is, gaan praten met de RTL-directie om te kijken hoe we het ánders kunnen gaan aanpakken. Leg ik een bom onder het programma? Ja, misschien, maar iemand moet het toch doen? Bovendien: nu kijken er nog een miljoen mensen naar ons programma; het zou toch veel erger zijn als we ons pas gaan afvragen wat er aan de hand is als er straks nog maar 100.000 kijkers zijn?"

Er is vooral tijdens dit WK veel kritiek op Voetbal International, dat in de ogen van de critici Louis van Gaal blijft afzeiken en veel te negatief is over de verrichtingen van het Nederlands elftal.

Bron: Voetbalprimeur

Willi69
5 juli 2014, 14:38
De Duitsers wonnen maar maakte bepaald niet veel indruk, een Dusel-Sieg noemen de Duitsers dat.
Ich frage mich ja immer öfter, welche Spiele in Holland http://www.taucher.net/flags/mini/holland.gif gezeigt werden? :confused:



http://youtu.be/sw6ndZNLYUA


Dusel bedeutet Glück, also ein glücklicher (unverdienter?) Sieg. Wo hatte Deutschland http://www.kneller-gifs.de/bilder/f/flaggen-deutsch27.gif denn Glück? :confused: War es Glück, dass die Franzosen http://www.nationalflaggen.de/images/flaggen/flagge-frankreich-flagge-rechteckigschwarz-15x23.gif so schlecht waren? :gruebel: Oder dass Deutschland http://www.kneller-gifs.de/bilder/f/flaggen-deutsch27.gif in 4 von 5 Spielen in der regulären Spielzeit kein Gegentor bekommen hat? :tongue:

Big30
5 juli 2014, 14:55
Ich frage mich ja immer öfter, welche Spiele in Holland http://www.taucher.net/flags/mini/holland.gif gezeigt werden? :confused:
Keine Ahnung, habe mir das Spiel in Deutschland angeschaut :tongue:, Dusel-Sieg hatte ich noch nie von gehört um ehrlich zu sein, musste ich googlen und dachte mal schauen ob W69 auch einverstanden ist wenn ich das Wort jetzt benutze :biggrin:.
Algerien war aber ein Dusel-Sieg!
DFB-Elf feiert nach Dusel-Sieg über Algerien, http://www.rp-online.de/sport/fussball/wm/dfb/wm-2014-dfb-elf-feiert-nach-dusel-sieg-ueber-algerien-bid-1.4354197

Tegen Frankrijk was de overwinning licht verdiend maar vond Duitsland bepaald niet overtuigend.


Der Bayern-Dusel (von Dusel, d. h. unverdientes Glück)[1] ist ein in Deutschland verbreiteter Fußballmythos. Er bezieht sich auf den FC Bayern München, den Rekordmeister der deutschen Fußball-Bundesliga, und besagt, dass die Mannschaft in knappen Spielen häufig besonderes Glück habe.
In Nederland is het equivalent van de Bayern-Dusel, Lucky Ajax.

Willi69
5 juli 2014, 15:40
Keine Ahnung, habe mir das Spiel in Deutschland angeschaut :tongue:
Vermutlich in einem Club. ;) Wo bleibt der Bericht? http://www.testudo-forum.de/wcf/images/smilies/smiley5.gif


...und dachte mal schauen ob W69 auch einverstanden ist wenn ich das Wort jetzt benutze :biggrin:.
Jetzt weißt Du es. :cool:


Algerien war aber ein Dusel-Sieg!
Holland - Mexiko auch. :biggrin:

Wenn Du wieder mal mit Deinen Deutschkenntnissen http://www.kneller-gifs.de/bilder/f/flaggen-deutsch27.gif protzen willst :eek:, kannst Du statt "Dusel auch "Massel" (http://www.duden.de/rechtschreibung/Massel_Glueck) (aus dem Jiddischen) verwenden. :tongue:

Jansen
5 juli 2014, 18:57
Ja België ligt eruit best goed gevochten maar de Argentijnen waren beter.
Nu kan Nederland gaan afrekenen met eerst Argentinië en daarna de Duitsers.
Spanje is al lang home dus nu de andere 2 afstraffen die ons al eens achtergelaten hebben als eeuwige tweede.

Goedemorgenallemaal
5 juli 2014, 19:03
Tja, Baarle-Hertog in rouw...

deket
5 juli 2014, 19:29
vond er niet veel verschil in hoor?
de Argentijnen scoren met een gelukje en de Belg met de hoogste marktwaarde(Hazard)zat weer totaal niet in de wedstrijd.
misschien wat meer langs de flanken,maar achteraf is het altijd gemakkelijk,
voelde het wel al aankomen,immers rondom mij hoorde ik overal ; wij gaan de hollanders in de halve finale kloppen terwijl paradoxiaal genoeg op het veld er soms wat te groot respekt was volgens mijn bescheiden mening.
ga,nu ik vandaag voetbal op tv volgde en eerst mijn familie bezocht,wat ik normaal op zondag ,doe,morgen dan maar uitzonderlijk naar een club om mijn verdriet weg te neuken.

Goedemorgenallemaal
5 juli 2014, 19:40
"Argentinie wou niet spelen". Nou is dat met een korrel zout te nemen maar een grond van waarheid zit er ook zeker in. Maar zij die dit een schande vinden moeten niet vergeten dat "hun" team in vergelijkbare omstandigheden hetzelfde zouden doen, of proberen te doen..
En als een team dat toevallig niet zou doen, dan ligt dat eerder aan het besef dat het team gewoon niet bij machte is een wedstrijd te controleren dan aan de behoefte zichzelf op te offeren voor een leuke pot voetbal.

Zagen we trouwens niet een Belg fantastisch naar zijn hoofd grijpen?

peterp095
5 juli 2014, 19:41
Gewoon triestige wedstrijd, en dat van beide ploegen. Veel te weinig voor een kwartfinale. Geef mij dan maar de wedstrijd van de Brazilianen gisterenavond, daar was tenminste inzet.

sofaking
5 juli 2014, 19:59
Deze Belgen haalden geen halve finale niveau. Eenmaal in de buurt van de Argentijnse goal leek niets meer te lukken. Dribbelen ging niet, voorleggen ging niet, schieten ging niet. En zelfs al was het een keer gelukt dan zou de kans groot geweest zijn dat het afgekeurd werd voor buitenspel, want daar lieten ze zichzelf ook frekwent hangen.
De Argentijnen (als ze dan eens zin hadden om uit te breken) lukte dat allemaal veel beter.
Het meest glorieuze moment voor de Belgen was de één-tegen-één van Courtois vs. Messi, met de zege voor Courteois.
Nog wat oefenen, Rode Duivels. :wink2:

Badslippers
5 juli 2014, 20:02
dan ligt dat eerder aan het besef dat het team gewoon niet bij machte is een wedstrijd te controleren

Geen enkel team domineert de volledige wedstrijd, laat staan het toernooi. De geluksfactor om door te gaan blijft hoog. Zie de goal van Argentinië. Een mislukte pass die toevallig tegen een been kaatst en een Argentijn die dan maar besluit het beste er van te maken. Argentinië domineerde niet en België evenmin. Het laatste kwartier keken we naar Engels voetbal. Bal hoog voor de pot en hopen dat-ie goed valt. Rommelige wedstrijd vond ik. En die Hazard wil je toch niet in je team, die bakte er wederom niks van. Vertongen vond ik redelijk spelen evenals Kompany en die krullebol Ferlaini of zoiets.

Picasso 1
5 juli 2014, 21:01
Geen enkel team domineert de volledige wedstrijd, laat staan het toernooi. De geluksfactor om door te gaan blijft hoog. Zie de goal van Argentinië. Een mislukte pass die toevallig tegen een been kaatst en een Argentijn die dan maar besluit het beste er van te maken. Argentinië domineerde niet en België evenmin.

Het hele toernooi is erg zwak met veel slecht spelende ploegen en in dat opzicht niet bepaald reclame voor het voetbal. Spannend is het wel door wedstrijden die op een heel laat moment worden beslist vaak vanuit de kopopstekende geluksfactor. Duitsland heeft zich vooralsnog het meest degelijk getoond en zal als minst slecht spelende team waarschijnlijk dit toernooi winnen.

En wat België betreft denk ik dat de Belgen met opgeheven hoofd dit voor hun redelijk succesvol verlopen toernooi kunnen verlaten.

Willi69
5 juli 2014, 23:50
Ein echter Dusel-Sieg. ;)

Sphinx
5 juli 2014, 23:52
JAHAHAAAAA!!

Hij doet het weer! Weer brengt van Gaal een speler die de boel laat kantelen. In dit geval de doelman: Tim Krul. Twee penalties gestopt en we zijn in de halve finale. Iemand dat paaltje van Rensenbrink nog bewaard?

Goedemorgenallemaal
5 juli 2014, 23:55
En Sphinx heeft zijn Krul moment....
Hij vroeg zich nog af waarom in hemelsnaam Krul niet werd opgesteld...

Welnu, hierom....

GEE-NIE-JAAL

momentum
6 juli 2014, 00:07
Nederland die doorgaat na een strafschoppen serie, bestaat er dan toch nog gerechtigheid

Big30
6 juli 2014, 02:02
Wat een volstrekt anti-voetbal van Costa-Rica! Geen enkele kans creëren, vanaf het begin vd wedstrijd al tijdrekken. Maar soit, ondanks de vele meer dan doelrijpe kansen die we gemist hebben was deze zege natuurlijk volstrekt verdiend en terecht. Geniaal om Cillessen voor Krul te gaan wisselen voor de strafschoppen. Binnenkort begint de inzameling voor het standbeeld van Geni van Gaal :freu:.

De halve finales zijn nu bekend, de vier grote voetballanden zien we zoals verwacht terug in de halve finales:

Dinsdag Brasil - Duitsland
Woensdag Nederland - Argentinië

Mijn sympathie en steun gaan dinsdag wel uit naar de Duitsers, zelfs zonder Neymar is Brasil natuurlijk voetbal technisch weit überlegen over de Duitsers maar voor ons is het evident leuker en uitdagender Duitsland in de Finale te verslaan dan de Brazilianen.

Sphinx
6 juli 2014, 07:52
En Sphinx heeft zijn Krul moment....
Hij vroeg zich nog af waarom in hemelsnaam Krul niet werd opgesteld...

Welnu, hierom....

GEE-NIE-JAAL

Geniaal!? Geniaal Gek! Geniaal Maf. Volgens de Duitse commentator op ZDF is een keeper wisselen voor een strafschoppenserie in DLD maar één keer eerder gebeurd (Borussia Dortmund tegen Greuther Fürth, halve finale beker 2012) en dat ging helemaal mis omdat Gündogan de bal er in de laatste seconden nog inkrijgt. Toegegeven, Cillesen deed het tot die wissel prima. Eigenlijk één keer echt een gevaarlijke situatie en die hield ie tegen. Maar van de 16 penalties in zijn loopbaan kreeg ie er ook 16 om zijn oren... Dus weer een gouden wissel, WOEHOE

http://static1.ad.nl/static/photo/2014/3/7/9/20140706083209/media_xll_2353419.jpg

Goedemorgenallemaal
6 juli 2014, 08:11
Maar van de 16 penalties in zijn loopbaan kreeg ie er ook 16 om zijn oren... Dus weer een gouden wissel, WOEHOE

Toch hoorde ik later dat Krul er van de 20 die hij kreeg ook maar 2 had tegen gehouden.
Maar Louis zal er wel op getraind hebben, en zal geconcludeerd hebben dat...

Wat een volstrekt anti-voetbal van Costa-Rica! Geen enkele kans creëren, vanaf het begin vd wedstrijd al tijdrekken. Maar soit, ondanks de vele meer dan doelrijpe kansen die we gemist hebben was deze zege natuurlijk volstrekt verdiend en terecht.
En dat werd de ondergang van de Costa Ricanezen....
Het was gisteren volgens mij de op ieder toernooi wel terugkerende pechdag voor het Nederlands Elftal, zo'n dat dat het allemaal "net niet" is. Passes verkeerd, die idiote lat, dat gedoe. De meetse voetballende landen zouden dat genadeloos afgestraft hebben, de Costa Riconezen niet, die hadden hun "we gaan op de penalties af en dan winnen we" er zo ingebakken, dat ze er niet aan dachten om te voetballen, ja op het laatst even toen ze dachten "hee, dit hadden we veel eerder kunnen winnen".

Na de Gouden Pik nu het Gouden Condoom, met deze wissel gingen ze er niet in...

RAUL7
6 juli 2014, 09:53
Ja België ligt eruit best goed gevochten maar de Argentijnen waren beter.


Van voetbal kent gij al evenveel als van saunaclubs, niets! :rofl:


Van Gaal: "België was beter dan Argentinië"

De Nederlandse bondscoach Louis Van Gaal had voor de kwartfinale tegen Costa Rica al de volgende tegenstander gescout.
Enkele uren voor Nederland zich met strafscoppen voor de halve finales plaatste, keek hij naar Argentinië-België (1-0).

Verdiend vond Van Gaal de zege van de Argentijnen niet. "De Belgen waren gewoon beter. Ze verliezen door een mazzelgoal van Higuain.
Die trapt hem wel mooi binnen, maar dat was alleen zijn eigen verdienste, niet de prestatie van een team. Al wat Argentinië daarna nog gedaan heeft is verdedigen."

http://www.hln.be/hln/nl/923/Sport/article/detail/1936979/2014/07/06/Van-Gaal-Belgie-was-beter-dan-Argentinie.dhtml

Peter020
6 juli 2014, 10:09
Van Gaal heeft gisteren alleen de eerste helft van de Belgen gezien, dus hij kon zoals hij zelf aangaf nog geen oordeel geven over de volledige wedstrijd. Argentinië - België had veel weg van een wedstrijdje van de lamme tegen de blinde. De Argentijnen speelden ronduit teleurstellend en de Rode Duivels oogden machteloos.

De Belgen hadden tot nu toe alleen tegen 'Jan en Mieneke-ploegjes' gespeeld en werden tegen een zwaar tegenvallend Argentinië meteen naar huis gestuurd. Ze zijn dit toernooi gewogen en te licht bevonden voor de top. Kompany ging bij het doelpunt weer eens in de fout en het zogenaamde wonderkind Hazard was het hele toernooi compleet onzichtbaar. Die moet de komende jaren nog heel veel bruine boterhammen eten om in de toekomst ook maar enigszins in de buurt van het fenomenale niveau van Robben te komen. Voortdurend door drie of vier tegenstanders op de huid worden gezeten en overal waar maar kan geschopt worden en dan zo geweldig presteren. Applaus!

Verder hoop ik dat de komende dagen hier geen grappen over De Ket worden gemaakt. Ik wens hem deze periode veel sterkte en kracht toe. Het is even slikken, maar daar komt-ie wel weer boven op. :wink:

RAUL7
6 juli 2014, 10:20
Die moet de komende jaren nog heel veel bruine boterhammen eten om in de toekomst ook maar enigszins in de buurt van het fenomenale niveau van Robben te komen.


Nu maar hopen dat Robben er Messi uitkegeld, en Duitsland wint van Brazilië, maar mijn dromen komen meestal niet uit! :redface:
Een Europese finale in Brazilië, het zou wat zijn! :cool:

Peter020
6 juli 2014, 10:43
Geen bravoure bij België

BRASILIA – De selectie van België stapt waarschijnlijk vanavond al in het vliegtuig richting Brussel, waar de spelers als helden ontvangen zullen worden. De Rode Duivels werden gisteren uitgeschakeld door Argentinië (1-0), maar hebben er de afgelopen weken voor gezorgd dat het land als één man achter het nationale team is gaan staan.

België heeft weer toekomst, al maakte het WK ook duidelijk dat er meer nodig is dan alleen talent. Argentinië maakte ook geen geweldige indruk, maar had aan één opening genoeg om het verschil te maken. Lionel Messi stond na acht minuten aan de basis van de aanval, die werd ingeleid door onnodig balverlies van Vincent Kompany. De aanvoerder snelde terug en zag hoe een pass van Ángel di María via de voet van Jan Vertonghen in de richting van Gonzalo Higuain stuiterde. De spits twijfelde niet en volleerde de bal hard in de verste hoek (1-0).

Argentinië probeerde de gelederen daarna gesloten te houden, in de wetenschap dat Messi altijd nog wel een flits in huis heeft. De vedette wandelde in grote delen van de wedstrijd over het veld, maar dat kon ook gewoon. Want België was in Brasilia nooit zichzelf. Waar was de bravoure van de afgelopen weken dat van alles en iedereen rond de Rode Duivels afstraalde? Het hele land leek in de war. De Belgen hadden te veel ontzag voor Argentinië en creëerden voor rust eigenlijk maar één kansje. De kopbal van Kevin Mirallas ging naast het doel van Sergio Romero.

Die kans werd na 42 minuten ingeleid door een voorzet van Vertonghen, vanaf de zijlijn. Die tactiek had België na rust vast moeten houden. Zeker in de slotfase, toen met Marouane Fellaini, de naar voren gedirigeerde Daniel Van Buyten en invaller Romelu Lukaku steeds drie kopsterke kerels in het Argentijnse strafschopgebied waren terug te vinden. Maar de ballen werden er keer op keer van achteruit naïef ingepompt, waar de aanvoer juist via de flanken had moeten komen, van de voeten van Kevin De Bruyne, Dries Mertens of Nacer Chadli.

De laatste kwam een kwartier voor tijd in het veld voor de weer zwaar tegenvallende Eden Hazard. De aanvaller van Chelsea wordt als meestbelovende Rode Duivel gezien, maar op een actie tegen Rusland na liet hij dit WK weinig zien. Na de achtste finale, tegen de Verenigde Staten, kreeg hij wat positieve kritiek. Dat duel was echter geen echte graadmeter, zoals de drie poulewedstrijden dat ook niet waren.

Marc Wilmots, de bondscoach, werd in de eerste twee duels gered door zijn invallers. Eigenlijk herstelde hij een paar keer zijn eigen fouten. Toen het er gisteren in tactisch opzicht op aankwam, moest Wilmots het antwoord schuldig blijven. Ver in blessuretijd leek Messi nog zijn vijfde van het toernooi te maken, maar hij stuitte op Thibaut Courtois. De doelman liet op het WK als enige Belgische speler zien van wereldklasse te zijn. In zijn 22e interland moest Courtois voor het eerst een nederlaag slikken en dat was meteen einde WK.

Terwijl de Belgen teleurgesteld afscheid namen van de fans, vierden de Argentijnen de plek bij de laatste vier. De Zuid-Amerikanen hielden het tempo laag en zagen België daarin meegaan. Messi had weer zijn momenten, Di María viel na een half uur al geblesseerd uit en lijkt de halve finale woensdag in São Paulo niet te halen.

Wat opviel: er leek na het laatste fluitsignaal een last van de uitbundige Argentijnen af te vallen. Voor het eerst sinds 1990 bereikte Albicelestes weer de halve finale. Met Diego Maradona in de ploeg werd het land toen tweede, met Messi in de gelederen wil Argentinië nu die 6 kilo zware beker wel ophalen.

Bron: De Gelderlander

Sjeufke
6 juli 2014, 10:53
Wortlose........ ;-)


http://www.youtube.com/watch?v=d58moc2YB6M

vrije jongen
6 juli 2014, 11:36
De ZDF commentatoren moeten wat beter opletten, ONeill deed een zelfde ding (1996 dacht ik) met Leicester City door Kalac (die grote Australier) er in te zetten... grappig dat ook bij deze wedstrijd de beslissing nog voor de penalties viel.

Typisch voor die commentatoren: ze kennen alleen hun eigen achtertuintje, zo kwijlen de BBC gasten ook alleen op Premier League spelers... en kunnen bv niet snappen dat Mertens voor Mirralas startte, of Origi voor Lukaku, of dat Januzaj zo weinig werd gebruikt.

Willem2
6 juli 2014, 11:54
http://www.ad.nl/ad/nl/1049/Oranje/article/detail/3684809/2014/07/06/Hugo-Borst-voorspelde-dat-Krul-moest-keepen-bij-penaltyserie.dhtml

Dat is wel opmerkelijk ...

Picasso 1
6 juli 2014, 12:15
http://www.ad.nl/ad/nl/1049/Oranje/article/detail/3684809/2014/07/06/Hugo-Borst-voorspelde-dat-Krul-moest-keepen-bij-penaltyserie.dhtml

Dat is wel opmerkelijk ...

Nog opmerkelijker zijn de voorspellingen van Pelle het Platje :zauberkiste:
https://www.ijsberenforum.com/forum/showthread.php?37929-Pelle-het-Platje-voorspelt-WK&p=374268#post374268

Davedv
6 juli 2014, 12:36
Na al het leuke voetbal zijn de wedstrijden nu wel bedroevend om te zien geworden hoor.

De droomfinale Nederland Duitsland is nog steeds mogelijk, al denk ik dat Nederland tegen brazilië meer kans maakt....
Argentinië moet mogelijk zijn, die waren absoluut niet overtuigend

Costa Rica viel erg tegen, dat leuke voetbal was niets meer van te zien. Terecht door Nederland gewonnen en overigens voor het eerst dat we een verlenging en penalty serie op een wk overleven.....

Ik vond de scheids overigens niet geweldig, ik snap dat robben de schijn tegen heeft maar hij werd vaak hard aangepakt. En die grens moet bij c&a gaan werken, daar hebben ze vlaggetjesdag voor hem.

Costana
6 juli 2014, 12:47
Inderdaad zo leuk de poulewedstrijden waren, zo saai of minder kwaliteitsvol zijn de 'finales'.

Eerste noemenswaardige tegenstander en we zijn al naar huis.
Neen, ondanks ze nu wel een match kunnen controleren tegen minderwaardige tegenstanders, schat ik landen als Mexico, Chili, Colombia, hoger in dan onze Belgjes.
En Wilmots ? Spijtig dat zijn contract verlengd werd, want voor het mooie voetbal moet je niet bij hem zijn.

Peter020
6 juli 2014, 13:10
Wisselend succes voor twee Duitse voorlopers Van Gaal

Op een WK gebeurde het nimmer, maar met een keeperswissel voor een penaltyreeks is Louis van Gaal niet uniek. In Duitsland waren de resultaten niet eenduidig.

'Nog nooit gebeurd op een WK? Dat maakt me allemaal niet uit. We kijken gewoon naar wie de betere penaltykiller is', zei Van Gaal na de enerverende avond waarop Nederland ten koste van Costa Rica de halve finale bereikte.

Zijn keuze Jasper Cillessen van het veld te halen ten faveure van 'de betere penaltykiller' Tim Krul betaalde zich uit met twee gestopte strafschoppen, waarmee de Newcastle United-keeper de held van de avond werd.

In Duitsland kwam het twee keer eerder voor, met wisselend succes. Voormalig FC Twente-trainer Hans Meyer had in 2007 de primeur door in de 119de minuut Daniel Klewer in te brengen voor Raphael Schäfer. Het werd een succes voor 1. FC Nürnberg tegen Hannover 96. Klewer, die in de ronde daarvoor vier strafschoppen had gestopt, was ook in de kwartfinale succesvol. Met twee reddingen hield hij 1. FC Nürnberg op koers voor de Duitse beker, die uiteindelijk ook werd gewonnen.

SpVgg Greuther Fürth kijkt met minder genoegen naar een zet als die van Van Gaal tegen Costa Rica. Trainer Michael Büskens bracht twee jaar geleden in de 118de minuut met Jasmin Fejzic een verse doelman in, maar die kon een heldenrol als Krul uit zijn hoofd zetten. Nog voor het laatste fluitsignaal verdween de bal via zijn lichaam in het doel. Borussia Dortmund plaatste zich daardoor voor de finale van de strijd om de Duitse beker.

Bron: Voetbal International

Willi69
6 juli 2014, 13:11
Geniaal!? Geniaal Gek! Geniaal Maf.
Und wen wechselt van Gaal im Finale gegen Deutschland http://www.kneller-gifs.de/bilder/f/flaggen-deutsch27.gif aus? :confused: Den Trainer? ;)


De ZDF commentatoren moeten wat beter opletten...
Die haben noch weniger Ahnung von Fußball als Holländer http://www.taucher.net/flags/mini/holland.gif. :biggrin:

Peter020
6 juli 2014, 13:13
'Ik denk dat Argentinië eruit vliegt tegen Nederland'

Hij werd zelf met België uitgeschakeld door de Argentijnen, maar Jan Vertonghen is vol vertrouwen dat Oranje dit niet gaat overkomen. De voormalig Ajacied is onder de indruk van het Nederlands elftal. 'Nederland is erg sterk en speelt goed voetbal. Ze zijn altijd rustig aan de bal en hebben genoeg kwaliteit in huis om Argentinië naar huis te sturen.' (bron: Goal)


Belgische spiegelhoesjes kunnen gratis afgehaald worden #ARGBEL 1-0 :)

Aad de Mos haalde zich met bovenstaande Tweet de woede van veel teleurgestelde Belgen op de hals. Na de 1-0 nederlaag van België tegen Argentinië werd het leedvermaak van de Nederlandse analyticus niet gewaardeerd. De mooiste reactie was van Thierry Courtois, de vader van keeper Thibaut. 'Mooie opmerking Aad. Ik denk dat VTM je betaalt. Respect?' (bron: Voetbal International)

Big30
6 juli 2014, 13:36
Als je wilt lachen dan moet je hln.be aanklikken, je staat verbaasd niet zo zeer over het Belgische Chauvinisme, das geen punt, doen wij ook aan, maar vooral als je de reacties aanklikt bij de artikelen zie je alle tekenen van een Calimero complex en negativisme mbt Oranje. Vreemd zo ken ik de Belgen helemaal niet. Dit is helemaal hilarisch, een Belg die 2 strafschoppen zag voor Costa Rica.


Twee niet gefloten strafschoppen voor Costa Rica, drie ballen tegen het doelhout namens Oranje en... de branie van Louis Van Gaal. Die bijzondere cocktail leidde er uiteindelijk toe dat Nederland woensdag in de halve finale Argentinië in de ogen kijkt.
http://www.hln.be/hln/nl/14796/WK-2014/article/detail/1936956/2014/07/06/Louis-Van-G-eni-aal-leidt-Oranje-via-penalty-s-naar-halve-finale.dhtml

Peter020
6 juli 2014, 13:46
Dit is helemaal hilarisch, een Belg die 2 strafschoppen zag voor Costa Rica.

Dat werkt inderdaad op de lachspieren.
Oranje heeft veel kansen en mogelijkheden gehad, driemaal lat en paal geraakt, de linksback van Costa Rica alleen al had meerdere keren zijn tweede gele kaart moeten krijgen en er werd regelmatig geprobeerd Robben kapot te schoppen. En dan zo'n tranentrekkend verslag.

Laten we het er maar op houden dat de dienstdoende verslaggever van HLN het allemaal niet meer zo helder zag. De voetbalreporter van De Gelderlander lijkt veel meer verstand van het spelletje te hebben, getuige zijn uitstekende verslag van Argentinië - België.

Willi69
6 juli 2014, 14:05
Dit is helemaal hilarisch, een Belg die 2 strafschoppen zag voor Costa Rica.
Bin zwar zum Glück kein Belgier, aber einen Elfmeter für Costa Rica habe ich auch gesehen (in der 62. min., habe ich mir extra gemerkt), als ein Spieler aus Costa Rica im Strafraum umgestoßen wurde. Wäre das einem Robben passiert, hätte jeder Holländer Elfmeter gefordert. :rolleyes:

Big30
6 juli 2014, 14:21
Bin zwar zum Glück kein Belgier, aber einen Elfmeter für Costa Rica habe ich auch gesehen (in der 62. min., habe ich mir extra gemerkt), als ein Spieler aus Costa Rica im Strafraum umgestoßen wurde. Wäre das einem Robben passiert, hätte jeder Holländer Elfmeter gefordert. :rolleyes:
Dann hast du das nicht richtig gesehen :rolleyes: ! Wat wel opviel was dat Robben zeker in het begin vd wedstrijd vogelvrij leek verklaard en dat de ene na de andere smerige overtreding gemaakt kon worden, vaak onbestraft.
Pas later greep de scheids in maar hij had Costa Rica minimaal 1 maal rood moeten geven waar hij nu met geel het afdeed. Maar wat maakt het verder uit, we staan in de halve finale tegen een bepaald niet sterk Argentinië. Het zwakste Argentinië sinds jaren met een bepaald niet fit ogende Messi.

phoenix
6 juli 2014, 14:21
hmm "Schwalbe'' haben die Deutschen das nicht ausgefunden dass Wort?, so ich errinere mir plotz mathaus, Voller? final 1974 ? gab es kein Schwalbe dann? oder wann war dass?

RAUL7
6 juli 2014, 14:28
Bin zwar zum Glück kein Belgier, aber einen Elfmeter für Costa Rica habe ich auch gesehen (in der 62. min., habe ich mir extra gemerkt), als ein Spieler aus Costa Rica im Strafraum umgestoßen wurde. Wäre das einem Robben passiert, hätte jeder Holländer Elfmeter gefordert. :rolleyes:

Effe later fluit de scheidsrechter wel voor eenzelfde fout op het middenveld.
Waarom in de zestien niet?
Jan Mulder en Johan Boskamp zaten gisteren in de studio bij Sporza, en gaven eerlijk toe dat dit strafschopfouten waren.
In de verlengingen was er ook zo'n fout.

Willi69
6 juli 2014, 14:30
Wir reden ja hier nicht von 1974. :rolleyes: Sonst könnte ich auch ein anderes Ereignis aus der Historie anführen: :eek:



http://youtu.be/nxAvy32wXY0

Sjeufke
6 juli 2014, 14:34
Dass macht das Haar völler 😄

MichelJ
6 juli 2014, 14:39
... maar vooral als je de reacties aanklikt bij de artikelen zie je alle tekenen van een Calimero complex en negativisme mbt Oranje. Vreemd zo ken ik de Belgen helemaal niet.


https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-2Ku0QMiT9k#t=41

Zo herken ik Van der Gijp wel :biggrin:

Jammer dat de Belgen er uit liggen, was mooi geweest om de Wereld Cup te pakken door Spanje, België en Duitsland te verslaan :tongue:.
Maar de Zuid/Midden-Amerikaanse route via Chili, Mexico, Costa Rica, Argentinië en Brazilië is ook mooi! :freu:

Sjeufke
6 juli 2014, 14:42
http://img.tapatalk.com/d/14/07/06/ruzypuqa.jpg

Peter020
6 juli 2014, 14:45
Verliezende bondscoach sportief: "Nederland had veel kansen"

Met opgeheven hoofd nam Jorge Luis Pinto zaterdag met Costa Rica afscheid van het WK. "Nederland is een Europese grootmacht", zei de bondscoach na 120 minuten zonder doelpunten en een verloren strafschoppenserie. "Dat bleek wel."

"Verliezen na strafschoppen is niet leuk", vervolgde de succesvolle oefenmeester van Costa Rica. "Maar we hebben ook veel geluk gehad. Nederland had veel kansen en was de betere ploeg. Zij verdienen het om door te gaan naar de halve finales. Daar moeten we eerlijk in zijn. Wij gaan blij weg uit Brazilië. We hebben hier mooie dingen laten zien. Niemand geloofde in ons, maar we hebben veel mensen verrast. Tegen Uruguay, Italië, Engeland en Griekenland."

Pinto sprak tijdens de wedstrijd even met Arjen Robben. "Ik vroeg hem of hij ons ook iets wilde laten winnen. Hij heeft al zo veel gewonnen. Jammer genoeg heeft hij dat niet gedaan. Hij is momenteel de beste aanvaller van de wereld. Een geniale voetballer."

Bron: Voetbalmedia

RAUL7
6 juli 2014, 15:09
Dé vraag die de komende dagen veelvuldig gesteld zal worden: hoe gaat Oranje Lionel Messi onschadelijk maken. De kleine dribbelaar van Barcelona is de man om wie het draait bij Argentinië, dat woensdagavond in Sao Paulo als tegenstander fungeert in de halve finale. Assistent-bondscoach Patrick Kluivert kan daar echter niet van wakker liggen. Hij draait de rollen om.

Want wat Messi is voor de Argentijnen, is Arjen Robben voor Nederland. De aanvaller uit Bedum lijkt zelfs nog in grootsere vorm te verkeren dan la Pulga. "Hoe wij Messi gaan stoppen?", herhaalt Kluivert de vraag van een Argentijnse journalist. "Hoe gaan zij Robben stoppen?", kaatst hij terug. De topspits van weleer voegt daar uiteraard wel aan toe dat Messi 'een geweldige speler' is.

Kluivert beaamt dat de halve finale tegen la Albiceleste zwaar zal worden, maar weet ook dat de spelers van het Nederlands elftal bijna vier dagen hebben om tot rust te komen. "Onze spelers zullen wel vermoeid zijn, zeker, maar dat geldt ook voor Argentinië. Oranje trapt woensdagavond om 22.00 uur af tegen de Zuid-Amerikaanse grootmacht.

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=218781

Peter020
6 juli 2014, 17:02
Analyse


"Jammer België, maar ook niet meer dan dat"

Peter Vandenbempt zit met een dubbel gevoel. "Deze kans hadden de Belgen moeten grijpen", vindt de voetbalcommentator. "Zoveel meeval krijgen ze niet meer." En wie staat volgende zondag in Rio met de Wereldbeker te zwaaien? "Ik zet mijn geld op Duitsland. Ik hoop het en ze verdienen het."

Gemiste kans
Ik zit met een dubbel gevoel, vooral teleurstelling, omdat het beste België dit Argentinië opzij had kunnen zetten. Die kans had je moeten grijpen. Een gemiste kans. En kansen op een Wereldbeker krijg je niet elke dag. Je had beter moet zijn en Argentinië in de problemen moeten brengen. Je had zomaar in de halve finales kunnen staan. Argentinië heeft niet gevoetbald. Di Maria zorgde voor problemen op de rechterflank, gelukkig moest die er vroeg af. En Higuain speelde zijn beste wedstrijd op dit WK. Voor het overige heeft Argentinië gedaan wat ik ook van Duitsland tegen Frankrijk heb gezien: vroeg scoren om daarna achterover te leunen. Argentinië ging niet voor een schoonheidsprijs, maar voor een plaats in de halve finales.

Eén goeie wedstrijd
Teleurstellend wat België daar maar tegenover heeft kunnen stellen. Dat moet beter als je ambitieus bent en jezelf bij de betere ploegen rekent. Ik weet niet of de nationale ploeg in de toekomst ook zoveel meeval zal hebben: met de loting, met het weer en met de kwaliteit van de tegenstanders. En na de Verenigde Staten bots je dan op lang niet het sterkste Argentinië. Ze hebben één goeie wedstrijd gespeeld. Over een heel toernooi bekeken is dat te weinig. In de groepsfase heeft België drie hele matige wedstrijden gespeeld, die ze dankzij een klasseflits en fysieke paraatheid toch hebben kunnen winnen. Daarna kwam een geweldige wedstrijd tegen de Verenigde Staten, een die we ons nog lang zullen herinneren, maar wel tegen een zwakke tegenstander die de deur wagenwijd openzette. Argentinië had zijn les goed geleerd en pakte het anders aan. Dus: bij de laatste acht eindigen vind ik goed gedaan, maar ook niet meer dan dat. Je mag ontgoocheld zijn over het spelniveau: in de eerste ronde en ook in de kwartfinales.

Hazard een grote ontgoocheling
De man die mij het meeste ontgoocheld heeft is toch Eden Hazard. Van hem hadden we het meeste verwacht. Hij werd in één adem met grote namen als Messi, Ronaldo en Neymar genoemd. Hazard heeft het niet voor mekaar gekregen, ook niet tegen Argentinië. Als de match op slot zit, heb je zo'n speler nodig. Kijk maar naar Arjen Robben. Ik overdrijf als ik Nederland een eenmansploeg noem, maar Robben doet het wel tegen Costa Ricanen die 120 minuten lang naar zijn benen schoppen. Dat hadden we van Hazard ook verwacht. Misschien laat hij dat later nog zien. Hij is in elk geval kritisch voor zichzelf, een positief punt.

Train tactisch
Aan excuses als "gebrek aan ervaring" kan ik me alleen maar ergeren. Maak de vergelijking met Duitsland vier jaar geleden in Zuid-Afrika. Van Müller, Khedira en Özil hadden we bij wijze van spreken nog nooit gehoord. En Duitsland stond toen in de halve finales. Een defensieve organisatie staat er. Misschien moet er nu meer getraind worden op automatismen, op offensieve patronen. Dat gemor hoor je af en toe vanuit de spelersgroep: er werd te weinig tactisch getraind en dat er niet op stilstaande fases geoefend is. Wilmots reageert daar kregelig op. Dieper in het toernooi kunnen standaardsituaties meer en meer de wedstrijd bepalen. Aan die details moet België nu werken. En vooral oplossingen zoeken om defensieve gordels te ontmantelen. Over twee jaar zullen we ook tegen een muur moeten opboksen. Het is nu eenmaal de wet van de betere.

Duitsland wereldkampioen
Voor de wereldtitel zet ik mijn geld op Duitsland. Toegegeven, ik hoop het ook. Tegen Frankrijk stelden de Duitsers me teleur, maar voorts bekoort het team me al sinds 2006. Ik ben ingepalmd door het nieuwe Duitsland en Bayern München. Zoals die voetballen. Dat mag nu een keer beloond worden met een trofee. Zeker ook voor bondstrainer Joachim Löw. Argentinië speelt niet als een wereldkampioen. Ook Brazilië niet, al zou ik het gigantische volksfeest wel willen meemaken. Het kabaal van die 200 miljoen Brazilianen maakt wel krachten los bij de nationale elf. En die passie durft ook al eens in het hoofd van een scheidsrechter te kruipen. Daarom zal Duitsland dus wel heel goed moeten zijn om in de halve finales voorbij Brazilië te geraken. En Nederland mag van mij de wereldtitel mee naar huis nemen. Het is heel knap wat die groep presteert met veel spelers uit de eigen competitie, maar de ploeg hangt wel te veel af van Robben.

Peter Vandenbempt
Belgisch voetbalcommentator

Bron: Voetbalmedia

Costana
6 juli 2014, 18:02
Dacht dat Khedira en Ozil nét ontdekt werden op het WK10....

Zolang Duitsland of Nederland maar winnen.

en voor de rest wil ik nog wel eens zien als België zich zal kwalificeren voor het EK....
Is ondertussen al 20 jaar geleden... (EK 2000 waren we automatisch gekwalificeerd als organisatie)

Sneller, preciezer, meer diepgang moet blijven aan gewerkt worden. De organisatie staat er wel.

RAUL7
6 juli 2014, 18:08
en voor de rest wil ik nog wel eens zien als België zich zal kwalificeren voor het EK....

Dat zal wel lukken, want de eerste twee uit de poule zijn rechtstreeks geplaatst!
De Rode Duivels spelen in de voorronde van het EK 2016 in Frankrijk in poule B tegen Bosnië-Herzegovina, Israël, Wales, Cyprus en Andorra.

Big30
6 juli 2014, 18:28
Kijktip: vanavond om 21.25u andere tijden sport over het WK van 1978, de finale verloren we van Argentinië, de kopbal van Nanninga, de paal van Rensenbrink en de manchet van vd Kerkhof. De afstand schoten van Haan zullen ook wel getoond worden.
Winnen door omkoping, in 1978 bleek het mogelijk!

Costana
6 juli 2014, 18:33
Dat zal wel lukken, want de eerste twee uit de poule zijn rechtstreeks geplaatst!
De Rode Duivels spelen in de voorronde van het EK 2016 in Frankrijk in poule B tegen Bosnië-Herzegovina, Israël, Wales, Cyprus en Andorra.

okay wist ik nog niet...ik geloof er iets meer in maar toch geen garantie...

RAUL7
6 juli 2014, 18:38
Kijktip: vanavond om 21.25u andere tijden sport over het WK van 1978, de finale verloren we van Argentinië, de kopbal van Nanninga, de paal van Rensenbrink en de manchet van vd Kerkhof. De afstand schoten van Haan zullen ook wel getoond worden.
Winnen door omkoping, in 1978 bleek het mogelijk!

De omgekochte wedstrijd tegen Peru werd gewonnen met 6-0.
In 1986 won Argentinië met de hulp van de hand van God tegen Engeland.
Twee gepikte WK's! :redface:

RAUL7
6 juli 2014, 18:44
Nederland wordt 34 jaar na het verliezen van de WK-finale in 1978 mogelijk alsnog uitgeroepen tot winnaar. Oranje verloor de finale van het toernooi van gastland Argentinië, maar de manier waarop de Argentijnen de eindstrijd bereikten doet steeds meer twijfels rijzen. Nieuwe verklaringen en bewijzen kunnen er alsnog toe leiden dat Argentinië haar veroverde titel moet inleveren; Nederland is in dat geval alsnog WK-winnaar.

Aan het WK namen zestien teams deel en na de groepsfase bleven acht landen over, die in twee groepen doorspeelden. Nederland won voor Italië, West-Duitsland en Oostenrijk de groep en stroomde zo direct door naar de finale. In de andere groep eindigde Argentinië als winnaar dankzij een wonderbaarlijke 6-0 overwinning op Peru. Daardoor werd Brazilië voorbijgestreefd en mocht Argentinië naar de finale.

Vanuit Peru duiken echter meer en meer berichten op dat het nationale team zich liet omkopen door Argentinië. Zo zou er een enorme lading graan naar Peru gegaan zijn na de wedstrijd. Voormalig senator Genaro Ledesma Izquieta gaf al eerder toe dat Argentinië wilde dat Peru ruim zou verliezen, met als beloning de legale doorstroom van enkele Peruviaanse politieke tegenstanders richting Argentinië. Nu zegt ook Ramon Quiroga, de man die in 1978 het doel van Peru verdedigde, dat verdediger Rodolfo Manzo en hij zich minder inzetten dan eerder in het toernooi.

Meerdere Peruviaans internationals namen het geheim mee hun graf in, omdat zij tijdens een vliegtuigcrash in 1987 om het leven kwamen. De Argentijnse aanvaller Leopoldo Luque liet enkele jaren na het winnen van het WK '78 al optekenen dat er een geur van omkoping hing rond de ruime winst van Argentinië op Peru. “Van wat ik nu weet, kan ik niet zeggen dat ik trots ben op de winst. Maar ik realiseerde me dat destijds allemaal niet, de meeste van ons niet. We speelden gewoon voetbal”, zei hij.

Volgens Argentijnse media overweegt de wereldvoetbalbond (FIFA) serieus om aan de slag te gaan met de nieuwe verklaringen en bewijzen die het heeft ontvangen. De kans is dan ook aanwezig dat de WK-winst van de Zuid-Amerikanen geschrapt wordt en dat Nederland ruim drie decennia na dato alsnog de titel toegewezen krijgt. In de finale verloor Oranje met 3-1; Mario Kempes en Dick Nanninga scoorden in de reguliere tijd en in de verlenging velden Kempes en Daniel Bertoni het vonnis over Nederland met ieder een doelpunt.

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=159072

Spijtig genoeg hebben we hier nooit meer iets van gehoord! :redface:

Willi69
6 juli 2014, 19:28
en voor de rest wil ik nog wel eens zien als België zich zal kwalificeren voor het EK....
Is ondertussen al 20 jaar geleden... (EK 2000 waren we automatisch gekwalificeerd als organisatie)
1980 stand Belgien sogar im Finale der EM und hat dort mit 1:2 verloren. :redface: Gegen wen eigentlich? :confused:

Bluebear
6 juli 2014, 20:20
1980 stand Belgien sogar im Finale der EM und hat dort mit 1:2 verloren. :redface: Gegen wen eigentlich? :confused:

Horst Hrubesch!! :wand:

7968

deket
6 juli 2014, 23:47
dat van die 6es goals tegen Peei is onlangs uitgekomen omdae Peru economische steun had ontbangen
en ja Anderlechtspelers Haan en Remsenbrimk nrachtem Nedeeland naar de finale en die gaat er mu pok aan lomen wamt diy Atgentimie is miet grpotst hoor en dat maakt de frustratie des te groter. met dit talent hadden we zeker via stilstaande fases meer moetem uithalen?
Em indien Edem Hazard die boj de tien best betaalde spelers ter wereld hoort nog msar eem fraktie van de eerkkracht van zijn ploeggenoten zou aantonen haalden we de finale

peterp095
7 juli 2014, 05:28
Nu ook weer niet overdrijven, ze hebben één goede wedstrijd gespeeld (tegen USA) en voor de rest konden ze mee met de overige ploegen maar ook niet meer dan dat.
Overige ploegen hebben ook bijna allemaal maar één goede wedstrijd gespeeld, neem nu Duitsland....tegen Portugal, en Nederland tegen Spanje.
Wij, Belgen mogen blij zijn dat we erbij mochten zijn en de volgende jaren zullen we wel zien. Het enige dat telt, is een prijs pakken.
Anderlecht heeft ook CL gespeeld maar daar is dan ook alles mee gezegd. Hoeveel wedstrijden hebben ze gewonnen ?

MichelJ
7 juli 2014, 06:53
Nederland wordt 34 jaar na het verliezen van de WK-finale in 1978 mogelijk alsnog uitgeroepen tot winnaar. Oranje verloor de finale van het toernooi van gastland Argentinië, maar de manier waarop de Argentijnen de eindstrijd bereikten doet steeds meer twijfels rijzen. Nieuwe verklaringen en bewijzen kunnen er alsnog toe leiden dat Argentinië haar veroverde titel moet inleveren; Nederland is in dat geval alsnog WK-winnaar.

...

Spijtig genoeg hebben we hier nooit meer iets van gehoord! :redface:

Gelukkig maar! Op z'n manier een WK-titel krijgen is geen eer!

Goedemorgenallemaal
7 juli 2014, 09:07
Ik vond de scheids overigens niet geweldig, ik snap dat robben de schijn tegen heeft maar hij werd vaak hard aangepakt. En die grens moet bij c&a gaan werken, daar hebben ze vlaggetjesdag voor hem.
Ik vond de scheids naar WK maatstaven ook niet schokkend slecht, hij heeft geen beslissingen genomen die het spel regelrecht hebben of had kunnen beïnvloeden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat zijn wanprestatie in het niet viel bij die van de grensrechter. Ja die had het soms wel goed als van persie of een ander buiten spel stond maar hij zat er ook heel vaak naast. te vaak voor een toernooi als deze.

Daarnaast hadden die CostaRicanezen natuurlijk nog een wereldkeeper. En had Nederland te maken met en paar kleine pechduiveltjes die het spel meer beïnvloeden dan scheids- en grensrechter samen. Dus ik ga er van uit dat dit voor Nederland e gebruikelijke het zit niet mee vandaag"wedstrijd was, die we ieder toernooi wel hebben. Maar meestal vliegen we er dan uit, nu niet.

En trouwens, die Colombiaanse coach van Costa Rico, wat een verademing, dat geluid na een verloren wedstrijd. Meestal wentelen coaches zich in hun verdriet en gooien er nog een sausje onrechtvaardigheid overheen. Nee hoor, deze man niet.
Ze waren dit toernooi gewoon goed, kijk maar welke landen ze verslagen hebben. Goed, die speelden niet groots maar het was wel een zwaardere weg dan die bv Belgie of de VS af legden.

Jammer dat Kuipers weer geen finale mag fluiten.

Goedemorgenallemaal
7 juli 2014, 09:11
Als je wilt lachen dan moet je hln.be aanklikken, je staat verbaasd niet zo zeer over het Belgische Chauvinisme, das geen punt, doen wij ook aan, maar vooral als je de reacties aanklikt bij de artikelen zie je alle tekenen van een Calimero complex en negativisme mbt Oranje. Vreemd zo ken ik de Belgen helemaal niet. Dit is helemaal hilarisch, een Belg die 2 strafschoppen zag voor Costa Rica.

Ik heb het ook gelezen... Verbazingwekkend. Dat het Calimero complex weer helemaal terug is geeft te denken, geen goed vooruitzicht voor de toekomst. Ik achtte het Belgische voetbal in de toekomst tot redelijk groet dingen in staat, maar als je zulke dingen leest weet je dat wat ze nu bereikt hebben gewoon weer uit elkaar gaat vallen.

Davedv
7 juli 2014, 09:21
Ik vond de scheids naar WK maatstaven ook niet schokkend slecht, hij heeft geen beslissingen genomen die het spel regelrecht hebben of had kunnen beïnvloeden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat zijn wanprestatie in het niet viel bij die van de grensrechter. Ja die had het soms wel goed als van persie of een ander buiten spel stond maar hij zat er ook heel vaak naast. te vaak voor een toernooi als deze

De scheids was niet schokkend slecht, maar volgens mij was er minimaal één Costa Ricaan die een tweede gele kaart had verdiend.
De grens zat er gewoon te vaak naast, in principe weet je al genoeg bij de Fifa als ze geen herhaling van de situatie laten zien.....


Dus ik ga er van uit dat dit voor Nederland e gebruikelijke het zit niet mee vandaag"wedstrijd was, die we ieder toernooi wel hebben. Maar meestal vliegen we er dan uit, nu niet.

Dan is er nu echt niks meer dat ons tegenhoudt :biggrin:


Jammer dat Kuipers weer geen finale mag fluiten.

Over 2 jaar heeft hij weer een kans :biggrin:

Peter020
7 juli 2014, 09:35
De Belgen hebben zichzelf in de aanloop naar dit toernooi schromelijk overschat. Veel zuiderburen zagen hun ploeg na de makkelijke loting en de gunstige weersomstandigheden in hun speelsteden minimaal tot de laatste vier komen. Nu Oranje daar tegen hun verwachtingen en hoop met een hele onervaren ploeg wel in is geslaagd, is er onder een bepaald gedeelte van het volk enige afgunst te bespeuren ten opzichte van die zogenaamde 'diknekken'. Dat merk je op de televisie en met name in HLN. Vier jaar geleden was dat ook al zo met Gunther Jacob en Franky Vercauteren, die toen tv-analisten waren. Zij reageerden steeds teleurgesteld na de overwinningen van Nederland.

Ik verwacht dat de Rode Duivels op het EK 2016 hogere ogen gaan gooien. Het talent is aanwezig en ze hebben nu wat ervaring opgedaan tegen B- en C-landen. Als ze bij de volgende loting weer veel geluk hebben en tactisch bijgeschoold worden door een capabele bondscoach moeten ze in de komende jaren kunnen gaan oogsten. Ik gun ze een coach van het niveau Louis van Gaal, iemand die van een ploeg met spelers als Hazard, De Bruyne, Witsel, Origi, Courtois en wellicht Januzaj en de andere Hazard wel een sterk team kan maken.

De affiches Nederland-Argentinië en Brazilië-Duitsland zijn op papier overigens om van te smullen. Heerlijk voor de liefhebber, om naar uit te kijken. En nogmaals benadruk ik dat het bijzonder knap is wat Oranje in Brazilië presteert. Spanje, Chili en Mexico al verslagen met veel spelers uit de Nederlandse Eredivisie en dat zonder 'sterkmaker op het middenveld' Strootman en de laatste twee wedstrijden ook 'chef middenveld' De Jong. Stel je voor dat die twee deze week beschikbaar zouden zijn...

Teiresas
7 juli 2014, 10:28
De Belgen hebben zichzelf in de aanloop naar dit toernooi schromelijk overschat....

Dat geldt dan mogelijk voor 'het volk', maar zeker niet voor de spelers. En dáár zat volgens mij het probleem!
Als ik zie hoe gelaten de Belgische spelers reageerden na de uitschakeling tegen Argentinië, terwijl ze gewoon beter waren, dan denk ik "dat gaat niets worden". De spelers vonden het al heel wat dat ze het toch maar tot de kwartfinales hadden geschopt en dat was toch al heel wat jaren niet meer vertoont en Argentinië was natuurlijk wel een wereldploeg he, dus da's geen schande, etc, etc, bla, bla, bla.

Ze hadden zeer boos en ontevreden moeten zijn! Ze waren gvd beter dan Argentinië en hadden misschien wel de beste spelers van het toernooi. Ik wou dat Nederland zulke prachtige spelers had! Maar....veel te snel content en veel te bedeesd.
Wat me ook opviel was dat zeker de helft van de spelers het volkslied niet meezong. Voelen ze zich wel Belg, of meer Waal, Vlaming, Kongolees of Marokkaan? Zo wordt het nooit wat ben ik bang. Ook niet over 2 of 4 jaar.

Big30
7 juli 2014, 11:06
Belgie is met een behoorlijke portie geluk in de kwart finale gekomen. In de voorronde hadden ze geluk bij de loting en troffen met Algerije, Rusland en Zuid-Korea landen vd tweede garnituur. Van het vertoonde spel kon niemand warm worden. Dat was gewoon niet goed. Met de VS in de 1/8 finale troffen ze wederom geen sterke tegenstander die er tactisch ook nog eens een potje van maakte en de deur wagenwijd openzette. Uiteindelijk was ook tegen de VS het geluk weer met de Belgen want na de 2-1 hadden de VS veel kansen op de 2-2.

Tegen Argentinië wat toch waarlijk geen al te best team heeft ging het vervolgens mis. Aan voetballen kwamen de Belgen niet toe, na de 1-0 lieten de Argentijnen de Belgen komen maar er werd geen enkele doelrijpe kans gecreëerd.

Belgie heeft een aantal aardige voetballers zonder overigens echte wereldtoppers als Robben of van Persie te hebben, spelers die het verschil maken en het team op sleeptouw kunnen nemen. Het oogde ook niet als een team wat er voor wou gaan en bij de coach Wilmots mogen grote vraagtekens geplaatst worden.

De wat opgeklopte media hype mbt de Belgen lijkt nu over hoewel in weer typisch het hln.be een open brief staat van supporters die een huldiging eisen ... . Let wel een huldiging van een team dat na een niet al te best toernooi reeds in de 1/4 finale werd uitgeschakeld. de gekte en de hype zijn dus nog niet helemaal over!

Met dit spelers materiaal, een goede coach en wat geluk kunnen ze over 2 of 4 jaar weer proberen om aansluiting te vinden bij de grote voetbal landen. Op dit WK bleek dat te hoog gegrepen. Maar er is zeker nog hoop, er zal wel wat moeten gebeuren want anders is men weer terug bij af dat is waar men een paar jaar geleden stond, toen keerden zich de Belgen massaal af van het nationale team.

Begin met de coach weg te sturen die bakte er weinig van, een aantal spelers heeft zeker de potentie verder door te groeien en echte toppers te worden maar laat ze dat eerst maar eens de komende jaren bij hun club waarmaken. Vergeet niet dat Robben bv in 2004 al op een EK aanwezig was en daarna in Oranje en op clubnivo veel ervaring heeft opgedaan. Aan dat soort spelers die ervaring hebben, het verschil kunnen maken, een CL hebben gewonnen ontbreekt het Belgie op dit moment.

Goedemorgenallemaal
7 juli 2014, 12:20
Nou vooruit dan maar, nogmaals een Suarez-item...

https://www.youtube.com/watch?v=zYW5wrL7sw0

Admin
7 juli 2014, 17:24
De Belgen zijn zojuist gehuldigd voor het behalen van? Waarschijnlijk dacht Prinses Mathilde dat ze wereldkampioen waren geworden en durfde niemand haar tegen te spreken. Een tenenkrommende vertoning, als voetballer komt dat als een vernedering over. Hier zal nog veel om gelachen worden internationaal.
http://www.hln.be/hln/nl/14796/WK-2014/article/detail/1937871/2014/07/07/Rode-Duivels-geven-toch-even-acte-de-presence-aan-paleis.dhtml

Marc Wilmots en zijn Rode Duivels zullen dan toch een 'Blijde Intrede' doen in Brussel ondanks de grote teleurstelling na de nederlaag tegen Argentinië. Koning Filip ontvangt de Belgische delegatie om 16 uur, twee uur na de landing op Zaventem, op het paleis in Brussel (niet in Laken). Wij volgen de thuiskomst voor u op de voet.

Goedemorgenallemaal
7 juli 2014, 17:35
Ach kom, ze hebben het beter gedaan dan iedereen verwachtte, ze hebben het beter gedaan dan in feite mogelijk was en een par wedstrijden hebben ze een beter resultaat gehaald dan eigenlijk zou moeten. Er zijn mensen die om minder een feestje vieren...

Big30
7 juli 2014, 17:42
Vanavond zeker naar vi oranje kijken. Er lagen al wat kleine bommetjes maar met deze column in vi van Derksen is er nu een grote bom onder het programma gelegd.
http://www.geenstijl.nl/archives/images/columnderksenoverGIJP.html

Goedemorgenallemaal
7 juli 2014, 17:51
Vanavond zeker naar vi oranje kijken.
Geen tijd, ik lees het wel op het meest informatieve WK medium: het IJBF.

RAUL7
7 juli 2014, 17:59
Voetballegende Alfredo Di Stefano is op 88-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn familie bekend. De voormalige topspits van Real Madrid had zaterdag een hartaanval gekregen en lag sindsdien in een coma in een ziekenhuis in Madrid. Sinds Di Stefano in 2005 een bypassoperatie had ondergaan, had hij regelmatig problemen met het hart...

http://www.hln.be/hln/nl/950/Buitenlands-Voetbal/article/detail/1938078/2014/07/07/Real-Madrid-legende-Di-Stefano-overleden.dhtml

momentum
7 juli 2014, 18:02
Vanavond zeker naar vi oranje kijken.

Dat is al de zoveelste keer dat ze onder elkaar ruzie zitten te maken, en ook nu zal het wel weer met een sisser aflopen.
Het enige wat er wel bij vaart zijn de kijkcijfers.

Costana
7 juli 2014, 19:00
Mooi artikel over wat ik al de ganse tijd zit te verkondigen.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20140706_01168937
M.i. de enige waarheidsgetrouwe analyse over onze Belgjes.

Het ontbreekt aan precisie passing, snelheid & diepgang.

Ik schaam me voor de hetze die de terugkeer van onze duiveltjes teweeg brengt in de media & en bij mijn landgenoten.
Bij welke topclubs spelen de spelers van: Mexico, Chili, Colombia, Costa Rica.
Bij welke topclubs spelen de Belgjes ?

Conclusie: Wilmots heeft gefaald en het enige waar hij kan op teren is op een individuele klasseflits van enkele spelers én het geluk dat deze groep goed samenhangt !!
Gans de WK-campagne geen noemenswaardige tegenstander geklopt en veeel geluk gehad.

EK here we come !! En we eindigen als laatste.

@ deket: hopelijk zet je je roze bril ook af. Het was niet goed te noemen !! En wat anderen hier zaten te verkondigen klopt gewoon: wij hebben geen type à la Robben & Van Persie noch een type Sneijder qua traptechniek. Wees realistisch.

Peter020
7 juli 2014, 19:18
@ deket: hopelijk zet je je roze bril ook af. Het was niet goed te noemen !! En wat anderen hier zaten te verkondigen klopt gewoon: wij hebben geen type à la Robben & Van Persie noch een type Sneijder qua traptechniek. Wees realistisch.

Nadat is gebleken dat Ajax veel beter is dan Anderlecht, de Nederlandse competitie veel hoger ingeschat moet worden dan de Belgische en Oranje veel sterker speelt dan de Rode Duivels, is het goed om De Ket even met rust te laten. Nadat Nederland de Spanjaarden met 5-1 had ingemaakt duurde het na al zijn glimlachende opmerkingen over de Hollanders ook een aantal dagen voordat hij hier weer verscheen. Naar verluidt is hij inmiddels ingegaan op de door Big30 namens het forum aangeboden psychologische bijstand en het heeft even tijd nodig voordat hij weer enige realiteitsbesef heeft.

De Ket weet inmiddels ook wel dat Blind, Veltman, Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Kongolo, Depay en Wijnaldum, allemaal spelers uit de Nederlandse competitie van wie hij nog nooit had gehoord en lacherig over deed, in topwedstrijden veel meer brengen dan Kompany, Fellaini, Hazard en Lukaku.

Verder hoop ik voor De Ket dat Anderlecht de bestelling van het nieuwe afschuwelijke uittruitje annuleert, zodat hij zich ook daar niet voor hoeft te schamen. :wink:

Big30
7 juli 2014, 19:31
Een heel goed gedegen, goed onderbouwd maar vooral realistisch artikel in de Standaard, wat een verademing met het populisme in HLN. Maar goed de Standaard is ook een kwaliteitskrant wat ze met dit artikel weer eens bewijzen. De kritiek is hard en confronterend maar wel terecht. Het Belgisch elftal heeft zeker potentieel, maar op deze manier kwa spel en met deze coach doorgaan is een doodlopende weg.


Speciaal voor deket deze kwoot uit het artikel:


Nederland gidsland

Voor lessen over onze Duivels kunnen we misschien eens over de Moerdijk piepen. Nederland gidsland, alweer. Ook bij onze noorderburen is het al jaren bon ton om te lachen met het niveau van de plaatselijke competitie, de ooit zo fel gesmaakte eredivisie. Misschien ontbolstert er af en toe nog wel eens een aanvaller, maar verdedigen, meneer, dat kunnen ze daar toch echt helemaal niet.

Wat doet Gids Louis? Met uitzondering van Ron Vlaar stelt hij een defensie op met alleen maar jongens die in die eredivisie actief zijn. Heel Nederland vond dat hij Virgil van Dijk moest oproepen, want die speelt bij Celtic, een topclub uit het buitenland, dus die zou vast beter zijn dan het vaderlandse zootje. En Douglas naturaliseren, want dat is een grote, stevige Braziliaan, die intussen Twente heeft verlaten voor Dynamo Moskou.

sofaking
7 juli 2014, 20:15
Benieuwd voor morgen. De Brazilianen kunnen zich niet voorstellen dat ze de grote finale niet zullen halen, en als ze er tegen Colombia al van in het begin met de botte bijl invlogen, zal het tegen Duitsland waarschijnlijk met botte bijl, machete, curare-pijlen en tropisch-woud-ontbossings-kettingzagen zijn.

Waarbij de durf van de referee om het gastland te schofferen van groot belang zal zijn.
Waarschijnlijk dus weer een match met een record aantal (vuile) overtredingen, maar weinig kaarten, tenzij er een echt dappere scheidsrechter meeloopt.

Davedv
7 juli 2014, 20:36
Vanavond zeker naar vi oranje kijken. Er lagen al wat kleine bommetjes maar met deze column in vi van Derksen is er nu een grote bom onder het programma gelegd.
http://www.geenstijl.nl/archives/images/columnderksenoverGIJP.html
Het valt me nog mee, alleen sierd was een tikje geïrriteerd :D

Davedv
7 juli 2014, 20:38
Benieuwd voor morgen. De Brazilianen kunnen zich niet voorstellen dat ze de grote finale niet zullen halen, en als ze er tegen Colombia al van in het begin met de botte bijl invlogen, zal het tegen Duitsland waarschijnlijk met botte bijl, machete, curare-pijlen en tropisch-woud-ontbossings-kettingzagen zijn.

Waarbij de durf van de referee om het gastland te schofferen van groot belang zal zijn.
Waarschijnlijk dus weer een match met een record aantal (vuile) overtredingen, maar weinig kaarten, tenzij er een echt dappere scheidsrechter meeloopt.
Die Mexicaan van Italië-Uruguay fluit , buiten het missen van het bijten floot hij toen vrij aardig geloof ik.

Picasso 1
7 juli 2014, 22:16
Benieuwd voor morgen. De Brazilianen kunnen zich niet voorstellen dat ze de grote finale niet zullen halen, en als ze er tegen Colombia al van in het begin met de botte bijl invlogen, zal het tegen Duitsland waarschijnlijk met botte bijl, machete, curare-pijlen en tropisch-woud-ontbossings-kettingzagen zijn.

Waarbij de durf van de referee om het gastland te schofferen van groot belang zal zijn.
Waarschijnlijk dus weer een match met een record aantal (vuile) overtredingen, maar weinig kaarten, tenzij er een echt dappere scheidsrechter meeloopt.

Dat is inderdaad typerend voor dit Brazilië, een middelmatige ploeg met af en toe enkele kwaliteitsflitsen en die het verder moet hebben van tolerante scheidsrechters die hun (vuile) overtredingen onbestraft laten. Hopelijk morgen wel een moedige scheidsrechter en in dat geval maken ze tegen Duitsland weinig kans. Dit Brazilië in de finale zou van dit toernooi een mislukte evenement maken.

Willem2
7 juli 2014, 22:59
Hmmm Brazilie wint morgen gewoon van Duitsland. En Robben wint van Messi. Dan kan Nederland in de finale eens van een ander land verliezen in de finale :)
Duitsland heeft slechts anderhalve wedstrijd redelijk goed gespeeld dus ik zou niet weten waarom het toernooi mislukt zou zijn indien die morgen verliezen. Van Brazilie hebben we uiteindelijk net zoveel aardigs gezien maar het is redelijk onsamenhangend. Vraag me af of ze in staat zijn om oplossingen te vinden zonder Neymar.

deket
7 juli 2014, 23:23
luister,ik heb het artikel van De Standaard deze morgen(zoals elke ochtend,behalve zondag,dan is er de zondagskrant)gelezen en er staat niets nieuws.
de hype hebben we van onze noorderburen geleerd en betreffende marketing hebben de bevoegde mensen uitstekend werk vericht.
de kritiek op de trainer vind ik wat kaag,zoals vaak,is dat relatief;enkele maanden geleden was hij nog de man die voor een uitstekende gropesgeest zorgde.en voor evenwicht,maar over zijn taktisch vermogen kunner er vragen gesteld worden,nl dat er nooit gevaar geput werd uit de talrijke hoekschoppen en vrije trappen,terwijl wij daar toch over het mogelijk potentieel beschikken.
nu begint ook de kritiek dat hij als trainer bij STVV en Schalke nog niet veel bewezen had,maar enkele maande teru!g(nogmaals)was hij nog een held(misschien niet moeilijk na Leekens)
de teleurstelling is groot omdat dit Argentinie niet sterk was,na hun gelukstreffer deden ze vooral aan tijdtrekken,VanGaal vond Belgie ook beter,nog een enkele wedstrijd en de weg naar de finale voor Nederland open ligt.
blijf spijtig vinden dat we elkaar niet treffen kunnen in de halve finale. kwaliteit hebben we meer,dat beamen de Nederlanders,maar zij noemen VanGaal nu al LOUIS GENIAAl. hij leest het spel wel,maar het is allemaal zo relatief,een schot egen de paal,een niet gekregen strafschop of een afgekeurde goal kunnen een trainer goed of slecht maken,; geluk en toeval spelen zoals in het leven globaal ook in het voetbal een grote rol.
gelukkig maar ; indien voetbal een wiskundige zekerheid zou zijn verloor het zijn aantrek.
en ivm mijn bemerking over talent gaan de noorderburen weer schrijven ; en Robben dan? wel nogmaals,ik vind dit een uitstekende voetballer,maar een gast met zulke snelheid,dribbel en baltouch heeft die vallende ziekte niet nodig en daarom zal die man uit Groningen nooit bij de allerbesten uit de voetbalgeschiedenis behoren(mijn bescheiden mening hoor)hij heeft de perceptie tegen en dat is zijn eigen fout. maar met hem kom je ver,daar is geen discussie over.
tot slot ; nu deed men op de NOS dat die zet van Louis VanGaal uniek was ivm de strafschoppen. wel niet zo wereldschokkend maar enkele jaren terug deed Kortrijktrainer; Hein VanHaezebrouk identiek dezelfde stoot. in de kwartfinales van de beker van Belgie was de stand tussen Kortrijk en Antwerp na verlengingen 1-1 en verving hij onmiddellijk voor de penaltys keeper Keet door VanHout met gevolg dat zijn Kortrijk(hij is inmiddels Genttrainer)door ging.
en neen,ik bekijk het niet allemaal door een roze bril,en letterlijk : vind die kleur idd niet passen bij truitjes al is het maar alleen voor uitwedstrijden.

Picasso 1
7 juli 2014, 23:36
Hmmm Brazilie wint morgen gewoon van Duitsland. En Robben wint van Messi. Dan kan Nederland in de finale eens van een ander land verliezen in de finale :)
Duitsland heeft slechts anderhalve wedstrijd redelijk goed gespeeld dus ik zou niet weten waarom het toernooi mislukt zou zijn indien die morgen verliezen. Van Brazilie hebben we uiteindelijk net zoveel aardigs gezien maar het is redelijk onsamenhangend. Vraag me af of ze in staat zijn om oplossingen te vinden zonder Neymar.

Cruyff houdt er een soortgelijke mening op na als die van mij.

"Ik hoop dat Duitsland doorgaat, het enige land dat goed voetbal speelt. Het is zonde om te zien hoe landen zoals Brazilië of Argentinië zo weinig hun talenten benutten.
"Wat voetbal betreft hoop ik dat Duitsland door gaat," geeft hij aan en beschouwt het team van Joachim Löw als "de enige van de vier halve finalisten" dat goed voetbal laat zien.
"Ik geniet vooral van Toni Kroos. De man doet echt alles goed. Zijn baltechniek is bijna perfect," en verder is Cruijff tevens lovend over de Duitse doelman Manuel Neuer.

Voor wie er iets van begrijpt: http://futbol.as.com/futbol/2014/07/07/mundial/1404736444_373043.html

Picasso 1
7 juli 2014, 23:44
en Robben dan? wel nogmaals,ik vind dit een uitstekende voetballer,maar een gast met zulke snelheid,dribbel en baltouch heeft die vallende ziekte niet nodig en daarom zal die man uit Groningen nooit bij de allerbesten uit de voetbalgeschiedenis behoren

Als je zo volgespoten bent met doping dat je 120 minuten lang bij meer dan 35 graden als een motor kan blijven doorgaan dan ontkom je er niet aan dat je regelmatig flauw valt, en bij uitstek kun je dat dan het best doen binnen de 16 meter van de tegenstander. :rofl:

Big30
7 juli 2014, 23:54
Deket, deket, blijft lachen met jou :biggrin:!

Het WK is over voor de Belgen, gewoon gewogen en veel te licht bevonden. Met wat mazzel de kwartfinale gehaald, dat was al een wonder als je in de voorbereiding kansloos van Japan en Colombia verliest en tegen B-amateurs uit Tunesie met veel moeite met 1-0 wint. Gewoon niet goed genoeg, te weinig kwaliteit, geen spelers die het verschil kunnen maken en een falende coach. Zo simpel is het verhaal.

De Nederlandse Voetbalschool heerst weer over de hele wereld en we genieten van alle internationale aandacht en lof, trots als we zijn op ons Oranje Collectief :freu:.
Woensdag gaan we de Argentijnen verslaan en Zondag gaan de Duitsers voor de bijl.
Zondag de dertiende zal de dag van glorie en ultieme revanche zijn, Oranje rozen zullen spontaan opbloeien, geen kracht in de wereld kan het collectief van Geni van Gaal verslaan, laat de verlosser maar begaan.

Dinsdag halen we onze verlosser binnen en we zullen op onze klompen dansen en drinken tot het nacht wordt :tongue:!

Hoe is het nu in Belgie? Ik heb genoten van de beelden van de huldiging, was ook een niet meer dan terecht om na de kansloze uitschakeling in de kwartfinale de "helden" zo te eren.

deket
7 juli 2014, 23:57
dat is het verschil met het wielrennen,wanneer je daar valt ben je voor de hele koers gehypothiceerd of zelfs gedaan,bij het voetbal kan het alleen voordeel geven,behalve dus het imago dat je krijgt.
en nog wat over de opmerking van Peter ivm Ajax en Anderlecht,; de indicaties over je besluit zijn me ontgaan,laat ons afspreken volgend seizoen in de CL,wait and see! wil ook Big meenemen indien we tegen PSV mogen,of neen,shit dat kan niet,PSV speelt alweer geen CL

Big30
8 juli 2014, 00:06
en nog wat over de opmerking van Peter ivm Ajax en Anderlecht,; de indicaties over je besluit zijn me ontgaan,laat ons afspreken volgend seizoen in de CL,wait and see! wil ook Big meenemen indien we tegen PSV mogen,of neen,shit dat kan niet,PSV speelt alweer geen CL
Na zondag zetten we een dikke streep onder het WK en gaan we ons met echte sport bezig houden namelijk de Tour de France! Pas na de tour krijgt het fenomenale Ajax weer speeltijd, de ozo terechte kampioen van de sterkste club competitie in Europa.

Wist je dat de eredivisie de kweekvijver bleek te zijn van de grote bepalende spelers op dit WK? PSV zit nu even in een opbouwjaar (voor het zevende jaar), maar dat komt allemaal goed, kwestie van de transitie maken van 4-3-3 naar 5-3-2, dat gaat echt niet in 1 jaar.

Maar alle gekheid op een stokkie. Gaat Duitsland morgen van Brasil winnen? Ik heb er een hard hoofd in, echt overtuigen konden ze niet tot nu toe, wel meer dan de Brazilianen maar of dat genoeg is?

Picasso 1
8 juli 2014, 00:15
dat is het verschil met het wielrennen,wanneer je daar valt ben je voor de hele koers gehypothiceerd of zelfs gedaan,bij het voetbal kan het alleen voordeel geven,behalve dus het imago dat je krijgt.
Mocht Robben het WK niet winnen dan kan hij zich misschien nog troosten met de ontvangst van een Oscar. :smile2:

deket
8 juli 2014, 00:25
Duitsland gaat (mijn bescheiden mening)het wk winnen in de finale tegen Nederland.
heb voor het wk een andere prognose doorgegeven op dit forum(Brazil)maar in het leven loopt het niet altijd zoals je kan vermoeden,dus ook in voetbal niet.
Duitsland terechte winnaar? i dont know,echt overtuigen deden ze alleen tegen Portugal.
vorige week was ik mij aan het haasten om Duitsland-Frankrijk bij mij thuis op TV te zien om dan echt letterlijk tijdens die wedstrijd in slaap te vallen.

Goedemorgenallemaal
8 juli 2014, 01:06
Tja, ik ben er ook bang voor. Aan de andere kant heb ik ook hoop dat het niet zo is, het Duitse voetbal is een andere weg ingeslagen. Een weg die wij wel zouden moeten kunnen waarderen, meet gestoeld op die vermaledijde "Hollandse School" van het voetbal die ons 1 Europees Kampioenschap maar vooral een heleboel "net niet" heeft opgeleverd. Wellicht dat het stevige doorbuffelen, ook als het even tegen zit, iets waar Nederland nooit echt in uit blonk maar wat ze nu opeens wel lijkt te lukken het enige is wat de Duitsers kan afstoppen.

Maakt niet uit wie we tegenover ons krijgen.
Costa Rica heeft ons twee hele grote diensten bewezen:
Door zo te spelen op penalties en dan het onderspit delven zal een tegenstander niet meer zo snel voor die weg kiezen, dat maakt de kans dat het weer nachtwerk wordt voor ons wat kleiner.
Door zo opzichtig op Robben in te hakken met het idee dat alle overtredingen op hem automatisch als Schwalbe gezien gaan worden (want hij leek wel vogelvrij, geef hem maar een trap, ze zien toch geen overtreding) is dat idee een beetje gekanteld. Naarmate de wedstrijd vorderde zag men toch wel dat overtredingen op Robbe ook als zodanig gezien werden.
Oftwel, niemand durft dadelijk meer aan Robben te komen, nee dat is wat overdreven....
Hoewel die Argentijnen misschien iemand opofferen om Robben uit het veld te krijgen en met 10 met Messi tegen 11 Nederlanders zonder Robben te spelen.
Maar dan zullen we zien dat Sneijder opstaat uit zijn kabouterhol en overal tussendoor dribbelt en 1 , misschein zelfs 2 keer scoort. Van Gaal gaat dan een middenvelder inbrengen die ook kan verdedigen, de enige veldspeler die nog niet gespeeld heeft, ene Clasie, en die maakt 3-1 , waarna van Gaal in het laatste kwartier ook Vorm nog speelminuten geeft. Het enige nadeel van dit scenario is dat ik tenminste 1 van de finalisten verkeerd voorspeld heb (Robben komt er voor de finale wel weer bovenop natuurlijk).

Dat heb ik er wel voor over....

deket
8 juli 2014, 07:04
@Teiresas, nu had ik wel de indruk dat de ontgoocheling bij de spelers ook groot was hoor,vandaar geen gebruikelijk volksfeest,iets wat wij Bourgondiers zo graag doen.
Betreffende het volkslied ; lijkt me evident hé,;Belgie is een drietalig land(zoals Zwitserland) met dus drie versies van hetzelfde. Zo zie je bv Witsel naast Vertongen frans zingen en zijn buur Nederlands. Bovendien is ons volkslied niet onmiddellijk ontroerend,je moet deze avond maar eens luisteren naar het Braziliaans.
Ook het Italiaans en Russisch dat ik daar in Rio live heb mogen meemaken gaat door merg en been.

Admin
8 juli 2014, 07:21
Mooi volkslied van de Belgen, De Brabançonne.


https://www.youtube.com/watch?v=1Low3ByYigQ

Noble Belgique, ô mère chérie,
À toi nos cœurs, à toi nos bras,
À toi notre sang, ô Patrie !
Nous le jurons tous, tu vivras !
Tu vivras toujours grande et belle
Et ton invincible unité
Aura pour devise immortelle :
le Roi, la Loi, la Liberté !
Aura pour devise immortelle :
le Roi, la Loi, la Liberté !
le Roi, la Loi, la Liberté !
le Roi, la Loi, la Liberté !

Teiresas
8 juli 2014, 10:29
@Teiresas, nu had ik wel de indruk dat de ontgoocheling bij de spelers ook groot was hoor,vandaar geen gebruikelijk volksfeest,iets wat wij Bourgondiers zo graag doen.
Betreffende het volkslied ; lijkt me evident hé,;Belgie is een drietalig land(zoals Zwitserland) met dus drie versies van hetzelfde. Zo zie je bv Witsel naast Vertongen frans zingen en zijn buur Nederlands. Bovendien is ons volkslied niet onmiddellijk ontroerend,je moet deze avond maar eens luisteren naar het Braziliaans.
Ook het Italiaans en Russisch dat ik daar in Rio live heb mogen meemaken gaat door merg en been.

Misschien heb ik een verkeerde indruk, maar ik vond de (meeste) spelers opvallend gelaten na de wedstrijd. Tevredenheid heerste.
En nu ook weer een koninklijke ontvangst... Na het bereiken van de kwartfinale en het spelen van misschien net aan één goede wedstrijd? Tevredenheid heerst.
Pek en veren, dat zou hun deel moeten zijn!
Ze zouden een voorbeeld moeten nemen aan de Braziliaantjes. Die weten: als we niet winnen, worden we gevierendeeld. En daarna verbrand. Met pupillen zo groot als schoteltjes gáán ze voor volk en vaderland (en eigen veiligheid).

PS: persoonlijk ben ik een groot bewonderaar van het Italiaans volkslied. Prachtig!

Willi69
8 juli 2014, 10:40
Hmmm Brazilie wint morgen gewoon van Duitsland.
Deine letzten Prognosen waren alle falsch. :baeh: Also gewinnt Deutschland http://www.kneller-gifs.de/bilder/f/flaggen-deutsch27.gif! :freu:



Zondag de dertiende zal de dag van glorie en ultieme revanche zijn.
Die letzten "Revanchen" (gegen Algerien und Frankreich) hat Deutschland http://www.kneller-gifs.de/bilder/f/flaggen-deutsch27.gif gewonnen. :tongue:

MichelJ
8 juli 2014, 11:17
Deine letzten Prognosen waren alle falsch. :baeh: Also gewinnt Deutschland http://www.kneller-gifs.de/bilder/f/flaggen-deutsch27.gif! :freu:

Dan wordt de kans steeds groter dat er één richtig is :biggrin:



Die letzten "Revanchen" (gegen Algerien und Frankreich) hat Deutschland http://www.kneller-gifs.de/bilder/f/flaggen-deutsch27.gif gewonnen. :tongue:

Nederland tegen Spanje ook (WM2010), woensdag tegen Argentinië (WM1978) volgt de volgende revanche en zondag is het cirkeltje rond tegen Duitsland (WM1974) :freu:

MichelJ
8 juli 2014, 11:47
Hoewel een WK-finale tussen Nederland en Duitsland nog altijd tot de mogelijkheden behoort, lijkt er enige sympathie voor Oranje bij onze Oosterburen te ontstaan.

"Nieuw, nu ook Nederlandse fanartikelen!", valt er te lezen op een bord in een Duitse winkel in Uelsen, net over de grens bij Ootmarsum. Onder het bord manden vol met oranje producten en Nederlandse vlaggen.

De Duitsers staan dinsdagavond tegen Brazilië in de ene halve finale, terwijl Nederland het woensdagavond in de andere tegen Argentinië opneemt.

http://img.kalooga.com/thumb?url=http%3A%2F%2Fimages0.tcdn.nl%2Ftelesport %2Farticle22829559.ece%2FBINARY%2Foriginal%2FFan%2 Bartikelen.JPG&md5val=df7adc4df2f49419dfc109283cfa249a&key=a565d45be150b9e3ea5c4cfe270be4204fdb2c66&method=fill&size=572x417

http://www.telegraaf.nl/telesport/wk-voetbal-2014/22829594/__Duitsland_kleurt_beetje_oranje__.html#!kalooga-11974/wk

Teiresas
8 juli 2014, 11:52
Deine letzten Prognosen waren alle falsch. :baeh: Also gewinnt Deutschland http://www.kneller-gifs.de/bilder/f/flaggen-deutsch27.gif! :freu:

Zonder Neymar stelt Brazil niet veel voor. Wordt een eitje voor die Mannschaft. Ik zeg: 3-0 !
Tenzij de scheidsrechter niet zuiver op de graat is... Dan is alles mogelijk...

MichelJ
8 juli 2014, 12:19
...zie je alle tekenen van een Calimero complex en negativisme mbt Oranje. Vreemd zo ken ik de Belgen helemaal niet.

Ook J.M. Pfaff heeft er last van....


De Belg Jean-Marie Pfaff kan maar weinig waardering opbrengen voor de afleidingsmanoeuvres van de Nederlandse penaltykiller Tim Krul. Als late vervanger van eerste keus Jasper Cillessen keerde de reservekeeper van Oranje zaterdag twee strafschoppen in de WK-kwartfinale tegen Costa Rica (4-3).

Mede daardoor kwalificeerde het Nederlands elftal zich voor de halve finales waarin Argentinië woensdag de tegenstander is. "Schandalig was het", sprak oud-doelman Pfaff, namens de Belgische voetbalploeg goed voor 64 interlands (1976-1987) over het psychologische spelletje dat Krul met zijn opponenten speelde.

Steeds als een voetballer van Costa Rica de bal na 120 speelminuten ging halen om deze op de stip te leggen, stapte de doelman van Newcastle United op hem af. "Knap dat hij twee ballen pakt, maar zijn gedrag maakte me razend", gaf de oud-international te kennen.

http://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/390262/-knap-dat-krul-twee-ballen-pakt-maar-zijn-gedrag-maakte-me-razend-.html

Willi69
8 juli 2014, 12:53
Frage an die Experten (auch Holländer http://www.taucher.net/flags/mini/holland.gif dürfen antworten ;)):

Angesichts der groben Unsportlichkeit von Ersatztorhüter Krul beim Elfmeterschießen gegen Costa Rica, für die er eigentlich die rote Karte hätte sehen müssen, frage ich mich: :gruebel:


http://bilder.bild.de/fotos-skaliert/krul-mit-spieler-39649934_mbqf-36696144/1,w%3D559,c%3D0.bild.jpg


Was passiert eigentlich, wenn ein Torhüter beim Elfmeterschießen die (gelb-)rote Karte sieht? :confused:
Was passiert, wenn ein Torhüter beim Elfmeterschießen die (gelb-)rote Karte sieht und als Schütze vorgesehen ist, aber noch nicht geschossen hat? :confused:
Hat Holland http://www.taucher.net/flags/mini/holland.gif dann verloren? :hammer:

MichelJ
8 juli 2014, 13:11
Indien Krul tijdens de penalty-serie een rode kaart had gekregen, wat natuurlijk absurd was geweest, dan had Dirk Kuijt de handschoenen aangetrokken en er ook 2 gestopt.
Wisselen mag bij een penalty-serie niet meer.

Goedemorgenallemaal
8 juli 2014, 13:12
Sjongejonge, het lijkt er op alsof onze Willie niet uitkijkt naar een finale Nederland-Duitsland maar dat hem dit de zenuwen en angstaanvallen bezorgt.


Indien Krul tijdens de penalty-serie een rode kaart had gekregen, wat natuurlijk absurd was geweest, dan had Dirk Kuijt de handschoenen aangetrokken en er ook 2 gestopt.

Minimaal 2....

En we moeten eens ophouden te klagen over Sneijder... Die loopt zich het schompes en geen tegenstander kan het zich veroorloven hem maar te laten want hij is toch niet in vorm. Want juist dan, als een kabouter uit een doosje... En zelfs als dat niet lukt trekt ie tegenstanders naar zich toe die dan niet ergens anders ingezet kunnen worden.

RAUL7
8 juli 2014, 13:48
De Nederlandse Voetbalschool heerst weer over de hele wereld en we genieten van alle internationale aandacht en lof, trots als we zijn op ons Oranje Collectief :freu:.
Woensdag gaan we de Argentijnen verslaan en Zondag gaan de Duitsers voor de bijl.
Zondag de dertiende zal de dag van glorie en ultieme revanche zijn, Oranje rozen zullen spontaan opbloeien, geen kracht in de wereld kan het collectief van Geni van Gaal verslaan, laat de verlosser maar begaan.


De Nederlandse Hogeschool Bescheidenheid is ook in de hele wereld bekend! :biggrin:

Willi69
8 juli 2014, 14:04
Wisselen mag bij een penalty-serie niet meer.
Das ist falsch, daher hatte ich ausdrücklich Experten um ihre Meinung gefragt. :rolleyes:

vrije jongen
8 juli 2014, 14:38
Das ist falsch, daher hatte ich ausdrücklich Experten um ihre Meinung gefragt. :rolleyes:

Is op meerdere plekken naar voren gekomen; ook hoe laat Van Gaal was met nog 20 seconden te gaan (wat als de bal niet buiten de lijnen gaat). Dat is ook de reden dat bij eerdere pogingen een "specialist" in te brengen, er nog wel eens wat vroeger gewisseld wordt... met als resultaat alsnog een beslissing in de extra tijd.

Het merendeel van de keepers heeft overigens aangegeven dat een beetje psychologisch spel erbij hoort bij penalties. Zoals ook de Grobbelaar/Dudek trucjes; Lehman die op zijn kaartje kijkt vlak voor een penalty, etc. Wat dan weer niet mag, is eens stap naar voren nemen als de penalty komt (zie je constant) en de aanloop met een peukpauze halverwege (zien we ook constant).

En al was het zo dat de scheids dit spelletje niet leuk had gevonden: een waarschuwing en Krul doet het niet meer; of in ergste geval een gele kaart... en krul doet het niet meer. Maar dit is dan niet op basis van spelregels, maar een idee van de scheids dat ie het liever anders ziet.

MichelJ
8 juli 2014, 15:06
Das ist falsch, daher hatte ich ausdrücklich Experten um ihre Meinung gefragt. :rolleyes:


• Een geblesseerde speler mag niet worden vervangen tijdens de strafschoppenserie;
dit geldt niet voor de doelverdediger.
• Als de doelverdediger van het speelveld wordt gezonden tijdens de strafschoppenserie,
moet hij worden vervangen door een speler die aan het eind van de
wedstrijd op het speelveld was.

http://www.knvb.nl/watdoenwe/spelregelsenreglementen

Een geblesseerde keeper mag tijdens een strafschoppenreeks wel vervangen worden, maar daar ging het niet over.

Nog meer vragen Willi? :cool:

Willi69
8 juli 2014, 15:08
Is op meerdere plekken naar voren gekomen; ook hoe laat Van Gaal was met nog 20 seconden te gaan (wat als de bal niet buiten de lijnen gaat).
Van Gaal hätte den Torwart auch während des Elfmeterschießens austauschen können. :eek: Jasper Cillessen hätte nur eine Verletzung vortäuschen müssen (so wie Robben Fouls vortäuscht :rolleyes:).

MichelJ
8 juli 2014, 15:10
Jasper Cillessen hätte nur eine Verletzung vortäuschen müssen (so wie Robben Fouls vortäuscht :rolleyes:).

Jasper Cillessen heeft nog niet in Duitsland gevoetbald :smile2:

Willi69
8 juli 2014, 15:12
Een geblesseerde keeper mag tijdens een strafschoppenreeks wel vervangen worden, maar daar ging het niet over.
Diese Antwort ist richtig! http://www.kneller-gifs.de/bilder/h/haken38.gif

Goedemorgenallemaal
8 juli 2014, 17:07
De Nederlandse Hogeschool Bescheidenheid is ook in de hele wereld bekend! :biggrin:
Bescheidenheid is de ergste vorm van arrogantie....

Peter020
8 juli 2014, 17:17
Mourinho looft Robben: "Fantastisch om te zien, echt fantastisch"

José Mourinho is onder de indruk van de manier waarop Arjen Robben dit WK presteert. De oefenmeester werkte tien jaar geleden bij Chelsea enkele seizoenen met de Nederlander samen.

Dit WK laat Robben zien hoe goed hij kan voetballen. "Hij is geweldig, werkelijk geweldig, fenomenaal", zegt Mourinho tegen Yahoo, waarvoor hij tijdens het WK analyseert. "Hij laat zien wat het betekent om voor je land te spelen. Daar heb je bij Nederland sowieso een aantal geweldige voorbeelden van. Robben leidt zijn team op een indrukwekkende manier. Dat vind ik fantastisch om te zien, echt fantastisch."

"Robben is een grote speler, op dit moment de beste van de wereld. Hij is dertig jaar oud. Het is waarschijnlijk zijn laatste WK, of tenminste zijn laatste WK op de toppen van zijn kunnen. Hij laat nu alles zien wat hij in huis heeft. De kwaliteit die hij heeft, maar tegelijkertijd ook zijn fysieke en mentale conditie: echt indrukwekkend. Ik ben heel blij voor hem, want het is een goede jongen, een hele goede jongen."

Bron: Voetbalmedia

Picasso 1
8 juli 2014, 18:25
Mourinho looft Robben: "Fantastisch om te zien, echt fantastisch"

José Mourinho is onder de indruk van de manier waarop Arjen Robben dit WK presteert.

Is denk ik inderdaad tot op dit moment de beste speler van het toernooi. Denk ook dat hij de bepalende factor van het succes van het Nederlands elftal is en niet 'Genie van Gaal'.

Willi69
8 juli 2014, 18:54
Dan wordt de kans steeds groter dat er één richtig is :biggrin:


Deine letzten Prognosen waren alle falsch. :baeh: Also gewinnt Deutschland http://www.kneller-gifs.de/bilder/f/flaggen-deutsch27.gif! :freu:
Das ist wie beim Roulette: auch wenn schon 10x hintereinander "rot" gefallen ist, ist die Chance beim 11. Mal auf "schwarz" auch wieder nur 1:2. ;)

W2 hat als Orakel ausgedient (wahrscheinlich tippt er beim Finale auf Holland http://www.taucher.net/flags/mini/holland.gif)... http://www.freiercafe.com/images/smilies/flipa.gif

Goedemorgenallemaal
8 juli 2014, 19:03
Is denk ik inderdaad tot op dit moment de beste speler van het toernooi. Denk ook dat hij de bepalende factor van het succes van het Nederlands elftal is en niet 'Genie van Gaal'.
De één zal het beste in de ander naar boven halen. En omgekeerd.

Sjeufke
8 juli 2014, 20:17
7979

Ja Klar....!!!!!!!:freu:

Willi69
8 juli 2014, 20:51
http://m.memegen.com/l8waah.jpg

Bis morgen... http://www.testudo-forum.de/wcf/images/smilies/smiley5.gif

MichelJ
8 juli 2014, 20:55
Bis morgen Sonntag... http://www.testudo-forum.de/wcf/images/smilies/smiley5.gif

Big30
8 juli 2014, 21:10
Mooi 1-0 Duitsland!

Wou schrijven, veelbelovend begin met 2 ploegen die willen voetballen met een licht overwicht vd Duitsers. Verdiende 1-0 al zo vroeg.

Don Rudo
8 juli 2014, 21:10
Jjjjaaaaaaaa

Picasso 1
8 juli 2014, 21:13
Super, 0-1 voor Duitsland. Terechte voorsprong.

Big30
8 juli 2014, 21:22
Duitsers noemen een wedstrijd als deze een offener Schlagabtausch.

Pff ik schrijf het en nu al 2-0!!!

Picasso 1
8 juli 2014, 21:24
3-0 voor de aanstaande WK winnaar. :freu:

Don Rudo
8 juli 2014, 21:25
Hohoho smullen herinneringen aan de legendarische 8-0 komen hier boven drijven!

Big30
8 juli 2014, 21:25
Droom ik? 4-0???

Bluebear
8 juli 2014, 21:27
Droomfinale!! Ongelooflijk!! 5-0

momentum
8 juli 2014, 21:29
Droom ik? 4-0???

nu nog 5-0 maar hoeveel gaat het worden

Don Rudo
8 juli 2014, 21:30
Kwestie van smaak maar dit is toch zeker zo leuk kijken als een wedstrijd 0-0, verlengen en dan winnen met de penalties?

5-0 alweer voor de aanstaande wereldkampioenen

Sphinx
8 juli 2014, 21:32
Ach du Heilige Polaris. In Noord-Frankrijk zitten nu Kittel en Degenkolb hardop "Du hast die haare schön" te zingen voor Thomas Müller en co te zingen. Is dit een mentale ineenstorting of heeft iemand gewoon iets door het eten van de Selecao geroerd? Ik ben nu wel benieuwd naar wat er na het laatste fluitsignaal gaat gebeuren.

Big30
8 juli 2014, 21:32
OK is dus een droom. 5-0 na 30m dat kan dus niet. Pfffffffffffff.

Waar gaat dit eindigen? Tsja en ook bestaat brasil nog na het laatste fluit signaal, breekt de revolutie uit :tongue:?

Picasso 1
8 juli 2014, 21:32
Oeff, wordt een afstraffing voor Brazilië. 0-5 en ik heb er er eigenlijk weinig medelijden mee.
Tussen minuut 23 en 26 vier goals!! :eek:

Heeft iemand dit goed voorspeld?

Jansen
8 juli 2014, 21:32
Nog even en dan roepen ze 10 10 op de tribune,een afslachting door de Duitsers het lijkt ook of ze met 20 man op het veld staan.

Super van Duitsland en binnen 30 minuten al 0-5

Goedemorgenallemaal
8 juli 2014, 21:33
Van dit Brazilie zou Belgie ook kunnen winnen....
Wat zeg ik, het Spanje van de tweede helft in de match met Nederland zou ze nog onder de voet lopen..

Matchfixing?

Willi69
8 juli 2014, 21:33
http://4.bp.blogspot.com/_8BBge2PoY9M/THlunX_n5HI/AAAAAAAAAB0/c301FFbwWZI/s1600/jetzt-gehts_los.png

Big30
8 juli 2014, 21:38
De grootse vernedering ooit in de WK geschiedenis. Misschien wel in de sport historie.

Picasso 1
8 juli 2014, 21:41
Nederland kan maar beter morgen van zich laten winnen anders wordt het in de finale een nieuw trauma. :tongue:

Big30
8 juli 2014, 21:45
Nederland kan maar beter morgen van zich laten winnen anders wordt het in de finale een nieuw trauma. :tongue
Haha een maat van me zei net exact het zelfde! WK is toch al geslaagd :wink:.

Davedv
8 juli 2014, 21:46
Dit is gewoon gênant......

Goedemorgenallemaal
8 juli 2014, 21:48
Nederland kan maar beter morgen van zich laten winnen anders wordt het in de finale een nieuw trauma. :tongue
Nee joh, het is te hopen voor duitsland dat ze nu inkakken want een team dat voor de finale piekt faalt jammerlijk... Ik hoop dus op 10-0.

Wilie, jong, geniet er maar van, het is je laatste kans

Davedv
8 juli 2014, 21:50
Niks ten nadele van Duitsland , maar wat is Brazilië ook gewoon enorm slecht.

Iamlonely
8 juli 2014, 21:52
Wij kunnen die duitsers wel hebben! Van Gaal heeft halve team opgeleid dus kent ook de zwakke plekken! Het ziet er top uit tegen brasil, maar hulk, jo en fred halen het jupiler league niveau niet eens! Zondag rekenen wij af met alle trauma's of ik bezoek uit principe geen duitse club meer tot het eind van het jaar!


Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Eddy_V
8 juli 2014, 21:52
Need I say more:
http://m.youtube.com/watch?v=PpIUQ5jwJqM#
Mas que nada!

Goedemorgenallemaal
8 juli 2014, 21:56
Hoe zou het nu in de Duitse clubs zijn?

Bluebear
8 juli 2014, 22:02
Wij kunnen die duitsers wel hebben! Van Gaal heeft halve team opgeleid dus kent ook de zwakke plekken! Het ziet er top uit tegen brasil, maar hulk, jo en fred halen het jupiler league niveau niet eens! Zondag rekenen wij af met alle trauma's of ik bezoek uit principe geen duitse club meer tot het eind van het jaar!

Dat kun je gerust doen, want de gemiddelde nationaliteit is niet Duits daar. :rolleyes: :tongue: :biggrin:

Goedemorgenallemaal
8 juli 2014, 22:18
Nou zeg, wordt er nog wat gescoord of wat?

Big30
8 juli 2014, 22:25
Hehe begon me al te vervelen, wat duurde dat lang zeg de 6-0.

Voorspelling voor de nacht: er zullen ernstige rellen en ongeregelheden uitbreken.

Jansen
8 juli 2014, 22:31
10 10 10

Iamlonely
8 juli 2014, 22:32
http://img.tapatalk.com/d/14/07/09/9epaza9y.jpg


Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Badslippers
8 juli 2014, 22:37
De heren analytici zullen straks wel melden dat ze dit zagen aankomen.

Davedv
8 juli 2014, 22:43
De heren analytici zullen straks wel melden dat ze dit zagen aankomen.

Eerlijk is eerlijk, Gijp heeft dit geroepen.....die hield het op een nulletje of 4, maar hij had gelijk over het spel.

Big30
8 juli 2014, 22:44
Bild.de "und jetzt her mit Holland!"

De Duitsers zullen morgen duimen voor Nederland.

Badslippers
8 juli 2014, 22:46
http://www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland/2014/07/rellen-in-brazili%C3%AB-breken-overal-al-los

Big30
8 juli 2014, 22:47
Bild.de "und jetzt her mit Holland!"

De Duitsers zullen morgen duimen voor Nederland de Wunschgegner.

Sjeufke
8 juli 2014, 22:52
We lijken ineens allemaal onder de indruk van de Duitse prestatie en laten ons weer helemaal meeslepen met deze momentopname. En natuurlijk is het een lekkere zege voor Duitsland. Van harte gegund. Die euforie kende Nederland ook tegen Spanje en zie hoe moeizaam het daarna is gegaan. Vergeet niet dat Brazilie wel 2 sterspelers mist. De finale, tegen wie het ook moge zijn, zal zeker meer tegenwicht aan de Duitsers bieden. En moge zondag de beste winnen! Ik zie zondag met vertrouwen tegemoet, want hoe dan ook, Oranje is absoluut een zeer goed spelende ploeg. Daar winnen de Duitsers niet van met de vingers in de neus.

Willi69
8 juli 2014, 22:57
Morgen nachmachen, Holland! http://www.testudo-forum.de/wcf/images/smilies/smiley5.gif

PS: Lebt W2 noch? :biggrin:

Badslippers
8 juli 2014, 23:00
https://www.youtube.com/watch?v=PCU-MdN0CMY

Davedv
8 juli 2014, 23:05
We lijken ineens allemaal onder de indruk van de Duitse prestatie en laten ons weer helemaal meeslepen met deze momentopname. En natuurlijk is het een lekkere zege voor Duitsland. Van harte gegund. Die euforie kende Nederland ook tegen Spanje en zie hoe moeizaam het daarna is gegaan. Vergeet niet dat Brazilie wel 2 sterspelers mist. De finale, tegen wie het ook moge zijn, zal zeker meer tegenwicht aan de Duitsers bieden. En moge zondag de beste winnen! Ik zie zondag met vertrouwen tegemoet, want hoe dan ook, Oranje is absoluut een zeer goed spelende ploeg. Daar winnen de Duitsers niet van met de vingers in de neus.

Een Duitse vriend van mij vergelijkt het met Nederland - Spanje, totaal uit proportie en niemand die het kan geloven/begrijpen.

Sjeufke
8 juli 2014, 23:05
@ Willi69: man soll das Fell nicht verteilen, eh man den Bären erlegt hat :biggrin:

Limburger
8 juli 2014, 23:11
:freu::freu::freu:


http://www.youtube.com/watch?v=9y6Tf6VLuBQ#t=29

Willem2
8 juli 2014, 23:30
Morgen nachmachen, Holland! http://www.testudo-forum.de/wcf/images/smilies/smiley5.gif

nee ik hoop het niet---


PS: Lebt W2 noch? :biggrin:

Ja.
Heb jij lekker met je playstation gespeeld ?

Goedemorgenallemaal
8 juli 2014, 23:38
Een Duitse vriend van mij vergelijkt het met Nederland - Spanje, totaal uit proportie en niemand die het kan geloven/begrijpen.
Zoals ik al zei, zelfs DAT Spanje had van DIT Brazilie gewonnen.

Big30
9 juli 2014, 00:06
De heren analytici zullen straks wel melden dat ze dit zagen aankomen.

Deze uitslag uiteraard niet, maar in het hele toernooi had Brasil er al weinig van gebakken en als je dan ook nog tegen de Duitsers de deur zo open gaat zetten en als een kip zonder kop gaat spelen dan kan zo'n uitslag voorkomen.
Met een wat slimmere speelwijze van Brasil was de nederlaag wat draaglijker geweest maar verloren hadden ze dan ook.

Tegelijk ook niet vergeten hoe Duitsland tegen Ghana de vs en Algerije speelde. Anyway de Duitsers staan zeer verdiend in de finale. Nu Nederland nog!

Limburger
9 juli 2014, 00:17
Het had net zo goed 10:0 kunnen worden want het was duidelijk dat de Duitsers zich in de tweede helft inhielden, blijkbaar waren ze bang dat de boel op de tribune uit de hand zou lopen en de Brazilianen schuimbekkend van woede alles naar de kloten zouden gaan meppen. :bibber_2:

Peter020
9 juli 2014, 07:25
De Braziliaanse verdediging had gisteravond zonder Thiago Silva veel weg van een café-elftal of Carnavalstruppe. Buitengewoon ongeorganiseerd. Vier tegendoelpunten binnen zeven minuten is veelzeggend.

Picasso 1
9 juli 2014, 08:35
Hoe zou het nu in de Duitse clubs zijn?

Ik denk dat de Duitse poesjes drijfnat zijn. In dat opzicht zal ik een WK finale winst voor Duitsland dan ook van harte toejuichen.

Goedemorgenallemaal
9 juli 2014, 08:59
Het had net zo goed 10:0 kunnen worden want het was duidelijk dat de Duitsers zich in de tweede helft inhielden, blijkbaar waren ze bang dat de boel op de tribune uit de hand zou lopen en de Brazilianen schuimbekkend van woede alles naar de kloten zouden gaan meppen. :bibber_2:

En daarmee is ook dit geen "beste wedstrijd van het toernooi" geworden, het was een half uurtje feest en daarna ingehouden spel door de 1 en machteloos achter de feiten aan hobbelen voor de ander. "Nou vooruit nog 2 doelpuntjes anders staat het echt zo stom" maar eigenlijk was het daarna gewoon zoals Argentinie tegen Belgie. Nou ja niet zo heel erg lelijk maar na de 5-0 was het gewoon uit met de pret voor de neutrale kijken. Ik hou zelf ook niet van de spanning tot het einde bewaren, zo'n reeks penalties na een verlening duurt me te lang, maar dit was wel heel erg.