PDA

Volledige versie bekijken : Monty Python-acteur Terry Jones



Goedemorgenallemaal
22 januari 2020, 15:01
Monty Python-acteur Terry Jones(77) overleden (https://www.nu.nl/film/6025563/monty-python-acteur-terry-jones-77-overleden.html)


Acteur Terry Jones, met name bekend door de Monty Python-reeks, is op 77-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de BBC woensdag.

Jones overleed in het bijzijn van zijn echtgenote Anna Soderstrom. "We zijn diep bedroefd te moeten mededelen dat onze geliefde echtgenoot en vader is overleden", schrijft de familie.

"We zijn allemaal een vriendelijke, grappige, warme, creatieve en oprecht liefhebbende man verloren. Zijn compromisloosheid, onstilbare intellect en buitengewone humor hebben zes decennia lang plezier gebracht aan talloze miljoenen mensen."

Terry Jones, mooie types en later ook nog verdraaid leuke geschiedenisprogrammas gepresenteerd.


https://www.youtube.com/watch?v=zrzMhU_4m-g
33096
33097
33098
33099

deket
23 januari 2020, 15:54
Een historicus met zin voor humor en talent voor creativiteit, dus een man naar mijn hart
Samen met John Cleese (Fawlity Towers) de bekendste uit het Monthy Python gezelschap en zo grondlegger van absurde humor en zo inspirerend voor oa de Vlaamse Kamagurka en Nederlandse Wim. T Schipper. (Barend Servet en Sjef van Oekel)
Hij speelde wel graag bejaarde dames met een grote mond

Wentelt Eefje
23 januari 2020, 22:14
Daar doe je Michael Palin toch echt tekort mee, maar verder is er geen woord aan gelogen...

Sphinx
24 januari 2020, 14:40
Terry Jones nam naast de rol van heksige moeder ook de regie op zich van Life of Brian, nadat hij en Terry Gilliam merkten dat ze teveel bezig waren met ruziemaken achter de camera in Holy Grail. De film was trouwens bijna niet gemaakt toen EMI films de steun introk vier dagen voor de crew op het vliegtuig richting Tunesië zou stappen. George Harrison was uiteindelijk de redder in nood: "Het duurste bioscoopkaartje ooit" volgens Jones. Het hele gebeuren kreeg nog een voetnootje in het wereldberoemde slotnummer waar Jones zijn collega Eric Idle liet zeggen: "I said to him, 'Bernie, they'll never make their money back on this one'" als sneer richting EMI baas Bernard Delfont


https://www.youtube.com/watch?v=SJUhlRoBL8M