PDA

Volledige versie bekijken : Annuleren van vluchten



Willem2
17 juni 2022, 23:29
Reizigers tasten in het duister over of ze wel of niet het vliegtuig op Schiphol kunnen pakken deze zomer. Vanaf de tweede week van juli zal Schiphol een maximum aantal passagiers instellen, wat betekent dat er dagelijks voor 13.500 reizigers geen ruimte zal zijn. Hierdoor moet de luchthaven elke dag tot enkele honderden vluchten annuleren.

Welke vluchten wel of niet door kunnen gaan, maakt slot-coördinator ACNL volgende week bekend. Door het uitgeven van 'slots' bepaalt het instituut welke maatschappijen toestemming hebben om op een specifiek tijdstip op een specifieke datum gebruik te maken van de luchthaveninfrastructuur.

Hugo Thomassen, directeur van ACNL, noemt het een "bijzondere uitdaging". "Twee keer per jaar berekenen we de slots voor 81 vliegmaatschappijen, voor alle dagen en tijdstippen van het winter- of zomerseizoen. Dit jaar is niet onze grootste uitdaging, maar het is wel bijzonder dat we dit nu midden in het seizoen moeten doen."
.... https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2433109-annuleren-van-vluchten-gaat-enorme-schade-opleveren


Indien je denkt dat het een nederlands probleem is, dan heb je het mis. En het ligt aan verschillende oorzaken, te weinig personeel, stijgende olieprijzen etc.. En het gaat nog wel een tijdje duren.

Megaboob
18 juni 2022, 00:50
Het is een Nederlands probleem. de totaal icompentente nederlandse regering, geleid door de halfboer van de Jessias (bijnaam Pinokkio), heeft er een grote bende van gemaakt. Geen personeel, wat een schande. Gewoon meer betalen, kan makkelijk van al die winst die schiphol genereerd. Puur bedrog dit. Maar nee, schiphool en de KLM moeten "dood" want stikstof... wat een gotspe.

Uiteraard is er ook weer een andere hoofdschuldige en die is PVDA lid: Benschop. wat een totaal mislukte manager. Gelijk de laan uitsturen en een compentent persoon (bijvoorbeeld de boobmeister? ) daar neerzetten voor dat riante salaris.

uurtje
18 juni 2022, 08:50
Ook in sommige andere landen zijn er problemen op de luchthavens. Maar Schiphol spant wel de kroon. Nou is dat op zich niet bijzonder want zet ergens een socialist neer en het wordt vanzelf een bende. De vraag is echter of dit en geisoleerd incident is of niet.
Het gevoel bekruipt mij inmiddels dat dit weleens bewust gebeurt. Niet geheel toevallig, lijkt mij, kwamen deze week de uitspraken om het aantal vluchten in de toekomst te reduceren. Als je dan ook nog eens de hele fijnstof problematiek (speelt alleen in Nederland) beschouwt dan lijkt er wel een systematiek achter te zitten. Dit voorspelt weinig goeds voor de toekomst.

Uitspraken van Rutte dat de oorlog in UKR ook de onze is mogen ook wel zorgen baren. Na het associatieverdrag (inlegvelletje, hoe zat dat ook alweer !!!) is het er niet veel beter op geworden en eigenlijk mogen we de Russen dankbaar zijn dat er nog geen militaire actie richting de NAVO is uitgevoerd. De proxy oorlog die gevoerd wordt zal onherroepelijk op enig moment wel tot een actie lleiden.
Ook de sancties raken onszelf heel erg hard en het opportunistische gebazel van Rutte en andere, al dan niet gekozen, leiders zijn misselijk makend. De Russen hebben trouwens al andere afzetmarkten aangeboord.

Kortom; een systematische zelfvernietiging die gaande is waarbij Schipdrol slechts 1 klein facet is.

Willem2
18 juni 2022, 14:28
Benschop is een VVD´er maar daar gaat het niet om. Dat het klimaat ook in het spel wordt betrokken is wel logisch maar het ligt veel meer aan de bezuinigingen die eerst zijn doorgevoerd op de luchthavens. En dat personeel komt niet 1,2,3 terug zonder bepaalde zekerheden.


Die Lufthansa und ihre Tochter Eurowings streichen wegen Personalmangels im eigenen Haus sowie bei Boden- und Flughafendienstleistern ihren Flugplan im Ferienmonat Juli zusammen. Lufthansa hat für Juli 900 Flüge innerhalb Deutschlands und Europas an den Drehkreuzen in Frankfurt und München aus dem System genommen, wie die Fluggesellschaft am Mittwoch mitteilte. Die Streichungen betreffen die Wochentage Freitag, Samstag und Sonntag, das entspreche fünf Prozent der geplanten Kapazität an den Wochenenden. Auch Eurowings streiche zur Stabilisierung des Angebots für den Monat Juli mehrere Hundert Flüge.

Die gesamte Luftfahrtbranche insbesondere in Europa leidet aktuell unter Engpässen und Personalmangel – von der Passagierkontrolle über die Flugzeugabfertigung bis hin zu den Flugbegleitern. Es fehlen Mitarbeiter, die sich in der Pandemie andere Jobs gesucht haben.
.... https://www.businessinsider.de/wirtschaft/mobility/eurowings-und-lufthansa-streichen-ueber-1000-fluege-in-der-urlaubszeit-drohen-flugausfaelle-und-lange-schlangen-b/

uurtje
18 juni 2022, 14:41
Benschop heeft in de TK als PvdA man gezeten... Maar probeer je nu te beweren dat een VVD'er tegenwoordig geen socialist is?

Jan_Wandelaar
18 juni 2022, 17:50
Gewoon meer betalen ...Ach, het gros van het werk is ongeschoolde of laag-geschoolde arbeid. Echt veel meer dan een minimumloon is daarom niet terecht. Gek genoeg worden pakketjes van webwinkels nog steeds de volgende dag bezorgd, terwijl dat werk van hetzelfde scholings- en betalings-niveau is. Nee, meer betalen gaat geen zoden aan de dijk zetten.

Probleem op schiphol is de gapende kloof tussen midden-management en de werkvloer. Schiphol is eenvoudigweg geen leuke werkgever. Midden-management stuurt op efficiëntie (omdat ze daar een schouderklopje van hun baas voor krijgen) wat tot een onrealistische situatie op de werkvloer leidt.

Verder moet je een airside pass hebben om op schiphol te werken. Voor een airside pass is een AIVD-screening nodig die tot 8 weken kan duren. Je gaat natuurlijk geen 8 weken op een bureaucratische procedure wachten als je bij een andere werkgever voor hetzelfde loon direct aan de slag kan, en je daar tevens een baas treft die geen onrealistische eisen aan je stelt om het hogere management te pleasen.


J.W.

Megaboob
19 juni 2022, 00:49
@ Willem: nee Benschop is ook lid van de club van nivellerende allesvernietigende salonsocialisten (ofwel PVDA, of sinds de halve fusie met GL nu IA: Iedereen arm):

https://www.parlement.com/id/vg09llpo6et2/d_a_dick_benschop

Quote van de dag van Uurtje: "want zet ergens een socialist neer en het wordt vanzelf een bende." Een waarheid als een koe!

Picasso 1
19 juni 2022, 04:54
Quote van de dag van Uurtje: "want zet ergens een socialist neer en het wordt vanzelf een bende." Een waarheid als een koe!

37063

Sphinx
19 juni 2022, 15:31
Probleem op schiphol is de gapende kloof tussen midden-management en de werkvloer. Schiphol is eenvoudigweg geen leuke werkgever. Midden-management stuurt op efficiëntie (omdat ze daar een schouderklopje van hun baas voor krijgen) wat tot een onrealistische situatie op de werkvloer leidt.

Collega van me heeft toevallig voor hij bij ons kwam in corona tijd op de bagageafhandeling gewerkt. Hij zag dit al van verre aankomen idd, klein deel in vaste dienst dat niet zo best wordt betaald, grootste deel zijn ingehuurd via schimmige onderaannemers. Door corona moesten heel veel mensen iets anders gaan doen en de meesten hebben helemaal geen zin meer om terug te keren voor die paar grijpstuivers. Ik vrees dat zwarte zaterdag dit jaar twee keer zo erg wordt als normaal, niemand durft nog te vliegen zo

deket
19 juni 2022, 22:28
Collega van me heeft toevallig voor hij bij ons kwam in corona tijd op de bagageafhandeling gewerkt. Hij zag dit al van verre aankomen idd, klein deel in vaste dienst dat niet zo best wordt betaald, grootste deel zijn ingehuurd via schimmige onderaannemers. Door corona moesten heel veel mensen iets anders gaan doen en de meesten hebben helemaal geen zin meer om terug te keren voor die paar grijpstuivers. Ik vrees dat zwarte zaterdag dit jaar twee keer zo erg wordt als normaal, niemand durft nog te vliegen zo
In Zaventem en zelfs aan de luchthaven te Charleroi en Luik zit men met identieke problemen
Oplossing : minimumloon omhoog ten koste van uitkeringen
Anders gaat het systeem dit niet kunnen volhouden
Het verschil tussen uitkering en minimumloon waar je dan nog vaak transportkosten en kinderopvang moet betalen lijkt me te minimaal.

Goedemorgenallemaal
20 juni 2022, 08:13
Ook in sommige andere landen zijn er problemen op de luchthavens. Maar Schiphol spant wel de kroon. .
Al die zelfningenomendheid toch van landen als het om rangorde gaat, de Engelsen vinden dat het bij hun het ergste en de Ieren bij hunzelf en nu wilen de Belgen ook meespelen.

Kwibus2
20 juni 2022, 09:44
Werknemers die tijdens de Coronaperiode achteloos gedumped werden op Schiphol zijn niet meer geïnteresseerd om naar die werkgever terug te keren.
Of Schiphol nu de werkgever was of een onderaannemer speelt geen rol.


Laag betaalde functies in de luchtvaart zijn niet aantrekkelijk meer. Er is keus genoeg in andere sectoren.
In een tot mislukken gedoemde poging een opslag van 5 euro per uur te betalen gedurende de zomer periode leverde geen nieuwe werknemers op.
Alleen structurele verbetering van de arbeidsvoorwaarden zal mensen interesseren op Schiphol aan het werk te gaan.
Nog even afwachten hoe lang het duurt voor het muntje valt.

bertje600
20 juni 2022, 10:39
De Nederlandse politiek maakt er een zooitje van en de "oude" politici acteren niet anders.
Totaal geen visie naar de toekomst en problemen zien ze niet.
En als het dan verkeerd loopt dan maken ze excuses en gaan door met feesten.

schoolmeester
20 juni 2022, 17:33
Of ze zijn bepaalde dingen vergeten, hoeven ze ook geen excuses te maken.
Rutte bijvoorbeeld.

JonnyFontane
20 juni 2022, 17:44
Rutte vergeet toch nooit iets....
Hij wist het alleen uit zijn geheugen......