PDA

Volledige versie bekijken : Water



Willem2
26 september 2022, 08:17
Tja, is het een klimaatprobleem, zijn er misschien te veel mensen...
Feit is dat er een probleem is met water.


Woningbouw, droogte, verzilting en bedrijven die steeds meer water verbruiken bedreigen de toegang tot drinkwater. Als Nederland niet snel maatregelen neemt, kan er in de toekomst niet overal drinkwater uit de kraan worden gegarandeerd. Daarvoor waarschuwt de Vereniging van Waterbedrijven (Vewin).
.... https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2446033-snel-extra-waterbronnen-nodig-om-overal-drinkwater-te-kunnen-garanderen

Willem2
26 september 2022, 08:21
Nog geen dreigend drinkwatertekort in Limburg
... https://nos.nl/regio/limburg/artikel/310159-nog-geen-dreigend-drinkwatertekort-in-limburg

wel een probleem met de kwaliteit van het water uit de Maas.

Wentelt Eefje
26 september 2022, 08:29
En dat geestelijk minder valide meisje uit Noorwegen dat wereldleiders mocht toespreken had ons nog zo gewaarschuwd…. …

Zie ook elke keer die stinkhippies van Fulminating Fridays met flesjes water lopen, vies hypocriet studie- en werkschuw WEF-voetvolk… …

Dennis
26 september 2022, 08:38
En dat geestelijk minder valide meisje uit Noorwegen dat wereldleiders mocht toespreken …

Als je Gretha Thunberg bedoeld; die komt uit Zweden. Haar grootste fan, Megaboob, schijnt wel in Noorwegen te wonen [emoji6]

Maar au serieux; het wachten is op het zaligmakend plan om waterbedrijven te privatiseren. Daar waren al plannen voor, maar de huidige tijd is daar nu niet zo geschikt voor om dat te concretiseren. Maar het is een telkens terugkerend thema in landelijke en Europese politiek.

Willem2
26 september 2022, 11:41
Ga je maar eens verdiepen in Nestle :cool:

WANDELAAR5
26 september 2022, 13:06
Ga jij maar eens kijken bij het IJsselmeer. Zodra dat droogvalt ga ik dat gezeik over watertekort in Nederland geloven. Tot die tijd is het jaarlijks gehuil van mensen die wat aandacht willen.

De enigen die voor die tijd mogen huilen zijn de schippers als ze niet meer kunnen varen. Maar dat is ook nog nooit gebeurd.

Willem2
26 september 2022, 14:00
Het IJsselmeer is gemiddeld slechts 4,5meter diep. Voor bran´banders en Belgen lijkt dat allemaal heel veel maar vergeleken met duitse Talsperre is het echt heel weinig.
https://nl.wikipedia.org/wiki/IJsselmeer#:~:text=Door%20de%20aanleg%20van%20de,% 2C5%20meter%20beneden%20NAP).

en voor dat andere moet je maar eens praten met nlnu die allerlei hongerstenen is tegengekomen deze zomer....

Brad Clitt
26 september 2022, 14:19
Volume van het Ijsselmeer is ondanks de geringe diepte ongeveer 5 miljard m3, de grootste Talsperre kwa volume meet ongeveer 215 miljoen m3.

Badslippers
26 september 2022, 15:08
[ . . . ]
Feit is dat er een probleem is met water.


We horen niks meer van onze armoedige Vlaamse import Jood met Poolse roots. Ik doel natuurlijk op SFL. Die legde me ooit uit dat de Israëliërs al lang drinkwater uit zeewater kunnen raffineren (https://www.google.nl/search?q=desalination+israel+drinking+water&sxsrf=ALiCzsblA-4EUEm36PvOn9k8aMQHDc-oow:1664201171529&source=lnt&tbs=qdr:m&sa=X&ved=2ahUKEwiEsqe90LL6AhVZPewKHYYFC6gQpwV6BAgBECI&biw=1476&bih=679&dpr=1.3). Probleem opgelost dunkt me aangezien de aarde voor 70% uit (zout) water bestaat

Willem2
26 september 2022, 15:13
Voor dat proces heb je energie nodig en dat is in deze regio nog wel een probleempje

noglangnietuitgewandeld
26 september 2022, 15:14
Uit het IJsselmeer wordt de laatste jaren enorm veel zand opgebaggerd. Waardoor de gemiddelde diepte en dus het volume alleen maar toeneemt.

Badslippers
26 september 2022, 15:35
Voor dat proces heb je energie nodig en dat is in deze regio nog wel een probleempje

Onzin, het energieprobleem is een tijdelijk probleem. In Groningen, ik dacht Eemshaven, komt een LNG-terminal en ik begrijp dat die terminal dit jaar al operationeel zal zijn en op lange termijn groene waterstof produceren. Kabinet moet, om dit aan te jagen, gewoon vele miljarden pompen in het ontwikkelen van de infrastructuur en innovatie m.b.t. waterstof.

WANDELAAR5
26 september 2022, 15:56
Nee Badslippers. Israël is niet het enige land wat zoetwater maakt uit zeewater. Dat gebeurt bijvoorbeeld ook in Kaap Verdië en Santorini om maar eens 2 populaire vakantiebestemmingen te noemen met een tekort aan zoet water en aan boord van NL marineschepen. En er zijn nog duizenden andere voorbeelden te noemen. De grootste ontziltingsinstallatie staat in Ras Al KhAir in Saoedi Arabië volgens Google waar 1 miljoen m3 zoet water per dag wordt gemaakt. Daar staat een 2400 MW electriciteitscentrale naast! En Willem2 heeft dus gelijk dat daarvoor veel energie nodig is. Dat is geen tijdelijk probleem. In warme gebieden met veel zon is die energie ook nog op te wekken met zonnepanelen, als er ruimte genoeg is. Aan boord van een schip gaat het echt brandstof kosten.
Die LNG terminals zijn om LNG gas uit bijvoorbeeld de VS en het Midden-Oosten over te pompen. Als je die gaat gebruiken voor het maken van zoet water, dan wordt dat dus erg duur water.
Vervolgens maak je soepel de overstap naar waterstofgas. Dat zou je kunnen maken met behulp van die LNG en dan vervolgens gebruiken als energiebron. Maar dat is erg inefficiënt: je zet namelijk een prima bruikbare energiebron (LNG) om in een andere (H2) en dat kost weer energie.

Het is goed om in te zetten op waterstofgas. Maar dat ga je niet produceren met behulp van zo’n LNG terminal. Het mooist zou zijn als we de overtollige elektriciteit automatisch zouden kunnen gebruiken voor waterstofproductie. Dat is gratis energie. Maar een beetje lastig te regelen, omdat er altijd wat extra moet zijn voor het geval dat apparaten aangezet worden. Daarnaast zal waterstofgas uit duurzame bronnen zoals zon, wind of getijde gehaald moeten worden. En ik verwacht dat er ook wel H2 fabrieken gaan komen in landen met genoeg zonne energie zoals Spanje of in de Sahara. Die worden dan met H2 aangedreven boten vervoerd naar H2 terminals bij ons en dan gebruiken wij dat waterstofgas weer.

Ik weet dat de Gasunie een bericht over “groene waterstof” in verband met die LNG terminals de wereld in heeft gestuurd. Maar dat betreft niet het opwekken van groene waterstof met behulp van de zeker niet groene LNG, maar het verbouwen van zo’n LNG terminal zodat die ook als H2 terminal kan dienen en dan hopen ze dus boten te kunnen ontvangen met die groene H2.

Badslippers
26 september 2022, 19:54
Ja snap ik W5. Klopt wat je zegt. Ik ben ook geen techneut en heb ook geen verstand van dat soort processen maar ik heb wel het volste vertrouwen dat veel problemen, waaronder het energieprobleem, afvalprobleem, co2probleem (ja ik gooi het maar even allemaal op een hoop) opgelost kunnen worden door techniek en innovatie. Sterker, veel technieken zijn al lang beschikbaar maar om de een of andere reden breken die niet door.

Misschien zit het WEF daar wel achter, of Soros, of Gates om maar eens wat te fantaseren en ruchtbaarheid te geven aan wat complottheorieën ! ! !

Zo'n zonnepanelen zullen toch ook wel doorontwikkeld worden waardoor ze veel rendabeler worden en veel meer elektriciteit kunnen genereren dan ze nu doen.

En wat betreft groene waterstof, ik lees toch dat daar aardige stappen worden gezet binnen Europa. In de periode 2025_2030 moet dat ontwikkelingsproces explosief gang stijgen. Dat idee binnen nu en 8 jaar. Dat is te overzien. Als het even meezit kan Rutte dat als MP nog meemaken ! ! !

bertje600
27 september 2022, 09:41
Dat waterschappen nu in de publiciteit komen over een tekort aan water in de toekomst laat zien
dat zij niet bekwaam zijn om met watervoorraden om te kunnen gaan.
Er zijn genoeg mogelijkheden om water te kunnen bergen, zoals een verhoging van de grondwaterstand.
Die wordt nu kunstmatig laag gehouden voor de boeren.
Een verhoging van 50cm zal al heel wat kunnen schelen.

Dennis
27 september 2022, 13:56
Waterschappen zijn altijd al flink beïnvloed door boeren, sterker nog ze hebben er een vaste plaats in het bestuur. Daarnaast is het deels ook onze schuld; wie stemt er bij de verkiezingen voor het waterschap? Niemand, maar boeren wel. Op mensen die hun zaak steunen, naast de zetels die ze al hebben

WANDELAAR5
27 september 2022, 14:48
Vewin waterbedrijven zijn bedrijven die drinkwater maken. Dat is heel iets anders dan de waterschappen…

Willem2
25 november 2022, 18:08
Het kabinet wil dat Nederlanders minder drinkwater gaan gebruiken. Nu ligt het gebruik nog op gemiddeld 125 liter per persoon per dag, in 2035 mag dat nog maar 100 liter zijn.
.... https://www.ad.nl/politiek/kabinet-wil-dat-nederlanders-20-procent-minder-drinkwater-gaan-gebruiken~ab7e2e4a/

Wentelt Eefje
25 november 2022, 21:27
GVD de meest duurzame manier van vochtinname… maar nu komt het even niet uit, laat de klimaatdrammers in dit kabinet dat maar eens uitleggen…

schoolmeester
26 november 2022, 04:49
Ik heb de springplank weggehaald uit mijn goudvissenkom, scheelt een hoop waterverlies.....

Megaboob
26 november 2022, 23:52
Dit bizarre kabinet wil burgers laten geloven dat er een watertekort is. Dat kan niet. De hoeveelheid water op aarde is een constante namelijk. de hoeveelheid zoet water is wel aan verandering onderhevig. Maar het geluk is dat uit zout water zoet water gewonnen kan worden. ja, dat kost (veel) energie, maar het is mogelijk. Een overheid die dermate hoge belastingen vraagt van haar burgers, en blijkbaar nog 200 milojoen Euro kan spenderen aan achterlijkheid zoals een excuus voor eern slavernijverleden waar niemand op zit te wachten behalve Silly Syl en haar bijtjes, kan dus makkelijk een ontzilingsinstallatie aanleggen bijvoorbeeld. geld genoeg. ook zijn er in Nederland nog zo veel moeglijkheden om zoet water op te slaan, dat het bijna een gotspe is dat die malloten dit in de groep gooien. Maar goed, Rutte 4 is nu eenmaal het beroedste kabinet sincds decennia helaas. Ook met allemaal poppetjes op de verkeerde plaatsen, die de ballen verstand hebben van het departement waar ze op zitten (Kaag op financieën, proest). Maar goed, o.a. het ijsselmeer is een enorme zoetwater reserve die veel beter en effectiever ingezet kan en moet worden utieraard. Een andere oplossing voor het probleem is uiteraard alle gelukszoekers via het dublin verdrag weer terug te sturen naar de plek wara ze de EU in kwamen, dan hoeft Nerderland ze niet te huisvestigen en ook geen water voor ze te verzorgen. Scheel 200.000 mensen per jaar op dit moment en dat is een hele slok water minder zullen we maar zeggen.

Oplossinge kunnen verbazingwekkend eenvoudig zijn, maar met dit kabinet rollen we van crisis naar crisi, dor totale onkunde en milieu wappie gedrag van het partij kartel.

Weer een aanslag op de koopkracht van de toch al zo uitgemolken burgers.

Jan_Wandelaar
27 november 2022, 20:46
Wanneer je aan de ene kant de burgers sommeert om 20% minder water te gaan gebruiken, en aan de andere kant jaarlijks meer dan 100.000 gelukszoekers per jaar binnen laat (die ook per stuk gemiddeld 125 liter water per dag gebruiken) moet je als politicus niet raar opkijken dat je bedreigd word door burgers die daar geen touw meer aan vast kunnen knopen. Door de halsstarrige wereldvreemdheid van politici zien steeds meer burgers helaas geen andere mogelijkheid meer om deze wereldvreemdheid te doorbreken dan door middel van bedreiging.


J.W.

Willem2
27 november 2022, 21:04
OHMG wat een zondebokpolitiek om vluchtelingen de schuld te geven. Op de totale bevolking zijn die toch een druppel :rolleyes:. Daarnaast zijn het toch vaak de rijkere mensen die meer water verbruiken omdat ze grotere tuinen hebben, een bad etc.
Er zou al heel wat gespaard kunnen worden door regenwater beter te gebruiken (opslag en besproeien van tuinen, doorspoelen van WC)

Jan_Wandelaar
27 november 2022, 21:15
Daarnaast zijn het toch vaak de rijkere mensen die meer water verbruiken omdat ze grotere tuinen hebben ...Het is uitermate racistisch om te veronderstellen dat vluchtelingen niet capabel genoeg zijn om binnen een paar jaar na aankomst ook voldoende geld te hebben om in een groot huis met dito waterverbruik te wonen.


J.W.

Dennis
28 november 2022, 04:25
100000 asielzoekers (cijfer JW) is 0.,05% van de bevolking van 18.000.000. Megaboob heeft het over 200000 en dat is 1,1%. Iedereen met een beetje verstand kan nagaan dat die mensen dus het verschil niet gaan of kunnen maken qua minder waterverbruik.

Het idiote in Nederland is, dat wij leidingwater (drinkbaar water) gebruiken voor bijv. douchen, wc doorspoelen, auto wassen etc. Dat is verspilling put sang.

Megaboobs suggestie om een ontsiltingsinstallaties te bouwen is charmant kinderlijk, maar natuurlijk totaal onvoldoende. Dan zullen er tientallen installaties gebouwd en onderhouden moeten worden, wat allereerst via belastingen betaald moet worden. Pleit Megaboob hier voor belastingverhoging?? Maar belangrijker dan dat unicum is, dat zoiets een overkill is. We kunnen plots ook minder gas en electriciteit verbruiken. Dat kan ook met water. Gewoon even goed nadenken en dat zijn er best mogelijkheden om minder water te verbruiken of anders water te verbruiken.

kempie
28 november 2022, 06:31
100000 asielzoekers (cijfer JW) is 0.,05% van de bevolking van 18.000.000. Megaboob heeft het over 200000 en dat is 1,1%. Iedereen met een beetje verstand kan nagaan dat die mensen dus het verschil niet gaan of kunnen maken qua minder waterverbruik.

Het idiote in Nederland is, dat wij leidingwater (drinkbaar water) gebruiken voor bijv. douchen, wc doorspoelen, auto wassen etc. Dat is verspilling put sang.

Megaboobs suggestie om een ontsiltingsinstallaties te bouwen is charmant kinderlijk, maar natuurlijk totaal onvoldoende. Dan zullen er tientallen installaties gebouwd en onderhouden moeten worden, wat allereerst via belastingen betaald moet worden. Pleit Megaboob hier voor belastingverhoging?? Maar belangrijker dan dat unicum is, dat zoiets een overkill is. We kunnen plots ook minder gas en electriciteit verbruiken. Dat kan ook met water. Gewoon even goed nadenken en dat zijn er best mogelijkheden om minder water te verbruiken of anders water te verbruiken.

Best wel eens met je stelling. We kunnen makkelijk minder water verbruiken maar in je rekensommetje vergeet je dat dat 1 jaar is en tot 2035 toch 7% of 14 % is.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Dennis
28 november 2022, 07:29
Best wel eens met je stelling. We kunnen makkelijk minder water verbruiken maar in je rekensommetje vergeet je dat dat 1 jaar is en tot 2035 toch 7% of 14 % is.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Nee, de stelling die werd gedeponeerd door Megaboob en wordt onderschreven door JW is dat minder asielzoekers het probleem zou oplossen. 1 procent op jaarbasis naar 7 of 14% zou impliceren dat niemand minder water zou gaan gebruiken en dat we dan kunnen besparen door asielzoekers niet toe te laten of uit te zetten. Onrealistisch.

Zoals gesteld; er valt best wat te winnen door ander gebruik. Minder lang douchen om gas te besparen is ook minder water verbruiken. Dat blijken we al te doen, dus een begin is gemaakt. En je tuin met leidingwater besproeien of je auto ermee wassen is onnodig. Koop een leuke decoratieve regenton en met het daarmee opgevangen regenwater kun je weer wat. Enzovoort enzovoort. De oplossing zoeken bij asielzoekers is wat vergezocht en ik vermoed ook wat rancuneus

Badslippers
28 november 2022, 09:22
[ . . . ] Pleit Megaboob hier voor belastingverhoging?? [ . . . ]

Nee, hij pleit juist voor belastingverlaging en MB financiert dat door geen of op zijn minst minder geld naar linkse hobby's, geen gelukszoekers, geen kopz en aanverwante clubjes, geen geld naar slavernijverleden, minder (geen) geld naar publieke omroep en zker niet naar MvN etc. etc.

Willem2
4 augustus 2023, 09:16
Na weken van regen snakken veel mensen naar de zon. Maar er zit ook een goede kant aan de vele buien, regen en motregen van de afgelopen tijd.

"Voor de natuur is dit weer heel goed eigenlijk", zegt hydroloog Niko Wanders van de Utrecht Universiteit. "We hebben voor de mensen die moeten fietsen naar hun werk nu vervelende miezerdagen, maar het geeft de natuur heel veel water. Het gaat ook heel rustig, zodat het ook heel rustig de grond in kan trekken."

Buien die tot overstromingen leiden, leveren voor de natuur niet veel op. "Die stromen meteen het riool in en naar de slootjes en de zee. Dat is kwijt. Maar juist op die dagen die grijs zijn met miezer en elke dag een klein beetje regen zie je dat het water heel mooi de grond in kan trekken. De voorraad die we nu opbouwen kan ons helpen tot het einde van de zomer."
.... https://nos.nl/artikel/2485378-vele-regen-goed-voor-de-natuur-en-de-drinkwatervoorraden

Wentelt Eefje
17 november 2023, 17:55
Vermiste Urker kotter na meer dan drie weken gevonden voor kust van Afrika


Een Urker kotter die sinds 24 oktober vermist werd, is vrijdag gevonden voor de kust van Afrika. De twee bemanningsleden zijn in goede gezondheid, laat de politie in Nederland weten.
Het vissersschip vertrok een aantal weken geleden vanuit Nederland naar Congo, omdat het was verkocht aan een kerkgemeenschap in het Afrikaanse land. In het begin waren er drie opvarenden. Eén van hen, de 68-jarige schipper Henk Visser uit Zoutkamp, werd ziek en ging in Gambia vroegtijdig van boord. De twee anderen, Corrie Zeilmaker uit Harlingen en Peter van der Molen uit Zoutkamp, voeren samen verder.
Er ontstond ongerustheid toen de kotter op 24 oktober van de radar verdween. Toen was de laatst bekende locatie van het schip onder Nigeria, op zo'n 3.000 kilometer van Gambia. De kotter zond 5 november voor het laatst een noodsignaal uit. Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken hield zich bezig met de vermissing en meldde in nauw contact te staan met de lokale autoriteiten in Nigeria en Kameroen.
De schipper die eerder van boord was gegaan, was volgens zijn vrouw terechtgekomen in Kameroen. Vanuit daar is hij met een boot mee gaan zoeken naar de kotter. Bennie Zeilmaker, de broer van Corrie, zei dat er ook met helikopters werd gezocht. "Het is een heel klein bootje in een heel grote oceaan", vertelde hij. De kotter is maar 20 meter lang en 4 meter breed.
Afgelopen donderdag werd het schip gelokaliseerd voor de kust van Nigeria. Het lukte toen nog niet om in contact te komen met de bemanning. Vrijdag lukte dat wel. De bemanningsleden zijn in goede gezondheid aangetroffen en het schip wordt door Nigeriaanse marine versleept naar een haven in het land. Dat kan nog wel veertig uur duren.
De lokale autoriteiten staan in nauw contact met de maritieme politie in Den Helder, schrijft Omrop Fryslân. "We gaan bekijken wat er precies is gebeurd", zegt een woordvoerder van de politie.

Bron: nu.nl

Brad Clitt
17 november 2023, 18:21
Daar zou een leuke film van gemaakt kunnen worden, met mij in de hoofdrol natuurlijk...

Wentelt Eefje
17 november 2023, 18:33
Jij als Congolese vrouw die geld heeft ingezameld voor haar Kimbanguïstische Kerk om deze kotter te kopen en nu meevaart... nah... ongeloofwaardig ;)

Brad Clitt
17 november 2023, 18:49
Ik dacht eerder aan huurling van de meest gevreesde Nigeriaanse warlord die lucht heeft gekregen van het feit dat de liefdadigheidsactie een dekmantel is van grootschalige drugssmokkel vanuit Nederland naar Congo, of zoiets... ;)

schoolmeester
17 november 2023, 19:45
Ik dacht eerder aan een Congolese koffiehandelaar....

noglangnietuitgewandeld
18 november 2023, 07:36
Ik denk eerder aan motorstoring en uitval van apparatuur. Met de hedendaagse navigatiemiddelen is het, mits ze werken, echt niet nodig om te verdwalen. Brandstof op, dat is niet iets voor een Urker. Dat zijn zeelui, en hoewel wellicht niet bekend in dit deel van de zee, die weten wel waar ze mee bezig zijn. Die wagen zich niet aan een oversteek met onvoldoende brandstof. Ze waren Banjul nog binnen gelopen om die man die onwel was geworden af te zetten en hebben de kans gehad om daar te bunkeren. We gaan er vast wel van horen.