Weergegeven resultaten: 1 t/m 6 van 6

Threaded View

  1. #1
    Geregistreerd
    26 juni 2007
    Last Online
    28 september 2024 @ 08:53
    Berichten
    1.822
    Discussies
    76
    Thanks
    966
    Thanked
    1.797 in 451 posts

    Standaard Test toegankelijkheid FKK Oase Frankfurt

    Vorige week zaterdag 18-4-09 zag ik dan toch nog kans vanaf mijn vakantieadres een bezoekje te brengen aan FKK Oase. Ik had vooraf geen mogelijkheden het forum nog eens goed te lezen en was o.m. de wijze raad van MiniMe over toegankelijkheid in Oase vergeten. Had ik dat maar gedaan!! Maar dan toch hier mijn ervaringen bekeken vanuit een ander perspectief.

    Allereerst liggen de ‘normale’ parkeerplaatsen zo’n 100 meter weg van de ingang. Je kunt echter nog een stukje doorrijden om de hoek heen, daar zijn ook nog enkele parkeerplaatsen een stuk dichterbij en is ook de ondergrond makkelijker berijdbaar met rolstoel. Bij binnenkomst merk je al snel de beperkingen van Oase. Eigenlijk zijn er maar 2 ruimtes goed toegankelijk voor mindervalide ijsberen. Dat is de barruimte met dansvloer (incl. stripteasegedeelte) en de kino. Daarnaast zijn er nog 2 kamers beschikbaar waar je je kunt terugtrekken met je dvp. Toiletten, douches en al de overige faciliteiten (zoals sauna, massage, whirlpool, zwembad) zijn haast niet bereikbaar. In de rolstoel in ieder geval niet! Of je moet niet al te zwaar zijn en een flinke hulp(en) bij je hebben. Maar goed het merendeel van de dvp’s laat zich vooral in deze 2 ruimten zien, alhoewel ik hoorde dat bij iets beter weer een aantal dvp’s ook graag de groene weide verkiest. En ook het eten wordt hier geserveerd. Tja voor de rest is het trappen op en trappen af. Mocht je nog wel redelijk wendbaar zijn, dan nog is het een zware klus. Stel je wilt van de bar naar de zwembad. Je gaat eerst 5 treden omhoog vervolgens een etage naar beneden om iets verderop dezelfde etage weer omhoog te gaan. En dit geldt voor alles. De toiletten zitten in de onderetage evenals de omkleedruimte. Je kunt overigens een kledingkastje vragen op de begane grond vlak bij de ingang. Daar kreeg ik ook een sleutel van. Reken er niet op dat je daar eventueel prothesen in kwijt kan, want het grootste gedeelte is niet breder dan 10 cm. Daar kun je je jas en shirt ophangen. Het bovenste gedeelte is breder, daar kun je je overige dingen kwijt, zoals je mobieltjes en portemonnaie.

    De dvp gaan er op dezelfde manier om als met gewone ijsberen. Dus let op: sommige kunnen je goed flessen en sommige nemen uitgebreid de tijd voor je en behandelen je met veel liefde!

    Gr.
    Cupido:wink::wink:

  2. Onderstaande leden hebben Cupido bedankt voor deze bijdrage:

    Siberische tijger (22 augustus 2022)

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:25.

Peaches 468*60