Dit topic maar weer naar boven gehaald en wat berichten verplaatst.
n.b. in een club topic vermelden dat het eten goed of minder goed was is natuurlijk relevante info en hoort daar ook. Maar echte diepgaande culinaire beschouwingen waar clubs ook nog eens onderling worden vergeleken en meningen en smaken zullen verschillen kunnen beter in dit topic worden gehouden.
Waarbij wel opgemerkt dat een aantal oude berichten in dit topic niet meer zo relevant zijn, omdat de kwaliteit van het eten in 2006/2007 voor een aantal clubs niet meer hetzelfde zal zijn.
Dit geldt met name voor GT waar het eten al jaren lang gemiddeld gewoon minimaal goed is.
Eten in in een club is natuurlijk maar van secundair belang. Maar zal altijd een gewild onderwerp blijven eens lekker over te zeuren, zeker als het toevallig eens een keer wat minder is .
1."L'intelligence? Une question de chimie organique, rien de plus. On n'est pas plus responsable d'être intelligent que d'être bête. "! Paul Léautaud
2. "Ich lehre euch den Übermenschen. Der Mensch ist Etwas das überwunden werden soll." Friedrich Nietzsche
Boy69 ( 9 maart 2012)
Direct na afloop van het BBQ-seizoen vond ik het eten ook beter in LR dan de laatste weken/maanden. Afgelopen 5 weken 3x zuurkool wat op het menu stond . Misschien op de verkeerde dagen in LR geweest of wordt er bewust voor 'goedkoper voer' gekozen op de zaterdag (omdat het dan drukker is)?
Op vrijdag staat er altijd vis op het menu dat is lekker en op de zondag staat het menu me ook vaak beter aan. Zie hier voor de wekelijkse 'menu kaart'. Morgen voor de zekerheid boterhammen met pindakaas meenemen . Ach ja...doorgaans smaakt het eten in LR prima, maar soms heb je pech dat je op de verkeerde dag er bent en dan niet je favo-eten krijgt. Dan kun je samen met een paar Roemeentjes nog altijd de KFC of Mac bellen, want die zeuren ook altijd net als wij . Over 2 maandjes begint de BBQ weer...lekker...maar na 2 maanden heb je daar ook weer genoeg van...
es ist doch sicherlich gestattet, das man anderer Meinung ist
Im GT war es noch nie besonders gut, besonders in der Anfangszeit ist es so gewesen, das die Leute, welche am Ende der Schlange standen oder nach Bildung der Schlange und diese dann abgewerkt war, ging man des Öffteren leer aus, bzw musste halb verhungert dort seit Dasein fristen.
Dr.Rammler, Professor für Poppologie und Lochkunde, Forschungsstelle zur Geschmacksverbesserung von Körperflüssigkeiten, Institut für Zungenficktechnik
In tiefer Trauer um meinen alten Freund Willi69----R.I.P.
Vroeger was het in GT inderdaad bagger wat je te eten kreeg. Dat is echter sinds enkele jaren 180 graden gedraaid. Tegenwoordig wordt het eten voorbereid door ingehuurde koks en kan je uit verschillende menu's kiezen waarvan de kwaliteit meestal goed is. Mijn mening is dat het zelfs weinig onder doet voor het eten in PSR en beslist van hoger kwaliteit is dan het eten in PHG, VV of LR.
Ik ken overigens maar 1 club waarvan het oordeel van vele jaren geleden over het eten de tand des tijds heeft doorstaan en dat is Oase.
vorige week een voedselvergiftiging opgelopen in LR !!!
het eten is hier dus duidelijk niet in orde.
het eten in goldentime is inderdaad wel goed en afwisselend.
eten is belangrijk maar daarvoor ga je niet naar de club.. toch?
misschien dta het voor sommigen een onderdeel is van een totalpakket maar voor mij niet
sterker nog, de porties die je in menig Duits club krijgt zijn van dien aard dat je na het nuttigen van een maaltijd even een uur nodig hebt om uit te buiken... zonde van de neuktijd. geef mij maar maaltijden in bufetvorm waarbij je zelf kut pakken wat je nodig hebt en zo vaak je maar wilt. Zo doe ik dat bij Bernd of Babylon, gewoon steeds een klein bordje.
Over de kwalititeit, ik ben niet zo kritisch over bereiding dat kan bij d ebeste kok wel eens verkeerd uitpakken, WEL over ingredienten... Ik heb in mijn wandelcarriere nog nooit meegemaakt dat ik ook maar een vermoeden had dat de saus of jus die ik bij een stukje vlees kreeg gemaakt was met echte bouillon of bouillon van een blokje (da's bijna net echt), het is allemaal pakjessaus...
Ik eet vrijwel nooit in een saunaclub. Ik kom er meestal laat binnen en kom niet voor het eten. Af en toe eet ik weleens en soms weet ik dan al direct waarom ik buiten de saunaclub eet.
November/december/januari was doordeweeks het eten in PHG echt heel slecht. Verder ben ik niet zo van de beperkte buffets die de hele dag door in de rook staan (Babylon bv.)
PLECAT
Boy69 (11 maart 2012)
Voor een club die bezuinigt op alle niveaus (minimale schoonmaak kamers en toiletten, onvoldoende beschikbaarheid handdoeken, slecht eten die ook nog meters onbereikbaar ligt voor klanten, frisdrank met nauwelijks prik) zou het inderdaad een enorme omslag zijn. De vraag die zich nu aandient is wat Oase onder een restaurant begrijpt.....
Over het algemeen verblijf je meerdere uren in een saunaclub of partytreff. Het gros komt tussen 15:00 en 18:00 binnen, en verlaat tegen 22:00 het pand. Er zijn zelfs beren die van 's-ochtens elf tot 's-avonds elf rondhangen.
Wanneer je vier uur of (veel) langer ergens bent, dan is het onherroepelijk dat je honger of dorst krijgt. Zeker wanneer je in een club bent op een tijdstip waarop je normaliter een maaltijd nuttigt.
Wanneer een club alleen maar appelsap zou serveren om de dorst te lessen dan zouden we dat niet pikken. Sommigen houden van cola, sommigen houden van Heineken, sommigen houden van Warsteiner, anderen houden van appelsap. Daarom zijn al deze soorten drank aan de theke verkrijgbaar zodat iedereen z'n dorst naar z'n smaak kan lessen.
Om de honger/trek te stillen, die na een verblijf van enkele uren onherroepelijk op komt, is het opeens: vreten wat de pot schaft. Vaak is die pot goedkope Duitse kost, wat neerkomt op varkensvlees of kabeljauw met saus/jus-uit-een-pakje, kool en aardappels.
Eten en drinken zijn in een bordeel bijzaken. Ik verwacht als drank geen goede wijn, whiskey of cognac, en als spijs geen geconfijte parelhoen of reerug.
Als ik m'n dorst wil lessen kan in kiezen uit diverse dranken. Wanneer in m'n honger wil stillen dat ben ik genoodzaakt om met lange tanden een maaltijd naar binnen te werken die absoluut mijn smaak niet is.
Zet gewoon een simpel buffet neer. Broodjes, soep, salade, pizza, worstjes, enz. Kun je gewoon kiezen waar je je honger mee stilt. Laat dat buffer gewoon staan tussen 18:00 en 20:00, zodat er zich geen rijen hoeven te vormen.
Nogmaals:
Het eten is geen hoofdzaak, maar het is niet de bedoeling dat de gasten met lange tanden zitten te eten ten einde te voorkomen dat de bloedsuikerspiegel naar beneden dondert met alle negatieve effecten op het humeur van dien.
J.W.
Keep on Walking.....
De grote baas Mauro zal het een worst zijn! Zijn stelling was altijd "als iedereen het eten gewoon opeet en niet laat staan is het dus goed en laat ik het zo". Ach er zaten calorieën, in je kon het binnen houden en slechter kan ook nog wel hoor, alles is relatief natuurlijk.
OK, klopt eten is natuurlijk bijzaak maar wat echt bespottelijk was en nog is in de Oase, is dat je daar tussen 17u en 19u wat voorgeschoteld krijgt en je dan als je tot 4/5u blijft op een houtje kunt bijten. Zelfs een pizza die per klant nog geen 50Ect zal kosten is al te veel. Oase is de enige club die ik ken waar ik bijna altijd zelf wat eten meenam, wat sultana's, pak koeken, een banaan ofzo.
Een gaarkeuken is ook in zekere zin een restaurant dus dat er een restaurant in de Oase komt geloof ik wel !
Nu ik er over nadenk Oase is ook de enige Club waar ik bewust van te voren wel eens wat at.
Niettegenstaande, in de zomer, zonnetje schijnt is en blijft het natuurlijk toch geen onaardige locatie, zelfs met een RoBu line-up!
1."L'intelligence? Une question de chimie organique, rien de plus. On n'est pas plus responsable d'être intelligent que d'être bête. "! Paul Léautaud
2. "Ich lehre euch den Übermenschen. Der Mensch ist Etwas das überwunden werden soll." Friedrich Nietzsche
Waarom schaffen ze dat eten eigenlijk niet gewoon af en laten ze mensen niet gewoon een pizza, kebabschotel of BigMac-menu bestellen? Dat is vaak beter dan de brol die je in de clubs voorgeschoteld krijgt en dan hoeven ze ook geen moeite te doen om eten te koken, etc.
PLECAT
Boy69 (11 maart 2012),jacky pakutra (11 maart 2012)
Dat is dus wat je in Oase doet: naar de Theke en voor een handvol euros iets bij de Italiaan om de hoek bestellen. Kan het een ieder die Oase bezoekt aanraden. Misschien zijn de vele pizzadozen die langskomen de reden voor die pizza oven die ons belooft wordt in de trailer voor de verbouwing. Misschien heeft er een filosofie verandering plaatsgevonden: er worden nu ook VIP kamers gebouwd, dus ik denk dat het met de schoonmaak ook wat beter zal worden; deze kamers zullen toch zeker eens per maand stofvrij moeten worden gemaakt!
1."L'intelligence? Une question de chimie organique, rien de plus. On n'est pas plus responsable d'être intelligent que d'être bête. "! Paul Léautaud
2. "Ich lehre euch den Übermenschen. Der Mensch ist Etwas das überwunden werden soll." Friedrich Nietzsche
De pannekoeksessie met Elena kort onderbroken om te gaan eten.
Na 3 meter in de bar weer direct omgedraaid.....
Reden: Sauerbraten met Rode kool en AardappelKlosse.
niet bepaald haute cuisine, eerder shitfood (MIJN PERSOONLIJKE MENING)
dus
MC DONALDS !!
Vandaag in LR, werkelijk zeer zeer slecht
Het budget is duidelijk op !!!
Misschien moeten ze 10€ inkom extra vragen vanaf de eerste van volgende maand
Ze is knap dat is een feit, maar als je ze achterwaarts berijd, is dat geen prioriteit
Wat B69 nu in LR constateert, merk ik de laatste tijd ook in PHG en soms in GT.
Ondanks dat de kostenbesparingen op het eten vermoedelijk maar 1 euro per bezoeker zijn, kan het toch veel inkomsten schelen.
Er zijn meer freetberen dan je denkt.
Veel clubs zijn de laatste tijd bezig met winstmaximalisatie en hanteren hierbij korte termijn doelen.
Nu direct E5.000 per maand besparen op het eten lijkt snel verdiend, maar als er straks 5% minder beren komt omdat het eten elders beter is, pis je weer E10.000 per maand weg langs de andere kant.
sunny (19 maart 2012)
Afgelopen vrijdag was er in PHG :
Boerenkool stamp met worst
Spinazie met een aardappelgratin met kaas
Gebakken aardappeltjes
Vlees wat door de kok gesneden werd
Diversen salades
Fruitcoctails als dessert
Om 22.30 6 soorten pizza's met sausjes anders heeft de Joker weer wat te zeiken.
Ja het was weer echte Duitse kost wat kwalitatief als zeer goed mag gekenmerkt worden wat ook de mening was van Abbi,11CC en Big30.
Wanneer er mensen zijn die niets lussen zal het voor hun wel weer minder zijn geweest maar iedereen schepte volle borden op.
Misschien dat Boy69 voor het eten weer eens terug komt naar PHG.
Zoals hierboven al in een eerder post aangegeven was het eten in LR afgelopen zondag, netjes geformuleerd, niet bepaald goed.
Bij het verlaten van de club om 23;30 uur werd me gevraagd of alles in orde was geweest.
Ik gaf een eerlijk antwoord en zie dat "behalve het eten alles helemaal top" was.
Hierop reageerde de theke met " jij bent de eerste die hierover klaagt" , kan wel zijn, maar als het MIJ niet bevalt, dan zeg IK het ook.
Er waren trouwens meer gasten die aangeven dat het "voer" ondermaats was, maar dat terzijde.
Ze rende direct naar het kantoor om de avondmanager op de hoogte te brengen van mijn klacht. (had ze niet hoeven te doen, zou immers de eerste keer zijn dat die een klacht serieus neemt).
Het was volgens hem "echte Duitse kost", die erg lekker was, en plaatste vervolgens enkele opmerkingen over Hollander in het algemeen en het hollandse eten in het bijzonder (met de "frikandel" als referentiekader).
Beetje vreemde opmerking, maar die viel in het niet bij de opmerking dat enkele gasten speciaal voor het eten naar LR waren gekomen (ze zouden beter komen om te neuken, dan hebben de meiden er ook nog wat aan)
Ik moest erom lachen, aangezien ze gezien het "volk" dat later op de avond binnenkwam dan toch eerder Kebab op het menu zouden moeten zetten, dan de Sauerbraten met Klosse en rode kool.
Badslippers (19 maart 2012),Costana (19 maart 2012),satanic surfer (19 maart 2012)
dat het eten in LR niet geweldig is, heb ik laatst omschreven. Zelfs van een voedselvergiftiging trekken ze zich niets aan.
de "avondmanager", is inderdaad niet iemand die zich om zulke zaken erg drukmaakt, hij verteld liever "stoere" verhaaltjes tegen de dames.
ik vraag me alleen af, waarom het eten in GT zo goed is, en in LR zo slecht, het komt toch van dezelfde cateraar !